Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Liikluskultuuri(tuse) teema vol.2 (küsitlus möödasõidu võimaliku kiiruseületamise kohta) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 709, 710, 711 ... 878, 879, 880  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas möödasõidul ületad kiirust?
Ei, kiirus peab jääma karmilt lubatud piirkiiruse juurde
1%
 1%  [ 3 ]
Mõnikord läheb ca 5km/h üle
4%
 4%  [ 13 ]
Mõnikord läheb ca 10km/h üle
10%
 10%  [ 30 ]
Mõnikord läheb ca 15km/h üle
7%
 7%  [ 21 ]
Mõnikord läheb ca 20km/h üle
24%
 24%  [ 67 ]
Mõnikord läheb ca 30km/h üle
23%
 23%  [ 63 ]
Mõnikord läheb ca 40km/h üle
9%
 9%  [ 27 ]
Mõnikord läheb ca 50km/h üle
8%
 8%  [ 22 ]
Mõnikord läheb ca 70km/h üle
9%
 9%  [ 27 ]
hääli kokku : 273

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
batman
HV veteran

sõnum 24.08.2015 13:08:27 vasta tsitaadiga

raxz kirjutas:
dvd vader kirjutas:
delfi käib ju teatavasti siitsamast teemast endale materjali korjamas, midagi saata kuhugi pole vaja, varsti niikuinii seal üleval ja delfi embleemid peal
Isegi küsiti luba ja andmeid sh arveldusarve number.

Huvitav kelle arveldusnumbri Delfi mu rullitajate video jaoks küsis? Ilmselt selle, kes selle sinna Delfisse siit saatis icon_lol.gif
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Max Powers

sõnum 24.08.2015 13:40:58 vasta tsitaadiga

Suurima kiirusega möödasõitjate vahel läheb loosi:
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 24.08.2015 13:48:30 vasta tsitaadiga

Tänks, nüüd hakkas bee gees peas kajama.
Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 11
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.08.2015 13:50:25 vasta tsitaadiga

Läheb teemasse eelnevate postitustega seoses.
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
batman
HV veteran

sõnum 24.08.2015 14:12:31 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
Suurima kiirusega möödasõitjate vahel läheb loosi:
Spoiler Spoiler Spoiler

Kurb on asja juures see, et pahatihti kannatavad selliste pärast need, kes üldse jamas süüdi pole. Meenub lugu Tallinna Ringteelt paar talve tagasi, kui Tallinna poolt tulnud sõiduauto ootas vasakpööret Lagedi peale. Tagant tuli aga mingi debiil täie p**ga talle sisse ja selle tulemusl lükkas korralikult vasakpööret oodanud auto vastutuleva rekka ette. Tulemus - süüdlasel paar kriimu, süütud liiklejad teisest autost aga siit ilmast lahkunud. icon_neutral.gif
tagasi üles
MONGO
HV kasutaja
MONGO

sõnum 24.08.2015 14:19:23 vasta tsitaadiga

Selles mõttes jah, see kihutamine on ikka üle mõistuse ja õiguseid jääb veel ülegi, kohe diagnoositakse 88kmh sõitjale ka puue külge ja ollakse raudkindlad, et nii aeglaselt ei tohiks sõita kuna see ohtlik ja põhjendamatu. Ega seda ei loeta põhjuseks kui inimene sõidab harva ning ei tunne ennast niivõrd kindlad kui ülejäänud ringrajatuusad, pigem peaks sellelt isikult küll load ära võtma, jep.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 21
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 24.08.2015 14:24:22 vasta tsitaadiga

