Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kavatsed peale järelvaatamise lõppemist tellida salvestusteenust 5€ kuus? |
Jah |
|
9% |
[ 51 ] |
Ei |
|
42% |
[ 223 ] |
Mul juba olemas |
|
38% |
[ 201 ] |
Kolin mujale |
|
9% |
[ 48 ] |
|
hääli kokku : 523 |
|
autor |
|
Maldur
HV veteran
|
18.04.2015 12:23:47
|
|
|
A.S. kirjutas: |
Seda pole üritanud proovida, et paned ruuterile mingi meetrise võrgukaabli külge ja viid digiboksi koos teleriga ruuterile lähemale? Seda siis õhtul. Eks see tülikas ilmselt on jah.
Või kuidas arvutist vaatamisel on, kasvõi sama kanalit (seda siis muidugi krüpteerimata kanalite korral) vaadates, pilt samamoodi/samaaegselt seiskub? |
Täpselt selliselt ei ole katsetanud. Kaabel ruuteri ja boksi vahel on 10m valatud ostega n.ö. vabrikukaabel, mida kontrollisin nii et panin ta läpaka ja teise arvuti vahele ning need leppisd kõhklemata 1Gb kiirustes kokku. Ruuteri otsas mõistagi lepitakse 100M peale. Kuna kaabel on ainult digiboksile, siis ülejäänud süsteem ei puutu enam asjasse. Ruuter asub koos muude igapäevaselt mittekatsutavate asjadega eraldi kohas, nii et meetrist juppi vahele panna ei ole mõeldav - sel juhul oleks vaja installida mingi videokaabel, mis aga Amino puhul teatavasti takerdub ebastandartse väljundpesa taha.
Arvutist vaatamist katsetasin vast nii 2010 TG874 ruuteriga, Mac OS all igatahes ei õnnestunud siis. Kuna selleks mingit tõsist huvi polnud ja eriti pole ka nüüd, siis lühidalt vastates ei tea kas oleks siis probleeme. Ma ei tea isegi krüptimata kanalite aadresse momendil.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
(b)itiboy
HV kasutaja
|
18.04.2015 12:44:07
|
|
|
Maldur kirjutas: |
... niisamuti vasepaari üleksotvus naaberpaaridega.. |
Maldur ma arvan, et sinu probleem just selles. Elion mõistagi seda ametlikult ei tunnista. Mul endal sama mure. Poolteist aastat tagasi oli sama jama. Kolm kuud otsiti probleemile lahendust. Esimesel kuul ei nähtud üldse Elioni poolt vigu liinil. Kui saatsin omalt poolt veagraafikud, siis hakkas lõpuks Elion ka vigu nägema. Käis viis erinevat Elioni tehnikut. Käis Eltel paare mõõtmas - parameetrid väga head. Tookord saadi rahuldav tulemus - leiti paar, kus enamvähem probleemideta töötas. Aga nüüd on hakanud jälle pildi hetkeline seiskumine või ruudutamine pihta - eriti hullult prime-time ajal. Jälle tehnikud toimetavat - tulemust pole. Eltel mõõtis kaablipaari üle - jaamast kliendini, kõik andmed korras.
Mitteametlikke kanaleid pidi saadud info järgi on probleem ülemüüdud kaablis!
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
18.04.2015 13:05:59
|
|
|
Ruuteri kõrval on UPS, 230V kaablit võib ehk nii 70-100cm ulatuses ehk isegi olla LAN kaabli naabruses. Aga nii on see olnud juba äkki 2008 alates... Kakkumise ilminguid aga mäletan alates möödunud sügisest - ütleme novembrist.
Linkide eest muidugi suur tänu, kui mahti on siis katsetan.
