Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  BAD SECTORITE EEMALDAMINE märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 24.03.2014 16:56:32 BAD SECTORITE EEMALDAMINE vasta tsitaadiga

Kas teab keegi soovitada softi,mis parandaks bad sectorid kettalt ?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
A.S.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.03.2014 17:00:20 vasta tsitaadiga

Neid ei ole võimalik eemaldada/parandada, kõige paremal juhul ketas ise (SMART) suudab need ringi mappida kui reservi veel on.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 24.03.2014 17:03:22 vasta tsitaadiga

A.S. kirjutas:
Neid ei ole võimalik eemaldada/parandada, kõige paremal juhul ketas ise (SMART) suudab need ringi mappida kui reservi veel on.

Reservi on ikka..hdd regenerator näitab,et 77% on ok,kuid sealt edasi on pahandusi palju.
Muidu elaks üle tegelikult,kuid tüütuks teeb asjaolu,et bootimisel peab F1 pressima,et edasi saaks.

Moment tagasi tehtud pilt.Soft on hullanud juba 23 tundi icon_smile.gif

viimati muutis mcjaaxon 24.03.2014 17:08:06, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 15
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 24.03.2014 17:05:02 vasta tsitaadiga

Teedki selle 77% peale partitsiooni, ketta lõpu jätad kasutamata. Ei sobi?
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 24.03.2014 17:11:41 vasta tsitaadiga

A.S. kirjutas:
Teedki selle 77% peale partitsiooni, ketta lõpu jätad kasutamata. Ei sobi?

Usun,et sobib ikka.
Kas teine osa delete'da.. F1 jama ette ei tohiks tulla?

A.S.
HV Guru

sõnum 24.03.2014 17:13:52 vasta tsitaadiga

Kui ketta tagumise vigase osa peale jätad partitsiooni tegemata, siis ei tohiks probleemi olla. Midagi "kustutada" pole sul seal ju midagi? Kui, siis vaid tagapool asuv partitsioon.
Aga selle F1 jama kohta ei oska esialgu midagi arvata, et millest see tuleb.
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 24.03.2014 17:30:50 vasta tsitaadiga

Selline ketas tuleks välja vahetada. Pigem varem kui hiljem ta lendab koos andmetega...

thumbs_up.gif

Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 24.03.2014 17:42:44 vasta tsitaadiga

Lase nullidega üle ja vaata mis juhtub. Kogemus on siiski näidanud, et bad sectoritega kettast kauaks elulooma pole ja see saatuslik hetk tabab tavaliselt kõige ebasobivamal hetkel.
Aga kui niisama mängida-katsetada tahad, siis anna minna. Lihtsalt tee backuppe võimalikult tihti.
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 24.03.2014 17:48:54 vasta tsitaadiga

Andrus Luht kirjutas:
Selline ketas tuleks välja vahetada. Pigem varem kui hiljem ta lendab koos andmetega...

thumbs_up.gif

Ära ole nii optimistlik midagi, kui vigaste sektorite arv on mingi kindel suurus ja see arv ei suurene, siis ei lenda see ketas niisama lihtsalt mitte kusagile. icon_smile.gif
-----------------------
Endal on käigus läpparites spetsiaalselt mitu taolist ketast katsetusel, kus siis kutu on kas esimene pool v6i tagumine pool kettast ja siis partitsioon on tehtud sellele tervele kettaosale ning ülejäänud osa kettast ei kasuta.
Ja pole neist ketastest veel ükski l6pilkult maha surnud. Ja töötamist kontrollivad aeg-ajalt nii HD Tune kui Aomei.

PS: Praegugi kirjutan läpparist, millel taoline 500GB mahuga ketas k6hus, kus ketta esimene pool on rivist väljas ja nagu näed, töötab täiesti edukalt.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 24.03.2014 18:24:17 vasta tsitaadiga

mcjaaxon kirjutas:
Muidu elaks üle tegelikult,kuid tüütuks teeb asjaolu,et bootimisel peab F1 pressima,et edasi saaks.

See F1 nõue tuleneb arvatavasti SMART'i infost ja siis ei aita kahjuks sind ka partide ringi kabetamine.

Eks igal ühel ole omad hobid ja rõõmud aga nagu Andrus juba ütles, siis selline pooletoobine ketas oleks ikkagi mõistlik välja vahetada.

viimati muutis warwas 24.03.2014 18:25:58, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 24.03.2014 18:24:43 vasta tsitaadiga

tahanteada, sul on iga asja kohta oma arvamus ning enamasti on see risti vastupidi enamuse teiste arvamusega. Tore ja las jääb!

thumbs_up.gif

Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 24.03.2014 19:23:50 vasta tsitaadiga

F 1 on küll jah selle s.m.a.r.t. 'i pärast,kuid pole hullu väga..ketas on 2.5 tolline ja plaanin seda kasutada edaspidiselt tv-l usb kaudu lastele multikate jaoks icon_smile.gif
Nii see ketas tundub toimivat ilma probedeta ja vähemalt ses mõttes,et f1 pole ju vaja toksida icon_wink.gif
Tänud vastanutele..

