|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Dirty Harry
HV Guru

|
02.09.2014 16:01:27
|
|
|
Kas mahupiirang on? EDIT: uurisin huvipärast Elisa veebi ning 40 euro eest kuus saab kiiruse poolest piiramata ühenduse (Mint Maximum 4G).
Saab näha kuidas ühenduse stabiilsus pikas plaanis on (õhtuti näiteks).
Leidsin Elisa lehelt veel huvitava lause: "Elisa arvestab mõistlikuks kasutamiseks alla 50GB suurust andmemahtu viimase 30 päeva arvestuses." Sisuliselt sama kui pea 2x odavamal paketil millel on 50GB mahupiirang.
https://www.elisa.ee/et/Eraklient/mint/710/MiNT-paketid
|
|
| Kommentaarid: 184 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
02.09.2014 16:57:21
|
|
|
Kõige kangemal ju ei ole piirangut:
Kõikides pakettides (välja arvatud MiNT Maximum 4G paketis) kehtib mõistliku kasutamise põhimõte . Elisa arvestab mõistlikuks kasutamiseks alla 50GB suurust andmemahtu viimase 30 päeva arvestuses. Loe lähemalt mõistliku kasutamise mahu kohta siit
|
|
| Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
0 :: |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
02.09.2014 18:30:01
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
Kõikides pakettides (välja arvatud MiNT Maximum 4G paketis) kehtib mõistliku kasutamise põhimõte . Elisa arvestab mõistlikuks kasutamiseks alla 50GB suurust andmemahtu viimase 30 päeva arvestuses. Loe lähemalt mõistliku kasutamise mahu kohta siit |
Kuigi sõnades on nii kirjas, on seda raske uskuda, et ühtegi piirangut ei rakendu kui kõvem meediatarbija oma arvuti 24x7 tööle rakendab. Tahaks mõnda kommentaari reaalselt kasutajalt kes märgib siia üle mõistliku tarbimise mahud ja kiirused erinevatel aegadel.
|
|
| Kommentaarid: 262 loe/lisa |
   |
2 :: |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
02.09.2014 18:38:04
|
|
|
Piirang on see, et päevasel ajal ei lubata torrentit kasutada. Ilma torrentita peab ikka vaeva nägema, et kasvõi see 50GB mahtu täis saada Vaatasin just, tahvliga olen suutnud 2GB kuus kasutada ja seal on nii surfatud kui videoid vaadatud, samuti uuendusi installitud ehk siis tagasi pole hoitud. Kui see tahvel ainuke netiseade oleks, siis tõenäoliselt oleks maht muidugi mõnevõrra suurem, aga 50GB täis saada nõuaks ikka pingutust.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
02.09.2014 19:47:55
|
|
|
Kõikides pakettides (välja arvatud MiNT Maximum 4G paketis) kehtib mõistliku kasutamise põhimõte . Elisa arvestab mõistlikuks kasutamiseks alla 50GB suurust andmemahtu viimase 30 päeva arvestuses. Loe lähemalt mõistliku kasutamise mahu kohta siit |
Selge pilt, see jäi kahe silma vahele. Tänud viitamast.
|
|
| Kommentaarid: 184 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
02.09.2014 19:51:30
|
|
|
Piirang on see, et päevasel ajal ei lubata torrentit kasutada. Ilma torrentita peab ikka vaeva nägema, et kasvõi see 50GB mahtu täis saada Vaatasin just, tahvliga olen suutnud 2GB kuus kasutada ja seal on nii surfatud kui videoid vaadatud, samuti uuendusi installitud ehk siis tagasi pole hoitud. Kui see tahvel ainuke netiseade oleks, siis tõenäoliselt oleks maht muidugi mõnevõrra suurem, aga 50GB täis saada nõuaks ikka pingutust. |
Ehk jutt piiramatust ei vasta päris tõele.
