praegune kellaaeg 25.06.2025 09:47:59
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
raitl
HV veteran

|
02.11.2015 14:16:49
|
|
|
ixidor, ega sul ABS printimisel detailile fan peale ei puhu?
|
|
tagasi üles |
|
 |
ixidor
HV kasutaja

|
02.11.2015 14:24:14
|
|
|
raitl kirjutas: |
ixidor, ega sul ABS printimisel detailile fan peale ei puhu? |
Ei puhu, pole veel seda mounti teinud Üritangi printida E3D mounti ABS-ist. Aga malugesin et kui infill on suur ja kui 0.1mm teha layer siis kisubki lahti ja kõveraks. Mul oli viimati vist infill 50% ja iga kolmas layer oli full.
Edit: Kas kellelgi ei ole tallinnas pakkuda toitekat printeri jaoks. Ehk siis võiks jääda 12V: 20A-30A vahele. Võiks olla piisav ka heatbedi jaoks. Mõtlesin, et küsin, kuna ma arvan et mu toitekas jääb vbl nõrgaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
02.11.2015 15:18:37
|
|
|
ixidor kirjutas: |
mikk36 kirjutas: |
60C ja üle on mingi probleem pigem termistori või selle seadistusega.
Oled sa kontrollinud reaalset temperatuuri?
350W PC toiteplokk, aga palju ampreid 12V peal lubatud anda on?
Mis on kütteplaadi takistus? Sellest tulenevalt saad välja arvutada selle tarbitava voolutugevuse ja teada, et kas su toiteplokk on piisav. |
Ei ole olnud midagi millega kontrollida, kuid päris kuum on käega katsudes. Ehk siis suht sinna auku peaks olema selle 50-60c juurde. Minu mäletamist mööda oligi kokku 18A vist toitekal max.
Ma olen suht võhik nende takistuste ja muude asjadega. Siin on link antud heatbedist[url] http://www.ebay.com/itm/171650913125[/url] ja sama error tuleb ka hotendiga kui üle 240c läheb ja millegi pärast jubedalt kõigub ja ei suuda kindlat temperatuuri hoida. Hotendi thermistor peaks ka sama hiinakas olema. Aga siit küsimus, et mis nime ma sealt nimekirjast pean valima, ma arvan, et valisin vbl vale thermistori sealt firmware nimekirjast. Aga kuna seal ei olnud seda NTC 100k thermistorit, siis ei teadnud mida võtta. |
Multimeeter on?
Kui pole, siis hangi.
IR-termomeeter samuti kasulik asi, ebay'st saab odavalt ~10-15 €'ga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ixidor
HV kasutaja

|
02.11.2015 15:37:00
|
|
|
60C ja üle on mingi probleem pigem termistori või selle seadistusega.
Oled sa kontrollinud reaalset temperatuuri?
350W PC toiteplokk, aga palju ampreid 12V peal lubatud anda on?
Mis on kütteplaadi takistus? Sellest tulenevalt saad välja arvutada selle tarbitava voolutugevuse ja teada, et kas su toiteplokk on piisav. |
Ei ole olnud midagi millega kontrollida, kuid päris kuum on käega katsudes. Ehk siis suht sinna auku peaks olema selle 50-60c juurde. Minu mäletamist mööda oligi kokku 18A vist toitekal max.
Ma olen suht võhik nende takistuste ja muude asjadega. Siin on link antud heatbedist[url] http://www.ebay.com/itm/171650913125[/url] ja sama error tuleb ka hotendiga kui üle 240c läheb ja millegi pärast jubedalt kõigub ja ei suuda kindlat temperatuuri hoida. Hotendi thermistor peaks ka sama hiinakas olema. Aga siit küsimus, et mis nime ma sealt nimekirjast pean valima, ma arvan, et valisin vbl vale thermistori sealt firmware nimekirjast. Aga kuna seal ei olnud seda NTC 100k thermistorit, siis ei teadnud mida võtta. |
Multimeeter on?
Kui pole, siis hangi.
IR-termomeeter samuti kasulik asi, ebay'st saab odavalt ~10-15 €'ga. |
Mul analoog multimeeter on olemas, aga seda ir-termomeetrit ei ole :S
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
02.11.2015 16:22:09
|
|
|
ixidor, no ka analoogmultimeeter sobib, kui takistust mõõta oskad.
Ühenda kuumaplaat lahti ja mõõta juhtmete otsast et palju takistus on (tõenäoliselt alla 2 oomi).
|
|
tagasi üles |
|
 |
ixidor
HV kasutaja

