Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 490, 491, 492  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest?
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg
38%
 38%  [ 171 ]
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen
13%
 13%  [ 62 ]
Pole läbinud ajateenistust
47%
 47%  [ 212 ]
hääli kokku : 445

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Hardi
HV veteran
Hardi

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.03.2004 22:21:53 vasta tsitaadiga

Mul ka Rapla "surnukuuris" arstlik tehtud. eks seal enamus parajad pohhuistid on.. aga krt kahjuks sain läbi. Nüüd vähemalt hea põhjus õppimiseks ,sest praegu on nii ,et kui klassi ära ei lõpeta ,siis sõtta minek...
sigakoer
Kreisi kasutaja

sõnum 28.03.2004 22:22:06 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
icon_lol.gif

a mida ma teen sõjaväes, kui silmad nii -7? lasta ma ju ei näe icon_redface.gif

Paned prillid ette, ma arvan. icon_smile.gif
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
gemini
HV Guru

sõnum 28.03.2004 22:24:40 vasta tsitaadiga

Ooot, te siis räägite, et sidepataljon on kerge?
Kommentaarid: 75 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 61
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 28.03.2004 22:25:08 vasta tsitaadiga

kui ma ei suuda 30 meetri pealt lugeda auto numbrimärki, peaksin olema suuteline tabama mingi 50 meetri pealt märklauda? irv, andke mulle optikaga galil, siis on ehk isegi lootust icon_lol.gif
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
sigakoer
Kreisi kasutaja

sõnum 28.03.2004 22:28:15 vasta tsitaadiga

Elof kirjutas:

Tagala Pat'i Jaoülemad - virisesid rohkem kui reamehed, kuna neil oli lihtsalt toimkond - toimkonnas kinni. Liiga vähe oli neid, et keegi puhata saaks. Selle tõttu räägivad suurearvulistes KV üksustes aega teeninud enamasti, et pärast noorteaega - lebo. TagalaPat'i SK-rühm - pärast noorteaega ainult toimkonnad, pärast seda kippus juba narkolepsia tekkima, ei lasta ju toimkondades normaalselt magada.

Wtf, misajast jaoülemad toimkonnas käivad? Minu ajal käisid toimkonnas rohkem umbkeelsed venelased, kes millegist muust maad ega halli aru ei saanud, pluss keegi pädevam vahtkonnaülemaks.. enamvähem tosin erinevat inimest käiski toimkonnas. "Veteranid" lugesid 12-kuuse teenistuse peale 120 toimkonda kokku thumbs_up.gif. Tõsi, ilmselt nüüd 8 kuuse teenistusega on vähem rahvast kelle seast valida, nii et käivad kõik.

Muidu oli päris vahva kaader seal, umbes nagu Sveigi raamatus. Ohvitserid olid osad mingid kiiksuga vanamehed ja muidu naljanumbrid, osad nooremad/hakkajamad tüübid, osad vägagi pädevad. Eero Kinnunen (eelmise Iraagist tulnud kontingendi ülem) oli staabiohvitser seal omal ajal, too mees näiteks on Rambo ise. 8)
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 35
tagasi üles
dvdzoid_est
HV veteran
dvdzoid_est

sõnum 28.03.2004 22:36:37 vasta tsitaadiga

Ee, tsaariajal oli soldat 25a. teenistuses.
Omal õnnestus kolmega hakkama saada. thumbs_up.gif
Kunagi anti välja väike raamat, kus oli ka minu tähelepanekuid sees, sellepärast ei viitsi siin arvutifoorumis pikemalt pajatada sellest NA elust.
Aga jahh, sellise rakursi alt lähenedes, et HVlased ja ... ,võiks igasuguseid pulle teemasid üllitada.
Näiteks: HVlased ja hügieen. HVlased ja alkohol. HVlase auto(või jalgratas).HVlase hobid. j.n.e j.n.e

bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 28.03.2004 22:40:35 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Jõhvi saadetud, koos umbkeelsete venelastega muda sööma

Aastal '99 olin seal ja meie 60mehelises rühmas oli 2 venelast, kes rääkisid noorteaja lõpuks paremini eesti keelt kui mõned siinsed eestlased.

Üldiselt hale teema, kus noored mehed kardavad distsipliini ja käsu alla minna. praegu on 8 "tühist" kuud, mille jooksul saab tegelikult päris palju kasulikku omandatud...
Vene sõjaväes käidi 2 ja 3 aastat, mina olin aasta ja ei ütleks, et mahavisatud aeg. Siiani on väga häid sõpru ning ka sõjaväes õpitut on vaja läinud.

