Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
matzz007
HV veteran

|
29.12.2014 18:35:36
Parim integreeritud heliga emaplaat |
|
|
Asusin uue emaplaadi otsingutele, peale seda, kui mu s775 emaplaat koostöö lepingu lõpetas. Emaplaadile oli mul kolm kriteeriumit : OC võimekus, vastupidavus ning heli puhtus/võimalused. Esimesed kaks nendest ei ole vast väga suur probleem aga just see kolmas punkt.
Hetkel ajutisest masinast kokku pandud netikas, mis ääri-veeri suudab mul telekasse kuvada multimeediat on ikkagi juust, mis juust. Täidab oma ülesannet piisavalt, et 5.1 heli saada kätte Creative Audigy 2 ZS Platinum Pro helikaardist(Tõsi, kondekad on ka juba poole jalaga hauas) ning ka vajadusel joonistada filmi telekasse(renderdab videokaart), kuid kõik muu, mis on seotud protsessori arvutustega(ka FHD renderdamine) on alla igasugu arvestust.
Olen nüüd siis vaikselt alustanud otsingutega, mida uueks põhjaks soetada. Silma jäid järgmised emaplaadid :
Gigabyte G1.Sniper H6
Gigabyte GA-Z97X-Gaming GT
AsRock Z97X killer
MSI Z97 GAMING 9 ACK
Et siis küsimus on tegelikult selles, kas keegi on võrrelnud või oskab kommenteerida helikaardi võimekust/heli puhtust nendel või mingitel muudel emaplaatidel.
_________________ Project Wooden Case |
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
99 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
29.12.2014 19:22:02
|
|
|
Miks mitte eraldi DAC?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
29.12.2014 22:16:55
|
|
|
Ega erilist valikut int. heli puhul ole - osadel asjadel nagu parematel gigabyte'del creative sound core3D mis sisuliselt x-fi ja asustel see supreme fx mis on tegelt realtek edevama softiga.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
parkenTOSH
HV kasutaja
|
30.12.2014 10:37:46
|
|
|
Kui heli kvaliteet on tähtis siis ma Gigabyte'i ei ostaks. Mul on kolmas Gigabyte'i emaplaat (gamerite versioon) ja heli kvaliteet on neil kõigil on suht keskpärane (olgugi, et Gigabyte reklaamib ennast nagu oleks Creative'iga midagi pistimist - tegelt on ainult kaubamärk). MSI kohta ei oska kommenteerida aga hiljuti panin ühele sõbrale kompletki kokku kuhu läks sisse AsRock z97 pro4 ja mulle tundus selle helikvaliteet tunduvalt parem kui Gigabyte'il (nii z97 seeriaga kui 990fx seeriaga võrreldes).
Seda juttu ei tasu liigse tõsidusega võtta sest tegemist on ikkagi subjektiivse arvamusega.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kabush
Kreisi kasutaja

|
30.12.2014 11:06:06
|
|
|
ASUS'e Z seeria platede kohta ei oska keegi midagi öelda soundi kohapealt ? ( ei hakanud uut teemat tegema, kunas see küsimus tundus siia sobivat )
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
matzz007
HV veteran

|
30.12.2014 12:30:03
|
|
|
Auron kirjutas: |
Ega erilist valikut int. heli puhul ole - osadel asjadel nagu parematel gigabyte'del creative sound core3D mis sisuliselt x-fi ja asustel see supreme fx mis on tegelt realtek edevama softiga. |
Tundus liiga hea, et tõsi olla. Tahtsingi seda teada, kas on lihtsalt reklaam või on seal reaalselt ka midagi head.
Ehk siis see Creative Sound Core3D peaks olema sisuliselt ikkagi X-Fi? On kellelgi sellega reaalset kogemust ka?
Asus Z seeria kohta võiks ka veel keegi kommenteerida, ehk on kokku puudet. Vanal mingil ROGi platel oli isegi X-Fi helikaart eraldi kaasas, seepärast mõtlesin, et äkki on nüüd sama hea sisu topitud ka emaplaadile.
|
   |
99 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
30.12.2014 12:37:26
|
|
|
endal P8Z77-V Deluxe ja sellel imho täitsa korralik saund. ei ole mingeid kriginaid ega sahinaid.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
matzz007
HV veteran

|
30.12.2014 13:25:32
|
|
|
NATAS999 kirjutas: |
endal P8Z77-V Deluxe ja sellel imho täitsa korralik saund. ei ole mingeid kriginaid ega sahinaid. |
Ma ei peagi silmas seda, et seal peaks olema kragin või sahin. Küsimus on helis sügavuses, detailsuses ning puhtuses. Kõige paremini sellest saab pildi ette võrreldes erinevaid helikaarte sama seadistuse ning meedia korral.
|
   |
99 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
30.12.2014 15:31:48
|
|
|
ei oska seda sügavuse asja kuidagi kommenteerida, kuna analoogväljundid on kõikidel kaartidel erineva nivooga. kunagi üritasin m-audiot, int. helikat ja audigy zs2 võrrelda, aga kuna nivood kõigil nii palju erinevad, siis mina selgust ei saandki, et mis see siis parim oli.
e: ja kuna endal sarraund 27.4 vaimustus üle läind, siis kasutan spdif ja seal enam helikaardist midagi ei sõltu.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
30.12.2014 17:00:43
|
|
|
Ise kasutan giga sniper M5 platet ja nö. heli üle ei kurda ehk siis piisavalt hea, et eraldi X-Fi kaardi müüsin maha. Pro studio soft ka tõmmata siis on pmst samad optsioonid mis X-Fi'lgi ja nipet näpet lisaks. Samas seda kui sügav jne.on on raske kommenteerida, sest selleks peaks erinevaid kaartidega järjepanu suurte kvaliteetset kõlarite taga mingit beethovenit piinama ja lisaks veel on see milline foon meeldib individuaalne.
Asja uba aga sells, et niisama mussi kuulamiseks, mängimiseks ja vilmide vaatamiseks on kindlasti tänapäevasest asisemast onboard helist küll.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
matzz007
HV veteran

|
30.12.2014 18:07:17
|
|
|
Selge, tänud abi eest. Eks proovin ka siis ära ja vaatame, kas olen rahul või eelistan ikka eraldi kaarti.
|
   |
99 |
|
tagasi üles |
|