Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
napoleon
Unknown virus

|
28.02.2015 14:58:36
|
|
|
Ega see graafik sulle suurt midagi annaks. Iseteeninduses olev graafik on krt teab mis keskmiste põhjal. Kui tarbid näiteks täna 2GB ja järgmised 5 päeva ei tarbi üldse, siis näed et alates tänasest tarbimine vaikselt langeb mitte ei lähe nulli. Mingit adekvaatset seletust, mida see graafik täpselt näitab, pole ma veel näinud
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
huntliba
HV vaatleja
|
28.02.2015 15:25:04
|
|
|
ühesõnaga, kõik viisid ja numbrid, mis ma võin enda poolt andmemahuks näidata, ei oma absull mingit tähtsust... need numbrid, mis nad varrukast välja võtavad, on kõige õigemad ja tähtsamad... nice
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.02.2015 15:36:54
|
|
|
No tagantjärele kõneeristusel peaks ikka õige maht ka näha olema, rääkisin sellest graafikust mida Elisa iseteeninduses näha saab.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
huntliba
HV vaatleja
|
28.02.2015 20:15:29
|
|
|
Nii aga rääkige, kas tõesti on võimalik, et ühe kuu jooksul võib minna kahe paralleelse (minu poolne Mobile Partner'iga ja nende poolne) mõõtmise tulemused nõnda suurelt lahku. Eelnevalt üles laetud failis on näha, et nende poolses logis on esimene päev väljas, kuna antud number on eelneva kuu andmemaht, kuid see ei oma erilist tähtsust. Nimelt järgneva 22 päevaga said nemad 50GB andmemahuks ja mina ainult 38GB. Ometi pole ma pulka teiste arvutitega kasutanud, wifit ka ei kasuta, kogu internet jookseb läbi nimetatud netipulga. Lepiksin paari % veaga, kuid praegu on ju ligi 25%. Ja kui ma kasutan kõrval programmi NetWorx andmemahu mõõtmiseks, siis jääb MP-ga erinevuseks ca 1MB 1GB kohta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
28.02.2015 20:19:59
|
|
|
See kaasas olev soft eksida ei tohiks. Vähemalt mitte nii suurelt. Kindlasti tasub uurida.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
01.03.2015 00:30:46
|
|
|
Magic kirjutas: |
See kaasas olev soft eksida ei tohiks. Vähemalt mitte nii suurelt. Kindlasti tasub uurida. |
Ära piina ennast nende uurimistega kuna "Elisa matemaatika valemi" üks komponent on lihtne - nimelt pole algus mitte "0-baiti" vaid on eelmise perioodi jääkväärtus ja nii see tulebki, et Elisal on juba 50GB maht täis ja kasutajal jääb rohkem või vähem puudu.
Paar näidet:
1. Eelmise perioodi kasutus on 40GB, seega on "0-tase" 40GB ja kasutaja saab kasutada 10GB, siis on 50GB täis.
2. Eelmise perioodi kasutus on 10GB, seega on "0-tase" 10GB ja kasutaja saab kasutada 40GB, siis on 50GB täis.
Viimati kui ise katsetasin enda mahu peal "allalangemist", siis 30 päevaga kukkus kusagil 40GB pealt nii 15GB peale ja kusagil 60 päevaga a 4-5GB peale.
PS: Ja kirjutasin sellest ka juba oma 2 aastat tagasi, et Elisal ole olemas 0-baidi tasandit vaid on varasem kasutus see millelt see 0-lugemine algab. Mind ennast pole see kunagi seganud, lihtsalt olen alati teadnud, et kuumaht pole mitte 50GB vaid on nii 20-30GB, siis see graafik "lõhki" ei lähe. Ja nii see on ka olnud, kordagi pole 50GB ületanud.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
01.03.2015 01:16:42
|
|
|
tea mida google, juutuubi või veisspuugi võrguspetsid sellest 50gb piirangust arvavad`? nende tervise nimel ei tohiks seda vist küsida - naeravad end surnuks.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
01.03.2015 02:24:25
|
|
|
Uurisin, kas Elisa on pakette kohandanud, sest.. loota ju võis.
