Ei, muutsin laadija enda skeemi. Seal oli 2 SMD takistit üksteise peal (seega mingi täpsus regullimine), muutsin takistust + panin pote. Ja pinge muutubki.
Laadija muidu 60v, mis sobib tegelikult ideaalselt 17s Lifepo4 akule ilma BMS-ita.
Praegu sõidangi 17s 20 ah akuga
Neid siniseid väikseid on üle pika aja jälle saadaval http://www.ev-power.eu/LiFePO4-small-cells/
Ostukorvi tuleb panna kohe õige arv, kui arvu hiljem muudad kaotad ~20 €.
Maailmas odavamat kohta pole!
Tellin endale 10ah elemente 15tk 15,28€/tk tuleb koos transaga.
Kui osta näiteks 30tk siis tuleb hinnaks 14,01€/tk
Kellelgil pole plaanis tellida? Teeks ühistellimuse, tuleks odavam
Mingi ~4x olen sealt stuffi telllind ~5tp jõudnud kohale.
Uurisin ka kunagi seda, esmapilgul tundub, et peab ikkagi vist mingi hull elektroonik ja tinutajavend olema, et seda tööle saada
Minujaoks oluliseimat hetkelist wh/km ei näita ka see. (Cycle analyst ka mitte )
Lihtsam on ise see välja mõelda nullist.
Cycle analyst ei näita isegi palju veel sõita saab
Tellisin enda kontrollerile püsikiirushoidja juurde.
Ja DVDRW ka lõpuks on jõudnud järeldusele et MPII jaIII kontrolleri õige koht on ohtlike jäätmete vastuvõtupunktis
12 FET kontroller, Lyen edition :
Kohalt minek on pohh. Igapäev pean 70km mööda maanteed 40 km/h venima.
See 12 fet kontroller ja 72v aku peaks mulle tiba kiirust juurde andma
70 km/h tagantuulega ehk?
Füüsika, seltsimehed, füüsika!
Lihtsalt rääkides sõltub arendatav kiirus ikkagi takistatavate jõudude ületamiseks tehtavast tööst.
Ja mida suuremaks kasvab kiirus, seda olulisemaks muutub õhutakistus ja aerodünaamika. Ja see seos pole kindlasti lineaarne vaid pigem on tegemist ruutvõrdelise seosega.
Oma elektrivõrridega võitegi lootma jäädagi selliseid ulmelisi kiirusi taganttuulega või mitte, kui ei hakka aerodünaamikaga tõsiselt tegelema.
70km/h ehk 19,4m/s. See on paraja tormituule kiirus. Eeldusel, et tuul on tagant ja nõrgem kui 19,4m/s tuleb endiselt end pressida läbi õhumassi, kuna liigud kiiremini kui tuul.
Ja sellise vastutuulega on põhimõtteliselt enese paigalhoidmiseks tehtav töö võrdeline tuulevaikuses 70km/h sõitmiseks tehtava tööga...
Pauka, 2,2 kw ja mõõtsid ampermeetriga ikka? Seda et need kontrollerid on sitad ei võta ma lambist vaid toetudes tuttavate kogemustele. Kui kolm korda kontroller plahvatab, siis ju võiks mingitele järeldustele jõuda.
Minu maksimum on olnud 1,7 kw ja seda kiirenduse ajal. Tippkiirus 57 km/h. 12S LiPo 48V Mul on kerge mootor ja ratas ka võrreldes teie omadega.
72V aku ja 12 FET kontrolleriga ei tohiks 70 probleem olla. Muidugi mõjutab lisaks kõigele kiirust ka ratta kaal. Ja sellega peab nõus olema, et kiiruse kasvades on võimsust juurde vaja ruutvõrdelises seoses kuna õhtutaksistus kasvab ikka väga korralikult. http://www.hobisport.ee/ffwd/ffwd-kkk/mass-vs-aeroduenaamika.html
Jep, eile vastutuulega 1000W sees pidevalt ja kiirus ~32km/h
2000W ehk 45 km/h ikka veab välja loodan.
EV-power sinistest akudest veel niipalju, et 1C tühjendamisel oli pakk kergelt soe.
viimati muutis DVDRW 26.03.2014 16:48:00, muudetud 1 kord
2.2kw, 2x10ah48v gm akudega, mis siis paralleelis, turnigy wattmeeter on vahel, ja teeb tõepoolest seal 40+ ampi kiirendades
tippkiirus on ka suhteline, suurema auto taga sõites läheb omal jõul 50+kmph, aga tuulega on kohe teine asi, ega üle 43kmph ei lähe väga
Taandades selle matemaatika hästi lihtsalt (ja seega ka ebatäpseks) ja kasutades ruutvõrdelist seost kiiruse ja võimsuse vahel:
32km/h ümardame 35km/h, sest see on pool 70'st km/h'st, siis tuleks 2x kiiruse kasvuks võimusust kasvatada 2 astmes 2 korda ehk neli korda.[/b]
Kahekordne võimsuse kasv kasvatab kiirust ruutjuur kahest korda ehk 1,4 korda, seega 32*1,4 ehk 45km/h võib isegi realistlik olla.
