Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
ihvike
HV Guru
|
07.01.2015 14:01:42
|
|
|
See 3D telekal oma olemuselt väga mõttetu asi, uskuge mind, seda moe pärast natuke uurid peale teleka saamist, edaspidi jääb see mõttetuks omaduseks. Lapsed võib-olla vaataks mingit multikat, kuid lastele ma neid prille parem pähe silmi rikkuma ei topiks. Saladuskatte all võin öelda, et 3D porr pole kah suurem asi.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
07.01.2015 14:14:31
|
|
|
Millega passiiv-3D silmi rikub? Ühtepidi vs teistpidi polariseeritud klaas ei mõjuta silmanägemist küll kuidagi.
Ütleks, et täiesti kasutatav feature, mitte tarbetu vidin. Sisu on vähe jah, samas filmielamusele annab juurde.
|
|
Kommentaarid: 326 loe/lisa |
   |
2 :: |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
07.01.2015 15:33:17
|
|
|
anubis kirjutas: |
Millega passiiv-3D silmi rikub? Ühtepidi vs teistpidi polariseeritud klaas ei mõjuta silmanägemist küll kuidagi.
Ütleks, et täiesti kasutatav feature, mitte tarbetu vidin. Sisu on vähe jah, samas filmielamusele annab juurde. |
Arvan täpselt sama. Ja võin kinnitada, et passiiv-3D tõepoolest ei väsita silmi rohkem kui tavaline telekavaatamine, lisaks on klaasid ka nii heledad, et ei häiri ka pildist kõrvalevaatamisel või toas ringiliikumisel. Kui tunned, et 3D pilt on imelik, nõuab silmade pingutamist ja ekraanil on korraga normaalselt jälgitav ainult mingi üks objekt, siis suure tõenäosusega on vasak ja parem pool vahetusse läinud - tuleb playeri või teleka seadistuses vasak ja parem pool ringi vahetada ning pilt muutub kohe täies ulatuses igasuguse pingutuseta jälgitavaks kolmemõõtmeliseks pildiks.
Ma pole küll kasutanud aktiiv-3D telekat, küll aga aktiiv-3D nVidia prille arvutil nii CRT kui LCD monitoriga ja kuigi ma mingit tuntavat suuremat väsimist ei täheldanud, siis prillid on küll nii tumedad, et toas ringi vaadates tundus see palju pimedamana. Ekraani jälgides on tagajärjeks see, et ekraanist väljapoole jääv on pildist natuke liiga palju tumedam ja see kontrast võib küll väsitada. Samuti võib väsitada heledamatel piltidel üsna märgatavast crosstalkist tingitud udusus. Passiivsüsteemil on crosstalk kümmekond korda väiksem, sisuliselt märkamatu.
Lisaks veel see, et shutter-prillidega pead oma pead enam-vähem püsti hoidma, ei saa pilti vahepeal pead viltu keerates vaadata. Võib-olla see ka väsitab. Passiividega võid kasvõi külili ennast visata teleka ees, pilt on ikka sama hea. Lisaks on passiivprillid sulgkerged ja ei vaja laadimist.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
07.01.2015 15:37:54
|
|
|
Passiivprillid on kerged, neid on sajas mõõdus ja nad ei maksa midagi.
Lisaks, tavaprillikandjatele on olemas clip-on'id
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
07.01.2015 16:12:05
|
|
|
Need pole ükski tõsiseltvõetavad, esimestel sweetspot ja see hologrammi jutt oli päris võssa. Need pisiasjad millest veel üle on vaja saada et saaks mitmekesi suvaliselt paigutudes asja vaadata on vist veel üldse põhimõtteliselt lahendamata? Kui näiteks ühe vaataja parem silm asub teleka poolt vaadates samal vertikaaltasapinnal teise vaataja vasaku silmaga.
