Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest? |
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg |
|
38% |
[ 171 ] |
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen |
|
13% |
[ 62 ] |
Pole läbinud ajateenistust |
|
47% |
[ 212 ] |
|
hääli kokku : 445 |
|
autor |
|
DigeBeni
HV Guru

|
29.03.2004 07:55:00
|
|
|
Elof kirjutas: |
DigeBeni kirjutas: |
... kuid ma ei tea kedagi, kes pagunid peale saanud ja kahetseks ... |
Tagala Pat'i Jaoülemad - virisesid rohkem kui reamehed, kuna neil oli lihtsalt toimkond - toimkonnas kinni. Liiga vähe oli neid, et keegi puhata saaks. Selle tõttu räägivad suurearvulistes KV üksustes aega teeninud enamasti, et pärast noorteaega - lebo. TagalaPat'i SK-rühm - pärast noorteaega ainult toimkonnad, pärast seda kippus juba narkolepsia tekkima, ei lasta ju toimkondades normaalselt magada.
|
... seal olles, virisesid kõik omal moel, kellel selleks vähegi põhjust või võimalust oli - nagu mentaliteedi küsimus või nii. Samas, vaata ka head külge - toimkonnas olles oled Sa vaba kõigist muudest sõjaveäelistest "üritustest" ja pagunite korral, annab see päris palju vabadust, teha asju nii, nagu ise õigeks pead mitte, nagu Sulle igal sammul nina alla hõõrutakse st. üldistavalt võib öelda, et võimalus lappi lükkama sattuda on tunduvalt väiksem, kui reamehe staatuse korral, kes tihti muud ei teegi. Samas, pole tagalapatt ka just ideaalseim koht, militaarsete ambitsioonide ellu viimiseks
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Atti
HV kasutaja

|
29.03.2004 08:30:37
|
|
|
Olen juhtumisi kahes sõjaväes käinud . Esimest korda 86-88 Moskva sõjaväeringkonnas kaartväelises kantimiirovi nimelisies tankidiviisis "mehanik-voditeli" sapöörina.
See oli ainuke väeosa kuhu toodi välismaalasi vatama ja kus oli kaitseministril isikloik kabinet. teist korda 93 remnikul alajõe külje all reservohvitseride kogunemisel. Võib öelda seda, et vene sõjaväes said mökud lihtsalt tappa ja see on loomulik. Üldiselt vene sõjardid vähemalt olid mingi väljaõppega erialasega ma mõtlen. Eesti kaiseväe ilmne stiilinäide oli selline, et kästi imiteerida lahing olukorda lahing padrunitega metsas kahel pool metsateed üksteise vastu. Need lollid, kes asjaga kaasa äksid ja üle tee ükteist tulistasid õnneks surma ei saanud. Eesti sõjavägi üks aja surnuks löömise koht on. Samas kui mingi vend 8 kuud seal üle ei ela, siis ta üks jobu on.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
29.03.2004 09:46:07
|
|
|
yle elab vist suht-koht igayks, aga kas on mõtet oma aega raisata? a la 20'seid vendi kamandab minfgi 18 aastane jobu, kellel mingi eriti kõva 11 ja pool klassi haridust, on see normaalne? imho tunneks ma ennast ikka väga tobedalt, akkaks vist isegi naerma selle peale, ju ma siis natuke liiga intelligentne selle jaoks, et käituda nagu idioot
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
29.03.2004 10:17:37
|
|
|
Sõjaväes käinud pole sel lihtsal põhjusel, et 1998 otsustasin minna ülikooli ning plaanis oli pärast selle lõpetamist minna sõjaväkke. Paraku muutus vahepeal seadus nii, et need kes hetkel koolis, arvati automaagiliselt reservi.
Saatuse tahtel olen aga nüüd Kaitsejõududes tööl.
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
29.03.2004 10:38:14
|
|
|
Umbes kolm aastat tagasi sai 12 kuud Üksik-Sidepataljonis veedetud, olin vist viimasest lennust kes 12-kuud pidi lappi lükkama, hilisemad said 8 kuuga oma kohustuse isamaa ees täidetud. Kusjuures ma ütleks et viimased 4 kuud olid mul kõige huvitavamad kuna selleks ajaks olid selgeks saanud kelle põlve tuleb silitada et elu hea oleks.
