Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
plekkpurk
HV vaatleja

|
06.04.2015 15:42:35
|
|
|
soca kirjutas: |
no aga mismoodi? poes näpin paar tundi? ...kokkupuudet on olnud küll mingil määral OS'iga, veidi harjumatu kuid on meeldinud. |
Ma arvan, et OS-iga harjud sa nii või teisiti ära, eks tal on omad kiiksud, nagu Windowsilgi. Ise olen DAW softi kasutanud mõlemal platvormil ja ausalt öeldes, kui sul kõik on paika häälestatud ja softiga töötad, siis mingit erilist vahet ei ole, toimivad täpselt sama moodi, klahvikombod on natuke teised ainult.
Mis jõudlusse puutub, siis mõlemad platvormid on pmst sama "kapotialusega". Ma ei dea, mis mudel sul praegu on, aga olen kuulnud, et Dellid pidavatki üsna kehvad audio jaoks olema. Või kui mingi jõudluse vajaduse järsk tõus oli, siis ehk on mõistlikum üldse lauaarvuti peale mõelda.
Ise käisin hiljaaegu sama tee läbi ja valisin praegu siiski PC platvormi (Lenovo T520) ja kuna teen palju (enamuses) live-salvestusi, siis põhiline kriteerium oli see, et millest mul vähem kahju on, kui keegi purjus kodanik sinna topsi õlut peale valab või mõne transpordiõnnetuse käigus puruneb.
Ma ei tea, millised on sinu vajadused ja palju sul jõudlust/porte/ekraanipinda vaja on, aga minu meelest Macbook Pro põhiline eelis on see, et temaga on vähem jama: PC puhul on oluline leida mudel, mille DPC latency oleks võimalikult madal ja draiveritega võimalikult vähe konflikte ja probleeme, Macbookiga seda jama ei ole, võid eos suht kindel olla, et kõik töötab enamvähem karbist võttes juba nii nagu peab. PC pealt võib enamvähem usaldada Lenovo W ja T seeriat, HP Elitebooke ka. Aga kontrollima peab alati. Ja PC-ga on see, et kui ta ikkagi korralikult ära tuunida helitöö jaoks, siis n-ö igapäevakasutus kannatab korralikult, mina paigaldasin näiteks 2 eraldi operatsioonisüsteemi. Ja Windowsi saad ka Macbookile soovi korral paigaldada.
Teine teema on see, et kui sul nt optilist seadet või Firewiret vaja on, siis uutel Macbookidel neid ei ole. Samuti ei ole kõvakettad väga kergesti vahetatavad. Lenovo kasuks valisingi just selle Ultrabay süsteemi pärast, mis võimaldab sisemisi kõvakettaid CD-seadme asemel n-ö kassettidena kasutada.
Ühesõnaga, ma ütleks nii, et kui raha pole probleem, kasutad arvutit ka muudeks asjadeks ja Firewire pole oluline, võta Macbook Pro.
Kui aga tahad poole odavamalt läbi saada, viitsid alguses (ja ilmselt natuke ka hiljem) mässata või olulised on mõned võimalused, mida Mac-id ei paku (a la Firewire, sisemine optiline, hiiglaslik sisemine kõvakettaruum etc), võta PC.
Samuti, arvestama pead oma kasutatava tarkvara ühilduvuse, litsentsidega. Ja igaks juhuks soovitan guugeldada, kuidas su kasutatav riisvara Mac-iga läbi saab, kuigi enamasti on probleemid pigem PC peal.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
soca
HV vaatleja
|
06.04.2015 22:25:19
|
|
|
tänud pika vastuse eest, mitu lauset sinu tekstis panid asja paika et lähen seekord Maci teed, nagunii olen mitu aastat juba kibelenud Maci proovida.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
07.04.2015 08:42:18
|
|
|
Peamine on avatud silmadega läheneda kogu süsteemile. Need, kes Win8/10 tulekul nutavad startmenüüd endiselt taga... jäävad igalpool hätta. Kes aga julgevad uusi asju proovida - saavad igalpool hakkama.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
07.04.2015 09:04:28
|
|
|
Windowsil peab ikka Start menüü olema. Sama elementaarne, kui OSXi dock.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
07.04.2015 09:22:50
|
|
|
raxz kirjutas: |
Windowsil peab ikka Start menüü olema. Sama elementaarne, kui OSXi dock. |
See on täitsa vale teema küll aga - OSXi's ma kasutan cmd+space misiganes asjade käivitamiseks, dock - noh, on ju olemas aga vajadust ei tunne. Win8/10 all on ka võimalik sarnast süsteemi kasutada, milleks minna miljonit instalitud programmi läbi lappama? Võinoh - mulle meeldib toimetada klaveriga: cmd+space - light - enter ja Lightroom avaneb. Windowsis samamoodi ainult Windowsi nuppu kasutades.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
07.04.2015 10:17:45
|
|
|
Ma kasutan ka Spotlighti kõige käivitamiseks. Dock on mugav, kui tahad mõnda faili avada mingi teise programmiga, kui ette nähtud. TextEdit dockis näiteks. Sinna saan ükskõik mis faili lohistada ilma et peaks hakkama paremklikkima ja otsima, millega avada. Lisaks on seal ka Mail ja Calendar - kohe ülevaade, kas on uusi kirju-kohtumisi või mitte. Safari on ka harjumusest. Rohkem polegi praegu.
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
07.04.2015 22:38:51
|
|
|
OT: cmd+space ja otsing. Huh kui palju liigutusi ja tippimist peab tegema ühe appi avamiseks. 15-20 enam kasutavat appi dockil- hiirega peale ja klikk
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
07.04.2015 22:48:33
|
|
|
Kellele ema, kellele tütar. Mul käib klaveriga kõik märksa kiiremini kõik kui hiirega ja sisuliselt puudub möödaklikkimine, õige ikooni otsimine/tabamine. Samamoodi eelistan teatud juhtudel top/df/du/cd/less käske Activity Monitori, Finderi ja veel mõne vidina puhul. Mõni asi on dockis ka, Finderit pruugin samuti pidevalt.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
D3ff
HV kasutaja

