Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Autode teema vol.3 (Lisatud küsitlus: "Kuidas vahetad või lased oma autol õli vahetada?") märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 312, 313, 314 ... 531, 532, 533  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kuidas vahetad või lased oma autol õli vahetada?
Ostan õli, filtri ja vahetan ise oma kätega
29%
 29%  [ 77 ]
Ostan õli, filtri ja lasen sõbral/töökojal vahetada
20%
 20%  [ 55 ]
Lähen mõnda töökotta ja tellin õlivahetuse (+ hooldus)
18%
 18%  [ 48 ]
Lähen margiesindusse ja lasen vahetada (+ hooldus)
31%
 31%  [ 83 ]
hääli kokku : 263

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 17.06.2015 21:28:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Mis on olnud sinu kõige SITEM auto?

e36. jahutusvedelikku ajas välja, sest plokikaanetihend ilmselt oli ära. kunagi ei teadnud, kuna temperatuuriosuti töllerdama hakkab.. kanister vett oli alati kaasas.. ühel hetkel jäi pagass kinni, teisel hetkel ei tulnud enam üks uks lahti.. mingi radikas vedeleb praegugi keldris.

nisuunn sunnikuga jäin kaks korda teeäärde. 1 kord kui rahaminni tagant parklast enam per,ses jagajakaane pärast minema ei saanud, vedasid sa mu ise saarma tänavale. elu hirmsaim taga lohisemise kogemus.. icon_lol.gif teine kord ikaldas ära küttepump või midagi.. peale seda läks emeksi.

405 ga jäin ka korra rahaminni taha parklasse "kinni" kui siduritross katki läks..

Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
Kommentaarid: 1156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 724
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
inca
HV Guru
inca

sõnum 17.06.2015 21:42:27 vasta tsitaadiga

Jubedaim oli üks Fiesta MK1. Moskvitš 412 oli ka toredam auto.
Krooni alguses mingilt venelaselt ostetud. Peale seda ei osta enam üheltki venelaselt autot. Põhjus selles, et nad remondivad ise ja hädapärast mingeid ümbernurga lahendusi kasutades.
Üks pooltelg oli nii toredalt aretatud, et selle korda tegemiseks pidin ma TTÜ-sse treima minema. Uus maksis pool auto hinda, kust vist ka sellise aretise põhjus. Romulatest ei saanud igatahes.
Täpselt selline, sama värvi ja samad veljed ka. Klaasid toonisin ise, mis varsti siniseks tõmbas icon_lol.gif :
Spoiler Spoiler Spoiler

Edit: Volga poe ees nägin eile venekeelsete Aerofloti kirjadega Volgat. Kahjuks pilti ei suutnud teha.

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 17.06.2015 21:53:07 vasta tsitaadiga

Q. kirjutas:
Dogbert kirjutas:
Järeldus - ära pese, näeb parem välja.

Kusjuures jutt jumala õige. Mul suuri vigu pole, aga kriipse-kraapse ikka jagub. Puhtana kaugelt on ilus vaadata, aga lähemale minna ei kannata. Õrna tolmukihi all näeb ideaalne välja.
Ma ikka omast kogemusest, ei üritanudki nalja teha icon_smile.gif
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 17.06.2015 21:54:57 vasta tsitaadiga

XR kirjutas:
wirx kirjutas:
0-300ni 11.92s
Stock autoga icon_smile.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

Miks ta käed lahti sõitis?
Esimesed rattad niikuinii rada ei puutunud, mida seal ikka sest roolist nii toetada vaja.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 17.06.2015 21:57:54 vasta tsitaadiga

Kõige kehvem oli ford sierra xr4. Lagunes, kui juudas, nukkvõllid, rattalaagrid, siduritross pidi koguaeg varuks kaasas olema, aga õli ei võtnud mitte tilkagi, niipalju, kui sisse panid see seal püsis ka, kuni vahetuseni. Peale seda sai jaapani autode peale üle mindud ja õnn tuli õuele.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 17.06.2015 22:16:46 vasta tsitaadiga

E36 Touring, 320i Vanos'ega.
Igal silindril 60 eurine süütepool thumbs_down.gif

Kõige parem auto on olnud siiamaani vist E30 318i

Eks näis kuidas Zafira end üleval peab

tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 17.06.2015 22:34:53 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Kõige kehvem oli ford sierra xr4. Lagunes, kui juudas, nukkvõllid, rattalaagrid, siduritross pidi koguaeg varuks kaasas olema, aga õli ei võtnud mitte tilkagi, niipalju, kui sisse panid see seal püsis ka...