Mu pakkumine on endiselt jõus kui aastaks 2023 on asi olemas: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=7582206#7582206
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
ajee
HV kasutaja

|
07.01.2015 16:32:41
|
|
|
Mina olen väitnud ainult, et töö käib prillivaba 3D arendamise suunas vastukaaluks eelkõneleja poolt mainitule 3D väljasuremisele
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
07.01.2015 17:08:45
|
|
|
anubis kirjutas: |
Passiivprillid on kerged, neid on sajas mõõdus ja nad ei maksa midagi.
Lisaks, tavaprillikandjatele on olemas clip-on'id  |
Ja vähemalt need LG telekaga kaasatulevad passiivid mahuvad nina peale koos tavaliste prillidega, kui just mingid eridisainiga prillid ei ole. Väga cool sedasi ehk välja ei näe, aga on võimalik ja ennast ei häiri.
Mainimata jäi veel ehk see, et passiivsüsteemi puhul ei pea ka istuma täpselt teleka ees mingis kindla laiusega tsoonis, kus seda 3D pilti on võimalik üldse näha - kui on näha veel pilt, on see ka 3D. Shutteritega minu meelest ei olnud see tsoon nii lai (aga see võib ka TN paneeli vaatevälja piiratuse viga olla lihtsalt). Ma pole neid muidugi vahepeal jupp aega kasutanud ja ei mäleta täpselt.
Shutteritega võib küll nii olla, et hiljem ei viitsi nendega enam jamada - lae neid ja lülita telekas/monitor teise režiimi jne, et üldse 3D pilti näeks. Ma pole ka neid ammu kasutanud, pole vaid nende põhjuste peale mõelnud, miks ma neid kasutada ei taha.
Passiivsüsteemi puhul pole isegi telekat 3D režiimi vaja lülitada, kui player juba teab, et telekas on row-interleave ehk micro-polarizer 3D tüüpi ekraan ja video/film/pilt on 3D. Sel juhul saadab player juba ise telekasse pildi, millel üle ühe rea on vasaku ja nende vahel parema silma pildile kuuluvad read, telekal ei ole neid enam manipuleerida vaja, näitab nagu tavalist pilti - lihtsalt ilma prillideta vaadates ei ole pildi piksliread üle ühe omavahel kohakuti ja prillidega vaadates tajud pildi sügavust.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
humanoid
HV vaatleja
|
07.01.2015 18:42:37
|
|
|
raxz kirjutas: |
Uhke võib selle üle olla, et mul ei ole mingi huinjaa LCD kodus. Ja ajaliselt läks hästi, et eelmine telekas, Fujitsu LCD, just sel ajal otsad andis.  |
Olen sinuga ühes paadis, seda LCD huinjaad kõik kohad täis. Vanarahva tarkus ka ütleb : Vääriskivi ikka toidupoest ei osta....ja igaühele ei müüdagi...
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
07.01.2015 20:40:18
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Need pole ükski tõsiseltvõetavad, esimestel sweetspot ja see hologrammi jutt oli päris võssa. Need pisiasjad millest veel üle on vaja saada et saaks mitmekesi suvaliselt paigutudes asja vaadata on vist veel üldse põhimõtteliselt lahendamata? Kui näiteks ühe vaataja parem silm asub teleka poolt vaadates samal vertikaaltasapinnal teise vaataja vasaku silmaga.
Mu pakkumine on endiselt jõus kui aastaks 2023 on asi olemas: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=7582206#7582206 |
Möödunud aasta CES messil tutvustas Sharp oma prillivaba 3D telerit.
