praegune kellaaeg 03.07.2026 05:34:33
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas kavatsed peale järelvaatamise lõppemist tellida salvestusteenust 5€ kuus? |
| Jah |
|
9% |
[ 51 ] |
| Ei |
|
43% |
[ 228 ] |
| Mul juba olemas |
|
38% |
[ 202 ] |
| Kolin mujale |
|
9% |
[ 49 ] |
|
| hääli kokku : 530 |
|
| autor |
|
bladerunner
HV Guru
|
17.04.2015 16:17:23
|
|
|
dentartu, Arris on otse TV taga. Ise kahtlustan boksi, sest seda kriuksuvat häält on paaril korral ka salvestustega juhtunud.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
17.04.2015 16:22:44
|
|
|
Maldur, kogu selle pika jutu kirjutamise asemel oleksid võinud kirjutada e-maili või teha kõne Elioni - teenus on ikka probleemidega, aidake lahendus leida! Muidugi alati on võimalus enda mure lahendamise asemel leiutada vandenõuteooriaid ja diagnoosida omal käel vigu ISP võrgus. Igaüks teab paremini kuidas probleemi lahendab. Või "lahendab".
Üldiselt olen ma ise tulutult palju aega siin raisanud. Ei saa keegi santi sundida kui sant ei taha kõndida.
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
1 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
armjan
Kreisi kasutaja
|
17.04.2015 16:25:22
|
|
|
| bladerunner kirjutas: |
armjan, kuna tundub et oled siin jälle aktiveerunud, siis küsiks ka vahele, et kas see, et peale kanalivahetust kostub kogu heli nagu räägitaks pea plekkpotis, on see digiboksi (Arris), teleka (Pana plasma) või sissetuleva signaali (läbi optika otse majja) süü? Kanalivahetus edasi-tagasi ravib haiguse, aga suht tüütu sellegipoolest kui ca kord õhtul jälle heli krigiseb.
Kusjuures Motorolaga (aga seal on ka teine telekas läbi ressi taga) ma sellist probleemi nagu ei mäleta. |
Ei ole sellist üldprobleemi Arriste puhul arenduseni jõundud. Millest see heli, raske öelda. ei saa ka välistada digiboksi defektsust. Kas see probleem on igal ajal taaskorratav?
Aktiveerunud... Ma olen kogu aja siin arutletut jälginud. Pole suurt tarka öelda olnud. Samad teemad. Pole vahele seganud, lasen teil auru välja lasta TV arenduses käib töö edasi, nagu ikka. Olen maininud, mainin ka nüüd, kliendi jaoks paremaid, kvaliteetsemaid ja uusi asju on tulemas
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
17.04.2015 16:32:06
|
|
|
| Mark0 kirjutas: |
| Muidugi alati on võimalus enda mure lahendamise asemel leiutada vandenõuteooriaid ja diagnoosida omal käel vigu ISP võrgus. |
Ahjaa - kogu see ülekoormuse-teooria baseerub natuke vildakatel alustel. St kui ISP on root of all evil siis miks usaldada juttu, et liin kundeni on korras? Ja ebausaldada valikuliselt muud ISP juttu? See ei kõla kokku.
Aga las see olla. Lahenduseni siin kribamine ei vii. tugi@elion.ee, 165.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dex
HV veteran

|
17.04.2015 16:41:04
|
|
|
Helistasin 123 ja kurtsin muret, et H seeria samsungi käivitumisel läheb pilt mustaks ja jääb mustaks, kuni vahetad kanalit. Lubati mu telekale lasta peale uuem appi versioon, kus läheb ainult korraks mustaks. Möödaminnes küsisin ka, et mis seis on järelvaadatavate asjad katkemisega ja öeldi, et töö endiselt käib ja loodavad leida lahenduse veel sellel kevadel. Telefonile vastaja oli abivamis, tore ja positiivne tütarlaps.
_________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami... |
|
| Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
17.04.2015 16:46:23
|
|
|
| armjan kirjutas: |
armjan, kuna tundub et oled siin jälle aktiveerunud, siis küsiks ka vahele, et kas see, et peale kanalivahetust kostub kogu heli nagu räägitaks pea plekkpotis, on see digiboksi (Arris), teleka (Pana plasma) või sissetuleva signaali (läbi optika otse majja) süü? Kanalivahetus edasi-tagasi ravib haiguse, aga suht tüütu sellegipoolest kui ca kord õhtul jälle heli krigiseb.
Kusjuures Motorolaga (aga seal on ka teine telekas läbi ressi taga) ma sellist probleemi nagu ei mäleta. |
Ei ole sellist üldprobleemi Arriste puhul arenduseni jõundud. Millest see heli, raske öelda. ei saa ka välistada digiboksi defektsust. Kas see probleem on igal ajal taaskorratav? |
See on selline suht suvaliselt ilmnev nähe. Paari tunni jooksul kanalite vahel klõpsida siis korra ikka ette tuleb (aga võib ka mitte tulla).
Mingit kindlat mustrit välja tuua ka ei oska, juhtub suht suval kanalil ja ajahetkel.
On ka salvestusel esinenud, salvestus kinni-lahti aitab ka sel juhul.
Aga jah, teises toas mul Motorola läbi ressi ja seal pole seda anomaaliat nagu kordagi esinenud.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
17.04.2015 17:29:13
|
|
|
| Maldur, kogu selle pika jutu kirjutamise asemel oleksid võinud kirjutada e-maili või teha kõne Elioni - teenus on ikka probleemidega, aidake lahendus leida! |
Olen seda kaks korda teinud. Ja rõhutatud lause järgi otsustades peetakse ju normaalseks kui klient ISE otsib lahendusi, mitte see kes teenuse osutamise eest tasu kasseerib... Oleks see nii näiteks ka võrguehituse valdkonnas, oleks tore.
Mina aga pean normaalseks et kui juba kaks korda on lühikese aja jooksul (nädal on muidugi mõnes E nimelises dimensioonis võrdeline sekundi murdosaga)rikkesss küsimus esitatud, tunneb ISP ise huvi et äkki on tema seljataguses midagi lahti. Seni aga laveerite sellest võimalusest mis iganes viisil mööda, millest ma saan ka aru küll, uhkus ja firma poliitika ei luba niisugust võimalust. Lihtsam on leida seletus et kui muud ei juhtunud siis reptiilid käivad õhtuti kaablit limpsimas...
Sul on üldse mingi oma suhe vist vandenõuteooriate ja reptiilidega, oled nimelt ainukene kes neist rääkida võtab...
| Muidugi alati on võimalus enda mure lahendamise asemel leiutada vandenõuteooriaid ja diagnoosida omal käel vigu ISP võrgus. |
Ahjaa - kogu see ülekoormuse-teooria baseerub natuke vildakatel alustel. St kui ISP on root of all evil siis miks usaldada juttu, et liin kundeni on korras? Ja ebausaldada valikuliselt muud ISP juttu? See ei kõla kokku. |
"Liin kundeni" ei käi kella järgi põõsas puhkamas, nagu sa tahad muljet jätta - ja isegi kui käib - on see ISPi asi lahendada, mitte kunde asi. Kunde saab ainsa asjana jälgida ruuteris infopaneeli mille ma siia olen paar korda lisanud ja mille järgi Pailaps ei näinud viga liinis. Kuna netiliiklus (eestisisene vähemalt) käib suht etteantud parameetrite kohaselt, siis ei ole põhjust liini kundest jaama optikani süüdistada. Elioni lõpp-punkti seadmest edasised kaablid on 1Gb võimelised (testitud), siin kahtlust ei ole.
(Vahelepõige - kunagi oli telefoniliin läbi plokiraatori, mille maandus oli kehva ja siis lähikonnas elutsev tollane ET tehnik käis õhtu ees enne kojuminemist kusemas maanduse peale, et niiskem oleks ja plokiraator rakenduks, seejuures ET ei tunnistanud mitte kunagi et viga on nende ehitatud ebapiisavas maanduses - olgu see minu poolt üks anektootlik panus teemasse)
Ma ei usalda valimatult mitte kellegi juttu, saati veel ISP oma. Mis iganes nime see ka ei kannaks.