Ise küll elektrirattandusega ei tegele, aga kui tegeleks siis esmalt peaks lahendama valiku kerge-kiire väikese läbisõiduga ratta ja raske-aeglase suure läbisõiduga ratta vahel vastavalt vajadusele. Kui kõiki häid omadusi tahta, siis tuleb muid energiaallikaid kasutada.
Mul MP2 mootoril ei andnud juhtme ühenduskoht hästi kontakti ja seetõttu läks peale täisgaas
Päris hull ikka, alati peab valmis olema aku juhet mootorist väljatõmbama.
Keegi ei soovinud ev-poweri tellimusele kaasa lüüa. Tellisin rohkem elemente siis. Tuleb vist 30ah 72v lifepo4 aku 20ah asemel. siis on ka ehk voolu rohkem (90A 6,4KW continous, 10,8KW 150A peak.).
Hakkan kõnniteel 100km/h sõitma
Maidor Ma olen ka neid kaste vaatamas käinud Jyskis
Mõtlen kui neid oleks 2tk
Keegi sealt muidu tellinud midagi?
Hakka parem mootorratta raami peale endale ehitama selliste võimsuste juures. Kõik see kasvatab metsikult ratta kaalu. Lisaks ohutus. Mootorrattal raamil on sul kõik vajalik olemas( kere piisavalt tugev, laiemad rehvid ning võimsad pidurid). Lisaks käigukast. Jalgrattaga küll tore 100kmh ilmselt, aga ära sa end lõpuks tapad sellega.
Mõtlen kui neid oleks 2tk
Keegi sealt muidu tellinud midagi?
Tallinnas ehitati üks crystalyte mootoriga ratas. Rohkem infot hetkel pole.
Kindlasti on cristalyte üks parimaid mootoreid üldse.
Mootorratast ei pea kohe ehitama, vaja on downhilli raam ja jupid võtta, siis ei lähe midagi väga laiali.
Lappan seda huvitavat teemat juba mitmendat korda.
On huvi tekkinud!
Mul hetkel üks rattaraam + kaks motikaraami (mini mopeed ja karpatõ (mingi delta analoog)
Mõtlen, et võiks suvel ühe masina ehitada, küsimus on muidugi kui võimast masinat ma tahan.
Vabandage, kui vähe rumalalt küsin-arvan
Kas mini-mopeedi raamil mingeid eelisi/puudusi on ? Mõtlen, et see rataste diameeter on väike, kasulik-kahjulik?
Kellelgi head linki on soovitada, kust baastõdesid või mõned näited õpetustest võiks leida ?
Läbivus ja maxkiirused ei ole ilmselt esialgu olulised
Üldised tõed on, et suurema läbimõõduga rattad on väiksema veeretakistusega, kuid samas suurema õhutakistusega. Suurem ratas triigib puhtalt läbimõõdu tõttu rohkem tee ebatasasusi ära.
Teine teema on rehvi laius ja õhusurve. Kitsas kõvaks pumbatud rehv on vähima veeretakistusega, samas ei tööta see amortisaatorina praktiliselt üldse. Elektriratas on tavarattaga võrreldes väga raskem see aga kitsastele rehvidele ja kergetele velgedele ei meeldi.
Isiklikult eelistaks sellises küsimuses kvaliteetset maastikuratta, transpordiratta või sõjaväeratta raami, millele saaks tugevad 26" jooksud ja laiad vähese mustriga rehvid alla ajada. Midagi balloon-bike laadset (googleda seda). Selline kompromisslahendus.
Ise ka kimpus koguaeg, et millise ratta peaks doonoriks valima.
Kust saab rubustset/tugevat laiade kahvlitega terasratast mõistliku hinnaga?
Kui lai on Eestis kõige laiem 26" pöid? (mõistliku <30€ hinnaga mõtlen).
Mis on max 26" kummi laius mida Eestis müüakse?
DVDRW, ära jää Eesti letikauba juurde kinni oma valikuga. Muidu Schwalbe Big Apple seeria vms oleks see mida mina valiks.
http://www.chainreactioncycles.com/ee/en/s?q=big+apple Seal CRC's on head hinnad ja tuleb samamoodi kiiresti kohale nagu muudest UK netipoodidest.
supervinge rehv, protektor servast serva, eelmine suvi sai sõidetud sellega ja null auku, enne pidevalt sai ikka "snakebite" tagalohvi.
tagapöiaks sai pandud Sunringle mtx39, nüüdseks on see tootmisest maas, aga eks midagi samalaadset soovitaks, pmst rattapoodidest vaatad downhilli sektsiooni
Ise ka kimpus koguaeg, et millise ratta peaks doonoriks valima.
