Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
24.03.2014 16:56:32
BAD SECTORITE EEMALDAMINE |
|
|
Kas teab keegi soovitada softi,mis parandaks bad sectorid kettalt ?
_________________ Ma olen telekas. |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
24.03.2014 17:00:20
|
|
|
Neid ei ole võimalik eemaldada/parandada, kõige paremal juhul ketas ise (SMART) suudab need ringi mappida kui reservi veel on.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
24.03.2014 17:03:22
|
|
|
A.S. kirjutas: |
Neid ei ole võimalik eemaldada/parandada, kõige paremal juhul ketas ise (SMART) suudab need ringi mappida kui reservi veel on. |
Reservi on ikka..hdd regenerator näitab,et 77% on ok,kuid sealt edasi on pahandusi palju.
Muidu elaks üle tegelikult,kuid tüütuks teeb asjaolu,et bootimisel peab F1 pressima,et edasi saaks.
Moment tagasi tehtud pilt.Soft on hullanud juba 23 tundi
_________________ Ma olen telekas.
viimati muutis mcjaaxon 24.03.2014 17:08:06, muudetud 1 kord |
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
24.03.2014 17:05:02
|
|
|
Teedki selle 77% peale partitsiooni, ketta lõpu jätad kasutamata. Ei sobi?
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
24.03.2014 17:11:41
|
|
|
A.S. kirjutas: |
Teedki selle 77% peale partitsiooni, ketta lõpu jätad kasutamata. Ei sobi? |
Usun,et sobib ikka.
Kas teine osa delete'da.. F1 jama ette ei tohiks tulla?
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
24.03.2014 17:13:52
|
|
|
Kui ketta tagumise vigase osa peale jätad partitsiooni tegemata, siis ei tohiks probleemi olla. Midagi "kustutada" pole sul seal ju midagi? Kui, siis vaid tagapool asuv partitsioon.
Aga selle F1 jama kohta ei oska esialgu midagi arvata, et millest see tuleb.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
24.03.2014 17:42:44
|
|
|
Lase nullidega üle ja vaata mis juhtub. Kogemus on siiski näidanud, et bad sectoritega kettast kauaks elulooma pole ja see saatuslik hetk tabab tavaliselt kõige ebasobivamal hetkel.
Aga kui niisama mängida-katsetada tahad, siis anna minna. Lihtsalt tee backuppe võimalikult tihti.
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.03.2014 17:48:54
|
|
|
Andrus Luht kirjutas: |
Selline ketas tuleks välja vahetada. Pigem varem kui hiljem ta lendab koos andmetega...
 |
Ära ole nii optimistlik midagi, kui vigaste sektorite arv on mingi kindel suurus ja see arv ei suurene, siis ei lenda see ketas niisama lihtsalt mitte kusagile.
-----------------------
Endal on käigus läpparites spetsiaalselt mitu taolist ketast katsetusel, kus siis kutu on kas esimene pool v6i tagumine pool kettast ja siis partitsioon on tehtud sellele tervele kettaosale ning ülejäänud osa kettast ei kasuta.
Ja pole neist ketastest veel ükski l6pilkult maha surnud. Ja töötamist kontrollivad aeg-ajalt nii HD Tune kui Aomei.
PS: Praegugi kirjutan läpparist, millel taoline 500GB mahuga ketas k6hus, kus ketta esimene pool on rivist väljas ja nagu näed, töötab täiesti edukalt.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
24.03.2014 18:24:17
|
|
|
mcjaaxon kirjutas: |
Muidu elaks üle tegelikult,kuid tüütuks teeb asjaolu,et bootimisel peab F1 pressima,et edasi saaks. |
See F1 nõue tuleneb arvatavasti SMART'i infost ja siis ei aita kahjuks sind ka partide ringi kabetamine.
Eks igal ühel ole omad hobid ja rõõmud aga nagu Andrus juba ütles, siis selline pooletoobine ketas oleks ikkagi mõistlik välja vahetada.
viimati muutis warwas 24.03.2014 18:25:58, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
3 :: |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
24.03.2014 19:23:50
|
|
|
F 1 on küll jah selle s.m.a.r.t. 'i pärast,kuid pole hullu väga..ketas on 2.5 tolline ja plaanin seda kasutada edaspidiselt tv-l usb kaudu lastele multikate jaoks
Nii see ketas tundub toimivat ilma probedeta ja vähemalt ses mõttes,et f1 pole ju vaja toksida
Tänud vastanutele..
