Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tolknaz
HV kasutaja
|
24.07.2015 22:52:21
|
|
|
Minupoolne update:
Peale jahutuse vahetust ja seejärel mõned päevad katsetuseks ringilollitamist, mille jooksul võisin ka ise ka paar resa teha on Inteno uptime hetkel 35d 1h 29m 42s. Sounds like a fucking cooling problem, alright. Enne seda jahutuse vahetust restartis kord päevas vähemalt. Garantiiga rahval muidugi ei soovita seda värki kodus järgi teha.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
304nt
HV vaatleja
|
25.07.2015 09:00:15
|
|
|
Mingist päevast jama portidega. Avastasin alles eile, kui oli vaja faile kodust kätte saada FTP abil.
Mul rohkem väljapoole avatud polnud, kui FTP ja VNC.
FTP töötas viimati väljastpoolt pärigut tehes ca 2 nädalat tagasi ilusti.
VNC töötas eile kuni ruuteri restardini, mille pidin olude sunnil tegema. Peale seda ei saanud terve õhtu VNC kaudu kodu arvutisse sisse. Täna jälle töötab.
Üks asi veel. Raspberry PI peal jookseb veebiserver peale OSMC meediakeskuse ja phpsysinfo oli ilusti pordilt 80 väljapoole kättesaadav. See ka nüüd juurdepääsuta.
Oma arvutis on tulemüür maha võetud, kõik teenused sisevõrgus ilusti kättesaadavad.
FTP puhul ei aita ka pordi muutmine, ligi ei pääse ka siis
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
25.07.2015 09:51:55
|
|
|
Ega mure pole hoopis restardiga saadud uues IP's?
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
304nt
HV vaatleja
|
25.07.2015 10:05:59
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Ega mure pole hoopis restardiga saadud uues IP's? |
Selles pole viga, arvutis eraldi programm pidevalt kontrollib IP muutust ja üsna ruttu uuendab ära dyn teenuses
|
|
tagasi üles |
|
 |
martin504
HV vaatleja

|
29.07.2015 11:04:53
|
|
|
martin504 kirjutas: |
Mul toimetab hetkel ruuter ilusti. Nädalakese on muidugi olnud, aga seni pole probleeme täheldanud. Abikaasa istub läpakaga wifi otsas ning seni pole ta kurtnud, et wifi kaoks. |
Nüüd on ruuter ühe korra kokku jooksnud nii, et aitas ainult hard reset ja teisel korral resetis suht lambist end.
Hetkeseis: Uptime 8d 13h 19m 8s
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
29.07.2015 19:20:53
|
|
|
Mul toimetab hetkel ruuter ilusti. Nädalakese on muidugi olnud, aga seni pole probleeme täheldanud. Abikaasa istub läpakaga wifi otsas ning seni pole ta kurtnud, et wifi kaoks. |
Nüüd on ruuter ühe korra kokku jooksnud nii, et aitas ainult hard reset ja teisel korral resetis suht lambist end.
Hetkeseis: Uptime 8d 13h 19m 8s |
Ise midagi ei näppinud? Mul näiteks hangus wifi ruuter peale restarti siis ära kui kustutasin guest konto ära. Mitte midagi muud ei aidanud kui ruuteri tagant reseti all hoida. Tuli kõik otsast peale hakata, guest konto jätsin kustutamata.
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
olka
HV kasutaja

|
29.07.2015 21:44:29
|
|
|
Ma ei ole midagi näppind ja asi on paremaks läinud, uptime 56d .... , enne oli vaevalt kuu või alla 20 päeva
_________________ You, all gonna make me loose my mind, loose my mind |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
martin504
HV vaatleja

|
02.08.2015 18:07:01
|
|
|
pois11 kirjutas: |
Ise midagi ei näppinud? Mul näiteks hangus wifi ruuter peale restarti siis ära kui kustutasin guest konto ära. Mitte midagi muud ei aidanud kui ruuteri tagant reseti all hoida. Tuli kõik otsast peale hakata, guest konto jätsin kustutamata. |
Guest konto lasin kohe algul maha, aga see hangumine oli ca 1,5 nädalat hiljem. Peale hard reseti ei näppinud ma midagi v.a. paroolid.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
02.08.2015 18:40:55
|
|
|
pois11 kirjutas: |
Ise midagi ei näppinud? Mul näiteks hangus wifi ruuter peale restarti siis ära kui kustutasin guest konto ära. Mitte midagi muud ei aidanud kui ruuteri tagant reseti all hoida. Tuli kõik otsast peale hakata, guest konto jätsin kustutamata. |
Guest konto lasin kohe algul maha, aga see hangumine oli ca 1,5 nädalat hiljem. Peale hard reseti ei näppinud ma midagi v.a. paroolid. |
Kahjuks nii see on, ei soovita ruuteris midagi näppida, seal võib palju asju ära kustutada kuid tõenäosus, et ruuteri ei toimi pärast seda, on suur.
