Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Pentaxi arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 41, 42, 43, 44, 45  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
namstoop
HV Guru
namstoop

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 18.12.2014 15:26:11 vasta tsitaadiga

TeaMeTzu kirjutas:
Aga ma saan aru, et algajale sobib see objektiiv ainukeseks objektiiviks hästi? Kas kvaliteedi all mõtlete müra või midagi muud veel?

4M

pildimüra tekitab ikka senor, mitte objektiiv. Objektiiv annab kas tervama või pehmeme joonise.

Aga algajale esimeseks sobib vast küll kenasti. Kindlasti mitte halvemini (vaid pigem paremini) kui see kahe kitiga komplekt.

Mul oli kunagi ainukeseks Sigma 17-70 mm ja sai ka aastakese-paar hakkama. icon_wink.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 18.12.2014 23:39:28 vasta tsitaadiga

TeaMeTzu kirjutas:
Tervist!

Mul hetkel need kaks objektiivi:
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-18-55mm-F3.5-5.6-II-Version-2-Zoom-Lens.html ja
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-50-200mm-F4-5.6-Zoom-Lens.html.
Kas need kaks objektiivi oleks mõttekas selle http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-18-250mm-F3.5-6.3-Zoom-Lens.html vastu vahetada (eelkõige kahtlen, et 18-55 kvaliteet peaks parem olema)?

4M

Mis hinnaga saad?
Võib-olla oleks mõttekam midagi pildistabilisaatoriga võtta.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
r3nx
HV veteran

sõnum 19.12.2014 00:03:09 vasta tsitaadiga

pacho kirjutas:

Pentaxile?
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 72
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 19.12.2014 00:27:19 vasta tsitaadiga

r3nx kirjutas:
pacho kirjutas:

Pentaxile?

Kas Pentaxil on sisseehitatud stabilisaator?
Vabandust lolli kúsimuse párast. Ainuke mulle iialgi tósist huvi pakkunud Pentax on 645d(z).
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 19.12.2014 00:42:39 vasta tsitaadiga

pacho kirjutas:

Juba aastast 2006.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 19.12.2014 00:48:21 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
pacho kirjutas:

Juba aastast 2006.

Inimene ópib kogu elu. Oleks seda esimese digikaamera soetamisel teadnud, oleks elu ehk teistsuguseks kujunenud. Tollal oli pildistabilisaator kordades táhtsam.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 19.12.2014 00:54:13 vasta tsitaadiga

pacho kirjutas:

Inimene ópib kogu elu. Oleks seda esimese digikaamera soetamisel teadnud, oleks elu ehk teistsuguseks kujunenud. Tollal oli pildistabilisaator kordades táhtsam.
Nikkoril oli see olemas '94, Canonil '95.
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 19.12.2014 01:07:40 vasta tsitaadiga

Sisseehitatud pole siiani icon_razz.gif Tollasel kitikal puudus stabilisaator ja polnud valikut. Stabilisaatoriga objektiivid jáid natuke liiast kalliks.

EDIT: Kuidas Sigma objektiivid Pentaxiga káituvad?
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 19.12.2014 11:00:58 vasta tsitaadiga

pacho kirjutas:
Sisseehitatud pole siiani icon_razz.gif Tollasel kitikal puudus stabilisaator ja polnud valikut. Stabilisaatoriga objektiivid jáid natuke liiast kalliks.

EDIT: Kuidas Sigma objektiivid Pentaxiga káituvad?

suht okeilt. Mul paar tükki on. Kui tekib möödafokuseerimist, siis Pentaxil saab vastava objektiivi jaoks paika ära kalibreerida.

tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 23.12.2014 13:55:36 vasta tsitaadiga

Ei tea, kas see normaalne või on asi minus, aga praegu ei saa üldse välku kasutada. Kui kasutan natuke hämaramates oludes välku, siis kaob kogu pildi ilu ära ja jääb selline ülevagustatud lauguga kole pilt. Kas selle jaoks peaks ostma eraldiseisva välgu või on ka mingit muud moodust? Nägin siin müügis mingit odavat välgusirmi vms, et kas see eitaks?

