Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
(b)itiboy
HV kasutaja
|
22.06.2015 19:11:02
|
|
|
Etz kirjutas: |
Keegi, kellel selle karbi Shellile ligipääs on, võiks korra muidu vaadata, kas need käsud üldse tagastavad midagi:
/opt/vc/bin/vcgencmd measure_temp
cat /sys/class/thermal/thermal_zone0/temp |
|
Ei anna need käsud midagi. Not found
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
22.06.2015 21:21:33
|
|
|
(b)itiboy, kas pastesid need ruuteri käsureale või windowsi cmd'sse?
Igaljuhul - ruuteri käsureale on ligipääs vähestel, võiks lausa ütelda, et vaid Elionis mõnel spetsil.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
(b)itiboy
HV kasutaja
|
22.06.2015 22:15:29
|
|
|
Mark0, ma loodan, et see oli nali Või peaks proovima ka cmd-s?
Mark0 kirjutas: |
(b)itiboy, kas pastesid need ruuteri käsureale või windowsi cmd'sse? |
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
24.06.2015 02:23:45
|
|
|
Kuidas see asi praegu on. Kui minna VDSL ühenduse pealt tagasi näiteks 12/1 ühenduse peale, siis kas see jääb töötama ikkagi vdsl ühendusel või saab uuesti ka adsl ruuteri vahele panna?
Noh kui on hädaolukord.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
24.06.2015 07:29:31
|
|
|
seeru, ma arvan, et jääb toimima üle VDSL'i, kui keegi jaamas ümber ei krosseeri, teisele kaardile...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
24.06.2015 10:42:22
|
|
|
seeru kirjutas: |
Kuidas see asi praegu on. Kui minna VDSL ühenduse pealt tagasi näiteks 12/1 ühenduse peale, siis kas see jääb töötama ikkagi vdsl ühendusel või saab uuesti ka adsl ruuteri vahele panna?
Noh kui on hädaolukord. |
Äikeseperioodil on see hädaolukord tihti karm reaalsus. Ning stsenaarium on korduvalt läbi mängitud.
1. ADSL, VDSL, SDSL või mis iganes - mõlemas otsas (kunde ja ISP) peavad seadmed rääkima "sama keelt".
2. Rusikareeglina töötavad Elioni VDSLi kaardi jaamapordid ka ADSLi režiimis.
3. Lisaks füüsilisele pordile ja ühendusele on ka hunnik konfi ja äriloogikat, selle peab inimkäsi ümber seadistama.
Tuleb äike ja küpsetab ruuteri läbi. Võtad kapist enda vana TG780 (või mis iganes ADSL seadme), paned TF798/Inteno asemele ja helistad Elioni helpdeski. Räägid olukorra ära ja palud ajutiselt ühendus ümber konfida ADSLiks. Siin on omad nüansid ning I tasandi helpdesk ei pruugi saada seda teha. Ehk siis kui läheb "tagatoa" kätte siis võib sellega natuke aega minna.
Ahjaa - äike võib teha ka muus kohas liiga peale ruuteri. Ehk siis on täiesti reaalne olukord, kus äike küpsetab ära kõik Elioni jaamaseadmest kuni kliendi arvutini.
Kuna nüüd on äikeseperiood tulemas siis tasub meelde tuletada: https://www.telekom.ee/abi/view/99 . Seadmed ja nende kaitsmine näiteks äikese eest on kliendi vastutusalas.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
24.06.2015 11:29:37
|
|
|
Hõissa fiiberühendused?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
24.06.2015 12:08:43
|
|
|
Fiibriga pole jah kordagi kohanud äikesekahjustusi. Samuti on kortermajad üldse (st ka CAT'i täis) üsna turvalised, vist ühte juhust mäletan 10 aasta kohta, kus äike kuidagi sai kortermaja vasevõrgule ligi ja seadmeid suri nagu kärbseid. Veel on maakaabliga ühendused üsna turvalised (enda vanemate juures pole äike kordagi külas käinud, kilomeeter maa sees jooksvat liini ning ADSL). Aga kui ikka õhuliini on kaabelduses siis on riskid hoopis teistsugused.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
24.06.2015 13:12:43
|
|
|
Mark0, Need modemid kõrbevad läbi ka maakaabli korral. Mul oli kodu ja Elioni jaama vahel vaid 150m maakaablit, kuid neid modemeid kärssas maha ikka päris mitu tükki. Mäletan 3 juhust. Ikaldus saab alguse tegelikult seadmeid toitvast elektrivõrgust. Oht on eriti suur kui sidesõlm ja kliendiseadmed saavad elektritoite erinevatest alajaamadest. Minu puhul nii oli. Püüan selgitada. Alajaamades on elektri jaotusseadmed ja kogu pingesüsteem neutraaljuhtme kaudu maandatud. Mitte ükski maandus ei ole ideaalne. Kui ühe alajaama piirkonnas toimub äikesetabamus, siis võib maandusel ja seega ka kõigil alajaama taga olevatel seadmetel tekkida hetkeks tuhandete voltideni küündiv potentsiaal. Teise alajaama piirkonnas võib olla samal ajal kõik normaalne ja seadmed on maa potentsiaaliga. See suur potentsiaalide vahe rakendubki kliendiliinile ja sellest vaatevinlist pole eriti vahet kas see liin jookseb maa alt või mitte. Praeguseks on optika majas ja see mure murtud.