|
02.11.2015 23:21:09
|
|
|
Hoiame pöialt et õnnestub Seinad on kinni kaetud :p
|
|
tagasi üles |
|
 |
idegraaf
HV kasutaja
|
03.11.2015 01:26:58
|
|
|
metrika kirjutas: |
link mis sellest arvate? tasub osta esimeseks? ja kas see pole siis komplektne? |
Panin prototüübi müüki. Erinevus lingil olevaga on selles, et puudub ekraan ja mälukaardi pesa(Need on alati võimalik lisada, kui vajadus on). Seda võib asendada ka USB OTG toega tahvelarvuti koos GCodePrintr-iga. Proovitud ja toimib. Ainult peab jälgima, et aku oleks laetud, sest laadimine toimub ju samast pesast kuhu on ühendatud printer
Ei ole ka 2kg filamenti ja väiksem printimisala.
Osta.ee
|
|
tagasi üles |
|
 |
ixidor
HV kasutaja

|
03.11.2015 10:01:51
|
|
|
Panen siis siia eile ABS katse. Antud juhul printimis kiirus 40mm/s, extruder multiplier x1, eelmine päev proovisin x0,8 ja arvan et kõige parem oleks x0,9 kuna veidi palju pressis üle servade, näha et lainetab. Infill sai 20%, hotend 235c ja heatbed 55c. Muidugi oli veel 10mm brim ja vajadusel natuke tugimaterjali, mida oli väga vähe. Kahjuks praegu prindi täpsus kannatab, kuna kui tüüs puutub vastu printi, siis liigub see pool milli xy suunas ja tänu sellele on täpsusega probleeme. Aga seepärast ma seda abs printi teengi, et uus prindipea hoidja teha. Ma arvan et alguseks sobib küll. Teiseks tähendasin, et kui katsin küljed kinni sooja hoidmiseks, siis xy mootorid jäid ka sissepoole kuna originaalis on nii, kuid nad läksid päris soojaks. Seega kuna need mootorid saab tõsta peegelpildis väljapoole printerit ilma vahejuppi kasutamata, siis saab tulevikus korralik kinnine kast teha. Rihmadele tuleb ka mõelda veidi parem pingutus välja kuna hetkel on kasutatud lipukaid pingutamiseks. Ma tean et on olemas prinditud versioonid ja vedrud jne, kuid pole veel ostnud Panen siis siia mõned pildid hetkel oma masinast .
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
03.11.2015 10:20:40
|
|
|
ixidor, mootorid taluvad üsna probleemivabalt ka umbes 100C temperatuuri, nende pärast muretsema väga ei pea. Lisaks saad sa tõenäoliselt ka nende võimsust maha keerata ilma et kohe midagi valesti läheks.
Takistust ei mõõtnud?
|
|
tagasi üles |
|
 |
ixidor
HV kasutaja

