Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Arutlused majanduse teemal (KÜSITLUS - Palju sul sääste on?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 565, 566, 567 ... 1650, 1651, 1652  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Palju sul sääste on? (Säästude hulka lugege ka investeeringud välja arvatud praegune eluase ja pensioni II sammas)
pole mul midagi, elan palgapäevast palgapäevani või ei oma regulaarset sissetulekut
11%
 11%  [ 29 ]
vähem kui ühe kuu netosissetulek
6%
 6%  [ 17 ]
1 kuni 2 kuu netosissetulek
19%
 19%  [ 49 ]
3 kuni 4 kuu netosissetulek
13%
 13%  [ 34 ]
5 kuni 6 kuu netosissetulek
9%
 9%  [ 23 ]
6 kuni 12 kuu netosissetulek
11%
 11%  [ 28 ]
rohkem kui 12 kuu netosissetulek
27%
 27%  [ 68 ]
hääli kokku : 248

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 14.04.2015 14:58:56 vasta tsitaadiga

Jep nii ma mõtlesingi Fallout 0.745€ liitri pealt maksudeks on päris korralik maks ikka. Eriti kui läheb tõeks ennustus, et nafta jääb pikaks ajaks püsima 50$ kanti barrel, maks on suurem, kui toote enda hind.
http://arvamus.postimees.ee/3153935/alan-vaht-kas-viime-eesti-euroopa-viie-vaeseima-riigi-hulka
Uus valitsus võtab aktsiisi tõstes keskmise kütusetarbija rahakotist aastas 260–370 eurot ja viib Eesti aktsiisimäära rikkaimate Euroopa Liiidu riikide tasemele, ehkki Eesti elanike ostujõud on ELi viimase kuue hulgas, kirjutab ASi Olerex juhatuse liige Alan Vaht.

Siin on tabel palju teistes EU riikides on aktsiis ja palju km - https://ec.europa.eu/energy/sites/ener/files/documents/Oil_Bulletin_Duties_and_taxes.pdf

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
fallout3
Kreisi kasutaja

sõnum 14.04.2015 20:53:13 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:
Jep nii ma mõtlesingi Fallout 0.745€ liitri pealt maksudeks on päris korralik maks ikka. Eriti kui läheb tõeks ennustus, et nafta jääb pikaks ajaks püsima 50$ kanti barrel, maks on suurem, kui toote enda hind.
Uus valitsus [..] viib Eesti aktsiisimäära rikkaimate Euroopa Liiidu riikide tasemele [..]

Maks on tõesti päris korralik, aga samas nagu su enda tsitaat ütleb, siis mitte midagi erakordset. Wikipedia andmetel moodustasid Soomes üheksakümnendatel maksud vahepeal ka üle 75% kütuse hinnast. Käibemaks on meil samuti rikkaimate Euroopa Liidu riikide tasemel, kuigi ostujõu poolest oleme ei tea kus. Lühidalt on mu mõte selles, et see iseenesest, et maksud moodustavad suure osa toote hinnast, või et maksud on rikkamate riikidega samal tasemel, ei ole kuigivõrd tugev argument, ja sellesse on väga lihtne aukusid torkida. Kui kütuseaktsiisi tõstmise vastu argumenteerida, siis võiks pigem keskenduda kütusehindade tulevasele erinevusele Lätiga (Jumala eest, mitte Soomega), ning sellest tekkivale piiriülesele kaubandusele, ning samuti ka võimalike maksupettuste tulususe kasvule - need on minu arust ikka tunduvalt paremad argumendid, kui see et maksud on pahad ja kõrged maksud veel halvemad.

