Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tomorrow
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janar!
Kreisi kasutaja
|
14.08.2014 22:22:33
|
|
|
Tõenäoliselt on see et võtad ühendust Elioniga ja nad ütlevad milles on tõrge !
erick kirjutas: |
Keegi oskab seletada, mis siin toimub? Elioni 300/300 ühendus tellitud, allalaadimise osa on vastuvõetav, aga vaid 100Mbit upload? Proovitud laua-arvuti ja läppariga, mõlemil erinevad võrgukaardid. |
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
14.08.2014 22:56:33
|
|
|
Türil, Viljandi tänava äärsetele majadele veetakse uusi elektrikaableid kuna olemasolevat õhuliini viiakse tee-ehituse käigus maa alla. Muu hulgas paigaldatakse ka optikat ja seda igasse teeäärsesse majasse. Veidi kadedaks võtab küll kui rattaga iga päev tööle sõites sealt mõõda sõita... Arvestades et valdav osa majaomanikest, -elanikest, -üürnikest ei kujutagi ette milline õnn neile kaela langeb. Samas mõni kes optikat väga tahaks, võib sellest vaid unistada. Seega milline ressursside raiskamine.
Eks optika peale tuleks isegi mõtlema hakata. Mitte et VDSL2 halb oleks aga mine tea kauaks Elion veel vasevõrku hallata viitsib või mõistlikuks peab. Karta on et kui mingi kriitiline arv optikakliente olemas kes juba piisavalt sisse toovad ja vasekliendid vähemusse jäävad siis ühel heal päeval lihtsalt keeratakse nende jaoks teenus kinni, muidugi mõningase etteteatamisega. Või muudetakse üha kirvemate hindadega vaseklientide elu kibedaks, sundides neid teenusest "vabatahtlikult" loobuma. Kes siis veel netti tahab peab ise maksma kinni kogu optilise kaabli paigaldamisega seotud kulud. Elame ikkagi kapitalistlikus maailmas ja teenusepakkuja jaoks on esmatähtis raha, mitte see et kõik soodsatel tingimustel tänapäevase kiirusega neti saaks. Mobiilset netti ei tahaks tasuta ka kuna sellel ühed või teised piirangud peal. Mobiilne nett sobibki nagu nimi ütleb mobiilstele seadmetele, mitte koduseks püsiühenduseks.
Tahaks loota et lähiaastail Elion veel säästab vasekliente.
|
|
tagasi üles |
|
 |
dateight
Kreisi kasutaja
|
14.08.2014 23:48:08
|
|
|
Miks peaks Elion juba vasele ehitatud infrastruktuurist laekuvast papist mingil põhjusel loobuma? Et sundida kliente endale ise optikat välja ehitama? Hea loogika. Mida sa täpsemalt suitsetad?
Ma ei saa üldiselt üldse eriti aru vingumisest Elioni teemadel. Vähemalt andmeside osas, telekat ise ei vaata. Ma olen aastaid elanud nende erinevate ühenduste otsas - teenus kallis ei ole, alati on ülistabiilne ja nüüd tüübid ehitavad lõppkasutaja jaoks pea kopikate eest optikat välja. Loomulikult saabub see esmalt sinna, kus lõppkasutajaid rohkem ja investeering ennast kiiremini ära tasub. Teenindus on ka kõigi seniste kontaktide najal otsustades ülihea. Mis selles kõiges täpsemalt ei sobi? Soojalt soovitan minna ja elada pisut ükskõik kus mujal EU-s ja vaadata kuidas ISP-d pea erandita täiesti külma rahuga ebastabiilse teenuse ja olematu teeninduskvaliteedi eest pappi nöörivad.