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
armjan
Kreisi kasutaja
|
17.04.2015 17:36:53
|
|
|
| Maldur kirjutas: |
| Seni aga laveerite sellest võimalusest mis iganes viisil mööda, millest ma saan ka aru küll, uhkus ja firma poliitika ei luba niisugust võimalust. |
Siin pole Elioni ametlikke esinajaid ja kliendi / teh.tuge. Mis laveerimisest saab juttu olla? Kui teaks, kuidas Su liiniparameetrid üle vaadata, vb seda ka teeksin. Ma näen, et Sind püütakse aidata kõiksugu lahendustega, mis antud info põhjal pakkuda saab. Mida ootad? Elionipoolset teenindust HV foorumis?
Kui juba näpuga näitamiseks läks, siis mina ja teised Elionlased, kes laveerivad probleemist mööda, kuna uhkus ei luba tunnistada ISP viga, soovitan Sul pöörduda Tarbijakaitsesse - mõtlen seda tõsiselt.
Kuidas saamegi meie siin, foorumis, Sind abistada? Eriti, kui on tunda, et Sa abi ei taha.
1. Me ei tea, millal oled toe poole pöördunud
2. Me ei tea, mida sulle seal täpselt öeldi
3. Me ei tea Su liiniparameetreid
4. Me ei tea, kes Sa oled!
5. Me teame Sinu versiooni ja osalist infot
Isiklikult olen alati saanud abi, kui seda olen toest vajanud (enne Elioni asumist). Ja kus viga näen laita, lähen ja aitan - seda saad ka Sina teha, pöördudes veel toe poole, anda info, et oled varem pöördunud (näevad nad seda nagunii) ja kuna mure ikka sama, eskaleeritakse probleem kõrgemale tasemele! Kui aga ühendust ei võta, on ju kõik korras...eriti, kui võrguliikluse kvaliteedimonitorid samuti vaikivad, sest probleeme seal ei tuvastata....Õhku jääb see "MISKI", mida ongi vaja koostöös lahendada!
Pole ime, miks ma de-aktiviseerun!
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
17.04.2015 17:39:20
|
|
|
Üldiselt Elioni klienditeenindus on üks parimaid, millega kokkupuude olnud.
Erinevalt paarist siinsest "esindajast", kes hakkavad kliendile selgeks tegema, et "ise oled loll ja nipsakas, nihuta tool kaabli pealt ja lase tuled kustu"
Ma ei pea silmas Pailast ja armjani.
edit: Läbi foorumi ISP-LT abi otsimine on minu arust pointless. Kena muidugi, kui proovitakse vast tulla.
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
17.04.2015 18:04:42
|
|
|
Spoiler 
| Maldur, kogu selle pika jutu kirjutamise asemel oleksid võinud kirjutada e-maili või teha kõne Elioni - teenus on ikka probleemidega, aidake lahendus leida! |
Olen seda kaks korda teinud. Ja rõhutatud lause järgi otsustades peetakse ju normaalseks kui klient ISE otsib lahendusi, mitte see kes teenuse osutamise eest tasu kasseerib... Oleks see nii näiteks ka võrguehituse valdkonnas, oleks tore.
Mina aga pean normaalseks et kui juba kaks korda on lühikese aja jooksul (nädal on muidugi mõnes E nimelises dimensioonis võrdeline sekundi murdosaga)rikkesss küsimus esitatud, tunneb ISP ise huvi et äkki on tema seljataguses midagi lahti. Seni aga laveerite sellest võimalusest mis iganes viisil mööda, millest ma saan ka aru küll, uhkus ja firma poliitika ei luba niisugust võimalust. Lihtsam on leida seletus et kui muud ei juhtunud siis reptiilid käivad õhtuti kaablit limpsimas... :)
Sul on üldse mingi oma suhe vist vandenõuteooriate ja reptiilidega, oled nimelt ainukene kes neist rääkida võtab...
Ahjaa - kogu see ülekoormuse-teooria baseerub natuke vildakatel alustel. St kui ISP on root of all evil siis miks usaldada juttu, et liin kundeni on korras? Ja ebausaldada valikuliselt muud ISP juttu? See ei kõla kokku. |
"Liin kundeni" ei käi kella järgi põõsas puhkamas, nagu sa tahad muljet jätta - ja isegi kui käib - on see ISPi asi lahendada, mitte kunde asi. Kunde saab ainsa asjana jälgida ruuteris infopaneeli mille ma siia olen paar korda lisanud ja mille järgi Pailaps ei näinud viga liinis. Kuna netiliiklus (eestisisene vähemalt) käib suht etteantud parameetrite kohaselt, siis ei ole põhjust liini kundest jaama optikani süüdistada. Elioni lõpp-punkti seadmest edasised kaablid on 1Gb võimelised (testitud), siin kahtlust ei ole.
(Vahelepõige - kunagi oli telefoniliin läbi plokiraatori, mille maandus oli kehva ja siis lähikonnas elutsev tollane ET tehnik käis õhtu ees enne kojuminemist kusemas maanduse peale, et niiskem oleks ja plokiraator rakenduks, seejuures ET ei tunnistanud mitte kunagi et viga on nende ehitatud ebapiisavas maanduses - olgu see minu poolt üks anektootlik panus teemasse)
Ma ei usalda valimatult mitte kellegi juttu, saati veel ISP oma. Mis iganes nime see ka ei kannaks.
|
Tubli. Jätka samas vaimus siis kaob kõigil tahtmine siia teemasse vaadata. Alati tasub minna isiklikuks, kütta emotsioonid lakke ja sõnumitoojate kallal teravmeelitseda. Eriti kui neil seos ISP'ga puudub.
Aga noh, igaühe enda asi kuidas pingeid maandab. Kahju kui sellest kõrvalseisjad ka oma osa saavad.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
17.04.2015 19:18:29
|
|
|
Ega ma polegi väga tõsiselt arvanud et siit foorumist saab konkreetselt abi, olen selleks piisavalt kaua olnud siinse foorumi kasutaja. Ma olen oodanud rohkem arutelu millest selguks mis tegelikult võib olla erinevate tõrgete põhjused. Näiteks kas IPTV hangub õhtuti seetõttu et keegi käib õhtueineks kaablit närimas (see on muide reaalselt esinenud probleem, isegi Eestis ette tulnud), kas seepärast et väljastus ei jaksa, enkoodrid jamavad ja neid pole mõtet uuendada vms. See on sedalaadi info mida mitte ükski heldesk kunagi ei anna - ei hakka isegi põhjuseid nimetama aga ei anna. Kui klient ise suudab paremini probleemi olemust defineerida, on igaühel kergem tegelik lahendus kätte saada. Ja oskustega klient lahendabki ise endast sõltuvad probleemid.
Olen teinud asjaosaliste soovituste kohaselt, tegin ise reseti korduvalt, lasin teha reseti ISPil ja kirjeldasin tulemust kliendi vaates. Lisasin kliendi liini reaalsed hetkeandmed mida näeb teenusepakkuja softiga ruuter. Oskan määratleda aega ööpäevas millal probleem esineb. Oskan öelda et muud liidetud teenused ei ole otseselt häiritud (nett ja telefoniside).
Kui see kõik aga pareerida nagu eelnevalt on näha, et teki ruumi arutelule ja jäävadki järele "nipsakused".
armjani punktide kommenteerin nii (ära võta seda isiklikult):
1) Toe poole pöördumise aeg ei mõjuta probleemi olemust, vaid määratleb aja millal isik viitsis toe telefonile helistada. Seega kasutu info.
2) Öeldi mis iganes, ütlejad küsivad kellegilt kolmandalt mikrofoni sulgedes mida öelda, samuti edastavad minu vastused... Ebapädev info.
3) Liiniparameetrid kunde poolest on ju olemas, kuid ISP poolest on tõesti vaid ISP võimalus vaadata. Kundena ei saa ma siin midagi teha.
4) See, kes ma olen on tegelikult probleemi mõttes kõige ebaolulisem detail, muidugi kui asjad käivad "nägude" järgi siis jah, peaks huvitama küll...
5) "Sinu versioon", kelle versiooni peale minu ja ISP oma siis veel vaja on? Mina ei saa ju ISP oma ega kellegi kolmanda versiooni esitada.