Ja tegelikkuses on asja sügavam taust ju selles, et valimistel keskendutigi nn "palgavaesusele" ja lastega perede toetustele ning muudele sellistele hüvedele, ja paistis et nende hüvede suurendamise jaoks on olemas üsna tugev "sotsiaalne tellimus". Nüüd aga tundub, et need, kes ka endast vaesemate õiguste eest seisid, ei mõistnud tol hetkel, et vaesemate toetamist ei saa lihtsalt õhust tekitada, vaid see saab sündida ainult läbi jõukuse ümber jagamise, ja seega olid maksutõusud sellega sisuliselt paratamatud. See, kas see maksutõus tuli nüüd läbi aktsiiside, või oleks tulnud läbi paar protsenti suurema käibemaksumäära, või mõni protsent suurema üldise tulumaksumäära, ei ole enam väga oluline, see keskmine kütuseostja või lihtsalt keskmine inimene oleks ühel või teisel viisil ikkagi selle 200-300€ aastas pidanud välja käima. Eks nüüd katsume need maksutõusud üle elada, ja võibolla siis järgmistel valimistel on üldine arvamus selline, et jõukuse ümberjagamine vaestele on juba piisaval tasemel, ja võiks ehk mõelda hoopis üldise maksukoormuse alandamisele. Mõlemat korraga kahjuks ei saa.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Jänes
HV kasutaja

sõnum 14.04.2015 21:09:06 vasta tsitaadiga

fallout3 kirjutas:

Maks on tõesti päris korralik, aga samas nagu su enda tsitaat ütleb, siis mitte midagi erakordset. Wikipedia andmetel moodustasid Soomes üheksakümnendatel maksud vahepeal ka üle 75% kütuse hinnast. Käibemaks on meil samuti rikkaimate Euroopa Liidu riikide tasemel, kuigi ostujõu poolest oleme ei tea kus.

Kui järgmine kordtuleb tulumaks kõne alla, kas siis oled ka nõus Soomet näiteks tooma(astmeline tulumaks) või ei sobi see mitte ? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
fallout3
Kreisi kasutaja

sõnum 14.04.2015 21:40:01 vasta tsitaadiga

Meil on kogu aeg olnud sisuliselt kahe astmega tulumaks, millest nüüd madalapalgaliste maksutagastusega saab kolme astmega tulumaks, mille esimene aste on negatiivne. Miks ei võiks siis Soome näiteks sobida?

Sa üritad millegipärast sellest tekitada olukorda, kus ma oleks justkui mingite pahade-pahade maksutõusude ja üldse maksusüsteemi poolt, kuigi kui sa nüüd mu viimased postitused uuesti läbi loed, siis võiksid sealt välja lugeda, et ma suunan tähelepanu lihtsalt argumentide kvaliteedile. Kui nüüd näiteks mingi organisatsioon ütleb, et inimeste tapmine on halb, sest meil jääb selle tõttu saamata maksutulu, ning mina ütlen et see on lollakas argument ja tapmise vastu on palju paremaid argumente, siis ei saa sellest ju välja lugeda seda, et ma kellegi tapmise poolt oleksin.
tagasi üles
SSD
HV Guru
SSD

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.04.2015 00:35:21 vasta tsitaadiga

fallout3, ..... Sa oled ikka üks tark mees!
Eks on ka mõned veel. Seni kuni on riik, seni on maksud. Kui suured, see on poliitika. Kui palju kuhugi on ka poliitika.
Tänapäeval on mu meelest oluline jälgida naabreid. Näiteks alko aktsiis on meil oliselt madalam kui soomes. Tulemus, soome veetaksakse siit palju alkot.
Samas ei saa tõsta julmalt ka praegust aktsiisi, sest meil on ka naaber läti.
Tegelikult olulisem olekski, et riigiaparaat tegeleks rohkem riigi arendusega, mitte mingi aktsiisi mänguga. igasugu makse saab muuta, aga eelnevalt peaks mingi analüüsi koostama.
Kommentaarid: 312 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 266
tagasi üles
Jänes
HV kasutaja

sõnum 15.04.2015 08:29:34 vasta tsitaadiga

fallout3 kirjutas:

Sa üritad millegipärast sellest tekitada olukorda, kus ma oleks justkui mingite pahade-pahade maksutõusude ja üldse maksusüsteemi poolt, kuigi kui sa nüüd mu viimased postitused uuesti läbi loed, siis võiksid sealt välja lugeda, et ma suunan tähelepanu lihtsalt argumentide kvaliteedile.