|
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
178 |
|
tagasi üles |
|
 |
sooty
HV veteran
|
14.08.2014 23:55:04
|
|
|
DarkSky kirjutas: |
Muu hulgas paigaldatakse ka optikat ja seda igasse teeäärsesse majasse. Veidi kadedaks võtab küll kui rattaga iga päev tööle sõites sealt mõõda sõita... Elame ikkagi kapitalistlikus maailmas ja teenusepakkuja jaoks on esmatähtis raha, mitte see et kõik soodsatel tingimustel tänapäevase kiirusega neti saaks. Tahaks loota et lähiaastail Elion veel säästab vasekliente. |
Rumal jutt suhu tagasi. Kui vähegi võimalik (kaevud-asjad olemas) ja huvilised koos, paisab Elion võtvat ehitusest suure osa enda kanda. Pärnu lähedal pandi ~35 majale elanike tellimusel optika (väidetavalt alla 300eur nägu). Vana-Pärnus aeti ilmselt Elioni initsiatiivil hiljuti torud optikat täis, jäin lausa tööle hiljaks, kuna uudistasin ja ajasin Elteli meestega juttu. Praegu kaardi järgi tehakse küll VDSL ettevalmistusi, aga jääb lootus, et kunagi saavad sealt täitsa tasuta kiud tuppa?
Endal samuti kerge lootus Elioni ja elanike koostöös asi rahastatud saada, eks näis. Kui mitte, siis ehk saab kokku piisava hulga, et asi ise ära teha. Eks loobujad 5 aasta pärast tõmblevad ja kahetsevad.
Point selles, et Elion loomulikult heategevusele pühendunud ei ole. Kui näitad, et asi ära tasub, võtavad jutule ja ehk isegi teevad ära.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
15.08.2014 07:59:50
|
|
|
Kes soovib, leiab üles mu vana postituse, millistel alustel ühendab Elion optikat ise klientidele.
Türi kuulub ühte valimisse tänu sellele, et tehakse peatee remonti, millega kaob tänavavalgustuse elektri õhuliin ja paigutatakse kaabel maasse. Koos sellega peab Elion renoveerima ka sidevõrgu mis seni kulges samu poste pidi. Selles vaates oleks nagu veel Elioni jaoks odavam panna peatee äärde vask maha ja kliendid külge ühendada kuid mõistlikum oleks kohe optika kõikidele sisse kaevata.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
15.08.2014 08:59:30
|
|
|
Janar! kirjutas: |
Tõenäoliselt on see et võtad ühendust Elioniga ja nad ütlevad milles on tõrge !
erick kirjutas: |
Keegi oskab seletada, mis siin toimub? Elioni 300/300 ühendus tellitud, allalaadimise osa on vastuvõetav, aga vaid 100Mbit upload? Proovitud laua-arvuti ja läppariga, mõlemil erinevad võrgukaardid. |
|
Esimene ühendusvõtt Elioniga oli nädala alguses, helistati tehnilisest toest ja uuriti mis tehnika mul ONTi järel on, ehk see piirab. Nüüd ootan uut tagasisidet.
Mul jah, täpselt sama pilt.
|
|
Kommentaarid: 330 loe/lisa |
   |
279 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
15.08.2014 11:59:36
|
|
|
dateight kirjutas: |
Miks peaks Elion juba vasele ehitatud infrastruktuurist laekuvast papist mingil põhjusel loobuma? Et sundida kliente endale ise optikat välja ehitama? Hea loogika. Mida sa täpsemalt suitsetad?
