Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
MaXakas
Kreisi kasutaja

|
09.05.2014 12:23:58
|
|
|
vana_urr kirjutas: |
See on normaalne et igale poole iga operaator ei jõua. |
Misasja?! Sel juhul oleks ju normaalne, kui operaatorite vahel saaks röumida. Sa oled vist üks nendest, kes kogu aeg mõnitavad,et kasuta siis õiget operaatorit. Ehk siis peaksin kolme telefoni ja liitumist omama, et igal pool rääkida.
Sry, et isiklikuks läksin... Aga ilma opekate vahelise röuminguta peaks vähemalt pisikeses Eestis kõik opekad igal pool levima. Sa hakkad kesk-Saaremaale minnes Simpelit ostma?
_________________ There is no such thing as allkiri! |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
09.05.2014 12:58:31
|
|
|
MaXakas kirjutas: |
Ehk siis peaksin kolme telefoni ja liitumist omama, et igal pool rääkida. |
Täpselt selline turuolukord on jah. Ma ei hakka praegu TJA ja Elisa lehti lappama aga ilmselt on kusagil ka kirjas, et mobiiliteenuse levi ei pruugi olla ühtlane ja ulatuda igale poole. See on füüsiline paratamatus. Tahad paremat kvaliteeti - võta kaabel.
https://www.elisa.ee/et/Eraklient/tugiinfo/artikkel/Internet/Levi/Levi-halvenenud/96 - siin on ka mõned näpunäited ja mõtted, samuti saab anda sisse taotluse, et konkreetses asukohas Elisa levi parandaks.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.05.2014 14:42:47
|
|
|
Misasja?! Sel juhul oleks ju normaalne, kui operaatorite vahel saaks röumida. Sa oled vist üks nendest, kes kogu aeg mõnitavad,et kasuta siis õiget operaatorit. Ehk siis peaksin kolme telefoni ja liitumist omama, et igal pool rääkida.
Sry, et isiklikuks läksin... Aga ilma opekate vahelise röuminguta peaks vähemalt pisikeses Eestis kõik opekad igal pool levima. Sa hakkad kesk-Saaremaale minnes Simpelit ostma? |
Aga pole ju vaja kolme telefoni. Piisab ju ka telefonist, mille sisse saab kolm SIMM-i panna.
Eestis neid veel müügil näha pole olnud aga nutikas eestlane tellib enda telefoni nagu nii Hiinast. Ja seal on täiesti olema nii 3-e kui 4 SIMM-iga telod.
Muide, osadel telefonidel saab üsna lõdvalt ka SIMM-e edasi-tagasi vahetada. Nii, et üks telo ja siis tagataskus 2 SIMM-i reservis.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
09.05.2014 15:29:00
|
|
|
Sry, et isiklikuks läksin... Aga ilma opekate vahelise röuminguta peaks vähemalt pisikeses Eestis kõik opekad igal pool levima. Sa hakkad kesk-Saaremaale minnes Simpelit ostma? |
Ei, ma ei mõnita kedagi ega midagi (ja minu meelest sa ei läinud isiklikuks üldse). Lihtsalt ma olen nii kaua elanud, et ma tean et keegi ei ole ideaalne. Ei ole seda operaator,
kellegi mees ega kellegi naine. Või auto mille ostsin.
St ma ei saa eeldada oma naiselt et ta on kõige parem kokk, kõige ilusam, kõige sportlikum jne. St kõike seda korraga mida on võibolla 1000 naist kokku.
See ei ole reaalne. ka väikses eestis.
Kui tema põhiväärtused mulle sobivad, siis ma ei heida talle tema puuduseid ette. Ja rõõmustan selle üle, mis temas head.
Kui miski ikka väga käib hingele, siis minnakse lahku.
Sama on opekatega. võtan selle, kes mulle enim sobib, ka oma puudustega (tean et 100% teenust ma ei jaksa anyway kinni maksta). Opekaid lihtsam vahetada kui naist.
Aga jah - ma olen üks neist kes arvab, et kui mulle Saaremaa keskpaigas on kindlasti vaja levi (mida ELisal pole) siis ma võtan selleks
SIMPELi või vahetran püsivalt opekat.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Pihlakas
HV kasutaja

|
11.05.2014 15:43:06
|
|
|
Sai ka tahvlisse elisa Mint Strong 4G võetud. Kiirus on muljetavaldav.
Tahvel Mint Strong 4G - Download 9.55 Mbit/s, Upload 3.91 Mbit/s
Mobiil Mint Light - Download 2.62 Mbit/s, Upload 0.80 Mbit/s
Lauaarvuti Elion 12 - Download 10.19 Mbit/s, Upload 0.84 Mbit/s.
Asukohaks Vasalemma ja kell 3 päeval.
Kui kiirusi vaadata peaks proovima lauaarvutisse ka Elisa Mint Maximum 4g internetti. Nimelt ei saa normaalselt Elioni ühendusega Skype kasutada, kuna upload kehva siis teisel poolel pilt mitte just kõige parema kvaliteediga. See on ka tegelik põhjus miks tahvelarvutisse elisa 4g pakett võetud sai. Loodame lihtsalt et õhtul kui kasutajaid rohkem on internet sama hea.
Praegu rahul. Esialgne kogemus jagatud
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
11.05.2014 15:50:12
|
|
|
Loodame, et õhtuti, kui kasutajad peale tulevad, on olukord sama ilus.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
puna
HV Guru

