|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
SilQ
HV Guru

|
31.12.2014 14:55:22
|
|
|
indrekp, Manualiski kirjas et ruuter tuleb paigaldada hea õhu liikuvusega kohale. Kui toppida ta kapi taha kuidagi juhtmete vahele siis ma ei imesta et mingi ajapärast sellised kuumenemise probleeme tekib.
Intenol ise ülekoormuse porbleeme pole ka kuulnud, aga vanematel oli seda küll. Ühesõnaga minu probleem on restart, mida ta teeb 24h korra, väga suvalisel ajal, isegi siis kui kedagi kodus ei ole. Öeldi et kahjuks võrgukoormust ajaliselt näha ei saa ja seostada restardiga. Maksimum ruuteri koormus 3800 avatud soketit mis pidi täiesti OK olema.
DigeBeni, Eks väga paljud kasutajatoele kurdetud probleemid pannakse märgi alla "tihendi viga" ja sellest ka poolik info kogumine.
Ühesõnaga mul midagi tehti ja pandi ruuter jälgimise alla. Kui miskit selgub jagan ka siin.
_________________ If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein |
|
| Kommentaarid: 251 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
31.12.2014 15:52:23
|
|
|
| indrekp kirjutas: |
Üldiselt võib teadmiseks võtta, et iga probleem on kindlalt Elioni erinevatele osakondadele lahendamseks, sellist juttu ei maksa rääkidagi, et probleeme vähe ja keegi ei tegelegi.
Samuti on kindel, et intenos saab tuhandeid logisid jooksma panna ja sellest saab üsna häid järeldusi teha, vajadusel saavad seadmetega tegelejad neid ka jooksvalt eemale serverisse salvestada, kõik info mis puudutab süsteemilogisid.
Tuleb ainult korrektselt riketesse vormistada.
See, et Inteno kuumaks läheks või mingi ülekoormuse tahajärjel kooleks, kuulen mina esimest korda.
Nagu mainsin, probleemid võivad alguse saada erinevate seadmete ühedamisel ja nende ühilduvusprobleemidest, sest viga ei paista olevat üldne, vaid konkreetsete klientidega. |
... see pole antud teemaga otseselt seotud, kuid jututeema ilmestamiseks hea küll. Hiljuti käisin Elioni poes Arrise boxi ostmas. Hakati mulle suure õhinaga pikalt ja laialt seletama, kuidas nuppudega puldil nuppe aktiveerida, kust menüüst jne. ühesõnaga, väga keeruliselt väga palju infot, mis poleks keskmisele inimesele ilmselt iialgi meelde jäänud. Ma siis mainisin, et tegelikult pole seda kõike üldse vaja, piisab vaid nuppudega puldid suvalisele numbrinupule vajutamisest, et nuppude aktiveerimisprotsess käivitada. Selle peale tehti suured silmad ja küsiti üle ka 2-lt teiselt teenindajalt, et kas tõesti? Keegi ei teadnud sellest midagi, kuigi ma leian, et see info oleks olnud kliendile edastamiseks märksa sobivam ...
... sarnane teema on telefonitsi eesliini inimestega nad on õpetatud ilusti nööripidi kõndima, kuid reaalset ettekujutust neil teenustest väga pole. See pole öeldud etteheitena, see on lihtsalt selgitamaks minu mõtet, miks ei jõua õiged seosed sinna, kuhu nad peaks jõudma. Eesliin on oma piiratud pädevusega üsna hea filter, et edasi anda probleem formaalselt, mitte seoseliselt. Reaalsetel tehnikutel on palju võimalusi, et need õiged otsad kokku viia, kuid kas nad seda ikka teevad? Mul on selline tunne, et seda tehakse vaid siis, kui klient ise piisavalt peale pressib. Selliseid juhtumeid pole ilmselt väga palju kui klient oleks nii pädev ja samas ka proaktiivne, et juhtumeid nii kaugele viia. Seetõttu ongi tulemuseks - juhtumeid pole või on vaid üksikuid ...
   |
2 :: |
5 :: |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
target
Kreisi kasutaja

|
31.12.2014 17:08:48
|
|
|
Jõudsin koju ja wifi jälle hapu.
Kõne on tehtud, aga kuna järjekord, siis lubasid tagasi helistada.
Peaks ka vist jälgimise alla panema.
EDIT:
Helistati tagasi ja öeldi, et selle probleemiga hakatakse tegelema, kuna on palju infot tulnud, et wifi hangub.
Minul öeldi ajaks 05.01.2015, et siis peaks mingisugune info tulema.
Ainuke asi mida teha ongi kas ruuterile restart või turn off-turn on wifile.
Elame-näeme siis.
_________________ PSN: powwa25 |
|
| Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
3 :: |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
31.12.2014 17:32:26
|
|
|
Minu kätte jõudnud paar juhtumit on näidanud, et mingi % on lihtsalt perses Broadcom BCM63xx kiibiga. Siin aitab ainult seadme vahetus.