Julgelt võib teha pordisuunamisi, wifi nime ja parooli muutmisi, lan ip vahetust jms. Kõik muu ei ole soovitav.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
02.08.2015 18:57:15
|
|
|
No minu Intenol on alates uuest softist, dnsmasq kaks korda lusika kapitaalselt nurka visanud...
IP'sid enam ei väljasta ja kõik, ühel juhul aitas restart...teisel juhul tuli reset teha, protsess kukkus ennast ruuteris restartima ja jäigi loopi.
Seega ka LAN IP vahetus ja DHCP ning DNS'i torkimine pole eriti soovitatav, nagu selgub...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
02.08.2015 20:27:40
|
|
|
Etz kirjutas: |
No minu Intenol on alates uuest softist, dnsmasq kaks korda lusika kapitaalselt nurka visanud...
IP'sid enam ei väljasta ja kõik, ühel juhul aitas restart...teisel juhul tuli reset teha, protsess kukkus ennast ruuteris restartima ja jäigi loopi.
Seega ka LAN IP vahetus ja DHCP ning DNS'i torkimine pole eriti soovitatav, nagu selgub... |
Kahjuks see Inteno ongi üks ettearvamatu karp, milles ei saa 100% kindel olla. Jah ta võib isegi kuid probleemideta töötada aga mingil hetkel jookseb ikka lambist kokku. Paar päeva tagasi juhtus see jälle...
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
304nt
HV vaatleja
|
08.08.2015 04:59:53
|
|
|
Sain oma jama portidega korda ja tänu uuele digi-tv'le üleminekuga.
Tuli välja, et välja minevaid ühendusi oli rippu jäänud ja ruuter osaliselt koomas.
Teh tugi enne sisse ei saanudki, kui pidin tegema reseti.
Kui Thomsoni'le võis restarti teha vabalt ka toite lüliti abiga, siis Inteno puhul pidi see variant olema mitte soovitatav ja restart tuleks teha toite katkestusega.
Põhjus selles, et lülitist toite katkestamisel ei katke toide täielikult ning kõiki protsesse ei lõpetata ära
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
13.08.2015 21:25:58
|
|
|
Kas Inteno DG301 on parim ruuter Elioni teenuste kasutamiseks või soovitaks midagi muud?
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
13.08.2015 22:52:51
|
|
|
Ametlikest elioni omadest uusim ja vast parim.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru

|
15.08.2015 11:38:59
|
|
|
Viimane nädal ei taha Wifi enam üldse üleval püsida - 2-24h on max aeg kui veel ruuteriga ühendust saab.
Täna ei aidanud ei liidesest adapteri off/on ega ka vastavale profillile off/on tegemine.
Samas kui tegin On-line Abi Wifi Välja/Sisse, siis hakkas asi jälle tööle.
>> Uptime 11d 14h 0m 33s
>> DG301-W7P2U_ELION2.4.12RC7-150302_1654
Mingi N kuud enne seda oli 0 probleemi Wifiga.
3-4 seadet mis võrgus käivad on seda juba viimased paar aastat teinud.
Ruuter on juba korra välja vahetatud, eelmine ei suutnud FW uuendust läbi viia...
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Laizk
HV kasutaja

|
15.08.2015 14:40:52
|
|
|
iopsys Version DG301-W7P2U_ELION2.3.11RC1-140422_1519
Local Time Sat Aug 15 14:39:13 2015
Uptime 35d 22h 7m 58s
huvitav, et minu ruuterile pole automaatika uuemat softi pähe lasknud, kuid mina ei kurda ... töötab kenasti,
käesoleval aastal on ainsad restardid olnud kui EE on kogu elamise vooluta jätnud
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
15.08.2015 16:45:45
|
|
|
Laizk, Keegi ei panegi seda peale, ise pead tegema hard reseti ja ruuter tõmbab siis selle alla ja paigaldab ise ära.