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
24.03.2014 20:07:01
|
|
|
Ma koukisin kunagi ammu ehk mingi 5+ aastat tagasi ühest läpakast bääde täis ketta välja ja lasin samuti HDD regeneratoriga üle - suutis ära recoverdada ja ketas töötab siiani. Samas on päris hea hulk neid kettaid läbi käind kus ka hulgi bäde olnud ja eks mõne ajapärast on paljud ka koostöö lõpetand. Ehk siis kui leiab käputäie bad'e ja ära recoverib siis pole vägahullu aga see üle 2000 on juba päris palju.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
24.03.2014 20:09:58
|
|
|
Arvestades, kui vähe uus ketas tänapäeval maksab, siis on tegu pigem laiba mõnitamisega.
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
3 :: |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.03.2014 20:48:30
|
|
|
Kui rahalisest küljest läheneda, siis tasub ka arvestada, mitme masina ketastest ikkagi jutt käib. Mul on majapidamises 5 läpparit ning k6igile uue ketta ostmine tähendaks a 150euri suurust väljaminekut. Aga kui näiteks 500GB kettal on mingi 100GB piirkond "maas", siis saab temast 400GB suurusega väga hästi edasitöötava ketta.
Ainus asi, k6vasti aega peab olema, et kas HD Tunega v6i siis Aomei-ga teha Full Skänne, et siis määrata katkine piirkond ja terve piirkond.
Viimasel ajal eelistan isegi juba Aomei-d rohkem, kuna temaga saab ka partatsioonide kaupa analüüsi teha, mitte ainult tervele kettale korraga, nagu HD Tune teeb.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
24.03.2014 22:58:48
|
|
|
Marie kirjutas: |
Kas teab keegi soovitada softi,mis parandaks bad sectorid kettalt ? |
Data Lifeguard Diagnostic for Windows, kasuta täielikku ülekirjutamist, tee korduvaid kontrolle kõvakettale, kui kõik vigaseg sektorid kaovad võid kõvakettast edasi kasutada, kui ei, siis viska see kõvaketas minema. |
Tänud
Teen nii.
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.03.2014 10:05:38
|
|
|
Data Lifeguard Diagnostic for Windows, kasuta täielikku ülekirjutamist, tee korduvaid kontrolle kõvakettale, kui kõik vigaseg sektorid kaovad võid kõvakettast edasi kasutada, kui ei, siis viska see kõvaketas minema. |
Tänud
Teen nii.
 |
Ära liialt unista - füüsilisi Bad sektoreid ei kaota keegi kettalt, need ainult maskeeritakse ning igasugu nutikam Full Skänn oskab need taas siis uuesti üles leida. "Ära kaotada" saab ainult n-ö "tarkvaralised Bad sektorid". Ehk siis midagi on kunagi "valesti arvutatud - genereeritud" vms. juhuslik jama. Aga sellised sektorid kaovad tavaliselt ka ketta uuestiformaatimise käigus ja alles jäävad siis füüsiliselt vigased sektorid.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
25.03.2014 10:37:48
|
|
|
Nu loogish, et ärakraabitud plattereid softiga ei paranda
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
25.03.2014 13:55:05
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Tänud
Teen nii.
 |
Ära liialt unista - füüsilisi Bad sektoreid ei kaota keegi kettalt, need ainult maskeeritakse ning igasugu nutikam Full Skänn oskab need taas siis uuesti üles leida. "Ära kaotada" saab ainult n-ö "tarkvaralised Bad sektorid". Ehk siis midagi on kunagi "valesti arvutatud - genereeritud" vms. juhuslik jama. Aga sellised sektorid kaovad tavaliselt ka ketta uuestiformaatimise käigus ja alles jäävad siis füüsiliselt vigased sektorid. |
Ei unista
Ketast on formatitud küll,kuid tundubki viga olevat tegusam ja jääb ketas multikate jaoks,kuniks rammu veel jagub
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
29.03.2014 20:08:16
|
|
|
Natuke teisest kandist: F1 vastu äkki aitaks BIOSi sätete ülevaatamine? A'la "stop on error" "Keyboard only" peale sättida või SMART BIOSist välja lülitada.
Ketta enda jälgimiseks soovitaks kasvõi smartmontoolsi, selle Winni porti annab ilusasti teenusena kasutada. Saad nii regulaarselt ketta seisundist aru andma panna kui isegi SMARTi teste kaivitama.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
30.03.2014 22:27:06
|
|
|
HacaX kirjutas: |
Natuke teisest kandist: F1 vastu äkki aitaks BIOSi sätete ülevaatamine? A'la "stop on error" "Keyboard only" peale sättida või SMART BIOSist välja lülitada.
