Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Oculus Rift, HTC VIVE, PS VR ja teised virtual reality headsetid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 176, 177, 178  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 29.06.2015 01:06:47 vasta tsitaadiga

Sain E3-l tänavu testida Project Morpheust. Sony VR seade. 1:1-le suht DK2-ga pildiliselt. Peas oli üsna ebamugav ja kohmakas kuidagi, midagi mega erilist ei olnud kuid ega see veel ongi üsna prototüüp seisus veel. Kahju oli see, et Oculus Rifti lõpp versioonile ei olnud absoluutselt mitte mingit võimalust isegi sekundiks aega saada.. isegi kui tutvusin hiljem ühe arendajaga, kes reaalselt arendab Oculus Rifti icon_biggrin.gif seisime koos Forza 6 sabas ja hakkasime ajama kui lahe Oculus Rift võidusõidu peladega on.. siis vend näitas badge, et hei näe ma olengi Oculuse engineer tegelikult icon_lol.gif lahe vend oli muidu thumbs_up.gif igatahes mida ta rääkis, et ekraani täpid pidid põhimõtteliselt täiesti kadunud olema ja ekraaniks on 1kx1k nüüd.. mis on veider.
Kommentaarid: 635 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 496
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 29.06.2015 22:16:52 vasta tsitaadiga

http://www.pcgamer.com/warren-spector-calls-vr-a-fad/
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 29.06.2015 22:41:26 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
http://www.pcgamer.com/warren-spector-calls-vr-a-fad/

Hala tüübilt, kes pole see sajand kordagi relevantne olnud.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 11.07.2015 15:15:13 vasta tsitaadiga

Link
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 14.07.2015 00:44:47 vasta tsitaadiga

Vive tuleb see aasta välja. Your move, Rift.
tagasi üles
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 06.08.2015 03:32:10 vasta tsitaadiga

Retail proovitud!
Pilt suht sama, mis DK2... icon_sad.gif meibi 1,5-2x ehk parem aga noo ikka ilusti pixleid näha. Rallit ei saanud sõita, seal see pixlite efekt kõige drastilisem aga Eve lasin ja seal oli ikka jah pixlimeri näha.
Uus headmount on jube kahtlane samuti kuid ehk ikka muutub tiba või ma ei tea. Meenutas Project Morpheuse oma ja Sony HZ1 või, mis need olidki icon_biggrin.gif

Kiire video ka kohapealt!

Link

tagasi üles
Wordmc9
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.08.2015 07:10:33 vasta tsitaadiga

HDTanel , mida siis oodata ? milline neist headsetidest parim , või sa peale Oculuse ei saanud proovida?
Kommentaarid: 340 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 283
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 06.08.2015 08:35:33 vasta tsitaadiga

See on küll suht pettumus, kui DK2-st olulist edasiminekut tunda ei ole.
Minu enda vaates tundus nagu, et Ralli mängud võiks olla bread and butter, kui tooli kasutada jne, aga DK2 laadse DPI puhul ei ole neid väga mõnus mängida, sest horisont on säbruline.
Crap.

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 09.08.2015 01:02:00 vasta tsitaadiga

Parim ikkagi Oculus. Ma üritan täna veel, ehk saan HTC VIVE ka ära proovida.

edit: MINGE METSA!!! HTC VIVE oli USKUMATU icon_eek.gif täiesti sõnatu.... lubati mingi video ka teha.. kuskile nurka panin kaamera filmima. Lühidalt laserid, mis jälgivad su keha liigutusi on lihtsalt ülitäpsed. Käes oli kaks MOVE taolist pulti ja need olid ülitäpsed samuti... kõndisin toas ringi.. kui tegelikult olin nagu NEO Matrixis icon_lol.gif kuskil RPG taolises mängus, vee all mingi laeva vraki peal.. see oli GAMECHANGER! Kui nüüd saaks su jalge alla mingi libiseva põranda vms, et sa saaks reaalselt lõpmatuseni ringi joosta mängudes nii siis.... GG noh!

tagasi üles
Slazenger
HV veteran
Slazenger

sõnum 09.08.2015 01:13:30 vasta tsitaadiga

HDTanel, kuidas selle pilt oli, kas parem kui Oculus ?
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 69
tagasi üles
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 09.08.2015 07:30:38 vasta tsitaadiga

Okei kutid. Siin siis minu video, mis võib olla on igav vaadata aga saate terve õuna vähemalt. Imestasin, et üldse sinna sisse lasti ja veel fimida isegi.