Auron
HV Guru
Auron

sõnum 24.03.2014 20:07:01 vasta tsitaadiga

Ma koukisin kunagi ammu ehk mingi 5+ aastat tagasi ühest läpakast bääde täis ketta välja ja lasin samuti HDD regeneratoriga üle - suutis ära recoverdada ja ketas töötab siiani. Samas on päris hea hulk neid kettaid läbi käind kus ka hulgi bäde olnud ja eks mõne ajapärast on paljud ka koostöö lõpetand. Ehk siis kui leiab käputäie bad'e ja ära recoverib siis pole vägahullu aga see üle 2000 on juba päris palju.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
RPG16
HV Guru
RPG16

sõnum 24.03.2014 20:09:58 vasta tsitaadiga

Arvestades, kui vähe uus ketas tänapäeval maksab, siis on tegu pigem laiba mõnitamisega.
Kommentaarid: 203 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 3 :: 166
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 24.03.2014 20:48:30 vasta tsitaadiga

Kui rahalisest küljest läheneda, siis tasub ka arvestada, mitme masina ketastest ikkagi jutt käib. Mul on majapidamises 5 läpparit ning k6igile uue ketta ostmine tähendaks a 150euri suurust väljaminekut. icon_wink.gif Aga kui näiteks 500GB kettal on mingi 100GB piirkond "maas", siis saab temast 400GB suurusega väga hästi edasitöötava ketta. icon_cool.gif

Ainus asi, k6vasti aega peab olema, et kas HD Tunega v6i siis Aomei-ga teha Full Skänne, et siis määrata katkine piirkond ja terve piirkond.
Viimasel ajal eelistan isegi juba Aomei-d rohkem, kuna temaga saab ka partatsioonide kaupa analüüsi teha, mitte ainult tervele kettale korraga, nagu HD Tune teeb.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 24.03.2014 21:03:20 vasta tsitaadiga

mcjaaxon kirjutas:

Data Lifeguard Diagnostic for Windows, kasuta täielikku ülekirjutamist, tee korduvaid kontrolle kõvakettale, kui kõik vigaseg sektorid kaovad võid kõvakettast edasi kasutada, kui ei, siis viska see kõvaketas minema.

mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 24.03.2014 22:58:48 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
mcjaaxon kirjutas:

Data Lifeguard Diagnostic for Windows, kasuta täielikku ülekirjutamist, tee korduvaid kontrolle kõvakettale, kui kõik vigaseg sektorid kaovad võid kõvakettast edasi kasutada, kui ei, siis viska see kõvaketas minema.

Tänud icon_smile.gif
Teen nii.

beer_yum.gif

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 25.03.2014 10:05:38 vasta tsitaadiga

mcjaaxon kirjutas:
Marie kirjutas:
mcjaaxon kirjutas:

Tänud icon_smile.gif
Teen nii.

beer_yum.gif

Ära liialt unista icon_smile.gif - füüsilisi Bad sektoreid ei kaota keegi kettalt, need ainult maskeeritakse ning igasugu nutikam Full Skänn oskab need taas siis uuesti üles leida. "Ära kaotada" saab ainult n-ö "tarkvaralised Bad sektorid". Ehk siis midagi on kunagi "valesti arvutatud - genereeritud" vms. juhuslik jama. Aga sellised sektorid kaovad tavaliselt ka ketta uuestiformaatimise käigus ja alles jäävad siis füüsiliselt vigased sektorid.
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 25.03.2014 10:37:48 vasta tsitaadiga

Nu loogish, et ärakraabitud plattereid softiga ei paranda icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 25.03.2014 13:55:05 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
mcjaaxon kirjutas:
Marie kirjutas:
mcjaaxon kirjutas:

Tänud icon_smile.gif
Teen nii.

beer_yum.gif

Ära liialt unista icon_smile.gif - füüsilisi Bad sektoreid ei kaota keegi kettalt, need ainult maskeeritakse ning igasugu nutikam Full Skänn oskab need taas siis uuesti üles leida. "Ära kaotada" saab ainult n-ö "tarkvaralised Bad sektorid". Ehk siis midagi on kunagi "valesti arvutatud - genereeritud" vms. juhuslik jama. Aga sellised sektorid kaovad tavaliselt ka ketta uuestiformaatimise käigus ja alles jäävad siis füüsiliselt vigased sektorid.

Ei unista icon_wink.gif

Ketast on formatitud küll,kuid tundubki viga olevat tegusam ja jääb ketas multikate jaoks,kuniks rammu veel jagub icon_smile.gif

HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 29.03.2014 20:08:16 vasta tsitaadiga

Natuke teisest kandist: F1 vastu äkki aitaks BIOSi sätete ülevaatamine? A'la "stop on error" "Keyboard only" peale sättida või SMART BIOSist välja lülitada.
Ketta enda jälgimiseks soovitaks kasvõi smartmontoolsi, selle Winni porti annab ilusasti teenusena kasutada. Saad nii regulaarselt ketta seisundist aru andma panna kui isegi SMARTi teste kaivitama.

mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 30.03.2014 22:27:06 vasta tsitaadiga

HacaX kirjutas:
Natuke teisest kandist: F1 vastu äkki aitaks BIOSi sätete ülevaatamine? A'la "stop on error" "Keyboard only" peale sättida või SMART BIOSist välja lülitada.
Ketta enda jälgimiseks soovitaks kasvõi smartmontoolsi, selle Winni porti annab ilusasti teenusena kasutada. Saad nii regulaarselt ketta seisundist aru andma panna kui isegi SMARTi teste kaivitama.

