Kutsu jah moded saab teema puhtamaks.
Mis tõuk, pole mul midagi viga, küll aga oled ise kehva lainepeal.
Räägid lärmist, soovitan veeplokki ja jälle ving, ei olegi vett tempi pärast Nvidiale vaja ja lärm on igaühe jaoks erienv ning suhteline.
WäntWõll, Loe oma tekst uuesti läbi sealt maalt algusest peale kust mina esimese posti kirjutasin ja ehk saad aru kus sul lappama läks.
Teen seda sinu eest:
tsitaat:
WäntWõll: Milleks AIO kui õhk hoiab hääletuna 50c ümber kaart.
SilQ: 980Ti'l päris nii roosiline ei ole asi. 300W annab jahutada koormusel 50 kraadi juurde. (evga hybridist jutt)
WäntWõll: vahet ei ole, AIO-t ikka vaja ole ja selle pärast, et lahe on, pole ka mõtet tõmmelda.
SilQ: Sellepärast lärmab ka korralikult, et õhu peal
WäntWõll: osta veeplokiga kaart, ei mõista probleemi.
SilQ: Algul räägid, et ei vaja AIO'd, nüüd ütled mida nutad, osta veeplokiga.
Edasi algab sisutühi solvamine, mida ei näe vajalikuks kopeerida.
3x sli jaoks oli raha, jõuad ka sinna peale panna korraliku vesijahuti !
Ma tegelt ka mainisin seda et kõik tootjad ei luba kaarti lahti kiskuda ja mingit muud jahutust peale panna ilma et garr katkeks.
Aio on selles mõttes probleemi vaba
dohc-48v12 kirjutas:
arctic cooler hybrid on palju rohkem jumet, sellel ikka reaalselt mäludel, ja muul kiibistikule radikad peale pandud,
Tulemus oli päris vinge, vrm alla 60C* ja kaart ise max 47c* ,see siis ov ja max ülekell +sünteetiline. Ja kõik siga vaikne +see et sellist lahendust saab kasutada 4-ja kaardiga ja ta peaks toimima, ja omab ära asuse DCII 3slot lahenduse.
Loomulikult katkestab selline tegevus garantii, sellest ka põhjus miks mulle aio meeldib
Aio ftw _________________ So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity...
Time to revive this thread. My info says big Pascal has taped out, and is on TSMC 16nm (Unknown if this is FF or FF+, though I suspect it is FF+). Target release date is Q1'16. This is a change from Kepler and Maxwell where the smallest chip (GK107 and GM107 respectively) taped out first. Maybe the experience with 20nm was enough for NV to go back to their usual big die first strategy. Given the huge gains in performance compared to 28nm, and the fact that the 16nm process is both immature and quite expensive, I suspect the die size may be a bit smaller than what we've seen with GK110/GM200.
Still wondering what they're doing on Samsung 14nm though, maybe just test chips for now?
owever they will jump right towards generation v2 of HBM, meaning they could inject up-to 32GB pf memory on the GPU.
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
For gaming enthusiasts, the most significant announcement was NVLink, a new standard for interconnecting GPUs and CPUs that would complement the current PCI Express bus. PCIe 3.0 currently operates at 3 gigatransfers per second (per lane), but Nvidia promises 5-12 times that bandwidth, which would bring CPU-GPU and inter-GPU transfers up to par with the much faster interface between a CPU and the system's RAM. This is an important step towards enabling a unified memory architecture which either processor can access, as per the needs of each task at hand.
Keeping in mind today's race for power efficiency and potential mobile applications, NVLink is touted to be more than twice as energy efficient as PCIe 3.0.
