Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SSD versus HDD märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 365, 366, 367 ... 524, 525, 526  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.03.2015 15:51:14 vasta tsitaadiga

jeesus188, jajah, samsa puhul oli lollikindlust näha hiljuti
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 28.03.2015 16:01:06 vasta tsitaadiga

rmc, Teen aga täna enam ei viitsi.
jeesus188, Kõige lollikindlam on maast kivi võtta - kestab 1000 aastat icon_biggrin.gif . Eranditult igal SSD tootjal on mingil ajahetkel mingi jama olnud. Just tarkvaraline mitte riistvaraline.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 28.03.2015 16:59:00 vasta tsitaadiga

siia HDD vs SSD jutu lõpuks võiks veel näitena tuua selle video, mis ma oma emale andsin kui ta kurtis, et läpakas aeglane (t61 oli tal, nüüdseks uus asi juba ja ssd ka):
Link

thinkpad t60 side by side HDD ja SSD - boot + 10. programmi avamine.
ehk vana arvuti puhul ikkagi märgatav vahe.

infect
Kreisi kasutaja
infect

sõnum 28.03.2015 17:03:19 vasta tsitaadiga

rmc, Täpselt seda ma silmas pidasingi tavakasutajale kasulikkuses. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 28.03.2015 17:43:57 vasta tsitaadiga

rmc kirjutas:
jeesus188, jajah, samsa puhul oli lollikindlust näha hiljuti
ära sa märgi, mul töötab sellega icon_cool.gif
Mõte selles, et teistel on vigu yldjuhul rohkem

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Vael
HV Guru

sõnum 28.03.2015 18:34:48 vasta tsitaadiga

rmc, ühelt poolt teeb postitatud video asja väga selgeks. Samas tekkis paar küsimust: kui nüüd see sama mitu(kümmend) aastat vana 100!GB HDD panna tavaarvutisse, ütleme midagi Devils Canyoniga ja siis võrrelda WD 3-4TB kiirustega (mis teevad ise juba 100 MB\s), et kuidas siis olukord on? Või lisada korralik HDD T60?

Selles suhtes olekski hea kuulda katsetuste kohta: nagu eespool mainiti, et näiteks 5GB postkastide(endal 50mb max, nii et ei oska kommenteerida) puhul abiks. Mängudega on 50\50, töötlusel nii palju kui näinud, siis ka annab projekti avamisel SSD juurde(mida tehakse 1-2 päevas?).

Samas omalt poolt võin lisada, et pigem prosale "kuuma" andes kiirenesid kõik toimingud. Katsetasin downclockida oma IB i5-t(teise teema jutt), ja sinna 3GHz piirimaile jõudes hakkas ikka uimama, 3,8Ghz TB juba liigutab, 4.2Ghz TB oleks veelgi kiirem. Nii, et kui muldvana kast pole ja suuri "projekte" päevas 10x ei ava, siis tänapäevased 3-4TB HDD minu arust ei ole ka teab kui aeglased. Ning Ubuntu jookseb 500-se Blue pealt, ei ütleks küll, et FF peaks nüüd 10 min ootama. Prosa jõuab(ja tänapäevasetel arvutitel peaks kõik jõudma), siis ei uimerda midagi. Isegi Ubuntu ülestulekut ei pea nüüd teab kui kaua ootama.
Enne kui 1TB kettaid hulgi hea hinnaga data\backup ketasteks osta ei saa pole SSD eelised veel väga selged. Kui aga ühelt kettalt teisele ka 2-300MB\s vähim kiirus hakkab olema, siis võib tõesti HDD, prügikasti ei tohi visata, aga taaskäitlusesse viia;)

Ses suhtes pean kasutajaga Cabbage, nõustuma, et kui maht oluline, siis võtta 1+TB HDD, kui väga kärsitu inimese kasti ehitamine, siis SSD sama raha, aga väiksema mahuga. HDD (WD) ikka lollikindlam, saab alati backup kettaks lükata.