Head saluuti ja kohtumiseni 5ndal.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
UrmasP
HV vaatleja
|
31.12.2014 18:41:16
|
|
|
| Mul töötab Wi-Fi täna teist päeva probleemideta (ülla-ülla), aga olen täiesti kindel, et nii see päris kindlasti ei jää. Kui see oleks kiibi viga, siis nii kaua see asi küll vastu ei peaks, arvan ma. Samas rääkisin tööjuures kolleegiga, kel on kodus samasugune ruuter ja tema meie Wi-Fi probleemist küll ei teadnud, kuulis minult sellest esimest korda. Järeldan, et mingite asjade kokkulangemine, mis selle Wi-Fi zombistavad, mingi seadmete või ühenduse vms. ajab selle lolliks. Minu majja tuleb optiline kaabel ja sealt edasi kortermaja ruuterist kaabel igasse korterisse. Kolleeg aga elab DSL otsas. Ehk on seal miskit ühist, aga mis see olla võiks, ei tea. Meil on kaunis vähe Wi-Fi võrke minu korteri läheduses, peale oma teise korruse Wi-Fi näen veel kahe naabri kinnist Wi-Fi võrku ja kas neil ka Inetod, või miskid muud, seda ma ei tea. Ootan huviga, kas suudetakse lahendada see müsteerium.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
31.12.2014 19:16:35
|
|
|
Uurisin ka vahepeal enda ruuteri staatust ja jäi üks asi silma, nimelt vaadates wifi seadeid avalehel, siis seal on 2 võrku näidatud, üks elion.-guest, ehk siis eeldan, et see oli algseadistuses wifi jagaja, ning siis enda poolt seadistatud AP. Küsimus on, et miks elionil on bitrate 300mb/s ja minu omal aint 54mb/s ? Mis enda AP-ga ei saagi täitkiirust wifist kätte, kui kaabel lubaks?
_________________ pWn |
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
68 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
31.12.2014 19:22:48
|
|
|
| pwn13, sul G-võimekusega seade istub wifis?
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
31.12.2014 20:06:10
|
|
|
See bitrate kõigub neil ruuteritel üldsegi müstiliselt.. samuti ka ribalaius.
mul on 802.11n seadistus ja kanali laiuseks pandud 40MHz. Seda 40MHz laiust kanalit hoiab ta ainult esimesed minuti või 2 ja siis läheb 20MHz peale ilma minult luba küsimata, kusjuures seadistuses näitab ikka, et 40MHz aga kui mõni mõni scanner tööle panna, siis on näha, et alguses on ja siis kaob ära..
kiirusega on ka sageli müstika.. keelasin MAC filtriga kõik peale oma läpaka ära (Intel 5300, 3x3 MIMO) ja siis vahepeal nt laseb kiiruse mingi 14 Mbps peale... teine hetk istub kuskil 144 peal jne... suvalise aja tagant vahetab neid. Kusjuures teisi WiFisid mulle sisse ei kosta oluliselt (mingi 2 või 3 võrku ja nõrgalt) ja minu enda läpakas oli ruuterist kuskil 40-50cm kaugusel. Lisaks veel on näha, et kui ta tõesti ütleb bitrate'iks nt 14Mbps, siis ega läpakas kiirust kõrgemale ei saa. Seadistustes on pandud jäigalt 802.11n mode'i peale.
Eks kui oma gbit ja wifi mahakukkumise eksperimendi lõpetan, siis vingun selle üle tehnilisse tukke
|
|
| Kommentaarid: 98 loe/lisa |
   |
93 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
31.12.2014 23:11:12
|
|
|
| KillerXP kirjutas: |
See bitrate kõigub neil ruuteritel üldsegi müstiliselt.. samuti ka ribalaius.
mul on 802.11n seadistus ja kanali laiuseks pandud 40MHz. Seda 40MHz laiust kanalit hoiab ta ainult esimesed minuti või 2 ja siis läheb 20MHz peale ilma minult luba küsimata, kusjuures seadistuses näitab ikka, et 40MHz aga kui mõni mõni scanner tööle panna, siis on näha, et alguses on ja siis kaob ära.. |
Normaalne käitumine 2,4Ghz bandi puhul, standard näeb seda ette muuseas.
http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-features/31743-bye-bye-40-mhz-mode-in-24-GHz-part-1
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 236 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
02.01.2015 01:54:22
|
|
|
Esimesed read Inteno süsteemilogist pärast lambirestarte:
Dec 30 00:10:02 Inteno syslog-ng[11617]: Syslog connection established; fd='10', server='AF_INET(88.196.0.12:514)', local='AF_INET(0.0.0.0:0)'
Jan 2 00:10:01 Inteno syslog-ng[11585]: Syslog connection established; fd='10', server='AF_INET(88.196.0.12:514)', local='AF_INET(0.0.0.0:0)'
Hämmastav on et need restardid on toimunud ühel ja samal kindlal ajal. Nagu oleks FW-sse või kuhugi mujale sisse programmeeritud
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
03.01.2015 17:37:58
|
|
|
Etz, jälle targem Kahju, et Inteno 5GHz ei toeta... aga õnneks WiFi kiirus pole niivõrd suur prioriteet, pigem stabiilsus. Kui bitrate'i ennast keegi ümber ei lükka, siis selle kohta küsin järgmine kord, kui jutule satun.
Kuna aga ma pole eriti kannatlik inimene, siis ma hetkel väidan, et lahendus töötas. Praegu siis 5. ööpäev uuendatud tingimustes ja pole kordagi probleeme olnud. Varem olid mõlemad jamad kas igapäevased või üle päeva.
1) Inteno tarkvara testversioonile uuendamine aitas WiFi korda saada, pole kordagi kasutamatuks enam muutunud.
versiooniks: DG301-W7P2U_ELION2.4.2RC5-140925_1644
2) Inteno endaga kaasa tulnud cat5e valmiskaablid on rämps. Vahetasin uute Cat6 kaablite vastu ja mu Inteli kaardiga hakkas maagiliselt asi ideaalselt tööle. 1Gbps link töötab nüüd nii nagu peaks - kadusid probleemid ühenduse loomisega ja suvalisel hetkel tekkiva packet lossiga.
