praegune kellaaeg 21.06.2025 09:48:50
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
OFFF
HV veteran

|
08.08.2015 10:39:03
|
|
|
d3t kirjutas: |
Mis kasu sellest ülikoolist siis on? |
Ma arvan, et see teema vajaks noortele meestele (ja naistele, me ei taha ju diskrimineerivad olla) pikemalt lahti seletamist.
MIS KASU sellest ülikoolist siis on
1. bakalaureuseõpe (3a) annab sulle pealiskaudse ülevaate selle kohta, mida kõike sa informaatikast, küberneetikast ja arvutustehnikast EI TEA
2. magistriõpe (2a) annab võimaluse valida ühe neist pealiskaudselt tutvustatud teemadest ja minna selles süvitsi (pluss laiendab veelgi sinu teadmatuse ookeani)
3. doktoriõpe (2a), lähed oma magistris süvitsi mindud teemaga edasi kuni jõuad antud teema "inimteadmiste piirini" -- näed hulga vaeva ja laiendad seda piiri -- leiutad mingi uue asja, tehnolooga, põhimõtte, seaduse vms. -- seda nimetatakse "doktoritööks" ehk väitekirjaks ja eduka kaitsmise eest saad phd - filosoofiadokori kraadi.
Pärast seda võib inimene öelda, et ühes üsna spetsiifilises kitsas lõigus teab ta antud teemast paaegu kõike, mida teada tasub.
PEAAEGU, aga mitte päriselt Pärast doktorit tulev veel post-doktor
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
08.08.2015 11:40:08
|
|
|
OFFF, lihtsalt huvi pärast, kus sa ise sel redelil asud?
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
08.08.2015 12:21:13
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
d3t, seda kõike peaks õpetama ühe kursuse baasil värskele adminile kui ootused on nii ebareaalsed, siis ei saagi tulemus parem olla sellise struktuuri loomine nõuab lisaks kooliharidusele ka üsna rohkelt praktikat ja pole kindlasti ühe inimese projekt ... |
Sellisel tasemel projekte saab igaüks kokku panna kui imaginecupi esimeset it quizist veidi kaugemale jõuab. Mina olen seda teinud esimest korda 2007 aastal, siis ei pääsenud edasi. 2008 aastal juba pääsesin ja sain projekti kirjutatud. Konkurents tihe ja polnud just kõige parem järelikult, finaali on väga raske saada. Aga mis mulle selle kahe aastaga seal proovides selgeks sai, oli see, et bakalauruse 3 aastase õppe jooksul peaks see olema vägagi saavutatav arvestades ajalist kulu mida see mulle omas. Kui TPT'st võtta arvuti erialalt välja ained mis sellesse üldse ei puutu ja asendada see selles suunas olevate ainetega oleks meil kuradi head adminnide ja arendajate hakatised saadaval. Ülikoolist saaks aga just sellised ebareaalselt head adminnid. Paraku tuleb seda ise teha. Tänasel päeval on sunnitud IT firmad U2U või teistelt taolistelt firmadelt oma töötajtele koolitused sisse ostma, selle asemel, et kool annaks laialdase põhja äri-it vajaduste mõistmisest.
Küsimus: Olles ise sellisel tasemel, siis kuhu võiks see teadmiste tase paigutuda kooli it hariduse teel? baka lõpp?
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
0 :: |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
08.08.2015 13:11:41
|
|
|
Kust tuleb jabur idee, et "mistahes kool TEEB minust vinge xyz adminni". Ei tee. Ise on võimalik seda teha. Kool on siin ainult toetaja rollis. Ja nii see asi ongi mõeldud.
Ja mis on IT-sse "mittepuutuvad" ained? Kas mat-analüüs on mittepuutuv? Kas diskreetne matemaatika on mittepuutuv? Kas loogika, hulgateooria ja algoritmiteooria on mittepuutv? Kas füüsika on asjasse mittepuutuv?