Ma ei saa üldiselt üldse eriti aru vingumisest Elioni teemadel. Vähemalt andmeside osas, . |
Foorumites on kujunenud teatud seltskond, kes muudkui tahaks ja tahaks omale kiiremat ühendust, aga kahjuks ei mõista nad sellega mitte midagi peale hakata. peale speedestide tegemise.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
15.08.2014 12:21:38
|
|
|
RCC kirjutas: |
dateight kirjutas: |
Ma ei saa üldiselt üldse eriti aru vingumisest Elioni teemadel. Vähemalt andmeside osas, . |
Foorumites on kujunenud teatud seltskond, kes muudkui tahaks ja tahaks omale kiiremat ühendust, aga kahjuks ei mõista nad sellega mitte midagi peale hakata. peale speedestide tegemise. |
Tõenäolisem on, et sina ei mõista mida nemad sellega teevad samas, kui nemad ise mõistavad seda väga hästi
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
15.08.2014 12:29:42
|
|
|
Samas on foorumites tegelasi kes tahavad Crashplani oma/sugulaste paari(kümne)terast pildi ja videokogu üles laadida, 100 vs 300 mbit annab päris suure kiirusevõidu...[arvestamata lihtsat fakti, et tahaks seda teenust ka saada mille eest makstud on]
|
|
   |
279 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
15.08.2014 12:50:16
|
|
|
äm ja nagu aru saan, siis igal sellisel on niipalju videosid, et neid peab lausa 24h laadima? ja siis igale sugulasele on palgatud võttemeeskond, kes siis 24h treib aga uusi videosid?
no sellisel juhul jah. Kuid usutavam on, et aastaga koguneb neid mõni ükskik, kui sedagi.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
15.08.2014 12:59:02
|
|
|
Sai kõigilt kettad-pudinad kokku korjatud, et algne upload ära teha...
Viielt inimeselt 2-4TB välised kettad tuleb üsna arvestatav kogus infot kokku. Arvestades näiteks kui palju ruumi võtab 1080p x264 koduvideo ja kui palju sedasamust tekib lapse esimese eluaasta jooksul, siis jah, peaaegu nagu 24-7 keegi treiks.
|
|
   |
279 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
15.08.2014 13:04:57
|
|
|
RCC, Las ma annan sulle näite. Eile tegin video mängust. Juba koos kokkupakkimisega 3.3GB. 16mbit otsas läheb selle üleslaadimiseks umbes 7 tundi. Kogu selle aja jooksul ei saa ma arvutit välja lülitada ja kogu netiliiklus on halvatud (k.a allalaadimine, kuigi muidugi mitte nii julmalt, kui üleslaadimine). 300Mbit otsas läheb selle sama jaoks alla 2 minuti. Ma ei pea vist ütlema, kui massivne vahe see on. Põhimõtteliselt võiks ma suunata siis salvestused dropbox kausta (lihtsalt näide) ja selleks ajaks, kui ma mängimise lõpetan on juba videod kah üleval.
Teine asi on muidugi backupid. Konservatiivne backup peamisest lauaarvutist on mul ~25GB ja see ei sisalda videot. Ma isegi ei ürita seda 16mbit otsas pilve laadida. 300mbit otsas läheks see samas mul <20 minutit ja oleks tõesti aksepteeritav. Ja need on ainult paar näidet. Kindlasti ostatakse siis veel neid tuua.
EDIT: Ahjaa. Tahaks oma Youtube arhiivi kah alla laadida, aga 16bit otsas võtaks 150GB vähemalt nädala
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
15.08.2014 13:13:17
|
|
|
ja sa teed neid mänge samuti 24h? miks peaks allalaadimine olema halvatud? ei kasutata ju enam kodu-adsl-i. backupid on tõesti teine asi. neid tehakse veidi teistmoodi.
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
wiinanina
HV kasutaja
|
15.08.2014 13:17:50
|
|
|
Foorumites on kujunenud teatud seltskond, kes muudkui tahaks ja tahaks omale kiiremat ühendust, aga kahjuks ei mõista nad sellega mitte midagi peale hakata. peale speedestide tegemise. |
Kellele kyhvel, kellele ekskavaator...
Igayhele oma.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
pulse
HV kasutaja
|
15.08.2014 13:28:53
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
RCC, Las ma annan sulle näite. Eile tegin video mängust. Juba koos kokkupakkimisega 3.3GB. 16mbit otsas läheb selle üleslaadimiseks umbes 7 tundi. Kogu selle aja jooksul ei saa ma arvutit välja lülitada ja kogu netiliiklus on halvatud (k.a allalaadimine, kuigi muidugi mitte nii julmalt, kui üleslaadimine). 300Mbit otsas läheb selle sama jaoks alla 2 minuti. Ma ei pea vist ütlema, kui massivne vahe see on. Põhimõtteliselt võiks ma suunata siis salvestused dropbox kausta (lihtsalt näide) ja selleks ajaks, kui ma mängimise lõpetan on juba videod kah üleval.
