Rollecoaster? Rollercoasteri demo juba DK2 peale ümber tehtud?
Avot sain eile oma Rifti kätte. Kogemus on suht normaalne. Positional tracking on super ja tänu paremale resole on kergem kaugeid objekte fokusseerida. Samas field of view on väiksem ja ääri on kergem näha. Demosid DK2 peale on väga vähe. Arvatavasti läheb natuke aega kuniks enamus oma headseti kätte saavad ja oma contenti ümber tõstavad.
Tarkvara on ka bugine. Draiverid jooksevad pidevalt kokku ja üldse töötab kogu süsteem väga kehvasti. Samuti on ekraaniga probleeme kohtades kus on pime või must värv sest siis hakkab see värv mööda ekraani igal pool lainetama. See olevat Samsungi oled ekraanide tüüpviga. Samuti peab arvuti olema ülikõva sest kui alla 75fps langeb siis hakkab kogu pilt silmnähtavalt tõmblema.
Oma projektide arendamiseks sobib see dk2 ilusti aga consumer versioonina oleks tegemist suht kehva vidinaga. Neil on veel väga pikk tee minna.
Hommiku kohvi juues ja http://vr.mkeblx.net/oculus-sim/ , selle põhjal. Siis arvan, et rahuldab mind see graafika CV1 tulekuni. Kuna kaalub asi selle üle, et kas mängid 27" monitori kaudu, või oled täiesti mängus sees! Kaldun arvama, et minu puhul on mängimiseks tava monitor minevik.
Avot. Tellisin 19 märts 30 minutit pärast seda kui müük välja kuulutati. 3 tundi hiljem tellisin teise rifti ka. See peaks saabuma homme. Ise pole jõudnud pikalt mänge ja demosid testida.
Gotmilk. Mina rumal jäin jokutama paariks päevaks siis kui oleks pidanud ära tellima. Praegu kahetsen! Ei tea kui kaua veel ootama peab, kes 21.03 tellis?
Tänud Gotmilk! See oli hea uudis, et nii kiiresti reageerivad.
No nii, järgmine nädal peaksin siis ka oma kätte saama.
Gotmilk ja teised kellel kogemust. Andke nõu millise tarkvara/draiverid peaksin alla laadima et asi töötaks? Kui võimalik siis "puust ja punaseks"
Ette tänades Avot.
Praegu ei ole VorpX, Vireio ja muud draiverid veel väljas seega nende kohta ei oska midagi tarka öelda.
Oculuse ametlike demode vaatamiseks pead installima oculuse draiverid mida saab nende kodulehelt alla laadida. Hetkel on ainult windowsi draiverid. Pärast installimist pead avama oculus configuration tooli ja updatema firmware. Update ajal suunab sind kataloogi ja sealt seest leiad uuendatud faili mille pead ära installima. Siis pead conf toolis endale profiili looma ja seadistama headseti enda järgi ära. soo, pikkuse, silma kõrguse kaelast, IPD jne... Peale selle kui DK2 on ühendatud pead veenduma, et DK2 ekraan jookseks 75hz peal. Minu puhul pidin minema nvidia control paneeli ja selle 60 pealt 75 peale tõstma. Pane tähele, et pahatihti läheb see peale restarti või uuesti ühendamist 60hz peale tagasi. Soovitan sellel silma peal pidevalt hoida. Kui kõik see tehtud siis peaksid saama juba demosid proovida. Conf toolis on neil default laua taga istumise demo kus saad enda jaoks kalibreerida träkkimise kaamerat jne.. Sealt saad testida kuidas kogu süsteem töötab.
Hetkel on Oculusel kaks viisi kuidas pilti kuvada. Direct mode ja extended mode. Neid saab conf tooli kõrvalt seadistada. Direct mode on õige viis ja Oculus tahab, et sa kasutaksid seda kuid reaalsus on hetkel see, et direct mode ei tööta hetkel mitte kellelgi. Ainuke demo mis direct modes tööle saab on nende enda default laua taga istumise demo. Seega soovitan panna oma seadistus extended desktop mode kus ta näeb oculust teise desktopina. Võib juhtuda, et pead jälle display control paneelist seda displayd 90 kraadi keerama kuna Oculus kasutab samsungi ekraane siis tuleb seal default pilt portrait-ist ja selle peaks landscape ümber keerama.