Siinpuhul mainin, et minu algse kaabli uuendamine intenoga kaasas olnute vastu parandas stabiilsust ja seetõttu uskusin, et need olid korras omadega aga tuleb välja, et ka need olid rämpsud, lihtsalt veidi paremad rämpsud, kui mu algsed
Eks jätkan jälgimist aga tundub, et nüüd töötab nagu lubatud
|
|
   |
93 |
|
| tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
03.01.2015 18:42:55
|
|
|
1) Inteno tarkvara testversioonile uuendamine aitas WiFi korda saada, pole kordagi kasutamatuks enam muutunud.
versiooniks: DG301-W7P2U_ELION2.4.2RC5-140925_1644 |
Mul siin Inteno teeb juba paar päeva restarte. Võib ju muidugi arvata, et kõvast tuulest, kuid võis ka loota tarkvara uuendamist, ent endiselt
DG301-W7P2U_ELION2.3.11RC1-140422_1519
|
|
| tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
03.01.2015 20:18:16
|
|
|
| seeru kirjutas: |
Mul siin Inteno teeb juba paar päeva restarte. Võib ju muidugi arvata, et kõvast tuulest, kuid võis ka loota tarkvara uuendamist, ent endiselt
DG301-W7P2U_ELION2.3.11RC1-140422_1519 |
ta mul ühe ootamatu restardi tegi mõni tund pärast uue softi peale saatmist aga ma ei osanud seda kuskile liigitada
Praegu: Uptime 4d 1h 28m 57s
temperatuur, koormus korras?
|
|
   |
93 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
03.01.2015 20:24:21
|
|
|
DG301-W7P2U_ELION2.3.11RC1-140422_1519 |
Nädala alguses vahetas optikat paigaldanud tehnik mul igaks juhuks ruuteri välja. Enam pole Wifi probleemi olnud, kuid lambirestarte on nüüd üle paari päeva olnud.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
03.01.2015 21:37:11
|
|
|
| Temperatuur korras. Ruuter jaheda põranda peal ja torrenteid pole see aasta tirima pannud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
03.01.2015 22:51:34
|
|
|
| Tundub, et pean oma sõnu sööma, just toimus mingi põhjendamatu restart. Eks pean kätt pulsil hoidma ja vaatama, kas sellest saab mingi püsiv jama või oli see seotud tormiga. Samas tavaliselt mul pole vooluga ja sellest tingitud probleeme olnud.
|
|
   |
93 |
|
| tagasi üles |
|
 |
UrmasP
HV vaatleja
|
04.01.2015 10:42:01
|
|
|
Minu Wi-Fi töötab siiani kenasti, alates eelmise aasta lõpust. Ruuteril on sama vana tarkvara, kontrollisin üle - iopsys Version DG301-W7P2U_ELION2.3.11RC1-140422_1519
Kas see Wi-Fi hapnemine sellest ei võinud tulla, et Elion mingil põhjusel restartis mingeid seadmeid igapäevaselt? Seda kinnitaks -paruni- tähelepanek. Ja et restartimisega sai Wi-Fi seade uued parameetrid, mis erinesid varem talletatutest. Lihtsalt hüpotees, mida ma ei oska kuidagi kinnitada, ega ka ümber lükata. Fakt on see, et minu Inteno ruuter töötab stabiilselt juba kuuendat päeva (mis on positiivne), aga varem tuli seda pidevalt resettida (üle päeva), et selle Wi-Fi ligi laseks.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
04.01.2015 11:56:55
|
|
|
| UrmasP kirjutas: |
Minu Wi-Fi töötab siiani kenasti, alates eelmise aasta lõpust. Ruuteril on sama vana tarkvara, kontrollisin üle - iopsys Version DG301-W7P2U_ELION2.3.11RC1-140422_1519
Kas see Wi-Fi hapnemine sellest ei võinud tulla, et Elion mingil põhjusel restartis mingeid seadmeid igapäevaselt? Seda kinnitaks -paruni- tähelepanek. Ja et restartimisega sai Wi-Fi seade uued parameetrid, mis erinesid varem talletatutest. Lihtsalt hüpotees, mida ma ei oska kuidagi kinnitada, ega ka ümber lükata. Fakt on see, et minu Inteno ruuter töötab stabiilselt juba kuuendat päeva (mis on positiivne), aga varem tuli seda pidevalt resettida (üle päeva), et selle Wi-Fi ligi laseks. |
Minul olid wifi pangestumised tavaliselt seotud mingite wifi ühenduste loomiste või katkestamistega, paaril korral ka vist DSL ühenduse kadumisega. Viimastel päevadel pole wifiga enam probleeme olnud.
Nende võrguühendustega näib Intenol olevat üks paras ikaldus. Mul on teleka juures üks Buffalo Airstation, mida kasutan lihtsalt switchina. Kui Inteno on restardi teinud, siis see kurivaim enam ei taha Intenoga linki üles võtta. Peab kuidagi meelitama. Ei aita ka Inteno pordi 100 Mbit peale panek. Panen sama juhtme otse Motorola taha, siis probleemi pole.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
UrmasP
HV vaatleja
|
05.01.2015 21:53:52
|
|
|
Täna õhtul naksti ja Inteno Wi-Fi ligi enam ei lase! Teise korruse Wi-Fi, mis on esimesel korrusel oleva Inteno pikendus/AP aga töötab! Arvamusi?? Nädala pidaski vastu ja minu arvates see küll normaalne ei ole. Hommikul veel töötas!