4M

insekas
HV Guru
insekas

sõnum 23.12.2014 14:58:52 vasta tsitaadiga

no eks see "pop-up" välk ongi selline häda variant ... ka suure välguga saad "plärts näkku" ülevalgustuse kui pildistavale objektile otse vastu nägemist lajatad.
nood filtrid on muideks pisut abiks küll ... teevad valguse pisut pehmemaks. kui on soovi proovida siis mul on veel üks selline komplekt alles.

Kommentaarid: 558 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 468
tagasi üles
erko
Kreisi kasutaja

sõnum 23.12.2014 15:28:46 vasta tsitaadiga

TeaMeTzu kirjutas:
Ei tea, kas see normaalne või on asi minus, aga praegu ei saa üldse välku kasutada. Kui kasutan natuke hämaramates oludes välku, siis kaob kogu pildi ilu ära ja jääb selline ülevagustatud lauguga kole pilt. Kas selle jaoks peaks ostma eraldiseisva välgu või on ka mingit muud moodust? Nägin siin müügis mingit odavat välgusirmi vms, et kas see eitaks?

4M

Eraldi välk, mille pead saab pöörata ja tõsta ning midagi sellist sinna juurde. Tulemuse erinevus on näha siin
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 23.12.2014 15:51:40 vasta tsitaadiga

Kusjuures ei pea kohe mingeid lisavidinaid hankima mis muudavad pildistamisprotseduuri märksa tüütumas ja kohmakamaks. Kui käed endal otsas on siis saab koduse hajuti vabalt kasvõi valgest paberist teha sisseehitatud välgule. Jah, kui ikka tingimata on suurt välku vaja siis on teine asi aga kui rääkida enda lõbuks natuke pildistamisest ja sadu eurosid ei taha kohe letti lükata siis: link
tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 25.12.2014 11:50:35 vasta tsitaadiga

Mis mode te kasutate või mis seadetega pildistate? Eile olin täitsa segaduses. Mina olen viimasel ajal kasutanud Av, et ta säriaja muudaks ise ja siis ava hoian pm alati kõige lahtisema peal, mis võimalik (iso 400-800). Eile metsas ei suutnud aga pm mitte ühtegi teravat pilti teha (umbes iga 7 tuli normaalne). Objektiiviks oli 50-200mm. Ei saa aru, kas käsi värises või on seaded väga valed. Siin kaks näidet ka, mõlemast proovisin järjest teha u 5 pilti ja üks hullem kui teine (need ei pea olema ilusa kompositsiooniga vaid olid katsetused, kas suudan teha normaalset pilti või mitte):
Spoiler Spoiler Spoiler
.

4M

Sults
HV veteran

sõnum 25.12.2014 12:12:15 vasta tsitaadiga

TeaMeTzu, on ka aasta kõige pimedam aeg! Kititele on liiga pime praegusel ajal metsas pildistamiseks. Kui paremat pole võtta, siis kasuta suumi laiemat otsa, seal äravärisemist lihtsam vältida. Kuid 1/8 sek säriajaga ei saa ka seal käest head pilti, vaja statiivi. 50 mm peal peaks säriaega ikka nii 1/50 ja kiirema peal hoidma. Keera näiteks särikompensatsiooni -2 peale ja pane iso veel aste kõrgemaks, siis peaks enamvähem saama pildi kätte. Pärast järeltöötluses keerad heledust natuke peale.
Ja kititelega metsas pildistamiseks vali ikka päeva kõige valgem aeg, mitte tund enne päikse loojumist!
Mina jätan praegusel aastaajal pilves ilmaga statiivita metsa minnes koju isegi F/2.8 torud ja võtan kaasa vaid F/1.8 ja valgemad fiksid. F/4 eeldaks juba päikselist ilma või siis ISO minu kaamera jaoks talumatusse kõrgusesse keeramist.