NVLink will help improve GPU-GPU peer-to-peer communications, eliminating the need to transfer data via the PCIe bus. It would also allow one or more GPUs to access the system RAM much quicker. The new protocol will debut in 2016 with Pascal, which was revealed to be Nvidia's next GPU architecture.
edit:
võinoh, äkki saab nvidia inteli ja amdga kaubale, et nvlink prosede külge topitakse /s
edit2:
- on vaja aru saada, et igal siinil on 2 (või rohkem) otsa, mis oskavad siini peale standardi järgi datat pritsida. kui nvidia gpudes on nvlink, siis on tore. aga palju toredam oleks kui seal teises otsas ka midagi oleks.
- kindlalt on olemas nvlink ka teistel nvidia gpudel, nii et see on võimalus. aga - nvlink connector oli päris jäme vidin, nii et slilaadse ühendamise korral tähendaks see päris karmi kaablit. emaplaadile integreerimine ei tohiks nii lihtsalt minna, väga väike sihtgrupp ja radadevajadus (loe: keerukus = hind).
- prosedesse saab nvlinki kenasti nvidia ise integreerida mobiilsetel platvormidel, kus nad oma arm cpusid ehitavad. aga see on pigem selline amd unified memory vastane tehnoloogia. nvidia ajab seda eraldi siini asja lihtsalt põhjusel, et nad leiavad sellele ka mitte-consumer lahendusi.
- täpsemalt - compute-superarvutite juures saab nvlink ilmselt olema suur asi. seal ei tapa hind ja proprietary connectorid kedagi. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
- täpsemalt - compute-superarvutite juures saab nvlink ilmselt olema suur asi. seal ei tapa hind ja proprietary connectorid kedagi.
Mõni aeg tagasi oli just NVlink teema ja seal põhilahendusena superavuteid mainitigi, tuli meelde nüüd.
Palju radasid see NVlink kasutab? Hetkel ei jagata isegi X99 platvormi prosedele piisavalt radasid 3 way SLI jaoks(i7 5820k)...
Kas kellelgi on veel probleeme Nvidia 350-seeria ajuritega oma masinal? Minu Gigabyte-i G1 lihtsalt ei tööta selle uue branchi ajuritega mitte üks raas. Väljendub see kohe tüürelite installi ajal ekraanile loobitavas pudrus, mis näeb välja kui kõrbenud VRAM kaardil ja igasugune 3D lõppeb masina totaalse kräshiga. Viimane release enne 350-seeriat töötab nagu siid, läbib kõik GPU testid ja mängud jooksevad täiesti puhtalt ning parema jõudlusega kui ükski 350-seeria eales näitas.
- täpsemalt - compute-superarvutite juures saab nvlink ilmselt olema suur asi. seal ei tapa hind ja proprietary connectorid kedagi.
Mõni aeg tagasi oli just NVlink teema ja seal põhilahendusena superavuteid mainitigi, tuli meelde nüüd.
Palju radasid see NVlink kasutab? Hetkel ei jagata isegi X99 platvormi prosedele piisavalt radasid 3 way SLI jaoks(i7 5820k)...
nvlink ei käi üle pci-e. see on proprietary siin, mis asedab pci-e (ilmselt siis eelkõige gpu-gpu ühendustes). 5-12x kiirem kui pci-e on see nvidia reklaamilause.
pci-e 3.0 x16 on ~16GB/s, üks nvlink on 20GB/s, ilmselt tänu dedicated olemisele väiksema overheadiga ja nvidia juba räägib näidetes 4 sellise kombineerimisest - 80GB/s.
sellest ka vajadus nvlinki tegelikult cpu sisse panna. mida teeb nvidia oma mobile asjaga (denver?, mis lõikab tõenäoliselt sellest kasu ka unified mälu poolest) ja väidetavalt ka ibm power arhitektuuriga.
Scart, 353.06. pole probleeme täheldanud.
isegi installeri bug paistab olema fixed, mis pikalt peale draiverite installi 1440p reso üle dvi single lingiks võttis _________________ - londiste
3.0 PCIe x16 on 16GB\s vs NVlink x8(ehk 8 rada per link?) annab välja 20GB\s: "The basic building block for NVLink is a high-speed, 8-lane, differential, dual simplex bidirectional link": http://devblogs.nvidia.com/parallelforall/nvlink-pascal-stacked-memory-feeding-appetite-big-data/#more-3097 ?
