Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Liikluskultuuri(tuse) teema vol.2 (küsitlus möödasõidu võimaliku kiiruseületamise kohta) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 256, 257, 258 ... 438, 439, 440  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas möödasõidul ületad kiirust?
Ei, kiirus peab jääma karmilt lubatud piirkiiruse juurde
1%
 1%  [ 3 ]
Mõnikord läheb ca 5km/h üle
4%
 4%  [ 13 ]
Mõnikord läheb ca 10km/h üle
10%
 10%  [ 30 ]
Mõnikord läheb ca 15km/h üle
7%
 7%  [ 21 ]
Mõnikord läheb ca 20km/h üle
24%
 24%  [ 67 ]
Mõnikord läheb ca 30km/h üle
23%
 23%  [ 63 ]
Mõnikord läheb ca 40km/h üle
9%
 9%  [ 27 ]
Mõnikord läheb ca 50km/h üle
8%
 8%  [ 22 ]
Mõnikord läheb ca 70km/h üle
9%
 9%  [ 27 ]
hääli kokku : 273

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 09.02.2015 17:31:57 vasta tsitaadiga

Pasun ei ole linnas keelatud- ohu tekkimisel võid vabalt vajutada...

Ahjaa, eile tekkis Narva maanteel mulle selja taha mingi audiront (ees uimerdas 40ga mingi pikäp), vilgutas tuledega ja ujus mingi 2m kaugusel mu taga. Ei saanudki aru, mis tuled tal põlesid, tundus, et kogu komplekt tulesid, kuid igaüks oli eri värvi ja tugevusega (ning tundus, et osad vilkusid niisama). Viimaks kihutas üle pidevjoone mööda. Hull ront oli ikka, rehvid pooltühjad, tossas nagu auruvedur, üks esitiib oli sinist värvi (auto ise must) ja õõtsus nagu laev. Sellise jurakaga julgeb keegi sõita ka veel? icon_lol.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
iir
HV Guru
iir

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 09.02.2015 17:34:31 vasta tsitaadiga

Valvejoodik, no jah, seda võib tõlgendada ka mitte ohuks... Ma ise oleksin pidanud 30ga sõitma ja seda ette nägema...
icon_sad.gif
Kui keegi vilgutab selja taga siis tuleb seisma jääda, äkki ajasid ta koera alla? Või jätsid midagi katusele poest tulles?
icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

tagasi üles
anduke88
Kreisi kasutaja
anduke88

sõnum 09.02.2015 18:00:36 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
LS järgi nõutakse maanteel 3 sekundit ehk 90km/h kiirusel 75 m vähemalt (90km/h on täpselt 25m/s). Erandiks on möödasõidule vahetult eelnev ees sõitjale lähenemine.

Siiamaani olen hoidnud pikivahet silma tunde ja mille iganes järgi. Üks kord ka püüdsin postide järgi, nagu oleks pikivahe paigas. Aga niikuinii mitte.
Samas ega mullegi ei meeldi, kui taga sõidetakse põhimõtteliselt konksu otsas. Kui järgi jõuad, ole mees ja mine mööda, mitte ära jää mu auto tagatulesid vahtima. Tavaliste peeglitega vanemal autol on see eriti häiriv pimedas sõites ja eriti siis, kui udukad ja mis iganes tulukesed ees põlevad.

Suurematel maanteedel on ju need kastid joonistatud sõiduraja keskele. Ees oleva auto tagant ilmub välja see kast ja enda auto ette jääb täpselt teine kast, siis on pikivahe hea.
Adaptiivne püsikas omal, tagant teine kauguse aste, ja hoiabki maanteel täpselt 90-ga reaalselt sõites täpselt seda kastide vahet. Viimane aste jätab veel suurema vahemaa. Tegelikult tohutult suur vahemaa. Ma kujutan ette, et mingi ladaga sõites pole vist seegi vahemaa piisav icon_lol.gif
Ilma adaptiiv püsikata sõites küll ei hoiaks nii suurt vahemaad ja kui kaste teel pole, olen tava autoga kindlasti lähemal. Aga samas jällegi on see nö kastide vaheline vahemaa piisav, et teised saaksid ohutult mööda sõita ja teine asi, et ise ei saaks kive ja vett eessõitva auto rataste alt. Eks ta mingi kuldne kesktee ole maha joonistatud.
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 09.02.2015 18:17:02 vasta tsitaadiga