viimati muutis Sults 25.12.2014 12:24:35, muudetud 4 korda
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
Spooky
HV kasutaja
Spooky

sõnum 25.12.2014 12:16:52 vasta tsitaadiga

TeaMeTzu, säriaeg on pikk (1/8, 1/20). Sellega liiguvad pildid kenasti ära. Eriti, kui värisevate kätega kaasa aidata icon_wink.gif Vaata, et säriaeg oleks minimaalselt sama number, mis fookuskaugus, näiteks fookuskaugus 50mm ja säriaeg 1/40 kuni 1/60. Siis pilt ei tohiks ära liikuda. Kas kaamera värinastabilisaator (SR) on sees?
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 25.12.2014 12:33:08 vasta tsitaadiga

See valem peaks sisaldama ka cropfaktorit, nii et 50mm poolkaadri ees tahaks 1/80s. Kui aega on siis võib seeriad lasta ja siis saab ka 1/10-ga teravaid pilte.
Sults
HV veteran

sõnum 25.12.2014 12:46:26 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
See valem peaks sisaldama ka cropfaktorit, nii et 50mm poolkaadri ees tahaks 1/80s. Kui aega on siis võib seeriad lasta ja siis saab ka 1/10-ga teravaid pilte.

Tegelikult ei olene cropist. Oleneb sensori pikslisammust, mis, tõsi küll, sama piksliarvuga poolkaadril puhul on täiskaadrist väiksem ja seetõttu äravärisemisele tundlikum. Aga reegli mõttes pole vahet, kas tulistad sama tiheda sensoriga täis- või poolkaadriga.
Pealegi on see nn rusikareegel, reaalsuses on pildistajate suutlikkus kaamerat pildistamisel stabiliseerida ja madala säriga äravärisemata pilte teha väga erinev.

viimati muutis Sults 25.12.2014 12:47:45, muudetud 1 kord
tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 25.12.2014 12:47:42 vasta tsitaadiga

Saan aru, et teil on see "ratas" (ei tea kuidas selle ametlik nimetus on) M peal?

4M

Sults
HV veteran

sõnum 25.12.2014 12:52:45 vasta tsitaadiga

TeaMeTzu kirjutas:
Saan aru, et teil on see "ratas" (ei tea kuidas selle ametlik nimetus on) M peal?

4M

Mina pildistan enamasti siiski A peal. Särikompensatsiooni jaoks on eraldi nupp, mis toimib ka A puhul. Samas jälgin ma pildistamisel ka seda, mida A režiimi puhul kaamera arvutab säriajaks ja kui see läheb kriitiliselt aeglaseks, siis keeran ISO ülespoole.
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 25.12.2014 13:05:04 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
elukaz kirjutas:

Tegelikult ei olene cropist. Oleneb sensori pikslisammust, mis, tõsi küll, sama piksliarvuga poolkaadril puhul on täiskaadrist väiksem ja seetõttu äravärisemisele tundlikum. Aga reegli mõttes pole vahet, kas tulistad sama tiheda sensoriga täis- või poolkaadriga.
Pealegi on see nn rusikareegel, reaalsuses on pildistajate suutlikkus kaamerat pildistamisel stabiliseerida ja madala säriga äravärisemata pilte teha väga erinev.

Kui vaadata vanamoodsat 10x13 siist oleneb ekvivalentsest fookuskaugusest, olgu või seebikas. Kui hakata naaberpiksleid võrdlema siis on liiga palju asjaolusid nii et läheks veits keeruliseks.

Reziim on ikka Av peal, aga enne tulistamist fikseerid silmanurgast ju säriaja ära ja siis kohendad võttetingimusi kui see kasutatav ei ole. Mitte ei avasta hiljem arvutis suurendades et näe es trehvanud.

Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 25.12.2014 13:16:03 vasta tsitaadiga

Alguses on täiesti normaalne, et pildid niimoodi nässu lähevad, endal oli samamoodi. Kui fikseerida ava ja ISO ning lasta kaameral valida säriaeg (Av režiim) - kui valgust pole siis on säriaeg üsna aeglane, käest teleobjektiiviga pildistades ongi tulemuseks udukogud. Tuleb kas statiivilt pildistada või siis ISO tõsta ja ka säriaega vastavalt. SR (shake reduction) hoia ka kindlasti sees, see on Pentaxil igati kobe ja töötav asi (nupp on ilmselt kere tagaküljel all paremal).

Ma algul pildistasin täisautomaadiga ("roheline ruut"), siis keerasin P peale (ehk hakkasin ISO reguleerima), siis katsetasin Av ja Tv'ga. Ühel hetkel avastasin, et Pentaxil on väga mugav K10D'ga Av režiimis pildistada - üks ratas reguleeris ava ja teise konfisin ISO muutma. Canonil pole näiteks ma ühelgi mudelil seda võimalust kohanud. Mingil hetkel vahetasin mitmete asjaolude tõttu Pentaxi Canoni vastu (see ei käinud üleöö, vahepeal olin jupp aega üldse ilma fotokolata) ning Av on ka aja jooksul M'i vastu vahetunud.

Viimastel aastatel pole vist kordagi pildistanud muus režiimis kui täismanuaal - enda jaoks on lihtsalt niimoodi lihtsam. Valgust mõõdan suures osas üldse silma järgi, teen kiire klõpsu, vaatan tulemust (histogrami) ja vajadusel korrigeerin. Eks aja jooksul on lihtsalt tekkinud niipalju tunnetust, et saan aru silmaga ringi vaadates, et mis seadetega mulle sobiv pilt tuleb. Muidugi panen kogu aeg mööda - aga seetõttu ongi pildistamise alguses see "kalibreerimine". icon_smile.gif

Av't ei kasuta seetõttu, et minu jaoks (NB! See on puhtalt minu arvamus!) ei mõõda ükski kaamera säri piisavalt "õigelt", ka kallis profikere. Täpsem väljend on - kaamera ei tea mida ma võin konkreetsel juhul tahta. Vahepeal Av'ga pildistades lähtusin kogu aeg viewfinderist paistvast valgusemõõtjast. Kuid jälgida seda + sättida kaadrit ja teravustada kiirelt-kiirelt (olen kõige rohkem kokkuvõttes pika teleobjektiiviga linde pildistanud) osutus mu jaoks keeruliseks. Eriti kuna linde pildistades olin metsas kus valgusolud võisid vabalt kuni 3-4 EV'd kõikuda - ühes kaadris oli säriaeg kenasti sobivalt 1/320, sekund hiljem oli aga vaja sama säriaja jaoks ISO kolm korda üles pumbata. Canonil ei olnud see kokkuvõttes väga mugav. Kordan - see on vaid minu arvamus ja kogemus, valguse mõõtmise automaatika on väga tänuväärne vahend.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 25.12.2014 13:27:15 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
Sults kirjutas:
elukaz kirjutas:

Kui vaadata vanamoodsat 10x13 siist oleneb ekvivalentsest fookuskaugusest, olgu või seebikas. Kui hakata naaberpiksleid võrdlema siis on liiga palju asjaolusid nii et läheks veits keeruliseks.
Mina arvan, et tegelikult ei ole kellelgi õigus. :)

Tegu on aja jooksul kogemusega tekkinud rusikareegliga mida on tänapäeva netiajastul edasi ja edasi korrutatud. Lähtun isegi umbkaudu sellest, et näiteks ilma stabilisaatorita 135mm objektiivil on 1/125 või 1/160 säriaeg selline hea ja turvaline. Aga see reegel ei võta arvesse seda kuidas inimene pildistab, kas tal käed värisevad, kas äkki on eilsest napsuvõtmisest veel värinat keres, kas on jalgealune ebastabiilne jne. Hea raske fotoka/objektiiviga ning stabiilse käega pildistavad osad rahulikult 135mm puhul näiteks 1/50'ga, mõni teine (mina) eelistab 1/200 või kiiremaid säriaegu. Ehk siis tasub nii üldiselt võtta jah see jutt teadmiseks - aga üldiselt peab igaüks ise ära tunnetama enda võimekuse. Mõte on hea - aga ei ole mõtet seda ülitehniliseks või ma ei teagi milleks veel ajada. Pigem on tegu üldise juhisega.

