Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 359, 360, 361 ... 470, 471, 472  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 03.03.2015 12:50:47 vasta tsitaadiga

[veix] kirjutas:
Elisa kõmmutab Tallinnas 4G tugijaamu juurde päris korraliku kiirusega https://www.elisa.ee/et/Eraklient/Firmast/Uudised/1118/vorgu-voimendamise-teine-etapp-toob-tallinnasse-35-4g-tugijaama-nadalas

Kui vaid nad nüüd mahtu ka juurde annaks.

Ära unusta lauset: "Täna alustabki Elisa võrgu võimendamistööde teise etapiga, mille käigus uueneb Tallinnas kahe ja poole kuuga 170 4G LTE tugijaama. "

See tähendab, et vastavalt varasemale diilile nad vahetavad välja oma jaamad Huawei vastu.

Uuendamine suures osas ilmselt tähendab "vanade jaamade väljavahetamist".

Kas miski reaalselt muutub, seda näitab aeg
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jannp
HV kasutaja
jannp

sõnum 03.03.2015 13:11:40 vasta tsitaadiga

See 800 MHz on ju eelmise sajandil põhinev ADSL kiirus.. kas eesmärk ongi tagada kuni 5 MBit/s leviala?
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 03.03.2015 13:54:32 vasta tsitaadiga

jannp kirjutas:
See 800 MHz on ju eelmise sajandil põhinev ADSL kiirus.. kas eesmärk ongi tagada kuni 5 MBit/s leviala?

Teevad ju augu reklaami - nendega puurima ei pea icon_razz.gif
Kiirusest aga ei räägita...
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Arseni
HV vaatleja

sõnum 03.03.2015 17:26:54 vasta tsitaadiga

RTMS kirjutas:
Mul juba mingi paar kuud nett kehva olnud. Õigemini meil. Mul kõnekaart ja vennal liitumine. Enne sai online-s mängida ja üldse toimis paremini. Nüüd võib mängimisest vaid unistada ning üldse võtab netiga ühendamine alati kuidagi palju aega. H+ tihtipeale ees aga kuidagi ei taha laadima hakata. Kui mobiilne andmeside korra välja lulitada ja siis uuesti sisse laeb tihtipeale lehe kokkuvõttes kiiremini ära.

Mul on peaaegu sama probleem, aga mul telefonis väga tihti selline asi, et H vahetamine H+ vastu mõnikord võtab kuni MINUT aega. Proovisin Tele2 ja EMT kaardi panna telefoni sisse - KÕIK OK.
Elan Lasnamäel ja siin kogu aeg võtab palju aega interneti ühendamiseks. Käisin paar päeva tagasi Mustamäel, seal toimib internet väga hästi. Võtad telefoni taskust ära, lülitad ekraani sisse ja kohe H vahetub H+ vastu. Olen 100% kindel, et see on Elisa probleem, mitte telefoni probleem. Helistasin ja kirjutasin nendele juba mitu korda, ütlevad, et nende poolt kõik toimib hästi.
tagasi üles
inah
HV kasutaja

sõnum 03.03.2015 21:25:51 vasta tsitaadiga

Pean ka mainima et võrreldes enne 4g tulekut oli 3g normaalse leviga ja nt. ennem oli Tallinn-Tartu mnt paar katkestust nüüd aga pidevad katkestused,ilmselt 3g võrgu arvelt ehitatakse 4g võrku thumbs_down.gif.Ma ei kujuta ette mis siis veel kui puud lehte lähevad ELISA 3g on ainult üks suur katkestus.Ma olen juba 10 aastat elisa klient olnud ja peale sellist pähe kusemist ma elisalt enam 4g kah ei võta.

viimati muutis inah 03.03.2015 21:29:35, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.03.2015 21:29:24 vasta tsitaadiga

Arseni kirjutas:
Elan Lasnamäel ja siin kogu aeg võtab palju aega interneti ühendamiseks. Käisin paar päeva tagasi Mustamäel, seal toimib internet väga hästi.

Kirjuta Edgarile, võibolla tehakse lasnamäelaste jaoks munitsipaaloperaator icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 03.03.2015 21:56:52 vasta tsitaadiga

kapitalism, ettevõte eesmärk on kasumit teenida. Selleks kõlbab kõik, mis ei ole seadusevastane. Ja eelnev ei ole.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
janll
HV vaatleja

sõnum 04.03.2015 00:07:46 vasta tsitaadiga

Eile öösel 1:59 kadus nett ära ja kell 4 igatahes polnud tagasi tulnud veel. EMT Super kaardiga sain niipalju uurida, et info all neil teade et ei tööta ja vabandavad. No kas tõesti selle kärjeinfo all kuidagi ei saaks telefoni ekraanile niisuguseid teateid saata? Kui mul nett ei toimi, kuidas ma peaksin siis nende kodulehele saama vaadata icon_rolleyes.gif
tagasi üles
hendrik32
HV Guru

sõnum 04.03.2015 03:14:31 vasta tsitaadiga

janll kirjutas:
Eile öösel 1:59 kadus nett ära ja kell 4 igatahes polnud tagasi tulnud veel. EMT Super kaardiga sain niipalju uurida, et info all neil teade et ei tööta ja vabandavad. No kas tõesti selle kärjeinfo all kuidagi ei saaks telefoni ekraanile niisuguseid teateid saata? Kui mul nett ei toimi, kuidas ma peaksin siis nende kodulehele saama vaadata icon_rolleyes.gif

