praegune kellaaeg 16.08.2025 14:17:42
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
brixxx
Lõuapoolik

|
25.03.2014 00:18:29
Linux Mint 16 programmide installimine |
|
|
Linux Minti on üldiselt sama lihtne kasutada kui Windows. Aga kohutavalt keeruliseks on aetud programmide installimine. Ning Software Manageril on suht vanade versioonidega programmid. Tahtsin täna endale allalaadida Skype ja Spotify. Skype on küll Software Manageril olemas, aga see on hirmus vana versioon. Programmide installimise tõttu on tunne, et lähen Windowsi peale üle.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
25.03.2014 00:21:05
|
|
|
Ok, good luck
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
25.03.2014 00:24:11
|
|
|
Kas keegi aidata ei saa, vähemalt skype ja spotify installimisega?
|
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
25.03.2014 00:59:23
|
|
|
...
viimati muutis number 25.06.2014 23:51:06, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
bitCON
Aeg Maha 2n
|
25.03.2014 01:14:33
|
|
|
skype linuxile näebki ugly välja, see on skype poolne viga
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
25.03.2014 09:12:36
|
|
|
Asi ongi selles, et enamus skype (ja paljude teiste programmide) versiooniuuendusi windowsis on olnud välimuse kohendamine. Linuxis on kombeks, et programmid välimusega ei eputa, välimuse määrab suuresti kasutatav töölaud (mitmes mõttes).
Oleme windowsis küllalt näinud, et iga programm arvab ennast erilise olevat ja leiutab endale mingi napaka arusaamatu kasutajaliidese. Säärane sigrimigri ajab normaalsel inimesel juhtme kokku ja segab töö tegemist. Skype linuxi versiooni tegijad on vähemalt asjast aru saanud ja võtavad asja rahulikult. Versiooninumber on küll väiksem, mis tast ikka kerida kui sisulist uuendust pole. Kuid funktsionaalsus on olemas ja muret pole.
Mis puudutab Spotify'd, siis ise kasutanud pole. Kiire google andis sellise asja: http://ubuntuhandbook.org/index.php/2013/10/install-spotify-client-official-repository-ubuntu-1310/
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
25.03.2014 10:21:11
|
|
|
Ma tegin selle õpetuse järgi https://www.spotify.com/ee/download/previews/. Aga mul teatab, et mul ei ole õigusi /etc/apt/sources.list, tean, et saab õigused määrata, aga ma lootsin on ikka lihtsam variant ka olemas. Kõik muud tegevused on sama mugavaks linuxis tehtud kui Windowsis, aga programmide intallimine on küll aetud nii keeruliseks.
Seega võib intallida Software Manageri alt Skype, netist paremat ja uuemat ikka ei saa. Kas üksikute programmide välimust saab ka korrigeerida?
|
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
25.03.2014 13:00:10
|
|
|
No öelda et linuxis on tarkvara install keeruline, on lõuapoolikut väärt küll. Sinu suhtumine lõhnab trolli järele, soovitan ettevaatlik olla. Muiduigi ei saa kõrvale ka faktist, et sa oled üsna perifeerse tarkvara endale välja valinud.
Kuna ma olen kannatlik inimene, võin ma siin natuke ka lolli mängida ja sulle puust ja punaseks teha. Kui me sinu antud juhised ette võtame, siis need koosnevad jämedalt öeldes kahest osast - anda linuxile kasutada veel üks koht, kust ta oskaks tarkvara leida, ning siis see tarkvara ära installida. Proovi nüüd kaasa mõelda.
# 1. Add this line to your list of repositories by
# editing your /etc/apt/sources.list
deb http://repository.spotify.com stable non-free
Siinkohal on spotifi omad jätnud lahti seletamata, et sources.list on tähtis süsteemifail ja päris lambist seda järelikult muuta ei lubata. Misiganes editori sa muutmiseks kasutad, see on tarvis käivitada adminniõigustes. Windowsi maailmast võiks sulle juba tuttav olla 'run as' käsk? Linuxis on see asi põhjalikumalt läbi mõeldud, juba ammu kasutuses ja algteadmiste hulka kantud.