Igatahes, tahate kokkuvõtet vist. Olen ju testinud nüüd DK1, DK2, Oculus Rift Retail versiooni, Project Morpheust, Samsung Geari, VR ONE..

Steam VR HTC VIVE oli... lihtsalt... TULEVIK aga praegu!

Asi tuleb välja juba enne aasta lõppu icon_lol.gif see oli ka suur pomm uudis enda jaoks. Igatahes, mis siis rääkida? Ehk teen mingi eestikeelse kokkuvõtte ka kui koju jõuan, videos räägin inglise keeles.
Ekraan oli 1080x1200 resoga per eye, OLED. Pixlite järgi oli väga sarnane DK2-le kuid siin ei häirinud see niiväga, vähemalt nende mängude puhul mida mängisin. Suurimaks probleemiks saab olema ilmselt hetkel mänguala suurus, mis on 4,5x4,5m max kuid tuleb rõõmustada sest asi oli nii täpne kui vähegi olla võis, ei mingit läägi või imelikku liikumit, kõik oli perfektne, nagu oledki NEO Matrixis icon_lol.gif
Teine mure oli kaabel, mis oli raskem ja väga pikk. Tundsin nagu mingi kaabel läheks otseses mõttes ajju icon_biggrin.gif aga mingid vennad olevat juba teinud nii, et see kaabel on laes hoopis ja liigub sinuga vabalt kaasa kuhu lähed!
Lisaks tuleb produktiga kaasa kaks kontrollerit, mis olid nagu MOVE kontrollerid aga teistsugused ning STEAM kontrollerile sarnaseks saanud touchpadidega, mida küll kordagi kasutama ei pidanud demodes.

Okei demod ise. Võtsin puldid kätte ja noo.. lihtsalt väga imelik icon_biggrin.gif nii täpselt seal ruumis, et imelik hakkab.. demonstreerija tõi puldid ja ise vaatad nagu kummitus ulatab pulte sulle icon_biggrin.gif ja noo ülitäpsed kõik liigutused, ei läinud vist isegi paari sekundit kui kõik oli käppas. Esimeses demos pandi ookeani põhja kuskile teise maailmasõja aegse hävitaja vrakile... see oli lihtsalt uskumatult lahe tunne. Olin siis laeva nina peal ja mööda ujusid igasugu kalad ja isegi metsikult suur vaal.. ise said veel muidugi ringi liikuda vabalt tervel tekil.

Kui jõudsin seinani tuli selline suur hõre grid ette, et siin on nagu sinu mänguala lõpp, väga sujuv oli kõik ja ei rikkunud elamust. Haihtus mingi 30cm kauguselt juba vist.

Teine demo oli nagu mingi strateegia mäng aga nagu kui olid harjunud lihtsalt oma arvuti ekraani vaatama siis nüüd reaalselt sain näoga maale ligemale minna ja vahtida vennikesi iga nurga alt kuda sõdisid icon_biggrin.gif strateegiad võivad küll nii uue mõtte saada ja tagasituleku teha! Mõtlen neid korralikke oldschool strateegiaid.

Järgmiseks olin kuskil köögis... kokk icon_biggrin.gif see oli fantastiliselt hea demo näitama kui täpselt kõik töötab... võtad laualt tomati, lihatüki... sööd... paned kuskile, avad külmiku jms... noo täiesti ajuvaba icon_biggrin.gif vabandan väga... ei oska rääkida lihtsalt paremini enam.