Kui nii lihtne oleks, et üks lane=üks NVlink, siis võiks kohe ExpressSatad jne vahele jätta?
Mitte et PCIex16 eriti jalgu jääks tänapäeval, aga eks tõstetakse kiiruseid ja töötatakse üldiseid põhimõtteid ümber. Nagu teoritiseeritakse, et VRAM jääbki süsteemi ainsaks RAM-ks tulevikus: http://www.techenablement.com/the-missing-link-in-nvlink-or-hello-pascal-bye-bye-pci-bus-limitations/ Lühikesed videokaardid siiski HBM mälude "süü" pigem, kui NVlink oma, nagu artiklist võib järeldada. Egas Intel tulevikus seda esialgu suprarvutite tehnoloogiat heldema käega hakka jagama kui praeguseid PCIe radasid. Healjuhul 0,5NVlink per GPU;)
Scart, 353.06. pole probleeme täheldanud.
isegi installeri bug paistab olema fixed, mis pikalt peale draiverite installi 1440p reso üle dvi single lingiks võttis
Kaardi issue. Eile suri täiesti maha, visates tavalise VRAMi issue ehk kogu kuvari lajatas vertikaaljooni täis
3.0 PCIe x16 on 16GB\s vs NVlink x8(ehk 8 rada per link?) annab välja 20GB\s: "The basic building block for NVLink is a high-speed, 8-lane, differential, dual simplex bidirectional link": http://devblogs.nvidia.com/parallelforall/nvlink-pascal-stacked-memory-feeding-appetite-big-data/#more-3097 ?
Kui nii lihtne oleks, et üks lane=üks NVlink, siis võiks kohe ExpressSatad jne vahele jätta?
Mitte et PCIex16 eriti jalgu jääks tänapäeval, aga eks tõstetakse kiiruseid ja töötatakse üldiseid põhimõtteid ümber. Nagu teoritiseeritakse, et VRAM jääbki süsteemi ainsaks RAM-ks tulevikus: http://www.techenablement.com/the-missing-link-in-nvlink-or-hello-pascal-bye-bye-pci-bus-limitations/ Lühikesed videokaardid siiski HBM mälude "süü" pigem, kui NVlink oma, nagu artiklist võib järeldada. Egas Intel tulevikus seda esialgu suprarvutite tehnoloogiat heldema käega hakka jagama kui praeguseid PCIe radasid. Healjuhul 0,5NVlink per GPU;)
PCIe 4.0 duubeldab läbilaske jälle, ei näe tavakasutuses mingit väärtust properiary linkil mis ei ole tagurpidi ühilduv.
Huvitav, kas ca 70 eurone vahe tippkaartide hinnaklassis Saksa ja Eesti netipoodide vahel on pigem reegel kui erand? Näiteks siin ca 840 ja Saksa poodides alates 770. Üht 980 Ti custom mudelit jälgin praegu.
londiste, ainuku asi, mis tähele pani oli valgustus. Suits ja varjud? no kes see jõuab jälgida mechi kusagil külje peal väikse nupukese all varju kui vaenlased 100 raketti su pihta tulistavad? suht mõttetu ressurssi kulu imho...
Kumb on kazhe monitori setupi jaoks parem, kas kas kahe tuumaga vanema arhitektuuriga GTX 690 või õige pisut moodsama tehnoloogiaga aga vigase 3,5GB VRAMiga GTX 970?
Monitorid on 27" ASUS Rog ja teine on mingi 2010 aasta Dell (mutelit ei mäeta peast aga odavama otsa juust ei olnud omal ajal). Kasutustegevus on eranditult mängimine (lapsele ehitan ja midagi sellist võiks tulevikus välja näha: https://www.youtube.com/watch?v=WmlsePKH6AY).