Olgu siis ainult torrent kuid suhteliselt raske on tuvastada mida veel piiratakse. Tõenäoliselt on lahendusi piirangutest mööda hiilimiseks, nagu näiteks VPN kuid meedias on kuulda olnud ahistavast teenindajast kes vastab teenuse sulgemise peale, et lepingus on punkt, kus võrgutöö häirimise peale on Elisal õigus teenus peatada ning avatakse siis kui klient lõpetab võrgu üle koormamise.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.09.2014 20:28:05
|
|
|
| indrekp kirjutas: |
Piirang on see, et päevasel ajal ei lubata torrentit kasutada. Ilma torrentita peab ikka vaeva nägema, et kasvõi see 50GB mahtu täis saada Vaatasin just, tahvliga olen suutnud 2GB kuus kasutada ja seal on nii surfatud kui videoid vaadatud, samuti uuendusi installitud ehk siis tagasi pole hoitud. Kui see tahvel ainuke netiseade oleks, siis tõenäoliselt oleks maht muidugi mõnevõrra suurem, aga 50GB täis saada nõuaks ikka pingutust. |
Ehk jutt piiramatust ei vasta päris tõele.
Olgu siis ainult torrent kuid suhteliselt raske on tuvastada mida veel piiratakse. Tõenäoliselt on lahendusi piirangutest mööda hiilimiseks, nagu näiteks VPN kuid meedias on kuulda olnud ahistavast teenindajast kes vastab teenuse sulgemise peale, et lepingus on punkt, kus võrgutöö häirimise peale on Elisal õigus teenus peatada ning avatakse siis kui klient lõpetab võrgu üle koormamise. |
Downloaderitega tekitatav maht, samuti moodsa aja HD videode striimid tekitavad ammu juba oluliselt suurema liikluse kui torrentid.
Kui ei usu, siis v6rdle videode suurust kusagil 3-5 aastat tagasi ja vaata kui suured samad videod HD-na on.
Ja mis puutub torrentitesse, siis ainult mingeid, kindlaid tüüpe torrenteid piiratakse, teised jooksevad suvalisel kellaajal.
Kes nende hingeelu tunneb, eks need siis saavad selgitada miks osasid piiratakse ja teisi mitte. Need, mida mul on vaja olnud, näiteks Linuxite torrentid, on kenasti kogu aeg alla tulnud. Kuigi ma eelistan rohkem Downloaderiga alla laadimist.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
02.09.2014 20:37:33
|
|
|
tahanteada, isiklik BS on suht ebaoluline.
Küsimus on selles, kas PIIRAMATU on "piiramatu" või on tegemist hämaga. Ma pakun, et piiramatut mobiilset internetti ei ole Eestis olemas.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
02.09.2014 20:43:37
|
|
|
| Piiramatut pole üldse olemas, isegi juhtmega seab toru laius omad piirangud.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
02.09.2014 20:55:07
|
|
|
| Piiramatut pole üldse olemas, isegi juhtmega seab toru laius omad piirangud. |
Mõistetav on tehniline piirang kiirusele, ostan 300/300 Elionist, saan selle iga ilmaga kätte, ei ole ei mahu ega sisu piiranguid.
Mõistetav on igasugune tehniline 4G kiirusepiirang, oletame, et see 4G Advanced sisaldab masimaalset teoreetilist piirangut 300Mbit/s
Ostan teenusepakkujalt ühenduskiiruse võrguga 50Mbit/s siis võiks see olla mahu ja sisupiirangutega, kuid sellist ei leia.
Ma lihtsalt isiklikult tõmban kulmu kortsu kui mõni mobiilioperaator julgeb mainida PIIRAMATUT internetti.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
02.09.2014 20:56:34
|
|
|
Küsimus on selles, kas PIIRAMATU on "piiramatu" või on tegemist hämaga. Ma pakun, et piiramatut mobiilset internetti ei ole Eestis olemas. |
EMT-l paar aastat tagasi oli ja pakett töötab endiselt. 700GB proovinud kuus ja probleeme ei ole esinenud.
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.09.2014 21:07:37
|
|
|
| jaank kirjutas: |
Küsimus on selles, kas PIIRAMATU on "piiramatu" või on tegemist hämaga. Ma pakun, et piiramatut mobiilset internetti ei ole Eestis olemas. |
EMT-l paar aastat tagasi oli ja pakett töötab endiselt. 700GB proovinud kuus ja probleeme ei ole esinenud. |
Paistab, et hea Oponent indrekp on alles algaja ja astub esimesi samme sellel Mobiil-neti raskel teel.