Enda teenistus oli selline - tagalakompanii(nooreaeg) - kompanii kirjutaja - sidekompanii(sai traadirull näpus ringi joostud) - Üksik-Sidepataljoni Sidevahendite Remonditöökoja sidemeistri kohusetäitja(sai sõjaväe sidetehnikat kõvasti tundma õpitud + parandatud kõikvõimalikku muud tehnikat automakkidest mobiiltelefonideni). Viimane "ametikoht" oli väga huvitav kuna esiteks asus ta väljaspool pataljoni(pataljonis sai käidud vaid söömas ja magamas) ning teiseks oli see siiski koht kus sind koheldi inimesena mitte ajateenijana.
Me olime viimane sats kes ei saanud noorteajal kordagi linnaloale, see oli me järeltulijate privileeg :). Kusjuures ma ei tundnud end diskrimineerituna sest need, kes enne meid aega teenisidi, olid omakorda meist vähempriviligeeritud jne. Samas on minu arvates praegu sõjavägi natuke liiga lihtsaks tehtud - tegu ei peaks siiski olema mitte kuurordiga vaid range korraga õppeasutusega.
Ise soovitaks siiski sõjaväe läbida kuna ta on mitmes mõttes kasulik:
1. Saad kinnitust et su tervis on korras + saad teada mis ja kui palju sul on korrast ära. Mul oli näiteks enne sõda pidevalt jama parema jala hüppeliigesega mis kippus kogu aeg "paigast ära minema". Sõjavägi ravis selle välja(saapad hoiavad jala fikseerituna).
2. Mitmed kasulikud harjumused jäävad külge(osadel natukeseks ajaks, osadel pikemaks). Hügieen, korrapärased eluviisid.
3. Pingetaluvus tõuseb. Toimkondades passimine, öised äratused, ebaõiglus pisiasjades ning kõik muu nussimine(palun ärge modereeriga seda sõna ära kuna ta kajastab kõige ehedamalt sõjaväe "ebaõiglust") - see kõik satub hiljem teile ette ka päriselus.
4. Sa tunned, et oled millegagi hakkama saanud. Olgugi et peale noorteaega on elu lõdvem on ka sellel oma point ja eesmärk.
5. Vastasugu hindab sõjaväes käimist. Mõned rohkem, mõned vähem..aga siiski hindab.
6. Hiljem on töösaamisel üks eelis - noored inimesed, kes pole sõjaväes käinud, võivad sinna sattuda ehk siis Sinul on pisike eelis kuna sõda on juba selja taga.
7. Õpid enda eest seisma ning teistega arvestama.
+ veel mõned detailid. Minule näiteks meeldis tohutult lasta + munder mõjus vastassoole...khm-khm-khm...erutavalt :). Ning linnaloal vaadati sind teise pilguga kui Harilikku Inimest - egoboost missugune(need, kes on mundris olles hääletanud, võivad nii mõndagi rääkida).
Loomulikult on siin mustmiljon "aga" ning mõnel läheb sõjavägi paremini, mõnel halvemini. AGa kui sa ise viitsid natuke ennast liigutada siis on võimalik soojale kohale saada - hospitali sanitariks, ITimeheks, autojuhiks, sidemeistriks, nooremseersandiks jne.
P.S. Kel on sõttaminek ees siis teadke, et iga kord kui sõjas verd annate, on võimalik selle eest saada 24h puhkust. Vähemalt mul oli nii(kokkuvõttes sain vist 72h lisapuhkust sel teel).
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
corvette
HV veteran
|
29.03.2004 11:01:44
|
|
|
escucha kirjutas: |
corvette kirjutas: |
Käisin, nägin, tegin ja ... Ja tai-pohh, kui ajateenistus peaks Eestimaa pinnalt kunagi kaduma
pole vaja sellist asja karta
Muide, paljud siinsetest on kordusõppustel käinud või nii? |
kuskohas sa olid...???
see tai-pohh on kuidagi tuttav väljend! |
Luurepataljonist, õigemini noorteaja veetsin Sides, siis peale seda määrati Luurepataljoni Ja ise?
