Juba naljateemas olemas see link. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
tule taevas appi _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Eile hakkasin kesklinnas reguleeritud ülekäigurajal rohelise tulega sõiduteed ületama, autod juba kõik seisid, aga auttjalgode vahel laveeris jalgrattur, kes punast millekski ei pidanud ja peaaegu üle varvaste mul sõitis. Kas jalgratturitele sõiduteel samad reeglid-seadused ei kehtigi nagu autodele?
Meenutas kohe üht seika seoses sellega. Endalgi ükspunasega ületava linnuke kirjas.
Ootasin vasakpõõret (mustamäe teele oli vist) foori taga. Ise olin ka rattaga. Ma väga ei mõelnud mis paremal käel toimub ja kuna autode hääli polnud siis rohelisega sõitma hakates rohkem ei kontrollind, kui järsku silmanurgast üks sportsmen järsku mõõda tuhises meetri pealt umbes. Samas eks tal oli kõik juba peas paigas ja ohtu polnudki ehk, aga siiski ... masendav lihtsalt selline tuim kütmine
Ei meeldi mitte selline asi - sellepärast kannatavad ka korralikud liiklejad.
kes tartus, aardla tänaval vahel sõidavad siis teadke, et muudetud on aardla/jalaka ristmiku liiklusskeemi. kõige olulisem on see, et kui vanasti sai välimisest reast "ette" söösta siis nüüd on välimine rida ainult jalakasse keeramiseks kui võru maanteelt juba üle oled sõitnud. jalaka ja aardla ristile on joonistatud ülekäigurada ning seal hakkavad olema ka foorid, seega vanal viisil paremalt lõikaja võib omale sitemal juhul inimese kapotile saada kui see liiga uljalt jalgrattaga või jala seal tallab ning vasakul oleva auto tagant teda õigel hetkel näha ei ole. rajad on pideva joonega maha joonitud seega lõikajad hakkavad "eksima" seal. märke aardla peal vist veel väljas ei olnud ja täna häälestati foore ristmikul.. foor ilmselt hakkab seal reguleerima seda, kas bussid saavad jalakast paremale või vasakule välja keerata.. igatahes see uus asi seal vajab tähelepanu ja harjumist. _________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
LKits, mul on arvestus ammu juba sassis, paarkümmend juba koos? _________________ This message was sent from space using stargate
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
See mis nad sinna tegid kust Vaalakeskusesse ja Sõmeru poole saab on veel mõnusalt kaldu ka. Kujutan ette, et veokiga Sõmeru poolt tulles talvel kiilasjääga on sealt tore üles sügada
_________________ This message was sent from space using stargate
meil on paljudes kohtades paremale pööramiseks eraldi rada, kus lihtsalt pead teed andma. sõpaka-vilde, sõpaka-tammsaare ja vastupidi.. tartus jõe-turu, kalda-luha.. kuniks meil lambad arvavad, et rohelisega välja võib sõita kui ristmik veel kinni on, ei maksa seda punasega keeramist lubada. enamus ei tea sedagi, et sedasi pööramisel jalakäijale teed andma peab. _________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
ma vihkan seda kohta, kus peab keerama sõpruse puiesteelt sütiste teele paremale (esimene ristmik siis TTÜ ringi poolt tulles). eriti õhtuti, passid seal punase taga, et paremale pöörata, mingit liiklust kusagilt teisest suunast ei tule. ja siis kui roheliseks läheb, ikka mõni jalakäija astub vöötrajale ja pead veel ootama
ma vihkan seda kohta, kus peab keerama sõpruse puiesteelt sütiste teele paremale (esimene ristmik siis TTÜ ringi poolt tulles). eriti õhtuti, passid seal punase taga, et paremale pöörata, mingit liiklust kusagilt teisest suunast ei tule. ja siis kui roheliseks läheb, ikka mõni jalakäija astub vöötrajale ja pead veel ootama
Keera siis teisest otsast sisse. _________________ Teie küsimused on vastatavad, kuid meie vastused on küsitavad.
IT uudissõnad. Pihuarvuti - pihkar, pihuarvuti kasutaja - pihkur.
meil on paljudes kohtades paremale pööramiseks eraldi rada, kus lihtsalt pead teed andma. sõpaka-vilde, sõpaka-tammsaare ja vastupidi.. tartus jõe-turu, kalda-luha.. kuniks meil lambad arvavad, et rohelisega välja võib sõita kui ristmik veel kinni on, ei maksa seda punasega keeramist lubada. enamus ei tea sedagi, et sedasi pööramisel jalakäijale teed andma peab.
Kusjuures on jah neid päris palju (narva mnt-mustakivi, mustakivi-laagna tee, mustakivi-peterburi jne) Seal kus ruumi on, on muidugi mõistlik teha paremale eraldi rida pööramiseks. Kesklinna poole jääb kahjuks ruumi vähemaks ja sinna neid radu juurde eriti tekitada ei saa. Pigem luua mingi spets märk , mis lubaks pööret, mitte hakata igalpool seda lubama.
