Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Win 8/8.1 --> 10 --> 8, Asuse laptop märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Pihv
HV veteran
Pihv

sõnum 13.08.2015 09:18:29 Win 8/8.1 --> 10 --> 8, Asuse laptop vasta tsitaadiga

Tere,

Väikese probleemi ees. Nimelt sai vähem kui paar aastat tagasi ostetud Asuse laptop eelinstalleeritud Windows 8'ga.
Nüüd sai proovimise mõttes uuendatud Windows 10 peale aga kuna naisele see üldse ei meeldi (tema arvuti), eelkõige kuna laptopi reso on suht nutune siis tahaks tagasi minna windows 8 peale. Kahjuks pole see enam võimalik.

Kui windows 10's kasutada "Go back to windows 8" siis algul raius mulle, et ma olen liigutanud user accoundi kuhugi ja ma pean selle tagasi liigutama, loomulikult ma midagi liigutanud ei ole ja isegi MS supporti jaoks oli see veakood uus asi.
Nüüd peale mõningasi win10 auto update ütleb üldse, et osa faile on nüüdseks kadunud ja, et ei saa enam tagasi minna.
Ok, mõtlesin, et lasen siis puhta win8 peale, key peaks olema Laptopi BIOS's kuid mida pole on installi meedia.

Loomulikult ei tulnud ma selle peale, et arvutit ostes kohe USB pulgale backup teha, ja nüüd on juba hilja kuna win10 on peal. Olen proovinud tirida erinevaid win8 versioone, just MS lehelt aga need kõik nõuavad installeerimise ajal keyd, mida mul ei ole ja skippida ei lase. Ei aita ka ei.cfg lisamine.

Ahjaa, win10 upgrade on "kaotanud" ka selle partitioni kus kohast teoorias peaks saama fresh win8 installi teha F9'ga.

Pood kus kohast ostsin, pakub välja, et ma tooks arvuti neile ja nad panevad wini mulle peale, 40€
MS soovitab teha puhta win8 installi ja key ja softi poole pealt peaks mind aitama Laptopi tootja.
Asuse eesti support on sama ülbe ja ennasttäis nagu nad kogu aeg on olnud ning nende sõnul olen ma ise loll, et ei teinud kohe arvutit ostes backupi ja pole nende asi mis ma edasi teen.

Ootan ideid kuidas saaksin legaalse win8 tagasi sinna peale.

Tänud
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
nevermind
HV Guru
nevermind

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.08.2015 09:43:50 vasta tsitaadiga

Ma võin ju eksida aga W8 võti peaks jätkuvalt kuskil BIOS-is kirjas olema. Kui nii, siis pead ainult w8 meedia hankima ning installidki legaalse W8.
Meediad võiks ka MS kodulehelt tõmmata aga neid kohti on ju palju - mõned vähem, mõned rohkem legaalsed.

Ma muidugi sellest tootja suppordist aru ei saa - miski raha eest peaks olema võimalik tehase seaded taastada iga tootja masinale ning Asus ei tohiks olla erand.

Pihv
HV veteran
Pihv

sõnum 13.08.2015 10:43:22 vasta tsitaadiga

No meedia on olemas AGA küsib installi käigus keyd! Mida ma ju ei tea, kuna see on BIOS's. Kui saaks skippida siis teoorias jah peaks automaatselt aktiveerima.
Belarc'ga sain Win10 key teada, aga ma arva, et see muutus installi käigus ja ei ole teps mitte see sama mis BIOS's. Vähemalt install ei tunnista.

Tootja teeb muidugi, raha eest, paraku ma ei ole nõus maksma, next, next , next, finish eest pool windowsi hinda. Install on nii pagana lihtsaks tehtud, kahjuks enam ei anta meediat ega keyd kaasa.
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 13.08.2015 10:51:52 vasta tsitaadiga

Et nagu Windowsi enam peal pole? Kurb, saaks ju näiteks kasvõi http://rweverything.com/ kasutada.
tagasi üles
delef
HV veteran

sõnum 13.08.2015 10:52:48 win 8.1 vasta tsitaadiga

Kas sind Win 8.1 Pro DVD (HP originaal) plaat aitaks?
tagasi üles
Pihv
HV veteran
Pihv

sõnum 13.08.2015 11:01:02 vasta tsitaadiga

Mind aitaks ükskõik mis win8 meedia mis ei küsi installi käigus keyd. Ehk siis mingi developer build vms. Ma vähemalt loodan, et seal Asuse peal polnud mingi eriversioon ja ta ei hakka mulle karjuma, et ei sobi vms.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 13.08.2015 11:10:27 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Ma võin ju eksida aga W8 võti peaks jätkuvalt kuskil BIOS-is kirjas olema. ...