Sõna on seal tuntud küll jah, nagu veel Plokkar, TT, Võll jne.
dvd vader kirjutas: |
aga jah, gemini, sidepataljon on nagu puhkus, nende takistusrada on kah nagu laste mänguväljak koos liivakastiga. neil pole seal isegi okastraati - selle asemel on mingi tavaline isoleeritud traat. juba viiendal nädalal pärast ajateenistuse algust saab linnaloale - luksus, millest paljude teiste väeosade võitlejad ainult unistada saavad. sööma lähevad ajateenijad nii väikese ringiga, et nad ei jõua laulugi üht tervet korda ära laulda. söömiseks on neil alati aega s*taks palju, sest söökla on suur ja uusi mehi ei ole pidevalt peale tulemas. territooriumil ja kasarmus ei pea nad liikuma ainult joostes, nagu mõnel pool noorteajal kombeks on. kõik ei pea täiest kõrist karjuma, kui midagi on esimeselt korruselt vaja teisele teada anda. miinipildujatuli - sidepataljonis ei esine... esimest korda väikesele rännakule (mingi 10-15 km) - vahetult enne noorteaja lõppu... esimest korda metsas ööbimine - samuti veidi enne noorteaja lõppu... kui ma poleks kõike seda oma silmaga näinud kahe kuu jooksul nendest kaheksast, mil ma ajateenistuses olin, siis ma ka ei usuks |
That's what I call progress Just nii see on, vedas, et peale noorteaega mind Sidest Luurepataljoni üleviidi, seal sai ikka kõvasti ennast veel edasi arenda Mis sest, et Side territooriumil püaiknesime, kuid Peastaabi Luure on ikka kõva sõna ja mitte ainult sõna
Vanemplokkar Corvette
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raul
HV vaatleja
|
29.03.2004 11:19:47
|
|
|
See kas sõjaväes on igav või mitte, sõltub suures osas rühmaülemast. Tema ülesandeks on ju paika panna ka nädala tegevuskava.
Muideks vihjeks sõjaväkke minejatele. Tahmase peaga ei tasu patti tagasi minna Alkoholi organismist eemaldamise protseduur ei pruugi kuigi meeldiv olla, omal ajal kasutati meetodit kus suvel ( väljas 30 kraadi sooja) aeti selga talvevarustus, peale pandi "Oksana" ( keemiakaitseülikond- mõnus kummist peletis), selga seljakott täisvarustuse ja sinna mahutatud 16 kg sangpommiga ja pähe gaasimask ja siis....ümebr pati jooksma.... kaalujälgiajatele väga kiire ja tõhus meetod ..ja joosti kuni teadvusekaotuseni. Vaevalt et kellelgi tekiks peale seda soovi enam ebakainena tagasi patti tulla.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zero1&Only
HV kasutaja
|
29.03.2004 11:27:11
|
|
|
Vostusna desantnaja voiska spetsialnava nasnatsenja, snaiper rasvedsik.
Spetsialiseerusime A-pommide likvideerimisele.
Vene vägi siis
Iseenesest tagantjärgi mõeldes päris huvitav oli, aga uuesti enam ei viitsiks küll säärasesse
kohta minna - liialt suurt mahvi nõuab
_________________ -----------------------
viimati muutis Zero1&Only 29.03.2004 11:29:23, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
3 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
29.03.2004 11:28:28
|
|
|
ja see aitab nüüd siis järgnevas elus hakkama saada, kui yhed mehepojad sõna otseses mõttes piinavad teist mälukaotuseni? nu sorri, aga kui see on loogiline ja sõjaväkke kutsuv, siis ma ei tea, ju ma olen liiga fanaatiline rahupooldaja sel juhul, imho jätab see rohkem mulje kui organiseeritud vägivald ja paras sadism noormeeste kallal.