Siis tuli MS Paint demo icon_lol.gif sain joonistada ja nagu ikka, kõik ülitäpne... ausalt tekkis suur isu midagi maalida icon_eek.gif vahet pole kui hea olla võid.. paned selle VIVE pähe ja lihtsalt maalid omale 3D-s mingi laheda pildi... pintslina pult tundus ülitäpne olema!

Jaa viimaseks tuli siis mingi võimas Unreal 4 engine peal vist mingi RPG laadne demo.. mingi korralik vana cottage kuskil World Of Warcrafti universumis või Lord Of The Rings vms... uskumatult kaunis kõik.. liikusid ringi nagu normaalne inimene seal.. järsku lendas mingi tohutult suur vana uksest sisse, mis ehmatas alguses poolsurnuks mind icon_biggrin.gif lihtsalt väga imelik oli teist inimest vaadata niiviisi mängus... tekkis küsimus, et milline reaalsus tegelikult ikkagi on?
Seal ruumis oli veel erinevaid elukaid, mida võikski vist niiviisi vahtima jääda.. eks videos näete nata rohkem, mis tegin.

Igatahes pikk jutt.. siin on video. Gameplay-d ei lubatud filmida icon_smile.gif niisiis suht igav video vist icon_biggrin.gif aga saate ikkagi mingi vihje millega tegu on!

Link

tagasi üles
Avot
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.08.2015 00:20:08 vasta tsitaadiga

HDTanel. Kas vöiksid oma nägemusest rääkida, pildi kvaliteedi suhtes. Vöimalikult konkreetselt. Mind isiklikult ei huvita praegu mängu kogemus, vaid just see pikslite jama?
Milline nendest, mida proovisid oli köige parema pildiga ja kas pikslid olid ikkagi selgelt näha? Uurin just selle pärast, kuna DK2 oli minule täiesti vastuvötmatu, tänu jubedale pildile. Kui pilt ei vastaa vähemalt hd taset monitoril, unustan need "mänguasjad" kohe ära. Enam ei taha pettuda ...

Tänud ette Avo.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 1
tagasi üles
Gotmilk
HV kasutaja

sõnum 11.08.2015 14:44:22 vasta tsitaadiga

@Tanel See viimane demo oli nende DOTA workshop vms. See on nende enda Source2 mootori peal tehtud.

@Avot Unusta need mänguasjad kohe ära sest kui ülimat pildikvaliteeti ootad siis pead pettuma päris mitu aastat. Sa räägid, et tahad näha HD kvaliteediga pilti kuid ära unusta, et see pilt venitatakse üle kogu su vaatevälja. Seega kui retina kvaliteediga pilti Vr-I tahad (kus piksleid ei ole üldse näha) läheb vaja minimaalselt 12k resoga ekraani. Ja isegi siis ei hakka kõik ideaalne olema kuna fookus on ikka kuskil 15 meetri kandis ja kaugemale vaadates muutub kõik muu uduseks ja selle probleemi lahendamiseks on vaja lightfieldi tehnoloogias suuri läbimurdeid teha. Ehk siis VR mida sina tahad kogeda võtab arvatavasti 10 aastat aega.
tagasi üles
Avot
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 11.08.2015 15:08:50 vasta tsitaadiga

Gotmilk, arvatavasti on sinul öigus. Tänane VR ei rahulda mind. Lootsin liiga VR maailmalt, nyydseks asi selge. Jätan need mänguasjad tulevikku.

Ei tunne neid tehnilisi lahendusi aga DK2 oli samasugune aken silmade ees nagu tavamonitorga, lihtalt lähedal ja täiesti jubeda pildikvaliteediga. Ylekiidetud mänguasi, minu silmis. Ei oleks veel aasta tagasi uskunud, et sellisele arvamusele tulen.
tagasi üles
Gotmilk
HV kasutaja

sõnum 11.08.2015 15:28:39 vasta tsitaadiga

@HDTanel See oli küll parim Vive ülevaade mida ma eales näinud olen. Üldse ei olnud igav vaadata. Suurepärane töö thumbs_up.gif
tagasi üles
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 12.08.2015 00:05:02 vasta tsitaadiga