Tundub, et ma polegi ainus "õnnelik" XR4 omanik olnud... icon_lol.gif
Varuosad olid küll odavad aga kulus neid sittakanti...ekstreemseimad juhused, mis mulle meenuvad sellest ajast on sõidupealt purunenud roolirist ja alt lennanud kardaan... icon_biggrin.gif
Motorimuredest ma vähemalt pääsesin, aga kõik muu lagunes ikka usinalt...

tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 18.06.2015 01:16:32 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
XR kirjutas:
wirx kirjutas:
0-300ni 11.92s
Spoiler Spoiler Spoiler

Esimesed rattad niikuinii rada ei puutunud, mida seal ikka sest roolist nii toetada vaja.

Seda videot vaadates tuleb nutt peale....OMC-l nädalavahetusel sain sõimata et mul on carbon ülikerge tsikli kiiver, mitte ei ole homogleeringuga auto kiiver mis ehk on 25gr kergem ja avarii korral ei rebi mu pead otsast. Arvati et ma sõidan üle 250km/h oma tellisega...siis veel uuriti kas mul ikka tulekindel ülikond on olemas. Kõike seda siis selletõttu, et oma täiesti stock autoga lähen tühjale lennukale 1 miili peale veerema. Uuriti veel tõsimeeli, et kui ma ikkagi viga saan selle tsiklikiivri tõttu, siis nemad on süüdi ja enam korraldada ei saa, olgugi et rallide toimumises ei ole mingit küsimust, kuigi seal sureb statistiliselt aastas mõni vennike ikka ära. Mida rohkem otse sõidad seda vähem mune sul vist alles jääb icon_lol.gif Sain 239km/h kiiruseks....ehk siis tibake rohkem, kui vanatädid saksas baani peal oma 20a vanade golfidega lasevad teiste autode vahel.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SSD
HV Guru
SSD

sõnum 18.06.2015 01:49:55 vasta tsitaadiga

wirx, welcome to estonia! icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 314 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 267
tagasi üles
Anti

sõnum 18.06.2015 08:22:11 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
tsitaat:

e36. jahutusvedelikku ajas välja, sest plokikaanetihend ilmselt oli ära. kunagi ei teadnud, kuna temperatuuriosuti töllerdama hakkab.. kanister vett oli alati kaasas.. ühel hetkel jäi pagass kinni, teisel hetkel ei tulnud enam üks uks lahti.. mingi radikas vedeleb praegugi keldris.

nisuunn sunnikuga jäin kaks korda teeäärde. 1 kord kui rahaminni tagant parklast enam per,ses jagajakaane pärast minema ei saanud, vedasid sa mu ise saarma tänavale. elu hirmsaim taga lohisemise kogemus.. icon_lol.gif teine kord ikaldas ära küttepump või midagi.. peale seda läks emeksi.

405 ga jäin ka korra rahaminni taha parklasse "kinni" kui siduritross katki läks..
ehk siis autod olid lihtsalt kõik perses, mitte viletsad
Kommentaarid: 314 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 4 :: 240
tagasi üles
2korda2
HV kasutaja

sõnum 18.06.2015 08:30:17 vasta tsitaadiga

Anti,
millise hoolduse käigus hoitakse ära rooliristi või kardaani purunemine? Peale regulaarse õlivahetuse, milline hooldus aitab veel nukkvõlli hoida? Ei ole mõtet kõike hoolduse süüks ajada. Osa lahendusi on lihtsalt ikaldus, hoolda või siniseks.
Minu kõige kehvem masin - 94 ostetud pikalt seisnud 412. Pidurivõimendi mõjus esiti vaid ühele esipidurile, salongi jooksis vesi sisse, roolilõtku võis belarussiga võrrelda jne. Suve jooksul tehtud põhjalik "ülevaatus" aitas masina umbes aastaks liikuma, siis oli kõik. Võimalik, et kalleima km hinnaga masin, mis mul olnud on.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Anti