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
pyromaan
HV kasutaja

|
29.03.2004 11:29:18
|
|
|
olles ise praegu asjaga otseselt seotud võin öelda et kõige "hullem" teenistus on praegu kuuldavast pärnu üjp. seda räägivad meile kõik ülemused. kuigi tuleb tõdeda et otsest nu??i ei olnud mul isegi noorteajal, siis mõtetut tegevust on ikka väga palju. ja kõike asju tuleb korduvalt läbi harjutada . muidugi, minul vedas ülemustega - teiste rühmade ajateenijad ei meenuta noorteaega kõige paremate sõnadega. kõik oleneb siiski ülematest - rühmaülemast ja -vanemast, seersantidest ja sellest kuidas rühm nendega läbi saab. noorteajal sai 48h linnaluba üks korda ja peale selle SBK lõppu oli nädal puhkust. jõulupuhkus oli 7 päeva. sellele järgnes EBK mis oli natukenegi huvitavam. nüüd on jäänud veel 60 päeva ja tõsine siiber on asjast eest. nädala sees oleme metsas - relv, rakmed, kiiver, maskeering ja seda koguaeg. plokid ja filoonid (need kes ei viitsi/ei taha/metsas ei käi) linnaloale ei saa.
KV probleemiks on sundkord - kõik kõlbulikud lähevad. piisab et rühmas on paar umbkeelset idamaalast et ühtegi asja normaalselt teha ei saa. peksa ka ei tohi anda ja kui anda, siis müüride vahelt väljas toimub suure tõenäosusega tasaarveldus. füüsilise vormi paranemisest saab rääkida ainult noorteajal. mingi jõhkrat trenni ei tee aga lihtsalt tervislikud eluviisid ja no teevad oma töö.
üldiselt on kõik kohad peale pärnu suht lebolaagrid, kuid seal tuleb kuuldavasti rohkem lappi lükata. ei jõhvi ega kup tea seda mis on "telkmantel" ning mõnedes väeosades pole isegi lebomatti ja magamiskotti välja jagatudki. pärnus seda lebotamise aega eriti pole, ikka leitakse mingi tegevus. lasta saab normaalselt - seda eriti kuulipilduri ameti korral (mg3 kaalub see-eest oma 11kg). lasta saab normaalselt, nii lahingmoona kui paukpadruneid. lahinglaskmistel sai lastud 10seid valanguid ak4'st ...
parim amet on vist tagalameedik. jalaväejao tankitõrjemeestel on kaks relva - ak4 ja m69. jalaväerühma TT jaol on carl-gustav ja ak4 - kokku oma 20kg
kuuldavasti tahetakse ajateenistus taas 11 kuu peale viia ning selle kadumisest ärge mitte unistage. pärnu patis on järgmised autojuhid juba kindlalt 11 kuud kui mitte kogu tagala. lihtsam aga kauem, raskem aga lühem - valik missugune
ahjaa - sõjavägi poisist meest ei tee, selleks tuleb ise saada.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
29.03.2004 11:42:53
|
|
|
pyromaan kirjutas: |
üldiselt on kõik kohad peale pärnu suht lebolaagrid, kuid seal tuleb kuuldavasti rohkem lappi lükata. ei jõhvi ega kup tea seda mis on "telkmantel" ning mõnedes väeosades pole isegi lebomatti ja magamiskotti välja jagatudki. pärnus seda lebotamise aega eriti pole, ikka leitakse mingi tegevus.
|
Ma arvan, et enamus väosasiseselt liikvel olevaid jutte on just see, et see kõige hullem koht. Igal erineval väeosal ning loomulikult ka igal "lennul" omad erinevused. Pärnus pidavat üsna pikad jalutuskäigud olema vist 90km 2 päevaga vms. Tagala pat'is oli kõige pikem õnneks ainult 50km 24H'ga. Lühemaid aga seeest jalaga segada.