Uurisin System Log-i ka, aga seal on kaunis tihe infovahetus ja kahjuks ei ütle see minusugusele võhikule selles vallas midagi.
viimati muutis UrmasP 05.01.2015 22:12:42, muudetud 1 kord |
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
05.01.2015 22:08:40
|
|
|
| pwn13 kirjutas: |
| Uurisin ka vahepeal enda ruuteri staatust ja jäi üks asi silma, nimelt vaadates wifi seadeid avalehel, siis seal on 2 võrku näidatud, üks elion.-guest, ehk siis eeldan, et see oli algseadistuses wifi jagaja, ning siis enda poolt seadistatud AP. Küsimus on, et miks elionil on bitrate 300mb/s ja minu omal aint 54mb/s ? Mis enda AP-ga ei saagi täitkiirust wifist kätte, kui kaabel lubaks? |
Kustutasin elioni värgi ära, siis tõusis bitrate 144mb/s peale. Õnneks restarte pole viimase 10 päeva jooksul teinud.
_________________ pWn |
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
68 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
06.01.2015 08:29:24
|
|
|
| Kas probleemsete wifidega on alati seotud ka eraldi kasutatav wifi ap või lisaruuter? Selles mõttes, et Inteno wifi streigib kui kasutusel on leviala laiendamiseks vajalik lisaruuter?
|
|
| Kommentaarid: 262 loe/lisa |
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
06.01.2015 08:41:39
|
|
|
| Kas probleemsete wifidega on alati seotud ka eraldi kasutatav wifi ap või lisaruuter? Selles mõttes, et Inteno wifi streigib kui kasutusel on leviala laiendamiseks vajalik lisaruuter? |
Ei, see ei oma tähtsust. Minul oli teisel seadmel Wifi hoopis välja lülitatud.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
06.01.2015 08:53:04
|
|
|
| -parun- kirjutas: |
| Kas probleemsete wifidega on alati seotud ka eraldi kasutatav wifi ap või lisaruuter? Selles mõttes, et Inteno wifi streigib kui kasutusel on leviala laiendamiseks vajalik lisaruuter? |
Ei, see ei oma tähtsust. Minul oli teisel seadmel Wifi hoopis välja lülitatud. |
Ok, täpsustagem siis, kas samas võrgus on veel teisi võrguseadmeid peale "lollide" switchide, ehk mõni ruuter sillaks tehtud vms.
Arvutid, tahvlid, telefonid, telerid, digiboksid üldiselt võrku lolliks ei aja, kuid mõni "dhcp kinni ruuter" samas võrgus võib veel kogu võrgu segi paisata.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
304nt
HV vaatleja
|
06.01.2015 11:15:24
|
|
|
| Mul oli eile õhtu veidi kino selle ruuteriga. Kuna oli vaja wifi töökanalit vahetada, siis sai see ära tehtud ning peale apply ja save nuppu vajutamist ootan ja ootan ning ei midagi. Wifi võrk tekkis tagasi, ära ei ühenda. Egas midagi, teine läpakas kaabliga sappa ja sai siis uurima hakatud, mis värk on selle wifiga jälle. Seekord siis kanali vahetuse peale toimus kõikide teenuste taaskäivitamine ning peale sisevõrgu kaabli kaudu mitte midagi muud ei toiminud, kogu vdsl pool oli sabast ära. Logi oli ilus kirju, ei teinud koopiat hetkel, eks ükskord teen uuesti proovi ja kui sama teeb, siis võtan logi välja. Peale admin liidesest restardi tegemist, mis muidugi võttis ilmatuma kaua aega (harjunud vanade ruuteritega), hakkas kõik ilusti tööle.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
06.01.2015 12:41:35
|
|
|
eip, inteno on ainuke wifitav asi, sealt läheb switchi ja sealt kaableidpidi arvutisse ja telekasse jne. Muid ruutereid jms ei ole.
|
|
| Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
06.01.2015 15:24:00
|
|
|
Sama Intenoga WiFi+switch+kaabliga tarbijad on ka enda süsteemis kasutatav.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
06.01.2015 20:07:36
|
|
|
Ei, see ei oma tähtsust. Minul oli teisel seadmel Wifi hoopis välja lülitatud. |
Ok, täpsustagem siis, kas samas võrgus on veel teisi võrguseadmeid peale "lollide" switchide, ehk mõni ruuter sillaks tehtud vms.
Arvutid, tahvlid, telefonid, telerid, digiboksid üldiselt võrku lolliks ei aja, kuid mõni "dhcp kinni ruuter" samas võrgus võib veel kogu võrgu segi paisata. |
Minul on see ruuter tehtud access pointiks, millel Wifi on välja lülitatud ja muud seadmed ühendatud ainult kaabliga. Peal jookseb DD-WRT. Alguses töötas nii wifiga kui ilma aga mingist hetkest tekkisid probleemid. Ei viitsi sellega eriti rohkem pead vaevata. Kui nädala lõpus koju jõuan, siis asendan selle seadme lolli switchiga.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
06.01.2015 20:46:35
|
|
|
Kõik suht tavaseadmed (arvutid, printer, hunnik androidi tahvleid ja telefone, vb ka windows phone ja raspberry eksivad sisse ära mõnikord)
Kui siis võib ainult välja tuua, et vmware jookseb ühes masinas, mis virtuaalmasinatele võrku tekitab aga see peaks endale ise nati tegema ja ei tohiks välja paista intenole
|
|
   |
93 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
06.01.2015 21:24:38
|
|
|
Kodus omalgi wifis android tahvel, kaks android telefoni, kaks sülearvutit, vahepeal oli ka apple tahvel wifis ja siiani pole selle peale kokku jooksnud, hullu trafficut ka wifil ei ole.