Tundus olevat mingi suurem probleem, ka endal hakkas ühendus juba 1.30 paiku jupsima.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 12
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 04.03.2015 11:08:45 vasta tsitaadiga

hendrik32 kirjutas:
janll kirjutas:

Tundus olevat mingi suurem probleem, ka endal hakkas ühendus juba 1.30 paiku jupsima.

Aga miks Sa kui tehnikaspetsialist tehnika-uudiseid ei loe icon_smile.gif , siis oleksid kursis, et Elisa tegeleb oma 4G tehnika väljavahetamisega, ehk siis sellega mida nad ise nimetavad "tihendamiseks".

Mul siinkandis tehti see töö ära juba natuke aega tagasi ning tulemuseks on siis:
1. Oluliselt tugevamad 800MHz-i LTE ja 2G EDGE signaalid.
2. Ja kõvasti nõrgemad signaalid 3,5G-ga ja seda nii mõlemal sagedusel 900MHz-i ning 2100MHz-i.

Ja signaal on nii nõrguke, et telefoni korral tuli juurde lisada 900MHz-i lisaantenn ja USB-modemile tuli juurde lisada2100MHz-i lisaantenn.
Järgmisel pildil on siis näha see Samsungi telefon ja millele on siis 900MHz-i lisaantenn juurde pandud - see punane, peenike traat icon_cool.gif . Õpetused leiduvad Youtubes ning töötab täiesti edukalt: -100dB...-110dB asemel on nüüd siis -65...-70dB.

Ja kui kellelgi on küsimus, et mis on telefoni all, siis see on isetehtud icon_smile.gif jahutusalus.
1. 3,5-se HDD korpus ning mille sisu on välja võetud.
2. ja see on vooderdatud fooliumiga. Foolium töötab ise täiendavalt "peegelantennina".

Ja saab jahutada siis nii telefoni kui USB-modemit jms. väiksemaid, jahutust vajavaid vidinaid.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 04.03.2015 14:58:26 vasta tsitaadiga

milleks neid jahutada on vaja? icon_neutral.gif
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
HA
HV Guru
HA

sõnum 04.03.2015 15:47:48 vasta tsitaadiga

Paljud telefonid lähevad näiteks hotspotina töötades üsna soojaks...Kas nüüd just nii soojaks et jahutada vaja on aga no miks mitte icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 121
tagasi üles
janll
HV vaatleja

sõnum 04.03.2015 16:02:54 vasta tsitaadiga

See polnud ikka plaaniline katkestus, mul tuleb RSS Elisa uudistega arvutisse ja seal polnud midagi. Järelikult teade pandi üles pärast seda, kui juba probleemid tekkisid. USA-s tulevad igasugu teated kärjeinfoga isegi siis kui levi pole, väga kasulik asi.
Aga telefoni jahutuseks kasutan mina arvuti jahutusalust icon_smile.gif
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 04.03.2015 16:23:09 vasta tsitaadiga

HA kirjutas:
Paljud telefonid lähevad näiteks hotspotina töötades üsna soojaks...Kas nüüd just nii soojaks et jahutada vaja on aga no miks mitte icon_biggrin.gif

Tõenäoliselt on tootja selle peale mõelnud ja telefoni päris maha põletada ei õnnestu, AGA:
1. akule kuumus ei meeldi, see vähendab aku eluiga
2. eks jõudlusega ole nagu arvutil, kui prose ikka liiga kuumaks läheb, siis tõmmatakse hoogu maha ja see võib avalduda ka andmete liigutamise kiiruses

Samas minu arvates on hotspot siiski peamiselt kuskil kodust eemal ajutiselt ühenduse jagamiseks mitte kodus pidevalt suurte andmehulkade liigutamiseks. Kodus kasutamiseks ostaks pigem ruuteri.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 04.03.2015 20:18:34 vasta tsitaadiga

Elisa teeb Tartus ka mingit "häälestust"...mul 4G 3 pulgast järel 1. 3G puudub. Kui kukub, siis kohe edge peale...
Lõpuks leidsin koha kus 1 pulk... ju tekkis augupuurimisest karmavõlg ja nüüd ei levi ka nende 800 võrk.
Mingi kala peab olema, sest viimaste päevade mahukasutus kukkunud ehk youtube video valitakse kõige madalama kvaliteediga
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Lord Ami
HV veteran
Lord Ami

sõnum 05.03.2015 00:15:30 vasta tsitaadiga

Olen ka tähele pannud, et Youtube ca nädal ja peale on madalama kvaliteediga mänginud (nutiteler). Varem hotspotti tehes oli isegi hakkides 720p.
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 05.03.2015 11:48:08 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
Elisa teeb Tartus ka mingit "häälestust"...mul 4G 3 pulgast järel 1. 3G puudub. Kui kukub, siis kohe edge peale...
Lõpuks leidsin koha kus 1 pulk... ju tekkis augupuurimisest karmavõlg ja nüüd ei levi ka nende 800 võrk.
Mingi kala peab olema, sest viimaste päevade mahukasutus kukkunud ehk youtube video valitakse kõige madalama kvaliteediga