Ei midagi isiklikku, aga mina olen aru saanud, et sõjaväest viilivad vaid memmekad thumbs_down.gif

Elof
HV Guru
Elof

sõnum 28.03.2004 22:41:54 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Wtf, misajast jaoülemad toimkonnas käivad? Minu ajal käisid toimkonnas rohkem umbkeelsed venelased, kes millegist muust maad ega halli aru ei saanud, pluss keegi pädevam vahtkonnaülemaks.. enamvähem tosin erinevat inimest käiski toimkonnas.

Meil olidki ainult jaoülemad vahtkonnaülemateks ja toimkonna vanemateks. Hea küll lõpus oli paar lambikapralit ühe korra vahtkonnaülemaks aga seda vaid, nagu juba mainitud, 1 kord. Lihtsalt selline oli komme. Üks minu lennust pärit jaoülem ei saanud näiteks pärast seerupulkade omandamist, ühtegi korda pärast seda 3 kuu jooksul välja
Umbkeelsed venelased olid köögitoimkonnas - pesid nõusid, näiteks vahtkonda ei pandud neid selle tõttu, et nad ei suutnud ära õppida vahtkondlase kohustusi, mida loomulikult enne vahtkonda minekut nõuti punktuaalselt tundvat. Pealegi olid nad enamus ajast jooksus või lakku täis/kanepiga tutvust teinud. Üks tüüp oli ~5 kuud jooksus näiteks ...

Iseeenesest Autokompanii pidavat siiski normaalsem olema ...

viimati muutis Elof 28.03.2004 22:44:28, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 212 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 175
tagasi üles
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 28.03.2004 22:44:13 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Üks tüüp oli ~5 kuud jooksus näiteks

Meil oli üks 30 aastane vennikene, kes oli 6aastat jooksus olnud icon_biggrin.gif
Muidu selliseid mõnekuulisi jooksikuid oli igas kompaniis paar tükki.

Scart
HV Guru
Scart

sõnum 28.03.2004 22:46:05 vasta tsitaadiga

bigmarx kirjutas:
tsitaat:

Jõhvi saadetud, koos umbkeelsete venelastega muda sööma

Aastal '99 olin seal ja meie 60mehelises rühmas oli 2 venelast, kes rääkisid noorteaja lõpuks paremini eesti keelt kui mõned siinsed eestlased.

Üldiselt hale teema, kus noored mehed kardavad distsipliini ja käsu alla minna. praegu on 8 "tühist" kuud, mille jooksul saab tegelikult päris palju kasulikku omandatud...
Vene sõjaväes käidi 2 ja 3 aastat, mina olin aasta ja ei ütleks, et mahavisatud aeg. Siiani on väga häid sõpru ning ka sõjaväes õpitut on vaja läinud.

Ei midagi isiklikku, aga mina olen aru saanud, et sõjaväest viilivad vaid memmekad thumbs_down.gif

irwe, kas just memmekad, oma vanad klassivennad, kes juba käinud, räägivad ikka selliseid lugusid, et jube.... iga päev sigalakku täis, iga kuu uus 200 liitrine piiritusetynn kohale jne... misjaoks on mul seda vaja? parem käin tööl ja liigun oma eluga edasi
tagasi üles
Nickelby
Kreisi kasutaja

sõnum 28.03.2004 22:51:55 vasta tsitaadiga

Käisin ära paar aastat tagasi..Teenisin Tapal Suurtykiväegrupis. Asi oli igati thumbs_up.gif. Olin mõõdistaja..Sai Soomes lahinglaskmistelgi käia icon_razz.gif . Ärge mehed peljake seda ajateenistust niiväga..Ei ole see yhtigi nii hirmus kui mõned räägivad. Lihtsalt täida käsku ja tee mis vaja, kui ise oma elu keeruliseks ei tee on igati lõbus ja kasukstulev kogemus.
Okman
HV veteran
Okman

sõnum 28.03.2004 22:52:21 vasta tsitaadiga

Scart, ei tea, kas sul sõbrad jõid seda gutasepti või mis iganes selle nimi oli... Mingi piiritusepõhine asi, mida lastakse jalapeale. Meil õhtuti kui jalgu pesti, siis pressiti seda ikka mõnuga nii et Pirtsa lõhnad olid päris räiged icon_biggrin.gif
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 28.03.2004 22:57:44 vasta tsitaadiga