Kuna mul ei ole täpselt järele proovimiseks minti käepärast, tutvustame sulle peaaegu igal pool kindlasti olemas olevat käsku 'sudo' ja editori 'gedit' Ava terminal ja kirjuta sinna
tsitaat: |
sudo gedit /etc/apt/sources.list |
ja enter. Küsitakse sinu parooli, misjärel avatakse adminniõigustes editor 'gedit' ja selles sources.list fail. Lisa nimetatud rida ja salvesta ära. Imeline!
# 2. If you want to verify the downloaded packages,
# you will need to add our public key
sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys 94558F59
Pärast eelmises punktis tehtud tarkvaraallika lisamist tuleb mintile ka öelde, et ta uut allikat usaldaks ning alati selle dokumente kontrolliks. Selleks tutvustame tarkvarahaldurile (jätkuvalt terminalis) eelpool mainitud käsuga asjassepuutuvat krüptovõtit.
# 3. Run apt-get update
sudo apt-get update
Jätkuvalt terminalis, värskendame tarkvarahalduri mälestusi sellest, kust ja millist tarkvara saadaval on.
# 4. Install spotify!
sudo apt-get install spotify-client
See on nüüd see koht, kus linuxis on tarkvara lihtne installida. Võid installida spotify antud käsuga terminalis, võid ta ka üles otsida Software manageris, maitse asi. Point on selles, et sul ei ole vaja ise midagi alla laadida ega muretseda sellepärast, kas enne pole äkki tarvis installida eeldusaineid nagu .net, qt või mida iganes. Thank you, come again.
brixxx kirjutas: |
Kas üksikute programmide välimust saab ka korrigeerida? |
Suur mees, nupp nokib, uuri ise järele!
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Adebisi
Kreisi kasutaja
|
25.03.2014 13:31:33
|
|
|
Käsitsi sources.list faili kallale minemise asemel võid ka terminali lihtsalt toksida:
sudo add-apt-repository 'deb http://repository.spotify.com stable non-free' |
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
1 :: |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
25.03.2014 13:59:55
|
|
|
kaabakas kirjutas: |
No öelda et linuxis on tarkvara install keeruline, on lõuapoolikut väärt küll. Sinu suhtumine lõhnab trolli järele, soovitan ettevaatlik olla. Muiduigi ei saa kõrvale ka faktist, et sa oled üsna perifeerse tarkvara endale välja valinud.
Kuna ma olen kannatlik inimene, võin ma siin natuke ka lolli mängida ja sulle puust ja punaseks teha. Kui me sinu antud juhised ette võtame, siis need koosnevad jämedalt öeldes kahest osast - anda linuxile kasutada veel üks koht, kust ta oskaks tarkvara leida, ning siis see tarkvara ära installida. Proovi nüüd kaasa mõelda.
# 1. Add this line to your list of repositories by
# editing your /etc/apt/sources.list
deb http://repository.spotify.com stable non-free
Siinkohal on spotifi omad jätnud lahti seletamata, et sources.list on tähtis süsteemifail ja päris lambist seda järelikult muuta ei lubata. Misiganes editori sa muutmiseks kasutad, see on tarvis käivitada adminniõigustes. Windowsi maailmast võiks sulle juba tuttav olla 'run as' käsk? Linuxis on see asi põhjalikumalt läbi mõeldud, juba ammu kasutuses ja algteadmiste hulka kantud.
Kuna mul ei ole täpselt järele proovimiseks minti käepärast, tutvustame sulle peaaegu igal pool kindlasti olemas olevat käsku 'sudo' ja editori 'gedit' Ava terminal ja kirjuta sinna
tsitaat: |
sudo gedit /etc/apt/sources.list |
ja enter. Küsitakse sinu parooli, misjärel avatakse adminniõigustes editor 'gedit' ja selles sources.list fail. Lisa nimetatud rida ja salvesta ära. Imeline!
