Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
karusloom
HV kasutaja
|
08.09.2015 01:15:53
|
|
|
-KRANTS kirjutas: |
Kui kellelgi on videot ja värke, kuidas ametlikes kanalites seda testi tehakse (karusloom vist telefonitsi mainis ka mingeid galloneid peale valamist jne), siis vaataks huviga. Jumal-teab, kas on vaja hakata neid ka selles osas õpetama, kuid hea ettevalmistus ei oleks üldse paha... |
See ei omagi väga miskit tähtsust kuidas mingi service neid teste läbi viib, oluline on, et testid vastaks tootja poolt kinnitatud sertifikaadi testi tingimustele.
Elik IPx5 standard näeb ette:
Veejuga läbi 6,3mm avause vastu seadme korpust ükskõik mis nurga alt ei tohi omada seadet kahjustavat tulemust. Testi tingimus: 3 minuti jooksul 12,5L vett 3m kauguselt 0,3bar rõhuga.
Spoiler 
IPx8:
Seadme veepidavus vee all tootja poolt ettenähtud sügavuseni (üldiselt kuni 3m), sony garanteerib oma luukide pidavuse z3c kuni 1,5m sügavuseni.
E: Sony poolne info ka oma toodetele. Link
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
08.09.2015 01:51:26
|
|
|
Teeninduses testimine peaks midagi muud tähendama, muidu viid miski küsitava klapi kahjustusega remonti ja tagasi saad surnud telefoni teadmisega et ei pidand jah vett?
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
08.09.2015 05:21:15
|
|
|
prtv kirjutas: |
Keegi originaal aknaga kaasi kasutab ka? |
Ei. Kasutusjuhend selleks ju ei kohusta. Erinevate vigastustega, mis telefonile tekkinud, on ka öeldud, et miks sa mingeid kaasi või ümbrist ei kasuta? No miks peaksin? Sellist rida manualist ei leia, seega ei pea ma tegema lisainvesteeringuid, et telefoni kasutada saaks...
TEGELIKKUSES ei ole vaja omada ka mingit laadimisdokki, kuna manuaal selleks ei kohusta. Võib laadida ka usb kaudu ja kui 2a jooksul veekindlus kaob, siis garantiisse. Kui luukide avamine selle kaotaks, siis oleks see dokk juba algkomplektis kaasas.
sooty kirjutas: |
Proovisin natuke, aga paras pettumus. Jube kohmakas trukk on küljes ja ekraan ei funka iga kord läbi akna (nt kõnede avamisel). |
Kindareziimi pealepanek võiks asja parendada oluliselt...
elukaz kirjutas: |
Teeninduses testimine peaks midagi muud tähendama, muidu viid miski küsitava klapi kahjustusega remonti ja tagasi saad surnud telefoni teadmisega et ei pidand jah vett? |
Nagu mina saan sony kirjavahetusest aru, siis kui vett enam ei pea, siis tuleb asi korda teha.
Nagu minu keiss. Käis tagaklaasi ja sim pesa luugi vahetuses. Peale seda enam veekindel pole. Ei ole enam oluline, kas probleem tagaklaasis või mõnes muus võimalikus veas, vaid selles, et seda testi ei tehtud ja veekindlust polnud.
Selle asja palju huvitavam nüanss oleks hoopis see, kui mingi suvalise remondi käigus tehakse veetest ja veekindlust pole. Kumma poole kraesse asi ikkagi läheb? Saan aru, et ikka tootja, sest veekindlus on seadme üks põhiomadus?