W10 asendas selle oma võtmega, nii-et seda w8 võtit seal enam pole. Taaste meedia oleks ainuke lahendus olnud, hetkel ... tuimalt W8 peale ja pira aktivaatoriga üle aga loomulikult võid ju ka poel lasta paigaldada selle piira w8 40€ eest ikkagi puhtam ja kuivem tunne, kui naad W8 litsentsi kleebise ka arvutile kleebiks mille võti vastab aktiveerimise omaga ja w8 müügi tšeki annavad siis usuks, et tegu originaaliga.
tsitaat:
Mind aitaks ükskõik mis win8 meedia mis ei küsi installi käigus keyd...

Võtit ei tohi siis sisestada, skiip või edasi ja pärast W8 paigaldamist vaatad kas aktiveerub ise või nõuab 30 või enama päeva jooksul aktiveerimist.

A.S.
HV Guru

sõnum 13.08.2015 11:11:39 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
tsitaat:
Ma võin ju eksida aga W8 võti peaks jätkuvalt kuskil BIOS-is kirjas olema. ...

W10 asendas selle oma võtmega, nii-et seda w8 võtit seal enam pole.

Kas nad sellise naljaga läpakat telliseks lasta ei karda?

tagasi üles
DJope
HV veteran
DJope

sõnum 13.08.2015 11:20:47 vasta tsitaadiga

Siit saab 8.1 ametliku pulga installi/ISO http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/create-reset-refresh-media
Installi käigus küsib 2 korda võtit, kuid vaata hoolega ringi, mõlemal juhul saab SKIP panna, kui windiows installitud ning BIOSis võti olemas, siis aktiveerub ise ära.

See sobib ka Windows 8'le, parem ongi kui kohe 8.1 panna kuna mul näiteks ei suutnud 8 ennast ise updateda ning oli üks pidev failed update ja system restore loop icon_biggrin.gif
tagasi üles
Pihv
HV veteran
Pihv

sõnum 13.08.2015 11:33:32 vasta tsitaadiga

Teinud seal seda meediat, ei ole sellist kohta, et skippida saaksin key panekut. On hall Next mida ei saa vajutada kuna keyd ei ole, ja on punane ristike üleval kust saan kinni panna ja kogu lugu.

Kindel, et kirjutab ka BIOS's üle win 8 key muutes selle win10 key'ks? Sel juhul saan MS'i helistada ja küsida mis kamm on. Ostsin win 8 ja enam seda siis nagu polegi?
tagasi üles
DJope
HV veteran
DJope

sõnum 13.08.2015 11:45:36 vasta tsitaadiga

Isegi kui su key üle kirjutati, siis see ei tohiks takistada 8 installimist. Ja ilma key'ta installides installitakse lihtsalt prooviversioon.
Kui ma õigesti mäletan, siis see next nupp on all parmas nurgas, aga all vasakus nurgas on lihtsalt kiri skip this step vms. Next on mõeldud siis vajutamiseks kui võtme sisestad.
Proovi uuesti selle MS 8.1 tõmmisega, ise tegin sma asja nädal tagasi, lihtsalt läpakas oli HP.
tagasi üles
nevermind
HV Guru
nevermind

sõnum 13.08.2015 12:11:50 vasta tsitaadiga

Kui w8 peal ning küsib aktiveerimist, siis saab äkki MS suppordist ka abi, kui asi ära seletada
DJope
HV veteran
DJope

sõnum 13.08.2015 12:48:39 vasta tsitaadiga

lükkasin huvi pärast VM's ka installima ja tõesti ei lase lase skippida, kui teha väike häkk, siis laseb https://www.techmesto.com/install-windows-8-1-without-product-key/

Mul toimis see ei.cfg lisamine, windowsi versioon oli ikka õige sul seal märgitud?
tagasi üles
Pihv
HV veteran
Pihv

sõnum 13.08.2015 13:56:01 vasta tsitaadiga

Proovisin seda ei.cfg ühte ja teistpidi, ei saanud tööle, vahest jäi ikkagi midagi valesti.

