Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Karu555
HV kasutaja
|
21.01.2015 23:29:16
|
|
|
Ertai kirjutas: |
Üleeile tegin 50% raskustega, täna jätsin vahele ja käisin kinos. Reedel jälle siis/alles.
Kulus väike puhkus ära
rant:
Kui 30kg incline bench pressi tegin tulid saali kaks tolbajoobi. Tattnokad pealekauba.
Näitasid näpuga mu peale ja naersid, et mul 30kg raskust vaid peal on.
Ise läksid nad kohe teise bench juurde, itsitasid ja naersid seal. Ma liikusin järgmise harjutuse juurde ja siis nägin, mis kutid teevad.
Laadisid 90kg kokku kangile. Ma olin ikka hämmingus.
TattnokkA ronis kangi alla ja TattnokkB aitas kangi maha tõsta. Lasi lahti ja PLAKS kang tattnokkA rinnale.
Kahe peale surusid kangi üles ja panid ära.
Ja siis juhtus uskumatu: TattnokkB ütles, et wow, uus rekord 90kg, tahad korra veel proovida?
TattnokkA ütles, et ei taha, tunneb end täna kehvalt (kutil oli räigelt valus olla)
TattnokkB hakkas ka sama värki proovima - sai kangi ise maha ja alla.. aga kahjuks üles ei läinud, mingi 5cm vist suutis isegi.
TattnokkB ja TattnokkA siis kahepeale kühveldasid 4 reppi ja TattnokkB oli õnnelik, et tema uus rekord on nüüd 4x90, rääkis midagi 100kg proovimisest.
Siis nad naersid ja näitasid veel näpuga inimeste peale omakeskis (ka minu peale, kes 5kg hantlitega töötas, tavaliselt teen 10 v 12.5 kg ga, aga deload on deload, vahet ju ei ole)
Korra oli tahtmine mõlemale üks 5kg kang kurku lüüa, mitte sp et nad minu peale näpuga näitasid, vaid et nad üldse veel oma kogu idiootsuse juures elus püsida suutnud on.
Kadusid ära umbes 10 minutiga, nende trenn oli siis kahepeale 5kordust  |
Krt sul ikka raske elu . Pidevalt miskid vahejuhtumid jõusaalis teiste inimestega.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
jtamm
HV kasutaja

|
22.01.2015 00:10:44
|
|
|
Ertai, No pain, no gain
Olen käinud viimasel ajal ortopeedide vahet, magnetuuringust tuli vastus, et ühel põlvel kõhrekahjustus ja nn hüppaja põlv. Füsio ütles, et kükki võib edasi teha. Polnud juba paar kuud teinud, proovisin nüüd eelmine nädal ühe kergema kükitrenni teha aga kurat, siiamaani põlved valusad. Tuleb ikka vaikselt kerge koormusega edasi lasta. Sport ON tervisele kahjulik ikka
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
kimi
HV vaatleja
|
22.01.2015 00:19:21
|
|
|
Mul oli midagi sarnast nagu sul..vähemalt arst diagnoosis hüppaja põlve, sest olen terve elu tegelenud hüppamist nõudva spordialaga. Ja valusaks jäi üldse täiesti teise asja pärast. Kuna ma sain käevigastuse, siis ainuke sport mida ma talvel teha sain oli statsionaarset ratast sõita. Ja ma sõitsingi siis..iga päev paning mingi 1h ja ikka korralikku tempot. Liigesed ei pidanud vastu ja pärast ühte trenni tundsin, et asi on jama. Põlved lihtsalt kiirgasid kuumusest ja see kuumus kestis üle kuu. Kogu aeg tundsid, et põlved on soojemad ehk siis ilmselt oli põletik sees. Ja lisaks olid ka nad kanged. Lõpuks kui valu ära läks jäi kangus. Kükki oli valus teha. Mõtlesingi, et ongi kõik. Lasin puhata ikka pool aastat. Siis tuli suvi ja sain metsajooksuga vaikselt liikuma ja õnneks on nüüd küll nii, et mingit valu ei tee
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ertai
HV veteran