Kui küllap seadmete spetsid Elionis midagi teavad, sest uus tarkvara on testis, endal kodus veel hetkel vana, lives olev.
Miks seadmete kohta küsisin, et see IPTV võib LAN võrgus erilisi lollusi teha kui see veel läbi lisa ruuteri jookseb mis bridge modes tööl. Igasuguseid võrke on nähtud, kord nagu töötab ja kord mitte.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
07.01.2015 14:31:20
|
|
|
Kodus omalgi wifis android tahvel, kaks android telefoni, kaks sülearvutit, vahepeal oli ka apple tahvel wifis ja siiani pole selle peale kokku jooksnud, hullu trafficut ka wifil ei ole.
Kui küllap seadmete spetsid Elionis midagi teavad, sest uus tarkvara on testis, endal kodus veel hetkel vana, lives olev.
Miks seadmete kohta küsisin, et see IPTV võib LAN võrgus erilisi lollusi teha kui see veel läbi lisa ruuteri jookseb mis bridge modes tööl. Igasuguseid võrke on nähtud, kord nagu töötab ja kord mitte. |
aga LAN jääb edasi tööle ilma probleemideta ja katkestusteta Või et IPTV keerab wifi tuksi ja muud asjad toimivad edasi?
|
|
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
09.01.2015 22:29:29
|
|
|
Inteno omab üht huvitavat bugi.
Nimelt, peale seda, kui olin ruuteri tarkvarast "To reset the firmware to its initial state, click "Perform reset"." teinud siis ei võeta enam ruuteri poolt omaks seadmeid, millised on saanud staatilise IP.
Seadmed toimivad, kuid mitte kusagil ei ole ruuteri sätetes neid konkreetseid seadmeid näha.
Spoiler 
Miks ma esimest korda üldse reseti tegin? Põhjus peitus asjaolus, et isegi, kui kõik seadmed olid pea tund aega Inteno küljest lahti ühendatud, ikka oli ruuteri "Active IP Connections" protsent 70 peal.
Niipalju, kui neid ühendusi vaatasin, olid nad siiski sisevõrgust lähtuvad, miks nad sinna kogunesid ja ruuterit koormasid, ei tea.
Muidu neid ühendusi on natuka alla ja üle tuhande piires olnud.
Paar päeva ei ilmunud Static IP seadmed nähtavale siis tegin täna Inteno reset nupust täieliku nullimise, seadmed, milledel on staatiline IP on ikka ruuteri jaoks nähtamatud ehk siis kusagil menüüdes neid näha ei ole. Iseenesest nad küll töötavad. Tänase reseti põhjus peitus selles, et telekas ei saanudki välisvõrku ühendust. Kuni ruuterini oli kõik korras kuid edasi ta ei pääsenud.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
09.01.2015 22:50:19
|
|
|
| jägaja kirjutas: |
Nimelt, peale seda, kui olin ruuteri tarkvarast "To reset the firmware to its initial state, click "Perform reset"." teinud siis ei võeta enam ruuteri poolt omaks seadmeid, millised on saanud staatilise IP.
Seadmed toimivad, kuid mitte kusagil ei ole ruuteri sätetes neid konkreetseid seadmeid näha.
Spoiler 
Miks ma esimest korda üldse reseti tegin? Põhjus peitus asjaolus, et isegi, kui kõik seadmed olid pea tund aega Inteno küljest lahti ühendatud, ikka oli ruuteri "Active IP Connections" protsent 70 peal.
Niipalju, kui neid ühendusi vaatasin, olid nad siiski sisevõrgust lähtuvad, miks nad sinna kogunesid ja ruuterit koormasid, ei tea.
Muidu neid ühendusi on natuka alla ja üle tuhande piires olnud.
Paar päeva ei ilmunud Static IP seadmed nähtavale siis tegin täna Inteno reset nupust täieliku nullimise, seadmed, milledel on staatiline IP on ikka ruuteri jaoks nähtamatud ehk siis kusagil menüüdes neid näha ei ole. Iseenesest nad küll töötavad. Tänase reseti põhjus peitus selles, et telekas ei saanudki välisvõrku ühendust. Kuni ruuterini oli kõik korras kuid edasi ta ei pääsenud. |
Täpselt sama jama 2 tundi juba. Telekal pilt puudu ja seadmed kellel puudub staatiline ip, netti ei saa.