(b)itiboy kirjutas: |
Maldur ma arvan, et sinu probleem just selles. Elion mõistagi seda ametlikult ei tunnista. Mul endal sama mure. Poolteist aastat tagasi oli sama jama. Kolm kuud otsiti probleemile lahendust. Esimesel kuul ei nähtud üldse Elioni poolt vigu liinil. Kui saatsin omalt poolt veagraafikud, siis hakkas lõpuks Elion ka vigu nägema. Käis viis erinevat Elioni tehnikut. Käis Eltel paare mõõtmas - parameetrid väga head. Tookord saadi rahuldav tulemus - leiti paar, kus enamvähem probleemideta töötas. Aga nüüd on hakanud jälle pildi hetkeline seiskumine või ruudutamine pihta - eriti hullult prime-time ajal. Jälle tehnikud toimetavat - tulemust pole. Eltel mõõtis kaablipaari üle - jaamast kliendini, kõik andmed korras.
Mitteametlikke kanaleid pidi saadud info järgi on probleem ülemüüdud kaablis! |
See ülemüügi jutt tembeldati minu puhul vandenõuks inimsuse vastu ...
Aga millega omapoolsed veagraafikud tekitasid? Mõtlesin eile just et võibolla peaks ka midagi graafikut joonistama panema.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
18.04.2015 13:16:14
|
|
|
Kuidas on võimalik vaske üle müüa? Vanasti küll jah istutati mitu klienti ühe paari peale, aga kas DSL võrgus ikka niiviisi tehakse? Teised paarid võivad segada siis kui on soonte isolatsiooniga/keerutusega probleemid (ehk siis lihtsalt s*tt kaabel). Või olen ma asjast valesti aru saanud?
viimati muutis A.S. 18.04.2015 13:20:05, muudetud 1 kord |
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
18.04.2015 13:20:02
|
|
|
Pigem on tegu selles et VDSL tarbeks kasutatvad modulatsioonid tekitavad raadiohäireid paralleelsetes kaablites, kuna modulatsioone muudavad seadmed n.ö. käigupealt siis sõltuvalt hetkel nõutavast andmehulgast, ongi raske modulatsioonihäiret tuvastada kui kontrollimise hetkel ligistikku paarid ei edasta palju andmeid (reeglina päevane tehnikute aeg), aga prime-time ajal läheb asi käest ja pole isegi tähtis kas konkreetselt minu paaris on palju liiklust või mitte - samas magistraalis teistes paarides oleva liikluse tõttu tekivad häired kõigile.
Hakkasin siin mõtlema et mul oleks koduste vahenditega võimalik visualiseerida spektrogrammiks kuni umbes 0-200kHz vahemikku, kui ADSL kasutas ca 100kHz kandesagedust siis millist kasutab VDSL? Kui tehti modulatsioonid väga effektiivseks, kas siis tõsteti ka kandesagedust? Kui siis kui kõrgele? Isegi kui natuke kõrgemale kui 200kHz siis harmoonilised tekivad ka allapoole originaalsagedust, seega kui spektrisse tekib läbu - on see mõõdetav mõlemale poole. Kui siduda saadud spektrogramm ajaliselt andmemahu graafikuga, võiks välja joonistuda juba selge pilt olukorrast.
viimati muutis Maldur 18.04.2015 13:38:45, muudetud 1 kord |
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
(b)itiboy
HV kasutaja
|
18.04.2015 13:36:08
|
|
|
Ruuteri kõrval on UPS, 230V kaablit võib ehk nii 70-100cm ulatuses ehk isegi olla LAN kaabli naabruses. Aga nii on see olnud juba äkki 2008 alates... Kakkumise ilminguid aga mäletan alates möödunud sügisest - ütleme novembrist.
Linkide eest muidugi suur tänu, kui mahti on siis katsetan.
See ülemüügi jutt tembeldati minu puhul vandenõuks inimsuse vastu ...
Aga millega omapoolsed veagraafikud tekitasid? Mõtlesin eile just et võibolla peaks ka midagi graafikut joonistama panema. |
Thomsoni puhul saad kasutada DSLstats nimelist programmi http://www.s446074245.websitehome.co.uk/downloads.html
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
18.04.2015 13:41:23
|
|
|
DSLstats |
Ai kurja, mul pole niisugust reaalset OSi mida ta vajab, huvitav kas virtuaalmasinas see suudaks joosta?