Maksimalist (40GB cap) võib "suurtes kogustes kuulata muusikat, vaadata otse internetist filme ja nautida põnevat veebimeelelahutust."
Otse internetist?
Netflix, mis sööb 3GB/h e kuni 15h materjali kuus.
Järgmise nädalaga saab House of Cards'i uue hooaja ära näha ja 30GB lähekski sinna (niiehknaa. Nädalas vaatab vähemalt kaks täispikka teost, mis tõlgendubki minimaalselt 30GB materjali/kuus)
gMusic ca 20GB ja asi vajubki sügavasse miinusesse, ilma, et mul jääks Delfi põnevuse jaoks mahtu üle.
Midagi nagu ei klapi, Elisa, või mis?
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
SubSsounds
HV vaatleja
|
01.03.2015 07:35:43
|
|
|
Mario. kirjutas: |
Maksimalist (40GB cap) võib "suurtes kogustes kuulata muusikat, vaadata otse internetist filme ja nautida põnevat veebimeelelahutust."
Otse internetist?
Järgmise nädalaga saab House of Cards'i uue hooaja ära näha ja 30GB lähekski sinna (niiehknaa. Nädalas vaatab vähemalt kaks täispikka teost, mis tõlgendubki minimaalselt 30GB materjali/kuus)
gMusic ca 20GB ja asi vajubki sügavasse miinusesse, ilma, et mul jääks Delfi põnevuse jaoks mahtu üle.
Midagi nagu ei klapi, Elisa, või mis? |
Kodulehel neil n2itab ikka piiramatu ?!?
Ise kasutan mint kuumaksuvabat ja sellel ka nüüd kiiruse piirang peale tagasi pandud
|
|
tagasi üles |
|
 |
huntliba
HV vaatleja
|
01.03.2015 11:14:17
|
|
|
tsitaat: |
Ära piina ennast nende uurimistega kuna "Elisa matemaatika valemi" üks komponent on lihtne - nimelt pole algus mitte "0-baiti" vaid on eelmise perioodi jääkväärtus ja nii see tulebki, et Elisal on juba 50GB maht täis ja kasutajal jääb rohkem või vähem puudu.
Paar näidet:
1. Eelmise perioodi kasutus on 40GB, seega on "0-tase" 40GB ja kasutaja saab kasutada 10GB, siis on 50GB täis.
2. Eelmise perioodi kasutus on 10GB, seega on "0-tase" 10GB ja kasutaja saab kasutada 40GB, siis on 50GB täis.
|
Siin tuleb Starmani kaudu mint'i kasutamises ja otse elisa kaudu kasutamises väike vahe vahele... ma seda uurima hakkasingi tänu Starmani lepingus olevale klauslile... "ZUUMnet pakettides sisalduv andmemaht on piiratud 50 GB-ga kuus, mille täitumisel on Starmanil internetiliikluse kvaliteedi tagamiseks õigus vähendada andmesidekiirust vastavalt kiirusteni 200 kbit/s allalaadimisel ja 50 kbit/s üleslaadimisel kuni jooksva kalendrikuu lõpuni." aga Elisa töötab jah 30 päevase kumulatiivse arvestusega. Kuna Zuumnet töötab nende dokumentide baasil kuu põhiselt, siis ma saaks seda Mobile Partneriga jälgida, kuid kui see erinevus on nõnda suur, siis läheb vähe keeruliseks see jälgimine.