Kuna sellel ekraanil on 28nn, sweetspot punkti siis ei pea istuma nagu peadpidi 360 kraadises hambaröntgenis.
http://www.techradar.com/news/television/hdtv/first-look-sharp-85-inch-8k-glasses-free-3d-1214341
tsitaat: |
Sharp hasn't completely solved that problem with the 3D-showing 85-inch 8K prototype it showed off at CES, but it seems the company has improved the situation and implemented a workaround or two. |
Et ehk tuleb prillivaba 3D natuke varem, kui aastal 2023.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
1 :: |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
07.01.2015 20:56:25
|
|
|
Mul on tunne, et selle prillivaba teleka ees peab kasutusele võtma 100+ aastat vanad fotostuudiote kuklakruvid pea paigalhoidmiseks seal sweetspotis. Ja ma ei usu, et pead viltu keerates efekt säilib.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
08.01.2015 00:18:23
|
|
|
jägaja, see not completely tähendabki et praeguse lähenemisega on sein ees. Edasi tuleb juba aktiivne paneel mis kaameraga jälgib vaatajat ja selle liikumisel nihutab ka sweetspotti. Siis sama asi mitmele kasutajale jne, aga see tähendab juba päris keerulist paneeli ehitust nii et enne tuleb kodukasutusse 75" oled kui tõeline prillivaba 3d.
Ma lihtsalt ei jaga seda entusiasmi et noh natuke veel ja tulebki ära. See rohkem usuteema.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
08.01.2015 00:21:34
|
|
|
See prillideta 3D kõlab veidi tagumikupühkimismasinana WCsse, mugav küll kindlasti aga kas on just vaja...
Prillid on lihtne ette panna ja eest võtta.
Pigem ootan mina Oculus Rifti lõpptoodet
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
asti
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Cloner
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
ajee
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
loox
HV kasutaja
|
08.01.2015 14:32:42
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Passiividega võid kasvõi külili ennast visata teleka ees, pilt on ikka sama hea. Lisaks on passiivprillid sulgkerged ja ei vaja laadimist. |
Passiivide crosstalk põhineb polarisatsioonil, nii et teleka ees norutada ikka ei tohi, pea tuleb püsti hoida, vähemalt küljesuunas. Kui viskad külili, siis vahetabki parema ja vasaku pildi ära. 45 kraadi all näeb mõlema silmaga mõlemat pilti.
Sellest prillivaba 3D arutelust tuleb välja, kui ersats see 3D praegu on: pead liigutades peaks saama objektide taha vaadata, aga tegelikult ei saa. Sellest vastuolust tekib ilmselt ka pea liigutamisega kaasnev paigalseisvate objektide liikumise mulje.
|
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
08.01.2015 16:21:01
|
|
|
Philipsi odavatel UHD-del pole HDMI2-te ega HEVC-i. USBist h.264 4k MKV-d ka ei mänginud. Tuttavatel on 55pus78xx, Elioni digiboksi taga on pilt hea, bluray pilt on super. Menüü on jätkuvalt sigaaeglane.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cloner
HV kasutaja

|
08.01.2015 16:51:32
|
|
|
Smart osa eest hoolitseb mul hetkel chromecast seega see polegi üldse määrav, lähiajal uus tv vaja osta ja jäid need silma just 4k ja hinna pärast.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
08.01.2015 17:40:14
|
|
|
loox, LG kasutab ringpolarisatsiooni - üks silm päri-, teine vastupäeva. Pea asendist ei sõltu, vaata või pea alaspidi. Viimasel juhul peab küll parema ja vasaku ära vahetama, aga kuni 90 kraadini võib vabalt kallutada. Proovitud teleka ees pikali vedelemise teel.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
loox
HV kasutaja
|
09.01.2015 16:04:24
|
|
|
loox, LG kasutab ringpolarisatsiooni - üks silm päri-, teine vastupäeva. Pea asendist ei sõltu, vaata või pea alaspidi. Viimasel juhul peab küll parema ja vasaku ära vahetama, aga kuni 90 kraadini võib vabalt kallutada. Proovitud teleka ees pikali vedelemise teel. |
Vaat kui kaval, siis võib tõesti pea kruvide vahelt välja võtta.
Kuidas külili vaadates 3D efekt on, siis on ju piltide nihe silmade nihkega täpselt risti? Kunagi mingid uuringud küll väitsid, et aju kohaneb isegi "jalad üles" pööratud pildiga paari päeva jooksul ära.
|
|
tagasi üles |
|
 |
KyBer
HV veteran

|
09.01.2015 17:22:39
|
|
|
Täna tuli kiri: Soovid rohkem? HübriidTV tänasest Sinuga!