|
03.11.2015 10:25:02
|
|
|
ixidor, mootorid taluvad üsna probleemivabalt ka umbes 100C temperatuuri, nende pärast muretsema väga ei pea. Lisaks saad sa tõenäoliselt ka nende võimsust maha keerata ilma et kohe midagi valesti läheks.
Takistust ei mõõtnud? |
Kuna see ABS print võttis 5h aega siis lõpetas alles kell 1 öösel ja ei jõudnud mõõta takistust. Kinnise kambriga olid temperatuurid stabiised 1c kõikumisega ja suht kiiresti kuumutas ülesse ka. Aga ei julgenud üle 58c panna, sest muidu oleks error tulnud. Ma arvan et mul ei ole temperatuuri andurid õige nimega Firmwareis ära märgitud. Mis nime ma kasutama peaks nende hiinakate puhul?. Mootorid tõstan ikka välja arvatavasti, sest mul võimalus olemas ja miks mitte kasutada seda. Ja mootoritel on võimsus keeratud suht maha, et nad lähevad lahtise printeriga kergelt leigeks, aga mitte nii soojaks/kuumaks kui eile. Samuti extruder on julmalt vist 1A peale keeratud kuna neil mootoritel on päris hea jõudlus. Soovitan isetegija lehelt osta, hind on hea arvestades et saab vajadusel osta kiirelt. Samas saan printeri sees ruumi rohkem
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
03.11.2015 10:36:43
|
|
|
ixidor, ei ole ühte ja kindlat nende jaoks, lisaks kui pole viisi seda testida ja puudub info, et milline see olema peaks, siis on keeruline õiget panna.
Miks välja mitte tõsta? Sest siis kaob printeri esteetika näiteks ära? Aga eks see su oma valik.
Mootoritest enda valik on olnud siit lehelt: http://www.omc-stepperonline.com/stepper-motors-nema-17-stepper-motors-c-1_21.html
200 sammuga omadest siis need 3D Printeri kirjaga, 400 sammu puhul tuleb ise õige vaadata.
Neil siis ka vastavalt see lõige olemas võlli peal.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ixidor
HV kasutaja

|
03.11.2015 10:37:28
|
|
|
ixidor, ei ole ühte ja kindlat nende jaoks, lisaks kui pole viisi seda testida ja puudub info, et milline see olema peaks, siis on keeruline õiget panna.
Miks välja mitte tõsta? Sest siis kaob printeri esteetika näiteks ära? Aga eks see su oma valik. |
Antud juhul on exruder nagunii väljapoole ulatuv konksude otsas ja need kaks motoorit ei muuda asja. Teiseks saan ma ära kaotada need vahetükid mis akrüülist laseriga lõikasin. Aga eks ma vaatan seda asja Proovida võib ja kui ei meeldi saab alati tagasi tõsta Pean veel välja mõtlema parema variandi kuidas elektroonika kõik ära mahutada. Äkki aitaks keegi valida mul toitekat printerile. Kuna praegu led tuled kergelt vilguvad, siis arvatavasti hetkel kasutuses olev toitekas jääb nõrgaks. Leidsin siit saaks 12v 30A toiteka. Kas see oleks ok?http://www.ebay.com/itm/DC-5-12-24V-Universal-Regulated-Switching-Power-Supply-for-LED-Strip-3D-Printer-/111544566393?var=&hash=item19f8930279:m:mgXbKNkedYP0vXZS6rgAhtw
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
03.11.2015 10:40:42
|
|
|
ixidor, tulede vilkumise vastu ei saa muudmoodi, kui eraldi pisike toiteplokk just neile.
Sa ei leia nii stabiilset toiteplokki (vähemalt mitte söödava hinnaga), mis suudaks 150W koormust siia-sinna kõikuda momentaanselt ilma pinge kõikumiseta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ixidor
HV kasutaja