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.04.2015 13:51:13
|
|
|
Pigem on tegu selles et VDSL tarbeks kasutatvad modulatsioonid tekitavad raadiohäireid paralleelsetes kaablites, kuna modulatsioone muudavad seadmed n.ö. käigupealt siis sõltuvalt hetkel nõutavast andmehulgast, ongi raske modulatsioonihäiret tuvastada kui kontrollimise hetkel ligistikku paarid ei edasta palju andmeid (reeglina päevane tehnikute aeg), aga prime-time ajal läheb asi käest ja pole isegi tähtis kas konkreetselt minu paaris on palju liiklust või mitte - samas magistraalis teistes paarides oleva liikluse tõttu tekivad häired kõigile.
Hakkasin siin mõtlema et mul oleks koduste vahenditega võimalik visualiseerida spektrogrammiks kuni umbes 0-200kHz vahemikku, kui ADSL kasutas ca 100kHz kandesagedust siis millist kasutab VDSL? Kui tehti modulatsioonid väga effektiivseks, kas siis tõsteti ka kandesagedust? Kui siis kui kõrgele? Isegi kui natuke kõrgemale kui 200kHz siis harmoonilised tekivad ka allapoole originaalsagedust, seega kui spektrisse tekib läbu - on see mõõdetav mõlemale poole. Kui siduda saadud spektrogramm ajaliselt andmemahu graafikuga, võiks välja joonistuda juba selge pilt olukorrast. |
Sel juhul mõõda hoopis seda müra mis sinu signaalile juurde liitub,
1. Mõõdad päeva ajal signaali ja müra taset
2. Siis mõõdad öösel.
3. Ja siis hakkad taga otsima naabrit kelle katkine / või maandamata teler või võrguseade võrku müra genereerib.
Iseasi, kas kõik naabrid sind sisse lasevad, et sa saaksid nende korteris mõõtmist teha ja avastada, et kellel mis seade seda müra tekitab.
--------------------------
PS: Ühis-TV-võrkudes samamoodi täiesti nähtud asi kus kellegi mingi katkine teler või videomakk mingeid suuremaid häireid tekitada suudab.
Igatahes, see käitumine - päeval ei ole ja öösel on - näitab pigem just seda, et mingi naabri tehnika vms. on selle jama tekitaja.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
18.04.2015 13:58:27
|
|
|
DSLstats |
Ai kurja, mul pole niisugust reaalset OSi mida ta vajab, huvitav kas virtuaalmasinas see suudaks joosta? |
Tegelikult jääb probleem pigem ruuteri taha. Näiteks http://dmt.mhilfe.de/ oli kunagi üsna võimekas, iga uuema ruuteri ja tarkvara uuenduse korral nägi järjest vähem ja vähem andmeid, sest ruuter andmeid lihtsalt ei väljasta (ignoreerib telneti käsklusi, need on kinni keeratud).
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
(b)itiboy
HV kasutaja
|
18.04.2015 14:01:33
|
|
|
DSLstats |
Ai kurja, mul pole niisugust reaalset OSi mida ta vajab, huvitav kas virtuaalmasinas see suudaks joosta? |
Ja ikka suudab. Suhtleb üle telneti ruuteriga. Ainul ma ei mäleta, kas tavakasutaja oli piisav või vajas ruuteri poolt suuremate õigustega kasutajat?
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
18.04.2015 14:11:58
|
|
|
See tavaline "Administrator" käib talle küll, sest ega suuremate õigustega kasutajale rohkem infot nagunii ei väljastata.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Syncmahv
HV Guru

|
18.04.2015 14:12:53
|
|
|
Sooviks uurida natuke tehnilist poolt.
Nimelt olukord selline et on kilp kus siis 5 kaablit (5xcat5), 4 läheb laiali tubadesse ning üks tuleb siis elioni poolt sisse. Kohapeale kuhu tuleb hiljem teler, jõuab vaid 1x cat5 seega tekibki küsimus et kas selle ühe kaabli otsa kannatab panna switchi ja sealt välja võtta nii digitv boxi jaoks kui ka lan teiste seadmete jaoks, ruuter jääks selliseljuhul kilpi. Või peab ilmtingimata olema 2 kaablit, 1x digitv jaoks ja teine lan jaoks ?