Hetkel sees MSI GTX 970 aga ma ma saan monitoritesse pildi nii, et näitab erinevat pilti kummaski monitoris. Ma tahaks ühte suurt pilti.
Ma jebin elus esimest korda multimonitori süsteemiga ja tõenäoliselt teen kuskil setingutes vea, ehk mõni heasüdamlik foorumikaaslane annab nõu, kus ma vea teen. Vist Nvidia draiverite setingutes ?
liiv, võid proovida nvidia settingutest vasaku paani pealt set up multiple displays ja seal põmst kõige all on peenikeses sinises kirjas surround spanning options. sealt peaks saama, aga pead ei anna selle peale, et kas 2 monitoriga saab seda teha. minu teada pidi olema selleks 3 monitori vähemalt.
või siis jälle vasakult configure sli, surround, physx ja sealt sli configuration ning span displays with surround.
e: nüüd meenub, et kunagi sai euro truck simulator 2 mängitud 2 monitori peal sellise asjandusega: http://www.softth.net/ . monitorid võivad olla erineva resoga/suurusega ja vist ei olnud ka monitoride arv piiratud, aga võin ka eksida.
viimati muutis NATAS999 13.06.2015 21:01:32, muudetud 1 kord
Kumb on kazhe monitori setupi jaoks parem, kas kas kahe tuumaga vanema arhitektuuriga GTX 690 või õige pisut moodsama tehnoloogiaga aga vigase 3,5GB VRAMiga GTX 970?
Monitorid on 27" ASUS Rog ja teine on mingi 2010 aasta Dell (mutelit ei mäeta peast aga odavama otsa juust ei olnud omal ajal). Kasutustegevus on eranditult mängimine (lapsele ehitan ja midagi sellist võiks tulevikus välja näha: https://www.youtube.com/watch?v=WmlsePKH6AY).
Hetkel sees MSI GTX 970 aga ma ma saan monitoritesse pildi nii, et näitab erinevat pilti kummaski monitoris. Ma tahaks ühte suurt pilti.
Ma jebin elus esimest korda multimonitori süsteemiga ja tõenäoliselt teen kuskil setingutes vea, ehk mõni heasüdamlik foorumikaaslane annab nõu, kus ma vea teen. Vist Nvidia draiverite setingutes ?
690 on parem, aga 2GB VRAMi jääb juba selgelt väheks. W7 peal saab pildid eraldi nii, et paremklikk desktopil, change screen resolution ja seal on displayd ning valik kas extend (see mis sul vaja) või duplicate. Mängima plaanis ikka ühe monitori peal hakata? 2 peal oleks imelik, kui juba multimonitoride peal mängida siis 3 vähemalt.
690 on parem, aga 2GB VRAMi jääb juba selgelt väheks. W7 peal saab pildid eraldi nii, et paremklikk desktopil, change screen resolution ja seal on displayd ning valik kas extend (see mis sul vaja) või duplicate. Mängima plaanis ikka ühe monitori peal hakata? 2 peal oleks imelik, kui juba multimonitoride peal mängida siis 3 vähemalt.
Ma tahtsin hetkel lihtsalt proovida multimontori süsteemi. Enne paari aastat ma mingit keerulist süsteemi ehitama ei hakka.
GTX 690 on 4GB VRAM. Ma olen lugenud et SLI süsteemis suudab süsteem arvestada ainult ühe kaardi VRAMI aga GTX 690 on ju 1x kaart, lihtsalt kahe protsessoriga?
Üldiselt ma ei saa käima asja nagu vaja. Mul on selles arvutis WIN 10 test versioon. Kas selles võib asi olla? Nii küll sain käima, et mõlemas on sama pilt.