Kui oled extended desktopi peal ja käivitad demo siis avab see su põhiekraanil. Mina teen nii, et alt enteriga lähen windows mode-sse ja sealt drag-in selle windowsi oculuse ekraani peale. Kui hästi täpselt paigutada siis windows modes katab ta kogu pildi ära. Samas on tehtud juba igasuguseid skriptijupikesi mis käivitaks full screen pildi teises desktopis aga mina isiklikult saan ka windowsi drag-imisega ilusti hakkama.
Kuna DK2 fov on 10 kraadi väiksem siis on palju kergem näha ekraani musti ääri. Soovitan silma ja läätse kaugusege mänginda niikaua kuniks need ääred ära kaovad. Siis tundub rohkem reaalne ja tekib tunne nagu vaataksid maailma läbi scuba diving maski.
Pane tähele ka seda, et kogu see süsteem on super kiire pidevalt kokku jooksma. Kui see sul juhtub siis task manageris pead oculuse service kinni panema ja siis minema program files/Oculus/ ja sealt faili leidma ja OculusService faili ja uuesti selle käivitama. (Täpne asukoht ja faili nimetus võib olla erinev. Ei mäleta seda 100% täpselt)
See on praegu kõik mis kiirelt tagantjärgi mõeldes pähe tuli. Kui küsimusi tekib anna teada.
Ole tänatud Gotmilk!! Minul need asjad esimest korda ees, seega sinu näpunäited on kulda väärt!
Veel üks rumal küsimus. Seda update firmware ei lase teha. Kas on nii, et seda ei saagi ennem teha, kui DK2 on PC-ga ühendatud?
Mina siin proovin võimalikult palju ette valmis "pusida".
Sooviksin VÄGA väga neid ägedaid Oculus Rift DK2 katsetada, et teada saada, kui võimalik oleks neid ühe projekti jaoks kasutada.
Kas leidub keegi, kes need juba kätte saanud on, kelle juures saaks neid katsetada? või äkki teab keegi, kus/kelle juures võiks seda teha?
cheers!
ps. Või äkki oskate veel soovitada mõningaid foorumeid, kus võiks leida nende cool'ide prillide omanikke?
ps1. Mu esimene postitus siin foorumis
Olen märganud, et HDMI ei anna rohkem Hz kui 60? Näiteks minul on 120Hz monitor ja tänu sellele kasutan duo DVI kaablit, kuna HDMI jätab monitori 60Hz peale. Mis nipiga DK2 saab HDMI_st kätte 75 Hz?
Andke nõu, kas pean yhendama HDMI, DVI adapteriga (on kaasas)? Või ikkagi otse HDMI videokaardi külge? Kuidas see Hz asi siis ikkagi töötab DK2 puhul?
Ette tänades Avot.
Targemad andke nõu. Proovin siin oma DK2 kalibreerida aga inglis keel on nõrk. Kuidas, kuhu neid roheleisi jooni peab siirdama? Seal: Advanced Configuration, Mesasure ??? Kas selle ekraani ääreni, millel tekst? Või välimisele äärele?
Kes Oculust juba pikemat aega ja tihti kasutanud on, kas teil peale peavalu muid terviseprobleeme/kõrvalmõjusid (probleeme silamdega, psüühikaga vms) ei ole tekkinud? Huvi pärast uurin.
Kadedaks teete küll, kunagi tahaks isegi proovida _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
Kade pole mõtet olla. Mina olen nüüd kaks päeva uurinud ja võin julgelt öelda, et mängimiseks on DK2 kõlbmatu. Vähemalt neile, kes mängivad korraliku monitoriga jne. Softaga on ka mingi pidev jama. Kalibreerid ära ja ikka ääred udused jne. Reso on lausa kohutav! Oleks nagu mesiniku mask peas ...
