Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Arusaamatu BSOD märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
plekkpurk
HV vaatleja
plekkpurk

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.02.2015 01:44:10 Arusaamatu BSOD vasta tsitaadiga

Tere,
Selline mure: Saan oma arvutiga vahva bsod täiesti juhuslikel aegadel, tundub. Niisama veebis olles lihtsalt. BSOD on pildiga kaasas. Häda aga selles, et Windows miskipärast memory dumpi ei tee, ja sestap on väga keeruline diagnoosida, milles asi, kuigi saan aru, et see peaks ilmselt draiveritega seotud olema.
Kõik seaded minidumpi tegemiseks on paigas.
Kõik draiverid pärinevad Lenovo lehelt ja on sealsed viimased versioonid. BIOS on uuendatud. SSD-l peaks uusim firmware olema.
Olen proovinud:
chkdsk - leidis mingi probleemi failisüsteemis, parandas ära.
memtest86 - 4 passi vigadeta. Rohkem pole mahti olnud käitada.
videodraiverite reinstall
event viewerist oma tarkusega miskit asjalikku leida, ei õnnestunud.

Läpakaks Lenovo T520, täpsem konff manuses pdf-na. Lisaks veel Quadro NVS4200 graafika ja kettaks Kingston V300 240GB SSD. Windows 7 64bit on op-süsteem.
Windowsi install suhteliselt värske, alla kuu aja vana.
Ehk oskab keegi aidata probleemi diagnoosimisel? Või võib tegu olla riistvaralise veaga?

Parimat,
Peeter
Manus

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tont23
HV veteran
tont23

sõnum 03.02.2015 03:16:08 vasta tsitaadiga

tundub väga vigase mäluna,tee see memtest täielikult ja põhjalikult veelkord
läpakas 1x 4gb mälu sees?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
plekkpurk
HV vaatleja
plekkpurk

sõnum 03.02.2015 09:14:54 vasta tsitaadiga

Mm, hea küll, lasen öösel kedrata siis. 2x2GB on muidu.
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 03.02.2015 11:28:42 vasta tsitaadiga

plekkpurk kirjutas:
Kõik seaded minidumpi tegemiseks on paigas.

Ja on lubatud ka süsteemikettal (C või mis ta tavaliselt on) virtuaalmälu kasutamine? Sagedasti just see keeratakse kinni.

tagasi üles
plekkpurk
HV vaatleja
plekkpurk

sõnum 05.02.2015 00:06:53 vasta tsitaadiga

Nii, tegin formati ja installeerisin draiverid uuesti. Memtest oli korras. Peale draiverite installeerimist probleem jätkus, aga windows hakkas dump faile salvestama. Neist selgus, et viga oli Synapticsi touchpadi draiverites. Peale nende eemaldamist on probleem kadunud, kuigi tuleb leppida lisafunktsioonide puudumisega, mida draiver võimaldas. Mis seal ikka, võib teema kinni panna ja lahendatuks lugeda. Tänud vastajatele ka!
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 05.02.2015 10:03:49 vasta tsitaadiga

Tootja draivereid oled ka proovinud? Peaks vist olema http://www.synaptics.com/en/drivers.php

tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 05.02.2015 10:05:38 vasta tsitaadiga

Ega sul juhuslikult mõne hiire softi pole installitud (Logitech, Razer vms)? See võib ka touchpadi driverite ja softiga konflikti minna.
tagasi üles
plekkpurk
HV vaatleja
plekkpurk

sõnum 05.02.2015 10:58:28 vasta tsitaadiga

Hiire või muu osutusseadme softi ei ole. Neid Synapticsi lehelt draivereid ma proovisin, need ei põhjustanud probleeme, aga samas nad ei rakendunud ka mingil moel. Installeerusid kenasti, aga device manager ütleb ikka, et "standard PS/2 compatible device".
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 05.02.2015 11:28:26 vasta tsitaadiga

Äkki vaatad kolmeosalist meelelahutust ja üritad asja iseseisvalt uurida?
http://channel9.msdn.com/Shows/Defrag-Tools/Defrag-Tools-16-WinDbg-Driver-Verifier
Kui muidugi laiskus lubab. Ja piisavalt vaba aega on.

E:
Ja Debugger asub:
[url]http://download.microsoft.com/download/0/8/C/08C7497F-8551-4054-97DE-60C0E510D97A/wdk/Installers/X64 Debuggers And Tools-x64_en-us.msi[/url]
[url]http://download.microsoft.com/download/0/8/C/08C7497F-8551-4054-97DE-60C0E510D97A/wdk/Installers/X86 Debuggers And Tools-x86_en-us.msi[/url]
Lihtsalt teadmiseks.

tagasi üles
plekkpurk
HV vaatleja
plekkpurk

sõnum 05.02.2015 11:55:05 vasta tsitaadiga

A.S. kirjutas:
Äkki vaatad kolmeosalist meelelahutust ja üritad asja iseseisvalt uurida?
http://channel9.msdn.com/Shows/Defrag-Tools/Defrag-Tools-16-WinDbg-Driver-Verifier
Kui muidugi laiskus lubab. Ja piisavalt vaba aega on.