|
11.05.2014 21:29:24
|
|
|
Ma ei saa küll aru mis seal ilusat on.
pilt on suht masendav minumeelest.
|
|
Kommentaarid: 361 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pihlakas
HV kasutaja

|
12.05.2014 01:01:16
|
|
|
puna kirjutas: |
pilt on suht masendav minumeelest. |
Ilus on see, et lubatud maksimumist on reaalne kiirus suurem. Pakett oli kuni 8 ja 2.
See on küll masendav, et kaabliga kiiremat kui 12 Mbit/s ei pakuta.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
puna
HV Guru

|
12.05.2014 09:38:49
|
|
|
selles suhtes hea jah, et kiirem kui lubatud, aga kiirused on ikka väga närud
|
|
Kommentaarid: 361 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Charly
HV vaatleja

|
12.05.2014 10:42:01
|
|
|
Pihlakas kirjutas: |
puna kirjutas: |
pilt on suht masendav minumeelest. |
Ilus on see, et lubatud maksimumist on reaalne kiirus suurem. Pakett oli kuni 8 ja 2.
See on küll masendav, et kaabliga kiiremat kui 12 Mbit/s ei pakuta. |
Oleneb, kus sa Vasalemmas oled - nimelt on ca pool Vasalemmat ka 30/10 netiga kaetud, vaata Elioni kaarti. Ma jään ise ka kahjuks veidi välja selle ulatusest veel praegu, ja pean kahe vaatajakoha abiga 16/1 netiga leppima.
_________________ I'm just 2 people short of a threesome.Help! |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
12.05.2014 15:17:18
|
|
|
ot: |
polnud kursis, aga see Elioni 16/1 kaabel on tänapäeva mõistes küll BS! Mõtlen siis uploadi kiirust, naljanumber... |
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
12.05.2014 15:38:00
|
|
|
ewur kirjutas: |
ot: |
polnud kursis, aga see Elioni 16/1 kaabel on tänapäeva mõistes küll BS! Mõtlen siis uploadi kiirust, naljanumber... |
|
upload kuni 1 mbit nagu lubatud.
andmed minu whiteboxist:
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
12.05.2014 17:46:16
|
|
|
Ilus pilt!
Ainult et sellise väikse upi pakkumine tänapäeval kaablis on .
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
12.05.2014 21:27:41
|
|
|
ewur kirjutas: |
Ilus pilt!
Ainult et sellise väikse upi pakkumine tänapäeval kaablis on . |
Kaableid on erinevaid, vasepaar mida hakati paigaldama "enne meie aega" on isegi hästi ennast teeninud ja tol ajal ei arvestanud keegi, et jaama peab iga 500 meetri peale ehitama, et VDSLi pakkuda saaks. Valguskaablit ei keela aga keegi panna, ajad on muutunud ja nüüd tuleb ise kukrut kergitada. Ehk ükskõik milliseid mugavusi me tänapäeval soovime, tuleb endal hankida.
See selleks, lihtsalt tuletasin meelde sest ega kõik ei peagi kaablis levivate tehnoloogiatega kursis olema.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
13.05.2014 17:23:06
|
|
|
Tänase koleda ilma puhul ilusaid kiiruseid jälle.
Spoiler 
Tavaliselt kõigub seal 15-20ne vahel down. Pole kahjuks ikka veel antenni ostuni jõudnud.
_________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off ! |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
13.05.2014 18:28:35
|
|
|
miq1988 kirjutas: |
Pole kahjuks ikka veel antenni ostuni jõudnud. |
Kas praeguseks on üldse Elisast/Eestist saada korralikku LTE800 antenni? Kuskilt teisest maailma otsast just ei kipu ostma aga sain teada, et ma olen ikka pikka pikka aega veel 15km kauguse masti otsas ja hakkas vajadus selle järgi tekkima.
See käkk mida Elisa eelmise aasta lõpus pakkus (eks ka praegu aga pole kontrollinud), selle peal võib ainult sokke kuivatada, kaugete mastidega see ei tööta.
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
13.05.2014 18:46:03
|
|
|
http://www.rantelon.ee/cgi-bin/prodinf?cat=r14&id=28&lang_id=est Selline ei mängi ära ? (pdf ikoonile vajutades tuleb lisainfot ka)
No mul endal 2 masti ca 5 km kaugusel, eri suundades. Ma isegi ei tea millisest mastist hetkel levi tuleb. Aga äkki parandab asja.
_________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off ! |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.05.2014 18:55:42
|
|
|
Elisa, muide, müüb antenni mis on ka Läänes kõvasti kiitust saanud ning mis sobib a kuni nii 5-7km. vahemaa korral. Endal on tal küljes 10 meetrine kaabel.
Aga sellega pead nagunii arvestama, et välisantenn tahab ikkagi saada võimalikult head otsenähtavust. Seega pead selle katusele, antennimasti külge, panema.