Jah, tõesti nii ongi ...

fallout3 kirjutas:

Ma selle vastu ei vaidlegi, et aktsiistõus suur on, aga see Õliühingu artikkel on ikka paras p*sk icon_lol.gif
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
delef
HV veteran

sõnum 15.04.2015 08:56:03 vasta tsitaadiga

Kõige kurvem on asja juures see, et hetkel on üritatud ülemaailmselt nafta hind nii madalale tuua kui võimalik ehk odavamaks ei ole väga võimalik rohkem enam minna, et kui hind tõusma hakkab mingi sõja pärast näiteks, siis me enam selliseid madalaid hindasid enam pikalt ei näe. Pikemas perspektiivis on hea, et inimesed ei raiska liialt mittetaastuvat ressurssi.
Kommentaarid: 139 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 123
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 15.04.2015 09:00:55 vasta tsitaadiga

Kas Taavi üritab saada Eesti lühima kestvusega peaministriks?

http://epl.delfi.ee/news/eesti/roivas-kutuseaktsiisi-tousu-vois-igauks-meie-programmist-valja-lugeda?id=71244025
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
2korda2
HV kasutaja

sõnum 15.04.2015 09:16:14 vasta tsitaadiga

Fallout3 jutt on ilus ja argumenteeritud. Viimastes postitustes on jäänud lihtsalt märkimata, et jõukuse ümberjagamiseks on alustuseks vaja jõukust. Kuivõrd me tahame jagada ümber Lääne-Euroopaga võrreldavad määral, siis peaks meil olema juba ka vastaval määral jõukust. Paraku oleme ses osas ikka veel väga maas.

Maksudest rääkides. Kuidas IRL-i ajuvabast maksureformist suudeti koalitsioonileppe jaoks välja pigistada veel jaburam lahendus, vajaks juba meditsiinipersonali sekkumist. Võtab asja ilusti kokku: https://fp.lhv.ee/forum/free/130138?postId=2683596
Kõikjal rõhutatakse, kuidas puudu on võimekatest tegijatest. Maris Lauri, Anne Sulling - meil on olemas võimekad inimesed, kes said väga hästi oma kohal hakkama. Ometi tõrjuti nad nüüd eemale. Häbi on!
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 15.04.2015 09:21:33 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Kas Taavi üritab saada Eesti lühima kestvusega peaministriks?

http://epl.delfi.ee/news/eesti/roivas-kutuseaktsiisi-tousu-vois-igauks-meie-programmist-valja-lugeda?id=71244025

Selle artikli eest saavad nad ratingule 10-20 protsendilise kukkumise. Rõivas on ikka täiega jobu. Ja rahandusministriks panid ka ju täiesti ebakompetentse isiku. Rasked ajad ootavad ees meid. Ja kõige suurema laksu saavad just kõige vaesema kihi esindajad.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
fallout3
Kreisi kasutaja

sõnum 15.04.2015 10:52:15 vasta tsitaadiga

2korda2 kirjutas:
Fallout3 jutt on ilus ja argumenteeritud. Viimastes postitustes on jäänud lihtsalt märkimata, et jõukuse ümberjagamiseks on alustuseks vaja jõukust. Kuivõrd me tahame jagada ümber Lääne-Euroopaga võrreldavad määral, siis peaks meil olema juba ka vastaval määral jõukust. Paraku oleme ses osas ikka veel väga maas.