|
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
1 :: |
243 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceVice
HV kasutaja

|
08.09.2015 09:04:47
|
|
|
Ostsin selle magneti, kohale tuli 4päevaga. Otsik töötab aga lahja magnet.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
08.09.2015 09:08:53
|
|
|
Ostke MagnectorX. Magnet piisavalt tugev (kasutades ei tule otsast ära, võib vabalt magneti otsas telefon ka rippuda) ning hea kvaliteet.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
ahto42
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Slazenger
HV veteran

|
08.09.2015 11:05:45
|
|
|
-KRANTS-, enda telefon läks nüüd garantiisse, helinupp ilmselt vahetatakse välja, mis tähendab, et kisutaks telefon täiesti laiali. Huvitav, kas kohapeal, telefoni kätte saades, peaks küsima klaasi, veega täitma ja telefoni sisse pistma, et vaadata kas asi on ikka veekindel ? isegi juhul, kui nad ütlevad, et asi ei läinud garantii alla, parandus mis nad tegid vms, tähendab, et telefon peab olema endiselt veekindel ja juhul kui ta pole enam veekindel, siis nad niikuinii peavad ju telefoni ära vahetama ? või olen ma asjast valesti aru saanud ?
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
08.09.2015 12:44:19
|
|
|
Oled asjast õigesti aru saanud. Kui minu seadmega ei peaks õnnestuma uue vastu vahetus ja siiski tuleb remont, siis mina just nii teengi, et lähen pangega kohale. Kui saan uue, siis ehk ei tarvitse.
Aga nii on jah, et peale nupu vahetust veekindluse test ja peab olema vettpidav ka siis kui ise maksad ja teostajaks ametlik esindus.
_________________ Kui keegi mandariini tahab, siis helistab
Ühendust saab siin: https://www.facebook.com/groups/1953700414852281/ |
|
   |
243 |
|
tagasi üles |
|
 |
firemark
HV Guru

|
08.09.2015 12:45:59
|
|
|
-KRANTS- kirjutas: |
Oled asjast õigesti aru saanud. Kui minu seadmega ei peaks õnnestuma uue vastu vahetus ja siiski tuleb remont, siis mina just nii teengi, et lähen pangega kohale. Kui saan uue, siis ehk ei tarvitse.
Aga nii on jah, et peale nupu vahetust veekindluse test ja peab olema vettpidav ka siis kui ise maksad ja teostajaks ametlik esindus. |
keegi võiks filmida seda pangega poodi minekut ning selle testimist , usun,et mõni meedia oleks ka nõus sellist showd näitama
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
92 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
08.09.2015 12:50:02
|
|
|
Siim159 kirjutas: |
Ostke MagnectorX. Magnet piisavalt tugev (kasutades ei tule otsast ära, võib vabalt magneti otsas telefon ka rippuda) ning hea kvaliteet. |
Hind on ka enam-vähem 5x tavalise magnetkaabli hinda.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
08.09.2015 12:53:00
|
|
|
Ja hoiad pool tundi pange leti peal. Paras pikkus reality showle.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
firemark
HV Guru

|
08.09.2015 12:55:47
|
|
|
Ja hoiad pool tundi pange leti peal. Paras pikkus reality showle. |
ja samal ajal lisaks igasugu värviliste sõnadega sõimu teenindajale nagu ikka kombekas eestlane teeb.
|
|
   |
92 |
|
tagasi üles |
|
 |
CTR
HV vaatleja
|
08.09.2015 13:40:21
|
|
|
ise nüüd tagasi Samsungi(S5) peal, sai tänu ühele kampaaniale uus telefon ostetud, sest muidu oleks sony lihtsalt seisma jäänud kapi peale..
Kahju muidugi natuke, sest Z3C on suuruse ja sisu poolest väga hea telefon, kuid jama, et klienditoe/garantii pool vm nii lahja on ja ei üritata kliente väga hoida..(tüüpviga tunnistamine jm)
viimati muutis CTR 08.09.2015 17:05:08, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
08.09.2015 14:30:47
|
|
|
Ja hoiad pool tundi pange leti peal. Paras pikkus reality showle. |
Viimasel korral piisas paarist minutist et uppuda...
|
|
   |
243 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
08.09.2015 14:48:26
|
|
|
DISCLAIMER: Igaüks katsetab järgnevat omal vastutusel, ära näpi Service menüüd, kui sa ei tea mida teed.