Pealegi - rõhuasetus "teie või meie versioon" ise juba viitab alateadlikule vastuseisule, kus ISP ei usalda oma klienti, arvates et nagunii ajab kala ja juhe on toolijala all. See kulmineerub siis sääraste fopaadega nagu me ikka näeme siin teemdes tagasi vaadates.
Teine vahepala: hommikul küsisin oma auto margiesindusest käigukasti tihendikomplekti, nimetades konkreetselt mis kasti mudeliga on tegu. Seda kasti kasutavad kümned automudelid samas tootjagrupis. Teenindaja asus pinnima mis aasta auto, mis mootor, mitu käiku, ATM või manual jne. Ja milleks? Selleks et saada kätte kasti konkreetne mudel mille ma esimesena telefonis nimetasin... Kuulge hallo, mis on mõtlemisvõimega lahti??? Ei suudeta süveneda öeldusse/kirjutatusse üldse mitte...
Klient ei ole loll kui ta oskab enne klienditeenindajat öelda mis on soov või probleem.
Analoogiline süvenemise küsimus on ka siin teemas nähtud. Ja mis siis imestada et kui ütled "kakub, pilt jääb seisma" ja julged veel kinnitada et kunde asjad on korras, siis on sada imet mis üksteist taga ajavad ning sellega IPTVd segavad ning oh üllatust, need on kõik kindlasti kunde probleemid. Ma võin N+1 korda ka heldeski pöörduda, võin kihla vedada et kõik see tingel-tangel kordub otsast peale ning päeva lõpuks kakub pilt ikka samamoodi edasi.
Tubli. Jätka samas vaimus siis kaob kõigil tahtmine siia teemasse vaadata. Alati tasub minna isiklikuks, kütta emotsioonid lakke ja sõnumitoojate kallal teravmeelitseda. Eriti kui neil seos ISP'ga puudub.
Aga noh, igaühe enda asi kuidas pingeid maandab. Kahju kui sellest kõrvalseisjad ka oma osa saavad. |
Tegin nagu palusid (see on mul viga, ma ei oska ära öelda...). Mul polnud küll võimalik kommertspoliitkorrektset imalat takkakiitmist esitada, sorry. Ja nüüd sa mõtled kõrvalseisjate peale... aga siis kui seletad vandenõuteooriatest jne. on kõik korras?
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ready
HV kasutaja
|
17.04.2015 19:46:19
|
|
|
| -parun- kirjutas: |
| indrekp kirjutas: |
| HD videosid suurelt monitorilt laual vaadata on natuke midagi muud kui diivanil 4m kaugusel suurest telerist sama asja vaadata. Ekraanisuurus ja vaatamiskaugus on siin väga olulised parameetrid. |
Olen ise proovinud HD-d ja SD-d võrrelda 42 tollise teleriga. 3,5 meetri pealt vaadates ei olnud väga vahet. Kui tahan HD kvaliteeti täiega tajuda, siis peab vaatamiskaugus olema <= 2m. |
Oi ja kuidas teeb vahet ka 32 tollise peal. Selleks peab lihtsalt olema pidev võrdlus. USAst jäigi tv poolelt meelde hd kanalite rohkus ja direct tv joistiku moodi nuppudega ülimugav pult.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
17.04.2015 19:53:29
|
|
|
| ready kirjutas: |
| -parun- kirjutas: |
| HD videosid suurelt monitorilt laual vaadata on natuke midagi muud kui diivanil 4m kaugusel suurest telerist sama asja vaadata. Ekraanisuurus ja vaatamiskaugus on siin väga olulised parameetrid. |
Olen ise proovinud HD-d ja SD-d võrrelda 42 tollise teleriga. 3,5 meetri pealt vaadates ei olnud väga vahet. Kui tahan HD kvaliteeti täiega tajuda, siis peab vaatamiskaugus olema <= 2m. |
Oi ja kuidas teeb vahet ka 32 tollise peal. Selleks peab lihtsalt olema pidev võrdlus. USAst jäigi tv poolelt meelde hd kanalite rohkus ja direct tv joistiku moodi nuppudega ülimugav pult. |
Seal riigis jah asi korras. Kui kanal HD pole, siis polegi seda olemas.
Ega UK on kh vist suurem enamus kanalitest HD läinud. Vaid musakanalid on SD põhiliselt.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
17.04.2015 20:13:14
|
|
|
Spoiler 
Ega ma polegi väga tõsiselt arvanud et siit foorumist saab konkreetselt abi, olen selleks piisavalt kaua olnud siinse foorumi kasutaja. Ma olen oodanud rohkem arutelu millest selguks mis tegelikult võib olla erinevate tõrgete põhjused. Näiteks kas IPTV hangub õhtuti seetõttu et keegi käib õhtueineks kaablit närimas (see on muide reaalselt esinenud probleem, isegi Eestis ette tulnud), kas seepärast et väljastus ei jaksa, enkoodrid jamavad ja neid pole mõtet uuendada vms. See on sedalaadi info mida mitte ükski heldesk kunagi ei anna - ei hakka isegi põhjuseid nimetama aga ei anna. Kui klient ise suudab paremini probleemi olemust defineerida, on igaühel kergem tegelik lahendus kätte saada. Ja oskustega klient lahendabki ise endast sõltuvad probleemid.
Olen teinud asjaosaliste soovituste kohaselt, tegin ise reseti korduvalt, lasin teha reseti ISPil ja kirjeldasin tulemust kliendi vaates. Lisasin kliendi liini reaalsed hetkeandmed mida näeb teenusepakkuja softiga ruuter. Oskan määratleda aega ööpäevas millal probleem esineb. Oskan öelda et muud liidetud teenused ei ole otseselt häiritud (nett ja telefoniside).
Kui see kõik aga pareerida nagu eelnevalt on näha, et teki ruumi arutelule ja jäävadki järele "nipsakused".
armjani punktide kommenteerin nii (ära võta seda isiklikult):
1) Toe poole pöördumise aeg ei mõjuta probleemi olemust, vaid määratleb aja millal isik viitsis toe telefonile helistada. Seega kasutu info.
2) Öeldi mis iganes, ütlejad küsivad kellegilt kolmandalt mikrofoni sulgedes mida öelda, samuti edastavad minu vastused... Ebapädev info.
3) Liiniparameetrid kunde poolest on ju olemas, kuid ISP poolest on tõesti vaid ISP võimalus vaadata. Kundena ei saa ma siin midagi teha.
4) See, kes ma olen on tegelikult probleemi mõttes kõige ebaolulisem detail, muidugi kui asjad käivad "nägude" järgi siis jah, peaks huvitama küll...
5) "Sinu versioon", kelle versiooni peale minu ja ISP oma siis veel vaja on? Mina ei saa ju ISP oma ega kellegi kolmanda versiooni esitada.
Pealegi - rõhuasetus "teie või meie versioon" ise juba viitab alateadlikule vastuseisule, kus ISP ei usalda oma klienti, arvates et nagunii ajab kala ja juhe on toolijala all. See kulmineerub siis sääraste fopaadega nagu me ikka näeme siin teemdes tagasi vaadates.
Teine vahepala: hommikul küsisin oma auto margiesindusest käigukasti tihendikomplekti, nimetades konkreetselt mis kasti mudeliga on tegu. Seda kasti kasutavad kümned automudelid samas tootjagrupis. Teenindaja asus pinnima mis aasta auto, mis mootor, mitu käiku, ATM või manual jne. Ja milleks? Selleks et saada kätte kasti konkreetne mudel mille ma esimesena telefonis nimetasin... Kuulge hallo, mis on mõtlemisvõimega lahti??? Ei suudeta süveneda öeldusse/kirjutatusse üldse mitte...
Klient ei ole loll kui ta oskab enne klienditeenindajat öelda mis on soov või probleem.
Analoogiline süvenemise küsimus on ka siin teemas nähtud. Ja mis siis imestada et kui ütled "kakub, pilt jääb seisma" ja julged veel kinnitada et kunde asjad on korras, siis on sada imet mis üksteist taga ajavad ning sellega IPTVd segavad ning oh üllatust, need on kõik kindlasti kunde probleemid. Ma võin N+1 korda ka heldeski pöörduda, võin kihla vedada et kõik see tingel-tangel kordub otsast peale ning päeva lõpuks kakub pilt ikka samamoodi edasi.