Me oleme juba ammu tegelenud jõukuse ümberjagamisega Lääne-Euroopaga võrreldavate maksumäärade abil. Nagu ma viimases postituses ka märkisin, siis näiteks käibemaks on meil juba ammu Lääne-Euroopa tasemel. Ja otsuse jõukuse ümber jagamiseks tegid tegelikult valijad, kes toetasid madalapalgaliste ning perede jms toetuste arvestatavat suurendamist. Valitsus on lihtsalt valinud selle jõukuse ümber jagamise mehhanismi, milleks paraku on osutunud peamiselt kütuseaktsiisid, aga võrreldavas mõjus riigieelarvele ka muude maksude tõstmine oleks tekitanud täpselt samasuguse vastuseisu.
Jänes kirjutas:
fallout3 kirjutas:
Sa üritad millegipärast sellest tekitada olukorda, kus ma oleks justkui mingite pahade-pahade maksutõusude ja üldse maksusüsteemi poolt, kuigi kui sa nüüd mu viimased postitused uuesti läbi loed, siis võiksid sealt välja lugeda, et ma suunan tähelepanu lihtsalt argumentide kvaliteedile.

Jah, tõesti nii ongi ...
fallout3 kirjutas:

Ma selle vastu ei vaidlegi, et aktsiistõus suur on, aga see Õliühingu artikkel on ikka paras p*sk icon_lol.gif

Just täpselt. Kui artikli pealkiri ja selle üks esimesi argumente on see, et inimesed hakkavad Soomes laevaga kütuse järel käima, siis võtab see kirjeldus selle artikli väärtuse ilusti kokku küll.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 15.04.2015 10:57:00 vasta tsitaadiga

Jah, kiiret võtet kuidas teisiti teha pole. St. puudub hetkel suutlikus või tahe. Lisaks EL seadused.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 15.04.2015 11:33:00 vasta tsitaadiga

Nokia ostab prantslaste Alcatel-Lucenti 15,6 miljardi euro eest.
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/nokia-ja-Alcatel-lucent-yhdistyvat---kaupan-yksityiskohdat-julki/6AQCRdiR

tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 15.04.2015 12:33:29 vasta tsitaadiga

fallout3 kirjutas:
2korda2 kirjutas:

Me oleme juba ammu tegelenud jõukuse ümberjagamisega Lääne-Euroopaga võrreldavate maksumäärade abil. Nagu ma viimases postituses ka märkisin, siis näiteks käibemaks on meil juba ammu Lääne-Euroopa tasemel. Ja otsuse jõukuse ümber jagamiseks tegid tegelikult valijad, kes toetasid madalapalgaliste ning perede jms toetuste arvestatavat suurendamist. Valitsus on lihtsalt valinud selle jõukuse ümber jagamise mehhanismi, milleks paraku on osutunud peamiselt kütuseaktsiisid, aga võrreldavas mõjus riigieelarvele ka muude maksude tõstmine oleks tekitanud täpselt samasuguse vastuseisu.
Jänes kirjutas:
fallout3 kirjutas:

Jah, tõesti nii ongi ...
fallout3 kirjutas:

Just täpselt. Kui artikli pealkiri ja selle üks esimesi argumente on see, et inimesed hakkavad Soomes laevaga kütuse järel käima, siis võtab see kirjeldus selle artikli väärtuse ilusti kokku küll.

Kui palju eestlasi Soomes töötab? Nüüd on valida kas võtta paak Eestis täis või teha seda Soomes, siis odavam hind dikteerib nõudluse.

2korda2 jutuga olen väga nõus. Eesti keskmine palk on ca 1000€, Soomes on see 2,5-3x suurem (täpset numbrit ei tea). Millegi pärast aga liigutakse meil sinna suunda, et maksud oleksid võrreldavad Soome maksudega, kuid palk on tuntavalt nadim. Küsime siis niipidi, et kui mitu liitrit saab 2019. aastal Eesti keskmise palga eest kütust ja kui mitu liitrit saab Soome keskmise palga eest Soomes kütust? Vihje on täpselt sinna suunda, et mina oma isiklikku eelarvet ei koosta nii, et luban endale ühest otsast šokolaadi ja kommi ning teisest otsast otsin võimalusi, kuidas iseennast peedistades saada lubatud maiustusi. Riigieelarve kasvas minu meelest 6 miljardi pealt 8 miljardi peale suhteliselt lühikese ajaga. Minu eelarve sama aja jooksul 600€ pealt 800€ peale liikunud ei ole. Riik peaks olema ikkagi tema inimesed ja riigijuhtimine võiks vähem lähtuda populismist, vaid ratsionaalsusest?
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
2korda2
HV kasutaja