Edit krt reameherännak oli ju ka, 2 päevaga 60km ... ent see oli suvel ja tunduvalt lihtsem kui kottpimedas ja kiilasjääl/poolemeetristes hangedes täisvarustusega 50km. Rännakud on kõik täisvarustusega
viimati muutis Elof 29.03.2004 12:08:20, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
29.03.2004 11:47:09
|
|
|
To Noname mine Narva
Vaatame mis juttu sa siis ajad.. ütleme, et lõpuks kui piiripeale saad.. siis läheb leboks... saad ajusi puhata... 8 h (5h + 3h kommanteering ja 8 magada ja siis vaba aeg (mida sa saad koristades veeta).. ok kõik päevad päris nii hullud ei ole..) päevas ringi kõmpides...
Sain koju... ainult 1 kord... Ei mingit 3 X nädalas.. Ja see oli ka ainult puhkuse ajal..
To dvd vader sa Narvat siis ei soovitagi või
Meil jäid poisid joomisega vahele.. said nädala takistusriba.. kartsa ei topitud, sest see oleks liiga lihtne lahendus asjale olnud....
Lahe... ütleme - parem ekstreemne - külmetatud sai soos nii palju, et jube ! (Ma olin talvel)
_________________ AMD VS INTEL |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
pyromaan
HV kasutaja

|
29.03.2004 11:51:04
|
|
|
ega neid tegelt palju ole - rännak väsitab jalaväelast piisavalt nii et pärast pole eriti tegevusvõimelisi võitlejaid. mina olen ainult kaks korda täisvarustuses rännanud. noorteajal korra ja teise korra sõduriproovil, kus tuli lahingvarustuses rännata kahel päeval 50km ja teise päeva õhtul täisvarustuses 30km takkaotsa. samas KP'd tegid kohe EBK alguses 45 rännaku pärast 8 päevast laagrit ..
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
29.03.2004 11:54:21
|
|
|
nojah, kui venku tuleb ryndama, siis rändame kõik täisvarustuses mööda eestimaad ringi ja laulame laagrilaule? imho on see täiesti mõttetu, võiks parem guerilla taktikat õpetada, muud sa siin nagunii ei areta
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nganasan
HV kasutaja

|
29.03.2004 12:01:13
|
|
|
mereväes olid ka suht pikad jalutuskäigud, kokku kolm: reamehe rännak 80 km, jaorännak 90 km ja temblirännak 120 km
jaorännkul oli tore juhtum, 5:55 jõudsime laagrisse aeti magama 5:57 sai pikali ja kell 6:00 oh imet äratus ja hommikujooks ja uuesti rännakule, krt küll ajas sita keema. Teinekord aeti unepealt üles öeldi telgid kokku (need suured tsirkuse omad) ja kogu kupatusega ümber Pahkla maja (5 korruselie sinine kortermajamaja, keset metsa) 30 tiiru, koos igasuguste häiretega ja siis anti lõpus veel häire gaas, häire lõppu ei öldud ja nii telgid üles ja hommikuni sai gaasimaskides magatud, hea et kondensi sisse ära ei uppunud, aga vähemalt mida rääkida pärast.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
29.03.2004 12:06:13
|
|
|
tohoh, sa olid pahklas?
ma nägin sealtkandi mehi ikka rändamas päris tihti, kui koolibussi ootasin mõned aastad tagasi
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nganasan
HV kasutaja

|
29.03.2004 12:08:12
|
|
|
meil enamus üle nädala toimunud laagritest olid seal, mõnikord ka männikul
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Henrik
HV kasutaja
|
29.03.2004 12:10:04
|
|
|
sektor1 kirjutas: |
To Noname mine Narva
Vaatame mis juttu sa siis ajad.. ütleme, et lõpuks kui piiripeale saad.. siis läheb leboks... saad ajusi puhata... 8 h (5h + 3h kommanteering ja 8 magada ja siis vaba aeg (mida sa saad koristades veeta).. ok kõik päevad päris nii hullud ei ole..) päevas ringi kõmpides...
Sain koju... ainult 1 kord... Ei mingit 3 X nädalas.. Ja see oli ka ainult puhkuse ajal..
To dvd vader sa Narvat siis ei soovitagi või
Meil jäid poisid joomisega vahele.. said nädala takistusriba.. kartsa ei topitud, sest see oleks liiga lihtne lahendus asjale olnud....