Aga noh, igaühe enda asi kuidas pingeid maandab. Kahju kui sellest kõrvalseisjad ka oma osa saavad. |
Tegin nagu palusid (see on mul viga, ma ei oska ära öelda...). Mul polnud küll võimalik kommertspoliitkorrektset imalat takkakiitmist esitada, sorry. Ja nüüd sa mõtled kõrvalseisjate peale... aga siis kui seletad vandenõuteooriatest jne. on kõik korras? |
Mul on ähmane ettekujutus, milles probleem võib olla. Kuna DSL link ei katke ja vigu liinil ei ole nii massiliselt, et ruudutaks.
Küsimus on pigem selles, miks pilt mustaks muutub. Asi viitab võrguühenduse probleemidele ja mitte ATM kihis. Viimase gateway ei peagi pinguma ja Thomsoni test on mittemidagi ütlev. Ma kaldun arvama, et miski kodune võrguseade ronib ruuteri igmp proxy pihta või ikaldab Thomsoni püsivara.
Seetõttu kordan meie kollektiivset palvet. Pöördu klienditoe poole! Lase ruuter kõigepealt logima panna. Samm kaks oleks panna kirja kellaaeg ja kuupäev, millal mure esines.
Mul oleks mõistlikum viga analüüsida, kui saan koheselt pilgu peale heita, kui üritada foorumipostituste kaupa oma ja Sinu aega raisata.
HV.EE foorum ei ole ametlik klienditugi.
Eraldi küsimus puudutab kõnede salvestamist. Taolise soovi esinemisel soovitan teavitada kõne alguses teist vestluspartnerit, et teisel oleks võimalus kõnest keelduda ja kasutada muud suhtluskanalit. Kuna mõlemad pooled on selgelt tuvastatavad , siis kõike reguleeritakse isikuandmete kaitse seadusega.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
17.04.2015 21:13:20
|
|
|
Lisan eelnevatele kommentaaridele omapoolse vastuse ja ehk on abiks info või teadmine teistelegi. Loomulikult väldin konflikti tööandjaga ja ei kirjelda kõike liiga täpselt, et mitte eksida sisekorra eeskirjade vastu siseinfo avaldamise osas.
1. Elioni teenindajad ja üldse teenindajad ei süüdista klienti, et viga on koguaeg kliendi osas. Teenindaja vajab täit kindlust selles, et kliendi osas, hoopis vastupidi, on kõik korras, et oleks kindel põhjus välja saata tehnik kliendiliini Elioni ja ka kliendi osas kontrollimiseks. Selleks ka viisakas ülekuulamine restartide osas ja kaablite ühendustes seadmete vahel, need on asjad mida klient saab koos teenindajaga kontrollida enne kui tehnik vea otsimisega kliendi ruumidesse jõuab ja siis sealt lihtsa juhtmeotsa ühendamise eest 10€ teeb. Kõik on enne kliendi huvides ja teenindaja ei tea kunagi kas tegemist on koduse võrguadminniga või pensionärist vanaemaga.
2. Elion on juba praegu praktiliselt kõik teinud, et vältida riket Elioni liiniosas, eriti põhivõrgu poolel. Kaks nõrgimat lüli on viimane liiniosa kliendini ning liiniosa kliendi territooriumil.
3. Häired on võimalikud just eelmainitud viimastes liiniosades. Vastasel korral oleks tegemist nö grupirikkega millega peaks Elion viivitamatult tegelema, ehk kohaliku jaama rike mille tõttu on sajad kui mitte tuhanded kliendid ruudutava pildiga, järgmised sammud juba maakond, linn või Eesti sest multicast jookseb ühe striimina mööda Eestit korraga. TV jaamad on dubleeritud, juhul kui peaks üldrikkena olema probleem mõne kanali vastuvõtu või edastusega, on juhtimiskeskusel võimalik hetkega teostada ümberlülitus.
4. KUI ülekoormus tekib Elioni või ka kliendi liiniosas siis selle tuvastamiseks helistab klient teenuste tukke oma probleemiga ning sealt tuvastatakse liinihäired minutitäpsusega, kus mis millal. Saadetakse tehnik lokaliseerima, kuni Elioni viimase jaotuskohani tehakse paari vahetus või parneri abil kaabliremont, toas kaablivahetus või remont vastavalt hinnakirjale.
5. Viga on võimalik teenuste toel tuvastada ka kliendi ruuteri ülekoormuse tõttu või ruuteri ja digiboksi vahele, sealt vaadatakse juba edasi kuidas lahendus saada. Eelneva kommentaari alusel võib lihtsalt oletada palju erinevaid rikkekohti aga ei saa välistada ka näiteks seda, et õhtusel ajal on telerivaatamise kõrval ka arvuti täies töös, jumal teab millega ning ruuteri (TG789) 4000 ühendust on triiki täis mis vabalt võib viia pildi ruudutamiseni, ka ruuteri protsessoril on piirid. Samuti võimalikud siis elioni vase liiniosa ülekostvus naaberpaaridega.
Igal juhul soovitaks sapi pritsimise asemel helpdeskist lihtsalt küsida, kas on võimalik, et keegi tegeleks rikkega kus õhtuti pilt ruudutab, las jälgivad parameetreid, monitoorivad ja vajadusel edastavad tehnikule liini kontrolliks.
|
|
| Kommentaarid: 262 loe/lisa |
   |
2 :: |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
17.04.2015 22:45:47
|
|
|
Arris + Pana plasma + 20/5 VDSL + Inteno ei ole kunagi tekitanud sellist probleemi.
| 4) See, kes ma olen on tegelikult probleemi mõttes kõige ebaolulisem detail, muidugi kui asjad käivad "nägude" järgi siis jah, peaks huvitama küll... |
See on just kõige tähtsam, kui sa tahad siitkaudu abi saada. Sul on vist väga raske aru saada, et sa võiksid anda vihje, kelle nimele või millisel aadressil su leping on, et armjan saaks ehk pilgu peale heita, kui ta väga tahab ja viitsib.
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
linni
HV kasutaja
|
17.04.2015 23:17:55
|
|
|
| salatoimik kirjutas: |
Ega UK on kh vist suurem enamus kanalitest HD läinud. Vaid musakanalid on SD põhiliselt. |
Isegi suvalises Poola motellis tuleb telkarist paarkümmend poolakeelset HD kanalit.
_________________ ...---... |
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
17.04.2015 23:28:30
|
|
|
Poolakaid on "kõigest" mingi 38+M kah. Ehk selle massi pealt kogutud maksudest saab nii mõndagi riiklikult rahastada ja võivad ka erakanalid kindlad olla, et neil vaatajaid jagub.
|
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
armjan
Kreisi kasutaja
|
17.04.2015 23:39:51
|
|
|
| raxz kirjutas: |
Arris + Pana plasma + 20/5 VDSL + Inteno ei ole kunagi tekitanud sellist probleemi.
| 4) See, kes ma olen on tegelikult probleemi mõttes kõige ebaolulisem detail, muidugi kui asjad käivad "nägude" järgi siis jah, peaks huvitama küll... |
See on just kõige tähtsam, kui sa tahad siitkaudu abi saada. Sul on vist väga raske aru saada, et sa võiksid anda vihje, kelle nimele või millisel aadressil su leping on, et armjan saaks ehk pilgu peale heita, kui ta väga tahab ja viitsib. |
No sellist asja küll lubada ei saa mul pole seda voli. Klient tuvastatakse läbi õigete kanalite, foorum seda pole.
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
18.04.2015 00:20:33
|
|
|
| Pailaps kirjutas: |
Eraldi küsimus puudutab kõnede salvestamist. Taolise soovi esinemisel soovitan teavitada kõne alguses teist vestluspartnerit, et teisel oleks võimalus kõnest keelduda ja kasutada muud suhtluskanalit. Kuna mõlemad pooled on selgelt tuvastatavad , siis kõike reguleeritakse isikuandmete kaitse seadusega. |
See koht läks huvitavaks.
Et kui tahan oma kõnelust salvestada, pean Elioni teavitama?