Kuule kedagi ei huvita kui sa tahad aeglasemalt sõida. Aga märka seda ka mis ümberringi toimub. Sinu aeglane sõit muutubki ohtlikuks, kui kõik üritavad sust mööda saada. See, et sina tahad 70ga sõita sest see on ohutum ei tähenda, et teised seda peavad tegema. Kui ei tunne end kindlat pane kapsaleht tahaklaasile ja hoia teeserva. Ja pole mingit probleemi kellelgi...
tagasi üles
batman
HV veteran

sõnum 24.08.2015 14:36:20 vasta tsitaadiga

Suhteline see 70ne jutt. Mina olen ka maanteel 90 alas ~95´ga (GPS järgi) kulgedes pidevalt jalus kõigil.
tagasi üles
rtfm99
HV kasutaja

sõnum 24.08.2015 14:37:24 vasta tsitaadiga

iir kirjutas:
Kuule kedagi ei huvita kui sa tahad aeglasemalt sõida. Aga märka seda ka mis ümberringi toimub. Sinu aeglane sõit muutubki ohtlikuks, kui kõik üritavad sust mööda saada. See, et sina tahad 70ga sõita sest see on ohutum ei tähenda, et teised seda peavad tegema. Kui ei tunne end kindlat pane kapsaleht tahaklaasile ja hoia teeserva. Ja pole mingit probleemi kellelgi...

kes see 70ga on sõitnud? sõidetakse vahemikus 86-95 ja võiks ka sõita 110ga ja ikka leidub tegelasi kellel on kiire ja kes kurdavad, et teised ei lase neil sõita ja neid peaks meditsiiniliselt uuritama.

Winterwind
One
Winterwind

sõnum 24.08.2015 14:39:46 vasta tsitaadiga

batman kirjutas:
Suhteline see 70ne jutt. Mina olen ka maanteel 90 alas ~95´ga (GPS järgi) kulgedes pidevalt jalus kõigil.

Takistad teistel möödasõitu, sõidad tee telgjoone lähedal, kiirendad kui teine tahab mööda sõita, ei lase teistel tagasi reastuda?
Just sellistest troppidest käib jutt.
Mupärast sõida 70ga kui tahad aga lase teised mööda mitte ära mängi mingit isehakanud politseinikku.
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
iir
HV Guru
iir

sõnum 24.08.2015 14:43:03 vasta tsitaadiga

No aga võibolla sõidetakse ebastabiilselt? 85-95? selliseid on päris palju. Nägin laupäeval 100 km jooksul päris mitut... Ja kui keegi tahab mööda minna mis sul sellest? Ego pihta käib.
Ma tõmban paremale serva ja läheb. Eestlaste puhul seda ei kohta aga enamus lätakaid leedukaid teeb selle peale minust möödudes oma suunatule trikki, parem vasak parem vasak või miskit...
Millest see niisuur probleem on kui keegi mööda läheb? Üldjuhul antakse veel gaasi kui kõrval oled või üritatakse täiega kaasa kiirendada, mis siis, et ma jõudisn sulle järgi ja istusin sabas pikemat aega.

tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 24.08.2015 14:43:14 vasta tsitaadiga

... just, probleem pole ei kiire sõit ega aeglane, kui seejuures arvestatakse kaasliiklejatega ning osatakse sõita. Pidin nädalavahetusel Tallinnast Tartu liiklema autoga, mis paraku ei võimaldanud mootori vea tõttu möödaõite teha ja keskmine kiirus jäi 70-80km/h vahele. Aeglane sõit andis aega liikluses toimuvat vaadelda ja analüüsida ning pilt ei ole tegelikult üldse väga ilus. Olenemata, et üritasin sõita teisi võimalikult vähe takistades, leidus ikkagi piisavalt juhte, kes ilmselgelt ennast roolis kindlalt ei tunne. Isegi, kui üritasin möödasõidu soodustamisega pea poole rattaga kraavis sõita, kogunes mu taha 5-6 auto suurune kolonn, millele paistis suuri raskusi valmistavat must möödumine. Korduvalt oli ilusaid olukordi möödumiseks aga mõni peedistas ikka pimedas kurvis mööda või üritas napikat teha. Ma ei saa aru, kas aeglane auto on midagi, mis ego riivab, kui hetkega mööda ei saa? Ühe korra pidin lausa seisma jääma, et taha kogunenud killavoor ohutult mööduks ja ma ei sõitnud üldse suure autoga. Ma ei saa aru, mida see 80km/h sellises olukorras päästaks või muudaks. Juhul, kui inimene ennast roolis piisavalt kindlalt ei tunne on ta ohtlik isegi 30km/h sõites. Igal juhul, kui muud ei midagi, sain sellest sõidust kogemuse, mis pani nii mõndagi aspekti liikluses teisiti nägema ...
iir
HV Guru
iir