Tomorrow, ma pole ühtki installi USB3.0 pulgalt tööle saanud, installid ja kõik käib USB 2.0 ning siis tuleb ka kaustade nimetused 2-3 tähemärgi pikkuseks muuta, et üles leiaks(googlist leitud nipp)...
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 28.03.2015 18:43:33 vasta tsitaadiga

multitasking. ssd-de kasutajale tajutav kiirus ei seisne ju mitte niivõrd järjestiklugemise-kirjutamises kui random access.
100gb kanti ketaste ajal jäid kiirused mõnevõrra praegustele alla, kuskile 80mb/s kanti. odavamatel vast alla kuskil 50mb/s-ni.

tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 28.03.2015 18:50:07 vasta tsitaadiga

Vael, seal ei ole andmeid HDD kohta, et saaks konkreetsemalt rääkida, ent ilmselgelt oli ketas ka vana. ammendavaks vastuseks oleks vaja võrdlust, kus kettad (ja ssd'd) käivad läbi kõik kombod.

uus arvuti, uus ketas
vana arvuti, vana ketas
uus arvuti, vana ketas
vana arvuti, uus ketas

uus arvuti, ssd
vana arvuti, ssd

ja siis videosse icon_smile.gif

gerdo
HV vaatleja

sõnum 28.03.2015 19:02:23 vasta tsitaadiga

Viimane video muidu hea mõte aga sama install võiks ka siis olla. Videol olid näiteks ikoonid erinevas kohas desktopil.
Vana kettaga tundus nii aeglane, et see aeglane kiirus võib olla ka tarkvarast.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 28.03.2015 19:08:50 vasta tsitaadiga

jep, sul õigus, see võib väga suure vahe sisse mängida.. oleks vaja clone'iga install tõsta ketastele lihtsalt ja siis testida icon_smile.gif
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 28.03.2015 19:11:35 vasta tsitaadiga

pigem lihtsalt lasti asjad käima mingi skriptiga, misjõuga kõik samal ajal laadima sundis. hdd peal on see väga karm.
tagasi üles
infect
Kreisi kasutaja
infect

sõnum 28.03.2015 19:25:37 vasta tsitaadiga

Aga proovi ise ära. Hea test selleks oli omal ajal ctrl+a desktopil ja lükkad enter icon_biggrin.gif
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 28.03.2015 19:29:30 vasta tsitaadiga

londiste, jep, samas install oli vast ka nii, et enne oli vana ja sassis registry jms'ga install, ssd peal värske.. st. pole võrdne eriti.

kui kõik korraga pandi, mitte järjest, siis on see ka lamp. mingiaeg tahaks päris testi teha.

infect
Kreisi kasutaja
infect

sõnum 28.03.2015 20:00:31 vasta tsitaadiga

Neid teste näed juutuubis küllaga. Esimene ette juhtuv:

Link

Ja üks link veel, peaks cabbagele, eriti meeldima: https://www.youtube.com/watch?v=yQjc-XW0G7Y
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 28.03.2015 20:02:19 vasta tsitaadiga

cabbage kirjutas:
Reaalsus on see, et mina küll SSD tavakasutajale ei soovitaks.

Reaalsus on see, et just tavakasutaja võidab kõige enam SSD puhul, alles hiljuti hakkas üks tuttav uut arvutit soetama, raha ka pole, vana arvuti muutus tatt aeglaseks, ütlesin, et soetagu SSD, punnis mis ta punnis kuid lõpuks siiski võttis selle 250GB 850EVO ära, tõstsin kogu kraami siis SSD peale ja kui arvutiga uuesti ta tutvust tegi, oli imestus suur, polegi uut arvutit soetada vaja, kaua siuke vastu peab, ütlesin, et kui siiani 7 aastat vastu pidas siis järgmine 7 peaks garanteeritud olema, raha kokkuhoid missugune, ei osanud teine kuidagi ära tänada sellise hea nõu eest, aga sinusugusele mängurile uusima riistvaraga võib-olla tõesti SSD on mitte vajalik, mis hoiad teda seal arvutis, müü maha ja lase vana HDD peal edasi ja ära kire, et SSD on väärt 5/10, mina annan küll vähemalt 850EVO jaoks hinde 10/10 ja seda SATA2 otsas.