Andmekaitse seaduse alusel on tegemist kahe erineva subjektiga, üks füüsiline isik kelle tuvastamiseks on olemas kõik andmed isikukoodideni välja, ning teiseks pooleks juriidiline isik, kelle esindaja tuvastab ennast ainult eesnime pidi ning kes selliselt ei ole füüsilisel isikul kui vestluse osapoolel tuvastatav et ta ka tegelikult see isik on mis nime ta ütleb. Esindaja võib öelda mis iganes nime ja reeglina see pole tähtis kellena ta end nimetab.
Minul kui füüsilisel isikul on õigus ilma eriteavituseta salvestada kõik oma kõnelused mis on tehtud minu valdustes, sealhulgas telefonikõned ametnike ja firmade esindajatega. Juriidiline isikule ei saa laieneda isikuandmete kaitse seadus, sest seadus on füüsiliste isikute kaitseks:
§ 1. Seaduse eesmärk
Seaduse eesmärk on isikuandmete töötlemisel füüsilise isiku põhiõiguste ja põhivabaduste kaitsmine kooskõlas avalike huvidega.
Juriidilisel isikul ei ole õigust keelduda suhtlemisest kui teda on teavitatud kõnesalvestuse toimumisest kõneluse ajal. Juriidilise isiku teavitamine või mitteteavitamine ei laiene nimetatud seaduse volialasse.
Mulle võiks tunduda praegu et mind püütakse mõjutada mitte salvestama oma võimalikku kõnelust heldeskiga! Samuti ei teavita Elioni telefonisüsteem mind kui andmesubjekti teistest suhtluskanalitest, öeldakse vaid et "parema teeniduse huvides Teie kõne salvestatakse" - kus siis nüüd seda seadust taga aetakse?
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
18.04.2015 00:44:32
|
|
|
Eraldi küsimus puudutab kõnede salvestamist. Taolise soovi esinemisel soovitan teavitada kõne alguses teist vestluspartnerit, et teisel oleks võimalus kõnest keelduda ja kasutada muud suhtluskanalit. Kuna mõlemad pooled on selgelt tuvastatavad , siis kõike reguleeritakse isikuandmete kaitse seadusega. |
See koht läks huvitavaks.
Et kui tahan oma kõnelust salvestada, pean Elioni teavitama?
Andmekaitse seaduse alusel on tegemist kahe erineva subjektiga, üks füüsiline isik kelle tuvastamiseks on olemas kõik andmed isikukoodideni välja, ning teiseks pooleks juriidiline isik, kelle esindaja tuvastab ennast ainult eesnime pidi ning kes selliselt ei ole füüsilisel isikul kui vestluse osapoolel tuvastatav et ta ka tegelikult see isik on mis nime ta ütleb. Esindaja võib öelda mis iganes nime ja reeglina see pole tähtis kellena ta end nimetab.
Minul kui füüsilisel isikul on õigus ilma eriteavituseta salvestada kõik oma kõnelused mis on tehtud minu valdustes, sealhulgas telefonikõned ametnike ja firmade esindajatega. Juriidiline isikule ei saa laieneda isikuandmete kaitse seadus, sest seadus on füüsiliste isikute kaitseks:
§ 1. Seaduse eesmärk
Seaduse eesmärk on isikuandmete töötlemisel füüsilise isiku põhiõiguste ja põhivabaduste kaitsmine kooskõlas avalike huvidega.
Juriidilisel isikul ei ole õigust keelduda suhtlemisest kui teda on teavitatud kõnesalvestuse toimumisest kõneluse ajal. Juriidilise isiku teavitamine või mitteteavitamine ei laiene nimetatud seaduse volialasse.
Mulle võiks tunduda praegu et mind püütakse mõjutada mitte salvestama oma võimalikku kõnelust heldeskiga! Samuti ei teavita Elioni telefonisüsteem mind kui andmesubjekti teistest suhtluskanalitest, öeldakse vaid et "parema teeniduse huvides Teie kõne salvestatakse" - kus siis nüüd seda seadust taga aetakse? |
Püüan lihtsalt säästa tulevast teenindajat, keda ilmselgelt trollida tulevikus püüad. Häbi!
Õigus tuleneb Sinuga sõlmitud liitumislepingust. Mõneti ei pea ma antud asjaolu õigeks, kuna puudub võimalus läbirääkimiseks, vaid on vaikimisi aktsepteeritud. Palun edaspidi vabandust, kui Sind mu personaalne toon häiris.
Mina isiklikult olukorra teadlikuks tulenemisel vabandaks ja keelduks kõnest.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
18.04.2015 01:13:18
|
|
|
| Eelneva kommentaari alusel võib lihtsalt oletada palju erinevaid rikkekohti aga ei saa välistada ka näiteks seda, et õhtusel ajal on telerivaatamise kõrval ka arvuti täies töös, jumal teab millega ning ruuteri (TG789) 4000 ühendust on triiki täis mis vabalt võib viia pildi ruudutamiseni, ka ruuteri protsessoril on piirid. Samuti võimalikud siis elioni vase liiniosa ülekostvus naaberpaaridega. |
Mitte et usun kedagi seda uskumast , aga enamasti on mul arvutid teleka vaatamise ajal kinni (seega ei ole võtta võrku ka igmp proxi ründajat). Torrenteid me kasutame väga harva ning nende ühenduste arv on piiratud 200 connectionsi peale per arvuti. Kuid isegi siis kui ongi need 4k ühendust täis (ja mul ei ole korraga 20 arvutit ei tea mida tõmbamas), ei tohi teenus olla häiritud, kuna see piir ja mõju on teenuseosutajale teada juba enne seadme müüki kliendile, niisamuti vasepaari üleksotvus naaberpaaridega. Sel juhul müüb Elion teadlikult kaupa mis ei vasta reklaamitud teenuse parameetritele. Kus on Elionil kirjas et "vabandage, kuigi ruuter võimaldab kasutada kuni 4000 ühendust, kasutage parem kuni kolm, sest muidu ei tööta meie teleteenus"?
Ise ka taipate kui hale see välja paistab?
Pigem sugereerib reklaam et vaadake telekat ja pere võib samal ajal netis teha mida tahab...
Ma tegelikult ei tea kus ma olen öeldnud et pilt mustaks muutub, ei muutu vaid seiskub hetkeks. Ma arvan et Pailaps kandis selle tunnuse teema eelnevast arengust üle minu probleemiks. See tunnus ei vasta minu kirjeldusele. Musta pildi korral arvaks ma ise ka ruuteri-boksi vahelise liini katket vms. Saab ju olla et RJ45 pistiku fiksaator otsustab katki minna ja pistik surutakse ajapikku pesast välja - on sedagi nähtud.
Püüan lihtsalt säästa tulevast teenindajat, keda ilmselgelt trollida tulevikus püüad. Häbi!
Õigus tuleneb Sinuga sõlmitud liitumislepingust. Mõneti ei pea ma antud asjaolu õigeks, kuna puudub võimalus läbirääkimiseks, vaid on vaikimisi aktsepteeritud. Palun edaspidi vabandust, kui Sind mu personaalne toon häiris.
Mina isiklikult olukorra teadlikuks tulenemisel vabandaks ja keelduks kõnest. |
Tulevikunägemine - see on meie tulevik... jaaa.
Aga sa võidki keelduda juriidilise isiku nimel suhtlemisest, ainult et minul tööandja rollis tekiks sel juhul küsimus sinu sobivusest antud ülesannete täitmiseks - sest isegi kui sulle ei meeldi, on minul õigus ja sul jur. esindajana keeldumiseks mitte. Kas näiteks päästjad või politsei keelduvad täitmast oma ametikohuseid kui keegi neid filmib avalikus ruumis samal ajal?
Personaalse tooni pärast ära tunne muret, ma piisavalt paksu nahaga, aga "Sina" asemel "sina" tunduks mulle kohasem (oletatavalt) poisslaste vahel - kui sellest üldse rääkida...
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
18.04.2015 08:36:08
|
|
|
| Ma tegelikult ei tea kus ma olen öeldnud et pilt mustaks muutub, ei muutu vaid seiskub hetkeks. |
Kui striim katkeb hetkeks, siis pilt seiskub. Kui striim katkeb hästi veidikene pikemaks ajaks, siis pilt muutub mustaks. Sisuliselt sama asi, vaid ajaline erinevus.