Lahe... ütleme - parem ekstreemne - külmetatud sai soos nii palju, et jube ! (Ma olin talvel) |
Ise olin samuti Narva-Jõesuus. Sai ka AOK (allohvitseride kursus) läbi tehtud Ltn Näki juhtimise all. Vaat see oli tegemine. Nädalas said teinekord keskmiselt 3h magada ööpäeva kohta. Ja 1-2 nädalat sinimägedes ei olnud kohe mitte nalja-asi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Henrik
HV kasutaja
|
29.03.2004 12:11:10
|
|
|
Scart kirjutas: |
nojah, kui venku tuleb ryndama, siis rändame kõik täisvarustuses mööda eestimaad ringi ja laulame laagrilaule? imho on see täiesti mõttetu, võiks parem guerilla taktikat õpetada, muud sa siin nagunii ei areta  |
Narva-Jõesuus on kogu õpe suunatud sissitaktikale
|
|
tagasi üles |
|
 |
corvette
HV veteran
|
29.03.2004 12:14:00
|
|
|
pyromaan kirjutas: |
...
KV probleemiks on sundkord - kõik kõlbulikud lähevad. piisab et rühmas on paar umbkeelset idamaalast et ühtegi asja normaalselt teha ei saa. ... |
A see ju tegelt lust naljakas:
Seersant andis mingi käsu tervele rühmale:
seepeale...
SRS: "Kas kõik said aru?"
AJATEENIJAD: "Just Nii!" (Kooris)
SRS: "Ma ei kuulnud...KAS KÕIK SAID ARU?"
AJATEENIJAD: "JUST NII!" (Kooris)
SRS: "Kas reamees Ivanov ka aru sai?"
rms IVANOV: "Jiust nii!"
SRS: "Millest reamees Ivanov aru sai?"
|
|
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
sharkxs
Kreisi kasutaja

|
29.03.2004 12:15:42
|
|
|
Henrik kirjutas: |
nojah, kui venku tuleb ryndama, siis rändame kõik täisvarustuses mööda eestimaad ringi ja laulame laagrilaule? imho on see täiesti mõttetu, võiks parem guerilla taktikat õpetada, muud sa siin nagunii ei areta  |
Narva-Jõesuus on kogu õpe suunatud sissitaktikale |
se käib tegelt terve eest kaitseväe kohta mis paseerub sissi taktikal kuna mets on ainuke koht kus me miskit vastupanu suudaks osutada,mingil määral õpetatakse ka linna lahingut sai isegi ühel õppusel oldud
sissi väljaõpe on eestis tegelt tasemel sellekohta ei sa midagi ütelda
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
11 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
29.03.2004 12:16:39
|
|
|
Mis geriljat sa ikka aretad kui sõjas 5 minutiga laskemoon otsas. Kui Venemaa kallale tungiks, siis prognoositi vist max 48 tundi relvastatud vastupanu. Kuna varsti (väidetavalt vist isegi oleme juba ) NATO's siis vast võib selles suhtes kergemalt hingata. Eesti KV'l ei jätkuks nii_kui_nii laskemoona, et korralikku vastupanu korraldada, ainuke võimalus oleks siis väitsadega võitlust harjutada või vibud&mõõgad taas au sisse tõsta ja kasutusele võtta
IMO
P.S. Muidugi on olemas ju ka sapöörilabidas aga sellega ei tohi tahket materjali puutuda, kipub ära lagunema tihti
EDIT:
corvette kirjutas: |
Seersant andis mingi käsu tervele rühmale:
seepeale...
SRS: "Kas kõik said aru?"
AJATEENIJAD: "Just Nii!" (Kooris)
SRS: "Ma ei kuulnud...KAS KÕIK SAID ARU?"
AJATEENIJAD: "JUST NII!" (Kooris)
SRS: "Kas reamees Ivanov ka aru sai?"