Teine asi on muidugi backupid. Konservatiivne backup peamisest lauaarvutist on mul ~25GB ja see ei sisalda videot. Ma isegi ei ürita seda 16mbit otsas pilve laadida. 300mbit otsas läheks see samas mul <20 minutit ja oleks tõesti aksepteeritav. Ja need on ainult paar näidet. Kindlasti ostatakse siis veel neid tuua.
EDIT: Ahjaa. Tahaks oma Youtube arhiivi kah alla laadida, aga 16bit otsas võtaks 150GB vähemalt nädala  |
Sorry, kui ma praegu milleski valesti aru saan aga kas need sinu välja toodud ajad veits imelikud ei ole? Kiire arvutusega peaks 150GB 16Mb kiirusega tulema alla vähem kui päevaga. Ja 3,3GB video sama kiirusega vähem kui poole tunniga.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
15.08.2014 14:18:04
|
|
|
pulse, 16 megase ühenduse üleslaadimine on alla 1 mega natuke
|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Six
HV veteran

|
15.08.2014 14:55:39
|
|
|
Kas 16 mb all peate silmas ADSL 12/1 kodulahendust, millel aktiveeritud 2 vaatajakoht?
Kui jah, siis sellel on max download 1,3 MB/s, tunnis seega ~4,7 GB.
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
EML
Kreisi kasutaja
|
15.08.2014 14:56:13
|
|
|
oncleuno kirjutas: |
Jagan lihtsalt infot kui kedagi peaks huvitama, et soovin eramajasse valguskaablit saada vase asemel ja toimin järgmiselt:
1) Andsin taotluse tehniliste tingimuste koostamiseks valguskaabliga liitumiseks (iseteenintuse kaudu)
2) Samal päeval sain e-postile tehnilised tingimused
3) Saatsin tehnilised tingimused Elteli hinnapäringu tarbeks, 250m sidekanalis kaablivedu
4) ootan vastust, et saaksin edasi tegutseda
Hetkel tundub töö täitsa reaalselt teostatav ja usun, et ka finantseeritav  |
Mulle tuli vastus, et hetkel tingimusi väljastada ei saa kuna puudub GPON tehnoloogia veel meie linnas aga on tulemas, seega ootame .
|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
pulse
HV kasutaja
|
15.08.2014 15:20:11
|
|
|
olafsand kirjutas: |
pulse, 16 megase ühenduse üleslaadimine on alla 1 mega natuke  |
Aa, ok. Ma mõtlesin, et mehel ongi mingi 16/16 ühendus kuna jutt käis 16'st nii alla kui üleslaadimise puhul. Aga sain asjale pihta.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
ECG
HV vaatleja
|
15.08.2014 16:19:07
|
|
|
Six kirjutas: |
Kui saladus pole, siis kui kaugel sul see optikaga liitumispunkt asub?
Palju kaevata ja vedada on vaja?
ECG kirjutas: |
Sain siis Elionilt valguskaablivõrguga liitumise hinnapakkumise- "Teie eramu valguskaablivõrgu liitumistasu on 3545€ (hind sisaldab käibemaksu)."