caramis
HV Guru
caramis

sõnum 28.03.2015 20:35:07 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
cabbage kirjutas:

Reaalsus on see, et just tavakasutaja võidab kõige enam SSD puhul, alles hiljuti hakkas üks tuttav uut arvutit soetama, raha ka pole, vana arvuti muutus tatt aeglaseks, ütlesin, et soetagu SSD, punnis mis ta punnis kuid lõpuks siiski võttis selle 250GB 850EVO ära, tõstsin kogu kraami siis SSD peale ja kui arvutiga uuesti ta tutvust tegi, oli imestus suur, polegi uut arvutit soetada vaja, kaua siuke vastu peab, ütlesin, et kui siiani 7 aastat vastu pidas siis järgmine 7 peaks garanteeritud olema, raha kokkuhoid missugune, ei osanud teine kuidagi ära tänada sellise hea nõu eest, aga sinusugusele mängurile uusima riistvaraga võib-olla tõesti SSD on mitte vajalik, mis hoiad teda seal arvutis, müü maha ja lase vana HDD peal edasi ja ära kire, et SSD on väärt 5/10, mina annan küll vähemalt 850EVO jaoks hinde 10/10 ja seda SATA2 otsas.

ma mõtlen ka, et kui SSD ikka nii s*tt on, siis müü maha ta ja et ikka korralikku pauku oma raha eest saada, pane IDE pistikuga ketas sisse, vot see on üüber icon_lol.gif
aga tõesti, pärast endale ühe nunnu 120GB 840EVO ostmist oli iga kord ige paljas, kui kiire masin ikkagi on. sügiseks juba idee paigas, et 120GB isend ema sülerisse paigutada ja omale 250+512 võtta, vastavalt siis OS ja programmid ning mängudele suurem ketas thumbs_up.gif

tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 28.03.2015 20:53:29 vasta tsitaadiga

caramis kirjutas:
omale 250+512 võtta, vastavalt siis OS ja programmid ning mängudele suurem ketas thumbs_up.gif

Osta siis kohe 1TB, tuleb odavam ja ruumi ka rohkem.
Kommentaarid: 888 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 668
tagasi üles
cabbage
HV kasutaja
cabbage

sõnum 28.03.2015 20:57:46 vasta tsitaadiga

caramis kirjutas:
Marie kirjutas:
cabbage kirjutas:

ma mõtlen ka, et kui SSD ikka nii s*tt on, siis müü maha ta ja et ikka korralikku pauku oma raha eest saada, pane IDE pistikuga ketas sisse, vot see on üüber icon_lol.gif
aga tõesti, pärast endale ühe nunnu 120GB 840EVO ostmist oli iga kord ige paljas, kui kiire masin ikkagi on. sügiseks juba idee paigas, et 120GB isend ema sülerisse paigutada ja omale 250+512 võtta, vastavalt siis OS ja programmid ning mängudele suurem ketas thumbs_up.gif

Oeh, üks lause rebitakse kontekstist niimoodi välja ja ainult sinna andmine käib. Vaidle nagu Edgariga. Loe korraks kogu tekst uuesti läbi ja saaksid ehk aru, et kui tõepoolest inimesele mahub kogu vajalik kraam 120gb peale ära ja eelarve on jullale ca 60 euri siis igal juhul SSD. Lihtsalt paljudel kodanikel on filme vaja kõvakettal hoida ja muud kraami mis tähendab, et see 120gb saaks päris kiiresti täis.

Ja Marie kas arvad, et tavaline format ei oleks ka kiiremaks teinud arvutit?