sõnum 24.08.2015 14:43:15 vasta tsitaadiga

Winterwind, thumbs_up.gif
tagasi üles
batman
HV veteran

sõnum 24.08.2015 14:47:05 vasta tsitaadiga

Winterwind kirjutas:
batman kirjutas:

Takistad teistel möödasõitu, sõidad tee telgjoone lähedal, kiirendad kui teine tahab mööda sõita, ei lase teistel tagasi reastuda?
Just sellistest troppidest käib jutt.
Mupärast sõida 70ga kui tahad aga lase teised mööda mitte ära mängi mingit isehakanud politseinikku.

? icon_eek.gif Kus ma ütlesin, et 70ga sõidan, menti mängin, või möödasõite takistan? Näed ilmselt midagi, mida mina ei näe icon_lol.gif

Aga jah, kes tahab mööda minna - mingu aga. Lisaks olen üritanud ikka parema suunaga märku ka anda, kui vastassuund vaba, et paras mööda minna. Ma sellest east väljas, kui see hinge pihta käis icon_smile.gif
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 24.08.2015 14:53:13 vasta tsitaadiga

batman, see ei käindki kellegi pihta isiklikult, aga nii sõidetakse.
Endal pole küll vist kunagi maanteel keegi tagastanges sõitnud. Alati on mööda mindud. Pole kunagi kaasa kiirendanud. Üldjuhul lasen veel hoogu maha, kui näen, et kitsaks läheb...
Ja väga harva olen ise niimoodi kellegist mööda saanud. Ainult välismaal... OK, lätakad sõidavad koguaeg paremal servas seal on see tavaline. Kuskil välismaal kiirteel on väga raske näha kedagi sõitmas teises reas 130ga, sest see on max ja nii tohib. Pannakse vasak suund sisse ja suund on terve möödumise aja sees et tagant tulija näeks et aeglane auto teeb kellegist möödasõitu... Kui keeig ongi ees pikalt siis juba kaugelt vilgutatakse tulesi ja üldjuhl see auto läheb esimesse ritta tagasi...
Meie näide on selline, et tartu maanteel 110 alas lähen kõigist mööda teises reas 115 või rohkem veidi. Keerab esimesest reast auto ette mulle teise ritta ja hakkab 110ga sõitma. Ja laseb nii pikalt. Kuna esimene rida sõidab ka umbes sama kiiresti siis sõidame kõrvuti esimese rea autodega või aeglasemalt veel... Minu taga on autod vilgutavad tulesi ja lähevad esimesest reast mööda... see vahib ainult peeglisse, et miks ma teda jälitan...
thumbs_up.gif

tagasi üles
batman
HV veteran

sõnum 24.08.2015 15:03:31 vasta tsitaadiga

Sellega nõus. Lisaks on omapärane sõidustiil Pärnu maanteel, mitmerealises alas, eriti pühapäeva õhtul. Sõidetakse mõlemas reas kõrvuti 110´ga, et mõlemad read on kinni. Ma "koomlen" esimeses reas, seega mind ei häiri, aga selline tee kinnipanek on omapärane nähtus.
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 24.08.2015 16:18:31 vasta tsitaadiga

Heaküll, ütleme et mntamet vms tõmbab mingite kruusakate jne limiidi 70 peale. Ma küsin, kes hakkab kontrollima, et seal ka piirkiirusega sõidetakse? Mitte keegi.
Mente ju järjest lastakse lahti ning kui need passivadki, siis teede ääres, kus suurem liiklus. Kruusakal ja väiksematel teedel, kus tunnis mingi 5 masinat sõidab, ei hakka nad sul eluilmaski kiirust mõõtma.
Need ei tule isegi poolte avariide korral välja enam.