# 2. If you want to verify the downloaded packages,
# you will need to add our public key
sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys 94558F59
Pärast eelmises punktis tehtud tarkvaraallika lisamist tuleb mintile ka öelde, et ta uut allikat usaldaks ning alati selle dokumente kontrolliks. Selleks tutvustame tarkvarahaldurile (jätkuvalt terminalis) eelpool mainitud käsuga asjassepuutuvat krüptovõtit.
# 3. Run apt-get update
sudo apt-get update
Jätkuvalt terminalis, värskendame tarkvarahalduri mälestusi sellest, kust ja millist tarkvara saadaval on.
# 4. Install spotify!
sudo apt-get install spotify-client
See on nüüd see koht, kus linuxis on tarkvara lihtne installida. Võid installida spotify antud käsuga terminalis, võid ta ka üles otsida Software manageris, maitse asi. Point on selles, et sul ei ole vaja ise midagi alla laadida ega muretseda sellepärast, kas enne pole äkki tarvis installida eeldusaineid nagu .net, qt või mida iganes. Thank you, come again.
Kas üksikute programmide välimust saab ka korrigeerida? |
Suur mees, nupp nokib, uuri ise järele! |
Miks nii kurjalt. Kui oled aastaid Windowsit kasutanud, siis on raske Linuxi peal kohaneda. Mina olen veel mõningaste IT teadmistega, aga eriti raske on neil, kes ainult kasutavad arvutit netis surfamiseks ja emaili kasutamiseks, sel juhul mitte kui keegi seadistab tal kõik ära.
Miks ei või öelda, kas saab üksikute programmide välimust korrigeerida, ootan ainult vastus, kas jah või ei, ega ma ei küsi kuidas korrigeerida.
Õhtul katsetan sinu õpetuste järgi installimist, siis annan täpsemat tagasisidet. Ilmselt pean ma ära harjuma programmide installimisega linuxis, siis muutub see platform väga heaks.
viimati muutis brixxx 25.03.2014 18:12:59, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Skorzeny
HV kasutaja
|
25.03.2014 18:10:36
|
|
|
Miks nii kurjalt. Kui oled aastaid Windowsit kasutanud, siis on raske Linuxi peal kohaneda. Mina olen veel mõningaste IT teadmistega, aga eriti raske on neil, kes ainult kasutavad arvutit netis surfamiseks ja emaili kasutamiseks, sel juhul mitte kui keegi seadistab tal kõik ära.
Miks ei või öelda, kas saab üksikute programmide välimust korrigeerida, ootan ainult vastus, kas jah või ei, ega ma ei küsi kuidas korrigeerida.
Õhtul katsetan sinu õpetuste järgi installimist, siis annan täpsemat tagasi sidet. Ilmselt pean ma ära harjuma programmide installimisega linuxis, siis muutub see platform väga heaks. |
Tglt on täpselt vastupidi.Windooza-kogemused vaat et segavad,
Hakkad toimetama justkui windooza all, kuigi asi käib hoopis teistmoodi.Ja proge install on linuxi poolel palju-palju lihtsam.Lisad ühe korra repod ära ja ...
ja ongi kõik.Pärast anlt installid - mida vaja.
Ja kui kasutad mõnda rolling distro't, siis pole enne midagi vaja ...
kuniks uue arvuti ostad.Nii et kui oled Mint'i kasutaja, äkki proovid siis LMDE'd - too on rolling nimelt.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
30.03.2014 22:38:21
|
|
|
Õhtul katsetan sinu õpetuste järgi installimist, siis annan täpsemat tagasisidet. Ilmselt pean ma ära harjuma programmide installimisega linuxis, siis muutub see platform väga heaks. |
No aga kasuta siis oma IT-teadmisi, internet on infot täis, Google'isse otsingufraas sisse ja ongi vastus käes! Ega Linux ongi teistsugune ja selles mõttes oled väga tubli, et otsustasid midagi muud peale Windowsi kasutada. Aga see eeldab ka oma eelnevate sissekulunud tegevuste mõningat unustamist, sest Linuxi all käivad asjad veidi teistmoodi kui Windowsis. Kas see on parem või halvem, eks see on igaühe enda otsustada, aga nüüd tuleb sul igatahes veidi ümber harjuda. Kui asi käpas, siis oled hiljem Windowsi puhul kimpus, et "kuidas kurat ma seda nüüd installima pean".