Päris ulme hind ikka... Võru linnas hetkel vist ainult kortermajadel ongi hüperkiire interneti võimalus, kusjuures ületee kortermajal samuti olemas. Keegi targem äkki teab, kas ja millal Elionilt üldse eramajale valguskaablit võimalik saada on ilma sellist hinda maksmata? |
|
Selline vastus Elionilt:
"Kaevamistöösid ei ole vaja teostada, kuna kaablikanal on Teie kinnistul olemas. Hinna teeb kõrgeks see, et majast kuni lähima valguskaablijaotuse liitumispunktini on vahemaad ca 600 meetrit. Sellises mahus üksiku kaabli ehitamine on üsna kallis. Kui teie tänaval oleks veel valguskaabliga liitujaid, siis kaablivõrguga ühinemine maksaks kordades vähem."
|
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
15.08.2014 16:35:53
|
|
|
Peamiselt maksab selliste tööde juures töö planeerimine/projektijuhtimine ja brigaadi kohaleajamine.
Ehk töö alustamise üldkulud on juba suhteliselt suured.
Kohal ollakse, siis läheb töö juba kähku ja ja 100m siia-sinna niiväga hinda ei mõjutagi.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
15.08.2014 19:03:23
|
|
|
Tellisin 300/300 ühenduse majja. Tundub, et käib switchi vahetamine, olemasolev ei kanna välja. Tuli meilile teavitus, mis kellast alates väike katkestus tekib. Kaua switchi vahetus aega võiks võtta kuniks uus ühendus töösse saab ?
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
15.08.2014 19:31:40
|
|
|
ja sa teed neid mänge samuti 24h? miks peaks allalaadimine olema halvatud? ei kasutata ju enam kodu-adsl-i. backupid on tõesti teine asi. neid tehakse veidi teistmoodi. |
Ei tee 24/7, aga samuti ei lae keegi teine vist 24/7 midagi ülesse. Ja ei peagi olema ühendus 24/7 hõivatud maksimumilähedaselt, et ennast õigustada. Tänapäeval kehtib kõiges väljend: hurry to sleep, ehk protsessor, graafika ja ühendus peaksid olema võimalikult kiired, et teha vajalikud toimingud kiiresti ära ja minna jälle idle/säästu/sleep režiimile.
Vase peal on nii, et kui upload kanal on 90%> hõivatud mõjutab see negatiivselt ka allalaadimiskiirusi. Isegi lehtede laadimisel on märgatav viide sees.
Six kirjutas: |
Kas 16 mb all peate silmas ADSL 12/1 kodulahendust, millel aktiveeritud 2 vaatajakoht?
Kui jah, siis sellel on max download 1,3 MB/s, tunnis seega ~4,7 GB. |
Täpselt nii jah
pulse kirjutas: |
Aa, ok. Ma mõtlesin, et mehel ongi mingi 16/16 ühendus kuna jutt käis 16'st nii alla kui üleslaadimise puhul. Aga sain asjale pihta. |
Mbit vs MB. Ametlikult on internetikiirused antud Mbit/s. Või sa tõesti arvad, et 300 kliendid laevad alla 300MB/s ? (see oleks 3Gbps/s ühendus muideks ).
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
15.08.2014 20:10:46
|
|
|
Lisaks mu eelnevale postitusele.
Mina ei vingu. Mul pole eesmärk saada kiiremat ühendust. Avaldasin lihtsalt muret tuleviku osas kus on suundumus optilise võrgu eelistamisele vaskvõrgu ees. Kas võib kindel olla et näiteks 10 aasta pärast Elion veel vaskvõrku üleval peab? Kõik pole nii rikkad et jõuavad oma rahaga optikavõrgu rajada koduni. Juhtisin lihtsalt tähelepanu kuhu võivad asjad tulevikus minna. Seega oleks vaja võtta tarvitusele meetmed et tulevikukindel võrk ka hajaasustusega piirkondades paigaldatud saaks ja seda mitte 100% kliendi rahakoti arvelt vaid mingist riiklikust või Euroopa Liidu programmist.
Kes arvab et sõiman Elioni, eksib.
Kes arvab et suitsetan midagi, eksib.
Hoiatus! Ärge püüdke mind rohkem laimata, saate negatiivse
Pooldan seda et üleüldse võiks siit foorumist üksteise kallal õelutsemine kaduda. Adminnid võiks asja rangemalt käsile võtta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|