Ma läksin kergemat teed.
Ketas läks lastele TV'sse icon_smile.gif -täis laste kraami.
Kusjuures tegin siiski kettale täis ruumi vabaks ning las siis üllatab mind,kui tited suure kisaga tulevad,et enam ei lähe multikad käima.

Tänud vastanutele.

pruuli555
Kreisi kasutaja
pruuli555

sõnum 16.04.2014 13:57:53 vasta tsitaadiga

võibolla natuke teisest vallast kuid küsin siiski siin sest plaanis pole bad sektorit mitte eemaldada vaid nn välja lõigata.

hiljuti juhtus midagi läpagaga. kuna see toimus öösel siis ei oska öelda mis juhtus. kõik ülejäänd toimib kenasti kuid ketta smart annab errori ja kuskil on ka 1 bad sector.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=606789&highlight=

kuna kõrval kettana ja karbis toimib ilusti siis pigem tahaks teada mismoodi ma saaksin selle bad sektoriga koha kõvakettalt välja partitsioneerida.

ise mõtlesin ,et 1 partitsioon enne bad sektorit ja teine pärast, ehk siis pean tegema kolm partitsiooni millest esimese ja viimase võtan kasutusele ja keskmist ei formaadigi. aga hetkel jään nägu oskuste hätta kuidas see bad sektor defineerida mitmenda mega juures või kus ta on icon_biggrin.gif

ja teine asi millest ma ka peale pikemat googeldamist täpselt pijhta ei saa on see raw read error rate. olen kettale teinud päevaste vahetega teste ja koguaeg on sama tulemus. tahaksin kasutada seda data kettana. kui saaks selle bad sektori välja formaatida.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.04.2014 14:37:34 vasta tsitaadiga

pruuli555 kirjutas:
võibolla natuke teisest vallast kuid küsin siiski siin sest plaanis pole bad sektorit mitte eemaldada vaid nn välja lõigata.

hiljuti juhtus midagi läpagaga. kuna see toimus öösel siis ei oska öelda mis juhtus. kõik ülejäänd toimib kenasti kuid ketta smart annab errori ja kuskil on ka 1 bad sector.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=606789&highlight=

kuna kõrval kettana ja karbis toimib ilusti siis pigem tahaks teada mismoodi ma saaksin selle bad sektoriga koha kõvakettalt välja partitsioneerida.

ise mõtlesin ,et 1 partitsioon enne bad sektorit ja teine pärast, ehk siis pean tegema kolm partitsiooni millest esimese ja viimase võtan kasutusele ja keskmist ei formaadigi. aga hetkel jään nägu oskuste hätta kuidas see bad sektor defineerida mitmenda mega juures või kus ta on icon_biggrin.gif

ja teine asi millest ma ka peale pikemat googeldamist täpselt pijhta ei saa on see raw read error rate. olen kettale teinud päevaste vahetega teste ja koguaeg on sama tulemus. tahaksin kasutada seda data kettana. kui saaks selle bad sektori välja formaatida.

HD Tune Full Skänniga näed ju ära kus piirkonnas see "katkine piirkond" asub.
Ja siis vastavalt soovile, maitsele, icon_cool.gif teedki sellest eestpoole või tahapoole uue töötava pardi ja selle katkise pardi olemasolu unustad lihtsalt ära. icon_cool.gif
Endal oli viimati näpus läppari ketas, oli 250GB ja mille lõpp-osa oli nässus, sellest siis sai tehtud 150GB mahuga töötav ketas.
Ning siis samamoodi vaatasin HD Tune Full skänniga ära, et kusmaani on ketas veel korras ja kusmaalt enam mitte. Ja see ketas on siis tagavara-kettaks, millega saab siis üht-koma teist katsetada, kui on vajadus.
tagasi üles
pruuli555
Kreisi kasutaja
pruuli555

sõnum 16.04.2014 19:32:39 vasta tsitaadiga

põhimõtteliselt see hd full skänn näitab ainult ühte bad sektorit. ma juurdlesin seda pilti seal ja ja nägin et 1 plokk on 190 mega. seega ma saan ju suht täpselt selle bäd sectori välja lõigata tehes 3 partitsiooni ning jättes keskmise formaatimatta ehk siis seda nn ei ole. kas see toimiks? või siis teen kolm ja kustutan keskmise ära. point pigem selles et kui mingi data kirjutamine käsil siis see bad sektorile ei juhuks jääma. hetkel plaanis see ketas läpparisse panna dvd draivi asemele. ja kõrvalkettana ei ole ta ka pidevalt kasutuses.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  BAD SECTORITE EEMALDAMINE mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.