Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 327, 328, 329 ... 470, 471, 472  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
eltso
HV veteran
eltso

sõnum 20.05.2014 12:47:53 vasta tsitaadiga

Kas keegi on hiljuti võtnud Huawei E3276 4G pulga Elisast ja testinud seda ka teiste kaartidega? Huvitab just, kas on mingi võrgulukk ka asjal või on võrguluku ajad jäänud nagu ajalukku?
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Vares
Kreisi kasutaja
Vares

sõnum 22.05.2014 15:45:02 vasta tsitaadiga

Anomaalia: kui kasutan Elisa netipulka läbi TP-Link 3G ruuteri, siis kirjad Outloogist välja ei lähe. Kui suskan netipulga otse arvuti taha, siis probleem kaob. Ruuteris asjad kõik Auto peal. Mida kontrollima peaksin?

Edit: anomaalia nüüdseks kadunud. Ei teinud selleks kusjuures mitte midagi, isegi restarti mitte.

viimati muutis Vares 27.05.2014 18:41:48, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 22.05.2014 16:00:54 vasta tsitaadiga

Mis sul outlookis SMTP on pandud? Võibolla see pulga tarkvara üritab kuidagi sõbralik olla ja suunab automaatselt SMTP liikluse Elisa SMTP-le. Kui SMTP on õige, siis järgmise asjana vaata, kas see nimi ka lahendub
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
madfury
HV veteran
madfury

sõnum 27.05.2014 13:46:12 vasta tsitaadiga

Härrased, ei suutnud tervet teemat läbi kammida. On tekkinud huvi võtta Elisa Mint Maximum 4G ligi, kuid kodulehel mainitud keskmine kiirus (0.5Mbit-40Mbit/s) hirmutavad natuke. Asi selles, et sooviks vaske asendada õhukanaliga, aga stabiilsus on oluline. Siit ka küsimus, kas keegi kasutab seda, kus kandis ja mis kogemused on(ping, keskmine kiirus, stabiilsus)? Ise pesitsen Nõmmel. 40eurot on päris korralik kuumakse, niisama huupi tellima-canceldama ei sooviks hakata.
Draqula
HV Guru

sõnum 27.05.2014 13:51:03 vasta tsitaadiga

madfury kirjutas:
Härrased, ei suutnud tervet teemat läbi kammida. On tekkinud huvi võtta Elisa Mint Maximum 4G ligi, kuid kodulehel mainitud keskmine kiirus (0.5Mbit-40Mbit/s) hirmutavad natuke. Asi selles, et sooviks vaske asendada õhukanaliga, aga stabiilsus on oluline. Siit ka küsimus, kas keegi kasutab seda, kus kandis ja mis kogemused on(ping, keskmine kiirus, stabiilsus)? Ise pesitsen Nõmmel. 40eurot on päris korralik kuumakse, niisama huupi tellima-canceldama ei sooviks hakata.

Vanasti sai testiperioodiks võtta tasuta katsetamiseks. 6 või 7 päeva proovida.
Kas enam ei anta?
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
madfury
HV veteran
madfury

sõnum 27.05.2014 14:06:43 vasta tsitaadiga

Draqula kirjutas:
madfury kirjutas:

Kas enam ei anta?

Antakse küll. Uurin sellepärast, et minu viimane kogemus Elisaga oli väga negatiivne ja ma eriti ei taha enne nendega suhelda, kui olen kindel, et ma neilt ka midagi tahan. Võtsin küll ennast kokku ja helistasin neile ja uurisin, kas see piiramata on ikka piiramata. There is always a catch - piiramata on seniks kui sa P2P ei kasuta. Mis on igati mõistlik, aga selle võiks ju kuradi kodulehel väljakirjutada. Sellist paketti ei võta selleks, et delfit lugeda, see ongi oma kiirustelt disainitud püsiühenduse asendamiseks. Seega see projekt jäi mul seisma. Pean selle Elioni 12/1 ühendusega edasi elama kuniks maailm lõpeb või ma kolin kuhugi, kus on modernsem infra.