sõnum 18.06.2015 08:45:46 vasta tsitaadiga

2korda2 kirjutas:
Anti,
millise hoolduse käigus hoitakse ära rooliristi või kardaani purunemine? Peale regulaarse õlivahetuse, milline hooldus aitab veel nukkvõlli hoida? Ei ole mõtet kõike hoolduse süüks ajada. Osa lahendusi on lihtsalt ikaldus, hoolda või siniseks.
jah, aga kui tegu on 20+a vana saaniga, mis on umbes 10 erineva inimese käest läbi käinud ja lihtsalt oma aja ära elanud, ei tee veel seda marki/mudelit üldises plaanis viletsaks.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 18.06.2015 08:53:21 vasta tsitaadiga

marki või mudelit keegi rõhutagi, vaid milline on olnud tema viletsaim kogemus oma autodest icon_rolleyes.gif
Anti

sõnum 18.06.2015 08:58:26 vasta tsitaadiga

tsitaat:
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 18.06.2015 09:44:53 vasta tsitaadiga

Anti, jep thumbs_up.gif
Sõnasõnalt icon_cool.gif

namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 18.06.2015 10:09:51 vasta tsitaadiga

Fck, täna läks napilt. Üleeile vahetati ära auto esiklaas. Täna Kaubamaja juures lendas üsna suur kivi eessõitja ratta alt klaasi allserva ja põrkas sealt kolinal üle katuse. Oleks tiba masendab küll olnud, kui vaid kaks päeva terve ja puhta klaasiga sõita saab icon_lol.gif
tagasi üles
XR
HV Guru
XR

sõnum 18.06.2015 10:29:45 vasta tsitaadiga

Imho kiiver + õhkpadi on ohtlikum kui ilma kiivrita.
Bahni peal peaks vist ka kiivrid kohustuslikuks tegema icon_razz.gif

wirx kirjutas:
mikk36 kirjutas:
XR kirjutas:
wirx kirjutas:
0-300ni 11.92s
Spoiler Spoiler Spoiler

Seda videot vaadates tuleb nutt peale....OMC-l nädalavahetusel sain sõimata et mul on carbon ülikerge tsikli kiiver, mitte ei ole homogleeringuga auto kiiver mis ehk on 25gr kergem ja avarii korral ei rebi mu pead otsast. Arvati et ma sõidan üle 250km/h oma tellisega...siis veel uuriti kas mul ikka tulekindel ülikond on olemas. Kõike seda siis selletõttu, et oma täiesti stock autoga lähen tühjale lennukale 1 miili peale veerema. Uuriti veel tõsimeeli, et kui ma ikkagi viga saan selle tsiklikiivri tõttu, siis nemad on süüdi ja enam korraldada ei saa, olgugi et rallide toimumises ei ole mingit küsimust, kuigi seal sureb statistiliselt aastas mõni vennike ikka ära. Mida rohkem otse sõidad seda vähem mune sul vist alles jääb icon_lol.gif Sain 239km/h kiiruseks....ehk siis tibake rohkem, kui vanatädid saksas baani peal oma 20a vanade golfidega lasevad teiste autode vahel.
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 42
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 18.06.2015 11:01:07 vasta tsitaadiga

OFFF kirjutas:
Tõmbaks veel mingi huvitava teema üles...
Endal: Žiguli 05 ja Ford Windstar

Mul oli LADA 21011. Oi kuidas lagunes! Rool käis ka nii raskelt et õlad valutasid. Värv hakkas mingil hetkel maha kooruma, korjasin raha ja lasin ülevärvida ning nädal hiljem äestas keegi öösel Lasnamäe parklas küljepealt sisse ( 2 ust ja tiib ) ja laskis jalga. Kõige tipuks lõi veel kepsu mootorist küljepealt välja. Selle ajastu moraal mulle on selles, et ära sõida vene autoga ning ära ela Lasnamäel!
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 18.06.2015 11:12:31 vasta tsitaadiga

tsitaat:
jah, aga kui tegu on 20+a vana saaniga, mis on umbes 10 erineva inimese käest läbi käinud ja lihtsalt oma aja ära elanud, ei tee veel seda marki/mudelit üldises plaanis viletsaks.