Kõht lahti sellest ruuterist juba.
|
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
09.01.2015 23:07:01
|
|
|
| jägaja kirjutas: |
Seadmed toimivad, kuid mitte kusagil ei ole ruuteri sätetes neid konkreetseid seadmeid näha. |
Aga kus neid peaks niiväga näha olema? Mina näen enda staatilisega arvutit ainult ARP tabelis.
| Minul on see ruuter tehtud access pointiks, millel Wifi on välja lülitatud ja muud seadmed ühendatud ainult kaabliga. Peal jookseb DD-WRT. Alguses töötas nii wifiga kui ilma aga mingist hetkest tekkisid probleemid. Ei viitsi sellega eriti rohkem pead vaevata. Kui nädala lõpus koju jõuan, siis asendan selle seadme lolli switchiga. |
Panin asemele Trendneti 100Mbits switchi ja Inteno ühendub sellega iga kell. Samuti ühendub switchiga probleemideta eelpool mainitud ruuter. Ega see nüüd ausaltöelda normaalne küll pole, et Inteno nii pirtsakas on
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
10.01.2015 12:46:45
|
|
|
| Sain ilusti toimima, jälgima nüüd stabiilsust ka: Kustutasin kõik backupid ära, mis vanast 789 üle tulid elioni serverist. 30-30-30 hard reset. Seadistasin kõik uuesti ja hetkel kõik toimib, kauaks, eks näis.
|
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
12.01.2015 13:27:07
|
|
|
krt, sai see inteno välja vahetatud....nüüd on täna öösel jälle iseenesest rebu teinud ja kõik asjad ära katkestanud Enne tänast iseeneslikku rebu hommikul 6 aeg oli uptime 7 päeva (vahetasin ümber eelmisel pühapäeval):
opsys Version DG301-W7P2U_ELION2.3.11RC1-140422_1519
Local Time Mon Jan 12 12:26:27 2015
Uptime 6h 26m 13s
|
|
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
12.01.2015 14:01:00
|
|
|
| SilQ kirjutas: |
| Sain ilusti toimima, jälgima nüüd stabiilsust ka: Kustutasin kõik backupid ära, mis vanast 789 üle tulid elioni serverist. 30-30-30 hard reset. Seadistasin kõik uuesti ja hetkel kõik toimib, kauaks, eks näis. |
Hetkel mul 3päeva up olnud. Algusest peale igapäev rebutand, ei julge sõnuda aga tundub et sellest oli kasu.
viimati muutis SilQ 18.01.2015 18:06:44, muudetud 2 korda |
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
12.01.2015 14:33:23
|
|
|
Ei oska enam midagi tarka öelda kui seda, et laske otse helpdeskil probleemi lahata, parem kui ruuterispetsidele selle edastaks ja logisid lahkaks.
Pean enda koduvõrku keerulisemaks kui mõne ettevõtte võrk on ja igasugust trääna käib võrgus nii kaabli kui wifiga aga ruuter on püsti ajast kui ise viimati välja võtsin, alajaama hooldustööd olid pikalt, tänaseni käib nii võrk kui wifi.
Local Time Mon Jan 12 13:30:19 2015
Uptime 23d 21h 39m 12s
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.01.2015 14:48:13
|
|
|
Ei oska enam midagi tarka öelda kui seda, et laske otse helpdeskil probleemi lahata, parem kui ruuterispetsidele selle edastaks ja logisid lahkaks.
Pean enda koduvõrku keerulisemaks kui mõne ettevõtte võrk on ja igasugust trääna käib võrgus nii kaabli kui wifiga aga ruuter on püsti ajast kui ise viimati välja võtsin, alajaama hooldustööd olid pikalt, tänaseni käib nii võrk kui wifi.
Uptime 23d 21h 39m 12s |
Üks variant, mida võid veel küsida, on siis see, et kui kuumaks lähevad igasugu Chipid selle ruuteri sees. Ja just nimelt "kivide" tegelik töötemperatuur, mitte see kui soe või jahe on korpus.
Näiteks: Kui ikka WiFi-"raadio" chip liigkuumaks läheb halva jahutuse tõttu, ka siis võib WiFi täiesti vabalt niikauaks "sassi" minna kuni ruuter on võrgust välja lülitatud ja "kivid" natuke maha jahtuda saavad.
Samuti võivad toiteahelate ülekuumenemised tekitada iseeneslikke restarte vms. jamasid. Kuni sinnamaani välja, et kondensaatorid on liigkuumuse tagajärjel punnis ning lõhki.
------------------
PS: Aga kas sellel ruuteril on ikka ilusti-kenasti kaasas juhend, et kuidas ta selliselt paigutada tuleb, et oleks tagatud piisav õhuvahetus, et ei saaks ülekuumenemist tekkida.
Ja ei küsi seda asjata, olen ajaloos ise ka paar korda tuttavatel ruutereid ringi paigutanud parema jahutusega asupaikadesse.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
12.01.2015 15:09:21
|
|
|
Uptime 23d 21h 39m 12s |
Saatsin kirja teele, eks näis mis saab. Mulle ei meeldi ebastabiilsed asjad. Tahan et nad töötaksid 24/7.
| tahanteada kirjutas: |
Uptime 23d 21h 39m 12s |
Üks variant, mida võid veel küsida, on siis see, et kui kuumaks lähevad igasugu Chipid selle ruuteri sees. Ja just nimelt "kivide" tegelik töötemperatuur, mitte see kui soe või jahe on korpus.
Näiteks: Kui ikka WiFi-"raadio" chip liigkuumaks läheb halva jahutuse tõttu, ka siis võib WiFi täiesti vabalt niikauaks "sassi" minna kuni ruuter on võrgust välja lülitatud ja "kivid" natuke maha jahtuda saavad.
Samuti võivad toiteahelate ülekuumenemised tekitada iseeneslikke restarte vms. jamasid. Kuni sinnamaani välja, et kondensaatorid on liigkuumuse tagajärjel punnis ning lõhki.
------------------
PS: Aga kas sellel ruuteril on ikka ilusti-kenasti kaasas juhend, et kuidas ta selliselt paigutada tuleb, et oleks tagatud piisav õhuvahetus, et ei saaks ülekuumenemist tekkida.