Mulle isiklikult öeldi Elisast juba aastaid tagasi, et on olemas kasutusi mille korral kontrollitakse mahtu ja ületamisi ja on olemas kasutusi millega mingit mahtu tegelikult ei kontrollita.
PS: Oponent indrekp-le spetsiaalselt:
Võtsin praegu esimese torrenti - Ubuntu Mate 14.10 Beta 1 ja see hakkas laadima koheselt ning tehes seda täiskiirusega mida pakett võimaldab, ehk siis Mint Lighti 2 megane kiirus.
Ja kui kellaaega vaadata siis kellaajaliselt mingit allalaadmist esineda ei tohiks, aga ennäe imet - täiesti on olemas.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
02.09.2014 21:27:45
|
|
|
| tahanteada, kas tahad öelda, et krüptimata torrenti puhul kontrollitakse sisu? Ise pole mobiilse neti otsas torrentit jooksutanud, seega võibolla loll küsimus, aga tõesti ei tea
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
02.09.2014 21:56:41
|
|
|
Endal Mint Maximum 4G ja kasutan kuus keskmiselt 800-900GB mahtu, siiani ei ole keegi nokkima tulnud. (Kokku sai alles 10TB täis)
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kraaks
HV kasutaja

|
03.09.2014 01:58:39
|
|
|
päevas netflix-i kuskil 3 tundi täiskvaliteediga, torrent ka tiksub, ei kurda. 4g maksimum siis.
väike ot.
äkki elisa vaatab oma mastide koormusi ja vastavalt sellele torrent näiteks liigub.
mul tööpäevadel mõnikord torrent 0KB kiirus.
Mis iseenesest on hea, nö koormuse monitoorimine.
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
03.09.2014 06:53:47
|
|
|
| woox2k, kraaks, siis on lausa lust.... seni kuni selliseid tarbijaid rohkem olema saab.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
03.09.2014 07:25:58
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
| jaank kirjutas: |
EMT-l paar aastat tagasi oli ja pakett töötab endiselt. 700GB proovinud kuus ja probleeme ei ole esinenud. |
Paistab, et hea Oponent indrekp on alles algaja ja astub esimesi samme sellel Mobiil-neti raskel teel.
Mulle isiklikult öeldi Elisast juba aastaid tagasi, et on olemas kasutusi mille korral kontrollitakse mahtu ja ületamisi ja on olemas kasutusi millega mingit mahtu tegelikult ei kontrollita.
PS: Oponent indrekp-le spetsiaalselt:
Võtsin praegu esimese torrenti - Ubuntu Mate 14.10 Beta 1 ja see hakkas laadima koheselt ning tehes seda täiskiirusega mida pakett võimaldab, ehk siis Mint Lighti 2 megane kiirus.
Ja kui kellaaega vaadata siis kellaajaliselt mingit allalaadmist esineda ei tohiks, aga ennäe imet - täiesti on olemas.  |
Inimeste mälu on selektiivne, eriti tahanteada St ei saa elada vaid "hetkes", vaid mõelda mis saab edasi.
Püksi pissides on ju ka alguses ikka hea ja soe, aga pärast külm.
Ei ole vaja väga palju vaja minna ajas tagasi, kui Elisal oli "piiramatu 3G", kus küll piirati torrentit. Eesti tarbijakaitse keelab sellist
asja nimetada piiramatuks, reaalselt vaid traat on piiramatu.
(aga teadaolevalt eesti tarbijakaitse tegeleb sisse ja välja lahjade asjadega. Ehk ta ei suuda
ega taha oma regulatsioone jõustada. See selleks. asjast. )
Aga seda piiramatut enam pole, sest Elisa ei jaksanud investeerida ehk juba müüdud teenuse kvaliteeti tagada.
Kliendid kisasid lisaks ka veel kõikuva kvaliteedi pärast.
Ehk nn piiramatu lõppes ära sunniviisiliselt, kõik said 50 GB mahtu ja jokk. Tele2 pole vist piiramatut olnud,
EMT vanad piiramatud tiksuvad seniajani vist muutumatult.