Iseasi on need fruktid, kes jäävad eraldi rajal seisma ja vahivad vasakut kätt seisvat foori ning ootavad pöördeks rohelist
see märk on täiesti olemas, valgusfoori lisasektsioon noolega. pärnu maanteel enne viadukti oli kesklinna poolt tulles ka otse roheline nool, samal ajal kui foor oli punane. ma ei tea, kas praegu ka veel on
kus ruumi pole, toimub selle punase ajal enamasti midagi. kui liikluskoormus kannatab, lükatakse foorid ööseks välja. ikka suudavad maltsad tõnismäel ja tartus, võru / aardla ristis puruks sõita. _________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
seda minagi mõtlesin ja panin koguaeg punasega üle, samas teised kõrvalreas seisid... ime et delfis veel videot pole, pani punasega üle!
täna panime teisel lingil oleva risti kinni, sest ees autod seisid punase taga ja parempööret ka teha ei saanud... _________________ sometimes i hug myself for no reason.
you dont need a reason to call me. me not answer anyway
§ 35 (11) Kui reguleeritav ülekäigurada tuleb ületada kõrvalepöörde lõpul, võib juht juhul, kui tema sõidusuunas pole stoppjoont või stoppjoonemärki, ülekäiguraja ületada, andes teed lubava fooritule ajal sõiduteed ületavale jalakäijale, jalgratturile ja tasakaaluliikurijuhile.
Ma mäletan kui tartlased samal teemal vaidlesid. Siis küll raiuti, et pöörates peab seisma jääma.
Mu meelest oli samuti seal stopp-joon nii nagu Lasnas on.
Loodan, et valesti ei mäleta _________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks!
londiste, mis sellega on? Kas siit teemast pole veel läbi jooksnud see lugu? _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Kusagil HV teemas oli pikk arutelu juba. Ilmselt polnud see siis liikluskultuuri oma. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Ma mäletan kui tartlased samal teemal vaidlesid. Siis küll raiuti, et pöörates peab seisma jääma.
Mu meelest oli samuti seal stopp-joon nii nagu Lasnas on.
Veider jah, kui foore ja stoppjooni vaadata siis on üks rist, aga kui tee keskel topeltjoont vaadata siis on kaks tükki, millest soinaste poolne on reguleerimata ja parklasse parempööret anna aga minna. Küsimus aga mida tähendab stoppjoon reguleerimata ristmikul kui see on peateele joonistatud? _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
elukaz, näidet sinu olukorrast?
Parklast väljasõit ei ole ristmik ja pöördel tuleb nagunii kõikidele teed anda. _________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks!
Foor on ülekäigu jaoks.
Sina pöörad enne ära. Ei pea stopppjoone taga seisma jääma. _________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks!
Ma pole enam üldse kindel, kas me samast ristmikustki räägime. Mina mõtlen nüüd juba seda.
Ning seal on stoppjoon enne parklasse pööramist ja pärast parklast välja-/sissesõitu on fooriga reguleeritud ülekäigurada.
Kui auto läheneb ristmikule siit edela poolt ( http://goo.gl/Lg47xi ), siis peab too igal juhul peatuma punase fooritule korral, kuna seal enne parklasse sissesõitu on stoppjooned ning stoppjoont tähistav liiklusmärk.
Väga pikk vahe jääb igatahes ning too, kes parklast välja keerab siis ei peagi punasega passima jääma? Hmm - see vist sellepärast nii tehtud, et umbe ei sõidetaks ning parklast välja pääseks?
salatoimik kirjutas:
http://goo.gl/maps/xnEs6 kui seal paremalt tulla (suurest-kaarest) ning pöörata kesklinna poole ning valgusfooris põleb punane siis võib minna või mitte seal (jalakäiatele on samal ajal roheline).
Paar korda seal burgeri putka parklas seisnud ning on 3 tüüpi sõitjaid.
1. keerab ära ja paneb punase foori alt läbi kesklinna poole
2. keerab ära ja jääb seisma rohelist ootama
3. ootab kuni roheliseks läheb, rivi möödub ja siis keerab.
esmane keeramine on ikkagi Riia tänavast Suur-Kaare tänavasse . Parklasse saab alles Suur-Kaare tänavast keerata _________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
me rajad lahkelt lahti on, las minna, kui ei meeldi /Hando Runnel
Ellu jääb see, kes oskab oma kätega midagi valmis teha
Ma pole enam üldse kindel, kas me samast ristmikustki räägime. Mina mõtlen nüüd juba seda.
Ning seal on stoppjoon enne parklasse pööramist ja pärast parklast välja-/sissesõitu on fooriga reguleeritud ülekäigurada.