Ja ei küsi seda asjata, olen ajaloos ise ka paar korda tuttavatel ruutereid ringi paigutanud parema jahutusega asupaikadesse. |
olen ka varem öelnud, tempis asi ei ole. Varasem ruuter elas üle kuumad suvepäevad ja toimis ilusti kuude viisi jutti. Jamama hakkas nov keskel.
Uus on nädal vana ja praegu oli esimene iseeneslik restart (eile just vaatasin ja oli natuke üle 7 päeva uptimet). Keldris, kus ruuter asub on 23,1 kraadi sooja. Ei ütleks et see ülekuumenenud on
P.S Ja seina peale paigtas elioni tehnik ise. Mina tõstsin uue ruuteri lihtsalt vanade kruvide otsa.
|
|
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
12.01.2015 17:51:52
|
|
|
Inteno pole eriti "kuumavereline" seade, katsudes on igas asendis vaid soe.
Seina peal on selle asetus lausa ideaalne sest õhuavadki sellised, et toimib õhuliikumine nagu radiaatoris, alt sisse, ülevalt välja.
Kuigi jah, minu seade on sahvris mis on talvel 10 kraadi juures kuid suvel 35 kandis töötas ka siis.
Temperatuuri välistaks.
Ei tea kas just kahtlustada, aga minumeelest hakkasid ikkagi IPv6ga need erinevad olukorrad pihta, võibolla polegi probleem ainult IPv6 ja ruuter aga erinevad seadmed mis tahavad omakorda IPv6ga suhelda.
Igal juhul las helpdeskis vastavate õigustega spetsialistid lahkavad ja lahendavad.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
12.01.2015 20:13:07
|
|
|
TP-Link ruuter mul tööjuures:
System Time: 2015-01-12 18:49:44 Monday
Running Time: 184 Day, 59 Hour, 11 Min, 197 Sec
indrekp, mulle ka millegipärast tundub et suuremad jamad hakkasid ipV6 tuleku järgselt. Aga millegagi kinnitada seda ma ei oska. Loodame et saadakse ikka sellele anomaaliale jälile. Ka mul on ruuter vahetatud aga mingit abi sellest tegelikult polnud. Probleemid peavad olema firmwares.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
12.01.2015 20:46:04
|
|
|
TP-Link ruuter mul tööjuures:
System Time: 2015-01-12 18:49:44 Monday
Running Time: 184 Day, 59 Hour, 11 Min, 197 Sec
indrekp, mulle ka millegipärast tundub et suuremad jamad hakkasid ipV6 tuleku järgselt. Aga millegagi kinnitada seda ma ei oska. Loodame et saadakse ikka sellele anomaaliale jälile. Ka mul on ruuter vahetatud aga mingit abi sellest tegelikult polnud. Probleemid peavad olema firmwares. |
Mul oli kevadel ka Inteno uptime 3+ kuud, küsimus pole selles, kellel on suurem, mul ei ole iseeneslikke restarte olnud, alati ise näppinud või ee katkestanud.
Mul on samasuguses tehaseseadistuses Elioni ruuter nagu tuhandetes kodudes, miks ta mul siis selle "firmwarega" ei restardi?
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
12.01.2015 22:08:54
|
|
|
Mul oli kevadel ka Inteno uptime 3+ kuud, küsimus pole selles, kellel on suurem, mul ei ole iseeneslikke restarte olnud, alati ise näppinud või ee katkestanud.
Mul on samasuguses tehaseseadistuses Elioni ruuter nagu tuhandetes kodudes, miks ta mul siis selle "firmwarega" ei restardi? |
Samamoodi võin ka mina küsida, et miks ta restardib Kuumenemise oleme me välistanud, riistvara füüsilised probleemid on ka vähe tõenäolised, sest sama probleem esineb paljude ruuteritega. Ega muud nagu ju üle ei jäägi, kui firmware. Kui mingi teine võrguseade suudab kuidagimoodi Inteno lolliks ajada, siis on see ikkagi Inteno firmware probleem...
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
13.01.2015 01:15:16
|
|
|
Kas ruuteri täpne mudel on kõigil üks ja sama?
Näiteks - DG301A-W7P2UD
|
|
| tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
13.01.2015 08:48:47
|
|
|
Kas ruuteri täpne mudel on kõigil üks ja sama?
Näiteks - DG301A-W7P2UD |
Minul on kindlasti 2 erinevat olnud, sest vanemal oli ka PSTN pesa, uuemal seda enam ei ole.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olka
HV kasutaja

|
13.01.2015 09:31:52
|
|
|
ma vaatasin et intenos on kasutusel dhcpv6 ja dhcp, äkki on seal probleem, kui seadmed on ipv6 aadressiga küljes. Mul neid ei ole või on expired ja uptime on 12d. Lihtsalt mõte mida võib kaaluda
_________________ You, all gonna make me loose my mind, loose my mind |
|
| Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rallitigu
HV vaatleja
|
13.01.2015 11:43:23
|
|
|
Tere,
Lappasin selle suure teema kiirelt läbi aga sarnast muret silma ei hakanud. Nimelt sai sügisel tööle uude kohta Elioni internet võetud ja sellega tuli see Inteno ruuter kaasa. Täpne mudel vist on DG301A-R1 seal põhja all. Probleem seisneb selles et Wifi signaali tugevus kõigub väga tugevalt. Üsna hetkega kukub maksimumist nulli ja siis ülesse tagasi. Vaadanud olen seda küll oma GoCleveri säästutahvlis miski appiga, kuid signaali märgatavat nõrgenemist ja isegi kadumist on aru saada ka arvutites mis Wifivõrku kasutavad.