|
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
01.03.2015 14:06:03
|
|
|
huntliba kirjutas: |
tsitaat: |
Paar näidet:
|
Siin tuleb Starmani kaudu mint'i kasutamises ja otse elisa kaudu kasutamises väike vahe vahele... ma seda uurima hakkasingi tänu Starmani lepingus olevale klauslile... "ZUUMnet pakettides sisalduv andmemaht on piiratud 50 GB-ga kuus, mille täitumisel on Starmanil internetiliikluse kvaliteedi tagamiseks õigus vähendada andmesidekiirust vastavalt kiirusteni 200 kbit/s allalaadimisel ja 50 kbit/s üleslaadimisel kuni jooksva kalendrikuu lõpuni." aga Elisa töötab jah 30 päevase kumulatiivse arvestusega. Kuna Zuumnet töötab nende dokumentide baasil kuu põhiselt, siis ma saaks seda Mobile Partneriga jälgida, kuid kui see erinevus on nõnda suur, siis läheb vähe keeruliseks see jälgimine. |
kui aga starman ei võimalda sul jälgida oma internetitarbimist ning ise mõõtmisel on suured käärid, siis oleks ehk paslik tarbijakitse poole pöörduda, las teevad ettekirjutuse
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
01.03.2015 15:23:05
|
|
|
Kõigil juhtub, kõigepealt on mõtet ikka teenuse pakkujale kirjutada ja kui sealt mõistliku vastust ei tule, alles siis tarbijakaitsesse.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
01.03.2015 15:54:42
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Kõigil juhtub, kõigepealt on mõtet ikka teenuse pakkujale kirjutada ja kui sealt mõistliku vastust ei tule, alles siis tarbijakaitsesse. |
kuigi siinkohal siiski on küsimus, et miks klientidel ei ole võimalik oma tarbimist jälgida?
kunagi ammu, kui starman oma internetile mahupiirangud rakendas, siis nad vähemalt üritasid mingitki seisu kuvada
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
neoman
HV veteran
|
01.03.2015 16:40:11
|
|
|
SubSsounds kirjutas: |
Mario. kirjutas: |
Otse internetist?
Midagi nagu ei klapi, Elisa, või mis? |
Kodulehel neil n2itab ikka piiramatu ?!?
Ise kasutan mint kuumaksuvabat ja sellel ka nüüd kiiruse piirang peale tagasi pandud  |
Mint Mobiilis ja Mint arvutis on erinevad paketid. Mobiili versioonis ongi 40gb cap, arvuti omal puudub.
|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
02.03.2015 02:25:49
|
|
|
Leidub veel inimesi, kellel ühendus viimastel nädalatel väga ebastabiilseks muutunud on (paketikadu või ühenduse täielik katkemine, kuigi levi on väga hea ning kiirused on piisavad)?
Klienditeenindusest väga abi pole, raiutakse selgelt, et kõik korras ja asi minus, kuigi võrk on juba üle aasta ülemüüdud ja ülekoormatud minu piirkonnas.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
1 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
SubSsounds
HV vaatleja
|
02.03.2015 11:04:41
|
|
|
hendrik32 kirjutas: |
Leidub veel inimesi, kellel ühendus viimastel nädalatel väga ebastabiilseks muutunud on (paketikadu või ühenduse täielik katkemine, kuigi levi on väga hea ning kiirused on piisavad)?
Klienditeenindusest väga abi pole, raiutakse selgelt, et kõik korras ja asi minus, kuigi võrk on juba üle aasta ülemüüdud ja ülekoormatud minu piirkonnas. |
~ 2 n2dalat tagasi hakkas jamama , onlines nt CS -i eriti m2ngida ei saa , lagg spike on ikka tihti , sai ka toega yhendust v6etud ja tegid mastile resu v2idetavalt kasu ei midagi .
Edit , tana juba 4 korda yhendust maha loopind , saab l6bus p2ev olema ....
|
|
tagasi üles |
|
 |
RTMS
HV kasutaja
|
02.03.2015 14:45:35
|
|
|
Mul juba mingi paar kuud nett kehva olnud. Õigemini meil. Mul kõnekaart ja vennal liitumine. Enne sai online-s mängida ja üldse toimis paremini. Nüüd võib mängimisest vaid unistada ning üldse võtab netiga ühendamine alati kuidagi palju aega. H+ tihtipeale ees aga kuidagi ei taha laadima hakata. Kui mobiilne andmeside korra välja lulitada ja siis uuesti sisse laeb tihtipeale lehe kokkuvõttes kiiremini ära.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
02.03.2015 16:11:09
|
|
|
Miks teenusepakkujat ei vaheta? Hinnavahe on pea olematu ju. Ise kõik 3 ära proovinud nelja ja poole aasta jooksul.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
ricom2ger
HV veteran

|
02.03.2015 16:57:18
|
|
|
See on mingi telefoni teema, et lööb H+ ette, aga nett ei liigu. Ruuteriga seda väga ei kohta.