teedel on need pikivahe kastid. ilmselt kuniks cazco konksuotsas sõitjate klaase tasuta vahetab, see pikivahe mõõde mõnele rallübossile selgeks ei saa.
Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
Kommentaarid: 1156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 724
tagasi üles
RaPTiLE
Kreisi kasutaja
RaPTiLE

sõnum 09.02.2015 18:23:57 vasta tsitaadiga

https://www.google.fi/maps/@59.45063,25.067196,3a,75y,261h,88.78t/data=!3m4!1e1!3m2!1sp-FUtnOlaqtwkeBKmUBJow!2e0?hl=et

See on ka hommikuti hea koht.
Linnapoolt tulijad keeravad ilusti mõlemasse ritta ja siis Jõelähtme poolt tulija tuleb ka veel kiirendusrajal.
Ja kõik kiirendavad nagu teod.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 55
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 09.02.2015 18:38:13 vasta tsitaadiga

pikivahe hoidmine on tõsine ettevõtmine, kuna enamus "sõidan piirkiirusega" juhte ei tea, et neil spidokas valetab JA nad ei suuda hoida ühtlast kiirust. tahes tahtmata jõuad eesolevale järgi.
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 09.02.2015 19:54:31 vasta tsitaadiga

Tõeliste "pamper sitterite" vastu aitab kerge pidurdustulede näitamine. Tavaliselt kaotakse seepeale kas kaugemale või sõidetakse mööda. Mõned debiilikud vajavad mitmekordset meeldetuletust.
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 09.02.2015 19:57:19 vasta tsitaadiga

Ei ole vaja ees uimerdada. Kui keegi on tagant lähenemas, siis lisa vaid gaasi
Kommentaarid: 94 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 81
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 09.02.2015 20:12:31 vasta tsitaadiga

iir kirjutas:
järgmine vinguja, ma ju korraks võtsin end lahti...
Politsei tegi Merlyn Uuskülale räige trahvi
icon_biggrin.gif

Sõidu ajal kohendas icon_lol.gif
Oi kui loll... veel peaks olema ju noorte kunagine iidol thumbs_down.gif
No kui ikka sõidu ajal ühe käega ei ulata, seejuures pilk ikka teel pole vaja või pea kinni.
Või vaadaku rohkem neid Rootsi ohutusvideosid, pärast kaob igasugu kõrvaltegevuse huvi.
Kommentaarid: 235 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 201
tagasi üles
rtfm99
HV kasutaja

sõnum 09.02.2015 20:20:03 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
iir kirjutas:
järgmine vinguja, ma ju korraks võtsin end lahti...
Politsei tegi Merlyn Uuskülale räige trahvi
icon_biggrin.gif

Sõidu ajal kohendas icon_lol.gif
Oi kui loll... veel peaks olema ju noorte kunagine iidol thumbs_down.gif
No kui ikka sõidu ajal ühe käega ei ulata, seejuures pilk ikka teel pole vaja või pea kinni.
Või vaadaku rohkem neid Rootsi ohutusvideosid, pärast kaob igasugu kõrvaltegevuse huvi.

miks peab auto seisma jätma? ta istus ju tagaistmel.

Magic
HV Guru
Magic

sõnum 09.02.2015 20:23:00 vasta tsitaadiga

Kui ta vöö lahti tegi, siis ju peab. Õnneks ei juhtinud jah, aga olukord seda jaburam. Pekk nii suur, et ei ulata muidu?
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 09.02.2015 21:09:52 vasta tsitaadiga

rinnad icon_idea.gif thumbs_up.gif
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 09.02.2015 21:55:16 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
rinnad icon_idea.gif thumbs_up.gif

Raisk jah icon_smile.gif
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 09.02.2015 22:07:10 vasta tsitaadiga

tsitaat:
öeldi vastu, et nii väikest trahvi nad teha ei saa, et tuleb kindlasti maksta vähemalt pool maksimaalsest trahvist.
ma juba ootan, et nad mõnele juristile seda ütleks, kellel oleks korralik esinemistahe icon_razz.gif

vihjan siis sellele:
liiklusseadus kirjutas:
§ 239. Turvavarustuse nõuetekohaselt kinnitamata jätmine