Täna mängisin LFS, War Thunder ja Half-Life 2. Minu jaoks mängitav on ainult Half-Life 2 ja sealgi on 3D probleeme. Eriti ekraani äärtes, kuna kalibrointi on suolesta!
Arvan et müün enda DK2 maha, kuna ei viitsi närve rikkuda
Avot, võta rahulikult. DK1 talutavad demot, setingud, driver fixid jne võtsid mitu kuud aega, enne kui sai midagi asjalikku...
Reso muidugi paremaks ei lähe vahepeal, aga uued demod tehakse arvestades reso jne. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
Avot, võta rahulikult. DK1 talutavad demot, setingud, driver fixid jne võtsid mitu kuud aega, enne kui sai midagi asjalikku...
Reso muidugi paremaks ei lähe vahepeal, aga uued demod tehakse arvestades reso jne.
täpselt nii, tegemist on ju ikka dev kitiga.
Päris kannatamatu suhtumne
Viska nurka 4-5 kuuks ja võta siis uuesti kätte. Edasiminek peaks päris suur olema.
Loomult olen jah veidi kannatamatu. Lihtsalt purskasin naerma, kui olin vaadanud LFS videoid, kus mehed ei jaksa ära kiita mängu ilu ja elmust DK2_ga. Mina ytlen, et saan oma 27" monitoriga parema elamuse ja võistlus tunde, kui seda DK2 suudab anda. See võrk on ikka nii jube, et 100m kaugusest enam autosi ei erista. Kui rada ei tunneks, ei saaks ka aru kus järgmine kurv on. Seda eriti formeli roolis. Oculusesel on veel väga pikk tee lõpliku versioonini. Ei usu, et ka järgmine aasta midagi selles suunas liigub!
Teiseks on isegi DK2 jaoks vaja ikka VÄGA kõva arvutit. Näiteks minul on Intel i7 2600 ja Asus gtx 780, Kon Tiki demos fps on just ja just 75. Kui alla selle kukub,, pole DK2 üldse midagi teha! Algab selline nygimine, et anna aga olla. MIngi 4k jut paneb ka muigama. Tahaks näha seda arvutit, mis seda 90 fps jaksab pööritada! Eriti uute mängude puhul.
Aga eks vaatame, mida nad suudavad softaga teha.
Nagu näiteks seda tehti GPS-i softis. _________________ Ime tala, Nagu ime kepike.
Siga armastab muda, aga mudane siga armastab puhast aset!
Miks ADMIN Anti112 ambusib mind? andis 1p cooldowni aga ma ei saa peale selle enam mitteühtegi postitust teha! üks päev ei kuid!
Neljapäeval tuli DK2. Ei sobi minule. Seega müün ära. Sama hinda soovin, mida ise maksin. Kõik kokku 370e.
Kui keegi soomes liigub, saaks Lappeenrannast selle hinnaga DK2 kaenlasse.
Naljakas ,et Avot oli just see kes seda oculust kõige suurema innuga ootas ja nüüd on tulemus 180. Ausalt ōeldes ma arvasingi, et nii läheb. DK2 on hetkel väga pooleli olev toode ja Oculus on ise korduvalt ōelnud, et see on mōeldud ainult developeritele kes contenti loovad. Samuti on siin väga vaja konfida, et kōik seadistused 100% ōiged oleks muidu on tulemus väga kehv.
Pildi kvaliteedi suhtes vaidleks vastu. DK1 oli kohutav. DK2 on suht talutav. Loomulikult ekraani kvaliteeti välja ei anna aga nagu Avot ka enne ütles selle kohta, et vähemalt oled mängus sees.
Minu probleem on küllalt tugevad miinus prillid! Pluss nägemine aga korras. Seega esimesena näen vist seda pikseli vörkku ja köik selle taga on ebaselge. Panin tähele, et harjub ka sellega, aga kuna mina ei ole kõige "teravam pliiats" konfimise alal, siis müün maha. Vähemalt sai proovitud jne. Näiteks Half-Life2 töötas minul hästi ja olin tõesti sõna otses mõttes Half-Life maailmas. Süda tilgub lausa verd, aga mis sa ikka ära teed. Ostja on juba olemas.