|
08.04.2015 07:42:02
|
|
|
Mul on dokis lisaks Finderile, Trashile ja Downloadsile ainult meiliklient ja brauser Ülejäänud kraami käivitan vajadusel Spotlightiga. Ehk siis kui juba arutelu selles suunas liigub, siis näitab see eelkõige OSXi kasutajaliidese paindlikkust - kõik leiavad endale parima lahenduse
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
soca
HV vaatleja
|
26.04.2015 19:41:14
|
|
|
Sai ka siis Applei grupi liitutud ning endale Macbook Pro mid 2014 soetatud. Oleks küsimus aku ja power adapteri kasutamise osas, et kas on soovitatav olla enamus ajast aku pealt või siis juhe taga? Kui juhe taga ja aku täis kas ta lülitab siis aku välja ja kasutab ainult vooluvõrgu toidet või laeb akut üle? Veel ei ole ma aru saanud et kuna nagu laadima peaks panema, ise olen pannud 20% pealt laadima. Praegu olen miinimun 15%ni lasknud hetkel, mingeid piukse vahepeal teeb et kas see ongi märguanne et peab laadima panema?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
26.04.2015 19:43:34
|
|
|
soca, kasuta ja ära mõtle tänapäeval aku peale.
Ei ole mingit vahet kas 2014 masinal aku annab 2018 aprillis otsad või juulis
|
|
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti
|
26.04.2015 20:36:17
|
|
|
+1 digweedi jutule
all pildil minu arvuti aku. Alates 2010 aastast ja vahepeal vahetatud ei ole. Järelejäänud mahutavuse ja kestvuse osas tee omad järeldused. Never-ever pole rakendanud mingeid spets akusäästuvõtteid või kuidagi laadimisi jälginud. Kasutatud kuidas juhtub, laadinud kuidas juhtub.
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
4 :: |
4 :: |
240 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
26.04.2015 20:50:17
|
|
|
Jah, eelnevale. Enne on arvuti ise moraalselt vananenud kui aku niipalju vähem kestab, et see häirima hakkaks. Akud ise ka üsna nutikad ja OS X + aku enda kontroller tagavad aku võimalikult pika eluea.
Rahustuseks võib öelda, et kui juhe on seinas ja aku täis laetud, võtab arvuti toidet otse seinast
|
|
Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
26.04.2015 20:52:30
|
|
|
Laen ka kuidas kunagi. Kui laadija lähedal, siis ühendan kohe külge. Ei huvita, kas on 90, 42 või 2% akut. Muidu jooksen 1% peal laadija järele.
Arvuti mid 2012.
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
soca
HV vaatleja
|
26.04.2015 20:54:02
|
|
|
Okei tänud vastuste eest ...Muidugi väga väga rahul, kasutanud nädala ja windowsiga läpakat enam näha ei taha ...Retina ekraan
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
02.05.2015 21:07:23
|
|
|
Googeldan juba tükk aega aga ei saa sotti. St kas ongi nii, et MacBook Pro puhul on ketta liideseks PCIe mitte "tavaline" SATA3?
Võinoh, kui rääkida mis TEGELIK küsimus on. Kui soovida, et oleks:
* MacBook Pro Retina (ilmselt 2012 või 2013 kuna mida uuem seda kallim)
* i7. Või i5 kui muidu hind lakke läheks
* 16GB RAM (või 8 kui hinnavahe on märkimisväärne). Pealegi on RAM vist emaplaadile kinni joodetud vastavatel mudelitel ning 16GB muudaks olukorra keeruliseks ja valiku väikseks
* 1TB SSD
* rahakott pole puuga kaelas aga ilmselt pole ka kogu see kooslus otseselt odav.
Siis mis variante üldse oleks? St muus osas MacBook Pro leiaks ilmselt - aga kuidas on lood seal sees oleva SSD või HDD upgradega?
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
03.05.2015 00:18:53
|
|
|
SATA liides puudub ja.
Retina 15.4" i7 ( i5 ainult 13.3" ) 16GB RAM ja SSD suurus nii palju kui rahakott kannatab on ok pill küll RAWide kruttimiseks
|
|
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
03.05.2015 10:05:12
|
|
|
See pole enam otseselt MBP küsimus kuid - PCIe liidesega 1TB kettaid HV'st ei leiagi. On 1,2 TB Intel aga selle hind on neljakohaline juba. Äkki keegi oskab ütelda, mida ma valesti teen?
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
03.05.2015 10:55:22
|
|
|
MBPle on ainuke võimalus eBayst SSD osta.
Neil PCIe oma ühendus tehtud.
|
|
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anton
HV veteran