(1) Turvavöö nõuetekohaselt kinnitamata jätmise eest:
1) sõidukijuhi poolt;
2) sõitja poolt –
karistatakse rahatrahviga kuni 50 trahviühikut.

viimati muutis londiste 09.02.2015 22:11:02, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 217
tagasi üles
B6
HV Guru
B6

sõnum 09.02.2015 22:08:29 vasta tsitaadiga

olgu rõõmus, et nii vähe sai.
kaugel pole aeg kus 200€ hakatakse võtma iga lahtise jopenööbi või 5cm avatud luku korral.
ega see pole naljaasi, kui avarii korral sul põuetaskust münte täis rahakott torpeedona välja lendab icon_idea.gif
ja lahtise rinnahoidja puhul viiakse kohe vangi icon_lol.gif
Kommentaarid: 187 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 5 :: 159
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 09.02.2015 22:13:11 vasta tsitaadiga

B6 kirjutas:
kaugel pole aeg kus 200€ hakatakse võtma iga lahtise
Spoiler Spoiler Spoiler

no se eee.. oleks jama, muidu kevadekuulutajaid enam ei liigukski tänavatel. Mis see autojuht siis roolis tegema peaks. w00t.gif

B6
HV Guru
B6

sõnum 09.02.2015 22:29:16 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
B6 kirjutas:
kaugel pole aeg kus 200€ hakatakse võtma iga lahtise
Spoiler Spoiler Spoiler

no se eee.. oleks jama, muidu kevadekuulutajaid enam ei liigukski tänavatel. Mis see autojuht siis roolis tegema peaks. w00t.gif

naiste vahtimine roolis läheb ka tulevikus maksustamisele icon_razz.gif täiesti liiklusohtlik tegevus ju icon_idea.gif
kui ühe silmaga vaatad siis saad muidugi vaid pool trahvi, vidukil silmaga veerand.
seega varsti hakkavad kõik kinniste rihmade-nööpide-silmadega sõitma icon_lol.gif
Kommentaarid: 187 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 5 :: 159
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 09.02.2015 22:29:22 vasta tsitaadiga

bladerunner kirjutas:
Tõeliste "pamper sitterite" vastu aitab kerge pidurdustulede näitamine. Tavaliselt kaotakse seepeale kas kaugemale või sõidetakse mööda. Mõned debiilikud vajavad mitmekordset meeldetuletust.
Teed seda, siis saad siin sõimata et ise provotseerid.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 09.02.2015 22:39:32 vasta tsitaadiga

Pole mõtet jah. Ka enda närvide rikkumine. Sellest uuest sillast Tartus olen norm kiirusega, mis on 70 üle sõitnud vaid pühapäeva hommikul ja juhul kui läksin tööle tund hiljem. muul ajal kipub ikka leiduma mõni, kes sõidab seal GPS järgi 40-55.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 09.02.2015 22:42:40 vasta tsitaadiga

B6, siis ei saa ju autoga sõita, kuna juhi väsimust jälgiv süsteem arvab, et magad ja ei lase autol sõita. icon_biggrin.gif
Seda tuvastamist pole veel välja mõeldud, et vidukil silmaga seelikuid piilud, mitte ei maga icon_lol.gif

R3negadeX
Kreisi kasutaja

sõnum 09.02.2015 22:56:21 vasta tsitaadiga

Leinö kirjutas:
pikivahe hoidmine on tõsine ettevõtmine, kuna enamus "sõidan piirkiirusega" juhte ei tea, et neil spidokas valetab JA nad ei suuda hoida ühtlast kiirust. tahes tahtmata jõuad eesolevale järgi.

No siis sõidadki mööda, milles küsimus? Ega siis eesliiklejal tagatuledes kinni istudes ei lähe midagi paremaks, pigem ärritab nii eessõitjat kui sind ennast.
Ma ei tea, kui mõni aeglaselt ees tolgendab siis saan oma 1,6L esiveolise Nissaniga väga edukalt mööda sõita. Ja kui ei saa, siis lasen vahe sisse ning las siis kiiremad saavad minust ja eessõitvast autost ohutult mööda, mitte et peab arvestama kuidas kahest autost korraga mööda saada.
Ja noh, need üksikud minutid mida kiiremini sõites võidad ei ole võrdväärsed aastatega millega võid riskida ohtlike manöövreid tehes, pidagem seda meeles. icon_wink.gif
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 09.02.2015 23:05:20 vasta tsitaadiga

anduke88 kirjutas:
Dogbert kirjutas:
LS järgi nõutakse maanteel 3 sekundit ehk 90km/h kiirusel 75 m vähemalt (90km/h on täpselt 25m/s). Erandiks on möödasõidule vahetult eelnev ees sõitjale lähenemine.