Samasugused reeglid on näiteks Sunny f/16 ja Moony 11.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 25.12.2014 17:56:57 vasta tsitaadiga

Rääkimata kaasavedamisest - ühtlaselt vedades kipub värinat vähem tulema kui iga hinna eest paigal hoida üritades. Samas ongi siis jälle mõistlik säri ka lukku panna, kuna tulemuse dünaamilisus/staatilisus sõtlub otseselt just sellest ja automaatika ei tea, mida sa tahad. Kaasa vedades võid 200-sega vabalt 1/50 ja F4 peal korralikke pilte saada, kui valgust jagub. Stabikas maas loomulikult. Sel juhul tasub muidugi ka seeriat lasta. Vana tõde on ju, et kui tahad head pilti, pildista palju. Nii momendi tabamise kui praagi võimaluse vähendamise eesmärgil. Digiajastul on see õnneks odav.
Kommentaarid: 249 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 228
tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 30.12.2014 22:29:34 vasta tsitaadiga

Sain täna 18-250 objektiivi kätte esmamuljed on head thumbs_up.gif . Ainult tekkis see küsimus, et kas see on normaalne, et suhteliselt hämaras toas (pragu, kui väljas pime ja ainult paar lampi töötavad) kui panna kaameral AF.S peale, siis ei suuda kohe ära teravustada (pole kindel kas see õige termin icon_redface.gif ). Manuaalselt toimib kõik hästi ja automaatse peal krutib mõnikord ühest otsast teise ja siis leiab alles õige koha.

4M

Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 30.12.2014 22:47:21 vasta tsitaadiga

See on täiesti normaalne- su objel on suurim ava 3.5, mis ei ole just kõige valgem. Kui sa ka veel sisse suumid, siis ei pruugi kaamera üldse midagi teravustada kuna suumimisega muutub ka ava väiksemaks.
Lahenduseks on valguse lisamine (välk, valgustus, whatever) icon_wink.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 31.12.2014 01:56:49 vasta tsitaadiga

Seoses sellega, kas on midagi taskulambilaadset kitsa kiirega asjandust mida saaks välgupessa torgata mis af assist valgust annaks automaatselt?
rex
HV Guru
rex

sõnum 31.12.2014 09:28:49 vasta tsitaadiga

On ikka: välklamp. Tõenäoliselt saad sinna mingi videovalgusti ka pista, aga see pole foto puhul eriti otstarbekas.
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 31.12.2014 13:28:48 vasta tsitaadiga

Terve välk on liiga kobakas ja sisemise strobo häirib. Pigem seda punast silma välgu küljest oleks eraldi vaja. Ja veits võimsamat et õues kah toimiks.
Sults
HV veteran

sõnum 31.12.2014 14:03:28 vasta tsitaadiga

Kas selline lahendus ei sobi, et paned kaamera sisemise välgu wireless režiimi ja see siis vilgutab teravustamiseks eelvälke, kuid pildi sisse välgulaksuga ei panusta?
tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 31.12.2014 14:37:14 vasta tsitaadiga

Usun, et loll küsimus, aga ega K20D ei saa ühendada androidi tahvliga, et saaks pärast pildi tegemist suuremal ekraanil kohe vaadata. Googeldades eriti midagi ei leidnud peale selle, et mingile Canoni mudelile on selle jaoks äpp tehtud.

