Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
Dirty Harry
HV Guru

|
26.08.2015 20:51:48
|
|
|
Maci ja OSX'iga on jah see asi, et natuke softi valides pikeneb aku vastupidavus märkimisväärselt. Chrome on näiteks paras õgard (Firefox on natuke parem aga mitte palju), Safariga on elu lill (aku seisukohast). Igasuguseid taustaprogramme samuti pole mõtet installida. St kui muidugi on vaja siis teine asi.
Ega Windowsiga on sarnane olukord - mida rohkem asju taustal tiksub seda ludinamal aku kulub.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
p6kk
HV kasutaja
|
26.08.2015 20:57:59
|
|
|
Mõttetu vaidlus. Kui ma läpaka ostsin siis sai kõike testitud nägemaks kui kaua aku vastu peab ja ma pole kunagi olnud mingi äpi inimene. Ma pole viitsinud mäkki üldse midagi installida. 5+ tundi on reaalne akumaht normaalse veebis surfamise juures. Kannatab ka kaks filmi jutti ära vaadata. 9 tundi on labane reklaam kus sa hoiad 9 tundi notepadi avatuna ja toksid sinna mingit teksti. Ehk siis kõik algabki sellest mida keegi peab "normaalseks kasutamiseks".
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
0 :: |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
26.08.2015 21:02:32
|
|
|
p6kk, Safari või midagi muud? Mis Air'i mudelist üldse räägid?
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
p6kk
HV kasutaja
|
26.08.2015 21:25:33
|
|
|
Eelmise aasta kevadel ostetud Air i5 4gb mälu ja 13" ekraan.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
26.08.2015 22:31:25
|
|
|
p6kk, veidi ikka võib vaielda. Üldiselt mac-idel aku peab alati hästi. Mu pro-l nätab praegu 92% ja 10h ja 36 min. võiks veel surfata. Kontrollida ei viitsi.
Ekraani heledus pole praegu põhjas ka, vaid kolm pügalat maha tõmmatud. 4a. oli mul ka üks 11 tolline air. Isegi siis kui aku kohta tuli juba kiri et "replace soon" siis algul sai veel ikka üle tunni netis surfata.
Ja eriti meeldib mulle mac-i uni. See on pikk ja ärkamine kiire. Ma ei mäleta millal viimati arvuti välja lülitasin. Restarte olen vahest teinud.
|
|
Kommentaarid: 312 loe/lisa |
   |
266 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
26.08.2015 22:50:33
|
|
|
2010 Core2Duo 2.4Ghz valge MB millel SSD sees on mul hetkel AK spordiuudistest alates süles olnud
Poole üheni-üheni veaks välja sellise vanuriga.
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
26.08.2015 23:01:46
|
|
|
digweed kirjutas: |
2010 Core2Duo 2.4Ghz valge MB millel SSD sees on mul hetkel AK spordiuudistest alates süles olnud
Poole üheni-üheni veaks välja sellise vanuriga. |
Ma usun et rohkemgi. Kui heledust põhjas ei hoia ja niisama netis surfata, siis enne tuleb endal uneaeg, kui aku nulli jõuab.
|
|
   |
266 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
26.08.2015 23:31:17
|
|
|
Lisagarantii vajalikkus? Aasta vs kaks aastat?
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
27.08.2015 00:22:37
|
|
|
Päris 12h välja ei venita (tegelt testide järgi browsing + keskmine ekraaniheledus ja ilma flashita jms intensiivsema kraamita on täiesti reaalne ja isegi ületatav), aga 10h+ ei tohiks küll väga ulme olla. Enda 2012a mudel kestab 4-5h, ametlikult lubatud 7h ja aku mahutavus pole kindlasti sama mis uuena, aktiivset kasutust juba enam kui 2.5a saanud. Kui ikka uuest mudelist 5h välja pigistad ja rohkemaks võimeline pole, on midagi valesti.
Muidu Macil Office 2016 päris asjalik ja raske leida tõsisemaid erinevuseid Windowsi omaga. 2016 versioonid pidavat mõlemad väga sarnased olema lõpuks. Alternatiividel pole ka viga midagi, kui just mingeid Office'i-spetsiifilisi plug-ine kasutama ei pea.