Nagu meil siin, suht ainuke koht kus nad pidevalt passivad on põlva - värska, põlva - tartu, räpina - tartu mnt, võru - põlva ja tartu - võru (siin igapäevaselt) mnt ning kõik. Ja nendel kõigil loetletud maanteedelgi juba tead, kus põõsa juures hoog maha võtta, ülejäänud aja võid kasvõi 150 km/h lasta. Ning kui peaks toimuma kõik puhuvad reid, siis võid julgelt kihutada, kõik miilitsad on puhumisreidiga hõivatud.

Riik ise on tekitanud selle krdi sita sisuliselt oma miilitsa kokkutõmbamisega ja nüüd üritatakse ma ei tea mida teha.

iir
HV Guru
iir

sõnum 24.08.2015 18:29:22 vasta tsitaadiga

https://www.google.co.uk/maps/@59.4687983,24.8286724,3a,63.7y,317.98h,91.3t/data=!3m6!1e1!3m4!1svEWCfEP5qKi23387lA8CTg!2e0!7i13312!8i6656?hl=en
käisin rattaga sõitmas. siit sõitis sisse üks viiene bõmm. tiirutas rahva vahel siis keeras vasakule ja keeras seal kuskil ringi ja tuli parkis end sinna teelõppu enne kurvi mätta kõrvale.
Kus liiv juba algab.
astusid mingi kutt ja plika välja, bikiinid seljas. kutt seisab ja vaatab, küsib siis vene keeles plika käest, et mis sa arvad kas autot on ikka siin näha või midagi taolist.
icon_lol.gif
paarkümmend meetrit eemal on tasuta parkla kellaga 3 tundi.
https://www.google.co.uk/maps/@59.4685622,24.8291693,3a,76.3y,235h,88.35t/data=!3m6!1e1!3m4!1sgLzJcsOShwUBO4Q2ykkLlg!2e0!7i13312!8i6656?hl=en
icon_lol.gif

tagasi üles
yerba
HV Guru
yerba

sõnum 24.08.2015 18:47:50 vasta tsitaadiga

See kitsaste kruusateede 90km/h värk on omamoodi ajast ja arust tõesti võrreldes sellega, et kaherealine kena igati hea nähtavusega asfalttee on 70km/h piiranguga. Võiks siis sellel asfaltteel piirangu panna 110 või 120 või 130 peale...

Kommentaarid: 1191 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 883
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 24.08.2015 18:55:16 vasta tsitaadiga

tegeld peaks seda tilisemist vaatama kahest vaatenurgast ja ühtlasi alust uuele küsitlusele:

kas Sul on juhtimisõigust vaja töö tegemiseks / sissetuleku tagamiseks?

jah, juhtimisõiguse olemasolu kindlustab mulle ja mu leibkondsetele sissetuleku (enamus sõite on vaja teha tööga seoses, arvesse läheb ka tööle ja koju sõitmine kui teisiti ei saa, st. ediku roheline kaart ei taga tasuta bussi ning ühistransa muudmoodi ei vii ega too)
vähesel määral (otseselt autoga töö asju ajama ei pea aga vahel on abiks)
ei, juhtimisõigust pole mulle tööga seoses tarvis, saan ka ilma hakkama ning kõik sõidud teen lõbu pärast / muudest vajadustest tulenevalt.