Teiseks minusugusel sööb jubedalt närve kui DK2-le tehtud demod käima ei lähe ja konfimise oskus on puudulik. Kindlasti parandavad softa jne. Aga miinus nägemine jääb alles ja seda eri miinus kummalegi silmale! Vaatame mida toob endaga kaasa CV1.
Seniks edu ja toredaid DK2-e kogemusi kõigile
viimati muutis Avot 17.08.2014 09:05:05, muudetud 1 kord
Kusjuures ma usun et ka CV1 võin mõnelegi toores tunduda. Kõige parem variant hakkab tõenäoliselt olema CV2 või CV3. Kui VR industry niikaugele üldse jõuab.
Peab tunnistama, et ka minul tekkis väike kahtluse pisik selle VR industry kohta. Kas ei juhtu nii, nagu üheksakümnendatel. Tehnika ja eriti tava inimeste arvutid lihtsalt ei suuda hakkama saada? Mingid demod jah töötavad, aga kui küsimus on ikkagi õigest mängimisest!? Minu meeleest praegu on seis selline, et normaalseks (mitte heaks) VR kogemukseks on vajalik minimum 4K! Küsimus, kui paljudel on arvuti, mis jõuaks uusi mänge 4K ringi ajada. Et VR-iga 3D 4K saavutada, peab arvuti suutma joonistada peaaegu 8K (tava monitorile)!!! See aga piirab tunduvalt VR müüki/levimist jne.
Mina arvasin, et DK2 on HD reso ja arvuti jooksutab kõike vabalt. Kuna kõik töötab väga hästi tava monitoril sama resoga. Tegelikult asi on hoopis teine. Ainult väga tugev arvuti saab kõigega hakkama DK2 puhul. Fps kukub tihti ligemale poole võrra, võrreldes tava monitoriga. Kirjutan seda selle pärast, et need kes on tellimas DK2-e mõtleksid veel kaks korda. DK2 on tõesti mõeldud ainult arendajatele ja VR fanattidele. Mängimiseks/mänguasjaks DK2 on vale ost! Õigeks mängimiseks on DK2 mängu kõlbmatu (minu meelest).
Olen märganud, et kogu Ocullus Rifti teema on vaid üks "kiidulaul". Seega mina oma kogemuse põhjalt võin vastupidist väitta. Oculusel on veel väga pikk tee "püha tõe juurde". Praeguse seisuga korralik suur monitor kaalub DK2 mängu elamuse üle. Ainuke asi et tava monitoriga peale DK2 mängimist tundub kõik väga väiksena/mõttetuna, ning on tunne et mängid akna kaudu. Seega tuleb esile paradoks nähtus. DK2 mängimiseks vilets ja tava monitor ei paku enam pinget. Kõik eelnev on vaid minu isiklik nägemus, ning kogemus.
Mul oli sama juhus DK1 puhul. Igal pool kiideti seda taevani ja kui ma lõpuks kätte sain pidin selles natuke pettuma. Samas andis DK1 aimu kuhu poole VR liigub kui tehnilised probleemid lahendatud saaks ja pealegi oma vigadega oli see tol hetkel ikkagi üks parimaid VR headset-e maailmas. DK2 puhul enam pettumust ei olnud kuna ootused olid reaalsed. Teadsin juba kõiki plusse ja miinuseid. Väga hea töövahend arendamiseks kuid mänge sellega veel ei mängiks. Kuid samas paljud kasutavad seda juba mängimiseks. Elite Dangerous + DK2 pidid omavahel väga hea kooslus olema.
londiste, kirjutasin juba peamised põhjused, miks huvi kadus DK2 vastu. Minul on küllalt tugevad miinus prillid ja minule vastu võtmatult vilets reso. Olin valmis ka pettuma, nii et pole hullu. Üheksakümnendatel oli sama jama Nüüd on ära proovitud ja süda rahul.
gan3b, see ÕIGE consummer on veel aastate kaugusel! Kardan et CV1 on samasugune käkerdis, nagu DK2. Ennem peavad arvuti võimsused tõusma ja tunduvalt.
viimati muutis Avot 17.08.2014 15:24:09, muudetud 2 korda
Liiga kõrged ootused ja ja kannatamatus tundub mulle... kui poole aasta pärast asja uuesti vaadata, siis on kindlasti juba PALJU paremaid demosid jne.
