Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
razor
HV Guru
|
19.03.2004 05:02:09
|
|
|
hehe vahetasin just äsja P100l prose P133 vastu ja lasin vast emaplaadi ja prose läbi...
|
|
Kommentaarid: 131 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spacefly
Kreisi kasutaja

|
19.03.2004 07:52:59
|
|
|
lisaks veel juba korra mujal pandud pildid, mis räägivad radika eemaldamisest:
http://spacefly.autonet.ee/deadcpu.jpg
http://spacefly.autonet.ee/deadcpu2.jpg
siis ei pannud miskit coolerit paigaldades tähele, et talla all oli veel kam ingi õhuke kile, õnneks peale kõrgema temperatuuri ei juhtunud miskit
sai haaratud vale kaabel kiiruga ja seda pimesi pistikusse pannes sattus kaabliots korraks 6V elektripistiku peale, kaabli teises otsas jäi koheselt tummaks tv-outi pidi küljes olev GF4 mx440 (saigi r9200 asemele parem)
floppyl sai tsipa nihkega tiotekaabel külge pandud, tulemuseks kõrbesid küljest lahti floppypoolse pistiku mõlemad ground otsad, tinutasin juhtme suvalisse ground punkti ja pistdin selle otse molexisse - töötab jenasti edasi (aga suitsupilv oli ilus)
mitmel korral on käivitamisele mittereageeriv arvuti hirmujudinaid tekitanud, kuna millegi näppimisel kippusid vana korpusega osad kaardid veidi välja vajuma
_________________ Parim tegevus, kui und ei tule, on lambaid ja nende postitusi lugeda. |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maero
HV kasutaja

|
19.03.2004 12:10:50
|
|
|
Mul sõbral ka tuli kord korpuse vahetus ja siis ma olin ka seal abis. Asi ostis uue korpuse ja võttis arvuti laiali ja pani koku tagasi. Nii ja siis need juhtmed mis emaplaadil power nuppu ja tulukesi esipaneelil tööle panevad said vist valesti kuna ei töödand. Ma sis ütlesin, et vaheta ära need seal õigeks. Asi sai juhuslikult täiesti valesti aru ja pani toitekal 220v asemel 110v, ajee kus käis lax ja terve tuba tossu ja haisu täis. Homme läks asi uue toiteka järgi.
_________________ Framerate Is Life!!! |
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
limp
HV Guru

|
19.03.2004 12:51:35
|
|
|
No, mul tuttavad vaatasid et nett aeglane ja toiteka peal muutsid 230v pealt 160v peale ja arvake ära mis juhtus:) palju palju tossu + mobo läks ka läbi
_________________ Ärgake lapsed, maailm on hädaohus
Windows keskkond on nagu li*s - kõik teda ke*ivad aga keegi teda ei armasta! |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
Format
Piiratud kasutaja

|
19.03.2004 12:56:26
|
|
|
Minulood ei ole kuigi naljakad aga jah:
1.Toitekas kärsass läbi kui ei teadnud arvutitest midagi,suur paanika oli
2.Ostin k6vaka mis 30 mindi pärast lakkas tõõtamast,eemine päev oli vana ketas läinud.
3.Lasin 3 korda kodus power nuppe proovides korke läbi.
|
|
Kommentaarid: 307 loe/lisa |
   |
12 :: |
11 :: |
231 |
|
tagasi üles |
|
 |
infidel
HV kasutaja

|
19.03.2004 13:01:36
|
|
|
razor kirjutas: |
hehe vahetasin just äsja P100l prose P133 vastu ja lasin vast emaplaadi ja prose läbi... |
Kuidas sul see veel õnnestus:?: Klokkisid 60 peale või
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
donRamses
HV veteran

|
21.03.2004 21:15:28
|
|
|
Hollow kirjutas: |
CD rommi kesta nii kylgedelt kui tagantpoolt välja...(õnn et eest ei lennanud) lõppkokkuvõttes said kannatada korpus, rom, plaat ja toiteplokk kuhu sisse oli läbi rommi ja toiteploki korpuse lennanud umbes 1/3 plaadist ja katkiteinud kogu selle sisu...
|
See juba nagu vanasti need ketasniidukid traktoritel, ketas pealt lendas siis hoia eest, sest see tuli läbi traktorile paigaldatud kaitsevõre->läbi akna ja läbi traktoristi kaela kiiremini kui "ai" jõudsid karjuda
EDIT: Endal nagu suurt polegi juhtunud...eks kogemata kõvakat tühjaks ja katsetamise käigus ka programme ära rikutud...aga seni siiski suht õnneks läinud, hoolimata korduvatest mõnede mobode lühistamisest pole miskit pensionile läinud, minu süü tõttu
mõned päevad tagasi "suri" küll üks MSI 6163 Pro ver2 ära...aga see oligi juba väsinud, kondekad vist õhtal
_________________ Ökomahvia: "Vana raud pole prügi!"
------------------------------------------ |
|
Kommentaarid: 99 loe/lisa |
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
eclipse
HV kasutaja

