Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Erinevad fotograafia teemalised küsimused märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 155, 156, 157 ... 167, 168, 169  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 29.03.2015 13:31:37 vasta tsitaadiga

Täpselt nii see ongi.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
erks007
HV vaatleja

sõnum 29.03.2015 14:23:58 vasta tsitaadiga

Tänud. Tuleb kaamera siis puhastusse viia.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Revilo
HV kasutaja

sõnum 19.05.2015 18:18:39 Photo Management 2015 vasta tsitaadiga

See teema on küll juba arutlusel olnud 2012 aga mis hetkel on parimad fotohaldus/parandus programmid. Mu enda uurimise tulemused:

1. Lightroom (isegi rohkem defacto standard kui photoshop) aga kallis.
2. Google Picasa (Parim free alternative) aga hetkel pole uuendand oma raw failide tuge Nikon d3300 ja muudele uuematele terve aasta. Kuna Google on ennemgi jätnud oma projekte maha siis on võimalus, et ei annagi uutele fotokatele tuge.
3. Digikam(multiplatvorm) aga kõik KDE progede windowsi pordid on minu kogemustel väga halva performanceiga olnud.
4. Nikoni Nxview2 - tundub rohkem lihtsalt viewer ja kerge fixing, erilist haldust ega tagimist pole nagu kahes esimeses.
5. Irfanview - ei ole proovind aga tundub ka lihtsalt viewer mitte fotode haldamiseks.

Põhimõtteliselt ma ei viitsi enam mässata ise kategoriseerimise ja topeltpiltide leidmisega, tahaks väga Picasat kasutada aga d3300 tugi puudub ning tulevik on ebaselge.
On küll Toms hardwareis ja lifehackeris vastavad artiklid aga need on liiga pealiskaudsed ja liiga palju erinevaid progesid, et kõiki testida eriti kui mu teadmised fotograafia vallas on väga piiratud.
Kas on veel mingeid alternatiive? Või reaalsus ongi see, et kas maksa Lightroomi eest või muuda raw failid dng-ks ja kasuta Picasat?
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 19.05.2015 21:04:39 Re: Photo Management 2015 vasta tsitaadiga

Revilo kirjutas:
See teema on küll juba arutlusel olnud 2012 aga mis hetkel on parimad fotohaldus/parandus programmid. Mu enda uurimise tulemused:

1. Lightroom (isegi rohkem defacto standard kui photoshop) aga kallis.
2. Google Picasa (Parim free alternative) aga hetkel pole uuendand oma raw failide tuge Nikon d3300 ja muudele uuematele terve aasta. Kuna Google on ennemgi jätnud oma projekte maha siis on võimalus, et ei annagi uutele fotokatele tuge.
3. Digikam(multiplatvorm) aga kõik KDE progede windowsi pordid on minu kogemustel väga halva performanceiga olnud.
4. Nikoni Nxview2 - tundub rohkem lihtsalt viewer ja kerge fixing, erilist haldust ega tagimist pole nagu kahes esimeses.
5. Irfanview - ei ole proovind aga tundub ka lihtsalt viewer mitte fotode haldamiseks.

Põhimõtteliselt ma ei viitsi enam mässata ise kategoriseerimise ja topeltpiltide leidmisega, tahaks väga Picasat kasutada aga d3300 tugi puudub ning tulevik on ebaselge.
On küll Toms hardwareis ja lifehackeris vastavad artiklid aga need on liiga pealiskaudsed ja liiga palju erinevaid progesid, et kõiki testida eriti kui mu teadmised fotograafia vallas on väga piiratud.
Kas on veel mingeid alternatiive? Või reaalsus ongi see, et kas maksa Lightroomi eest või muuda raw failid dng-ks ja kasuta Picasat?

Selles mõttes on 2 eri asja, üks on raw töötlemise soft ja teine haldamiseks. Raw fotode töötlemiseks on veel kiidetud asjad Silkypixs ja Capture One. Haldamiseks Picasa. On olemas ka Photoshop Elements, millega saab nii töödelda kui ka hallata. Vähemalt Canoni puhul on võimalik väga palju ära teha ka kaameraga kaasas oleva softiga. Nikonil vist nii hästi ei ole, kuna Nxview täisversiooni kaasa ei anta. Või tänapäeval antakse juba? Aga olgu soft milline tahes kui sa raw "ilmutamise" põhimõtetest täpselt aru ei saa, siis tulemus võib üsna raskelt tulla. Picasa stiilis muutmiseks pole raw-d vaja.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 19.05.2015 21:38:49 vasta tsitaadiga