|
03.11.2015 10:45:11
|
|
|
ixidor, tulede vilkumise vastu ei saa muudmoodi, kui eraldi pisike toiteplokk just neile.
Sa ei leia nii stabiilset toiteplokki (vähemalt mitte söödava hinnaga), mis suudaks 150W koormust siia-sinna kõikuda momentaanselt ilma pinge kõikumiseta. |
See tulede vilkumine ei häiri mind nii väga, aga pigem on aru saada et toiteka võimsust on liialt vähe ja parem on muretseda toitekas mis suudab suurema vaevata ära toita, mitte viimase piiri peal käia. Ma ei imestaks kui see toitekas oleks 16A läbilaske võimsusega, Aga Peaks olema 20A et olla piisavalt kindel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
03.11.2015 10:54:22
|
|
|
ixidor, selleks et teada saada, kas 16A on piisav või mitte pead sa siiski reaalse koormuse välja arvutama/mõõtma.
Enne seda pole mõtet niisama osta uusi juppe.
Vilkuma suudad sa ka 2x, 3x jne võimsama toiteploki panna. 5, 10 vms amprit hetkelist koormust pole päris niisama tühiasi, mille peale toiteplokk teist nägu ka ei tee. Iga asi vajab aega reageerimiseks ja isegi kui ta need amprid suudab koheselt välja anda, siis mingi aeg läheb selleks ikka, et pinge uuesti stabiliseerida.
Lisaks see, et kas kõrgemate amprite juures olev pinge on sama, mis ilma koormuseta pinge, oleneb rohkem toiteplokist endast, mitte ainult suurimast lubatud amprite kogusest.
viimati muutis mikk36 03.11.2015 10:56:29, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
ixidor
HV kasutaja

|
03.11.2015 10:56:10
|
|
|
ixidor, selleks et teada saada, kas 16A on piisav või mitte pead sa siiski reaalse koormuse välja arvutama/mõõtma.
Vilkuma suudad sa ka 2x, 3x jne võimsama toiteploki panna. |
Kuidas ma mõõdan seda?
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
03.11.2015 11:00:40
|
|
|
Kuidas ma mõõdan seda? |
Hotendi oma on lihtne, seal on sul ette öeldud, et see kuumutuselement (E3Dv6 default) on 40W.
40 W / 12 V = 3.33 A
Plaadi puhul pead ära mõõtma takistuse, siis saab nii arvutada:
12 V / takistus oomides = voolutugevus amprites
Sellest tulenevalt saad siis ka välja arvutada võimsuse:
12 V * voolutugevus = võimsus vattides
Kas kuumutusplaat on altpoolt isoleeritud kuumusekao vähendamiseks?
|
|
tagasi üles |
|
 |
ixidor
HV kasutaja

|
03.11.2015 14:01:44
|
|
|
Kuidas ma mõõdan seda? |
Hotendi oma on lihtne, seal on sul ette öeldud, et see kuumutuselement (E3Dv6 default) on 40W.
40 W / 12 V = 3.33 A
Plaadi puhul pead ära mõõtma takistuse, siis saab nii arvutada:
12 V / takistus oomides = voolutugevus amprites
Sellest tulenevalt saad siis ka välja arvutada võimsuse:
12 V * voolutugevus = võimsus vattides
Kas kuumutusplaat on altpoolt isoleeritud kuumusekao vähendamiseks? |
Selge pilt, ma teen selle pulli ära siis. Ei praegu ei ole isoleeritud. Mul on kodus seda kapton teipi. Plaanisin sellega tõmmata algul üle ja siis sinna peale kas midagi kartongi laadset nagu mul printeri külgedel on, või siis seda alumiinium isoleerimis teipi. Või on veel midagi paremat pakkuda? Mis termistorit soovitad heatbedi jaoks? Ma plaanin tellida uume thermistori kuna praegu on see originaal hiinakas mis arvatavasti ei ole nii hea ja viskab millegi pärast errorit. E3D Lite6 hotend pack peaks mulle saabuma paari päeva jooksul siis peaks veidi prindi kvaliteet ka paranema
EDIT: Veebileht näitab et see heatbed peaks olema Resistance between 1.4 and 1.6 ohm for the 12V. Ja mul on kasutusel tavaline hiina J-head hotend.
Mul jõudis täna lõpuks peale kahte kuud hiinast kohale acme leadscrew ja lineaarsed laagrid Seega saan nüüd asjad päris lõpuni teha
|
|
tagasi üles |
|
 |
metrika
HV kasutaja
|
03.11.2015 19:28:11
|
|
|
idegraaf kirjutas: |
metrika kirjutas: |
link mis sellest arvate? tasub osta esimeseks? ja kas see pole siis komplektne? |
Panin prototüübi müüki. Erinevus lingil olevaga on selles, et puudub ekraan ja mälukaardi pesa(Need on alati võimalik lisada, kui vajadus on). Seda võib asendada ka USB OTG toega tahvelarvuti koos GCodePrintr-iga. Proovitud ja toimib. Ainult peab jälgima, et aku oleks laetud, sest laadimine toimub ju samast pesast kuhu on ühendatud printer
Ei ole ka 2kg filamenti ja väiksem printimisala.
Osta.ee |
tore,ostsin eile just hoopis uue iphoine endale,kui nädala pärast alles,siis võtaks ära,et hetkel siis ainukene võimalus printimiseks on tahvelarvuti veel juurde muretseda?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mohtman
HV vaatleja