OS X paremini optimeeritud Maci rauale ja stock seades muidugi kõige paremini kestab aku. Chrome'iga juba kestvus langeb, Windowsi all ka päris nii hea pole (kuigi 7 vs 10 minu kasutuses on päris korralik edasiminek toimunud akukestvuses sama 2012a Airi peal). Oleneb kasutusest, nagu öeldud. Videot 12h jutti aku pealt ei töötle, netti brausib küll (kuid mitte päris "igast asendist").
Lisagarantii osas - ei ole teadaolevalt mingeid tüüpvigu, mis end ilmutama peaks. Enda Air ei vajanud kordagi garantiid ja 2.5a jooksul midagi nihu pole läinud (v.a. ekraanil mõned heledamad laigukesed nurgas mis ca aasta tagasi ilmusid). Elukaaslase Air aasta kasutuses olnud ja kõik ok - algul oli väike probleem tehase kruvimistöödega, ekraan istus pisut viltu, kuid sai garantiis korda. Kasutuse käigus vigu ilmnenud pole. Paaril tuttaval veel 2011-2014 Airid kasutusel olnud aasta-kaks-kolm ja pole kaebuseid kuulnud vastupidavuse osas.
|
|
Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
markedmen
HV kasutaja

|
27.08.2015 00:24:56
|
|
|
mul ka selline tunne, et p6kk on midagi oma arvutil pekki keeranud. Ma saan isegi oma retina Macbook Pro'l netis istudes 7-8h kätte
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
p6kk
HV kasutaja
|
27.08.2015 00:37:02
|
|
|
Muidugi kui kasutada Safarit, keerata kinni flash ja muidu rakendused, siis saab punnitada aku kestvust pikemaks. Aga see pole normaalne arvutikasutamine. Normaalne on see kui loed portaale, seal on bännerid mida sa kõike näed, teises aknas töötab sul youtube video ja sul on veel lahti mingi chat kus sa suhtled inimestega. Mulle endale Safari üldse ei meeldi. Kui kasutada Backi siis ta alati laadib lehe uuesti sisse, Chrome jookseb kõik puhtalt + saab mitme seadme browserid sünkida. Maili asemel kasutan Thunderbirdi, sest mäki Mail on väga jubeda olemisega programm. Ma kasutan palju reditr piltide ja videode vaatamiseks.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
markedmen
HV kasutaja

|
27.08.2015 00:40:54
|
|
|
mdea, kasutan küll safarit aga midagi kinni pole keeranud, videosid vaatan, muusikat kuulan. Chrome sõi absurdselt palju akut ning RAMi ja sellepärast ma ühel hetkel safari peale üle kolisingi. Hetkel olen aga nii ära harjunud, et vahepeal Chrome'i avades tuleb oksemaik peale - safari on lihtsalt niiiii palju sujuvam. Mingeid bännereid ma tõesti ekraanil hüplemas ei näe, sest AdBlock on rohkem mu enda mugavuse tõttu, mitte aku vastupidamise huvides. Hetkel 61% akut ning arvuti pakub veel 5h kasutusaega.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
27.08.2015 11:13:33
|
|
|
p6kk, miks üldse macbooki kasutad? Ühtegi OS X programmi ju ei kasuta ? why
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
27.08.2015 11:20:58
|
|
|
Ah, ärge nüüd kiskuma ka minge. Ega ma ka Safarit näiteks ise ei fänna kuid teatud juhtudel on ta täiesti omal kohal. Samamoodi nagu MS Outlook on täitsa okei Exchange klient, muuks väga ei kasuta.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
27.08.2015 11:25:50
|
|
|
Ei ma mõtlen et kui OS X programme otseselt ei kasutata, et miks siis üldse OS X teed mindi, raua disain?
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
27.08.2015 11:49:57
|
|
|
nexus4 kirjutas: |
Ei ma mõtlen et kui OS X programme otseselt ei kasutata, et miks siis üldse OS X teed mindi, raua disain? |
Olgem ausad, Mac näeb hea välja ja maine on edev Muidugi kiidetakse ka tatspäädi meeletult, et pidi tunduvalt asjalikum olema kui pakub HP, Lenovo, Acer.