4M

Sults
HV veteran

sõnum 31.12.2014 17:21:07 vasta tsitaadiga

Tavalise tahvliga ilmselt mitte, kuna neil reeglina ei ole videosisendit. Küll aga videosisendiga DVD mängijaga, telekaga, videosisendiga monitoriga (ka kaasaskantavaga). Ebays müüakse pisikesi kaasaskantavaid (nt 7 tolli) monitore, mis peaks selleks sobima küll.
nt http://www.ebay.com/itm/VM-1-External-7-On-camera-LCD-monitor-HDMI-DSLR-VIDEO-/160632815779
tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 08.01.2015 17:45:44 vasta tsitaadiga

Hetkel kui teen pilti siis näen läbi ava (kust vaatan läbi, milline pilt tuleb - äkki keegi oskab öelda, mis selle nimetust?) siis näen pildil pisikesi tolmutükikesi (pildi peale need ei jää). Millist osa kaamera mehanismist puhastama peaksin? Kas tasub ise puhastada või on parem viia kuskile profide kätte?

4M

Sults
HV veteran

sõnum 08.01.2015 18:09:29 vasta tsitaadiga

Kas need tolmuterad sind tõesti nii hirmsasti segavad? Mina jätaks niisama, nagu on. Kui ei ole rikkis, pole mõtet remontida.
Muidu variandid on peegel, mattklaas, pildiotsija. Kui peeglilt või mattklaasilt õhupumbaga tolmu eemaldatud ei saa, siis pole mõtet ise torkida. Pildiotsijat saab ise põhjalikumalt puhastada, vähemalt väljastpoolt.
tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 08.01.2015 19:22:08 vasta tsitaadiga

Ei sega nad nii hirmsasti midagi. Arvatavasti jätan nad sinna kus nad on thumbs_up.gif .

4M

rex
HV Guru
rex

sõnum 09.01.2015 00:22:25 vasta tsitaadiga

Optilise seadme silmapoolset läätse kutsutakse üldjuhul okulariks. Teises otsas on juba üldtuntud tegelane: objektiiv. Aga fotoka puhul võib vabalt "pildiotsija" ka öelda.

Kui tolm pildile ei jää, siis las ta olla.
tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 11.01.2015 15:10:58 vasta tsitaadiga

Kadus kaamera (K20D) juhe ära, millega tõstsin pilte kaamerast arvutisse. Pistiku järgi ütleks, et see juhe pidi olema siis mini USB - USB?

4M

Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 11.01.2015 16:27:30 vasta tsitaadiga

Seesama mini USB kaabel jah mida suurem osa fotokaid kasutab. Välistel kõvaketastel olen ka kohanud... üldse igasugustel nö. keskmise vanusega kodustel tehnikavidinatel.
tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 11.01.2015 16:50:15 vasta tsitaadiga

Sai juba kõik teised silma järgi sarnased kaablid järgi proovitud, aga mitte üksi ei sobinud. Peab uue tellima icon_confused.gif .

4M

Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 11.01.2015 16:56:09 vasta tsitaadiga

Huvitav lugu. Natuke googeldasin ja vist eksisin. icon_sad.gif

http://www.pentaxforums.com/forums/22-pentax-camera-field-accessories/46433-review-replacement-k10d-k20d-usb-cables.html
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 11.01.2015 16:58:32 vasta tsitaadiga

Pentaxil on eriline kaabel jah ja ühegi muu asja oma ei sobi.
Soovitan arvutile mälukaardilugeja osta.

Ands
HV Guru

sõnum 11.01.2015 18:15:57 vasta tsitaadiga

Pentax I-usb7 on see kaabel.
osad panasonicud ja mingid nikonid on ka selle pesaga
Kommentaarid: 354 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 301
tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 11.01.2015 18:21:51 vasta tsitaadiga

Mõnel põlisel Pentaxi omanikul ühte kaablit üle pole?