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
18.04.2015 11:09:52
|
|
|
| A.S. kirjutas: |
| Ma tegelikult ei tea kus ma olen öeldnud et pilt mustaks muutub, ei muutu vaid seiskub hetkeks. |
Kui striim katkeb hetkeks, siis pilt seiskub. Kui striim katkeb hästi veidikene pikemaks ajaks, siis pilt muutub mustaks. Sisuliselt sama asi, vaid ajaline erinevus.
|
100% nõus. Aga musta pilti pole ma näinud, hullemal juhul nii sekundiks seisab nii pilt kui heli teeb vedru häält, musta pildini pole puhver tühjenenud. Piisavalt häiriv et kõik vaataksid üksteisele otsa ja oleksid segaduses. Valimiste ajal kõnesaateid ETVst vaadates polnud näiteks aegajalt võimalik aru saada mis lause keegi just ütles.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
18.04.2015 11:55:02
|
|
|
Seda pole üritanud proovida, et paned ruuterile mingi meetrise võrgukaabli külge ja viid digiboksi koos teleriga ruuterile lähemale? Seda siis õhtul. Eks see tülikas ilmselt on jah.
Või kuidas arvutist vaatamisel on, kasvõi sama kanalit (seda siis muidugi krüpteerimata kanalite korral) vaadates, pilt samamoodi/samaaegselt seiskub?
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
18.04.2015 12:23:47
|
|
|
Seda pole üritanud proovida, et paned ruuterile mingi meetrise võrgukaabli külge ja viid digiboksi koos teleriga ruuterile lähemale? Seda siis õhtul. Eks see tülikas ilmselt on jah.
Või kuidas arvutist vaatamisel on, kasvõi sama kanalit (seda siis muidugi krüpteerimata kanalite korral) vaadates, pilt samamoodi/samaaegselt seiskub? |
Täpselt selliselt ei ole katsetanud. Kaabel ruuteri ja boksi vahel on 10m valatud ostega n.ö. vabrikukaabel, mida kontrollisin nii et panin ta läpaka ja teise arvuti vahele ning need leppisd kõhklemata 1Gb kiirustes kokku. Ruuteri otsas mõistagi lepitakse 100M peale. Kuna kaabel on ainult digiboksile, siis ülejäänud süsteem ei puutu enam asjasse. Ruuter asub koos muude igapäevaselt mittekatsutavate asjadega eraldi kohas, nii et meetrist juppi vahele panna ei ole mõeldav - sel juhul oleks vaja installida mingi videokaabel, mis aga Amino puhul teatavasti takerdub ebastandartse väljundpesa taha.
Arvutist vaatamist katsetasin vast nii 2010 TG874 ruuteriga, Mac OS all igatahes ei õnnestunud siis. Kuna selleks mingit tõsist huvi polnud ja eriti pole ka nüüd, siis lühidalt vastates ei tea kas oleks siis probleeme. Ma ei tea isegi krüptimata kanalite aadresse momendil.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
(b)itiboy
HV kasutaja
|
18.04.2015 12:44:07
|
|
|
| ... niisamuti vasepaari üleksotvus naaberpaaridega.. |
Maldur ma arvan, et sinu probleem just selles. Elion mõistagi seda ametlikult ei tunnista. Mul endal sama mure. Poolteist aastat tagasi oli sama jama. Kolm kuud otsiti probleemile lahendust. Esimesel kuul ei nähtud üldse Elioni poolt vigu liinil. Kui saatsin omalt poolt veagraafikud, siis hakkas lõpuks Elion ka vigu nägema. Käis viis erinevat Elioni tehnikut. Käis Eltel paare mõõtmas - parameetrid väga head. Tookord saadi rahuldav tulemus - leiti paar, kus enamvähem probleemideta töötas. Aga nüüd on hakanud jälle pildi hetkeline seiskumine või ruudutamine pihta - eriti hullult prime-time ajal. Jälle tehnikud toimetavat - tulemust pole. Eltel mõõtis kaablipaari üle - jaamast kliendini, kõik andmed korras.
Mitteametlikke kanaleid pidi saadud info järgi on probleem ülemüüdud kaablis!
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
18.04.2015 13:05:59
|
|
|
Ruuteri kõrval on UPS, 230V kaablit võib ehk nii 70-100cm ulatuses ehk isegi olla LAN kaabli naabruses. Aga nii on see olnud juba äkki 2008 alates... Kakkumise ilminguid aga mäletan alates möödunud sügisest - ütleme novembrist.
Linkide eest muidugi suur tänu, kui mahti on siis katsetan.
| (b)itiboy kirjutas: |
Maldur ma arvan, et sinu probleem just selles. Elion mõistagi seda ametlikult ei tunnista. Mul endal sama mure. Poolteist aastat tagasi oli sama jama. Kolm kuud otsiti probleemile lahendust. Esimesel kuul ei nähtud üldse Elioni poolt vigu liinil. Kui saatsin omalt poolt veagraafikud, siis hakkas lõpuks Elion ka vigu nägema. Käis viis erinevat Elioni tehnikut. Käis Eltel paare mõõtmas - parameetrid väga head. Tookord saadi rahuldav tulemus - leiti paar, kus enamvähem probleemideta töötas. Aga nüüd on hakanud jälle pildi hetkeline seiskumine või ruudutamine pihta - eriti hullult prime-time ajal. Jälle tehnikud toimetavat - tulemust pole. Eltel mõõtis kaablipaari üle - jaamast kliendini, kõik andmed korras.
Mitteametlikke kanaleid pidi saadud info järgi on probleem ülemüüdud kaablis! |
See ülemüügi jutt tembeldati minu puhul vandenõuks inimsuse vastu ...
Aga millega omapoolsed veagraafikud tekitasid? Mõtlesin eile just et võibolla peaks ka midagi graafikut joonistama panema.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
18.04.2015 13:16:14
|
|
|
Kuidas on võimalik vaske üle müüa? Vanasti küll jah istutati mitu klienti ühe paari peale, aga kas DSL võrgus ikka niiviisi tehakse? Teised paarid võivad segada siis kui on soonte isolatsiooniga/keerutusega probleemid (ehk siis lihtsalt s*tt kaabel). Või olen ma asjast valesti aru saanud?
viimati muutis A.S. 18.04.2015 13:20:05, muudetud 1 kord |
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
18.04.2015 13:20:02
|
|
|
Pigem on tegu selles et VDSL tarbeks kasutatvad modulatsioonid tekitavad raadiohäireid paralleelsetes kaablites, kuna modulatsioone muudavad seadmed n.ö. käigupealt siis sõltuvalt hetkel nõutavast andmehulgast, ongi raske modulatsioonihäiret tuvastada kui kontrollimise hetkel ligistikku paarid ei edasta palju andmeid (reeglina päevane tehnikute aeg), aga prime-time ajal läheb asi käest ja pole isegi tähtis kas konkreetselt minu paaris on palju liiklust või mitte - samas magistraalis teistes paarides oleva liikluse tõttu tekivad häired kõigile.
Hakkasin siin mõtlema et mul oleks koduste vahenditega võimalik visualiseerida spektrogrammiks kuni umbes 0-200kHz vahemikku, kui ADSL kasutas ca 100kHz kandesagedust siis millist kasutab VDSL? Kui tehti modulatsioonid väga effektiivseks, kas siis tõsteti ka kandesagedust? Kui siis kui kõrgele? Isegi kui natuke kõrgemale kui 200kHz siis harmoonilised tekivad ka allapoole originaalsagedust, seega kui spektrisse tekib läbu - on see mõõdetav mõlemale poole. Kui siduda saadud spektrogramm ajaliselt andmemahu graafikuga, võiks välja joonistuda juba selge pilt olukorrast.
viimati muutis Maldur 18.04.2015 13:38:45, muudetud 1 kord |
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
(b)itiboy
HV kasutaja
|
18.04.2015 13:36:08
|
|
|
Ruuteri kõrval on UPS, 230V kaablit võib ehk nii 70-100cm ulatuses ehk isegi olla LAN kaabli naabruses. Aga nii on see olnud juba äkki 2008 alates... Kakkumise ilminguid aga mäletan alates möödunud sügisest - ütleme novembrist.
Linkide eest muidugi suur tänu, kui mahti on siis katsetan.
See ülemüügi jutt tembeldati minu puhul vandenõuks inimsuse vastu ...