Ma isiklikult olen kasvanud win peal, aga vaadates mis aku aega pakub apple, siis tekkis tahtmine ja idee kolida ringi. Klassikaline PC jääks kindlasti ka alles, aga kes teab. Alati on vöimalik kolida täiesti ära.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
27.08.2015 12:29:13
|
|
|
Ei ma mõtlen et kui OS X programme otseselt ei kasutata, et miks siis üldse OS X teed mindi, raua disain? |
No kogu see loogika programmide kiirel avamisel, sulgemisel, failide otsingul on toredad. Kui ma praegu enda nina all olevat MBP'd vaatan siis Terminal on vist ainus OSX'i enda programm, mis on tihedalt kasutuses. Olgu, Preview ja loomulikult Finder ka. Aga brauser, tekstieditor, kontoritarkvara, kiirsuhtlus on kõik muu softiga.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
27.08.2015 12:45:27
|
|
|
Ei ole see Chrome NII hull ka enam, vaikselt on nad Macidele optimeerimise luubi alla võtnud viimase poole aasta jooksul. Ütleks, et kui Safariga kestab mul viimasel ajal max brightness ja brausimine+chat+youtube (adblockiga) 4h, siis Chromega samas olukorras kuskil 3,5h venitab ära. Ehk mingi 10-15% vahe. Muidugi kuna varem (kui masin uuem oli) sain siseruumides kolmveerand brightnessiga safaris 6h ja chromes vaevu 4h kättte, sai Safariga ära harjutud ja nüüd enam tagasi ei tahagi. iOS-iga integreeritus ka aitab, aga asi on sujuvam ja ilusam.
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
p6kk
HV kasutaja
|
27.08.2015 12:58:15
|
|
|
p6kk, miks üldse macbooki kasutad? Ühtegi OS X programmi ju ei kasuta ? why |
Oli vajadus läpaka järgi ja kui ma vaatasin neid PC plastist kobakaid, siis ma neile raha kulutada ei tahtnud. Samsungil olid samasugused metallist sülearvutid, aga kuna inimene elab ühe korra, siis ma mõtlesin rikastada oma elukogemust Airiga.
Korpus on tal hea, kerge ja tugev. Ega ma ei väida nagu mäk oleks halb, ma lihtsalt väidan, et aku vastupidavus 9 tundi on demagoogia. Nagu poliitiline reklaam või panga reklaam, reklaam on ilus aga on nüansid ehk loe pisikes kirja...
Safarit ma olen üritanud kasutada kordi, aga milleks jamaga end vaevata. Ma hindan Chrome sünkimist. Tõstan lauaarvutis lingid järjehoidjasse ja läpakas on need kohe olemas. Lisaks kõik paroolid, ajalugu jne.
Mäki tarkvara on ebamugav kasutada, aga hakkama saab kui vaja, aga hetkel polegi see teemaks. Teemaks on kas aku ikka peab 9 tundi vastu. Muidugi võib koguaeg jälgida akukasutus analüüsi mis pakub sulle ennustust. Lülita kõik välja k.a. wi-fi ja jälgi uhket prognoosi.
Kui aku peaks 9 tundi vastu, siis hommikul alustaks arvutiga tööd ja kell kuus õhtul paneks laadima. Ahah
Tegelikult kui ma Airiga mingit tööasja tegema hakkan, siis aku peab üldse 3 tundi vastu, kui sedagi.
Kokkuvõttes ma olen Airiga rahul ja eks ma järgmise masina ostan samuti apple. Ma pole kusagil temaga edvistamas käinud, nii et kaubamärgindus mind eriti ei paelu.