Gotmilk, eh ma tänan icon_biggrin.gif
Avot, Täpselt nagu DK2 pm identne ekraan. Pikslid olid selgelt näha aga noh see elamus... icon_biggrin.gif uskumatu.. samas jah Vive kahjuks 4,5m x 4,5m vaid kuid ma usun, et midaig väga lahedat saab siiski teha sellega. Ootan kuni kätte saan siis lasen mingil fännipäeval kõigil proovida seda icon_smile.gif eks annan FB-s teada kui midagi taolist juhtub ning ka siin kui meeles püsib icon_smile.gif

tagasi üles
Avot
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 12.08.2015 00:45:52 vasta tsitaadiga

HDTanel. Tänud et viitsisid vastata. thumbs_up.gif Pidasi silmas ikka ka Oculus Rifti pildi kvaliteetti. Kuidas seal need pikslid näha olid. Mäletan, et yhes Oculuse reklaamvideos, väidetti et pikslid on kadunud!? või vähemalt neid enam ei märka. Kuidas selle asjaga nüüd tekelikkuses asi on? Sinu kogemus.
tagasi üles
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 12.08.2015 00:47:44 vasta tsitaadiga

Avot, loll jutt, märkab ilusti. Puhas pilt küll polnud. Parem oli aga mitte eriliselt.. versus DK2 siis.
tagasi üles
Gotmilk
HV kasutaja

sõnum 12.08.2015 11:52:44 vasta tsitaadiga

@avot pigem mõeldi siin vist, et screen door-i ei olnud näha. Piksleid niisama naljalt ära ei peida. Ekraan on sul otse ju silmade ees ja vaatad seda läbi läätse.

Samas tahaks tähelepanu pöörata asjaolule, et nende pikslite nägemine ei ole tähtis kui content piisavalt hea on. Detailses ralli mängu jaoks võivad nad tõesti natuke segada aga selline multifilmilik maailm kus palju detaile ja rahulikus tempos keskkonda avastad. Seal unustad pikslid kohe ära. HDTanel vb. oskab ka kindlasti kaasa rääkida. Usun, et ta unustas pikslid niipea ära kui maailma sisse elama hakkas.

@HDTanel. Erkaani kohta niipalju et Vive ja praegu demotava Oculuse ekraanid on praktiliselt üks ja sama. Oculusel on vist tiba parem + neil on arvatavasti lisatud mingi diffuser vahele mis aitab piksleid paremini peita. Mõlemal on ekraanid kõvasti paremad kui DK2 peal. Kui näiteks proovid Vive ja DK2 kõrvuti on pildi kvaliteedi vahet kõvasti tunda.
tagasi üles
Avot
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 24.08.2015 23:30:44 vasta tsitaadiga

Gotmilk, ega ei tea jah mida nad silmas pidasid. Enda kogemus näiteks DK2 oli see, et ei olnud lihtsalt võimalik ära harjuda selle pildiga. Mängisin näiteks Half-Life2 nädala võrra ja iga jumala päev kirusin seda pildikvaliteetti. Lihtsalt kaugemale ei näe yldse ja teravad värvilised pikslid, või screen toor mis iganes, olid liiga häirivad. Sai proovitud ka kõikvaimalikke mänge ja demosi aga sama jama igal pool! Et nüüd ainult mingisuguseid multifilmi taolisi mänge vaadata/mängida, koen selle mänguasja enda puhul mõttetuks. Kui tõesti CV1 kuulub "samasse kasti", siis positiivset näen ainult selles, et minul CV1 le mõeldud raha jääb alles. icon_biggrin.gif
Ei kirjutta kriitiliselt ainult sellepärast, et viriseda, või et pettusin DK2 es. Lihtsalt soovitan neile, kellel isiklikku kogemust ei ole, ennem ostu kindlasti proovida, kui vähegi võimalik. Oma silm on "kuningas" ja paljudele kindlasti sobib ka selline versioon. Ainult kiidureklaame ja arvamusi ei maksa uskuda. Mina astusin "ämbrisse" DK2 puhul, just tänu sellele et uskusin liiga ülistavaid yuotube videoid jne. Kõik kohad olid "kiidulaulu" täis ja väga vähe mainitti täiesti "perses" pildist!
tagasi üles
Inferno
Kreisi kasutaja
Inferno