Kust saab rubustset/tugevat laiade kahvlitega terasratast mõistliku hinnaga?
Kui lai on Eestis kõige laiem 26" pöid? (mõistliku <30€ hinnaga mõtlen).
Miks terasraam?
Miks sa arvad, et alla 30 € saab pöia, mis valule vastu ka peab. Midagi teha pole, kui sa tahad, et asi kestaks, siis tuleb ka raha välja käia. Nii lihtne see ongi.
Natuke laiem pöid ja hind kohe >5x? Njah siis tasub ise ikkagi teha.
Aluraam on ju nõrk ja kallis (kaal ~sama)
Terasraami peaks vist ka ise tegema hakkama, tuleb ~10x odavam.
Riskides nüüd ämbrisse astuda, siis terasraamide koha pealt kommenteeriks natuke.. Olles viimasel ajal huvitunud ja silma peal hoidnud arengutel igatlaadi raskemate rataste maailmal - kastiga kaubarattad ja muidu tugevamad kolakad, millega suuri raskusi vedada, siis on jäänud mulje, et need on pea eranditult terasraamidel. Millest jääb mulje, et reaalselt suurt koormust ja rasket elu nägema mõeldud rataste juures alternatiive nagu väga polegi, muidu ju neid kasutataks?
Endal on igapäevasõidukiks hetkel ~25kg terasraamil linnaratas, millele tootja lubab maksimaalseks kandevõimeks 250kg. Liigub küll esialgu kondiaurul. _________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist.
Praegu on hea odav terast kokku osta, vähemalt vanarauas on pikemat aega hinnad all.
Ma ka enne vaatasin hirmuga üle, et palju minu 27 kg kaaluval ALUrattal mõresid on tulnud 1200 km-ga. Veel ei olnud, aga vist tuleb ka rauast tegema, kuna teie jutu järgi alu väga ei kannata ikka.
Tegelikult on nüüd mul 3 varianti, et kas minna Duur-alumiiniumi, titaani või raua peale üle.
Aga ei tea mismoodi need downhilli rattad küll hüpetele vastu peavad...
Aga mis takistab? Kodumaised Liberatorid on ju üldjoontes ka cruiser tüüpi ja on neid e-cruisereid maailmas piisavalt näha olnud. _________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist.
http://www.okidoki.ee/item/3161597/ Peab minema selle ratta Pärnus üle vaatama 221 €kallim kui saksast tellides aga oma silmaga näeb ära millega tegemist.
nunnu, aga keevitavad ju.. Liberatorid on puhas Eestis disainitud ja valmiv raam..
_________________ Foxic is just a simple fox
Tegin tiiru 50Ah aku ja oma koleda käruga. Raskuskese ikka liiga kõrgel ja kaasa vändates võtab ilgelt vibama. Muidu lasta kuni 47km/h GPSi oli parem, kui vastutuult 38km/h. Aku raskus 27kg, ilma raskuseta ei taju käru. Kokkuvõttes ebaõnnestus, sest raskust liialt palju ja kõrgel.
Pilt ka- http://album.ee/node/28668973/50336489
Kahe rattaga käru puhul kardan seda äärekivi asja + tee augud.
10ah elemendid on kohal.
Pakkuda on kuni 22tk
Kui kellelgi huvi siis 14€/tk
10ah 48v aku hinnaks tuleks 224€ (ise ühendan neid 1mm alu plekiga)
Kadaka aku maksab 476€
Tegin tiiru 50Ah aku ja oma koleda käruga. Raskuskese ikka liiga kõrgel ja kaasa vändates võtab ilgelt vibama. Muidu lasta kuni 47km/h GPSi oli parem, kui vastutuult 38km/h. Aku raskus 27kg, ilma raskuseta ei taju käru. Kokkuvõttes ebaõnnestus, sest raskust liialt palju ja kõrgel.
Pilt ka- http://album.ee/node/28668973/50336489
Kas akupakki korralike kinnitustega sinna alla riputada ei õnnestu? Saaks raskuskeskme üksjagu madalamale ja oleks ehk natuke mõnusam. _________________ Foxic is just a simple fox
Käruga on väga hea sõita. Äärekividesse pole siiani sõitnud. Rattad võiks vähe suuremad olla, praegu 16' - kehvemal teel raputaks veidi vähem. Kiiruse suhtes max 30km/h vast proovinud heal teel ja siis ei olnud ka migeid anomaaliaid.
Ma arvan, et see 1 rattaga käru peamine valukoht on ratta kinnitus. ratta suhtes ei tohiks ristipidi lõtkuda. Sealt kindlasti see vibamine tulebki... 2 rattaga ei saa seda juhtuda ja vedruga ühendus annab hea liikuvuse ratta suhtes.
Pange siis juba mootor ka käruratta külge, saate soovi korral oma elektriratta tavarattaks teha, piisab vaid käru eemaldamsiest ja pistiku lahti ühendamisest.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.