SRS: "Millest reamees Ivanov aru sai?"
 |
Meil oli selliseks RMS Petrov - täpselt sama dialoog oli 1-1'le. Üritati natukenegi pärast seda talle riigikeelt õpetada aga siis kui too reservi sai oli tal lihtsalt väiksem aktsent "Jiuust niii"-kisades.
Naljakas oli, aga kui juba ~5' tanklaring selle tüübi pärast käis siis oli väiksem huumori hõng asjal juba
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
29.03.2004 12:24:17
|
|
|
noja kõik 3000 meest on sissisõja experdid? ehk oleks mõttekam selles siiski õpetada neid, kellel asja vastu huvi ja psüühilised/fyysilised eeldused olemas? ytlen ausalt, et ega ma ei tea ikka asjast küll midagi, kuid kalanikov pea kohal terved päevad ringijooksmist mind küll paremaks sõduriks ei tee, veel vähem valmistab 48 tunni paugutamiseks ette, kui see kunagi peaks juhtuma'
mis mõtet on lolli mängida ja täiesti eluterveid inimesi ära krabada töölt (mida ma enam kindla peale hiljem tagasi ei saaks) ja ei tea kust veel, kui mingit kasu neist nagunii olema ei saa?
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
2korda2
HV kasutaja
|
29.03.2004 14:08:48
|
|
|
ei taha küll midagi halba EKV kohta öelda aga minu aeg seal oli ajaraiskamine. Milleks seda vaja on?
Niipalju, kui aru saan, on meil ainus tõsiseltvõetav vastane hetkel idas. Kuidas toimuks rünnak? Minupoolne nägemus:
ühel pimedal sügiskuu öösel kella 2 paiku juhtub meie hirmkalli radariga "õnnetus" - side kaob vms (sama juhtub ka mõne teise olulise sideobjektiga). Samal hetkel tõuseb Pihkva dessantnike juurest õhku trobikond koptereid - igale transpordi omale (pardal 20 meest hambuni relvis ja öövõitluseks sobiva varustusega) kaaslaseks veel üks "Hind" kah. Suunduvad need iga tähtsama üksuse (relvahoidla) poole Eestis. Umbes tunniga jõuavad need paarid kõigi vajalike objektideni. Kaua võtab aega, et üks selline objekt kahjutuks teha, kasutades 20 proffi + kahe kopteri peal paiknevaid rakette?
NB! Nende kopterite vastu AK'd pruukides peab ikka kõva optimist olema (tegemist on sisuliselt lendava tankiga), aga milliseid relvi on meie vahtkondadel öösiti veel käepärast kohe võtta? Mõni kergekuulipilduja ehk...
Selleks ajaks, kui suuremate relvade juurde jõutakse (muide, kas meil üldse arvestatavat õhutõrjet on üle eesti laiali?), on juba hilja.
Niisiis ärkan mina hommikul teadmisega, et kõik on OK ja lähen tavapäraselt postkastist ajalehte võtma. Tutkit! Raadio on ka kahtlaselt vait ja heal juhul näeb BBC'st uudiseid eesti langusest (pigem on võimalik, et unustatakse netiühenduste blokeerimine, nagu juhtus augustiputshi ajal). Mis oli sellisel juhul kasu minu sõjaväelisest õppest?
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
corvette
HV veteran
|
29.03.2004 14:14:56
|
|
|
Klge, mis te laidate? EKV on ju tänapäeval täiesti pop. Kaitsevägi ei peagi just olema ainult vastupanu idale vaid ka lihtsalt Eestimaa poiste distsiplineerimiseks ja kasvatamiseks. Ma küll ei tea kus mõned käisid, kuid mina olen rahul ja sain ainult kasu
Elof kirjutas: |
Meil oli selliseks RMS Petrov - täpselt sama dialoog oli 1-1'le. Üritati natukenegi pärast seda talle riigikeelt õpetada aga siis kui too reservi sai oli tal lihtsalt väiksem aktsent "Jiuust niii"-kisades.
Naljakas oli, aga kui juba ~5' tanklaring selle tüübi pärast käis siis oli väiksem huumori hõng asjal juba |
Eks ta nii oli jah, et pikapeale viskas üle
|
|
   |
48 |
|
tagasi üles |