Sierra on täna 20+ vana saan, ligi 20a tagasi ta seda ju ei olnud, päris värskeke teine. Kusjuures nukad hakkasid üsna varsti peale vahetust jälle klõbisema, niiet siis pigem ikka sisseprojekteeritud õlitusviga. Kardaan jäi õnneks alla, aga ka seal võib kahtlustada, et kas ei olnud väändearvutusega kõik korras, või toimus iseeneslik kiire kulumine. Sierra oli täielik p*sk, isegi esimene auto, opel kadett, oli märksa vastupidavam, eriti, kui arvestada seda, mismoodi algaja juht seda hooras.
tagasi üles
Anti

sõnum 18.06.2015 11:32:37 vasta tsitaadiga

Kui sierrast räägime, siis selle tootmine juba lõpetati 21a tagasi icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 18.06.2015 11:47:34 vasta tsitaadiga

Kuna sõitnud vaid siksiga, järelikult siteim auto on siks icon_biggrin.gif Kaks korda on hammasrihm purunenud (Samara), korra on pooltelg pooleks läinud (venemaal sai pooltelje laager poolteljele keevitatud, eks metall muutus hapraks), korra on pooltelg välja jooksnud (pooltelje laager purunes), õõtshark on pooleks murdunud, süütepool läbi põlenud. Mootor, sidur ja k. kast ei ole kunagi katki läinud. Muidugi kilometraaž on miljonites.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
krist2an
HV veteran
krist2an

sõnum 18.06.2015 12:25:46 vasta tsitaadiga

Krt üks esirehv tühjeneb vist aeglaselt. Esmaspäeval sai 2,4 sisse lastud, täna hommikul oli rehv kuidagi väga lontis ja vaid 2,1 sees icon_sad.gif
batman
HV veteran

sõnum 18.06.2015 12:49:56 vasta tsitaadiga

Lase ventiililutid ära vahetada. Mingi masinaga sai ka lastud korduvalt rehv uuesti peale panna, et võib olla eelmine kord tehti s-tähega viletsalt. Viimane kord jagati ära, et ventiililutt omadega otsas.
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 18.06.2015 12:56:36 vasta tsitaadiga

Anti kirjutas:
Kui sierrast räägime, siis selle tootmine juba lõpetati 21a tagasi icon_rolleyes.gif

Ja? icon_rolleyes.gif

Mina omasin seda aastal 2000 ja siis oli ta "kõigest" 6 aastat vana...

Markos kirjutas:
Kardaan jäi õnneks alla, aga ka seal võib kahtlustada, et kas ei olnud väändearvutusega kõik korras, või toimus iseeneslik kiire kulumine. Sierra oli täielik p*sk, isegi esimene auto, opel kadett, oli märksa vastupidavam, eriti, kui arvestada seda, mismoodi algaja juht seda hooras.

Unustasin mainida, et alt lendas esimene kardaanvõll, mis lõhkus ära ka alumiiniumist käigukasti korpuse, mul nimelt oli 4x4 variant... icon_wink.gif
Nagu hiljem selgus, et ma polnud ainus kes selle teemaga kokku puutus, nimelt on neil esisilla kardaaniristid kulumaterjal nagu muudel sõidukitel piduriklotsid.. icon_lol.gif

Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 18.06.2015 12:57:19 vasta tsitaadiga

4x4 oli veel omaette ooper jah, mul oli lihtsalt xr4, tagaveoline. Ahjah, esisillas oli ka mingi kummaline kolks, mida mitte keegi ei suutnud tuvastada, vahetatud sai praktiliselt kõik alates roolilatist ja lõpetades vedrudega, puksidest jms asjasest ei maksa rääkidagi.
tagasi üles
Anti

sõnum 18.06.2015 12:57:58 vasta tsitaadiga

jõhker peldik ikka see sierra siis icon_neutral.gif
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 18.06.2015 13:03:33 vasta tsitaadiga

rahvapeldik*
Oli vist nr2 peale Datsun 100a asjandust.