sõnum 15.04.2015 12:56:42 vasta tsitaadiga

fallout3,
kuivõrd rõhutad, et valijad ise tegid sellise valiku, siis palun ütle ka - milline jõud EI LUBANUD oluliselt ümberjagamist suurendada? Seep see häda ongi - liberaalset parempoolset jõudu lihtsalt enam ei ole olemas. Kõik on (vasak)tsentristid.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
fallout3
Kreisi kasutaja

sõnum 15.04.2015 14:01:40 vasta tsitaadiga

2korda2 kirjutas:
fallout3, kuivõrd rõhutad, et valijad ise tegid sellise valiku, siis palun ütle ka - milline jõud EI LUBANUD oluliselt ümberjagamist suurendada? Seep see häda ongi - liberaalset parempoolset jõudu lihtsalt enam ei ole olemas. Kõik on (vasak)tsentristid.

Jah, seep see häda ongi, aga häda on tekkinud täpselt samamoodi selle tõttu, et valija on erakonnad sinna suunanud. Aastatega on kõik erakonnad suurendanud oma ümber jagamise lubadusi, sest see on see mida valija on valimistel premeerinud. Minu lootus on näiteks see, et nüüd selle aktsiisitõusuga saab valija lõpuks aru, et riik ei saa jõukust õhust juurde tekitada, vaid ainult ümber jagada, ja järgmiste valimiste eel on valijate meeleolu selline, mis lubab ka hoopis õhema riigi ja ümberjagamise vähendamisega tegeleda. Siiamaani on kogu aeg vingutud selle kallal, et riik annab liiga vähe ja võtab liiga palju, äkki nüüd suudetakse kokku panna, et need on sama asja kaks külge.

Taux007 kirjutas:
Riigieelarve kasvas minu meelest 6 miljardi pealt 8 miljardi peale suhteliselt lühikese ajaga. Minu eelarve sama aja jooksul 600€ pealt 800€ peale liikunud ei ole.

tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 15.04.2015 15:04:19 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Nokia ostab prantslaste Alcatel-Lucenti 15,6 miljardi euro eest.
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/nokia-ja-Alcatel-lucent-yhdistyvat---kaupan-yksityiskohdat-julki/6AQCRdiR

Tuleb Nokial veel üks megatehing lähiajal lisaks.
http://www.zdnet.com/article/nokia-confirms-here-mapping-unit-could-be-sold/
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 15.04.2015 15:12:53 vasta tsitaadiga

fallout3, milline teistsugune valimistulemus oleks praeguse absurditeatri asemele midagi paremat pakkunud?
fallout3
Kreisi kasutaja

sõnum 15.04.2015 16:37:04 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
fallout3, milline teistsugune valimistulemus oleks praeguse absurditeatri asemele midagi paremat pakkunud?

Head alternatiivset valimistulemust sisuliselt ei olekski olnud. Vähemalt minu hinnangute kohaselt on kogu valijate meelsus olnud selline, et praktiliselt kõik erakonnad olid oma valimislubadustes keskendunud sellele, milliseid hüvesid nad suurendavad või kui palju nad vaestele maksudest edaspidi rohkem kätte jätavad. Jah, loomulikult ei otsusta valimislubaduste üle otseselt valija, aga valija on poliitilise maastiku sellisesse olukorda pannud, et kui mõni erakond oleks lubanud, et nad hüvesid ei suurenda, või võtavad neid isegi vähemaks, ja selle võrra saaks siis üleüldist maksukoormust (ka aktsiise jms) vähendada, siis oleks nad jäänud ilma ka nende valijate häältest, kellele see tegelikult oleks kasulik olnud. Sellepärast ma räägingi nüüd pigem järgmiste valimiste tulemustest, mitte sellest kuidas oleks võinud olla. Mõni olukord ongi lihtsalt selline, kus enne paremaks ei lähe, kui põhjas ära käidud. Eks näis siis, kas aktsiisitõusuga saab valija sellest aru, või on lihtsam ikka erakondi süüdistada, et "miks nad küll ainult maksutagastusi ja hüvede suurendamisi ette ei võtnud, vaid kõik ilusa maksude tõstmisega ikka ära rikkusid". Lootus ju jääb.