Aga millega omapoolsed veagraafikud tekitasid? Mõtlesin eile just et võibolla peaks ka midagi graafikut joonistama panema. |
Thomsoni puhul saad kasutada DSLstats nimelist programmi http://www.s446074245.websitehome.co.uk/downloads.html
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
18.04.2015 13:41:23
|
|
|
| DSLstats |
Ai kurja, mul pole niisugust reaalset OSi mida ta vajab, huvitav kas virtuaalmasinas see suudaks joosta?
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.04.2015 13:51:13
|
|
|
Pigem on tegu selles et VDSL tarbeks kasutatvad modulatsioonid tekitavad raadiohäireid paralleelsetes kaablites, kuna modulatsioone muudavad seadmed n.ö. käigupealt siis sõltuvalt hetkel nõutavast andmehulgast, ongi raske modulatsioonihäiret tuvastada kui kontrollimise hetkel ligistikku paarid ei edasta palju andmeid (reeglina päevane tehnikute aeg), aga prime-time ajal läheb asi käest ja pole isegi tähtis kas konkreetselt minu paaris on palju liiklust või mitte - samas magistraalis teistes paarides oleva liikluse tõttu tekivad häired kõigile.
Hakkasin siin mõtlema et mul oleks koduste vahenditega võimalik visualiseerida spektrogrammiks kuni umbes 0-200kHz vahemikku, kui ADSL kasutas ca 100kHz kandesagedust siis millist kasutab VDSL? Kui tehti modulatsioonid väga effektiivseks, kas siis tõsteti ka kandesagedust? Kui siis kui kõrgele? Isegi kui natuke kõrgemale kui 200kHz siis harmoonilised tekivad ka allapoole originaalsagedust, seega kui spektrisse tekib läbu - on see mõõdetav mõlemale poole. Kui siduda saadud spektrogramm ajaliselt andmemahu graafikuga, võiks välja joonistuda juba selge pilt olukorrast. |
Sel juhul mõõda hoopis seda müra mis sinu signaalile juurde liitub,
1. Mõõdad päeva ajal signaali ja müra taset
2. Siis mõõdad öösel.
3. Ja siis hakkad taga otsima naabrit kelle katkine / või maandamata teler või võrguseade võrku müra genereerib.
Iseasi, kas kõik naabrid sind sisse lasevad, et sa saaksid nende korteris mõõtmist teha ja avastada, et kellel mis seade seda müra tekitab.
--------------------------
PS: Ühis-TV-võrkudes samamoodi täiesti nähtud asi kus kellegi mingi katkine teler või videomakk mingeid suuremaid häireid tekitada suudab.
Igatahes, see käitumine - päeval ei ole ja öösel on - näitab pigem just seda, et mingi naabri tehnika vms. on selle jama tekitaja.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
18.04.2015 13:58:27
|
|
|
| DSLstats |
Ai kurja, mul pole niisugust reaalset OSi mida ta vajab, huvitav kas virtuaalmasinas see suudaks joosta? |
Tegelikult jääb probleem pigem ruuteri taha. Näiteks http://dmt.mhilfe.de/ oli kunagi üsna võimekas, iga uuema ruuteri ja tarkvara uuenduse korral nägi järjest vähem ja vähem andmeid, sest ruuter andmeid lihtsalt ei väljasta (ignoreerib telneti käsklusi, need on kinni keeratud).
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
(b)itiboy
HV kasutaja
|
18.04.2015 14:01:33
|
|
|
| DSLstats |
Ai kurja, mul pole niisugust reaalset OSi mida ta vajab, huvitav kas virtuaalmasinas see suudaks joosta? |
Ja ikka suudab. Suhtleb üle telneti ruuteriga. Ainul ma ei mäleta, kas tavakasutaja oli piisav või vajas ruuteri poolt suuremate õigustega kasutajat?
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
18.04.2015 14:11:58
|
|
|
| See tavaline "Administrator" käib talle küll, sest ega suuremate õigustega kasutajale rohkem infot nagunii ei väljastata.
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Syncmahv
HV Guru

|
18.04.2015 14:12:53
|
|
|
Sooviks uurida natuke tehnilist poolt.
Nimelt olukord selline et on kilp kus siis 5 kaablit (5xcat5), 4 läheb laiali tubadesse ning üks tuleb siis elioni poolt sisse. Kohapeale kuhu tuleb hiljem teler, jõuab vaid 1x cat5 seega tekibki küsimus et kas selle ühe kaabli otsa kannatab panna switchi ja sealt välja võtta nii digitv boxi jaoks kui ka lan teiste seadmete jaoks, ruuter jääks selliseljuhul kilpi. Või peab ilmtingimata olema 2 kaablit, 1x digitv jaoks ja teine lan jaoks ?
|
|
| Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
18.04.2015 14:14:40
|
|
|
| Oleneb ruuterist ja selle tarkvara/firmware versioonist, Elioni uuemate korral kõlbab 1 kaabel küll.
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
18.04.2015 14:18:09
|
|
|
"Uuemad" on siis TG784, TG789vn ja inteno DG301. Kaks esimest vajavad viimast saadaolevat tarkvara, kui seda veel mingil põhjusel ei ole.
Switch´e võid sinna laduda, palju vaja on.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Syncmahv
HV Guru

|
18.04.2015 14:21:33
|
|
|
| Selliseljuhul saab lahendada selle teleri juures oleva switchiga kuskohast tuleb välja siis nii Digitv kui ka LAN?
|
|
   |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
18.04.2015 14:23:04
|
|
|
Jah. Endal on kaks switchi kasutusel, kust tuleb nii interneti, kui ka telesignaal.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Syncmahv
HV Guru

|
18.04.2015 14:24:25
|
|
|
Tänud
|
|
   |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
madmel
HV veteran

|
18.04.2015 14:36:41
|
|
|
Saan su murest aru aga...
...lihtsalt küsimus,kuna tekis huvi, kas sa mõtlesid antud tsitaati tõsiselt?
... Kuid isegi siis kui ongi need 4k ühendust täis (ja mul ei ole korraga 20 arvutit ei tea mida tõmbamas), ei tohi teenus olla häiritud, kuna see piir ja mõju on teenuseosutajale teada juba enne seadme müüki kliendile,.... Sel juhul müüb Elion teadlikult kaupa mis ei vasta reklaamitud teenuse parameetritele. Kus on Elionil kirjas et "vabandage, kuigi ruuter võimaldab kasutada kuni 4000 ühendust, kasutage parem kuni kolm, sest muidu ei tööta meie teleteenus"?
... |
Edit: Mõtlen pigem seda boldi osa ....numbritesse puutuvat asja tean küll
viimati muutis madmel 18.04.2015 16:02:58, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
19.04.2015 13:53:01
|
|
|
| Eelneva kommentaari alusel võib lihtsalt oletada palju erinevaid rikkekohti aga ei saa välistada ka näiteks seda, et õhtusel ajal on telerivaatamise kõrval ka arvuti täies töös, jumal teab millega ning ruuteri (TG789) 4000 ühendust on triiki täis mis vabalt võib viia pildi ruudutamiseni, ka ruuteri protsessoril on piirid. Samuti võimalikud siis elioni vase liiniosa ülekostvus naaberpaaridega. |
Mitte et usun kedagi seda uskumast , aga enamasti on mul arvutid teleka vaatamise ajal kinni (seega ei ole võtta võrku ka igmp proxi ründajat). Torrenteid me kasutame väga harva ning nende ühenduste arv on piiratud 200 connectionsi peale per arvuti. Kuid isegi siis kui ongi need 4k ühendust täis (ja mul ei ole korraga 20 arvutit ei tea mida tõmbamas), ei tohi teenus olla häiritud, kuna see piir ja mõju on teenuseosutajale teada juba enne seadme müüki kliendile, niisamuti vasepaari üleksotvus naaberpaaridega. Sel juhul müüb Elion teadlikult kaupa mis ei vasta reklaamitud teenuse parameetritele. Kus on Elionil kirjas et "vabandage, kuigi ruuter võimaldab kasutada kuni 4000 ühendust, kasutage parem kuni kolm, sest muidu ei tööta meie teleteenus"?
Ise ka taipate kui hale see välja paistab?