Võrdluseks, teises toas olev ligi 10 aastat vana Trendnet hoiab oma signaali kenasti ja ühtlaselt ja see nõrgeneb vastavalt eemaldumisele sammudega aga Inteno oma kõigub ka praktiliselt kõrval seistes.
Kas sellise asjaga on midagi ise pihta hakata või tuleb kliendituge piinama hakata? Igaks juhuks hakkan vaikselt ka neile kirja kribama ja vaatab mis nad selle mure peale kostavad.
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
13.01.2015 12:51:48
|
|
|
Inteno pole eriti "kuumavereline" seade, katsudes on igas asendis vaid soe.
Seina peal on selle asetus lausa ideaalne sest õhuavadki sellised, et toimib õhuliikumine nagu radiaatoris, alt sisse, ülevalt välja.
Kuigi jah, minu seade on sahvris mis on talvel 10 kraadi juures kuid suvel 35 kandis töötas ka siis.
Temperatuuri välistaks.
Ei tea kas just kahtlustada, aga minumeelest hakkasid ikkagi IPv6ga need erinevad olukorrad pihta, võibolla polegi probleem ainult IPv6 ja ruuter aga erinevad seadmed mis tahavad omakorda IPv6ga suhelda.
Igal juhul las helpdeskis vastavate õigustega spetsialistid lahkavad ja lahendavad. |
eile õhtul siis helistati mulle selle kirja peale, et miks asi ennast ise rebus. Jutt hakkas siis nii, et näen et see on Teil töös olnud 40 päeva....khmm....ütlesin, et ei saa olla. Ma 8 päeva tagasi võtsin selle Teilt esindusest ja oli kuni esmaspäeva hommikuni 7,5 päeva uptimet ja siis tegi rebu. Ehk siis asi ainult 8 päeva töös olnud mitte 40. OK see selleks. Siis ütles, et tavaliselt on logides kirjas miks asi ennast ise rebub (a'la voolukõikumine vms, mitmed eri juhud pidid olema), kuid praegu ei olnud kirjas mitte midagi ja ei osanud ta ka mitte midagi selle kohta kommenteerida. Öösel kell kaks vaatasin et jälle on kesköö paiku ise rebu teinud ja saatsin uue kirja. Loodan et saavad asjale jälile...kuna vana ruuter nii tihti ennast ei rebunud (kuigi harva tegi ka seda peale wifi jamade tekkimist).
Igatsen aegu mis suvel olid, kuude viisi uptime ja kõik asjad töötasid....Novembri keskpaigast alates on asjad allamäge.
|
|
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
18.01.2015 18:06:52
|
|
|
| Sain ilusti toimima, jälgima nüüd stabiilsust ka: Kustutasin kõik backupid ära, mis vanast 789 üle tulid elioni serverist. 30-30-30 hard reset. Seadistasin kõik uuesti ja hetkel kõik toimib, kauaks, eks näis. |
Hetkel mul 3päeva up olnud. Algusest peale igapäev rebutand, ei julge sõnuda aga tundub et sellest oli kasu. |
Ruuter oli 7 päeva up, kui tuli esimene restart, ja nii rebutas ta jälle kuni täna hommikul kui ruuter oli täiesti tumm. Ühtegi seadet külge ei võta. Tegin tavalist restarti oma 3x, ikka ei midagi. Hard resetiga ka ei midagi. Selge, ruuter surnud. Aga enne kui püksid jalga tirisin, proovisin veel eelnevalt 30-30-30 reseti ilma kaablitetta. Taas ärkas ruuter ellu. Hetkel toimib. Aga elioni esindusse ma selle ruuteriga igaljuhul lähen. Tavakasutaja kes ei oskaks nii mässata oleks sellega juba ammu seal karjunud.
|
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
18.01.2015 18:52:51
|
|
|
Hetkel mul 3päeva up olnud. Algusest peale igapäev rebutand, ei julge sõnuda aga tundub et sellest oli kasu. |
Ruuter oli 7 päeva up, kui tuli esimene restart, ja nii rebutas ta jälle kuni täna hommikul kui ruuter oli täiesti tumm. Ühtegi seadet külge ei võta. Tegin tavalist restarti oma 3x, ikka ei midagi. Hard resetiga ka ei midagi. Selge, ruuter surnud. Aga enne kui püksid jalga tirisin, proovisin veel eelnevalt 30-30-30 reseti ilma kaablitetta. Taas ärkas ruuter ellu. Hetkel toimib. Aga elioni esindusse ma selle ruuteriga igaljuhul lähen. Tavakasutaja kes ei oskaks nii mässata oleks sellega juba ammu seal karjunud. |
Ja missugust abi sa loodad esindusest saada? Kui nad annavad sulle uue ruuteri, siis see probleemi ei lahenda. Vähemalt minul ei ole lahendanud.... Täna lugesin Elioni E-poest kasutajate arvamusi ja mis sa arvad, mille üle kurdeti?
Mul läks samuti täna jälle wifi pange. Näib et see probleem ei olegi lahendatav...
Kunagi oli mul SAGEM DSL modem, mis ei püsinud üldse püsti. Lõpuks tunnistati ka Elionist et diagnoos ongi SAGEM. Vahetati see karp NOKIA vastu ja probleemid kadusid. Kas wifi probleemi puhul on diagnoos Inteno, eks seda näitab aeg. Loodetavasti see nii ei ole...
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|