|
22.03.2004 11:50:48
|
|
|
sai ükskord ammu kui veel pentium 2 moes oli, modemile tel. juhet taha aretatud ja siis sai nagu ikka hammastega juhe puhtaks tõmmatud et karpi ühendada, ja kas siis minu õnneks või kahjuks helistas keegi samal hetkel. helistamise ajal kõigub see vool kuskil saja voldi juures.
_________________ nothing to see here...
 |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
4 :: |
1 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
kurnäuskas
HV kasutaja

|
22.03.2004 11:54:50
|
|
|
see võis naljakas tunduda
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markus
HV vaatleja

|
22.03.2004 11:54:53
|
|
|
Elad veel?
_________________ PÄH! |
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Homer5
Kreisi kasutaja
|
22.03.2004 11:54:57
|
|
|
eclipse kirjutas: |
sai ükskord ammu kui veel pentium 2 moes oli, modemile tel. juhet taha aretatud ja siis sai nagu ikka hammastega juhe puhtaks tõmmatud et karpi ühendada, ja kas siis minu õnneks või kahjuks helistas keegi samal hetkel. helistamise ajal kõigub see vool kuskil saja voldi juures.  |
Mul oli uksekellaga niivisi. Mina lihtsalt ühendasin uksekella ja siis pidi ikka keegi ukse taha tulema ja kella laskma
_________________ viimati muutis Homer5 29.04.2005 18:19, muudetud 951 korda |
|
Kommentaarid: 43 loe/lisa |
   |
2 :: |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
kurnäuskas
HV kasutaja

|
22.03.2004 11:59:48
|
|
|
Markus kirjutas: |
Elad veel?  |
järelikult elab kui ta veel suutis selle siia kirjutada
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarantel
HV veteran

|
22.03.2004 12:13:29
|
|
|
tsitaat: |
hammastega juhe puhtaks tõmmatud et karpi ühendada, ja kas siis minu õnneks või kahjuks helistas keegi samal hetkel
|
asdasd. ma paigaldasin samuti aastakese tagasi kodus telefoni ja samal ajal helistas keegi. Näppudesse lõi ikka päris hea surina, lihased tõmbusid krampi ja eemale. Päris muhe oli teistel vaadata. Aga seda ma eriti ei usu, et telefoni päris 100V tuleb. Keelepeale selline saada..
viimati muutis tarantel 22.03.2004 12:18:01, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ten
HV kasutaja
|
22.03.2004 12:16:03
|
|
|
60 V on kuskilt meeles
_________________ Sõida . . . aga ära mölise . . . |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarantel
HV veteran

|
22.03.2004 12:17:27
|
|
|
Ten kirjutas: |
60 V on kuskilt meeles |
Uskumatu. Ise oleksin arvanud, et 30-40 vms...
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spacefly
Kreisi kasutaja

|
22.03.2004 12:29:39
|
|
|
hm, telefonijuhtmest ikka saadud jah voolu, aga kerge offtopic tuli tahtmine teha, maapoiss nagu ma olin ei pannud karjamaal rattaga sõites elektrikarjuse traati tähele, sinna peale pole ka mõnus elektriseeritud rattaga puntras peale lennata
_________________ Parim tegevus, kui und ei tule, on lambaid ja nende postitusi lugeda. |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ten
HV kasutaja
|
22.03.2004 16:40:07
|
|
|
elektrikarjusesse olen ise ka astunud, a see õnneks pulseeriv, niiet saab kohe lahti lasta.
_________________ Sõida . . . aga ära mölise . . . |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
24.03.2004 00:15:45
|
|
|
eclipse kirjutas: |
sai ükskord ammu kui veel pentium 2 moes oli, modemile tel. juhet taha aretatud ja siis sai nagu ikka hammastega juhe puhtaks tõmmatud et karpi ühendada, ja kas siis minu õnneks või kahjuks helistas keegi samal hetkel. helistamise ajal kõigub see vool kuskil saja voldi juures.  |
On nii jah, analoogi aegu oli isegi 110V. Ja kui vihma käes tuli posti otsas näiteks ühendada/ lahti võtta....
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
24.03.2004 00:18:08
|
|
|
freaker kirjutas: |
Ten kirjutas: |
60 V on kuskilt meeles |
Uskumatu. Ise oleksin arvanud, et 30-40 vms... |
60 oli analoogi aegu nn ootereziimis, praegu, digiajastul on seda alalisvoolu järgi kõigest 48V
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
24.03.2004 00:37:10
|
|
|
Spacefly kirjutas: |
hm, telefonijuhtmest ikka saadud jah voolu, aga kerge offtopic tuli tahtmine teha, maapoiss nagu ma olin ei pannud karjamaal rattaga sõites elektrikarjuse traati tähele, sinna peale pole ka mõnus elektriseeritud rattaga puntras peale lennata |
Risti näo peale see elektrikarjus ka just eriti meeldiv pole. Muidu väiksena panin veel näpu laualambi pirnipesasse, lambi juhe oli loomulikult seinas ja lüliti sees. Mõnus laks käis näppu . Tol ajal suurt elektrist midagi ei teadnud, arvasin, et mingi salalõks vmt sisse ehitatud
garf kirjutas: |
tema: "ega sina või mõni su sõber seda masinat näiteks lahti pole võtnud?"
mina: "see käib lahti ka vä? kuidas???"
tema: "nevermind..." |
see oli hea nagu ka ülejäänud garf-i jutt. Nüüd saan rahulikult magama heita.
_________________ Imperfection is perfect |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
j2nx
Kreisi kasutaja