Aga kui sa konkreetset vastust konkreetsele küsimusele tahad, siis Reformierakonna tugevama valimistulemuse korral oleks IRLi nõutav kümneid miljoneid neelav madalapalgaliste maksutagastus ehk olemata jäänud, ja sotside poolelt oleks ka lapsetoetuste kasvu vähem sisse toodud. See oleks ilmselt võinud aktsiisitõuse 5% võrra vähemaks jätta. Utoopilisema poole pealt oleks EKRE valimisvõit ka võibolla mõnevõrra teistsuguse lähenemise toonud. Sotsid, Kesk, IRL ja Vabaerakond oleks kõik ilmselt võimaluse korral veel rohkem hüvesid jaganud.
tagasi üles
hervor
HV kasutaja

sõnum 15.04.2015 17:14:53 vasta tsitaadiga

Pigem oleks IRLile ja sotsidele vähem antava raha eest mõni oma valimislubadus plaani võetud. Minu arust poleks see parem olnud.
Mis puudutab seda, et paremliberaalseid lubadusi vähe on, siis minu arvates on selles süüdi reformi 10 aastat valitsust, mis viinud ühiskonna liberaalselt kaldu ja seda tajutakse kah.
Tegelt minu arust pööratakse maksudele natuke liiga palju tähelepanu ja sisulised küsimustele liiga vähe. Viimasele rohkem tähelepanu pööramine küll eeldaks tõsisemat tööd ja ka süsteemi muutust, kus probleeme lahatakse reaalselt riigikogus, mitte et iga küsimuse korral vaadatakse kontori poole.
tagasi üles
fallout3
Kreisi kasutaja

sõnum 15.04.2015 20:10:40 vasta tsitaadiga

hervor kirjutas:
Pigem oleks IRLile ja sotsidele vähem antava raha eest mõni oma valimislubadus plaani võetud. Minu arust poleks see parem olnud.

Ma hästi ei usu seda, et sellises summas lubadusi oleks ette võetud. Eks sellest saadakse ju väga hästi aru, et aktsiiside nii suur tõstmine ei saa mitte kuidagi populaarne otsus olla, aga praegu oli lihtsalt vaja sotsid ja IRL kuidagi ikka valitsusse saada, enne kui mingit altrernatiivset koalitsiooni oleks välja mõtlema hakatud. Muidugi, kui selline lahendus juba käiku võeti, siis oli see ilmselt kellelgi ikka juba mõttes, aga arvan, et siis oleks poole väiksemate protsentidega piirdutud.

Kui praegu positiivset otsida, siis vähemalt ei tehtud seda tõusu ühe korraga ära, ja on veel võimalus jooksvalt korrektuure teha - kui esimese aasta-kahega ikka tundub, et piiriülene kaubandus ja maksupettused hakkavad tulusid nii kõvasti ära sööma kui kütusemüüjad praegu räägivad, siis on võimalik ka hoogu maha võtta ja edasised tõstmised ära jätta või vähendada või edasi lükata. Ja ega ju keegi hästi niikuinii ei usu, et praegune koalitsioon 4 aastat vastu peab, nii et see neli aastat aktsiisitõusu on praegu veel pigem teoreetiline stsenaarium, mitte kivisse raiutud paratamatus.