Ega me siin siis nüüd nii kurjad ka pole, lihtsalt anname sulle motivatsiooni veidi ise internetis ringi surfata ning vahelduseks ka ise infot otsida. Loomulikult, kui sul on mingi küsimus, siis alati tasub siit ka nõu küsida; mul isiklikult on väga huvitav su teemasid lugeda
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
31.03.2014 09:24:03
|
|
|
Mul teema tegelikult lahendatud. Aga installimisega on siiski igavene jant, sest alati tuleb netist juhend otsida ilma ei saa, veidi tüütu selles suhtes. Laadisin ükspäev endale xamppi peale ning siiani ei ole pihta saanud, kus see xamppi kaust on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
31.03.2014 09:42:54
|
|
|
XAMPP'i peale vägistamise asemel oleks võinud tarkvarahaldurist XAMPP'i komponendid paigaldada ja oleks ilmselt lihtsam olnud. Paigaldada oleks vaja Apache veebiserver, php tugi Apache'le, Mysql andmebaas ja phpmyadmin. Sellega oleks ilmselt sinu vajadused kaetud.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
31.03.2014 11:02:38
|
|
|
Fukiku kirjutas: |
XAMPP'i peale vägistamise asemel oleks võinud tarkvarahaldurist XAMPP'i komponendid paigaldada ja oleks ilmselt lihtsam olnud. Paigaldada oleks vaja Apache veebiserver, php tugi Apache'le, Mysql andmebaas ja phpmyadmin. Sellega oleks ilmselt sinu vajadused kaetud. |
Jah ma uurisin seda, aga tundus mõttetu PHP, Apachet ja MySQL eraldi installida, XAMPPis kõik ühes komplektis. Igatahes XAMPP töötab mul, aga ma ei ole lihtsalt veel leidnud kausta, kus see arvutis on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
31.03.2014 11:21:17
|
|
|
Vot see ongi see koht, kus sa pead oma mõtteviisi muutma. Nende asjade "eraldi" installimine tähendas kolme linnukest tarkvarahalduris ja mõnda minutit ootamist, kuni asjad netist automaagiliselt alla tõmmatakse ja paigaldatakse. Lisaks garanteerid sa pakihalduri kaudu paigaldades selle, et asjad töötavad ja ühilduvad ülejäänud paigaldatud tarkvaraga normaalselt. Samuti sikutatakse alla kohe kõik sõltuvused ehk tarkvarapaketid mida ka vaja on, et kogu kompott toimiks.
Minumeelest on Debianil põhinevate distrote (Mint seal hulgas) kõige tugevam külg just see, et neil on väga hea pakihaldur, millega ei ole pea kunagi probleeme, kui sa just ise teadlikult lollusi ei tee. Igal juhul peaks sul alati olema meeles, et linuxis tarkvara paigaldamisel, et:
1) Proovi otsida ja paigaldada pakihalduri kaudu - kõige lihtsam, valutum, lollikindlam - jalgratta leiutamine pole mõttekas
2) Kui pakihalduris pole või seal pakutav ei sobi mingil objektiivsel põhjusel (lubamatult vana versioon), siis ürita leida oma distrole sobivate pakkidega update server, mis pakihaldurisse lisada või äärmisel juhul pakid ise installimiseks - guugelda "tarkvaranimi distronimi"
3) Kui seda võimalust pole, hakka jalgratast leiutama, st tõmba alla lähtekood ja ürita asi ise kokku kompileerida või käsitsi installida või mida iganes.