Rääkisin MS'ga, nemad suunavad mind Asuse juurde, et ma sealt recovery softi saaksin ja Asuse eesti poolne support on käed pikalt ees ootel, et ma maksaks selle eest.

Huvitav kui ma win10 fresh installi teen hoopis ja siis proovin uuesti 8 peale minna kas siis võiks toimida?

Ma võin ju pira ka peale lasta aga asi hetkel nagu põhimõttes, et ostan toote ja nüüd olen sellest ilma.
tagasi üles
DJope
HV veteran
DJope

sõnum 13.08.2015 14:01:24 vasta tsitaadiga

sellisega töötas mul, iso oli win8 pro

[EditionID]
Professional
[Channel]
Retail
[VL]
0

Retail plaadid lasevad ilma koodita installida!
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 13.08.2015 14:19:57 vasta tsitaadiga

Kas see "generic key" pole installimisel kasutatav, need on ju netis kõik ilusasti liikvel?

Pihv kirjutas:
Huvitav kui ma win10 fresh installi teen hoopis ja siis proovin uuesti 8 peale minna kas siis võiks toimida?

Kui Windows peal, saad ju BIOS-i võtme välja lugeda. Vist?
https://philipyip.files.wordpress.com/2013/10/rweverything.png

tagasi üles
Pihv
HV veteran
Pihv

sõnum 13.08.2015 14:34:28 vasta tsitaadiga

A.S. kirjutas:
Kas see "generic key" pole installimisel kasutatav, need on ju netis kõik ilusasti liikvel?

Pihv kirjutas:

Kui Windows peal, saad ju BIOS-i võtme välja lugeda. Vist?
https://philipyip.files.wordpress.com/2013/10/rweverything.png

Proovin õhtul seda, tänud.
tagasi üles
_marek
HV Guru
_marek

sõnum 10.10.2015 12:20:18 Re: Win 8/8.1 --> 10 --> 8, Asuse laptop vasta tsitaadiga

Pihv kirjutas:
Nüüd sai proovimise mõttes uuendatud Windows 10 peale aga kuna naisele see üldse ei meeldi (tema arvuti), eelkõige kuna laptopi reso on suht nutune siis tahaks tagasi minna windows 8 peale. Kahjuks pole see enam võimalik.

Küsiks siin samas teemas, et mis seos on täpsemalt kehval resol ja Win10-l? Sai ka ostetud üks 15.6'' 1366x768 resoga uus masin Win8.1 litentsiga ning on mõte upgrade'da Win10 peale, aga seda teemat lugedes tekkis kahtlus, kas on mõtet? Tekib mingeid probleeme Win10-ga?
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 11.10.2015 10:52:19 Re: Win 8/8.1 --> 10 --> 8, Asuse laptop vasta tsitaadiga

_marek kirjutas:
Pihv kirjutas:

Küsiks siin samas teemas, et mis seos on täpsemalt kehval resol ja Win10-l? Sai ka ostetud üks 15.6'' 1366x768 resoga uus masin Win8.1 litentsiga ning on mõte upgrade'da Win10 peale, aga seda teemat lugedes tekkis kahtlus, kas on mõtet? Tekib mingeid probleeme Win10-ga?

Seos saab ainult videokaardi draiverite paigaldamatta jätmises Win10 peale üleminekul olla, põhi probleem Windows 10 puhul on just paljude draiverite puudumine vanalt Windows versioonilt ületulekul, videokaardi draiverid on tavaliselt enamusel puudu, avastasin hiljuti, et ka ühel Dell Inspiron N5040 sülearvutil ei tulnud veebikaamera draiverid üle, tootja ka ei pakku, nii-et tuleb vana W7 sinna vist uuesti tagasi panna.

Klm_on
Kreisi kasutaja
Klm_on

sõnum 14.10.2015 08:40:05 vasta tsitaadiga

Miks te ei kasuta Win8 draivereid? Need ju töötavad ka 10-ga.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Win 8/8.1 --> 10 --> 8, Asuse laptop
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.