_________________ If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
 |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
UrmasP
HV vaatleja
|
16.08.2015 06:44:32
|
|
|
Siinpool läks närv nii mustaks, et ostsin korraliku Linksysi ruuteri (WRT1900AC dual band) Wifi tarvis ja Inteno Wifi läks kinni. Ära tüütas see jama.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
16.08.2015 11:25:36
|
|
|
UrmasP kirjutas: |
Siinpool läks närv nii mustaks, et ostsin korraliku Linksysi ruuteri (WRT1900AC dual band) Wifi tarvis ja Inteno Wifi läks kinni. Ära tüütas see jama. |
Mul ei olnud mitme kuu jooksul mingit jama, viimastel nädalatel on jälle wifi kadumisi olnud. Ei oska enam nutta ega naerda. Ilmselt saab ka mul mingil hetkel mõõt täis ja vahetan selle Inteno välja. Ainuke asi, mis mind veel tagasi hoiab, on Intenos olev voip tugi. Ei tahaks veel mingit mingit voip adapterit või ülikallist voip telefoni osta...
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
UrmasP
HV vaatleja
|
16.08.2015 13:12:32
|
|
|
Ma jätsin Inteno iseenesest alles, ainult keelasin tal Wifit teha. Uue ruuteriga olen rahul, ostsin selle Klickist. Rocca-Al-Mare Klickist oli siis veel neid kaks tk. saadaval.
Hetkel on siis majapidamises kolm ruuterit selle Inteno jama pärast (muidu oleks kaks). Ülemisel korrusel üks AP ja alumisel teine AP ning Inteno (Inteno on mul ikkagi põhiruuter, millel on Wifi lihtsalt kinni keeratud). Esialgu kõik töötab, näis kui kaua... Sellel uuel Linksysil on neli antenni, andmed on igati kaasaegsed, ning Linksys on sellele lisaks teinud mobiiliäpi, millega saab mugavalt igasuguseid ruuteri asju sättida.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.08.2015 16:02:29
|
|
|
Käisin ka inteno wifi jama parandamas, lasin ruuteri 24port switchi pealt ära tõsta, mõlemad olid sigatulised. Probleem lahendatud.
Paaril kasutajal ei olnud siiski temperatuuriprobleemi märgata, paistab, et seadme välja vahetamine aitas.
Seega täpsustagem, Inteno jama ei ole siiski Inteno jama, vaid konkreetse seadme asukohast sõltuv või siis on tegemist tõepoolest vigase seadmega.
Kodus tegin juba algselt eeltöö ära ja kõik seadmed jahedas ventileeritud sahvris, pole algusest peale mingit wifiteemat tekkinud, vaatamata suure hulga seadmete arvule võrgus.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
16.08.2015 17:23:02
|
|
|
-parun- kirjutas: |
Ilmselt saab ka mul mingil hetkel mõõt täis ja vahetan selle Inteno välja. Ainuke asi, mis mind veel tagasi hoiab, on Intenos olev voip tugi. Ei tahaks veel mingit mingit voip adapterit või ülikallist voip telefoni osta... |
VoIPi tegev ATA adapter (Cisco SPA112 näieks) maksab mõnikümmend eurot mälu järgi, hetkel küll ei leia Elioni e-poest seda enam, ajaloost näeb sellist pilti:
link
Pole muidugi jah nii mugav kui eraldi veel üks elektroonikajunn majapidamises on. Või siis teisalt - äkki on riskid hajutatud? Eks natuke maailmavaate küsimus ole. Mul endal on üks ATA kasutuses, hetkel on uptime 22 päeva (tegin võrku ümber siis).
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
16.08.2015 18:56:17
|
|
|
indrekp kirjutas: |
Käisin ka inteno wifi jama parandamas, lasin ruuteri 24port switchi pealt ära tõsta, mõlemad olid sigatulised. Probleem lahendatud.
Paaril kasutajal ei olnud siiski temperatuuriprobleemi märgata, paistab, et seadme välja vahetamine aitas.