Ketta enda jälgimiseks soovitaks kasvõi smartmontoolsi, selle Winni porti annab ilusasti teenusena kasutada. Saad nii regulaarselt ketta seisundist aru andma panna kui isegi SMARTi teste kaivitama. |
Ma läksin kergemat teed.
Ketas läks lastele TV'sse -täis laste kraami.
Kusjuures tegin siiski kettale täis ruumi vabaks ning las siis üllatab mind,kui tited suure kisaga tulevad,et enam ei lähe multikad käima.
Tänud vastanutele.
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
16.04.2014 13:57:53
|
|
|
võibolla natuke teisest vallast kuid küsin siiski siin sest plaanis pole bad sektorit mitte eemaldada vaid nn välja lõigata.
hiljuti juhtus midagi läpagaga. kuna see toimus öösel siis ei oska öelda mis juhtus. kõik ülejäänd toimib kenasti kuid ketta smart annab errori ja kuskil on ka 1 bad sector.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=606789&highlight=
kuna kõrval kettana ja karbis toimib ilusti siis pigem tahaks teada mismoodi ma saaksin selle bad sektoriga koha kõvakettalt välja partitsioneerida.
ise mõtlesin ,et 1 partitsioon enne bad sektorit ja teine pärast, ehk siis pean tegema kolm partitsiooni millest esimese ja viimase võtan kasutusele ja keskmist ei formaadigi. aga hetkel jään nägu oskuste hätta kuidas see bad sektor defineerida mitmenda mega juures või kus ta on
ja teine asi millest ma ka peale pikemat googeldamist täpselt pijhta ei saa on see raw read error rate. olen kettale teinud päevaste vahetega teste ja koguaeg on sama tulemus. tahaksin kasutada seda data kettana. kui saaks selle bad sektori välja formaatida.
_________________ BatRat |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.04.2014 14:37:34
|
|
|
pruuli555 kirjutas: |
võibolla natuke teisest vallast kuid küsin siiski siin sest plaanis pole bad sektorit mitte eemaldada vaid nn välja lõigata.
hiljuti juhtus midagi läpagaga. kuna see toimus öösel siis ei oska öelda mis juhtus. kõik ülejäänd toimib kenasti kuid ketta smart annab errori ja kuskil on ka 1 bad sector.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=606789&highlight=
kuna kõrval kettana ja karbis toimib ilusti siis pigem tahaks teada mismoodi ma saaksin selle bad sektoriga koha kõvakettalt välja partitsioneerida.
ise mõtlesin ,et 1 partitsioon enne bad sektorit ja teine pärast, ehk siis pean tegema kolm partitsiooni millest esimese ja viimase võtan kasutusele ja keskmist ei formaadigi. aga hetkel jään nägu oskuste hätta kuidas see bad sektor defineerida mitmenda mega juures või kus ta on
ja teine asi millest ma ka peale pikemat googeldamist täpselt pijhta ei saa on see raw read error rate. olen kettale teinud päevaste vahetega teste ja koguaeg on sama tulemus. tahaksin kasutada seda data kettana. kui saaks selle bad sektori välja formaatida. |
HD Tune Full Skänniga näed ju ära kus piirkonnas see "katkine piirkond" asub.
Ja siis vastavalt soovile, maitsele, teedki sellest eestpoole või tahapoole uue töötava pardi ja selle katkise pardi olemasolu unustad lihtsalt ära.
Endal oli viimati näpus läppari ketas, oli 250GB ja mille lõpp-osa oli nässus, sellest siis sai tehtud 150GB mahuga töötav ketas.
Ning siis samamoodi vaatasin HD Tune Full skänniga ära, et kusmaani on ketas veel korras ja kusmaalt enam mitte. Ja see ketas on siis tagavara-kettaks, millega saab siis üht-koma teist katsetada, kui on vajadus.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
16.04.2014 19:32:39
|
|
|
põhimõtteliselt see hd full skänn näitab ainult ühte bad sektorit. ma juurdlesin seda pilti seal ja ja nägin et 1 plokk on 190 mega. seega ma saan ju suht täpselt selle bäd sectori välja lõigata tehes 3 partitsiooni ning jättes keskmise formaatimatta ehk siis seda nn ei ole. kas see toimiks? või siis teen kolm ja kustutan keskmise ära. point pigem selles et kui mingi data kirjutamine käsil siis see bad sektorile ei juhuks jääma. hetkel plaanis see ketas läpparisse panna dvd draivi asemele. ja kõrvalkettana ei ole ta ka pidevalt kasutuses.
_________________ BatRat |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|