PS. selline ümber augu teema ei paranda minu arvamust Elisast. Kui on piirangud peal, siis nii pangegi kurat kirja.

woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 27.05.2014 14:33:41 vasta tsitaadiga

P2P Mint maximumis on küll piiratud aga mingeid lisapiiranguid ei rakendu seda katsetades. Lisaks on võimalik "leti alt" küsida lahtised pordid ja siis pole ka P2P piirangut.
Elisa 4G on vähemalt maapiirkonnas vägagi korralik ja stabiilne (kui hea levi satub), muus osas on Elisa suht saast. Jube kahju et teistel operaatoritel pole mõistlikke 4G pakette ja peab poolvägisi Elisa otsas istuma. Klienditeenindus on alla igasuguse arvestuse (kui uut lepingut ei taha teha) ja probleemidega oled üksi.

kaspar737
Kreisi kasutaja

sõnum 27.05.2014 14:58:05 vasta tsitaadiga

Kas sul Elioni VDSL pole valikus?
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 49
tagasi üles
ents75
HV kasutaja

sõnum 27.05.2014 16:58:02 vasta tsitaadiga

madfury kirjutas:
Draqula kirjutas:
madfury kirjutas:

Kas enam ei anta?

Antakse küll. Uurin sellepärast, et minu viimane kogemus Elisaga oli väga negatiivne ja ma eriti ei taha enne nendega suhelda, kui olen kindel, et ma neilt ka midagi tahan. Võtsin küll ennast kokku ja helistasin neile ja uurisin, kas see piiramata on ikka piiramata. There is always a catch - piiramata on seniks kui sa P2P ei kasuta. Mis on igati mõistlik, aga selle võiks ju kuradi kodulehel väljakirjutada. Sellist paketti ei võta selleks, et delfit lugeda, see ongi oma kiirustelt disainitud püsiühenduse asendamiseks. Seega see projekt jäi mul seisma. Pean selle Elioni 12/1 ühendusega edasi elama kuniks maailm lõpeb või ma kolin kuhugi, kus on modernsem infra.

PS. selline ümber augu teema ei paranda minu arvamust Elisast. Kui on piirangud peal, siis nii pangegi kurat kirja.

Öösel saab P2P-d kasutada icon_smile.gif
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 27.05.2014 17:04:54 vasta tsitaadiga

vask versus elisa ei tule isegi mõttesse võrdlusesse võtta. kaabel on kaabel.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Shade
Kreisi kasutaja

sõnum 27.05.2014 19:00:50 vasta tsitaadiga

Selline teema et Huawei E3272 LTE 4G pulk - mac OS X 1.0.8 peal sain sharingu ilusti tööle, teised seadmed leiavad võrgu, kuid XBOX ei taha sinna võrku connectida - DHCP-d ei saa. On sellele mingit rohtu ka?
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 27.05.2014 20:51:44 vasta tsitaadiga

woox2k kirjutas:
P2P Mint maximumis on küll piiratud aga mingeid lisapiiranguid ei rakendu seda katsetades. Lisaks on võimalik "leti alt" küsida lahtised pordid ja siis pole ka P2P piirangut.
Elisa 4G on vähemalt maapiirkonnas vägagi korralik ja stabiilne (kui hea levi satub), muus osas on Elisa suht saast. Jube kahju et teistel operaatoritel pole mõistlikke 4G pakette ja peab poolvägisi Elisa otsas istuma. Klienditeenindus on alla igasuguse arvestuse (kui uut lepingut ei taha teha) ja probleemidega oled üksi.

Mina näen selles postituses pigem negatiivset käitumist Elisa poolt. Leti alt antakse ühele kasutajale lahtised pordid ja torr las tulla ning teised masti all elavad kodanikud peavad internetipangas näppu imema. Teades traadita lahenduste ressurssi, siis nii, see vabalt olla võib.
Pakutakse ime ärilahendusi avatud portide, staatilise ip ja tavahinnaga, ettevõte striimib hulga ip kaameraid 24x7 üle võrgu mis hoiab masti jällegi stabiilselt koormatuna.

Pigem kui on kindel maht ja kindel kiirus siis nii see ka olgu. Juba teadmine, et naabrimees saab suurema toru kui teine kasutaja, makstes sama palju, on juba sant.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
taavi
HV veteran

sõnum 27.05.2014 20:55:47 vasta tsitaadiga

Elionis saab mõni sama raha eest optika, teine 800k uploadi. Pada sõimab katelt.
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 59
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 27.05.2014 20:59:17 vasta tsitaadiga

taavi kirjutas:
Elionis saab mõni sama raha eest optika, teine 800k uploadi. Pada sõimab katelt.