_________________ There are 10 types of people, those who understand binary and those who don't. |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
24.06.2015 16:57:49
|
|
|
-parun-, nõus, ega maakaabel pole mingi imerohi. Lihtsalt protsentuaalselt on äikesemuresid selgelt vähem.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
24.06.2015 17:24:02
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
seeru kirjutas: |
Noh kui on hädaolukord. |
Äikeseperioodil on see hädaolukord tihti karm reaalsus. Ning stsenaarium on korduvalt läbi mängitud.
1. ADSL, VDSL, SDSL või mis iganes - mõlemas otsas (kunde ja ISP) peavad seadmed rääkima "sama keelt".
2. Rusikareeglina töötavad Elioni VDSLi kaardi jaamapordid ka ADSLi režiimis.
3. Lisaks füüsilisele pordile ja ühendusele on ka hunnik konfi ja äriloogikat, selle peab inimkäsi ümber seadistama.
Tuleb äike ja küpsetab ruuteri läbi. Võtad kapist enda vana TG780 (või mis iganes ADSL seadme), paned TF798/Inteno asemele ja helistad Elioni helpdeski. Räägid olukorra ära ja palud ajutiselt ühendus ümber konfida ADSLiks. Siin on omad nüansid ning I tasandi helpdesk ei pruugi saada seda teha. Ehk siis kui läheb "tagatoa" kätte siis võib sellega natuke aega minna.
Ahjaa - äike võib teha ka muus kohas liiga peale ruuteri. Ehk siis on täiesti reaalne olukord, kus äike küpsetab ära kõik Elioni jaamaseadmest kuni kliendi arvutini.
Kuna nüüd on äikeseperiood tulemas siis tasub meelde tuletada: https://www.telekom.ee/abi/view/99 . Seadmed ja nende kaitsmine näiteks äikese eest on kliendi vastutusalas. |
Tänud selle info eest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
28.06.2015 18:24:53
|
|
|
Sai siis ka minu ruuter lõpuks endale ametlikult 2.4.12RC7 selga ja....esimene hangumine juhtus juba esimese kahe tunni jooksul...
Ehk siis ühendus nagu oleks, aga bittigi enam ühel hetkel ruuterist läbi ei käi...ei kaabliga, ei kaablita...aitas ainult toite resa...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
03.07.2015 19:04:50
|
|
|
Mul on Intenoga selline huvitav anomaalia. Uus LG teler on ühendatud võrgukaabli abil otse Intenoga. Pärast teleri sisselülitamist sellele netiühendust ei teki. Roheline led Inteno võrgupesa juures ei põle. Inteno logisse ei ilmu mingisuguseid kirjeid. Kui sisselülitatud olekus võtta võrgukaaabli pistik pesast välja ja panna tagasi, siis siis tekib ühendus. Mõnikord on vaja seda lahtiühendamist teha mitu korda. Ja nii iga kord... Pole vahet, missugust Inteno võrgupesa kasutada. Panin prooviks Inteno ja teleri vahele switchi. Siis kõik töötab. Jääb mulje nagu oleks tegemist mingi füüsilise sobimatusega. Kas ma nüüd peangi selle switchi sinna selle jama pärast vahele jätma?
_________________ There are 10 types of people, those who understand binary and those who don't. |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
03.07.2015 19:35:15
|
|
|
Ilmselt ongi füüsiline sobimatus, sellest on siin ju juba aegade algusest jahutud, see imeruuter lihtsalt paljude võrguadapteritega täiskiirusel suhelda ei suuda. Võid ju kasutada 10/100Mbps kaablit ehk siis kaablit, mis sisaldab vaid nelja soont (kahte paari).
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
304nt
HV vaatleja
|
03.07.2015 19:43:10
|
|
|
Vahepeal töötas peale firmware uuendamist ilusti, wifi ei tõrkunud kuniks...
Kuni oli esimene voolukatkestus ja uptime oli just saanud 16 päeva täis. Sellest hetkest on mitu korda wifi maha koolenud ja üsna tihti, vahel ka liiga tihti päeva jooksul teeb wifi osa restarti.
