Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Nikoni arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 74, 75, 76 ... 79, 80, 81  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 03.03.2015 16:54:13 vasta tsitaadiga

Kui mõni sõna mõtiskleda (see on siis puhtalt kõik minu arvamus mis võib olla kohati ekslik kuna kokkupuude Nikoniga on olnud vähene) Canon 1Dmk4, Nikon D750 ja D810 teemal, rohkem siis D810 võtmes (viimati proovisin seda):

* D810 pikslid on päris head, kui ikka neid palju vaja on siis igati hea valik Nikonimaailmas.
* D810 kõrged ISOd on vähemalt kuni 8000'ni minu jaoks kasutatavad (kõrgemaid polnud vaja) ja sarnased kui enda 1Dmk4'jal. St tulemus on laias laastus sama - mis tähendab, et Nikon enda ~2x suurema pikslimahuga annab rohkem mänguruumi.
* "Äravärisemine" annab kohe rohkem tunda nii tiheda sensori puhul. "Electronic front-curtain shutter" aitab õnneks teatud juhtudel.
* Ergonoomika on D750 ja D810 puhul minu jaoks sama (kuigi tuleb nentida, et kuna kasutasin mõlemat vaid mõne päeva siis kohati kipub sassi juba minema kumb oli kumb).
* Ehk siis ei saa hästi aru miks osad inimesed räägivad D750'st kui mõnevõrra "madalamast" kerest ja D800-seeriast kui profitehnikast. D810'l on kahtlemata mõned eelised (1/8000, 200000 katiku vastupidavus, natuke laiem AF ala) aga minu asjatundmatu arvamus ütleb, et üsna samad pillid on. Suurim vahe on lihtsalt pikslimahus. D750'e AF on isegi parem.
* Active D-Lighting on JPEG pildistades vbolla kasulik, minujaoks oli see abimees risuks jalus. Varasemast mäletan netist selle kohapealt kiidusõnu justkui.
* Menüüsüsteem on Nikonil täiesti hoomatav ja arusaadav tühja kohapealt tulles.
* Kuna ISO-nuppu saab ümber konfida parema käe alla sisi saab ka sellest muret mööda, et "õige" ISO-nupp on muidu vasakul servas.
* AF punkti valimine on Canonil mõnes mõttes jabur aga käe sisse harjunud. Nikonil on lahendatud märksa lihtsamalt ja meeldivamalt.
* D810 puhul on vasakul ülal WB, QUAL, ISO jne. Minu jaoks on need nupud liiga lähedal ja sarnased, kogemata sai ikka valet asja valitud. Just QUAL nupu vajalikkus tekitab küsimusi - kas sellise tehnika puhul tõesti peale RAW midagi pildistatakse? Kui jah siis miks mitte kasutada kahe mälukaardi eeliseid (ühele RAW, teisele JPEG)? Väheusutav, et see funktsioon on nii vajalik, et peaks olema eraldi nupuna väljatoodud.
* Üks asi jäi segaseks - kas D810 ei kasuta "tavalist" (mini või micro) USB juhet? Põgusalt vaatasin ja "auk" oli kaameral minu jaoks midagi uut, praegu googeldades vaatab selline asi vastu - "UC-E14 USB Cable".

Täiesti jäi proovimata videopool ja liveview (ei kasuta neid lihtsalt ise).

tl;dr - Nikoni täiskaader on väga hea. Mis sest, et objektiivid "valepidi" ette käivad. icon_smile.gif
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vallo
HV veteran
vallo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.03.2015 18:51:12 vasta tsitaadiga

tsitaat:

* D810 puhul on vasakul ülal WB, QUAL, ISO jne. Minu jaoks on need nupud liiga lähedal ja sarnased, kogemata sai ikka valet asja valitud. Just QUAL nupu vajalikkus tekitab küsimusi - kas sellise tehnika puhul tõesti peale RAW midagi pildistatakse? Kui jah siis miks

Kahe käega nõus. Olen enda d600 korra pimesi raw -> jpg peale keeranud. Kuna tegu oli suht keeruliste tingimustega ja arvestatud oli pärastise raw faili võimalustega, (higlighti maha ja shadow -t tõsta) siis oli esimene ehmatus suur. Õnneks olid jpg -id suht ok ja midgi väga hullu ei juhtunud.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 03.03.2015 22:26:27 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:

* Ehk siis ei saa hästi aru miks osad inimesed räägivad D750'st kui mõnevõrra "madalamast" kerest ja D800-seeriast kui profitehnikast. D810'l on kahtlemata mõned eelised (1/8000, 200000 katiku vastupidavus, natuke laiem AF ala) aga minu asjatundmatu arvamus ütleb, et üsna samad pillid on. Suurim vahe on lihtsalt pikslimahus. D750'e AF on isegi parem.

D750-l pole lisatarvikute 10-pin kaablipesa ja välgu PC sünkrokaabli pesa => ei saa kasutada profitehnika jaoks soetatud vidinaid / kaableid. Iseasi on, kui palju need tänapäeval üldse kasutamist leiavad.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 03.03.2015 22:30:55 vasta tsitaadiga

Eks see liigitamine on niikuinii marketroidide teema, mõistlikum on (mu arvates) tehnilistest andmetest, kättesobivusest ja muust sellisest lähtuda. Mitte sellest kas kaameral on letis "profitehnika" silt küljes või mitte.
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 03.03.2015 23:12:50 vasta tsitaadiga

Mul suva, kas kaamerat nimetatakse profi või mitteprofi kereks, kuid lisatarvikud on küll sellised asjad, et need kas sobivad või mitte. Kui kasutaja on kasutanud kogu aeg tippmudeleid ja soetanud nendega sobivad kallid originaallisatarvikud, siis ilma 10-pin pesata tuleb tal hakata otsast uuesti uusi vidinaid ostma. Mõni kasutab stuudios kaamera PC porti ühendatud sünkrokaablite võrgu kaudu stuudiovälkude juhtimist, ka tema peab oma lahenduse ümber vaatama, kui D750 masti kerele üle läheb.
tagasi üles
erko
Kreisi kasutaja

sõnum 04.03.2015 01:29:59 vasta tsitaadiga

Ma lisaks veel juurde ka AF-ON nupu puudumise D750-l. Kes on harjunud fokuseerimise sellele nupule seadma, need tõenäoliselt peavad nupu puudumist puuduseks. Pro või mittepro liigitus ei omagi tähtsust, lihtsalt mingid omadused, mida hinnatakse või mitte.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Supiplex
HV veteran
Supiplex

sõnum 04.03.2015 16:46:22 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
* Üks asi jäi segaseks - kas D810 ei kasuta "tavalist" (mini või micro) USB juhet? Põgusalt vaatasin ja "auk" oli kaameral minu jaoks midagi uut, praegu googeldades vaatab selline asi vastu - "UC-E14 USB Cable".

See on standardne USB3 micro pistik, mis on viimastel aastatel muutunud igapäevaseks asjaks (nii CF kui ka uuemad SD kaardid suudavad kiiremini lugeda kui USB2 ühendusest läbi mahub). Suvaline elektroonikapood müüb.

viimati muutis Supiplex 04.03.2015 16:48:52, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 34
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 04.03.2015 16:49:50 vasta tsitaadiga

Supiplex kirjutas:
See on standardne USB3 micro pistik, mis on viimastel aastatel muutunud igapäevaseks asjaks. Suvaline elektroonikapood müüb.
Selge siis. Tänapäeval on tavalist microUSB'd kõik kohad täis, minu talopojaloogika ütleb, et miks mitte seda kasutada. Kuigi nagu aru saan siis läheb "vana" microUSB kaabel ka sinna sisse.
tagasi üles
Supiplex
HV veteran
Supiplex

sõnum 04.03.2015 17:41:45 vasta tsitaadiga

Kusjuures hea küsimus - seda tahaks isegi teada kas USB3 tagurpidi ühilduv on.
Sellest hoolimata tasub kiiremate kaartide omanikel kaaluda kas oma 160 MB/s Sandisk Extreme Pro CF pealt on mõtet lugeda läbi USB2 liidese mis vaevu 40 MB/s välja venitab.

Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 34
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 04.03.2015 18:27:30 vasta tsitaadiga

Supiplex kirjutas:
Kusjuures hea küsimus - seda tahaks isegi teada kas USB3 tagurpidi ühilduv on.

Wiki ütleb, et on (USB2 kaabliga saab teda kasutada). Iseasi, kas seade seda võimaldab.
Kiire google ütleb, et ei sobi. Ju siis wiki valetab. Või sain ise valesti aru.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 25.04.2015 12:49:21 vasta tsitaadiga

Vaatasin kord kuidas tuttav oma Nikoniga pilti tegi, siis ta suunas objektiivi ja sai kohe ka pildi teha. Mul Pentaxil (K20D ja mingisugune Pentaxi 18-250 objektiiv) võtab ikka kõvasti aega kuni jõuab ära fokusseerida ja alles siis saab pildi teha. Kas see on Nikkoni eelis (või siis Pentaxi puudus) või oleneb see objektiivist? Tunda on andnud just loomi pildistades (näiteks kui koer jookseb pildistaja suunas, siis ei suuda kaamera otsustada, millal õige hetk pildistamiseks).

4M

Sults
HV veteran

sõnum 25.04.2015 14:23:59 vasta tsitaadiga

Eks kaamerate autofookuste võimekus olegi erinev, seda nii eri tootjate lõikes kui ka sama tootja erinevate mudelite lõikes. Ja kindlasti avaldab teravustamiskiirusele mõju objektiiv.
Palju oleneb muidugi ka pildistamise õigetest võtetest.
tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 25.04.2015 14:38:51 vasta tsitaadiga

Aga mis võiks lugeda Nikkoni eelisteks võrreldes Pentaxiga? Tahaks proovida erinevaid kaameraid ja valida lõpuks endale sobiv (muidugi minu oskuste juures mängib kaamera väikest rolli ja piirajaks mina ise). Mis kõige mõistlikum Nikkoni kere, mille saaks kasutatult kätte 200€ eest? Hetkel mul hea universaalne objektiiv, aga sellist Nikkonil odavas hinnaklassis pole?

4M

arny
Kreisi kasutaja

sõnum 25.04.2015 14:57:48 vasta tsitaadiga

omal veel alles pentax k10d ja pole küll midagi häda olnud fokuseerimisega. Eks see objektiivi fokusseerimis kiirus on jah objektiividel erinev, mida odavam objektiiv seda aeglasem ka tavaliselt. Aga ega saa 200.- eest paremat nikonit küll ei saa kui pentaxi K20D või K10D. Pentax on omas klassis parim. Pentaxile pole lihtsalt objektiive nii palju kui nikonile. Pentaxile pakutakse ka väga häid objektiive. Liikuva objekti tabamine vajab lihtsalt harjutamist ja õigeid kaamera sätteid.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 26.04.2015 21:38:55 vasta tsitaadiga

Ärge unustage ka seda, et "kohe pildi tegemine" võib tähendada seda, et objektiivi fookus oli juba soovitud kohas ja ühest punktist teise saagimine jäi ära.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 27.04.2015 10:55:52 vasta tsitaadiga

TeaMeTzu kirjutas:
Aga mis võiks lugeda Nikkoni eelisteks võrreldes Pentaxiga? Tahaks proovida erinevaid kaameraid ja valida lõpuks endale sobiv (muidugi minu oskuste juures mängib kaamera väikest rolli ja piirajaks mina ise). Mis kõige mõistlikum Nikkoni kere, mille saaks kasutatult kätte 200€ eest? Hetkel mul hea universaalne objektiiv, aga sellist Nikkonil odavas hinnaklassis pole?
Nikon mitte Nikkon.