Siiamaani olen hoidnud pikivahet silma tunde ja mille iganes järgi. Üks kord ka püüdsin postide järgi, nagu oleks pikivahe paigas. Aga niikuinii mitte.
Samas ega mullegi ei meeldi, kui taga sõidetakse põhimõtteliselt konksu otsas. Kui järgi jõuad, ole mees ja mine mööda, mitte ära jää mu auto tagatulesid vahtima. Tavaliste peeglitega vanemal autol on see eriti häiriv pimedas sõites ja eriti siis, kui udukad ja mis iganes tulukesed ees põlevad.

Suurematel maanteedel on ju need kastid joonistatud sõiduraja keskele. Ees oleva auto tagant ilmub välja see kast ja enda auto ette jääb täpselt teine kast, siis on pikivahe hea.
Adaptiivne püsikas omal, tagant teine kauguse aste, ja hoiabki maanteel täpselt 90-ga reaalselt sõites täpselt seda kastide vahet. Viimane aste jätab veel suurema vahemaa. Tegelikult tohutult suur vahemaa. Ma kujutan ette, et mingi ladaga sõites pole vist seegi vahemaa piisav icon_lol.gif
Ilma adaptiiv püsikata sõites küll ei hoiaks nii suurt vahemaad ja kui kaste teel pole, olen tava autoga kindlasti lähemal. Aga samas jällegi on see nö kastide vaheline vahemaa piisav, et teised saaksid ohutult mööda sõita ja teine asi, et ise ei saaks kive ja vett eessõitva auto rataste alt. Eks ta mingi kuldne kesktee ole maha joonistatud.

Eks minagi esimest korda lugesin sekundeid siis kui uus LS vastava nõudega välja tuli - ja muidugi selgus, et ma olengi silma järgi õiget pikivahet hoidnud lubade saamisest saati (1991).
Küllap see rohkem algajaile ja maateesõiduga vähe kokkupuutunud juhtidele ja niisama peenuusutajatele lihtsalt järgitava orientiirina antud reegel ole.

tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 09.02.2015 23:40:57 vasta tsitaadiga

Heaks orientiiriks on helkurpostid, need on enamasti 50 meetri tagant ehk 2 sekki 90-ga. Ma olen täheldanud et kui tundub et vahe hakkab liiga väikseks jääma siis postide järgi on see vähem kui üks vahe. Üks kuni poolteist posti ehk 2..3 sekki ongi selline paras kuhu mahub ka kenasti vahele reastuma nii et ei teki topeltmöödasõidu vajadust.
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 10.02.2015 00:59:38 vasta tsitaadiga

R3negadeX kirjutas:
Leinö kirjutas:

No siis sõidadki mööda, milles küsimus? Ega siis eesliiklejal tagatuledes kinni istudes ei lähe midagi paremaks, pigem ärritab nii eessõitjat kui sind ennast.
Ma ei tea, kui mõni aeglaselt ees tolgendab siis saan oma 1,6L esiveolise Nissaniga väga edukalt mööda sõita. Ja kui ei saa, siis lasen vahe sisse ning las siis kiiremad saavad minust ja eessõitvast autost ohutult mööda, mitte et peab arvestama kuidas kahest autost korraga mööda saada.
Ja noh, need üksikud minutid mida kiiremini sõites võidad ei ole võrdväärsed aastatega millega võid riskida ohtlike manöövreid tehes, pidagem seda meeles. icon_wink.gif

paljud ei tahagi/ei julge mööda sõita-> pole pikivahet ja tekivad kolonnid
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 10.02.2015 02:58:02 vasta tsitaadiga

Amsterdamis taksojuhid kihutavad. Iga teine takso on Tesla.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
Ragnar7474
HV veteran

sõnum 10.02.2015 03:10:05 vasta tsitaadiga

Super AMOLED kirjutas:
Ma jään ka siis seisma kui on keegi kuskilt tulemas doh.gif

Eriti hästi iseloomustab mõnda olukord näiteks maardu lähedal olev raudteeülesõit mis vahel harva keset ööd lihtsalt vilgub punaselt, kuna "kuskil" manööverdab rong. Jäädki sinna tunniks seisma?
Sama on näiteks Ülemiste poolt tulles Suur-sõjamäe tee ja Smuuli ristmik.