Kui auto läheneb ristmikule siit edela poolt ( http://goo.gl/Lg47xi ), siis peab too igal juhul peatuma punase fooritule korral, kuna seal enne parklasse sissesõitu on stoppjooned ning stoppjoont tähistav liiklusmärk.
Väga pikk vahe jääb igatahes ning too, kes parklast välja keerab siis ei peagi punasega passima jääma? Hmm - see vist sellepärast nii tehtud, et umbe ei sõidetaks ning parklast välja pääseks?
salatoimik kirjutas:
http://goo.gl/maps/xnEs6 kui seal paremalt tulla (suurest-kaarest) ning pöörata kesklinna poole ning valgusfooris põleb punane siis võib minna või mitte seal (jalakäiatele on samal ajal roheline).
Milline lahendus seal siis kõige õigem nagu oleks
Foor ja stoppjoon kehtivad ainult ülekäigu raja nö ületajatele. Kui sa oled esimesel rajal siis võid sealt ära keerata.
Kui sa oled autojuht, kes pöörab sealt burksiputka poolt Riia mnt'le, siis annad sa vajadusel jalakäijatele teed (see kohustus on niikuinii LS'i järgi) ja kütad minema. _________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks!
Antud kohas sõites, tehes Riia tänavalt parempööret-kui olen jäämas 1. reas esimeseks autoks punase süttides ja soovin parempööret teha burksiputka juurde, siis teen selle pöörde. Sest minu jaoks on selles suunas keelav tuli alles pärast "ristmikku". Antud ristil tehakse samas suunas teises reas punasega vasakpööret Ümera poe ette.
Tulles ise sealt paremalt burksi putka juurest:
1. tehes vasakpööret Riia tänavale, Lõunaka poole- asi selge. Ootan kuni punane sütib ja saad teha manöövri ära-
2. tehes parempööret Riia tänavale, kesklinna suunas- ??? Mis siin? Mina olen kuidas kunagi- kui üksi, olen jäänud foori taha seisma. Mitu parempöörajat, oleme läbi sõitnud. Mintu autot minu ees samuti parempööret, oleme ka punase alt läbi sõitnud. Punase alt läbi - jalakäijad ülekäigurajal loomulikult üle lasta (kui neil roheline).
Siin ongi kaks küsimust, et kas tohib teha vasak-parempööret Riia tänavalt enne punase tulega foori, sõites selleks üle jämeda stoppjoone (kas burki putka poole paremale, või Ümera poe juurde vasakul).
Ja kui teha parempööre burksiputka juurest või vasakpööre Ümera poe eest, (mõlemal suund kesklinna poole), kas peab punase foori taga Riia tänaval seisma jääma või võib punase alt läbi lasta, lastes muidugi esmalt jalakäijad üle, kui neid seal on?
-e-
Ahah, juba eelmine vastas. See on see, kui jätad akna kirjutamiseks vääääga kauaks lahti.
Viljandis sama asi Riia mnt. Selveri parklast välja sõites.
Otse liikujad jäävad stoppjoone taha (Tartu Riia tänav), kõik pöörajad pööravad. Lõunast tulevad keeravad Suur-Kaarde ja Nikolai Luninisse ja nendelt tänavatelt Riia tänavale ning otse liikujad risti üle Riia tänava. Muidugi pöörajad annavad teed jalakäijatele.
No see ongi üks suhteliselt haige olukord, kuna paremale pööre on pööre parklasse ehk ei ole ristmik (kuigi parklast välja keerates on anna-teed märk).
AGA!
tsitaat:
Liiklusseadus § 58 (3) Foori või reguleerija keelava märguande korral peab juht seisma jääma stoppjoone või stoppjoonemärgi ees. Selle puudumisel võib jalakäijat takistamata sõita kuni lõikuva sõidutee ääreni.
Loomulikult, mina isiklikult pööraksin paremale ka punase tulega. Rakveres on üks enamvähem samalaadne koht Grossi Turukaubamaja ees, kus otse minnes jõuab bussijaamani, aga parema pöördega saab kaubamaja taha parklasse.
http://goo.gl/J3J7fj
Mina olen sinna paremale, parklasse pööramisel, punasega läinud. Eks kui trahvi kunagi peaksin saama, siis politsei harib mind.
softis kirjutas:
LKits kirjutas:
salatoimik kirjutas:
Milline lahendus seal siis kõige õigem nagu oleks
Foor ja stoppjoon kehtivad ainult ülekäigu raja nö ületajatele. Kui sa oled esimesel rajal siis võid sealt ära keerata.
Kui sa oled autojuht, kes pöörab sealt burksiputka poolt Riia mnt'le, siis annad sa vajadusel jalakäijatele teed (see kohustus on niikuinii LS'i järgi) ja kütad minema.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.