edaspidi tasub oma tilbendistele või oponeerivatele postitustele ilmselt ka juurde märkida, kas tehakse töösõite või mitte. kui regulaarselt siin +50 ga mööda lennata oma Võimas Auto (tm) ga võib ühel hetkel sauaga nii mitu korda anaali saadud olla, et juhtimisõigus peatatakse ning lapsed jäävad nälga.

mina teen hetkel 90% sõitudest tööga seoses ning väga palju asju mis ma teen või jätan tegemata lähtuvad sellest, et mul on juhtimisõigust tarvis selleks, et leib lauale tuua.

tänane ring 203km. tartu-viljandi-olustvere-suure-jaani-põltsamaa-annikvere-tartu. kuni annikvereni on teeolud head, liiklus minimaalne, ainsad elevust tekitavad asjad teel on traktorid, mis toimetavad seoses viljavõtuga. annikverelt keerad tallinn-tartu maantee peale ja hakkab peale kõik see ,mida eelnevalt kirjeldatakse: saab +20 ga möödasõite teha, saab sõita rekka taga, kelle ees on 81ga vedelev kaubik, mille juht peeglisse ei vaata ning keerab külitse peale 11km enne tartut, tema taga vurab kaheteljelise haagisega kuut, millel koormat ning mis sellest asjast mööda ei taha sellest tulenevalt minna. rekkamehe jaoks on vahemaa liiga pikk ja vastutulevaid liiga palju. sõitsime sedasi laevalt alates. enne neile kahele järele jõudmist oli rekkamehe kiirus 92-93. peale kaubikuga tolbajoobi ära kadumist samasse auku. tulemine oli kella viie ja poole kuue vahel, seega tartu kontoritest pääsenud pereemad ja isad tallasid tallinna poole, päris mitu möödasõitu lõpetati päris lähedal.

iir
HV Guru
iir

sõnum 24.08.2015 19:03:32 vasta tsitaadiga

http://www.ohtuleht.ee/690849/tabati-170-kmh-kihutanud-autojuht-mees-oli-teel-voidusoiduuritusele-
tagasi üles
HDvurle
HV pensionär
HDvurle

sõnum 24.08.2015 19:22:22 vasta tsitaadiga

Enda kogemus paari aasta tagusest ajast. Kulgesin Berlingoga Tallinnast Tartusse. Kuna masin oli manti täis, siis max kiirus ulatus 90km-i tunnis ja natuke peale. Ühes lauges tõusvas kurvis ei suutnud 80kmh-ist suuremat kiirust hoida. Peeglist paistis midagi suuremat väga kiiresti järgi jõudmas, korjasin ennast võimalikult teeserva ja näitasin parema suunaga et tee vaba. Mööda läks BMW X5 ja minu üllatuseks vilgutas tänuks ohukatega.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 24.08.2015 19:29:26 vasta tsitaadiga

kui paremat suunda näitad ja teeserva tõmbad, tänab iga kolmas.
HDvurle
HV pensionär
HDvurle

sõnum 24.08.2015 20:47:06 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
kui paremat suunda näitad ja teeserva tõmbad, tänab iga kolmas.

Ikkagi BMW ja X5 icon_lol.gif

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 24.08.2015 21:11:36 vasta tsitaadiga

RustyZ kirjutas:
jägaja kirjutas:
RustyZ kirjutas:
Betamax kirjutas:
Ja kumbki pool ei suuda samal ajal 5+ tollisest nutikast foorumisse postitada?

HV foorumil pole väga nutika sõbralikkust. Muidu postitaks.

Ähh. Postitatud Oneplus ONE pealt. icon_cool.gif

Eino ma postitan ka vahel telefonist aga roolis on ühe käega paha kui foorum pole moblasõbralik.

Mõneti on see siis isegi hea, mitmed õnnetused jääksid olemata icon_lol.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Liikluskultuuri(tuse) teema vol.2 (küsitlus möödasõidu võimaliku kiiruseületamise kohta) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 709, 710, 711 ... 878, 879, 880  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.