Üldiselt on teema vähe keerulisem. St autofookuse puhul on teravustamise kiirusel näiteks sellised tegurid:

* Kere (CPU kiirus, tarkvara kvaliteet)
* Teatud juhtudel on kere sees AF mootor, osadel juhtudel objektiivis. Keres on rusikareeglina nõks aeglasem - aga samaso n osad objektiivis olevad AF mootorid jällegi uimasemad.
* Objektiivis oleva klaasi kogus ja ülesehitus. Näiteks Canoni eriti valge 85mm F/1,2 objektiivis peab terve kilo klaasi edasi-tagasi liigutama ning AF on kokkuvõttes suhteliselt aeglane. Mõni teine valgusjõuline fiks (Canoni näitel näiteks 100mm F/2) on aga ülikiire ja täpse AF'iga.
* Valgusolud. Pimedas toas on neegrit väga keeruline pildistada kuna AF vajab kontrasti. Või valges toas valget kassi.
* Kui modell liigub ka veel siis on eriti keeruline.

See nimekiri pole lõplik. Lisaks on veel AF punkte üle kaadri laiali, osad on "cross-type" ehk siis tundlikumad/kvaliteetsemad - oleneb kere ja objektiivi koostööst.

Et noh - kindlasti kui osta võimalikul uus ja kallis objektiiv ja kere siis saab ka AF võimalikult hea. Ise näiteks kasutan Canonil 1D seeria kere kuna Canon on sinna sisse väga hea autofookuse loogika/toimetamise pannud, eriti koos vastavate objektiividega. Aga see ei aita Sind kuna tootja on teine ja minu personaalsed vajadused ei pruugi ühtida Sinu omadega.

...pika jura lõpetuseks - Pentax K10D on pea 10 aastat varsti vana, kindlasti mõni uuem Nikon koos kaasaegse objektiiviga võib olla kiirema autofookusega. Et kui TÕESTI on see vajalik ja raha taskus sügeleb siis saab ühte müüa ja teist osta. Aga enne tasub hoolega proovida, kas ikka on see mäng küünlaid väärt.
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 27.04.2015 11:43:39 vasta tsitaadiga

Ma arvan, et võti peitub siin küsija objektiivis: 18-250. Spekuleerin, et tegu on tamroniga? Üldiselt sellised suure vahemikuga zoomid ongi uimased teravustama, proovi mõne fiksi või ka väiksema vahemikuga zoomiga.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 27.04.2015 11:53:14 vasta tsitaadiga

vallo, mitte, et vahet oleks aga tegu võib olla ka Pentaxi 18-250'ga (mis on tegelikult üsnagi rebranditud Tamron tõesti). Endal on see Pentaxi 18-250 Pentax K100D ees ning AF on igati OK kui valgust jagub. Kui on hämaram - siis on hädas nagu kõik KIT'id.
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 03.07.2015 16:41:15 vasta tsitaadiga

Nikonil vahelduseks válja tulnud midagi huvitavat. Nikkor AF-S DX 16-80mm f/2.8-4E ED VR.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Kruvi
HV kasutaja

sõnum 03.07.2015 23:29:54 vasta tsitaadiga

Väike lisalink kah siis juurde: https://fstoppers.com/gear/nikons-af-s-dx-nikkor-16-80mm-f28-4e-ed-vr-raises-bar-brings-pro-level-treatment-75198
Tundub huvitav, aga hind on muidugi veits krõbe, samas ootame ülevaateid. (Hea asendus klassikule 16-85, mis on küll üle poole odavam, muidugi ava vahemik on teine ning 16-85 on juba päris vana kah)
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 06.07.2015 10:54:32 vasta tsitaadiga

ootaks täiskaadrile midagi huvitavat icon_wink.gif
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 06.07.2015 14:58:25 vasta tsitaadiga

Test.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 06.07.2015 18:16:34 vasta tsitaadiga

ot:
Tanel, ei tööta kahjuks. Kui valin järgmise lehekülje siis saan veateate, (Could not obtain post/user information.) mida Sults siin kirjeldab: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=8693009#8693009
ehk siis foorumis, vaikeseadetega, näen veel lehekülge nr. 76, mis viitab, et seal peaks nagu postitused edasi minema aga vot, tutkit. Error hoopis. icon_rolleyes.gif

Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 06.07.2015 23:09:17 vasta tsitaadiga

jägaja, kuidas nüüd?
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 07.07.2015 07:35:23 vasta tsitaadiga

Mina näiteks enam lehte number 76 ei näe. Sain ka enne errorit.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Nikoni arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 74, 75, 76 ... 79, 80, 81  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.