Kui antenne - saatjaid kusagile kaugemale tõstetakse või mujale suunatakse, siis peabki ju Sinu signaal muutuma oluliselt nõrgemaks. icon_cool.gif beer_yum.gif

Meeldib see või ei meeldi aga selline see füüsikavärk, eriti raadio- ja antennitehnika kord juba on. beer_yum.gif beer_yum.gif beer_yum.gif
------------------
Nii, et ole osav, meenutad natuke töövõtteid tööõpetustundidest ja ehitad võimsad lisaantennid. Siis näed kuidas sul on taas tagasi tugev ja kena signaal. icon_cool.gif
Signaalitugevuse miinimumiks võta -65...-70dB. Seda signaalitugevust jahid siis taga.

Telefonile saad siis juurde lisada kas siis:
- varrasantenni, lisaantennipesa olemasolu korral
- või peegelantenni kui lisaantennipesa puudub

Ja USB-modemile või ruuterile saad siis :
juurde meisterdada võimsa Yagi-antenni. icon_smile.gif
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 05.03.2015 13:17:08 vasta tsitaadiga

janll kirjutas:

Ma pole vist nutikate peal kärjeinfot näinudki. Päris hästi on läinud, kui kuskilt veel teenusepakkuja nimegi näed.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 05.03.2015 13:45:57 vasta tsitaadiga

Kärjeinfo peab sms all sisse lülitama, aga see viskab peale natukest aega kopa ette. Sõnumid hakkavad tulema ja palju icon_lol.gif
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 05.03.2015 19:25:03 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:

Ja signaal on nii nõrguke, et telefoni korral tuli juurde lisada 900MHz-i lisaantenn ja USB-modemile tuli juurde lisada2100MHz-i lisaantenn.
.

kahju sust kohe. et sa ikka aastast aastasse piinled nende erinevate mobiilivärkidega. tundub, et kõik kolm lausa kohe tahavad sind eraldi kiusata.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Mnator
HV Guru

sõnum 05.03.2015 19:28:23 vasta tsitaadiga

RCC kirjutas:
tahanteada kirjutas:

.

kahju sust kohe. et sa ikka aastast aastasse piinled nende erinevate mobiilivärkidega. tundub, et kõik kolm lausa kohe tahavad sind eraldi kiusata.
Vastupidi, see on nähtavasti ta suurim lõbu tööst vabal ajal icon_wink.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
kaspar737
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 06.03.2015 16:18:11 vasta tsitaadiga

Mnator kirjutas:
RCC kirjutas:
tahanteada kirjutas:

.

See tema töö ju ongi vist.
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 49
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 06.03.2015 16:29:24 vasta tsitaadiga

kaspar737 kirjutas:
Mnator kirjutas:
RCC kirjutas:
tahanteada kirjutas:

.

See tema töö ju ongi vist.
Foorumi info järgi siiski oskab ta päris hästi elektroonikat remontida ja seal valdkonnas eriti udujutte ei aja. Seega oletaks ta päristöö rohkem sinna valdkonda jäävat.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.03.2015 20:35:59 vasta tsitaadiga

Paistab, et Elisa teeb kiiruse-kingitusi neile "laiskadele" kes pole veel viitsinud oma 3,5G 2Mbit/s Mint Lighti ära vahetada kuulsa LTE 4G vastu... icon_razz1.gif

Väike näide:
DC-HSPA+ USB-modem E3276, sagedus fikseeritult 2100MHz-i (MDMA kaasabil)
Signaali tugevus -57dB

Tulemus: ja samas suurusjärgud on olnud ka ülejäänud katsed:
tagasi üles
Niuub
HV vaatleja

sõnum 12.03.2015 17:39:33 vasta tsitaadiga

Minul peaks olema see vana Elisa piiramatu pakett, mis oli Nutikas 5 vms, kus oli 1Mb alla, 1 Mb üles. Pole seda siiamaani vahetama hakanud.
Täna siis tegin juhuslikult speedtesti sellega Tartus ja oma imestuseks avastasin, et speedtest näitas allalaadimist vahemikus 10-20Mbps ja üleslaadimine 1-3Mbps.
Mõtlesin, et kas olen mina ogaraks läinud või Speedtest, aga youtubes 1080p videot polnud mingi probleem vaadata, mida varem oli võimatu teha.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 359, 360, 361 ... 470, 471, 472  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.