Aga sellisel õhukesel masinal ei saagi eriti pädevat akut olla. 5 tundi on tänapäeval sülearvutitel aku reaalsus kui kasutada arvutit nagu tavakasutaja seda teeb.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
jannp
HV kasutaja

|
27.08.2015 13:02:59
|
|
|
Pole vist kunagi oma MBP täielikult välja lülitanud. Restarti olen teinud aeg-ajalt. Aku kestab hästi, pole jaksanud kunagi oodata, millal tühjaks saab, enne tulevad muud tegemised peale. Safari on hea. Vingatsitele sobib Windows ja Android ning nendega seonduvad äpid.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
p6kk
HV kasutaja
|
27.08.2015 13:26:45
|
|
|
Näiteks iPhonega on sama lugu. Kui keerata kinni paljud sünkimised, siis aku vastupidavus pikeneb tunduvalt. Näiteks e-maili kontrollid iga tunni aja tagant (kahju, et ööseks ei saa seda välja lülitada). Aga kord tunnis e-maili kontrollida pole tegelikuses pädev, sest elu jääb seisma kui kirju loed tund hiljem. Aga mis saab mõnusast kasutuskogemusest kui kõik asjad ära nudid ja kinni paned? Kui sul on Air ja iPhone, siis väga mugavalt saad meeldetuletusi, märkmikku ja kalendrit pidada. Mõlemas seadmes on info sama ja uuendatud. Sama näiteks reklaamide blokeerimisega. Saab sedasi aku kestvust pikendada, aga reklaam on samuti info. Seda ei saa pidada normaalseks seadmekasutuskogemuseks kui aku nimel pead tegelikuses paljust loobuma. Või kasutad seadet kus ekraani heledus on maha keeratud jne. Nii kaua kuni pole suudetud akunduses mingi tohutut läbimurret luua, siis pikk akukasutus on ja jääb reklaamiks.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
27.08.2015 13:44:10
|
|
|
Eile kell 00.midagi panin kaane kinni ja täna umbes kümneaeg tõstsin jälle kaane üles. Loen uudiseid, foorum, postkast jne. brausimine safariga.
Aku näitab 46% ja 2.55 remaining. Ja nüüd panen kaane kinni ja lähen tööle.
|
|
   |
266 |
|
tagasi üles |
|
 |
markedmen
HV kasutaja

|
27.08.2015 13:44:38
|
|
|
Sa tuled nüüd ütlema, et mul on pikema aku kestvuse tõttu halvem kasutuskogemus? Päriselt? Ma pole keeranud mittemidagi kinni selle jaoks, et aku kestaks kauem. Mu ekraaniheledus on sätitud nii, et mul oleks väga hea töötada. Selleks ei pea brightness põhjas olema, see oleks minu jaoks pigem häiriv. Reklaamid on kinni keeratud selleks, et need rõvedad bännerid mind ei segaks. Mul põleb tihti isegi klaviatuurivalgustus päeval, kui seda vaja pole. Kõik syncib nii nagu mulle meeldib jne.
Sa võid siin ju kirjutada, et uute Airide ja Prode akud kestavad max 5h, kuid reaalne fakt on see, et minu ning mu tuttavate macid kestavad kõik pigem sinna 8-9h kanti. Kõik on üliõpilased, keda ei huvita mingi säästmine. Nad kasutavad arvutit nii nagu neile kõige mugavam on.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
27.08.2015 15:04:40
|
|
|
Adblock enamasti pigem parandab kasutuskogemust. Kui mu vana ja retsimist saanud Air max heledusega kestab aku pealt sama kaua kui sinu eelmise aasta oma (lubatud akukestvus tootja poolt 7h vs 12h?) siis ma julgen pakkuda, et sul on seal midagi valesti hoopis. Mul kõik asjad süngivad, heledus nii kõrge kui kannatab panna, ökotada ei ole küll mõtet.
Kas sa ei arva, et kui sa oled ainuke, kes mingit probleemi kurdab, siis äkki see polegi levinud probleem vaid asi on kuidagi sinupoolne?
See muidugi siililegi selge, et tootja reklaamib aku kestvust mingis temale sobivas spetsiifilises olukorras. Ja tõsiselt masinale valu andes kestab aku vähem kui tühja tiksudes.
Natuke lugemist ka: http://www.gizmodo.co.uk/2013/06/13-inch-macbook-air-2013-review-well-hello-battery-life/
tsitaat: |
In day-to-day usage, it's equally good. Unplugged and working pretty hard -- with Photoshop, Chrome, and a bevy of background services like TweetDeck and Outlook running, not to mention streaming audio over Bluetooth -- the Air lasted between seven and eight hours, and up to 10 if we turned the brightness down and Bluetooth off |
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|