sõnum 23.09.2015 14:11:15 vasta tsitaadiga

Väga hea vahelduseks ka kriitkat lugeda ,endalgi plaan olnud taolised asjad hankida ,kuid ilma proovimata poleks ilmselt ostma hakanud ikkagi. Nüüd tõmbas see jutt vaimustust ikka kõvasti vähemaks igastahes. Aga no , 10a pärast ehk ikka... icon_smile.gif
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 23.09.2015 14:49:11 vasta tsitaadiga

Oculuse rivaalidel on parem pilt icon_wink.gif
Kommentaarid: 224 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 194
tagasi üles
cubedude
Kreisi kasutaja
cubedude

sõnum 23.09.2015 14:51:17 vasta tsitaadiga

Inferno kirjutas:
... Aga no , 10a pärast ehk ikka... icon_smile.gif

No kui 10 aastat jaksad oodata siis ei ole küsimustki kas peaksid praegu või siis, 10 aasta pärast on kõvasti kõvasti parem tehnoloogia väljas kui praegu ja kogemus ägedam icon_smile.gif Mina aga ei jaksa ega taha icon_razz.gif
Kommentaarid: 90 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 87
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 24.09.2015 16:38:12 vasta tsitaadiga

Ma enda kohapealt ütlen, et Oculus DK1 proovides... mmh, võiks mängida küll sellega, kui süda pahaks ei läheks kogu aeg, selle sita pildiga harjusin lõpuks ära isegi.
Kommentaarid: 213 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 184
tagasi üles
Avot
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 24.09.2015 21:16:19 vasta tsitaadiga

IceUul. Jah kui positiivsetest pooltest rääkida, siis DK2 mängides oled mängus sees. Tavalise monitoriga mängides vaatad mängu nagu kõrvalt! Tõin ka kunagi võrdluseks monitor vastu VR teemal, võrdlesin neid aknast välja vaatamisega. Monitoriga mängides vaatad aknast välja ilusat ilma, VR ga võrdub see tunne rõdule minekuga, kus saad aru, et oled osaliselt tõesti nagu õues.
Minu kogemus mänguelamuse kohapealt on positiivne, kui nüüd väga vilets pilt ära unustada. Kõrguse kartus, kiiruse tuunetus ja tõesti tunne et oled näiteks Half Life 2 maailmas sees on päris hea. (Half Life 2 mängisin kõige rohkem DK2 ga, kuna mäng töötas hästi).
Kui aga keegi hellitab lootust, et võiks mängida näiteks Battlefield 3 tai 4 multiplayerit, pettub tugevalt. Lihtsalt reolutsioon ei piisa, et vastast yldse märgata, või pihta saada kaugemalt kui 100 meetrit. Seda siis DK2 puhul, loodame CV1 on juba veidi parem.
Muide minul süda pahaks ei läinud kordagi. Kogemus oli umbes kaks nädalat pikk ja tihti korraga yle kahe tunni jutti mängimist ja demode vaatamist. Naine taas ei suutnud üle viie minuti seda "kremplit" peas hoida. icon_smile.gif
Lühidalt. Igal ühel on oma nägemus VR kasutamisest ja kogemusest. Minun meelest suurim pidur on äärmiselt vilets pilt ja minu puhul kaalus vilets pilt lõpuks üle VR super võimsa realismi illusiooni. Ootame ja vaatame, misda toob endaga kaasa CV1. Pean pöijalt ja loodan paremat.

viimati muutis Avot 25.09.2015 12:05:29, muudetud 3 korda
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Oculus Rift, HTC VIVE, PS VR ja teised virtual reality headsetid mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 176, 177, 178  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.