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 18.06.2015 13:21:02 vasta tsitaadiga

Anti kirjutas:
jõhker peldik ikka see sierra siis icon_neutral.gif

No mina sain eluagse Fordi allerga sealt... icon_neutral.gif

tagasi üles
Anti112
HV Guru
Anti112

sõnum 18.06.2015 13:30:08 vasta tsitaadiga

Arvestades kuidas ma oma Sierrat 96-97 aastal ruunasin ja praktiliselt üldse ei hooldanud, siis pidas ta igati normaalselt vastu. icon_rolleyes.gif

Mul oli muidugi 2,0iS, mitte XR4(x4).
Üks XR4x4 omanik pakkus kunagi vahetust minu oma vastu, nüüd siis saan aru miks... icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 131 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 114
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 18.06.2015 13:52:02 vasta tsitaadiga

Anti112 kirjutas:
Üks XR4x4 omanik pakkus kunagi vahetust minu oma vastu, nüüd siis saan aru miks... icon_biggrin.gif

Ma otsisin samuti (tulutult) lolli, kellega saaks tavalise Xr4i vastu vahetada... icon_biggrin.gif
Lõpuks aga leidsin lolli, kes ära ostis ja täitsa hea hinnaga... icon_lol.gif

2.0iS oli neist üks normaalsemaid, nii kütusekulu ja edasimineku suhte, kui ka vastupidavuse poolest.
Aga targaks saadakse ju ikka takkajärgi... icon_biggrin.gif

tagasi üles
RaPTiLE
Kreisi kasutaja
RaPTiLE

sõnum 18.06.2015 14:30:03 vasta tsitaadiga

Hoolduses käidud, panin korralise hoolduse aja, 20 000 km kinni, viisin auto sinna, tehti hooldus ära, ja siis öeldi et "teie autol tegelikult hooldusvälp 25 000km, järgmine kord võite 45k pealt tulla.
Ma ei saa aru, miks kohe ei võidud öelda et välp on 25k??? Ma oleks saanud rahumeeli veel 4-5 kuud sõita.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 55
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 18.06.2015 14:30:41 vasta tsitaadiga

RaPTiLE, remondimees tahab ka vorsti grillida jaani ajal
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 362
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 18.06.2015 14:34:10 vasta tsitaadiga

Õlivahetus maksab vähe, pole mõtet viimase piirini sõita. Cayennil on 30000 välp, viimati vahetasin 14000 peal õlid ära.
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 18.06.2015 14:35:30 vasta tsitaadiga

Ära taha nii pikka välpa kui viie kuuga 5k sõidad. Kõik üle aasta või üle 15k hooldus on kilomeetrite laenamine lõpupoolelt ehk saba söömine.
RaPTiLE
Kreisi kasutaja
RaPTiLE

sõnum 18.06.2015 14:44:35 vasta tsitaadiga

Enamus sõitu maanteel ja pikad otsad, ca 50-100km korraga. Seega ei näe mõtet iga 15k pealt vahetada.
Aga ei, sellesse õlivahetamise tihedusse ei tahagi langeda, naljakas lihtsalt et ei öeldud et välp on 25k hoopis, vaid hooldati kohe ära.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 18.06.2015 14:58:01 vasta tsitaadiga

RaPTiLE kirjutas:
Enamus sõitu maanteel ja pikad otsad, ca 50-100km korraga. Seega ei näe mõtet iga 15k pealt vahetada.
Aga ei, sellesse õlivahetamise tihedusse ei tahagi langeda, naljakas lihtsalt et ei öeldud et välp on 25k hoopis, vaid hooldati kohe ära.

sul auto ise ei ütle siis, millal minema peab? Või miks see üldse üllatusena tuli.

tagasi üles
ranel
HV Guru

sõnum 18.06.2015 15:10:07 vasta tsitaadiga

Mul oli sierra 2008-2011 mk1 kerega. Kõige vastupidavam masin siiamaani. Korra oli mingi käsipiduri kinnitus läbi roostetanud. Aga muidu vaid õlivahetus ja sõida. Talvel ka kaitseväes kui dislamehed oma masinaid käima ei saanud, siis sierra läks kenasti käima.