PS. pakihalduri kaudu paigaldatud softi versiooniuuendus on jälle kaks klõpsu ja mõned minutid ootamist ja kogu operatsioonisüsteem ja paigaldatud tarkvara on viimasel versioonil. Käsitsi installitud kraamiga sul sellist mugavust kindlasti pole
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
31.03.2014 12:54:38
|
|
|
Ma lihtsalt väga ei usalda installida alla eraldi PHP, Apache, MySQL ja phpAdmin, siis arvan, et kõik ei pruugi õigesti töötada kui installida xampp või wamp, kus on kõik punktid olemas. See jääb pigem minu mõttelaadi taha, teisi tarkvarasid üritan küll saada Software Managerist, aga xamppi komponentide suhtes olen skeptiline kuna ma äkki ei oska neid kokku komplekteerida. Kuna mul on isegi Windowsi all olnud probleeme, kuidas tööle saada xampp ja wamp, aga nüüdseks olen harjunud xampiga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
31.03.2014 15:03:55
|
|
|
Ma lihtsalt väga ei usalda installida alla eraldi PHP, Apache, MySQL ja phpAdmin, siis arvan, et kõik ei pruugi õigesti töötada... |
Just täpselt siin ongi erinevus Windowsiga - kõiki neid pakette hallatakse (st kohandatakse distrole, kompileeritakse just selle distro peal ja testitakse koostööd distro teiste pakettidega - mitte ainult xampp-i või wamppi kuuluvate pakettidega) selle ühe distro poolt. Kui sa installid distro repositooriumist Apache'i, siis võid olla kindel, et ta töötab sealtsamast installitud PHP, mysql-i ja kõigi muude repositooriumis olevate pakettidega.
Probleeme on üliharva ja tõsised vead parandatakse kiiresti. Lisaks toimub turvaaukude avastamisel kiiresti paranduste avaldamine ja kogu paigaldatud tarkvarakomplekti turvaaugud saad lapitud paari klõpsuga tarkvarahalduris või paari käsuga terminalis (sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade) - ilma ise mitte midagi otsimata, veebis tuhnimata ja rakenduste kodulehti jälgimata.
Sedasi eraldi paigaldatud installikatega oled sama hädas nagu Windowsis - kui on mõni teek süsteemis puudu, pead seda eraldi paigaldama, pead jälgima turvauuenduste avaldamist ja neid siis eraldi paigaldama. Praegu sa jätad kasutamata peamised Linuxi eelised, mis Windowsis puuduvad.
Kui tõepoolest vahel harva distro ametlikus repos olev kraam ei taha koostööd teha ja distro poolt lahendust välja ei pakuta, lähevad käiku Fukiku nimetatud varustsenaariumid.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
31.03.2014 23:03:09
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Ma lihtsalt väga ei usalda installida alla eraldi PHP, Apache, MySQL ja phpAdmin, siis arvan, et kõik ei pruugi õigesti töötada... |
Just täpselt siin ongi erinevus Windowsiga - kõiki neid pakette hallatakse (st kohandatakse distrole, kompileeritakse just selle distro peal ja testitakse koostööd distro teiste pakettidega - mitte ainult xampp-i või wamppi kuuluvate pakettidega) selle ühe distro poolt. Kui sa installid distro repositooriumist Apache'i, siis võid olla kindel, et ta töötab sealtsamast installitud PHP, mysql-i ja kõigi muude repositooriumis olevate pakettidega.
Probleeme on üliharva ja tõsised vead parandatakse kiiresti. Lisaks toimub turvaaukude avastamisel kiiresti paranduste avaldamine ja kogu paigaldatud tarkvarakomplekti turvaaugud saad lapitud paari klõpsuga tarkvarahalduris või paari käsuga terminalis (sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade) - ilma ise mitte midagi otsimata, veebis tuhnimata ja rakenduste kodulehti jälgimata.
Sedasi eraldi paigaldatud installikatega oled sama hädas nagu Windowsis - kui on mõni teek süsteemis puudu, pead seda eraldi paigaldama, pead jälgima turvauuenduste avaldamist ja neid siis eraldi paigaldama. Praegu sa jätad kasutamata peamised Linuxi eelised, mis Windowsis puuduvad.