Seal on ka kell 21.00 õhtul liiklus olematu aga foor punane. Lähen kaasa ja tõstan sellega, et seal saab läbi vastassuuna ka 0,1 sekundit lõigata lisades vürtsi argiellu olematu ohuga reegleid rikkudes 2x ühe manöövriga. Punasega ja vastassuunavööndist thumbs_up.gif

tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 10.02.2015 09:21:41 vasta tsitaadiga

Siuksed hullud. Mina enam Lasnamäele ei sõida. icon_lol.gif
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 10.02.2015 09:45:58 vasta tsitaadiga

Ragnar7474 kirjutas:
Super AMOLED kirjutas:
Ma jään ka siis seisma kui on keegi kuskilt tulemas doh.gif

Eriti hästi iseloomustab mõnda olukord näiteks maardu lähedal olev raudteeülesõit mis vahel harva keset ööd lihtsalt vilgub punaselt, kuna "kuskil" manööverdab rong. Jäädki sinna tunniks seisma?
Sama on näiteks Ülemiste poolt tulles Suur-sõjamäe tee ja Smuuli ristmik.

Seal on ka kell 21.00 õhtul liiklus olematu aga foor punane. Lähen kaasa ja tõstan sellega, et seal saab läbi vastassuuna ka 0,1 sekundit lõigata lisades vürtsi argiellu olematu ohuga reegleid rikkudes 2x ühe manöövriga. Punasega ja vastassuunavööndist thumbs_up.gif

Kergelt teemaväline, aga kas smuuli sild on suletud? Üleeile õhtul nägin viimasel hetkel enne silda keelumärki (ainult üt & teenindav transport). Lasin siiski üle kuna ka vastu tuli autosid. Kohe peale silla lõppu oli uus keelumärk. Samas sõita sai icon_lol.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
RaPTiLE
Kreisi kasutaja
RaPTiLE

sõnum 10.02.2015 09:56:18 vasta tsitaadiga

See on juba sügisest saadik niimoodi.
Üle silla ja Ülemiste poole saab(aga ei tohi ka). Teispoole tohib ainult elanikud ja üt.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 55
tagasi üles
anduke88
Kreisi kasutaja
anduke88

sõnum 10.02.2015 10:06:43 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
Sellest uuest sillast Tartus olen norm kiirusega, mis on 70 üle sõitnud vaid pühapäeva hommikul ja juhul kui läksin tööle tund hiljem. muul ajal kipub ikka leiduma mõni, kes sõidab seal GPS järgi 40-55.

Jaa, neid tiksujaid on seal hulgim. 70-ne märk üleval, ikka podiseb 40-ga. Saab muul ajal ka 70-80 km/h sõita seal (ka tipptunnil), tuleb lihtsalt rohkem ette vaadata, ehk kui mingi kulgur, kellel autoderivi taga, tuleb kiirelt kiirendusrada pidi mööda tõmmata.
Paar korda on väga kiire olnud, olen lihtsalt sillatrassil mööda sõitnud. Ei ole mul aega, et kõvasti alla piirkiiruse, veel pealekauba ebaühtlaselt tiksuda ja oodata, kuniks eessõitja vahib betooni, piirdeid ja valgustust vms.
icon_razz1.gif
Kui ennem oli tööle/koju minek tipptunni ajal 15-25 minutit hommikul ja 20-30 minutit õhtul (istud enamuse aja Turu tänaval, ootad silla peale vasakpööret), siis üle uue silla on hommikul 7-12 min, õhtul 10-15 min (vangla juures esimesel rajal sillale sõitjatest pikk rivi vahest). Ja kütusekulu on langenud 16 pealt 10 peale. thumbs_up.gif Ökowärk icon_lol.gif
Samas mööda vana marsruuti on ka aeg kahanenud, sest nii suurt autode hunnikut sealtkaudu enam ei käi. Paar korda sõitsin, tunne selline, nagu kuskil väikelinnas sõidaks...et nö Eesti pärane ummik on praktiliselt kadunud.
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 10.02.2015 11:49:58 vasta tsitaadiga

RaPTiLE kirjutas:
See on juba sügisest saadik niimoodi.
Üle silla ja Ülemiste poole saab(aga ei tohi ka). Teispoole tohib ainult elanikud ja üt.