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
09.08.2015 20:14:47
|
|
|
Ei hakka siin jaurama, mis seal kõik olema peaks ja mis mitte. Kõike ei jõua kool nagunii pisidetailideni selgeks õpetada ja suur osa teadmisi/kogemusi tekib reaalselt sel alal töötades. See pole saekaater, kus õpetad, et sellise mõõduga prussi saamiseks keera pingile sellised ja sellised seaded, vajuta rohelist nuppu ja hakka uhama Okok, võibolla teen nüüd saekaatri meestele liiga, kui uus pink tuuakse, peab tõenäoliselt ka seal natuke manualist uurima mis ja kuidas, aga see selleks. Ehk õpetama peaks nii, et kontrolltöö/arvestuse/eksami läbimiseks võib kõiki materjale välja arvatud mõne kommunikatsioonivahendi kaudu sõbra käest nõu küsimine kasutada, aga kui asjast sisuliselt aru ei saa, siis pole neist abi kuna loengu konspekt pole selline, kust lahenduse üks-ühele kopeerida saab. Lühidalt öeldes peaks siis õpetama iseseisvalt mõtlema ja pakkuma õnge mitte kala, kuna see on peamine eeldus, et inimene hiljem iseseisvalt IT alal hakkama saaks.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
10.08.2015 09:59:12
|
|
|
torkaks siia targatamise vahele paar väikest aga põhimõttelist asja, millega algajad hakkama ei saa, kuid mis ometi käe sisse peaks harjuma et asjad sujuks. sest muidu garbage in, garbage out.
sertifikaadid, võtmed, failiõigused. chmod 777 ftw.
tulemüürid, ip'd ja pordid, võrgutopoloogia. listen *:*?
uuendused, turvauuendused, masina elutsükkel. mul oli üks debian nii vana et heartbleed polnud olemas veel.
(ba)sh, (open)ssh, |, >, <, -h, man jne.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
10.08.2015 10:41:23
|
|
|
d3t kirjutas: |
DigeBeni kirjutas: |
d3t, seda kõike peaks õpetama ühe kursuse baasil värskele adminile kui ootused on nii ebareaalsed, siis ei saagi tulemus parem olla sellise struktuuri loomine nõuab lisaks kooliharidusele ka üsna rohkelt praktikat ja pole kindlasti ühe inimese projekt ... |
Sellisel tasemel projekte saab igaüks kokku panna kui imaginecupi esimeset it quizist veidi kaugemale jõuab. Mina olen seda teinud esimest korda 2007 aastal, siis ei pääsenud edasi. 2008 aastal juba pääsesin ja sain projekti kirjutatud. Konkurents tihe ja polnud just kõige parem järelikult, finaali on väga raske saada. Aga mis mulle selle kahe aastaga seal proovides selgeks sai, oli see, et bakalauruse 3 aastase õppe jooksul peaks see olema vägagi saavutatav arvestades ajalist kulu mida see mulle omas. Kui TPT'st võtta arvuti erialalt välja ained mis sellesse üldse ei puutu ja asendada see selles suunas olevate ainetega oleks meil kuradi head adminnide ja arendajate hakatised saadaval. Ülikoolist saaks aga just sellised ebareaalselt head adminnid. Paraku tuleb seda ise teha. Tänasel päeval on sunnitud IT firmad U2U või teistelt taolistelt firmadelt oma töötajtele koolitused sisse ostma, selle asemel, et kool annaks laialdase põhja äri-it vajaduste mõistmisest.
Küsimus: Olles ise sellisel tasemel, siis kuhu võiks see teadmiste tase paigutuda kooli it hariduse teel? baka lõpp? |
... sa teed nalja, eks? Palju sa neist projektidest ka reaalselt praktikas realiseerinud oled? Ma pakun, et mitte ühtegi. Paberile panna oskab projekte iga juntsu, kes on natuke haridust saanud ...
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
10.08.2015 23:16:18
|
|
|
kaabakas kirjutas: |
chmod 777 ftw. |
lisaks siia ka asja juurde käivad suid, guid ning sticky bit'i (chmod 2777)
praktika on näidanud, et pahatihti need ununevad või neid ainult mainitakse jutu sees
_________________ AHV ei tea, mis AHV teeb |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
13.08.2015 09:55:10
|
|
|
1dumbpcuser, teema on kattuv, isegi õppeaine pealkiri kattub osaliselt:
tsitaat: |
Ma koostan parasjagu ainekaarti õppeaine "Linuxi administreerimine" jaoks |
Iseasi, kas miski "asja administreerimise õpetust" on ikka sama, mis "asi võhikutele"... Vb. siin ongi kõige suurem mõõdapanek...
_________________ AHV ei tea, mis AHV teeb |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|