Nikoni tarkvara on tänapäeval täiesti tasuta.
Tasulise CaptureNX2-e tugi on lõpetatud. Selle asemel tuli Silkypix'il põhinev Capture NX-D.
Sellest veel algelisem on ViewNX 2. Mõeldud väga lihtsaks töötluseks. Isiklikult ei soovita kasutada ViewNX 2-te. See salvestab muudatused NEF faili. Capture NX-D kasutab muudatuste salvestamiseks eraldi konteinerit. Viimane meetod on palju töökindlam.
Kumbki nendest ei ole mõeldud fotokogude haldamiseks.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Supiplex
HV veteran
Supiplex

sõnum 19.05.2015 22:20:24 vasta tsitaadiga

Picasa tundub olevat juba päris mitu aastat abandonware, ühtegi sisulist uuendust peale google+ photos toe pole tulnud. Ma olen üsna kindel et varsti tehakse asi ametlikuks. Kahju, fotode haldamiseks on siiamaani ideaalne tööriist - eriti kui google+ photos kasutusel (mul on üle 60000 pilti viimase kümne aastaga Picasasse kogunenud ja lust ja rõõm on jätkuvalt kasutada).
Samas fotode töötlemiseks seda kasutada ei saa. Nikoni raw koodeki väljund on neil ikka väga nadi võrreldes ametlikuga või Lightroomi omaga. Samuti on puudu mitu elementaarset featuuri, näiteks normaalne heleduse reguleerimine (pilti tumedamaks pole võimalik teha) või noise reduction.

Nikoni võimes tarkvara teha ma kahtlen sügavalt, olles paar aastat CaptureNX2-e kasutanud ei julge seda küll soovitada. Suuremat portsu kui paar-kolm pilti töödelda on väga valus. Pildid tulevad RAW-st väga ilusad kui aegluse ja kohutava kasutajaliidese välja kannatad. ViewNX on väga hea vaatamiseks aga see on kõik.

Siiani on Lightroom osutunud kõige sobivamaks tööriistaks suuremate fotoportsude töötlemisel (st üle paarikümne korraga). Ostsin CC tellimuse €12 eest kuus - ei kahetse. Pärast kui kõik valmis ekspordin valimi JPG-deks ja võtan Picasas üle. Seal on juba ülimugav oma valimit teistele vaatamiseks üles riputada, omakorda printimisele minevat albumit koostada vms.

Eks oleneb suuresti mis su fotode kogused ja kogu loo lõppeesmärk on.

Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 34
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 20.05.2015 08:19:10 vasta tsitaadiga

Nagu ma aru saan, siis võib osta Lightroomi ka eraldi tootena, ilma CC-ta 109€+ KM http://www.adobe.com/ee/products/catalog/software._sl_id-contentfilter_sl_catalog_sl_software_sl_mostpopular_ee.html
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 20.05.2015 11:14:29 vasta tsitaadiga

Supiplex võttis hästi juba kokku, sukelduja point on ka täitsa õige. Mulle näiteks Lightroom sobib hästi, olen võtnud arvesse sellega kaasaskäiva vendor lock'i ning eks vajadusel saab ju pilte alati transportida ka mujale edasi, olgugi, et see ei ole niisma lihtne. Kui võtta kuumaksuline "Creative Cloud Photography plan" siis saab Photoshopi ja Lightroomile kauba peale veel ka Bridge, millega saab ka enda meediat päris hästi manageerida.

Ma olen ise ka mitu korda vaadanud ja mõtelnud, et kas leiaks mõne muu vahendi enda fotode tarvis kuna pendeldan ikka mitme op.süsi vahel. Seni on Adobe Lightroom osutunud kõige mugavamaks sest kommertstootel on oma miinuste kõrval siiski oluliste plussidena pika-ajaline stabiilsus ja kindlustunne, et vähemalt mõnd aega ikka tuleb veel uuendusi. Picasa on hea halb näide vallast kus tasuta jagatav asi vaikselt ära sureb. Google pluss on suur tootepagas, miinus on see, et kõike ei jõua arendada ning ikka pannakse ka asju kinni. Google Reader oli mu jaoks tõsiselt häiriv näide - aga arusaadav ka, et kui kasutajaid jääb vähemaks siis pole mõtet sinna ressurssi panna.
tagasi üles
Revilo
HV kasutaja

sõnum 21.05.2015 16:18:44 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
...Google Reader oli mu jaoks tõsiselt häiriv näide...

Sama siin, kahju, et nii läks.