Pole kohe vaja veega mängida, saab ka lihtsamalt esialgse hinnangu veekindlusele:
Here is a test which uses just the phone and it's service mode (or any barometer app).
1. dial *#*#7378423#*#*
2. go to "Service Tests"
3. go to "Pressure Sensor"
4. slightly compress the phone using your thumb and index finger by pressing on the display and back
SLIGHT PRESSURE. No Berserker mode please! This is not a crush-your-phone contest!
Ehk siis lähed Service menüüsse, valid Testid ja edasi "Pressure Sensor".
Kuvatakse näit, paned telefoni rahulikult lauale ja ootad, et näit stabiliseerub.
Vajutad peale ekraanile õrnalt >
Kui näit surudes (õrnalt!) kasvab ja näpu äravõttes kahaneb korraks, siis on kõik korras, võib eeldada, et asi tihe.
Kui näit vajutades ei muutu (näiteks kui klapp lahti) siis järelikult pole asi tihe.
Minu hinnangul, kui see test näitab, et asi on tihe siis võiks vähemalt eeldada, et veekindlus alles, kuid selles ei saa 100% kindel olla (100% kindluse annab vastavalt sert nõuetele testimine).
Kui aga seda testi ei läbi, siis võib suht kindel olla, et veekindlust pole (kui just rõhuandur pole otsi andnud).
Kes ei viitsi seda pikka koodi toksida, siis service menüüsse lihtsam sisenemine on võimalik selle äpi abil:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.thunderboltsoft.xperiaservicemenu
Hea vaadata peale tõsisemat kukkumist või niisama aegajalt, kas on põhjust muretseda veekindluse pärast.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
08.09.2015 14:57:14
|
|
|
Et see imelik numbrikombinatsioon meelde jääks siis see algab ja lõpeb tärniga ja numbriteks on klaviatuuri tähed SERVICE.
Aga muidu jah, esimesed minutid sõimad täiega, siis võtad vaiksemaks, veerand tunni peal jääd mõtlikuks, edasi püüad virilalt naeratada ja kui pool tundi täis ja telo ikka töötab siis ütled aitäh ja paugutad ust.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
firemark
HV Guru

|
08.09.2015 15:04:11
|
|
|
Et see imelik numbrikombinatsioon meelde jääks siis see algab ja lõpeb tärniga ja numbriteks on klaviatuuri tähed SERVICE.
Aga muidu jah, esimesed minutid sõimad täiega, siis võtad vaiksemaks, veerand tunni peal jääd mõtlikuks, edasi püüad virilalt naeratada ja kui pool tundi täis ja telo ikka töötab siis ütled aitäh ja paugutad ust. |
ja poest välja minnes kukub betoonipeale kildudeks ekraan. Lähed tagasi ja nõuad garantiid öeldes,et läks täitsa ise katki.
|
|
   |
92 |
|
tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
08.09.2015 15:39:00
|
|
|
Draqula, see annab ainult teoreetilise teadmise. Kuidas peaks tarkvaralise testiga praktilise veekindluse tagama?
Ja võimalus et on hoopis mingisugune andur läbi teeb asja veelgi mõttetumaks. Miks ma peaks ise testima? Kui on pekkis siis garantii, kui on korras siis ei juhtu mitte midagi ka ilma servis menüüta.
firemark kirjutas: |
Aga muidu jah, esimesed minutid sõimad täiega, siis võtad vaiksemaks, veerand tunni peal jääd mõtlikuks, edasi püüad virilalt naeratada ja kui pool tundi täis ja telo ikka töötab siis ütled aitäh ja paugutad ust. |
ja poest välja minnes kukub betoonipeale kildudeks ekraan. Lähed tagasi ja nõuad garantiid öeldes,et läks täitsa ise katki. |
Kui kukub puruks ja lased ametlikul remondikohal ära remontida siis garantii jätkub ka siis kui viga ei olnud garantiiline.
|
|
   |
243 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
08.09.2015 15:39:36
|
|
|
prtv kirjutas: |
Keegi originaal aknaga kaasi kasutab ka? |
Ei. Kasutusjuhend selleks ju ei kohusta. Erinevate vigastustega, mis telefonile tekkinud, on ka öeldud, et miks sa mingeid kaasi või ümbrist ei kasuta? No miks peaksin? Sellist rida manualist ei leia, seega ei pea ma tegema lisainvesteeringuid, et telefoni kasutada saaks...