Pigem see mis ma olen siin päris mitme postitusega täna juba kordanud on see, et SSD ei ole Alati way to go ja SSD ei ole kindel võitja veel Täna.

Ja asja üle vindi keeramine näitab tegelikult nõrkust teie (minuga täielikult vastandujate) poolt. Samuti need testid... nagu ka LinusTechTips oma mida nad ka ise ütlevad et täielik äärmus. 10 programmi korraga avamine ja mingi võrdluse veel leidsin netist et 270mb faili avamine photoshopis... ma ju olen korduvalt rääkinud selle vastandist ja ka tegelikult välja toonud, et SSD kindlasti on kiirem ja kindlasti on inimesi kellele see sobib.
Ja viimasena - see mis hinde ma enda jaoks annan mingile tootele on minu mure, ma arvestan ka maksumust ning mis ma selle eest saan ja mida ei saa. kopp.gif
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
busta
HV veteran

sõnum 28.03.2015 21:06:33 vasta tsitaadiga

Marie Vana kõvaketas oli sodi/fragmente täis ning windows peal hapuks läinud.

Vahetasin just ühel vanal c2d läpparil hdd vähe uuema hdd vastu ja see masin hakkas väga normaalselt liigutama nii et võta näpust.

viimati muutis busta 28.03.2015 21:08:35, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 28.03.2015 21:07:31 vasta tsitaadiga

cabbage kirjutas:

Oeh, üks lause rebitakse kontekstist niimoodi välja ja ainult sinna andmine käib. Vaidle nagu Edgariga. Loe korraks kogu tekst uuesti läbi ja saaksid ehk aru, et kui tõepoolest inimesele mahub kogu vajalik kraam 120gb peale ära ja eelarve on jullale ca 60 euri siis igal juhul SSD. Lihtsalt paljudel kodanikel on filme vaja kõvakettal hoida ja muud kraami mis tähendab, et see 120gb saaks päris kiiresti täis.

Ja Marie kas arvad, et tavaline format ei oleks ka kiiremaks teinud arvutit?

1. filmide ja muu sellise jaoks on alternatiivina olemas sisesed ja ökod HDDd. pealegi, väiksem SSD + suurem HDD on hetkel parim bang for € .sülearvuti omanikele välised kettad, mis on igal endast lugupidaval süleriomanikul juba nagunii olemas.
2. mis kasu formatist on, kui kõik filmid ja muu mudru ära kustutada, lihtsam ju SSD võtta ikkagi
#edgar

tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 28.03.2015 21:15:05 vasta tsitaadiga

kel tõesti 2 ketast läbrakasse ei mahu ostku väline ketas icon_rolleyes.gif
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 28.03.2015 21:28:39 vasta tsitaadiga

alati ei ole mõistlik panna välist ketast, mõnikord on õigustus ka HDD kasutamiseks... mõningatel juhtudel, a fakt on see, et enamikel juhtudel on mõistlik SSD panna sisse icon_smile.gif
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 28.03.2015 21:33:06 vasta tsitaadiga

99% ssd, 1% ma jätan imelikele icon_rolleyes.gif icon_lol.gif
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 28.03.2015 21:40:38 vasta tsitaadiga

ma ei saa üldse aru hdd süsteemikettaks on neile 1% 1x kuus delfit lugevatele penskaritele, igal teisel juhul ssd all day err day.
Kommentaarid: 490 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 398
tagasi üles
busta
HV veteran

sõnum 28.03.2015 21:42:27 vasta tsitaadiga

Sealt on näha kui kiiresti läheb ülesse: asrock Fatal1ty Z97 Killer, millel hdd WD Black(1tb) ja proseks on 4ghz peale kellatud intel-pentium-g3258. http://www.upload.ee/files/4599289/WP_20150318_005.mp4.html
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SSD versus HDD mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 365, 366, 367 ... 524, 525, 526  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.