Muidu ma siin uurin fotograafiat hobikorras nii, et subscriptionit ma kindlasti ei võtaks aga Lightroom 6 taheti võtta tavaline(perpetual licence) üldse ära nii, et ka see suund on tulevikus küsimärgi all. Mulle ei meeldi subscriptionid - kui ma mingi toote eest maksan siis ikka korra ja saan kasutada niikaua kui tahan. Jään praegu vist ootama, muretsen mõne tele-zoom objektiivi suveks ja sügisel vaatab kui Google on tõesti Picasa maha jätnud siis muretsen vist Lightroomi aga kindlalt igavese litsentsiga. Muidu hetkel oli Adobe lehel photoshop + premiere elements pakk suht sama hinnaga (150) ja kui see sisaldab ka haldust siis see on tegelt suht ahvatlev variant aga see kampaania kestab ainult 25. maini ja hetkel pole küll vaba raha.
Igaljuhul aitäh kõigile feedbacki eest. icon_smile.gif
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.05.2015 13:06:46 vasta tsitaadiga

Minu arvates ajab ka ViewNX hädavajaliku raw töötluse ära ja tulemus jääb kena. Võrreldes Olympuse tarkvaraga on Nikoni tarkvara kiire kui mõte! Mingeid kalleid fotoprogramme pole ma endale ostnud ja piraatlust ei harrasta. Saab hakkama küll!
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
masterx
HV veteran
masterx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.05.2015 15:23:31 vasta tsitaadiga

Millest sellised täpid võivad pildile tulla?
Objektiivie sai mitut proovida ja selles ei tohiks probleem olla. Visuaalsel vaatlemisl on ka sensor puhas.

http://www.upload.ee/image/4738952/IMG_6653.JPG
http://www.upload.ee/image/4742021/IMG_6669.jpg

Macroga pole midagi näha.
http://www.upload.ee/image/4738953/IMG_6655.JPG
http://www.upload.ee/image/4742031/IMG_6662.jpg
Kommentaarid: 176 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 164
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 25.05.2015 15:28:20 vasta tsitaadiga

masterx, tolm sensoril. Makroobjektiiviga on ka tegelikult näha kui IMG_6655.JPG pildil aknaraami vaadata.

http://blog.photopoint.ee/kuidas-aru-saada-et-peegelkaamera-sensor-on-must-ja-mida-ette-votta/
tagasi üles
Revilo
HV kasutaja

sõnum 26.05.2015 16:40:26 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
Minu arvates ajab ka ViewNX hädavajaliku raw töötluse ära...

Ma siin mõtlesin, et eriti vanakooli värk aga siis tuleb välja, et Nikonil on nimedega asjad päris keerulised. ViewNX,ViewNX2, CaptureNX ja CaptureNX2 on kõik vanad asjad nüüd on ViewNX-I ja CaptureNX-D mis on tasuta. Lihtsalt mainin jutu selguse huvides. Iseenesest CaptureNX-D kasutan nüüd, töötab windows 10-ga. Harva crashib aga hetkel tundub mu vajadusteks sobivat, kui sellega saaks ainult fotokogusid hallata...
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 22.06.2015 20:58:16 vasta tsitaadiga

Ei osanud kuhugi postitada, seega panen siia.
See on viimased nädala umbes kestnud ja ajab vaikselt s*ta keema.
Tegemist ilmselt mingi värviprofiili kammiga, aga lahendust leida ei suuda.
Spoiler Spoiler Spoiler

Vasakul on preview, mida näen, kui valin folderis pildi. Paremal on sama fail, aga avatud kujul (Windows Image Vieweriga). Probleem on siin selles, et ACR tõlgendab värve nagu on paremal, ent päriselt ning kaameraekraanil näeb asi välja vasakpoolsema pildi moodi (jah, sellel flaieril on korralikult üle võlli keeratud värvid). Võtan selle tuhmi pildi lahti Photoshopis, salvestan ning laen veebi. Näen sarnast tuhmi pilti. Avan lingi läpakas, ning ülla-ülla, värvid on tagasi. Mu mõistus on otsas, et mida ma tegema peaks.
Hetkel on Photoshopis määratud töötlevaks ruumiks Prophoto RGB ning monitori profiiliks samuti (proovimise mõttes ning see ei lahendanud probleemi).

/edit: logisin teise kasutajasse arvutis ning avasin seal igal pool pilti, kõikjal samad värvid ja nii nagu olema peaks. Oeh..
/edit v2: ei tea mis error oli, kuid Windows arvas, et oleks hea kasutada erinevate rakenduste puhul erinevaid profiile, mis selle värvimajanduse pea peale keerasid. Panin kõik system defaulti peale ja sain värvid tagasi.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
Kapitan
Kaevur
Kapitan

sõnum 22.06.2015 22:16:07 vasta tsitaadiga

Hei. Leidsin prügis sobrades Helios 44-2 objektiivi. Sooviks selle enda Nikon d5300 külge pookida. On keegi sellega tegelenud? Sampleid vaadates on see toru võrreldav heade primedega. Oli plaanis just prime osta, aga kui selle tööle saaks jääks raha tasku!

Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 21
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 22.06.2015 23:36:42 vasta tsitaadiga

Nikoni ees ei saa lõpmatust ilma lisaläätseta adapterita (või objet modimata), odav lisalääts aga... Teadagi.

Prime on ta küll, aga AF-i tal loomulikult ka pole, nii et päris 1:1 1.8G-ga võrrelda ei saa.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
Kapitan
Kaevur
Kapitan

sõnum 23.06.2015 00:04:52 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
Nikoni ees ei saa lõpmatust ilma lisaläätseta adapterita (või objet modimata), odav lisalääts aga... Teadagi.

Prime on ta küll, aga AF-i tal loomulikult ka pole, nii et päris 1:1 1.8G-ga võrrelda ei saa.

Ostan adapteri ja vaatan mis juhtub. Kindlasti jälle midagi huvitavat millega katsetada. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 21
tagasi üles
Kruvi
HV kasutaja

sõnum 23.06.2015 10:38:52 vasta tsitaadiga

Kusjuures mina ostsin ilma läätseta adaptri, ei ole sellise objega vast seda lõpmatusse fokuseerimist vaja, pildistad ikka lähemal olevaid objekte sellega.
Mõned näidis test pildid D7100 eest infoks:
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 23.06.2015 14:24:52 vasta tsitaadiga

Mul pole hetkel katsetamiseks Nikoni keret käepärast (läätseta võru ja 44M on kapis olemas), aga teravustamise piir jäi mälu järgi kuskile sinna 10m kanti. Alla selle saab loomulikult pruukida ja selleks leiab põhjust küll ja küll. Lihtsalt tuleb meeles pidada, et kui see obje parajasti ees, siis sa mingist piirist kaugemale ei ulatu, kui peaks ootamatult soov või vajadus tekkima ja jalgadega zoomida ei jõua.
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 24.06.2015 12:26:13 vasta tsitaadiga

Ma pole täpselt veel aru saanud, kuna ma olen Canoni kasutaja, kasutan ka vahel seda toru (saab igale poole teravustada), aga kas Nikonil läheb asi vastu peeglit või milles probleem on?
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 24.06.2015 13:50:15 vasta tsitaadiga

Vastupidi - jääb koos adapteriga sensorist liiga kaugele ja ei fokusseeri kaugemas otsas (samasugune efekt, nagu makro jaoks vaherõngaid kasutades). Canonil on bajonett sensorile lähemal ja saad vabalt paksemat adapterit kasutada.
tagasi üles
Kruvi
HV kasutaja

sõnum 24.06.2015 21:12:02 vasta tsitaadiga

Tunde järgi on jah umbes 10 meetrit maksimum, aga nagu mainitud sai siis sellega vast kaugemale ei kipugi.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 25.06.2015 09:30:09 vasta tsitaadiga

Ollaz kirjutas:
Ei osanud kuhugi postitada, seega panen siia.
See on viimased nädala umbes kestnud ja ajab vaikselt s*ta keema.
Tegemist ilmselt mingi värviprofiili kammiga, aga lahendust leida ei suuda.
/edit: logisin teise kasutajasse arvutis ning avasin seal igal pool pilti, kõikjal samad värvid ja nii nagu olema peaks. Oeh..
/edit v2: ei tea mis error oli, kuid Windows arvas, et oleks hea kasutada erinevate rakenduste puhul erinevaid profiile, mis selle värvimajanduse pea peale keerasid. Panin kõik system defaulti peale ja sain värvid tagasi.

Olen sarnast kammi kohanud, kui monitori kalibreerimisel on valitud uuemat tüüpi profiil, siis win jääb hätta ja näitab mingit imelikku pilti. aitas, kui uuesti kalibreerides valida vanem profiili tüüp.
Hetkel pole sofit/kalibraatorit käepärast, et täpseid numbreid vaadata.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
-froggy
HV kasutaja

sõnum 08.07.2015 16:32:48 vasta tsitaadiga

Algaja küsib, et kuidas teie valite endale ava suurust, et pilt oleks terav? Näiteks pildistan portreed 50mm objektiiviga ja tahan tervet nägu teravaks. Või siis 2-3 inimest pildil. Kas peaksin igakord arvutama teravussügavuse, on sellel mungi rusikareegel või tuleb see lihtsalt kogemusega? Vaatadun veebist hulga materjali läbi aga õige f numbri valik jäi segaseks. Äkki keegi oskab lihtsalt ära seletada.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 08.07.2015 16:43:34 vasta tsitaadiga

http://www.dofmaster.com/dofjs.html
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Erinevad fotograafia teemalised küsimused mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 155, 156, 157 ... 167, 168, 169  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.