Ei ole võrreldav, kaablivõrgus ei ole maht ja kasutuskoormus nii hinnas, seal võib optilises võrgus kraani lahti keerata, teisi häirimata. Tehnoloogiline erinevus erinevates piirkondades on paratamatu.
Traadita võrgus üks sikutab, teine sistsib ja Elisa saab reklaamiargumendina omale kliente kokku korjata ja hiljem tagajärgedega tegeleda, mõni viitsib vaielda, mõni mitte.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 28.05.2014 00:34:25 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Pigem kui on kindel maht ja kindel kiirus siis nii see ka olgu. Juba teadmine, et naabrimees saab suurema toru kui teine kasutaja, makstes sama palju, on juba sant.

Mint maksimum maksab juba ise 40€/kuu, mis ei ole kohe kindlasti madal ja ega need lahtised pordidki tasuta ei tule.

Raadiolingi enda limiit jms. on suht mõttetu kelbas kokkuvõttes niikuinii (~1Gbit/s 800Mhz kanali puhul minuteada). Kaablimagistraalidel on samamoodi limiit ja ainuke vahe on see, et kaabli puhul saab seda täitumisel uuendada aga raadiolinki ei saa. Kahjuks ettevõtted on kasumi peal väljas ja uuendusi ei tehta nii naljalt isegi uuendatavatele kaablitele ja kokkuvõttes võid ka seal ülekoormatud toru otsas istuda nagu raadiogagi.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 28.05.2014 07:08:38 vasta tsitaadiga

woox2k kirjutas:
indrekp kirjutas:

Mint maksimum maksab juba ise 40€/kuu, mis ei ole kohe kindlasti madal ja ega need lahtised pordidki tasuta ei tule.

Raadiolingi enda limiit jms. on suht mõttetu kelbas kokkuvõttes niikuinii (~1Gbit/s 800Mhz kanali puhul minuteada). Kaablimagistraalidel on samamoodi limiit ja ainuke vahe on see, et kaabli puhul saab seda täitumisel uuendada aga raadiolinki ei saa. Kahjuks ettevõtted on kasumi peal väljas ja uuendusi ei tehta nii naljalt isegi uuendatavatele kaablitele ja kokkuvõttes võid ka seal ülekoormatud toru otsas istuda nagu raadiogagi.

Väike asi, mille unustad - kasutaja tekitab koormuse ainult sel ajal kui ta mahtu tarbib. Muul ajal tarbivad mahtu teised.

Näide, tarbitav maht on 1GB.
1. variant a: aeglane kiirus, koorman võrku a tund aega.
2. variant b: kiire ühendus, koorman võrku a 5 minutit.

Ja mobiilnetiga on veel see, et alati saab mõne järgmise sageduse kasutusele võtta või siis lisasaatjaid tööle panna. icon_cool.gif
Siin Mustamäel, on üks suurim elanike arv Tallinnas ja kui ringi vaatada, siis on katused paksult saatjaid täis. Viimati katsetasin EMT-i Superi LTE-d, mingit ülekoormust ei esinenud.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
madfury
HV veteran
madfury

sõnum 28.05.2014 10:00:55 vasta tsitaadiga

woox2k, Mu striimimisvajadus ei ole päris absurdne. Torrent + Popcorntime (kah torrent põmst) võtavad kuus kuskil 1TB. Ei pea seda ülemõistuse suureks andmemahuks. Kas eritingimuste saamine on väljakauplemise küsimus või rakendatakse seda onupojapoliitika kaudu? Ma olen nõus ka 50 euri maksma, kui ühendus oleks vastav.
kaspar737, Elioni iseteeninduses on pakutud ainult 5/1 ja 12/1
ents75, Öösel on arvuti väljalülitatud

Üldiselt on muidugi indrekp-l õigus, igasugu nihverdamine on taunitav. Samas on mu käed täiesti seotud, mul lihtsalt ei ole võimalik normaalset ühendust saada läbi kaabli, ma olen suhelnud Elioniga ja ka Starmaniga - kummalgi pole isegi plaanis minu kodukohas hakata normaalset teenust pakkuma. Teisalt sõltub minu heaolu otseselt ühendusest, ma saaks kasutada kodukontorit, kui oleks ~10/10 ühendus kodus.

Shade
Kreisi kasutaja

sõnum 28.05.2014 10:29:06 vasta tsitaadiga

madfury - nõmme rikkurite saatus icon_smile.gif

Ma ise samasuguse lõhkise küna ees - keegi ei paku miskit - millal tuleb miskit mõistlikku - ei tea.

Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 28.05.2014 10:30:33 vasta tsitaadiga

Mida sealt torrentist iga kuu terabaidi eest tõmmata on niiväga?
Kommentaarid: 94 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 81
tagasi üles
madfury
HV veteran
madfury

sõnum 28.05.2014 10:38:12 vasta tsitaadiga

Super AMOLED, Linuxi isod. Tegelikult seriaalid ja dokid kuna ma telekat ei kasuta.
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 28.05.2014 10:42:41 vasta tsitaadiga

Televisiooni ja raadio kaasabil pole mingi kunst 1-2-3 või ka rohkem gigabaite päevas täis saada.

Ise kasutan ka täendavaks teleriks või siis raadioks samuti internetti. Ja kuna Elisa lubab lahkelt 50GB kuus kasutada - ja selle eest on ka kuutasuna makstud - siis miks mitte kasutada seda ostetud Biti-kaupa.

PS: Oleks väga veider kui ma ostan poest vosti ja siis seda ära ei söö. icon_smile.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 28.05.2014 10:46:40 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Televisiooni ja raadio kaasabil pole mingi kunst 1-2-3 või ka rohkem gigabaite päevas täis saada.

Ise kasutan ka täendavaks teleriks või siis raadioks samuti internetti. Ja kuna Elisa lubab lahkelt 50GB kuus kasutada - ja selle eest on ka kuutasuna makstud - siis miks mitte kasutada seda ostetud Biti-kaupa.

PS: Oleks väga veider kui ma ostan poest vosti ja siis seda ära ei söö. icon_smile.gif

Kah huvitav lähenemine. Mul on kodus 10mbit kaabelühendus, seega, et kõik ära tarbida, peaksin ma igas tunnis ca 3,6 GB tirima, ööpäevas 86,4 GB ja kalendrikuus 2.5 TB trafficut genereerima... heal juhul tuleb 10-20 GB. Eeldan, et sul on arvutis ka kõik RAM kasutusel ja kettamaht 100% kasutatud, sest mis mõtet on vorsti osta kui osa söömata jääb...
Kommentaarid: 94 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 81
tagasi üles
madfury
HV veteran
madfury

sõnum 28.05.2014 10:52:23 vasta tsitaadiga

Super AMOLED, Sa vaatad mündi ühte külge ainult. Uploadi on ka vaja, ega liiklus pole ühesuunaline.
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 28.05.2014 11:04:14 vasta tsitaadiga

madfury kirjutas:
Mu striimimisvajadus ei ole päris absurdne. Torrent + Popcorntime (kah torrent põmst) võtavad kuus kuskil 1TB. Ei pea seda ülemõistuse suureks andmemahuks. Kas eritingimuste saamine on väljakauplemise küsimus või rakendatakse seda onupojapoliitika kaudu? Ma olen nõus ka 50 euri maksma, kui ühendus oleks vastav.

Endal vajub ka kuskil 1TB/kuus läbi ja asi toimib küll. Istun kah maapiirkonnas VDSL levist väljas ja ainus kaabli alternatiiv oleks 12/1 Elionist, mis on kergelt öeldes hale aastal 2014. Mis puutub avatud portidesse, siis see on pigem loterii. Kõik teenindajad ei taha anda seda aga kui õige otsa satud, siis saad ja alla 50€ jääb lõplikuks hinnaks küll.

tahanteada kirjutas:
Ja mobiilnetiga on veel see, et alati saab mõne järgmise sageduse kasutusele võtta või siis lisasaatjaid tööle panna. icon_cool.gif

Ja nii ongi. Lõppkokkuvõttes on kogu see koormuse teema pigem operaatorite poolt välja mõeldud, et saaks vähema eest rohkem raha ja ei peaks nii palju tehnikasse investeerima. Elisa pole veel Hiiumaadki suutnud LTE signaaliga katta, mis lisasaatjatest veel räägime... (viimaste andmete kohaselt 4 või 5 masti on kogu saare peale kokku)

viimati muutis woox2k 28.05.2014 11:13:21, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
madfury
HV veteran
madfury

sõnum 28.05.2014 11:06:43 vasta tsitaadiga

woox2k, Aitäh selgituse eest. Ma jätan selle plaaniks b...ma tõesti ei taha Elisaga suhelda :S Vaatan ,mis see skylive endast kujutab...
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 327, 328, 329 ... 470, 471, 472  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.