_________________ Kamehameha in your face! |
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
02.03.2015 18:55:37
|
|
|
ewur kirjutas: |
Miks teenusepakkujat ei vaheta? Hinnavahe on pea olematu ju. Ise kõik 3 ära proovinud nelja ja poole aasta jooksul. |
Piiramatut paketti ei paku keegi peale elisa.
_________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off ! |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaspar737
Kreisi kasutaja
|
02.03.2015 21:04:08
|
|
|
RTMS kirjutas: |
H+ tihtipeale ees aga kuidagi ei taha laadima hakata. Kui mobiilne andmeside korra välja lulitada ja siis uuesti sisse laeb tihtipeale lehe kokkuvõttes kiiremini ära. |
Mul täpselt sama kala. Mis telefoniga see probleem on=
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
rocki
Kreisi kasutaja

|
03.03.2015 09:59:34
|
|
|
Ei ole telefonide kala vaid mastide teema. Ma selles suht kindel, et probleem tekkis 4G tulekuga. Ilmselt korvatakse seda mastides/jaamades 3G arvelt. Kehva levi olen tähendanud viimased 2 kuud. Eriti Tallinna keskklinnas. Alati ei saa ühendust, ühendus katkeb jne. Siiani pole väga häirinud aga kui ikka see 3G mobiilne nett väga saastaks läheb, tuleb 4G peale minna.
_________________ Asju saab kah teisiti teha! |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
03.03.2015 10:09:05
|
|
|
Seetõttu ma ka 4G peale üle läksin. Seal, kus mul 3G levi/kvaliteet/kiirus oli ülimalt kehv, seal 4G töötab suurepäraselt.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.03.2015 10:20:35
|
|
|
Siim159 kirjutas: |
Seetõttu ma ka 4G peale üle läksin. Seal, kus mul 3G levi/kvaliteet/kiirus oli ülimalt kehv, seal 4G töötab suurepäraselt. |
Ära liialt ka leili mine kuna paljudes kohtades on juba ka LTE 800MHz-i ülekoormatud ja sama moodi valatakse pisaraid, et jamad majas. Ja mida rohkem neid odavaid, LTE-toega tehnikaid tekib, seda rohkem seda 800MHz-i ka üle koormatakse.
Aga see on muidugi kõige huvitavam, kuidas IT-mobiilneti-spetsialstid ei saa sellest väiksest asjast aru, et suur koormus või väga suur koormus tekib justnimelt selle kõige tugevama signaaliga sageduse peal kuna mobiiltehnika on sellise ülesehitusega kus seade haagib ennast automaatselt kõige tugevama signaali külge. Ja seetõttu siis igasugu telefonid, ruuterid, modemid ka istuvad nagu õrrel, sageduste 800MHz-i (LTE) ja 900MHz-i (3,5G) peal ja tekitades suuremat sorti koormuseid.
Nii, et kes ikkagi tegelikult väga head kvaliteeti ja maksimaalset kiirust tahab, peab jahtima sagedust kus koormus on oluliselt väiksem ja oma tehnikaime sellele sagedusele tööle panema.
PS: Mul siinkandis on juba olnud juhtumeid kus Tele2 800MHz-i LTE-ga on olnud koormus nii suur, et LTE allalaadmiskiirus on sama või on isegi aeglasem kui 2100MHz-i 3,5G korral. Ja olen üsna kindel, et see LTE 800MHz-i ülekoormus kasvab veel oluliselt suuremaks.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|