Ehk Elisa sulges ka vanadele klientidele selle 3G teenuse nn ühtlustamise nime all.
https://www.elisa.ee/et/Eraklient/Firmast/Uudised/756/elisa-uhtlustab-mahupiirangud-3g-mint-pakettides/2013
Nüüd on lihtsalt aja küsimus, millal 4G võrgu sama teenusega kooma tõmbab ja siis jokk.
olemuselt ei tasu torrentit ilmselt üldse karta, ilmselt veavad võrgu kooma youtube ja erinevad TV everywhere'd.
St puhas online video on see mis tuleb.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
03.09.2014 09:49:37
|
|
|
| woox2k, kraaks, siis on lausa lust.... seni kuni selliseid tarbijaid rohkem olema saab. |
Eks ta nii on aga ometi müüakse mobiilinetti juba ammu koduste ühenduste pähe ja kaablioperaatoritel on vaikselt huvi laiendamise vastu kaduma hakanud. Mina tahtsin omale korralikku kodunetti ja ainuke variant oli 4G, seda ma kavatsesin kasutada ka nagu päris netti ja kui võrk koomas on siis see on mobiilioperaatori teha juba. Alati on võimalus paar purki juurde panna või lisasagedusi kasutama hakata. Kui keegi mulle siin korralikku kaablit pakuks, siis loomulikult istuks ma selle otsas.
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
03.09.2014 11:59:16
|
|
|
| vana_urr kirjutas: |
Ei ole vaja väga palju vaja minna ajas tagasi, kui Elisal oli "piiramatu 3G", kus küll piirati torrentit. Eesti tarbijakaitse keelab sellist
asja nimetada piiramatuks, reaalselt vaid traat on piiramatu.
|
Kui asjale nii läheneda, siis ega kodukasutajale piiramatut traati ka väga pakkuda ei taheta. Esimese asjana tuleb pähe, et väljuvad ühendused porti 25 on lubatud vaid ISP SMTP serverile. Mitte et mul seda nüüd väga vaja oleks ja samuti tean selle piirangu põhjust, kuid see ei muuda fakti, et piirang on olemas
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
eddvin
HV kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
59 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kraaks
HV kasutaja

|
05.09.2014 00:59:56
|
|
|
| woox2k, kraaks, siis on lausa lust.... seni kuni selliseid tarbijaid rohkem olema saab. |
Sa indrekp tundud kuidagi kibestunud olevat. Meil maakatel ei ole ju palju võimalusi netti pääseda.
Kui elisa pakub piiramatut ainukese operaatorina, maal koormused väiksemad, igati bro ju?
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kevku
HV kasutaja
|
05.09.2014 07:16:47
|
|
|
Elioni teemas pandi paika nüüd pages siia.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hmls
HV vaatleja

|
06.09.2014 01:03:51
|
|
|
Tere! Kuidas te signaali tugevust kontrollite dBu'des? Mul on see Huawei ruuter(mitte mobiilne) mida Elisa Maximum paketiga pakutakse.
--------------------
Minu esmamuljed Mint Maximum paketiga.
Edit. Tundub et VPNi shieldi ei ole üldse vaja. Mingi tracker oli maas ennem.
Edit 2. Samas kui kellelgi torrent ei tööta, siis soovitaks ikkagist VPN shieldiga eksperimenteerida. Võibolla aitab. Mulle tundub, et osad trakerid nagu tahaks VPNi kaudu ühendamist.
On plaanis ka antenni kasutada. Kas kellelgi siin on kogemust antennidega ja on midagi juurde saanud?
Lisaks veel, et võrreldes ELIONI Wimaxi 6/1 on ping 50%parem. BF4 mängides 2 tunni jooksul ühtegi häiret ei kogenud. Ping oli 20-40ms. Keskmine oli reaalselt 30ms, stabiilselt, millega ma olen väga rahul.
Kui see ühendus mind kuuaega stabiilselt teenib siis julgeks seda lausa soovitada.
http://www.speedtest.net/my-result/3739482768
viimati muutis hmls 06.09.2014 17:20:52, muudetud 4 korda |
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
06.09.2014 11:55:14
|
|
|
| Kas piirangut rakendatakse täismahus edasi, kui ma vahetan piirangu ajal paketi "Maximum'i" peale?
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|