Muide, ma olen hämmingus. Vana Dell 2410 on oluliselt parema pildi, värvide ja kontrastiga (GTA V käis mõlemas kõrvuti). Lisan juurde, et kuulus ASUS ROQ Swift on mul kalibreeritud ja Dell on kalibreerimata (nagu tehasest tuli)
Lisaküsimus. Kui ma vaatan arvutist filmi mis on kehva resoga (näiteks 720p). Kas 4K monitor näitab seda veel kehvema pildiga või vahet pole. Lisaks olen märganud, et erinevad arvuti meediaplayerid näitavad erinevat kvaliteeti, hoolimata koodekist. On see nii või on mul mingi platseebo?
Muide, ma olen hämmingus. Vana Dell 2410 on oluliselt parema pildi, värvide ja kontrastiga (GTA V käis mõlemas kõrvuti). Lisan juurde, et kuulus ASUS ROQ Swift on mul kalibreeritud ja Dell on kalibreerimata (nagu tehasest tuli)
Swift on TN paneel (kuigi hea TN paneel) ja Dell on IPS. Pole midagi imestada. IPS teeb värvide jms osas alati TN paneelile ära. TN eelis on ainult väga kiire reageerimisaeg ja madal input lag.
liiv kirjutas:
Lisaküsimus. Kui ma vaatan arvutist filmi mis on kehva resoga (näiteks 720p). Kas 4K monitor näitab seda veel kehvema pildiga või vahet pole.
Üldiselt monitorid (erinevalt teleritest) jah näitavad videot "as is" ilma mingi pildiparanduseta, seega arvata on, et on veidi kehvem, kui laotad selle täisekraanile (aknas jooksutades pole probleemi).
liiv kirjutas:
Lisaks olen märganud, et erinevad arvuti meediaplayerid näitavad erinevat kvaliteeti, hoolimata koodekist. On see nii või on mul mingi platseebo?
caramis, lõpeta ära. niikaua kuni keegi seda reaalselt ei demonstreeri on see puhas pr möla.
teoreetiline võimalus selliseks lahenduseks on olemas. juhul kui dev selle mäluhalduse ise sellisena valmis kirjutab. kuidas vältida samade ressursside mõlemas kaardis olemist on päris huvitav küsimus. _________________ - londiste
caramis, lõpeta ära. niikaua kuni keegi seda reaalselt ei demonstreeri on see puhas pr möla.
teoreetiline võimalus selliseks lahenduseks on olemas. juhul kui dev selle mäluhalduse ise sellisena valmis kirjutab. kuidas vältida samade ressursside mõlemas kaardis olemist on päris huvitav küsimus.
ära ole pessimist. sinu pärast ei saagi midagi valmis
caramis, sli töötab nii, et iga kaart renderdab ühte täis kaadrit. 2 kaardi puhul renderdab üks kaart kaadreid üle ühe, 3 kaardi puhul üle kahe kaadri. mälu mahtu ei ole seega võimalik liita. sama moodi, nagu raid-1 ei ole võimalik andmekandjate mahtusi liita.
just sa kirjeldasid sli-d nagu raid 0-li !
raid 1-es loetakse ühte ja sama andmeid ühe aegselt mõlemalt andme kandjalt. _________________ Ime tala, Nagu ime kepike.
Siga armastab muda, aga mudane siga armastab puhast aset!
Miks ADMIN Anti112 ambusib mind? andis 1p cooldowni aga ma ei saa peale selle enam mitteühtegi postitust teha! üks päev ei kuid!
caramis, no see avalik kisa kuidas edaspidi see liitub, hakkab juba tüütuks muutuma. loetakse ja pärast on kisa lahti, et kuidas see siis nüüd nii ei tööta.
pärast jälle liiv tuleb kirub kuidas tal kõik kaartide ostjad virisevad
ainukene reaalne potentsiaaliga mitme gpu demo on olnud too inteli int video postprocessinguks kasutamine. see lähenemine on küll hea, aga kuidas need haldamise probleemid tegelikult välja nägema hakkavad, teavad praegu võib-olla vaid mootorite devid, kui nemadki. _________________ - londiste
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.