Seega täpsustagem, Inteno jama ei ole siiski Inteno jama, vaid konkreetse seadme asukohast sõltuv või siis on tegemist tõepoolest vigase seadmega. |
Mul on Inteno kogu aeg riiuli peal püstiasendis seisnud, nii et kaablid tulevad ülevalt külge. Ruuteri ümbrus on vaba ja õhu juurdepääs pole kuidagimoodi takistatud. Mul on korra see ruuter juba välja vahetatud aga näib et see pole ka aidanud.
Kusagil selle teema alguses oli avaldatud pilt Inteno sisemusest. Huvitav on et seal polnud näha mingisugust jahutust aga paljudel teistel toekatel koduruuteritel on sees suured radiaatorid. Hakka või tõesti mõtlema et vaeseke kuumeneb liigselt ka normaalsetes tingimustes...
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
17.08.2015 16:05:29
|
|
|
Seega täpsustagem, Inteno jama ei ole siiski Inteno jama, vaid konkreetse seadme asukohast sõltuv või siis on tegemist tõepoolest vigase seadmega.
Kodus tegin juba algselt eeltöö ära ja kõik seadmed jahedas ventileeritud sahvris, pole algusest peale mingit wifiteemat tekkinud, vaatamata suure hulga seadmete arvule võrgus. |
... siis on mulle suisa 3 ühtmoodi vigast sattunud 2 erinevas kohas varsti lisandub kahjuks ka 3. koht ja 4. seade, kas teeme panuseid? Kõigil neil on esinenud nii wifi zombistumist kui ka lambirestarte. Kahjuks toimuvad need nii kaootiliselt, et seda on pea võimatu mõistlikult jälgida. Mõnikord ei toimu nädalaid midagi ja siis jälle päeva-paarise vahega mitu korda. Ülekuumenemine pole kindlasti teemaks, võrgus pole põlve otsas tehtud kaableid ega vigaseid pistikuid või seadmeid ja ei toimu mingit anomaalset liiklust. Varasemalt pole neil tarbimiskohtadel sarnaseid probleeme esinenud, Intenole on üle mindud seoses VDSL-iga. Muud midagi kurta ei saa, võrguparameetrid on ilusad ja kiirus vastab igati lubatule ...
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
17.08.2015 16:55:06
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
Kodus tegin juba algselt eeltöö ära ja kõik seadmed jahedas ventileeritud sahvris, pole algusest peale mingit wifiteemat tekkinud, vaatamata suure hulga seadmete arvule võrgus. |
... siis on mulle suisa 3 ühtmoodi vigast sattunud 2 erinevas kohas varsti lisandub kahjuks ka 3. koht ja 4. seade, kas teeme panuseid? Kõigil neil on esinenud nii wifi zombistumist kui ka lambirestarte. Kahjuks toimuvad need nii kaootiliselt, et seda on pea võimatu mõistlikult jälgida. Mõnikord ei toimu nädalaid midagi ja siis jälle päeva-paarise vahega mitu korda. Ülekuumenemine pole kindlasti teemaks, võrgus pole põlve otsas tehtud kaableid ega vigaseid pistikuid või seadmeid ja ei toimu mingit anomaalset liiklust. Varasemalt pole neil tarbimiskohtadel sarnaseid probleeme esinenud, Intenole on üle mindud seoses VDSL-iga. Muud midagi kurta ei saa, võrguparameetrid on ilusad ja kiirus vastab igati lubatule ... |
Usun täiesti, ei kahtlegi, et sul on ruuteritega probleemid. Nii nagu sul on kolmes kohas probleemid, nii mul kolmes kohas probleemid puuduvad Ainus millele panustada võin, on see, et kõik need seadmed on esimesest partiist PSTN pesadega. Muresid hakati kurtma peale esimest aastat mingi 2014 jõulude paiku vms. ehk seostada võib mingi osa praagiga või siis mingil soojemal ajal temperatuuriga.
See oletatav tarkvaraviga mis vähegi probleeme põhjustada võis, on viimases tarkvaras korrigeeritud, kuid nagu me näeme, on meil siis ka eelmise tarkvara kasutajaid piisavalt kellel pole üldse probleeme avaldunud.
Mina sinu asemel siiski jätkaksin ruuterite vahetamisega garantiikorras ja kõige parem oleks, kui kutsuksid tehniku siiski kohale. Erinevad kogemused klientide juures aitavad olukorda paremini lahendada.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|