Võib ka täitsa olla, et praegu lepitigi ajutise toetuse langusega, et sotsid ja IRL kuidagi pardale meelitada, ja esimene aasta või kaks tehakse see tõstmine ära ka, aga siis visatakse keegi valitsusest välja, öeldakse et nemad ikka sundisid selle rahvale kahjuliku aktsiisitõstmise peale, jäetakse edasised aktsiisitõusud ära, ja tehakse rahva raha päästja nägu ette icon_lol.gif
tagasi üles
hervor
HV kasutaja

sõnum 15.04.2015 21:26:17 vasta tsitaadiga

Suurimad kuluartiklid on ikkagi sotsiaalmaksu langetamine ja tulumaksuvaba miinimumi tõstmine. Esimene kindlalt reformi lubadus, teine ühine soov. Esimeses pidi reform minu arust veel kompromissile minema.
Reform tahab vähemalt sama usinasti raha jagada kui sotsid, lihtsalt sihtgrupp on teine. Egas neil valikut ei ole kah, kui tahavad võimul püsida, sest millegi muuga nad silma paista ei oska.
tagasi üles
plekkpurk
HV vaatleja
plekkpurk

sõnum 15.04.2015 21:29:10 vasta tsitaadiga

fallout3 kirjutas:
hervor kirjutas:

Ma hästi ei usu seda, et sellises summas lubadusi oleks ette võetud. Eks sellest saadakse ju väga hästi aru, et aktsiiside nii suur tõstmine ei saa mitte kuidagi populaarne otsus olla, aga praegu oli lihtsalt vaja sotsid ja IRL kuidagi ikka valitsusse saada, enne kui mingit altrernatiivset koalitsiooni oleks välja mõtlema hakatud. Muidugi, kui selline lahendus juba käiku võeti, siis oli see ilmselt kellelgi ikka juba mõttes, aga arvan, et siis oleks poole väiksemate protsentidega piirdutud.

Ee, need aktsiisitõusud ei olnud Reformierakonna sundkäik, et koalitsioonipartnerite soovidele vastu tulla. Seda nad raiusid juba valimiskampaania ajal, et nemad võtavad raha lastetoetuse ja sotsiaalmaksu alandamise jaoks aktsiiside suurendamisest.
Aga nalja ka: et riiki, lapsi ja madalapalgalisi edaspidi ikka toetada, peab vastutustundlik kodanik ahelsuitsetama, massiliselt jooma ja purjus peaga võimalikult suurte Ameerika autodega ringi kihutama ning siis politseipatrulli üles otsima ja korralikult jaurama, et ikka maksimumitrahvi saaks icon_lol.gif
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
fallout3
Kreisi kasutaja

sõnum 15.04.2015 21:50:56 vasta tsitaadiga

plekkpurk kirjutas:
Seda nad raiusid juba valimiskampaania ajal, et nemad võtavad raha lastetoetuse ja sotsiaalmaksu alandamise jaoks aktsiiside suurendamisest.

Sellisel juhul seda lihtsam - kui aktsiisitõusude plaan oli selgelt juba enne valimisi teada, ja seda lubanud erakond võitis valimised, siis ei ole millegi üle kaevata ju, tuleb ainult valijat süüdistada w00t.gif Ja taaskord järeldus, et proovime järgmisel korral paremini.
tagasi üles
Tux
HV kasutaja

sõnum 16.04.2015 01:39:15 vasta tsitaadiga

Hea lugeda siinseid asjalikke ja põhjendatud kommentaare kütuseaktsiisi teemadel thumbs_up.gif FB-s ja ajalehtede kommentaariumites on madalalaubaliste vingujate kommentaare üsna hirmutavalt palju.

Kui lisaks kütuseaktsiisile laiemalt vaadata EL-s toimuvat, siis võib ju Eesti autojuht siiani end päris hästi tunda, kuna lisaks kütusehinda peidetud aktsiisile CO2 põhise automaksu pärast me praegu muretsema ei pea. Kuigi suuremas osas EL riikides tuleb veel päris oluliselt rahakotti kergendada: http://www.acea.be/uploads/publications/CO2_tax_overview_2015.pdf

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Arutlused majanduse teemal (KÜSITLUS - Palju sul sääste on?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 565, 566, 567 ... 1650, 1651, 1652  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.