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
18.04.2015 14:14:40
|
|
|
Oleneb ruuterist ja selle tarkvara/firmware versioonist, Elioni uuemate korral kõlbab 1 kaabel küll.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
18.04.2015 14:18:09
|
|
|
"Uuemad" on siis TG784, TG789vn ja inteno DG301. Kaks esimest vajavad viimast saadaolevat tarkvara, kui seda veel mingil põhjusel ei ole.
Switch´e võid sinna laduda, palju vaja on.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
1 :: |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
Syncmahv
HV Guru

|
18.04.2015 14:21:33
|
|
|
Selliseljuhul saab lahendada selle teleri juures oleva switchiga kuskohast tuleb välja siis nii Digitv kui ka LAN?
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
18.04.2015 14:23:04
|
|
|
Jah. Endal on kaks switchi kasutusel, kust tuleb nii interneti, kui ka telesignaal.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
Syncmahv
HV Guru

|
18.04.2015 14:24:25
|
|
|
Tänud
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
madmel
HV veteran

|
18.04.2015 14:36:41
|
|
|
Saan su murest aru aga...
...lihtsalt küsimus,kuna tekis huvi, kas sa mõtlesid antud tsitaati tõsiselt?
... Kuid isegi siis kui ongi need 4k ühendust täis (ja mul ei ole korraga 20 arvutit ei tea mida tõmbamas), ei tohi teenus olla häiritud, kuna see piir ja mõju on teenuseosutajale teada juba enne seadme müüki kliendile,.... Sel juhul müüb Elion teadlikult kaupa mis ei vasta reklaamitud teenuse parameetritele. Kus on Elionil kirjas et "vabandage, kuigi ruuter võimaldab kasutada kuni 4000 ühendust, kasutage parem kuni kolm, sest muidu ei tööta meie teleteenus"?
... |
Edit: Mõtlen pigem seda boldi osa ....numbritesse puutuvat asja tean küll
viimati muutis madmel 18.04.2015 16:02:58, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
   |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
19.04.2015 13:53:01
|
|
|
indrekp kirjutas: |
Eelneva kommentaari alusel võib lihtsalt oletada palju erinevaid rikkekohti aga ei saa välistada ka näiteks seda, et õhtusel ajal on telerivaatamise kõrval ka arvuti täies töös, jumal teab millega ning ruuteri (TG789) 4000 ühendust on triiki täis mis vabalt võib viia pildi ruudutamiseni, ka ruuteri protsessoril on piirid. Samuti võimalikud siis elioni vase liiniosa ülekostvus naaberpaaridega. |
Mitte et usun kedagi seda uskumast , aga enamasti on mul arvutid teleka vaatamise ajal kinni (seega ei ole võtta võrku ka igmp proxi ründajat). Torrenteid me kasutame väga harva ning nende ühenduste arv on piiratud 200 connectionsi peale per arvuti. Kuid isegi siis kui ongi need 4k ühendust täis (ja mul ei ole korraga 20 arvutit ei tea mida tõmbamas), ei tohi teenus olla häiritud, kuna see piir ja mõju on teenuseosutajale teada juba enne seadme müüki kliendile, niisamuti vasepaari üleksotvus naaberpaaridega. Sel juhul müüb Elion teadlikult kaupa mis ei vasta reklaamitud teenuse parameetritele. Kus on Elionil kirjas et "vabandage, kuigi ruuter võimaldab kasutada kuni 4000 ühendust, kasutage parem kuni kolm, sest muidu ei tööta meie teleteenus"?
Ise ka taipate kui hale see välja paistab?
Pigem sugereerib reklaam et vaadake telekat ja pere võib samal ajal netis teha mida tahab...
|
Vaata härra Maldur, me pole siin Eestis veel harjunud kuulama teenindaja soovitust mikrouuni ostvale kliendile, et palun....ärge kuivatakse oma pestud kassi mikrouunis.
Tegemist on suhteliselt keskpärase koormustaluvusega ruuteriga, kui klient teeb tavapäraseid tegevusi siis on klikk OK ja kõik toimib, Elionil on neid ruutereid piisavalt turul, et lokaliseerida probleem üksikutele klientidele. See ei ole normaalne, et sul on rike mida sa ise lahendada ei suuda, jäta see tegevus nendele meestele, kes sellega igapäevaselt tegelevad ja kõik on korras. Eelnevalt mainisin, kus või mis on võimalikud nõrgad kohad ja neid ei saagi sa ise lahendada.
