Hei,,, esineb arvutil üks pisike probleem, et vähemalt korra nädalas jookseb mingikohapalt kokku ja teeb restardi ( mida teeb ka imelikult kaua! ).
Olen ka tähele pannud, et jookseb just siis kokku, kui arvuti üle 24h järjest taga olnud (enamjaolt lülitan ööseks välja ).
Hakkasin arvutis surfama ja leidsin mingi koha kust leidsin sellise errori mis oli kollase hüüumärgiall:
The Desktop Window Manager is experiencing heavy resource contention.
Reason : Graphics subsystem resources are over-utilized.
Diagnosis : A sharp degradation in Desktop Window Manager responsiveness was observed.
Et sis küsimus: Kas on võimalik et videokaartil mingi kala sees või võib viga mujal olla??
Vihjan veel selle ära, et arvuti jookseb stockis!!
Selge pilt. Aga kas oled ka vaadanud karu kõhtu? Konkreetne kaart on aktiivjahutusega, seega on seal potentsiaalne koht, mis võiks vajada tolmuhooldust. Lisaks võiks ka CPU-jahutus üle vaadata.
1. tolmust puhtaks. (1.1 oskuste kohaselt ka uued termopastad / padjad)
2. visuaalne hinnang kondekatele nii videokaardil, emaplaadil kui toites.
3. memtest
4. miski kogu riistvara hindav benchmark vanasti oli 3dmark. kui selle ca 10 korda läbi tegi, võis riistvara enam-vähem töötavaks lugeda.. _________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas.
Selge pilt. Aga kas oled ka vaadanud karu kõhtu? Konkreetne kaart on aktiivjahutusega, seega on seal potentsiaalne koht, mis võiks vajada tolmuhooldust. Lisaks võiks ka CPU-jahutus üle vaadata.
Olen ka seda teind, just 4 päeva tagfasi tõmbasin oma korpuse tolmumatid puhtaks ja muidugi ka seest jahutuste ribid puhtaks ja mainin ka selle ära et asjad 1.5 aastat vanad ainult!!
laurx kirjutas:
1. tolmust puhtaks. (1.1 oskuste kohaselt ka uued termopastad / padjad)
2. visuaalne hinnang kondekatele nii videokaardil, emaplaadil kui toites.
3. memtest
4. miski kogu riistvara hindav benchmark vanasti oli 3dmark. kui selle ca 10 korda läbi tegi, võis riistvara enam-vähem töötavaks lugeda..
Nagu vastasin ka Fortranile sis vastan ka sulle :
1: Tolmust puhtad (regulaarselt vahetand ka termopastat protsessoril muidugi aaga videot pole puutund kuna garantii veel ja ei taha lahti võtta veel )
2: Eks hakkan lammutama ja uurima
3: Mälud korras testitud ja puha
4: Eks teen ära 10x sis vaatab mis saab
aaga küsimus teile kui videol termopasta ära vahetada kas garantii ära ei kao?? Ning kui need termopadjad ära võtta ja pasta panna on sama??
lisan teile pildi ka tempidest. Omamõistusejärgi peaks normaalsed olema!
Ning kui need termopadjad ära võtta ja pasta panna on sama??
Ei ole sama - termopatjade viskoossus on hoopis teine kui pastal. Üldiselt on termopatjade kasutuskohas minimaalne vahe jahutatava elemendi ning jahutustalla vahel oluliselt suurem. Nii et kui sinna asetada mingi vedelam aine, võib juhtuda, et ühel hetkel on materjal läinud ning alles on õhkvahe.
Pigem ei tasu neid patju minema visata, vaid võiks uurida, milline on arvutikasti kompleksne jahutus - teisisõnu, kas elementidest välja ventileeritav soe õhk jõuab piisavalt hästi ka korpusest välja või mitte.
e: temperatuurid on numbritena normaalsed, iseasi, kas nad ka reaalselt on sellised. Võid igaks juhuks proovida ka programmi nimega CoreTemp. Lihtsalt statistika huvides.
Ning kui need termopadjad ära võtta ja pasta panna on sama??
Ei ole sama - termopatjade viskoossus on hoopis teine kui pastal. Üldiselt on termopatjade kasutuskohas minimaalne vahe jahutatava elemendi ning jahutustalla vahel oluliselt suurem. Nii et kui sinna asetada mingi vedelam aine, võib juhtuda, et ühel hetkel on materjal läinud ning alles on õhkvahe.
Pigem ei tasu neid patju minema visata, vaid võiks uurida, milline on arvutikasti kompleksne jahutus - teisisõnu, kas elementidest välja ventileeritav soe õhk jõuab piisavalt hästi ka korpusest välja või mitte.
e: temperatuurid on numbritena normaalsed, iseasi, kas nad ka reaalselt on sellised. Võid igaks juhuks proovida ka programmi nimega CoreTemp. Lihtsalt statistika huvides.
Selge termopatjade kohapealt nüüd targem.
Kasti õhuvoolus peaks hea olema kuna mul Zalman Z5 plus korpus sis seal originaalis oli 3 venti.
1 võtab eest sisse 2 viib ülevalt välja ja 3 viib tagant välja mis on veel originaalis otse toitesse, ülejäänd 2 on kaasasoleva kontrolleri küljes mis on põhja lükatud .
Olen muidugi ka 2 venti juurde ostnud Antec true quiet üks sisse ja teine välja, need emaplaadiküljes.
Lisasin ka CoreTemp-i temperatuurid ja kõrvale ka asuse termar radari omad (pilt tehtud 10 minutit peale testi tegemist, testis lükkasin näidud ja testid põhja lisasin ka selle)
Aga lahtivõttes Garantii ära ei kao??
Nonii... tegin ka 10 testi ära ja arvuti töötab laitmatult. Jätan ööseks arvuti lahti ja panen mingi mängu käima, vaatame mis hommikuks teind on
Protsessori temperatuur oli muidu max 53c.
Nonii, said mul need öövahetused läbi ja tundub, et peale GPU termopasta vahetust asi korras. Selgus siiski reaalne tõde nagu lugesin ka igaltpoolt mujalt, et miks kakutakse tutikast peast graafikakaardid laiali ja vahetatakse pasta ära, nüüd sis tean kuna endal oli ka ikka jumala pulbriks ära kuivand juba ja eks võib arvata, et sellest ka see probleem.
marko654, tegelikult alati see pulbriks kuivamine nii hull ka ei ole. Mul sai soetatud nii 3-4 aastat tagasi FX-6100 protsessor ja sellel oli stock jahutus. Nagu ikka, stock jahutustel on alati all mingisugune väike liist termopastat ja too pole küll kvaliteetne, aga ei suvatsenud seda vahetada. Nüüd sai kuu tagasi uus emaplaat ostetud ja uus termopasta ning nagu ma CPU jahuti pealt ära võtsin, nii vana krohv pudenes mu GPU peale.
Nali on selle juures see, et temperatuurid olid ilusti paigas. Mul oli selle vana krohviga ~30C ja nüüd uuega on enam vähem sama. Niiet küllap see oleneb kas termopastast, mis su GPU peal oli või ma ei tea.. Samas mina polnud oma CPU üle ka kellanud, ehk sellepärast see vana krohv pidas nii kaua vastu.
Muidu tänan sind ka teema eest, panin hulga foorumlaste õpetussõnu kõrva taha.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.