Pigem sugereerib reklaam et vaadake telekat ja pere võib samal ajal netis teha mida tahab...
|
Vaata härra Maldur, me pole siin Eestis veel harjunud kuulama teenindaja soovitust mikrouuni ostvale kliendile, et palun....ärge kuivatakse oma pestud kassi mikrouunis.
Tegemist on suhteliselt keskpärase koormustaluvusega ruuteriga, kui klient teeb tavapäraseid tegevusi siis on klikk OK ja kõik toimib, Elionil on neid ruutereid piisavalt turul, et lokaliseerida probleem üksikutele klientidele. See ei ole normaalne, et sul on rike mida sa ise lahendada ei suuda, jäta see tegevus nendele meestele, kes sellega igapäevaselt tegelevad ja kõik on korras. Eelnevalt mainisin, kus või mis on võimalikud nõrgad kohad ja neid ei saagi sa ise lahendada.
Asi pole tunnistamises. Faktiliselt ei saa kaablit üle MÜÜA, kaabel valmistatakse ikkagi ju vastavate teenuste jaoks. Küll aga on võimalikud kaablirikked, jätkud, kapid, krossid ja kontaktid ning siis võib tekkida häireid teenustes. On loomulikult olemas ka kaablid mis alati vastavatele teenustele ei sobi, kus võibki nii olla, et täismahus kaablit kasutada ei saa, kuna tekivad vead jaama ja ruuteri suhtluses, siis määratakse teenustele piirangud ja kõik. Kui rike lokaliseeritakse, siis tehnik teavitab ka klienti ning vajadusel mainib, kas viga oli jaamas või liinil.
| Kuidas on võimalik vaske üle müüa? Vanasti küll jah istutati mitu klienti ühe paari peale, aga kas DSL võrgus ikka niiviisi tehakse? Teised paarid võivad segada siis kui on soonte isolatsiooniga/keerutusega probleemid (ehk siis lihtsalt s*tt kaabel). Või olen ma asjast valesti aru saanud? |
Sa oled täiesti õigesti aru saanud.
Hakkasin siin mõtlema et mul oleks koduste vahenditega võimalik visualiseerida spektrogrammiks kuni umbes 0-200kHz vahemikku, kui ADSL kasutas ca 100kHz kandesagedust siis millist kasutab VDSL? Kui tehti modulatsioonid väga effektiivseks, kas siis tõsteti ka kandesagedust? Kui siis kui kõrgele? Isegi kui natuke kõrgemale kui 200kHz siis harmoonilised tekivad ka allapoole originaalsagedust, seega kui spektrisse tekib läbu - on see mõõdetav mõlemale poole. Kui siduda saadud spektrogramm ajaliselt andmemahu graafikuga, võiks välja joonistuda juba selge pilt olukorrast. |
Paistab, et räägid üsna spetsiifilist juttu aga tegemist on standarditega mis ongi ette nähtud töötamaks sellises võrgus, vaske võid suunata kõik teenused, pots, isdn, sdsl, adsl, ja vdsl ning nende edasiarendused, korralikus (terves) kaablis ei tohi need üksteist häirida.
Kuna ennem kuvasid siia oma liiniparameetreid, siis need olid ilusad, snr on hea, siiski üksikud vead on liinilt tulnud ja kui kõigesti lugesin, siis sumbuvus on suur kuid see võib ka liinipikkusest tuleneda. Elioni tugi suudab tuvastada häireid väga täpses ajavahemikus ka tagantjärgi, nii digiboksini kui ka enne seda ruuterini.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Donald
HV kasutaja

|
19.04.2015 19:52:50
|
|
|
| Kas minuTV teenus toimib ka välismaal? Või peab Eesti IP'ga VPN ühendust kasutama?
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Six
HV veteran
|
19.04.2015 19:56:19
|
|
|
http://www.minutv.ee/#/faq
Kas saan minuTV-d kasutada ka Eestist väljaspool?
minuTV töötab ainult Eestis ja ka salvestusi ei saa Eestist väljaspool vaadata.
Seega vast VPN aitab.
| Donald kirjutas: |
| Kas minuTV teenus toimib ka välismaal? Või peab Eesti IP'ga VPN ühendust kasutama? |
|
|
| Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
20.04.2015 11:38:13
|
|
|
[quote="indrekp"]
| Pigem on tegu selles et VDSL tarbeks kasutatvad modulatsioonid tekitavad raadiohäireid paralleelsetes kaablites |
Paistab, et räägid üsna spetsiifilist juttu aga tegemist on standarditega mis ongi ette nähtud töötamaks sellises võrgus, vaske võid suunata kõik teenused, pots, isdn, sdsl, adsl, ja vdsl ning nende edasiarendused, korralikus (terves) kaablis ei tohi need üksteist häirida.
|
Raske juhus... Ühest küljest on nagu "standard" mis peaks töötama võrgus, enamgi veel - on lausa ette nähtud! Ja siis on "triiki täis" Elioni müüdud ruuter koos Elioni viimase viimasepeal softiga - mis aga suudab kerge vaevaga "ette nähtud" standardi külili panna, tekitades ülekostvust Elioni vases naaberpaaridega ©inderkp... Huvitav miks seda keegi ette ei näinud? Või arvasite et klient ikka nii ülbe ei ole et makstud teenust julgeb kasutada?
Aga siin on spetsialistidele üks news-flash - vaatasime nädalavahetusel telerit ja jälgisime kas häire esineb. Seejuures olid meil kõik IPd kasutavad seadmed füüsiliselt eemaldatud (wifi on kogu aeg väljas) peale digiboksi ja arvake ära kes käis? Muidugi, häire käis... täpselt nagu ikka, õhtustel tipptundidel, valitud kanal ei olnud määrav.
Spetsiifilist jutt veel: VDSL kasutab kuni 30MHz laiust riba, see on jagatud ligi paariks tuhandeks üksikuks pisikeseks 4,3kHz ribakeseks, mida siis vastavalt vajadusele moduleeritakse. Lisaks modulatsioonile reguleeritakse automaatselt ka up/dowlinki saatjate võimsust, vastavalt liinis soovitud andmekiiruse ja reaalse SNRi suhtele.
Lisaks sellele, on ette nähtud (oi kuidas ma ei kannata seda väljendit!) far-end crosstalk'i vähendamiseks standard ITU-T G.993.5 ("Self-FEXT cancellation (vectoring) for use with VDSL2 transceivers" (2010), mis saaks tegeleda spetsiaalselt crosstalki ehk ülekostvusega kuid - Elion kasutab standardit ITU-T G.993.2 @2005, mis nähtavasti ei ole võimeline tegelema ülekostvuse vähendamisega erinevate VDSL transiiverite vahel (piisaval määral).
Seega on üsna tõenäoline et ülekostvus selles tehnoloogias on probleem, öelgu hääletorud mida tahavad. Ausalt öeldes, ma ei tahaks tegelikult nende nahas olla...
Tulenevalt eelpoolsest vastan küsijale madmel:
| madmel kirjutas: |
Saan su murest aru aga...
...lihtsalt küsimus,kuna tekis huvi, kas sa mõtlesid antud tsitaati tõsiselt?
... Kuid isegi siis kui ongi need 4k ühendust täis (ja mul ei ole korraga 20 arvutit ei tea mida tõmbamas), ei tohi teenus olla häiritud, kuna see piir ja mõju on teenuseosutajale teada juba enne seadme müüki kliendile,.... Sel juhul müüb Elion teadlikult kaupa mis ei vasta reklaamitud teenuse parameetritele. Kus on Elionil kirjas et "vabandage, kuigi ruuter võimaldab kasutada kuni 4000 ühendust, kasutage parem kuni kolm, sest muidu ei tööta meie teleteenus"?
... |
Edit: Mõtlen pigem seda boldi osa ....numbritesse puutuvat asja tean küll  |
Olen lihtsalt sunnitud seda nii mõtlema, kuigi ei tahaks.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
20.04.2015 20:10:16
|
|
|
| Maldur, Elioni kasutab vectoring'i. Siiski pole mõtet WIKI andmeid kopeerida. VDSL on mõeldud teenuse pakkumiseks ja ükskõik kuidas see toimib, see peab toimima ja toimibki kui midagi rikkis pole. Näib, et sa pole abi saanud või ei tahagi saada.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|