|
15.05.2015 15:11:08
15" MacBook Pro ei käivitu |
|
|
Tundub, et mu käes olev MacBook Pro ei taha enam pilti ette võtta. Väidetavalt emaplaadi viga. Kellel ideid, kuidas ta mõistliku hinnaga käima saada või mida edasi teha? Arvuti peaks ise olema aastast 2009. Prose on 2 tuumaga Intel ja videokaarte on ka 2 tükki sees. Aku peaks töötama.
|
|
Kommentaarid: 87 loe/lisa |
   |
2 :: |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
Harrison
HV veteran

|
08.06.2015 13:18:45
Re: 15" MacBook Pro ei käivitu |
|
|
Anton kirjutas: |
Tundub, et mu käes olev MacBook Pro ei taha enam pilti ette võtta. Väidetavalt emaplaadi viga. Kellel ideid, kuidas ta mõistliku hinnaga käima saada või mida edasi teha? Arvuti peaks ise olema aastast 2009. Prose on 2 tuumaga Intel ja videokaarte on ka 2 tükki sees. Aku peaks töötama. |
Tõenäoliselt videokivi või silla viga. Vahetus ilmselt seal 100€ kandis.
|
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
246 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
23.06.2015 23:45:43
|
|
|
1. Kui vaadata Eesti kaubandusvõrgustikku ning MBPr (MacBook Pro Retina) (13,3'' ekraaniga mudel, 8GB RAM, 256GB SSD) 2014 ja 2015 mudeleid siis hinnavahe on ca 150 eurot. Kas see hinnavahe on ka sisuliset tähtis? St everymac.com räägib nii: "Compared to its predecessor, this model looks nearly identical externally, but it has a more advanced processor and architecture, more advanced graphics processor, faster RAM, a faster SSD, and a higher capacity battery as well as the aforementioned more advanced "Force Touch" trackpad."
Kiirem RAM, SSD, natuke uuem CPU/int. video - tea, kas on väga vahet nö. tavalise kontoritöö seisukohast? 3Wh suurem aku - see natuke juba on midagi, kuigi vaid mõni protsent. Touchpadi osas peab vist enda käega proovima, numbrites vahet ei kirjelda. Kuna aeg-ajalt on Virtualboxi vaja kasutada erinevate op.süside jaoks siis muidugi on iga kiirusevõit abiks.
2. MBPr ning kasutamine kontoris, vahel ka mujal - kuna docki pole siis mis head võimalused üldse on? Mingitsorti thunderbolt'i hub? Või tuleb kogu aeg kaableid külge lapata kontorist lahkudes ja külge panna kui tagasi tulla? Laiast maailmast muidugi leiab mingeid dock'e, odavad nad pole...
3. Kas MBPr bluetooth sööb kenasti ka suvalisi odavaid BT hiiri? Või on need hiired enamasti oma USBi käiva saatjaga ja muudmoodi ei tööta? Apple enda Magic Mouse on ebamugav.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru

|
24.06.2015 13:06:39
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
2. MBPr ning kasutamine kontoris, vahel ka mujal - kuna docki pole siis mis head võimalused üldse on? Mingitsorti thunderbolt'i hub? Või tuleb kogu aeg kaableid külge lapata kontorist lahkudes ja külge panna kui tagasi tulla? Laiast maailmast muidugi leiab mingeid dock'e, odavad nad pole... |
Thunderbolt'i külge käivad dokid täitsa olemas kolmandatelt osapooltelt. Isiklikult kogemus Belkini omaga, mis 2015 MBPr küljes täitsa toimib. Odavad nad tõesti ei ole...
|
|
Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
24.06.2015 14:33:32
|
|
|
Arvestades nende asjade hinnaklassi, on seda 150€ hinnavahet väärt küll.
|
|
Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|