|
22.01.2015 00:23:45
|
|
|
Karu555,
ma naeratasin kuivalt neile vastu.
Mind otseselt ei häiri sellised tegelased ja ei sega mu enda workouti üldse. Lihtsalt tore oli kirjutada kahest idioodist
See põlvejama on üks sitemaid asju vist, mis juhtuda saab. Sõber sai ka jalkat mängides vigastuse ja asi ei parane, ütles et vahetab arsti ka vist, sest praegune soovitab ainult põlve kabistada veidi ja mingeid harjutusi teha.
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
22.01.2015 02:59:38
|
|
|
Mnjah... alates 2009 kui alustasin regulaarse treeninguga pole suuri jamasid olnud, aga ma iseloomult ettevaatlik ka. Suurte raskustega lühikesi seeriaid ei tee. Alati korralik soojendus ja lõpus venitused. Mingeid kreisisi asju ei tee. Suurim asi oli vast vasaku ribi muljuda saamine (bruised rib) peale seljatrenni. Ja hetkel on parema käe barchioradialis... Sai vist liiast veitada randme juurde kinnituvast kohast. Kuid pole juba käsivarsi treenida saanud selle tõttu ja biitsepsit samuti suure raskusega. Sigakaua võtab aega, kuna see on väga liikuva koha peal. But not a big deal.
Saal peale 2015 tulekut puupüsti täis anyway... kuskile ligi ei pääse ja mul pole mahti oodata ka, et enda trenn teiste järgi seada, seega 3 nädalat peamiselt enda keharaskusega trenni teinud. Maht tuleb seeriate/kordustega suureks ajada lihtsalt. Sealt ka need 500 kükki jms.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
jtamm
HV kasutaja

|
22.01.2015 09:35:49
|
|
|
Nojah, ise olen 2010 aasta suvest treeninud jõutõstjana, ehk suured raskused ja väiksed kordused on käinud alati teatud perioodil trenni juurde. Soojendust ja venitust olen alati teinud. Sai tegelikult juba paar aastat tagasi põlvede pärast ortopeedide juures käidud, siis anti sealt glükosamiini ja öeldi, et "ortopeediliselt on kõik korras". Nüüd aga eelmisest suvest saati olen põlvedes pidevat valu tundnud ja raskusi ka tagasihoidlikumad hoidnud. Kuna nüüd tuli plaaniks käevarrest plaadid välja võtta, mis tegelikult ammu juba seganud, siis otsustasin ortopeedile põlvedest ka rääkida. Sattusin õnneks seekord asjalikuma arsti otsa ning tuvastas kohe probleemi. Ütles ka ausalt, et see enamike arstide poolt väljakirjutatav glükosamiin töötab ainult platseebo efektil. Ortopeed saatis siis magnetuuringusse, kust tuligi vastus, et kõhrekahjustus. Kõhrekahjustusega on see jama aga, et see on põhimõtteliselt asi, mida ei saa ravida.
Röntgenpilt käest: (nägin ise seda alles kuu aega tagasi esimest korda )
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
22.01.2015 12:52:20
|
|
|
Kui vigastustest rääkimiseks läks, siis paneks enda oma ka siia kirja. Vigastus tuli väljaspool jõusaali. Lihtsalt rumal asjaolude kokkusattumine.
Parema põlve kõõluse rebend + osaline rebend paar kuud hiljem. Pea aasta pole jõusaali jalga tõstnud. Põhimõtteliselt võik ülakeha teha aga pole erilist motivatsiooni. Praegu olen parajalt paksude põskedega vormist väljas poiss .
Kuskil veebruari lõpus märtsi alguses võiks taas tasapidi jõutõmbe ja kükiga alustada. Juhul kui ise jälle mingi lollulusega hakkama ei saa. Saalid peaks ka selleks ajaks tühjad olema.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nu
HV Guru

|
22.01.2015 18:12:36
|
|
|
Sõin ka ühe purgi glükosamiini tablette, sest õlg ragises ja oli valus trennis aga mitte muffigi ei aidanud. Siis kuu hiljem umbes lambist jäi see ragin järgi.
_________________ DO you want it.. And if you had it would you flaunt it...
ss |
|
Kommentaarid: 177 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
22.01.2015 18:26:28
|
|
|
Nu kirjutas: |
Sõin ka ühe purgi glükosamiini tablette, sest õlg ragises ja oli valus trennis aga mitte muffigi ei aidanud. Siis kuu hiljem umbes lambist jäi see ragin järgi. |
Mul aitasid kummiga harjutused.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
duxdery
HV veteran