E:
Ja Debugger asub:
[url]http://download.microsoft.com/download/0/8/C/08C7497F-8551-4054-97DE-60C0E510D97A/wdk/Installers/X64 Debuggers And Tools-x64_en-us.msi[/url]
[url]http://download.microsoft.com/download/0/8/C/08C7497F-8551-4054-97DE-60C0E510D97A/wdk/Installers/X86 Debuggers And Tools-x86_en-us.msi[/url]
Lihtsalt teadmiseks.

Oeh, tänud, äkki kunagi... icon_biggrin.gif
Praegu vist ei viitsi ja pole ka aega eriti rohkem jamada. Peaasi, et crashidest lahti sai, see on mul suures osas töötegemise arvuti ja töö spetsiifika ei lase sellist jama pidada, touchpadi multižestide puudumise elab üle.
Kuigi tõtt-öelda pettumus Lenovos on tekkinud küll. Kõik draiverid nende kokku pandud tehtud ja soovitatud, ja siis thumbs_down.gif omavahel ei klapi järsku. Sest mis on äriklassi juures põhiline? Töökindlus, töökindlus ja veelkord töökindlus.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 07.02.2015 23:52:18 vasta tsitaadiga

Vaata synapticsile mõni vanem draiver, aasta või paar vana vähemalt. Mul oli nii umbes pool aastat tagasi sarnane teema - vaatasin, et on synapticsile uuem draiver saada, paigaldasin selle ja hakkas masin kokku jooksma lambist, süüdlaseks synapticsi draiver. Küll rookisin vanast draiverist puhtaks ja proovisin mitu korda teda peale ajada, aga lõpuks tuli sellegipoolest loobuda, sest BSOD-i vältida sellega kuidagi ei õnnestunud. Kahjuks ei ole mul enam meeles, kas see jama oli võrdlemisi uue Lenovo või vanakese HP-ga. Igatahes midagi on mäda viimas(t)es versiooni(de)s.
plekkpurk
HV vaatleja
plekkpurk

sõnum 08.02.2015 16:24:53 vasta tsitaadiga

Ok, on ideid, kust võiks otsida? Kiire guugeldamine midagi mõistlikku ei toonud.
tagasi üles
Fortran
HV kasutaja
Fortran

sõnum 08.02.2015 22:39:37 vasta tsitaadiga

Kui ma õigesti aru saan, siis Synapticsi viimane versioon on 16.x? Proovisin Google'i abil 15.x ning vastuseid on mitmeid, Dogberti poolt soovitatud aasta-paar vanad. Kontrollisin põgusalt üle - tundub olevat küll õige asi (iseasi, kas see aitab).

Link: http://drivers.softpedia.com/get/KEYBOARD-and-MOUSE/Synaptics/Lenovo-ThinkPad-T520-Synaptics-UltraNav-Driver-153340.shtml
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 10.02.2015 22:22:27 vasta tsitaadiga

Jep, sõna ultranav tuletaski mulle meelde, et just see Lenovo ultranav uuem versioon tegi BSOD-i, sellega ma just mässasin. Versiooninumbreid ei mäleta kahjuks. Masinaks oli Lenovo L530.
Mul on siin sellest ajast säilinud üks Ultranav installer, mille versiooniks on 11.4.30.1 ja mille allkirjastamise ajatempel on 24. okt 2013. Kummaline, et Fortrani leitud draiveri versiooninumber on suurem, aga see minul säilinud draiveri allkiri on värskem kui Softpedia variandi uploadi kuupäev. Mine võta nüüd kinni, kas on vana versioon hiljem allkirjastatud või on versioonide nummerdamine Lenovol sassi läinud vahepeal.

Alla laetud on ta Lenovo kodukalt kunagi varem, nii et peale minu muudetud failinime on kõik originaal, Lenovo allkirjaga. Panin ta 7zip konteinerisse ja üritan teda praegu läbi 1Mbit/s uploadi Zippyshare'i laadida - kui õnnestub, siis panen lingi siia.

Võid siis proovida seda, aga ma pole kindel kas ta sobib ja kas see on normaalselt töötanud versioon või just jukerdav. Oletada võib, et ma jukerdava versiooni installeri ikkagi kustutasin ära ja töötava oma säilitasin, aga pagan seda teab icon_smile.gif

http://www64.zippyshare.com/v/BSHXPHMT/file.html

Tee enne proovimist käsitsi üks Windowsi restore point, siis on kindel et saab eelneva olukorra taastada. Ja ma pole ka kindel, kas seal 64-bit versioon draiverist on sees või mitte. Võimalik et ei olegi, siis ta nagunii ei paigaldu.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Arusaamatu BSOD
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.