TEGELIKKUSES ei ole vaja omada ka mingit laadimisdokki, kuna manuaal selleks ei kohusta. Võib laadida ka usb kaudu ja kui 2a jooksul veekindlus kaob, siis garantiisse. Kui luukide avamine selle kaotaks, siis oleks see dokk juba algkomplektis kaasas. |
Mis sa kisad, ma lihtsalt mõtlesin uurida et kas on head, tekkis kerge mõte need omale osta.
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
08.09.2015 15:40:18
|
|
|
Draqula, see annab ainult teoreetilise teadmise. Kuidas peaks tarkvaralise testiga praktilise veekindluse tagama?
Ja võimalus et on hoopis mingisugune andur läbi teeb asja veelgi mõttetumaks. Miks ma peaks ise testima? Kui on pekkis siis garantii, kui on korras siis ei juhtu mitte midagi ka ilma servis menüüta. |
Võta nüüd rahulikult
Nagu kirjutasin, on see eelkõige käepärane võimalus tuvastada olukord, kus veekindlust suure tõenäosusega enam ei ole ehk siis tuvastada, et probleem on olemas.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
serka15
HV vaatleja
|
08.09.2015 16:54:04
|
|
|
see annab ainult teoreetilise teadmise. Kuidas peaks tarkvaralise testiga praktilise veekindluse tagama? |
Nii annabki, ma kirjutasin ka kunagi sellest. Õhurõhu andur näitab nii praktilist näitu et enam praktilisemaks minna ei saa.
Täielik halateema teil siin.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
08.09.2015 19:21:21
|
|
|
serka15 kirjutas: |
see annab ainult teoreetilise teadmise. Kuidas peaks tarkvaralise testiga praktilise veekindluse tagama? |
Nii annabki, ma kirjutasin ka kunagi sellest. Õhurõhu andur näitab nii praktilist näitu et enam praktilisemaks minna ei saa.
Täielik halateema teil siin. |
Välja arvatud siis kui see või mõni teine andur pekkis on...
Igatahes tuli mulle just kõne, et telefon kuulub väljavahetamisele. Kahjuks juhtub see kuni 1,5 nädala jooksul alles (ei tea miks)...
|
|
   |
243 |
|
tagasi üles |
|
 |
rennu21
HV kasutaja
|
08.09.2015 19:34:19
|
|
|
Igatahes tuli mulle just kõne, et telefon kuulub väljavahetamisele. Kahjuks juhtub see kuni 1,5 nädala jooksul alles (ei tea miks)... |
Aga asi vähemalt seegi. Kehvemal juhul oleks öeldud, et oma viga ja maksa siit ja sealt
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
karusloom
HV kasutaja
|
08.09.2015 19:55:50
|
|
|
Igatahes tuli mulle just kõne, et telefon kuulub väljavahetamisele. Kahjuks juhtub see kuni 1,5 nädala jooksul alles (ei tea miks)... |
Hea töö
Telo ostab kahjuks MTTC ise oma kulude ja kirjadega aga see selleks. Siinkohal ülaltoodud juhtumid on ehe näide sellest kuidas enamuse per*sed lohku tõmmatakse ja seda paraku igas elu valdkonnas.
Peace
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
08.09.2015 20:19:30
|
|
|
rennu21, eelnevat hoolikalt jälgijad teavad, et umbes nii oligi. Garantii eemaldati eelmise rikke tõttu. Lõpptulemus ikka tiba teine...
karusloom, paraku minu vahetuse ajal see ei õnnestu
Hakkame nüüd konsultatsioone pakkuma?
|
|
   |
243 |
|