Ega keegi seal ei kontrolli. Aga seal need tobedad foorid ja korralik kuumaastik. Paar korda Lagedilt linna sõites olen sealt sõitnud aga ei soovita. Ülemiste poole on hea rahulik sõita seal, sest paljud kardavad neid keelumärke või seda, et tee on kinni
tagasi üles
-KRANTS-
vitamiinidiiler
-KRANTS-

sõnum 10.02.2015 14:18:27 vasta tsitaadiga

Selle sillaga alles oli kuskil liiklussaates ka teema, et keelumärk oli pandud sellisesse kohta, et kuskile minna enam ei ole. Seega on täiesti lubatud edasi sõita. St ei saa midagi teha, kui sõidetakse.
Paluti need märgid normaalsesse kohta tõsta. Ei tea kas ka tõstetud.
Sild peaks iseenesest korras olema? Piirangud on selle suursõjamäe-lagedi ristmiku laiendamkse ja ehituse pärast?

Ühendust saab siin: https://www.facebook.com/groups/1953700414852281/
Kommentaarid: 364 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 243
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 10.02.2015 14:24:27 vasta tsitaadiga

ei ole tõstetud midagi, märk on kohas kus tagasi keerata pole võimalik...
ülemiste poolt tulles on täitsa umbes, märk on siis kui kaheraealine ära lõppeb ja hakkab vana osa. Mis ma pean hakkama terve selle tee tagasi ülemistesse sõitma ja siis peterburi teele minema?
täitsa lambad ikka...
icon_biggrin.gif
Ja miks see tee üldse kinni on, seal ei toimu ju mitte midagi...
ja alati üle selle silla sõites on mul tunne, et sild on viltu, auto kisub ühele poole...
icon_neutral.gif

tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 10.02.2015 14:46:58 vasta tsitaadiga

Ma ei saa aru mis märkide puudumise jutt siin käib? Igas suunas on enne ristmikke ju suured kollased tablood väljas kus on teede sulgemine ära märgitud. Või on need liiga palju enne viadukti? Kus need siis olema peaks?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 10.02.2015 15:02:10 vasta tsitaadiga

Peterburi teel on ka juba sildid väljas selle kohta ja ma arvan, et tartu maantee ristis ka tegelikult. Märgatakse aga vaid neid silte mis on vahetult enne töötsooni
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 10.02.2015 16:24:21 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
Ma ei saa aru mis märkide puudumise jutt siin käib? Igas suunas on enne ristmikke ju suured kollased tablood väljas kus on teede sulgemine ära märgitud. Või on need liiga palju enne viadukti? Kus need siis olema peaks?

Kohapealsed päris märgid peavad ka olema mõistlikus kohas.
Eelhoiatusmärgid ei ole piisav argument, kui nt läbi Ülemiste City tuled vms.

Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 10.02.2015 16:25:30 vasta tsitaadiga

Ja kas keegi on pidanud siis tagasi keerama vä? Kogu selle aja on sealt saanud läbi sõita ja nüüd tekitate sellist trianglit mittemillegipärast
tagasi üles
Osiris
HV Guru
Osiris

sõnum 10.02.2015 16:54:51 vasta tsitaadiga

Meil Põlvas juhtus sedmaoodi:
Lihtsalt tuli tanklast välja keeranud veokil poolhaagis lahti....

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 115 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 103
tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 10.02.2015 19:42:14 vasta tsitaadiga

PCman kirjutas:
Meil Põlvas juhtus sedmaoodi:
Lihtsalt tuli tanklast välja keeranud veokil poolhaagis lahti....