See antenn siis:
https://www.elisa.ee/et/Eraklient/Pood/p/lpda/suundantenn-a701-10-smam
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
13.05.2014 21:45:50
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Elisa, muide, müüb antenni mis on ka Läänes kõvasti kiitust saanud ning mis sobib a kuni nii 5-7km. vahemaa korral. |
Kaugelt tundub, et sa raadiovärki jagad aga kas too miq1988 pakutud antenn sobiks kaugemate vahemaade katmiseks või mitte? Otsenähtavus, kui selline on ilmselge ja omal täitsa olemas, lihtsalt kaugele jääb asi. Lisaks tundub ka probleemi tekitavat teised mastid, mis üle väina paistavad ja ka ilmselt vahele segavad (suundantenn peaks seda ka ju parandama)
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.05.2014 22:03:59
|
|
|
woox2k kirjutas: |
tahanteada kirjutas: |
Elisa, muide, müüb antenni mis on ka Läänes kõvasti kiitust saanud ning mis sobib a kuni nii 5-7km. vahemaa korral. |
Kaugelt tundub, et sa raadiovärki jagad aga kas too miq1988 pakutud antenn sobiks kaugemate vahemaade katmiseks või mitte? Otsenähtavus, kui selline on ilmselge ja omal täitsa olemas, lihtsalt kaugele jääb asi. Lisaks tundub ka probleemi tekitavat teised mastid, mis üle väina paistavad ja ka ilmselt vahele segavad (suundantenn peaks seda ka ju parandama) |
Selle konkreetse Ranteloni antennimudeli kohta pole õnnestunud veel lugeda reaalseid kasutajakogemusi. Küll tean, et sai kriitikat EMT-is müüdav Ranteloni 3G-4G plaatantenn ja mida siis EMT-i usinasti tagasi viidi kui mittesobiv kaugvastuvõtu korral.
Aga nagu alati katse-meetod - võtta antenn ja kui tulemus on kehv, siis antenn tagasi viia.
PS: Küll läheb mul suve poole samuti Elisa poolt pakutava antenni katsetamiseks maakohas ja seal on siis samamoodi kaugus mobiilimastist nii 7-8km ning mets on vahel.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilverM
HV vaatleja
|
17.05.2014 14:26:59
|
|
|
Oskab keegi öelda miks E5172 ruuteri 192.168.1.1 lehele ligi ei saa. Parool nagu näidatud admin ja kasutaja sama aga näitab et on vale. Elisa infotelefon millegipärast ei vasta praegu, muidu on tehtud kõik nagu kasutusjuhendis kirjas. Ja kas on kuskil näha mastide asukohta. Elisa kaardil nagu leviks pandud et väga hea aga kiirus ei taha minna üle 50mb. Maximum 4g siis
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
17.05.2014 15:03:44
|
|
|
SilverM kirjutas: |
Oskab keegi öelda miks E5172 ruuteri 192.168.1.1 lehele ligi ei saa. Parool nagu näidatud admin ja kasutaja sama aga näitab et on vale. Elisa infotelefon millegipärast ei vasta praegu, muidu on tehtud kõik nagu kasutusjuhendis kirjas. Ja kas on kuskil näha mastide asukohta. Elisa kaardil nagu leviks pandud et väga hea aga kiirus ei taha minna üle 50mb. Maximum 4g siis |
Tee seadmele algseadistus ning proovi uuesti.
Eraldi kaarti mastide asukohtadega avalikult ei ole, aga küsides klienditeenindusest järgi on võimalik saada ka sinule lähimate saatjate asukohad.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
17.05.2014 16:45:21
|
|
|
SilverM kirjutas: |
Oskab keegi öelda miks E5172 ruuteri 192.168.1.1 lehele ligi ei saa. Parool nagu näidatud admin ja kasutaja sama aga näitab et on vale. Elisa infotelefon millegipärast ei vasta praegu, muidu on tehtud kõik nagu kasutusjuhendis kirjas. Ja kas on kuskil näha mastide asukohta. Elisa kaardil nagu leviks pandud et väga hea aga kiirus ei taha minna üle 50mb. Maximum 4g siis |
kas kiirus on 50 mbit või 50 Mbit? mainib mb (P.S. ma ei iroonitse).
Sest kui sa oled ikkagi 800 MHz 4G levialas siis seal on maksimum 75 Mbit väga jaama lähedal. (kiiruseid 150 Mbit annavad täna vaid 1800 ja 2600 MHz 4G
võrgud, aga seda Elisa ei kasuta suurt).
Seetõttu reaalsuses on Elisa keskmine 4G kiirus ca 30 Mbit (allikas: http://tja.ee/?id=14798) ehk sinu 50 on ju väga hea tulemus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kaspar737
Kreisi kasutaja

|
19.05.2014 22:54:45
|
|
|
Kedagi veel on viimased 3 päeva pommitatud kõnedega välismaistelt numbritelt?
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
19.05.2014 23:15:16
|
|
|
Vale teema. Aga ei ole pommitatud välismaalt.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|