Kui tõepoolest vahel harva distro ametlikus repos olev kraam ei taha koostööd teha ja distro poolt lahendust välja ei pakuta, lähevad käiku Fukiku nimetatud varustsenaariumid. |
Okei, kasutan seda varianti, et installin Software Manageris kõik punktid eraldi.
Ei ole see installimine Linuxis midagi parem kui Windowsis, vähemalt Windowsis pole mul kungi juhtunud, et ei leia PHP kausta üles. Olen netist infot otsinud, aga ei leia midagi. Kus võiks olla PHP kaust?
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
01.04.2014 09:55:27
|
|
|
Mida sa php kausta all mõtled? php.ini asukoht? Apache documentroot? Binary asukoht? Linuxis on need enamasti kõik erineva koha peal. standardne asukoht seadustusele on /etc/php5/apache2/php.ini ja documentroot /var/www/html, aga kui läbi ussi m-i mingi asja peale panid, siis võivad need muidugi ka kuskil mujal olla.
Proovi natuke käsureaga sina peale saada, siis on elu lihtsam. Kui sul pole aimugi, kus näiteks php.ini fail asub, saad selle asukoha üles leida umbes nii find / -type f -name php.ini -print
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
01.04.2014 10:03:32
|
|
|
Ma otsin dokumendi kausta, kuhu saab panna programmeerimise failid. Käsurealt läksin sudo käsuga etc kausta, aga sealt ei leidnud midagi. Igatahes Apache töötas. Ma panin Apache, PHP, MySQL ja PhpMyAdmini Software Manageris peale.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
01.04.2014 10:10:58
|
|
|
Vaikimisi DocumentRoot on Apache'l tõenäoliselt /var/www. Vaikimisi on see ainult ruudule ligipääsetav ja seal ruuduna oma arendusasju majandada ei ole hea praktika. Lihtne variant oleks Apache userdir sisse lülitada ja seal toimetada. Juhiseid selleks võid vaadata näiteks siit: http://www.unixmen.com/how-to-enable-userdir/ Pärast seadistamist teed oma kodukataloogi alamkataloogi public_html ja seal olevad failid on ligipääsetavad aadressil http://sinuserver/~sinukasutajanimi/
Loomulikult võib ka Apache konfi kallale minna ja DocumentRoot'i konfida kuhu iganes, aga see nõuab juba natuke rohkem arusaamist, kuidas asjad Linuxi maailmas käivad. Võime muidugi ka sellest rääkida, kui huvi on.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
01.04.2014 17:07:30
|
|
|
Aeg on vast see teema lukku panna, kaua me siin teeme seda teleturgu.
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Skorzeny
HV kasutaja
|
01.04.2014 18:18:00
|
|
|
Ei ole see installimine Linuxis midagi parem kui Windowsis, vähemalt Windowsis pole mul kungi juhtunud, et ei leia PHP kausta üles. Olen netist infot otsinud, aga ei leia midagi. Kus võiks olla PHP kaust? |
Vata, selles see installimise vahe ongi, et mingit taolist kausta ei ole sul linuxi all vaja.
Elik siis, sa üritad raudse järjekindlusega toimetada linuxi all, nagu oleks see windooza ja oled kole pahane, et linux ei ole windooza,
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
01.04.2014 21:22:49
|
|
|
Skorzeny kirjutas: |
Ei ole see installimine Linuxis midagi parem kui Windowsis, vähemalt Windowsis pole mul kungi juhtunud, et ei leia PHP kausta üles. Olen netist infot otsinud, aga ei leia midagi. Kus võiks olla PHP kaust? |
Vata, selles see installimise vahe ongi, et mingit taolist kausta ei ole sul linuxi all vaja.
Elik siis, sa üritad raudse järjekindlusega toimetada linuxi all, nagu oleks see windooza ja oled kole pahane, et linux ei ole windooza,  |
Teeb ju vihaseks kui eile tahtsin just hakkada PHPs programmeerida ja jääb asi ainult selle taha, et ei leia kausta üles, kuhu panna PHP programmeerimise failid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|