Ühendumise taastumine on kuidas kunagi, vahel ei pane eriti tähelegi, vahel aga võtab mitu minutit aega.
Ülejäänu töötab probleemideta, LAN osa laitmatu, ka digi-tv laitmatu
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
03.07.2015 20:40:01
|
|
|
Mulle päeval kodust helistati. netti pole, jälle. Juhendasin, kuis juhet teha. Aitas.
Paar päeva varem, sama lugu.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
03.07.2015 21:46:58
|
|
|
-parun- kirjutas: |
Mul on Intenoga selline huvitav anomaalia. Uus LG teler on ühendatud võrgukaabli abil otse Intenoga. Pärast teleri sisselülitamist sellele netiühendust ei teki. Roheline led Inteno võrgupesa juures ei põle. Inteno logisse ei ilmu mingisuguseid kirjeid. Kui sisselülitatud olekus võtta võrgukaaabli pistik pesast välja ja panna tagasi, siis siis tekib ühendus. Mõnikord on vaja seda lahtiühendamist teha mitu korda. Ja nii iga kord... Pole vahet, missugust Inteno võrgupesa kasutada. Panin prooviks Inteno ja teleri vahele switchi. Siis kõik töötab. Jääb mulje nagu oleks tegemist mingi füüsilise sobimatusega. Kas ma nüüd peangi selle switchi sinna selle jama pärast vahele jätma? |
Ma küll kahtlen, et teleril gigabit võrgupesa on ja sellega omavahel suhelda üritatakse kuid katsetada võid, otsi ruuteri webguist ülesse ruuteri lan pesade 100M peale keeramine, katseta kas nii toimib.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
04.07.2015 00:06:24
|
|
|
indrekp kirjutas: |
Ma küll kahtlen, et teleril gigabit võrgupesa on ja sellega omavahel suhelda üritatakse kuid katsetada võid, otsi ruuteri webguist ülesse ruuteri lan pesade 100M peale keeramine, katseta kas nii toimib. |
Seda ma juba prooovisin, kahjuks ei toimi.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
04.07.2015 08:14:29
|
|
|
-parun-, teist kaablit oles proovinud?
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
04.07.2015 08:24:06
|
|
|
-parun-, Pigem arvaks ka et kaablis probleem.
_________________ If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
 |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
04.07.2015 22:04:23
|
|
|
SilQ kirjutas: |
-parun-, Pigem arvaks ka et kaablis probleem. |
Täiesti võimalik. Otsin pikema jupi kaablit, pigistan otsad külge ja proovin siis ajutise kaabliga.
EDIT: Oligi kaabli probleem. Pistiku otsa panemisel olid sooned vahetusse läinud. Kuna kaabel oli enda tehtud, tavaliselt ma selliseid vigu ei tee ja see justkui töötas, siis ma alguses seda kaablit väga ei kahtlustanud. Gestaapolane Müller ütles ka et mitte kedagi ei tohi usaldada, isegi mitte iseennast
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
05.07.2015 20:29:46
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
... iroonia kuubis, ruuter tegi jälle restardi ja just sel hetkel, kui käesoleva teema uusi poste asusin vaatama (doh) eelmine ruuter restartis haruharva, sellel on see juba 2. restart nädala kohta ...
... see on vist praegu uusim soft?
DG301-W7P2U_ELION2.4.12RC7-150302_1654
|
Huvitav, mul on DG301-W7P2U_ELION2.3.11RC1-140422_1519, uptime 129d 20h 16m 32s ning purk ise vaid gateway, mille taga on eraldi ruuter mis siis lan -i ja wifi -t jagab.
Seega tundub töötav soft olema, kas peaks uuendamise (kuidas?) ära keelama?
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
05.07.2015 21:06:20
|
|
|
ksuuk, Soft toimib ilusti, probleem on riistvaras, kui ta 7 asjaga peab tegelema siis kuumeneb üle. Kuna sinul on selleks eraldi purk siis üle jõu tal see töö ei käi.
_________________ If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
 |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
martin504
HV vaatleja

|
14.07.2015 06:23:23
|
|
|
Mul toimetab hetkel ruuter ilusti. Nädalakese on muidugi olnud, aga seni pole probleeme täheldanud. Abikaasa istub läpakaga wifi otsas ning seni pole ta kurtnud, et wifi kaoks.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
14.07.2015 07:37:25
|
|
|
Ka minul on Inteno alates Mai algusest normaalselt toiminud. Ainuke asi mille üle ma viriseks on see, et arvutit käivitades läheb loetud sekundid (ma ei tea täpset aega), kuni võrguühendus tekib. Ehk siis programmid mis kohe eeldavad võrguühendust võivad errori anda. See ei esine õnneks kogu aeg.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|