irwe... mingi piiritusemoodi asi olevat olnud, nii et iga hommiku oli kogu kari medpuktis söetablette nõudmas, suht-koht kõik rännakud ja värgid jäid ära, kuna sees polnud just kõik mitte selleks ette nähtud kohas l icon_lol.gif
tagasi üles
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 28.03.2004 23:00:20 vasta tsitaadiga

tsitaat:

iga päev sigalakku täis, iga kuu uus 200 liitrine piiritusetynn kohale

Ega ilmaasjata öelda, et joon kõike mis põleb icon_neutral.gif
Meil oli seal ka piiritust, 3sordi oma. Aga kui keegi juua tahtis, siis selleks toodi ikka vaikselt poeviina beer_yum.gif

corvette
HV veteran

sõnum 28.03.2004 23:04:45 vasta tsitaadiga

Käisin, nägin, tegin ja olen siga rahul. Ei kahetse üldse, tunnen osati sellest puudust icon_neutral.gif Sai palju nalja ja tempe tehtud. Kogemusi kuhjaga thumbs_up.gif Soovitan, ja rangelt kohe icon_razz1.gif Ja tai-pohh, kui ajateenistus peaks Eestimaa pinnalt kunagi kaduma icon_mad.gif icon_wink.gif
pole vaja sellist asja karta icon_smile.gif

Muide, paljud siinsetest on kordusõppustel käinud või nii?
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 48
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 28.03.2004 23:11:18 vasta tsitaadiga

läheks, kuid tööst ei tahaks nagu ilma jääda
tagasi üles
escucha
HV veteran
escucha

sõnum 28.03.2004 23:24:42 vasta tsitaadiga

corvette kirjutas:
Käisin, nägin, tegin ja olen siga rahul. Ei kahetse üldse, tunnen osati sellest puudust icon_neutral.gif Sai palju nalja ja tempe tehtud. Kogemusi kuhjaga thumbs_up.gif Soovitan, ja rangelt kohe icon_razz1.gif Ja tai-pohh, kui ajateenistus peaks Eestimaa pinnalt kunagi kaduma icon_mad.gif icon_wink.gif
pole vaja sellist asja karta icon_smile.gif

Muide, paljud siinsetest on kordusõppustel käinud või nii?

kuskohas sa olid...???
see tai-pohh on kuidagi tuttav väljend!
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
martty
HV kasutaja
martty

sõnum 28.03.2004 23:48:52 vasta tsitaadiga

Okman kirjutas:
Scart, ei tea, kas sul sõbrad jõid seda gutasepti või mis iganes selle nimi oli... Mingi piiritusepõhine asi, mida lastakse jalapeale.

meil igaljuhul vennad segasid selle gutasepti coca-colaga ära ja jõid hoolimata sellest, et coca kuidagi kahtlaselt tükki tõmbas
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
kurnäuskas
HV kasutaja
kurnäuskas

sõnum 28.03.2004 23:52:30 vasta tsitaadiga

mul veel sõjaväeni pikk maa aga icon_biggrin.gif
aga ei põe nüüd küll selle pärast, et sõjavägi ees icon_wink.gif
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 29.03.2004 00:01:52 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
kui ma ei suuda 30 meetri pealt lugeda auto numbrimärki, peaksin olema suuteline tabama mingi 50 meetri pealt märklauda? irv, andke mulle optikaga galil, siis on ehk isegi lootust icon_lol.gif

püstolist lase 30 ja 50m. galiliga ikka 100 ja 200m

tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 29.03.2004 00:18:28 vasta tsitaadiga

õnnitlen härrased! täna astume siis nato-sse! igaüks teeb selle puhul 50 (ja mitte grammi vaid pumpa. kes on ajateenistusest vabastatud ja samas ka suitsumehed, ei tee järgnevad 3 päeva suitsu, sest see on nende niigi nõrgale tervisele halb. kes on ajateenistusest vabastatud ja suitsumehed ei ole, keeravad igaüks 50 pläru neile, kes suitsetavad. ja lõpuks matate kõik koos need suitsud maha. ja kuna te ei jaksa üksi labidat tõsta, siis tõstate labidat neljakesi ja kaevate. iga pläru jaoks auk vähemalt pool meetrit sügav ja meeter korda meeter lai)