|
03.11.2015 20:10:07
|
|
|
Ahoi meisterdajad. Vabandan OT pärast.
Küsisin kunagi paar aastat tagasi Eestis 3D printeriteenust pakkuvatelt firmadelt hinnapakkumist Ironmani maski printimise kohta. Tollel hetkel oli hind päris krõbe. Huvi pärast küsiks ka siit, et kas on ehk mõni huviline, kes välja prindiks ja mis hinnaks tuleks?
http://www.instructables.com/id/3D-Printing-an-Ironman-Helmet/?ALLSTEPS
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
03.11.2015 22:05:10
|
|
|
metrika, ei pea tahvlit ka hankima, piisab arvuti külge USB ühendamisest.
Ma ise jooksutan printerit Raspberry Pi 2 küljest OctoPrintiga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ixidor
HV kasutaja

|
05.11.2015 14:48:01
|
|
|
Täna tuli eelmine reede tellitud E3D Lite6 kohale. Väga korralik kvaliteet ja nüüd peaks siis hakkama ka veidi paremad prindid tulema, kuna hotend mount sai prinditud abs-ist ja see on palju tugevam ja ilma lokusta. Eelmine isetehtud vineerist mount loksus vasakule ja paremale pool mm. Uskumatult hea on see, et 5 päevaga tuli kohale ja post oli 10 euri umbes. Sain ka ACME keermelati ja nüüd loodetavasti saab selle ka sätitud. Esimesed settingud olid valed ja z telg liikus 4mm printheadist eemale alustades. Valisin vale preset value prusacalcist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
05.11.2015 15:08:26
|
|
|
Siiani endal vaid PLA'st hotendi mounte kasutanud, koos aktiivjahutusega on radika ülemine ots toatemperatuuril, seega kui just ventilaator ei feili, ei juhtu sellega midagi. Jah, ohutum oleks ABS ja veelgi parem metall, aga pole viitsinud jamada ega raha kulutada selle peale.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ixidor
HV kasutaja

|
07.11.2015 09:48:45
|
|
|
Minu uus ABS prindi kvaliteet
|
|
tagasi üles |
|
 |
tarmac
HV kasutaja

|
07.11.2015 23:54:16
|
|
|
Nii, sel korral on minul mõned küsimused.
Tellisin nimelt antud lehelt kit-i. http://www.replikeo.com/en/3d-printer-kits/9-prusa-i3-3d-printer-full-kit-.html
Sain kätte, panin kokku. Üldiselt klappis kenasti, juhtmed ja kõik on koos.
AGA kuna tegu on mu esimese printeriga ja üldse esma kokkupuutega nendega, siis tuleb küsimus.
Kas üldiselt müüjad laevad firmware ka peale või ei? Sisselülitades(nii toiteplokist kui usb ühendades) tulukesed hakkavad põlema/vilkuma ning LCD ekraanil(lisa komplekt) on tühi pilt.
See panebki mind mõtlema, et kas firmware on ikka sisse laetud.
Kui ei ole, siis kas soovitate Marlin tarkvara või midagi muud.
Host programmiks valiks esialgu Repertier-Host. Tundub kuidagi lihtne ja loogiline.
_________________ www.crawl.ee Eesti R/C Rock Crawlerid. |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|