Oli päriselt mingi vanapaari auto olnud, kes tulid värskemat mudelit ostma ja jätsid sissemaksuks.

viimati muutis ranel 18.06.2015 15:10:56, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 165
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 18.06.2015 15:12:20 vasta tsitaadiga

30K km hooldusvälp on saatanast. võibolla kui sa ainult ühtlase kiirusega trassi päevad läbi uhad, siis veel "elab üle", aga muidu tasub ikka max 20K km peale venitada või vähemalt korra aastas. rääkigu need tootja manuaalid mida tahavad. VAG leidis 30KKM-iga viisi, kuidas sundida kliente oma "õlineelajast" mootoritele kapremonte teha (ja sellega tubli nutsu teenida).

päris mitmel margil on nii, et iga põhihooldus iga 30K Km, aga iga 15K KM tagant vähemalt õli ja filter vahetada. minu arust mõistlik.

minu "SITEM" auto oli
inetu pardipoeg corolla (veel selle kõige koledama laugpära kerega, ilma turbota 2.0 diisel).
töökindlusega olnud probleeme, aga muus osas oli täielik saan.
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
RaPTiLE
Kreisi kasutaja
RaPTiLE

sõnum 18.06.2015 15:40:16 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
RaPTiLE kirjutas:

sul auto ise ei ütle siis, millal minema peab? Või miks see üldse üllatusena tuli.

Auto näitas et 5k on veel. Amservi kodukal hooldusvälbad välja toodud 20, 40, 60 jne.
Hooldusraamatus polnud kirjas millal esimene hooldus olema peaks. Müügismees autot üleandes ütles, 20k km või aasta.
Ah vahet ei ole, vaidlesin seal ja sain mingid % sellest hoolduse hinnast alla kaubeldud.
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 18.06.2015 16:18:15 vasta tsitaadiga

annaks ka vist hääle sierrale... veidi peale ostu hakkas halvasti käima ja turtsus ning jäi seisma. rihm oli korras. aga veepump andis saba ja vesi tilkus rihma peale jne ning lendas ka rihm. 1.6 vist. uus rihm ja veepump peale ja korras. isegi klapid ei käinud peas. summuti lagunes, sai keevitamas käidud, bensuhais üleval. keevitaja vaatas ja vaatas no ei leki. ok keevitab ära. paari päeva pärast oli bensuloik auto all...
tagaluuk käis seestpoolt lahti, selle jaoks tuli pagassi ronida. igasugu jamasi oli. müüsin ära, kaks päeva hiljem keerati ümber posti.
thumbs_up.gif
eks see auto polnud kunagi hooldust saanud kah vist.

kuigi kõige halvamaks võiks äkki nimetada renoo 19? kõik lagunes. ees midagi koliseb. teed korda. poole aasta pärast jälle koliseb. roolilatt andis saba, kolks sees.. sai peale keeratud, roolivõimu polnud, andis ikka keerata.
icon_smile.gif
Lõpuks keerasin ise talvel ümber posti. Mingi taksist venis ees, hakkasin mööda minema, tema hakkas kiirendama, tuli kurv ja läks libisema... ees olid vist lamellid taga naelteta naelkummid.
thumbs_up.gif icon_biggrin.gif

praegune vana audi a3. kõik mis on plastikust laguneb.
icon_smile.gif
õlivarda toru läks tükkideks. salongis päiksesirmi peeglite katetel murdusid kõrvad ära, üks hommik talvel vaatad miks katusel ühes kohas lund pole, nagu ära suland. põhjus, meigipeegli valgustus põles ööläbi sest kaanel olid kõrvad lännu ja kaan ei olnud omal kohal.
kapoti all kõrgusregulaator, baromeeter, Boschi toodang. Ei tööta. Sisu loksub. trükkplaat tuli korpuse küljest lahti sest plastiknagad olid ära murdunud.
Kõiksugu vaakumvoolikud pragunesid, nagu poleks ette nähtud õliga kokku puutuma...
või oli kõiges süüdi meie talv... liiga külm...