aga siit on jah väga jama lugeda, kuidas mõned poevad lausa nahast välja, sest kardavad ajateenistusse minna. ja ärge tulge ajama seda jama, et rikub õpingud, kaotad töökoha jne. - te ei ole ainsad, nii et ärge virisege sellise tühise asja pärast. ajateenistuse kogemus kaalub mingid väikesed ebameedivused tsiviilis kuhjaga üles. ja ma ütlen teile väikese saladuse - mõnel töökohal, kui on võrdsed kandidaadid, siis eelistatakse seda, kes on ajateenistuses käinud, ükskõik kas olete siis lõplikult vabastatud ja minema ei pea. sest tihti osutuvad just ajateenistuse läbinud kolleegidega suheldes domineerivamateks ja ülematega suheldes paremini alluvateks (ajateenistuses sisseõpitud refleks mitte vastu vaielda ülemusele/ülemale). samuti kui istute mingi x aasta pärast "meestega" koos mingil kokkutulekul, ma annan oma mütsi pandiks, alati tuleb juttu, kuidas kellelgi "sõjas", ja need, kes käinud ei ole, on üldise põlu all icon_wink.gif

aga jah, gemini, sidepataljon on nagu puhkus, nende takistusrada on kah nagu laste mänguväljak koos liivakastiga. neil pole seal isegi okastraati - selle asemel on mingi tavaline isoleeritud traat. juba viiendal nädalal pärast ajateenistuse algust saab linnaloale - luksus, millest paljude teiste väeosade võitlejad ainult unistada saavad. sööma lähevad ajateenijad nii väikese ringiga, et nad ei jõua laulugi üht tervet korda ära laulda. söömiseks on neil alati aega s*taks palju, sest söökla on suur ja uusi mehi ei ole pidevalt peale tulemas. territooriumil ja kasarmus ei pea nad liikuma ainult joostes, nagu mõnel pool noorteajal kombeks on. kõik ei pea täiest kõrist karjuma, kui midagi on esimeselt korruselt vaja teisele teada anda. miinipildujatuli - sidepataljonis ei esine... esimest korda väikesele rännakule (mingi 10-15 km) - vahetult enne noorteaja lõppu... esimest korda metsas ööbimine - samuti veidi enne noorteaja lõppu... kui ma poleks kõike seda oma silmaga näinud kahe kuu jooksul nendest kaheksast, mil ma ajateenistuses olin, siis ma ka ei usuks
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
toomasy
HV kasutaja
toomasy

sõnum 29.03.2004 00:40:44 vasta tsitaadiga

Sai käidud Viru ÜJP (2002 - 2003), oldud seal 8kuud. Ise ei kahetse, olin sidemees. Sai kasulike asju õpitud. Kõik kes ei ole käinud, soovitan minna. Nalja saab kõvasti ning hiljem on mida meenutada. Muidugi saab ka uusi sõpru . icon_biggrin.gif
Kõik üliõpilased ruttu sõjaväkke, tasuta söök 3x päevas enamus ajast ning ise ei pea tegema icon_wink.gif
Mõned pildid ka http://nool.mine.nu/gallery/Viru?page=1
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
Fisher
Kreisi kasutaja

sõnum 29.03.2004 00:45:01 vasta tsitaadiga

asi mille järgi mina ei igatse on see, et jaoülemaks sattus nak-is läbikukkunud võrust pärit plekilõikaja haridusega poolkurt kretiin:)

häid asju oli tagantjärele mõeldes niipalju, et metsalaager 2 nädalat oli omaette kogemus ja füüsiline vorm mille sain polnud ka paha.

peale noorteaega aga läksin teise rezhiimi peale ja käisin kasarmus ainult magamas.

hetkel nooremveebel, töötan sooja koha peal ja sellesmõttes huvitav, et kuu peale ajateenistuse lõppu sain linnukese õlale:)
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 65
tagasi üles
Westswamp
HV Guru
Westswamp

sõnum 29.03.2004 00:47:25 vasta tsitaadiga

Kaks aastat Saaremaal, Kuressaares, vene piirivalves aegateenitud. Hiljem veel rahuvalves oldud, Bosnia's käidud 8) .
Bosnia pildid

viimati muutis Westswamp 29.03.2004 00:48:59, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 29.03.2004 00:48:33 vasta tsitaadiga

tsitaat:

töötan sooja koha peal ja sellesmõttes huvitav, et kuu peale ajateenistuse lõppu sain linnukese õlale

jube vedamine sel juhul... tean konkreetselt ühte väeosa, kus selleks, et nooremveebliks saada, peab minu andmete kohaselt vähemalt 2 aastat seal seersandina töötama (kui just kõrgharidust ette näidata ei ole). seda kutsutake karjäärisüsteemiks icon_confused.gif
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 490, 491, 492  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.