|
24.03.2004 01:16:11
|
|
|
elektrikarjused üldse...
ma olen näinud, kui jokkis onu läks sinnapoole, omaette pobises, et juba soriseb..kiiresti pean puuni jõudma, juba pissuhäda jne..
keelasime küll, et mine sinna, seal on lihtsalt migni post, lase sinna, ära sinna mine, seal elekter...siis tema ikka tark põllamees "ah minge te tatinagad ka persse rsk (+veel mitu roippust ka venekeeles), kui mina väike olin, polnud seal elektrit ühti...ja läks edasi, siis tuli siuke räme karjatus....kutsusime kiiresti kiirabi ... migni rhavas läks kähku aitama ka (teised joodikud) me läksime rahulikult edasi..see kisendus kõlab siiani kõrvus ....
sry for OT
aga mis rääkia kastist ja eletrist..
hmm, panin oma kastile peale sellise vendi..et õhutus parem oleks...ja siis selliste esimeste kuldsete kruvidega kini (arvatavasti mignid vasest vms) nu sain kinni..rahulikult kä'ima töötab..ise õnnelik..temp ka madalam
nu siis hoidsin oa jalgu raidaatori peal (sellised vana vene oma) hea soe olla, ühe käega hakkasin katsuma, kas ka tuleb soe õhk välja, tuligi, aga siis läks käsi nende kruvide vastu seal...sa krt kuidas surises....sain aru..prse kast ju maandamatta veel, aga nu käsi opn ikka tõsiselt tuim veel....
huuh jube ehmatus..homne päev, akkan mõne targemaga (isaga nt) mandust õppima, miks ja kuidas.
aga sain ise vähemasti laksu kätte, enne kui asi emaplaati vms jõuab
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zoig
HV veteran

|
24.03.2004 01:47:22
|
|
|
mul on praegu kodus samamoodi, kui jalgu keskkütte radika peal hoian ja samal ajal korpust või kuvari ekraani katsun, siis saan ka kohe mõnusa siraka elektrit
ps: elektrikarjusest rääkides suutsin ma väiksena kenasti kätt seal vastas hoida, aga praegu enam ei suuda, kohe tõmban ära
_________________ Et oleks raskem! |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nitro
HV kasutaja

|
24.03.2004 02:48:57
|
|
|
Kunagi tõi isa tööjuurest 286 prosega läpaka koju. Vaja ju kohe proovida, et kuda ka mängud toimivad. Saigi siis sõbralt mingi mäng laenatud, ei mäleta mis. Aga kuna kõvakettast jäi puudu kustutasin lolli peaga paar vajalikku kausta ja faili maha. Töötamast lakkas alles siis, kui restart sai teha.
Ükskord oli sõber ka külas ja jutt kiskus millegi pärast UFO'de peale ( hommikul oli veel see Märg Aivari (Macyver) osa kus ka ufodega tegu ). Nu sai siis naljata pärast mingi seebivee ja mandarini mahla segu kokku aetud. Võtsin selle sama läpaka toitejuhtme ning ilma isolatsioonita traati ka ( vaja "välku" saada ). Juhe pistikusse, traadiga otsad lühisesse, ise veel traadist kinni hoides. Mats käis, mina pikali maas. OK uuesti vaja ju proovida... nüüd ainult koos toiteplokiga. Toitekas külge ja otsad jälle lühisesse. Surises ja sädeles natuke aega ning siis hakkas toiteka ümbris sulama . Edasi ei julgenud proovida. Toitekas jäi imekombel terveks.
Mingi 5 aastane olin siis isa tegi venemaalt ostetud skeemide järgi mulle Sinclair'i ( mõni teist võibolla teab ). Pani siis kõik ühte kasti kokku ka toiteka. Ükskord ütles üles ning isa võttis lahti ja hakkas parandama. Ise ma seal juures. Vaatasin, et oh misasi see jalgadega on. 220v toite lüliti oli. Näpp peale - suriseb, natuke valus ka. Lahe... uuesti, siis oli juba tunne tuimem. Ja nii mitu korda kuni isa peale sattus. Õnneks olen veel elus...
Happy end
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
garf
HV vaatleja
|
24.03.2004 17:32:36
|
|
|
Nitro kirjutas: |
Vaatasin, et oh misasi see jalgadega on. 220v toite lüliti oli. Näpp peale - suriseb, natuke valus ka. Lahe... uuesti, siis oli juba tunne tuimem. Ja nii mitu korda kuni isa peale sattus. Õnneks olen veel elus...
|
hehe... pidi ikka tõsine tahtmine olema
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|