Mul oli DK1-ga õige mitmega juba üsna palju funi... _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
Aeron, mitte ootused ei olnud liiga kõrged, vaid nõudlused üldse. Mind ei huvita ainult demode vaatamine. VR reality on minu mõistes hoopis midagi enamat kui teatud demode vaatamine. On veel vaja aega, mõned aastad ja vaatame siis uuesti.
Hea näide oli War Thunder, seda on lihtsalt minu meelest võimatu mängida. Kuna selge on ainult oma lennuk, kõik mis vähegi kaugemal on täiesti ebaselge. Vaenlasi ei näe jne. Plahvatused ja kõik efektid millest naudin monitoril on nii puudulikud, et pole vaatamist väärt. Neli päeva olen kalibreerinud ja lahti tõlkinud KÕIK juhised, ning toimetanud nende järgi. Täpselt sama asi väga kiidetud LFS (soome foorumis). Jah alguses on tore autos ringi vaadata aga kui ikka tõsisemalt mängida tahad, eriti formeli roolis siis jääb kogu pilt täiesti puudulikuks. Jubedad on ka need mustad ääred, ümber terve vaatevälja. Vaataks nagu binokliga krt. Sõber räägib et DK1 neid ääri ei ole. Seega selles suhtes on VR sammu tagasi teinud. Ühesõnaga tuuu pole tuuu Võimalik, et suurim viga on minu silmades.
Avot'i pettumuses on täiesti põhjendatud. Liiga suur hype ja suured ootused (kuigi sa ise ei tunnista seda, sest sa ei oleks pettunud kui sul ei oleks ootusi). Sellepärast öeldigi, et ärge ostke seda kui te pole Developerid siis ärge ka seda ostke, sest see pole valmis produkt, palju probleeme ja vähe contenti. DK2 puhul, et neid musti ääri mitte näha tuleb just silmadega lensidest kaugemale minema, mitte lähemale (mida nt DK1 tegi). Ehk siis väga palju oleneb mis lense sa kasutad ja kui mis kaugusel su silmad lensidest on (nagu lugesin oli sul veel hullud miinus prillid mis on veel lisaks sellele probleemile).
Kui CV1'est rääkida siis tõesti võiks olla 4k. Siin foorumis on arusaam, et kui CV1 tulekski 4k-ga, et siis peaks ma tingimata selle reso peals mängima, i got news for you.... sa ei pea 4k peal tingimata mängima! Kui 4k tulebki oculusele siis on ka screen door (pikslid) kadunud, see tähendab, et sa saad nüüd vabalt mängida nüüd 1080p 60 - 90fps mis näeks väga ilus välja. See, et su ekraan võimaldab mängida 4k peal ei tähenda, et sa peaksid 4k peal mängima, vaid saad ka 1080p peal mängida. Lisaks ei ole oculus rift mõeldud ainult mängimise, vaid ka nt filmi vaatamise või mis iganes asjaks. Tuleb ka lisada, et reso ei pea tingimata 4k olema, et need pikslid ära kaotada, tuleb siis lihtsalt mingit muud meetodit kasutada, et selle ära kaotada. Lahendused selle probleemi kaotamiseks on täesti olemas. Palmer ise kunagi ütles, et CV1 ajaks pikslid (screen door) enam ei ole näha. Ning ega me igevesti jää ju 1080p peal mängima, paremad GPU'd on tulekul mis hakkavad võimaldama normaalset 4k mängimist, ma ei näe siin probleemi. Palmer teab, et kõigil pole võimalus muidugi sellise reso peal normaalselt välja vedada, sest tava inimestel on tavaliselt integreeritud GPU'dega crap sülearvutid või mõni vana lauakas. Ta alguses sihibki hardcore gamereid, ja kui tehnoloogia järele jõuab ja odavamaks läheb siis hakkab suuremat rahvamassi sihtima. Aga arvatavasti 4k ei tule praegu, vaid hoopiski 1440p 90 fps, mis on vääga tõenöoline kui uudiseid lugeda. Ootan ise DK2'e praegu.