Asi pole tunnistamises. Faktiliselt ei saa kaablit üle MÜÜA, kaabel valmistatakse ikkagi ju vastavate teenuste jaoks. Küll aga on võimalikud kaablirikked, jätkud, kapid, krossid ja kontaktid ning siis võib tekkida häireid teenustes. On loomulikult olemas ka kaablid mis alati vastavatele teenustele ei sobi, kus võibki nii olla, et täismahus kaablit kasutada ei saa, kuna tekivad vead jaama ja ruuteri suhtluses, siis määratakse teenustele piirangud ja kõik. Kui rike lokaliseeritakse, siis tehnik teavitab ka klienti ning vajadusel mainib, kas viga oli jaamas või liinil.
A.S. kirjutas: |
Kuidas on võimalik vaske üle müüa? Vanasti küll jah istutati mitu klienti ühe paari peale, aga kas DSL võrgus ikka niiviisi tehakse? Teised paarid võivad segada siis kui on soonte isolatsiooniga/keerutusega probleemid (ehk siis lihtsalt s*tt kaabel). Või olen ma asjast valesti aru saanud? |
Sa oled täiesti õigesti aru saanud.
Hakkasin siin mõtlema et mul oleks koduste vahenditega võimalik visualiseerida spektrogrammiks kuni umbes 0-200kHz vahemikku, kui ADSL kasutas ca 100kHz kandesagedust siis millist kasutab VDSL? Kui tehti modulatsioonid väga effektiivseks, kas siis tõsteti ka kandesagedust? Kui siis kui kõrgele? Isegi kui natuke kõrgemale kui 200kHz siis harmoonilised tekivad ka allapoole originaalsagedust, seega kui spektrisse tekib läbu - on see mõõdetav mõlemale poole. Kui siduda saadud spektrogramm ajaliselt andmemahu graafikuga, võiks välja joonistuda juba selge pilt olukorrast. |
Paistab, et räägid üsna spetsiifilist juttu aga tegemist on standarditega mis ongi ette nähtud töötamaks sellises võrgus, vaske võid suunata kõik teenused, pots, isdn, sdsl, adsl, ja vdsl ning nende edasiarendused, korralikus (terves) kaablis ei tohi need üksteist häirida.
Kuna ennem kuvasid siia oma liiniparameetreid, siis need olid ilusad, snr on hea, siiski üksikud vead on liinilt tulnud ja kui kõigesti lugesin, siis sumbuvus on suur kuid see võib ka liinipikkusest tuleneda. Elioni tugi suudab tuvastada häireid väga täpses ajavahemikus ka tagantjärgi, nii digiboksini kui ka enne seda ruuterini.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Donald
HV kasutaja

|
19.04.2015 19:52:50
|
|
|
Kas minuTV teenus toimib ka välismaal? Või peab Eesti IP'ga VPN ühendust kasutama?
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Six
HV veteran

|
19.04.2015 19:56:19
|
|
|
http://www.minutv.ee/#/faq
Kas saan minuTV-d kasutada ka Eestist väljaspool?
minuTV töötab ainult Eestis ja ka salvestusi ei saa Eestist väljaspool vaadata.
Seega vast VPN aitab.
Donald kirjutas: |
Kas minuTV teenus toimib ka välismaal? Või peab Eesti IP'ga VPN ühendust kasutama? |
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
20.04.2015 11:38:13
|
|
|
[quote="indrekp"]
indrekp kirjutas: |
Eelneva kommentaari alusel võib lihtsalt oletada palju erinevaid rikkekohti aga ei saa välistada ka näiteks seda, et õhtusel ajal on telerivaatamise kõrval ka arvuti täies töös, jumal teab millega ning ruuteri (TG789) 4000 ühendust on triiki täis mis vabalt võib viia pildi ruudutamiseni, ka ruuteri protsessoril on piirid. Samuti võimalikud siis elioni vase liiniosa ülekostvus naaberpaaridega. |
Pigem on tegu selles et VDSL tarbeks kasutatvad modulatsioonid tekitavad raadiohäireid paralleelsetes kaablites |
Paistab, et räägid üsna spetsiifilist juttu aga tegemist on standarditega mis ongi ette nähtud töötamaks sellises võrgus, vaske võid suunata kõik teenused, pots, isdn, sdsl, adsl, ja vdsl ning nende edasiarendused, korralikus (terves) kaablis ei tohi need üksteist häirida.