vene ajal meil autot polnud, seega pikemaajaline kogemus puudub... Üldse olingi mina esimene kel auto ja load olid, ema tegi ka alles mõned aastad tagasi omale load...
Sõidab ta ringi sellise asjaga:
http://ww3.autoscout24.it/classified/271212737?asrc=pl|as
päris jube asi, itaalasele tüüpiliselt salongis midagi ei tööta, vent käib ainult nelja peal. põhjus salongifilter mida polnud vist kunagi vahetatud. no vääga jube oli.
väistempi andur näitab nagu on, ütleme +30c ja siis mingi hetk näitab, et väljas on -12c
icon_biggrin.gif
sisu on mingist imelikust materjalist mis päikse käes seistes ja soojaks minnes hakkab sõna otseses mõttes kleepuma. määrisin teksad ära kui sisse läksin... sisu sulab...
icon_biggrin.gif
summuti on väga huvitava konstruktsiooniga...

icon_smile.gif

viimati muutis iir 18.06.2015 16:21:00, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 90 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 18.06.2015 16:18:50 vasta tsitaadiga

iir, väga pisike pilt
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 18.06.2015 16:21:19 vasta tsitaadiga

Tanel, vajuta peale.
icon_wink.gif

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 18.06.2015 16:27:34 vasta tsitaadiga

iir, pealevajutades ongi väike pilt.
OK, nüüd refresh aitas, enne oli pisike thumb icon_smile.gif

tagasi üles
rtfm99
HV kasutaja

sõnum 18.06.2015 16:45:32 vasta tsitaadiga

itaallaste uskumatud lahendused autotehnika maailmas... olin kuus aastat fiat brava omanik. suutsin 80 000 km maha sõita sellega. kui müüa õnnestus naeratasin omaette kaks päeva nagu lollakas.
iir
HV Guru
iir

sõnum 18.06.2015 16:55:34 vasta tsitaadiga

icon_biggrin.gif thumbs_up.gif
tagasi üles
p2ep
HV veteran

sõnum 18.06.2015 19:57:06 vasta tsitaadiga

Mul oli kunagi Fiat 127 Stella, miski 903 kuubikut

Ise tõin Tamperest.
Siiamaani imestan, kuidas ma sellesse mahtusin.
Viimases otsas läks paagi bentsu kohta liiter õli.
Mõtlesin, et müün maha; hea, kui poolteist tuhat krooni saaks. Üks mees marssis ligi ja pakkus 2500. Keevitas teda 2 aastat, aga arvele ei võtnudki.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 18.06.2015 20:02:38 vasta tsitaadiga

Tundub, et on ainest järgmiseks küsitluseks... icon_lol.gif
tagasi üles
J2ru
HV kasutaja
J2ru

sõnum 18.06.2015 20:03:53 vasta tsitaadiga

Küsitluses võiks olla suitsetan autos aga e-sigaretti. Suitsu ja e-suitsu lõhna vahe kordades
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 19
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 18.06.2015 20:38:11 vasta tsitaadiga

enesepetjad tahavad erikohtlemist
Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
Kommentaarid: 1156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 724
tagasi üles
jaank
HV veteran

sõnum 18.06.2015 22:46:34 vasta tsitaadiga

http://www.auto24.ee/used/1855134

Mõtlesin ajutiselt roikaks võtta. kellelgi taolisega kogemust?
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Autode teema vol.3 (Lisatud küsitlus: "Kuidas vahetad või lased oma autol õli vahetada?") mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 312, 313, 314 ... 531, 532, 533  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.