4M

namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 11.01.2015 18:27:06 vasta tsitaadiga

Mul teoreetiliselt kusagil on, sest ma ei ole kunagi seda kasutanud. Mis sellest fotoka akust ikka treenid ja lisaks on IMO otse fotokast piltite tõmbamine jube masendavalt aeglane. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 17.01.2015 12:35:16 vasta tsitaadiga

Pommitan järgmise rumala küsimuse icon_biggrin.gif. Nimelt mis see kalasilm on? Saan aru, et pilt tuleb väga laia vaatenurgaga ja natuke "painutatud". Kas need on eraldi objektiivid või on minig lääts mille saad objektiivile otsa kruttida icon_biggrin.gif?

4M

Ands
HV Guru

sõnum 17.01.2015 12:40:32 vasta tsitaadiga

Hästi laia nurgaga objektiiv, jah.

Saab nii- ja naapidi.

Ehk siis 1. variant keerata olemasoleva 18-55 objektiivi ette mingi lainurk/kalasilm-adapter, mis teeb pildi laiemaks. Kindlasti viib ka kvaliteeti kõvasti alla.

2. variant: kalasilm objektiiv, näiteks Pentaxi 10-17mm või Samyangi 8mm.
Kommentaarid: 354 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 301
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 17.01.2015 16:35:23 vasta tsitaadiga

Kalasilma eristavad tavalisest ultralainurgast just tugevad moonutused. Vaatenurga poolest ei pruugi kalasilm mõnest rektilineaarsest ultralainurgast laiem ollagi. Kalasilmi on ka erinevaid, nt ring-kalasilm, mis jätab kaadri keskele ümmarguse kujutise, või siis diagonaal või terve kaadri kalasilm, mis katab kogu kaadri, kuid mille vaatenurk on kaadri keskel sellevõrra väiksem. Ka erinevad kalasilmad kasutatava projektsioonitüübi poolest, mis võib olla näiteks konformne, lineaarselt kaalutud, võdpindne, ortogonaal- või panomorfne projektsioon.
tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 17.01.2015 18:41:48 vasta tsitaadiga

Googles olevad pildid, mis on tehtud kalasilmaga meeldivad väga. Kas ebays/amazonis müüjaks mu 18-250 objektiivile adapterit? Ise otsisin ebayst oli valik lai ja ei tea milline see õige on. Alguses ei tahaks eriti palju kulutada, eh kas 50€ koos saatmisega on võimalik midagi saada?

4M

Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 17.01.2015 20:03:30 vasta tsitaadiga

TeaMeTzu, soovitaks esmalt rentida, et saaksid katsetada kas ka päriselt meeldib. Kindlasti on tal oma koht, nagu kõikidel torudel, ent elu on näidanud, et see on objektiiv mille ostad ja siis esimesed 2 nädalat teed vaid selle toruga pilti (nagu ikka uute asjade puhul) ja siis ta lihtsalt jääb tolmu koguma. Võin muidugi ka eksida. Nende adapteritega mässamine on hit-and-miss, need kohati ei anna soovitud tulemust ja nende optiline kvaliteet pole ka kõige parem. Õige on see, mis sobib sinu filtrikeerme suurusega (pole kursis pentaxi torudega, et mitu mm nimetatud objektiivil on. Peaks peal kirjas olema). eBays on neid hulgi saadaval.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 17.01.2015 20:07:06 vasta tsitaadiga

Ausalt öeldes ma küll ei soovitaks 18-250mm torule veel mingit adapterit hakata ette toppima. Kvaliteet saab ilmselt olema nii jube, et ega sa ise ka neid pilte ei taha näha. Lisaks on kalasilm IMO üldse veidike liiga spetsiifiline asi, millega ilmselt korraks on huvitav mängida ja siis tavakasutuses enam teemaks ei tule. Kui tahad lainurka, siis vaata pigem rektilineaarne. Näiteks äkki leiad kusagilt mõne kasutatud Sigma 10-20mm kusagilt. thumbs_up.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Pentaxi arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 41, 42, 43, 44, 45  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.