|
22.01.2015 18:43:33
|
|
|
Hei, alustasin jõusaalis käimisega eilsest ja eesmärgiks oleks ülakeha lihasmassi kasvatada. Kuna aga jõusaali alal suht algaja, siis eile esimest korda käies tundsin ennast suhteliselt rumalana seal. Vehkisin kõigega millega vehkida sai ja tulemus on see, et täna on kõik valus aga ei tea kas ka iga lihasgrupp sai koormatud.
Tunneks aga puudust ühest korralikust kavast. Ehk keegi oskab soovitada midagi: õlad, rind, käed, kõht selg. Plaan on käia 3x nädalas ning peale igat jõusaali kasutan lõvestuseks ujulat.
Mingid kavad leidsin netist aga need olid tehtud konkreetsetele jõusaalidele ning osasid masinaid minu äidavas ei ole ning osade masinate nimest ei saanud ka aru mida seal tegema peab
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ak_47
HV kasutaja

|
22.01.2015 19:15:45
|
|
|
pacho kirjutas: |
Kui vigastustest rääkimiseks läks, siis paneks enda oma ka siia kirja. Vigastus tuli väljaspool jõusaali. Lihtsalt rumal asjaolude kokkusattumine.
Parema põlve kõõluse rebend. |
Endal oli sama keiss, aga siis läks vasak menisk. Peale vigastusest taastumist hakkasin jõusaalis käima, k.a kükkima. Tekkis vasakusse põlve valu: Edasi oli valida,kas süüa rohtu ülejäänud elu või minna opile - otsustasin teise kasuks. Esimene operatsioon parandas olukorda natuke, aga selline ebamugavustunne/valu tuli hiljem tagasi. Teise operatsiooniga ei ole põlv 2a. jooksul häda teinud. Madalad kordused, pikad seeriad, eeskükk,tagakükk - kõik läheb loosi .
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
z@ke
Kreisi kasutaja

|
22.01.2015 20:57:46
|
|
|
duxdery kirjutas: |
Hei, alustasin jõusaalis käimisega eilsest ja eesmärgiks oleks ülakeha lihasmassi kasvatada. Kuna aga jõusaali alal suht algaja, siis eile esimest korda käies tundsin ennast suhteliselt rumalana seal. Vehkisin kõigega millega vehkida sai ja tulemus on see, et täna on kõik valus aga ei tea kas ka iga lihasgrupp sai koormatud.
Tunneks aga puudust ühest korralikust kavast. Ehk keegi oskab soovitada midagi: õlad, rind, käed, kõht selg. Plaan on käia 3x nädalas ning peale igat jõusaali kasutan lõvestuseks ujulat.
Mingid kavad leidsin netist aga need olid tehtud konkreetsetele jõusaalidele ning osasid masinaid minu äidavas ei ole ning osade masinate nimest ei saanud ka aru mida seal tegema peab  |
http://addicted2lifting.com/training/routines/3x5-routine/
5x5sl oleks ehk liiga hardcore, kui ujuda ka tahad.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
duxdery
HV veteran

|
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ertai
HV veteran

|
22.01.2015 22:52:50
|
|
|
duxdery tsau
Ma 2 kuud selle kava peal ja asi funksib:
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=159678631
Loe lihtsalt läbi ja esimesel nädalal v kahel tee umbes 50-80% millega arvad võiksid alustada.
Kui otsustad selle kava kasuks, siis võid minult ka küsida kui midagi ebaselgeks jääb!
Minu meelest fullbody on kõige parem algajale, pole vaja asju keeruliseks teha ja eraldi üla v alakeha päev.
Lisaks mis viga on 3x5l ? Õiged raskused ning asi toimib. Aega kulub ca 1h-1.20h olenevalt kui selge juba kava on ja kas saad kohe masinatele ligi või ei, selle aja sisse 5-10 minutit soojendust ja venitust ka, saab ka 45minutiga hakkama kui kiire päev on.
Tugevamaks saab küll ja keha näeb juba tsipa põkim välja, Eestisse satud millalgi võime koos mõni päev minna ja pärast teha
Peaasi, et mingigi kava on. Kui endal teadmised puuduvad, siis niisama vehkida üsna random ja kasutegur ka väiksem.
Ja need kükid kavas, usu mind, võrgus hüppad kõrgemale kui enne
|
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
z@ke
Kreisi kasutaja

