Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Parim integreeritud heliga emaplaat märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
matzz007
HV veteran
matzz007

sõnum 29.12.2014 18:35:36 Parim integreeritud heliga emaplaat vasta tsitaadiga

Asusin uue emaplaadi otsingutele, peale seda, kui mu s775 emaplaat koostöö lepingu lõpetas. Emaplaadile oli mul kolm kriteeriumit : OC võimekus, vastupidavus ning heli puhtus/võimalused. Esimesed kaks nendest ei ole vast väga suur probleem aga just see kolmas punkt.

Hetkel ajutisest masinast kokku pandud netikas, mis ääri-veeri suudab mul telekasse kuvada multimeediat on ikkagi juust, mis juust. Täidab oma ülesannet piisavalt, et 5.1 heli saada kätte Creative Audigy 2 ZS Platinum Pro helikaardist(Tõsi, kondekad on ka juba poole jalaga hauas) ning ka vajadusel joonistada filmi telekasse(renderdab videokaart), kuid kõik muu, mis on seotud protsessori arvutustega(ka FHD renderdamine) on alla igasugu arvestust.

Olen nüüd siis vaikselt alustanud otsingutega, mida uueks põhjaks soetada. Silma jäid järgmised emaplaadid :

Gigabyte G1.Sniper H6
Gigabyte GA-Z97X-Gaming GT
AsRock Z97X killer
MSI Z97 GAMING 9 ACK

Et siis küsimus on tegelikult selles, kas keegi on võrrelnud või oskab kommenteerida helikaardi võimekust/heli puhtust nendel või mingitel muudel emaplaatidel.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
jaank
HV veteran

sõnum 29.12.2014 19:22:02 vasta tsitaadiga

Miks mitte eraldi DAC?
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 56
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.12.2014 22:16:55 vasta tsitaadiga

Ega erilist valikut int. heli puhul ole - osadel asjadel nagu parematel gigabyte'del creative sound core3D mis sisuliselt x-fi ja asustel see supreme fx mis on tegelt realtek edevama softiga.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
parkenTOSH
HV kasutaja

sõnum 30.12.2014 10:37:46 vasta tsitaadiga

Kui heli kvaliteet on tähtis siis ma Gigabyte'i ei ostaks. Mul on kolmas Gigabyte'i emaplaat (gamerite versioon) ja heli kvaliteet on neil kõigil on suht keskpärane (olgugi, et Gigabyte reklaamib ennast nagu oleks Creative'iga midagi pistimist - tegelt on ainult kaubamärk). MSI kohta ei oska kommenteerida aga hiljuti panin ühele sõbrale kompletki kokku kuhu läks sisse AsRock z97 pro4 ja mulle tundus selle helikvaliteet tunduvalt parem kui Gigabyte'il (nii z97 seeriaga kui 990fx seeriaga võrreldes).

Seda juttu ei tasu liigse tõsidusega võtta sest tegemist on ikkagi subjektiivse arvamusega.
tagasi üles
kabush
Kreisi kasutaja
kabush

sõnum 30.12.2014 11:06:06 vasta tsitaadiga

ASUS'e Z seeria platede kohta ei oska keegi midagi öelda soundi kohapealt ? ( ei hakanud uut teemat tegema, kunas see küsimus tundus siia sobivat )
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 67
tagasi üles
matzz007
HV veteran
matzz007

sõnum 30.12.2014 12:30:03 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Ega erilist valikut int. heli puhul ole - osadel asjadel nagu parematel gigabyte'del creative sound core3D mis sisuliselt x-fi ja asustel see supreme fx mis on tegelt realtek edevama softiga.

Tundus liiga hea, et tõsi olla. Tahtsingi seda teada, kas on lihtsalt reklaam või on seal reaalselt ka midagi head.

Ehk siis see Creative Sound Core3D peaks olema sisuliselt ikkagi X-Fi? On kellelgi sellega reaalset kogemust ka?

Asus Z seeria kohta võiks ka veel keegi kommenteerida, ehk on kokku puudet. Vanal mingil ROGi platel oli isegi X-Fi helikaart eraldi kaasas, seepärast mõtlesin, et äkki on nüüd sama hea sisu topitud ka emaplaadile.

NATAS999
HV Guru

sõnum 30.12.2014 12:37:26 vasta tsitaadiga

endal P8Z77-V Deluxe ja sellel imho täitsa korralik saund. ei ole mingeid kriginaid ega sahinaid.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
matzz007
HV veteran
matzz007

sõnum 30.12.2014 13:25:32 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
endal P8Z77-V Deluxe ja sellel imho täitsa korralik saund. ei ole mingeid kriginaid ega sahinaid.

Ma ei peagi silmas seda, et seal peaks olema kragin või sahin. Küsimus on helis sügavuses, detailsuses ning puhtuses. Kõige paremini sellest saab pildi ette võrreldes erinevaid helikaarte sama seadistuse ning meedia korral.

NATAS999
HV Guru

sõnum 30.12.2014 15:31:48 vasta tsitaadiga

ei oska seda sügavuse asja kuidagi kommenteerida, kuna analoogväljundid on kõikidel kaartidel erineva nivooga. kunagi üritasin m-audiot, int. helikat ja audigy zs2 võrrelda, aga kuna nivood kõigil nii palju erinevad, siis mina selgust ei saandki, et mis see siis parim oli.

e: ja kuna endal sarraund 27.4 vaimustus üle läind, siis kasutan spdif ja seal enam helikaardist midagi ei sõltu.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.12.2014 17:00:43 vasta tsitaadiga

Ise kasutan giga sniper M5 platet ja nö. heli üle ei kurda ehk siis piisavalt hea, et eraldi X-Fi kaardi müüsin maha. Pro studio soft ka tõmmata siis on pmst samad optsioonid mis X-Fi'lgi ja nipet näpet lisaks. Samas seda kui sügav jne.on on raske kommenteerida, sest selleks peaks erinevaid kaartidega järjepanu suurte kvaliteetset kõlarite taga mingit beethovenit piinama ja lisaks veel on see milline foon meeldib individuaalne.

Asja uba aga sells, et niisama mussi kuulamiseks, mängimiseks ja vilmide vaatamiseks on kindlasti tänapäevasest asisemast onboard helist küll.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
Vael
HV Guru

sõnum 30.12.2014 18:04:18 vasta tsitaadiga

http://www.1a.ee/compare/products/arvutikomponendid/emaplaadid/asus_z97iplus/asus_maximus_vii_ranger/asus_z97pro/asus_maximus_vii_gene/asus_maximus_vii_hero

Ise helile tundlik pole, hinnale aga küll- kui väga noriv ei ole siis kõigil tootjatel suht standard Realtek 892(või madalam), mulle täitsa piisav, samas kui otsida midagi paremat, siis hinnavahe on kusagil alates 30€: http://www.1a.ee/compare/products/arvutikomponendid/emaplaadid/asus_z97iplus/asus_maximus_vii_ranger/asus_z97pro/asus_maximus_vii_gene/asus_maximus_vii_hero

Selle raha eest saab eraldi helikaardi juba? Eraldi kaardiga see parem, et saab välja vahetada kui ei meeldi...

Minu 2 kopikat...
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
matzz007
HV veteran
matzz007

sõnum 30.12.2014 18:07:17 vasta tsitaadiga

Selge, tänud abi eest. Eks proovin ka siis ära ja vaatame, kas olen rahul või eelistan ikka eraldi kaarti.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Parim integreeritud heliga emaplaat
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.