|
Raske juhus... Ühest küljest on nagu "standard" mis peaks töötama võrgus, enamgi veel - on lausa ette nähtud! Ja siis on "triiki täis" Elioni müüdud ruuter koos Elioni viimase viimasepeal softiga - mis aga suudab kerge vaevaga "ette nähtud" standardi külili panna, tekitades ülekostvust Elioni vases naaberpaaridega ©inderkp... Huvitav miks seda keegi ette ei näinud? Või arvasite et klient ikka nii ülbe ei ole et makstud teenust julgeb kasutada?
Aga siin on spetsialistidele üks news-flash - vaatasime nädalavahetusel telerit ja jälgisime kas häire esineb. Seejuures olid meil kõik IPd kasutavad seadmed füüsiliselt eemaldatud (wifi on kogu aeg väljas) peale digiboksi ja arvake ära kes käis? Muidugi, häire käis... täpselt nagu ikka, õhtustel tipptundidel, valitud kanal ei olnud määrav.
Spetsiifilist jutt veel: VDSL kasutab kuni 30MHz laiust riba, see on jagatud ligi paariks tuhandeks üksikuks pisikeseks 4,3kHz ribakeseks, mida siis vastavalt vajadusele moduleeritakse. Lisaks modulatsioonile reguleeritakse automaatselt ka up/dowlinki saatjate võimsust, vastavalt liinis soovitud andmekiiruse ja reaalse SNRi suhtele.
Lisaks sellele, on ette nähtud (oi kuidas ma ei kannata seda väljendit!) far-end crosstalk'i vähendamiseks standard ITU-T G.993.5 ("Self-FEXT cancellation (vectoring) for use with VDSL2 transceivers" (2010), mis saaks tegeleda spetsiaalselt crosstalki ehk ülekostvusega kuid - Elion kasutab standardit ITU-T G.993.2 @2005, mis nähtavasti ei ole võimeline tegelema ülekostvuse vähendamisega erinevate VDSL transiiverite vahel (piisaval määral).
Seega on üsna tõenäoline et ülekostvus selles tehnoloogias on probleem, öelgu hääletorud mida tahavad. Ausalt öeldes, ma ei tahaks tegelikult nende nahas olla...
Tulenevalt eelpoolsest vastan küsijale madmel:
madmel kirjutas: |
Saan su murest aru aga...
...lihtsalt küsimus,kuna tekis huvi, kas sa mõtlesid antud tsitaati tõsiselt?
... Kuid isegi siis kui ongi need 4k ühendust täis (ja mul ei ole korraga 20 arvutit ei tea mida tõmbamas), ei tohi teenus olla häiritud, kuna see piir ja mõju on teenuseosutajale teada juba enne seadme müüki kliendile,.... Sel juhul müüb Elion teadlikult kaupa mis ei vasta reklaamitud teenuse parameetritele. Kus on Elionil kirjas et "vabandage, kuigi ruuter võimaldab kasutada kuni 4000 ühendust, kasutage parem kuni kolm, sest muidu ei tööta meie teleteenus"?
... |
Edit: Mõtlen pigem seda boldi osa ....numbritesse puutuvat asja tean küll  |
Olen lihtsalt sunnitud seda nii mõtlema, kuigi ei tahaks.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
20.04.2015 20:10:16
|
|
|
Maldur, Elioni kasutab vectoring'i. Siiski pole mõtet WIKI andmeid kopeerida. VDSL on mõeldud teenuse pakkumiseks ja ükskõik kuidas see toimib, see peab toimima ja toimibki kui midagi rikkis pole. Näib, et sa pole abi saanud või ei tahagi saada.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|