praegune kellaaeg 21.06.2025 18:49:20
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
priitpa
HV kasutaja
|
21.04.2014 01:25:45
Videokaart teeb väga imelikku heli |
|
|
Tervist.
Kaardiks on Sapphire HD7850 2gb.
Probleem siis järgmine, et kusagil kuu aega tagasi hakkas videokaart imelikku heli tegema. Täpsemalt üks ventidest, kui ma õigesti aru ole saanud.
Esialgu ei teinud sellest välja, sest see "müra" oli minimaalne ning seda esines haruharva. Nüüd aga asi kõvasti hullemaks muutunud ja vaikselt hakkab
see heli üle viskama. Lisainfot nii palju, et temperatuurid on kõik okeid ning seda "müra" hakkab ta tegema täiesti suvalisel ajal. Kas või öösel, kui
mul arvutis midagi ei jookse ja idles istub.
Müra kui selline on alguses justkui "hakkimine" ning mingi aja pärast muutub see lihtsalt põrisemiseks.
Garantii õnneks isendil veel kehtib nii ,et kui selle variandi peale jääb, siis pole hullu kuigi see 4-8 nädalat, mida nad pakuvad on jube pikk aeg ikka.
Ja noh kui arvate, et kõige parem oleks garantiisse viia, siis ehk oskab keegi mõne sõna poetada Sapphire garantii kohta(kuidas toimib, kas toimib).
Thanks in advance.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
KoldK
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
23.04.2014 17:31:53
|
|
|
Kruvikeerajaga külge minek garantiid ei riku?
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
priitpa
HV kasutaja
|
25.04.2014 12:14:00
|
|
|
Tänud vastuse eest. Praeguse seisuga asi jälle väga vaikseks muutunud nagu varem. Ma eriti ei saagi aru, milles see probleem on, aga vahepeal nädal aega käib normaalselt ja siis järgmised paar päeva on põrgu lahti. Ma arvan, et esilagu lasen tal tiksuda veel natukene kuni uuesti see jama pihta hakkab. Imelik on see, et veidikene kasti liigutades lõpeb/jääb vaiksemaks vent, juhul kui varem tegi jubedat häält.
Ja selle koha pealt, et ega ta kusagile pihta ei käi: olen teda paarm korda pesast välja võtnud ja uurinud oma teadmatu pilguga, eriti vente, et ega seal midagi vahel pole / nad kusagile pihta ei käi, aga kõik tundub olevat korras.
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
27.04.2014 23:09:33
|
|
|
See kõik viitabki sellele, et ventika võll pöörleb laagri sees kuivalt ja annab ehk juba ka rohkem loksuda kui tohiks. Müra ja vibratsioon tekivad siis, kui võll hakkab libisemise asemel osaliselt veerema mööda laagri sisepinda - tulemuseks on kõrin, vibratsioon ja aeglaselt pöörlev tiivik. Arvuti liigutamine või põrutamine võib selle veeremise lõpetada ajutiselt, see on täiesti tavaline. Samas, kui sul on arvutis tavaline mehaaniline HDD ketas ja mitte SDD, siis ei tohiks töötamise ajal arvutit üldse eriti põrutada, igasugune togimine ja tagumine on seotud riskiga ketas ära lõhuda. Lauaarvuti kettad on põrutuste osas palju õrnemad kui süleka omad.
Kui on garantiiline asi, tuleks garantiisse pöörduda.
Kui garantii on läbi, siis võib uurida laagrisse tilga mootoriõli lisamise võimalusi. Näiteks kõrisevatele Sapphire Radeoni ventikatele võib tagantpoolt, st staatori (mitte tiiviku) poolt võlli kohale korpusesse peene puuriga augu puurida (~2 mm). Olen ise nii teinud, sest tootja poolt on seal korpus kinnine. Auku lased tilga või kaks puhast auto mootoriõli (näiteks pistad tiku õli sisse ja tiku otsast lased tilga sinna avasse), puhastad ava ümbruse alkoholis niisutatud vatitikuga ja sulged ava teibitükiga.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
priitpa
HV kasutaja
|
28.04.2014 02:44:17
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
See kõik viitabki sellele, et ventika võll pöörleb laagri sees kuivalt ja annab ehk juba ka rohkem loksuda kui tohiks. Müra ja vibratsioon tekivad siis, kui võll hakkab libisemise asemel osaliselt veerema mööda laagri sisepinda - tulemuseks on kõrin, vibratsioon ja aeglaselt pöörlev tiivik. Arvuti liigutamine või põrutamine võib selle veeremise lõpetada ajutiselt, see on täiesti tavaline. Samas, kui sul on arvutis tavaline mehaaniline HDD ketas ja mitte SDD, siis ei tohiks töötamise ajal arvutit üldse eriti põrutada, igasugune togimine ja tagumine on seotud riskiga ketas ära lõhuda. Lauaarvuti kettad on põrutuste osas palju õrnemad kui süleka omad.
Kui on garantiiline asi, tuleks garantiisse pöörduda.
Kui garantii on läbi, siis võib uurida laagrisse tilga mootoriõli lisamise võimalusi. Näiteks kõrisevatele Sapphire Radeoni ventikatele võib tagantpoolt, st staatori (mitte tiiviku) poolt võlli kohale korpusesse peene puuriga augu puurida (~2 mm). Olen ise nii teinud, sest tootja poolt on seal korpus kinnine. Auku lased tilga või kaks puhast auto mootoriõli (näiteks pistad tiku õli sisse ja tiku otsast lased tilga sinna avasse), puhastad ava ümbruse alkoholis niisutatud vatitikuga ja sulged ava teibitükiga. |
Togimise jms suhtes, siis see ei ole mitte virutamise peale vaid lihtsalt tõstan kasti natuke teise nurga alla ja asi vait päeva otsa. Ja tõepoolest kasutan ssd-d kuigi ega see ei tähenda, et arvutit ikka togida tohiks.
Garantiisse tuleb ilmselt jah minna kuigi ma väga ei tahaks, sest teist kaarti mul pole ja tööaparaati läheks vaja. Aga juhul kui ma pean seal 2 kuud rma taga ootama, siis ilmselt ostaks juba uue kaardi.
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
28.04.2014 02:54:16
|
|
|
Prosal integreeritu graafikat pole?
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
KoldK
HV veteran

|
28.04.2014 09:10:45
|
|
|
priitpa, mainisin, et osta uus jahutus ja poogi külge. Saad probleemi kiirelt lahendatud.
|
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|