Spoiler Spoiler Spoiler

Ikka juhtub. Sadula lõuad külmunud ja juht natuke lohakas. Võibolla ei vaadanud, kas lõuad lukustunud.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 11.02.2015 10:02:04 vasta tsitaadiga

https://www.facebook.com/video.php?v=435693439922991 icon_lol.gif
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 362
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
weasel
HV Guru
weasel

sõnum 11.02.2015 10:39:45 vasta tsitaadiga

Üks pargib juba kolmandat päeva Tartus Filosoofi tänava parklas nii:

Spoiler Spoiler Spoiler

Porno Parm
mugavuspagulane
Porno Parm

sõnum 11.02.2015 12:50:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Põhja prefektuur
Täna keskpäeval jälgime Tallinnas Viru keskuse juures jalakäijate liikluskäitumist. Kuigi jalakäijale tunduvad nimetatud rikkumised tühised, on politsei selles osas resoluutne, eriti karistamisel selliste rikkumiste eest, milliste tagajärjel saavad liikluses viga või hukkuvad inimesed. Rahaline karistus on selleks, et inimest mõjutada ja kui rikkumise tagajärg on mugav, ei motiveeri see inimest oma käitumist muutma. Paraku suur osa inimesi, kes liiklusseaduse vastu eksivad ja lõpuks küll tunnistavad oma eksimust, ei mõista lõpuni välja, kuivõrd riskantne selline käitumine tegelikult on. Just jalakäija vaates, kes on õnnetustesse sattumisel alati nõrgem pool. Möödunud kuul hukkus liiklusõnnetuste tagajärjel kaks jalakäijat - üks ületas teed selleks mitte ettenähtud kohas ja üks ületas teed keelava fooritulega.
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 6 :: 47
tagasi üles
que
Kreisi kasutaja
que

sõnum 11.02.2015 14:01:57 vasta tsitaadiga

Karm icon_mad.gif http://www.delfi.ee/news/paevauudised/110_112/fotod-sundmuskohalt-parnumaal-hukkus-rangas-avariis-42-aastane-naine?id=70764959

Huvitav, milline on tavasõidus kõige turvalisem auto? Kas sellises lauskokkupõrkes oleks olnud võimalus ellujääda parema kooslusega? icon_neutral.gif
(jättes välja vb hummeri jm ümberehitatud sõidukid)
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 56
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 11.02.2015 14:26:25 vasta tsitaadiga

Konkreetses kohas tee ääres sügavat kraavi ei ole, tee paistab sirge ka. Ei ole ilus pärast sellist õnnestust targutada, kuid mis valemi järgi õnnestub sellistes tingimustes ninad suurel kiirusel kokku saada? Silmad kinni, gaas põhja ja käed kramplikult rooli küljes?
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 11.02.2015 14:27:19 vasta tsitaadiga

Miks Toyotat näha pole? Sõitis selle punni segi ja ise kulges edasi?
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 11.02.2015 14:29:55 vasta tsitaadiga

que, kas sa arvad tõesti, et paindumatu autoga avariid tehes kannatub sinu, kui inimese nõrguke keha kõik need kokkupõrkeenergiast tekkivad koormused välja?
Ellu ei jääks ka soomukis.

ihvike
HV Guru

sõnum 11.02.2015 14:32:26 vasta tsitaadiga

Kui muud tegurid kõrvale jätta, siis suurema massiga sõidukil on eelis. Aga see on ainult üks tegur paljude seas.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 11.02.2015 14:35:00 vasta tsitaadiga

Super AMOLED kirjutas:
Miks Toyotat näha pole? Sõitis selle punni segi ja ise kulges edasi?

Toyota katus oli juhi kohalt sissepoole deformeerunud, st. kiirus oli kokkupõrke hetkel ikka suur.

iir
HV Guru
iir

sõnum 11.02.2015 14:49:19 vasta tsitaadiga

anna mis auto tahad, kui inimene õnnetuse tekkimist ette näha ei oska või ei jätku reageerimiseks enam aega siis ei aita ükski auto...
Smart on samaturvaline kui Focus...
-----
Esialgse info kohaselt oli KIA liikumas Tallinna suunas ning Pärnu suunas liikunud Toyota oli sooritamas möödasõitu ja põrkas kokku vastutuleva sõiduautoga. Sündmuskohal hukkus KIA juht, 42-aastane naine, kes oli õnnetuse juhtumise ajal autos üksi.
normaalne...

tagasi üles
Spezz
HV veteran

sõnum 11.02.2015 15:04:59 vasta tsitaadiga

Landcruiser või miskit muud?
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 67
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Liikluskultuuri(tuse) teema vol.2 (küsitlus möödasõidu võimaliku kiiruseületamise kohta) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 256, 257, 258 ... 438, 439, 440  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.