|
22.01.2015 23:01:50
|
|
|
Täitsa alguses pole väga vahet, mida teha, gainz on niikuinii hea, aga sama hästi võiks sellel ajal juba tehnikat õppida, mida hiljem niikuinii vaja läheb.
3x5 (või sarnased kavad) tühja kangiga alustada, tähelepanu tehnikale pöörata ja vaikselt progresseeruda on pikas perspektiivis parim variant, et saavutada parim (lihasmassi+jõud)/aeg saalis suhe.
Neid masina-mehi, kes 5a saalis käivad ja ikka samasugused välja näevad, nagu päris alguses, on juba piisavalt
Lisaks tasuks kindlasti piisavalt magada ja (olenevalt eesmärgist) päeva jooksul makrod täis süüa/defitsiiti hoida kerget.
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ertai
HV veteran

|
22.01.2015 23:12:20
|
|
|
z@ke, õige jutt
Söö korralikult ja maga korralikult, siis lihas kasvab
|
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
duxdery
HV veteran

|
22.01.2015 23:17:41
|
|
|
Ertai, ok, võtan selle homme ette. Loodetavasti imelikult ei vaadata, kui püksitaskust aeg-ajalt mingi paberi välja sikutan ja seda piilun
Ma tunnen ennast juba peale esimest jõukaskäiku põkim
Magamisega on nagu on... eriti ei õnnestu. 5-6 tundi nädala sees ja heal juhul 8 nädalavahetusel. Toitumist pean ka veidi muutma tõesti. Hetkel lõunaks pitsakas või mäkk, seda peab muutma.
Aga ok, eks annan edusammudest teada, kui need tulevad. Kodumaale tulen, siis üritan aega leida ja võtan ühendust. Meenutaks väheke vanu aegu küll
|
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
22.01.2015 23:21:32
|
|
|
Paberiga ringi käimine väga ok, ise näen ikka aeg-ajalt seda kui mõni oma kava nii järgib. Kõik ju alustavad kuskilt, pigem vaadataksegi et tead mida teed mitte ei vehi niisama.
|
|
Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
lexo
HV kasutaja

|
23.01.2015 02:33:43
|
|
|
Ise pean homme ilmselt 4-s päev ilma trennita olema. Õhtul annab ikka paras (füüsiline) rahutus tunda.
Probleemiks liigesevalu jalgades. Tekkis juba nädal tagasi, algul arvasin et probleem lihtsalt uues klaveris, mille pedaalid minu jaoks veidi harjumatult rasked on (käisin trennis edasi), nüüd aga kahtlustan, et ilmselt on tegemist siiski kurnatusega. Unetus vaevab juba ammustest aegadest. Lisaks veel, kondihunnikule, nagu ma ausalt öeldes olen, ei saa enda keharaskusega kangiga kükkide tegemine ka 4-6x nädalas päris kerge ettevõtmine olla.
Kas peaksin glükosamiini (vms) ka võtma? Igasugused kalaõlid ja Omega-3 rasvhapped on nagunii mu igapäevamenüüs juba olemas.
viimati muutis lexo 23.01.2015 03:06:21, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ertai
HV veteran

|
23.01.2015 03:03:37
|
|
|
Paberiga käivad väga paljud ringi ja see on pigem tava ja norm
Mul endal on kava mobiilis, kas aken lahti või salvestan trenni jaoks ta backgroundis moblas, korra klõps ja siis selge, mis tuleb teha (üldiselt on peas nüüd, aga vahel vaatan, mis raskustega viimati tegin)
ära siis kükil lase end ära ehmatada, otsi turja peal õige koht üles.
See Pendlay Row on selline, kus tõmbad plahvatusega vastu rinda endale.
edu
|
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
z@ke
Kreisi kasutaja

|
23.01.2015 10:06:22
|
|
|
Jep, paberi vaatamine ja märkmiku täitmine on pigem hea märk
Tehnika kohta juttu, pilte ja videoid: http://stronglifts.com/squat/ - väärt kraam.
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|