Meil on hea meel rõõmustada kõiki TasutaTV kasutajaid uue võimalusega. Just Sina saad esimesena alates tänasest kasutada uut lisateenust - HübriidTV. Kui Sinu telerit saab ühendada internetti ning see toetab hübriidtelevisiooni standardit (HbbTV) siis osale uue lahenduse prooviperioodil.
Naudi saadete järelvaatamist, vaata tasuta internetipõhiseid lisakanaleid, kuula raadiot, loe uudiseid ja jälgi ilmaennustust. Rohkem meelelahutust just Sulle sobival ajal – head katsetamist!
Kas keegi on katsetanud ja selle kasutamiseks sobib igasugune nutikas tv?
|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
09.01.2015 17:31:59
|
|
|
KyBer kirjutas: |
Täna tuli kiri: Soovid rohkem? HübriidTV tänasest Sinuga!
Meil on hea meel rõõmustada kõiki TasutaTV kasutajaid uue võimalusega. Just Sina saad esimesena alates tänasest kasutada uut lisateenust - HübriidTV. Kui Sinu telerit saab ühendada internetti ning see toetab hübriidtelevisiooni standardit (HbbTV) siis osale uue lahenduse prooviperioodil.
Naudi saadete järelvaatamist, vaata tasuta internetipõhiseid lisakanaleid, kuula raadiot, loe uudiseid ja jälgi ilmaennustust. Rohkem meelelahutust just Sulle sobival ajal – head katsetamist!
Kas keegi on katsetanud ja selle kasutamiseks sobib igasugune nutikas tv? |
Jah sobib igasugune nuti tv millel on HbbTV tugi sees.
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
hobihall
Kreisi kasutaja
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
09.01.2015 19:18:06
|
|
|
HbbTV aruteludeks on nüüdsest päris oma teema. Prooviks siis asjassepuutuva sinna koondada.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=8486112
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
09.01.2015 21:50:04
|
|
|
loox kirjutas: |
loox, LG kasutab ringpolarisatsiooni - üks silm päri-, teine vastupäeva. Pea asendist ei sõltu, vaata või pea alaspidi. Viimasel juhul peab küll parema ja vasaku ära vahetama, aga kuni 90 kraadini võib vabalt kallutada. Proovitud teleka ees pikali vedelemise teel. |
Vaat kui kaval, siis võib tõesti pea kruvide vahelt välja võtta.
Kuidas külili vaadates 3D efekt on, siis on ju piltide nihe silmade nihkega täpselt risti? Kunagi mingid uuringud küll väitsid, et aju kohaneb isegi "jalad üles" pööratud pildiga paari päeva jooksul ära. |
Ma vaatasin nüüd LG 3D testpildi pealt hoolega, kuidas selle sügavustajuga pea erineva kalde puhul on. Testpilt sisaldab nii 3D positiivses kui negatiivses ruumis (s.o ekraanist "eespool" nn pop-out ruumis) objekte.
0 - 45° - ei ole mingit vahet. 45° peal hakkavad sügavamal negatiivses ruumis (s.o ekraanist kaugemale "väljahüppavad" objektid topeltkujutiseks muutuma, silm ei oska neile kohanduda.
45 - 90° - negatiivses ruumis olevad objektid muutuvad topeltkujutiseks, silm ei oska neile kohanduda.
0 - 90° - kõik positiivses ruumis (s.o ekraanipinna "taga") olev jääb ruumiliseks. St et tavalised 3D filmid võib külili vedeledes ära vaadata ja kõik näeb välja sama kui istudes.
üle 90° - pooled lähevad vahetusse, tekib varem kirjeldatud vasaku ja parema pildi äravahetamise efekt - korraga saad vaadata üht kindlas "sügavuses" asuvat objekti, kõik muu on hägune topeltkujutis. Väga ebameeldiv tunne.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|