Mustakurmu, kui lensid kaugemale keerasin ei muutunud nende mustade äärtega mingit muutust (iga kord ka kalibreerisin kõik nagu peab, peale lensi kauguse muutmist). Kasutasin nii A kui ka B linse. Ainuke negatiivne asi kui silmadest kaugemale keerad, väheneb FOV. Eriti hästi on seda muutust (FOV) näha selles demos, mis ajuritega kaasa tuleb (istud laua taga, kaardi maja laual).
Eks need ootused tekkisid muidugi, kui vaatad neid videoid kus kiidulaul on taevani. Tegelikkus on aga midagi muud. Vähemalt minu silmis. Tänaseks on DK2 proovitud, maha myydud ja isegi minimaalse kasumiga. Müüsin inimesele, kes tõesti on arendaja ja kellele DK2 on tööriistaks jne. Nii et hullu pole midagi. Lõpp hea, kõik hea.
Minul täitsa ükskõik kuidas nad selle probleemi lahendavad. Ootan seni, kuni see SDE "door" jama on ära lahendatud.
Scart, just sellised videod loovad vale arusaama DK2_st. Selles videos näiteks ei näe yldse seda SDE võrku. Mis on minu puhul see kõige kohutavam asi DK2_e puhul. Õige pilt oleks siis, kui paneksid oma monitorile veel kärbsevõrgu peale ja vaataksid seda videot täis ekraanil 1980x1080!
Scart, just sellised videod loovad vale arusaama DK2_st. Selles videos näiteks ei näe yldse seda SDE võrku. Mis on minu puhul see kõige kohutavam asi DK2_e puhul. Õige pilt oleks siis, kui paneksid oma monitorile veel kärbsevõrgu peale ja vaataksid seda videot täis ekraanil 1980x1080!
Nuta vähem, seriously. Ma saan aru, et sul oli issue aga kui kümned and I mean kümned asjaga väga kodus olevad inimesed hindavad asja väga kõrgelt ja kiidavad, siis ilmselgelt on tegu tootega, millel on tulevikku.
Nuta vähem, seriously. Ma saan aru, et sul oli issue aga kui kümned and I mean kümned asjaga väga kodus olevad inimesed hindavad asja väga kõrgelt ja kiidavad, siis ilmselgelt on tegu tootega, millel on tulevikku.
Tulevik jah aga mitte praegu. Ise ootan väga, et näha kui julm võrestik praegu on.. sest enne DK2 räägiti küll, et oi issand maa ja ilm 1080p pilt parem ja võrku pm polegi. _________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel
Scart, ära solvu aga proovi eesti, või siis inglis keeles kirjutada. Selline "sodipodi" keel on naeruväärne.
Loomulikult on Oculus Riftil tulevikku ja DK2 palju parem kui DK1. Lihtsalt minule ei piisa see DK2 ja sellega on asi minu puhul selge. On paljusi keda see võrk eriti ei häiri ja oleksin õnnelik kui oleksin üks neist. Kahjuks minu nõudmised on pisut kõrgemad.
Praegu peab ära ootama CV1 ja kui kuulen, et ka seal on see "võrk" siis lihtsalt jätan ka selle vahele.
Dslyecxi'l on üks aasta vanune video, mis minu arust on väga hea. Kes näinud ei ole, vaadaku
6. minutil on ka näha, milline see screen door effect välja näeb.
Kas see võrk on siis väga palju hullem kui antud demos - http://vr.mkeblx.net/oculus-sim/ ? See videos näidatav võrk oli suht väga märgatav tõesti (kuid no see dk1 ka)
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.