28.02.2014 21:16:24
Z2300 Satelliit - Võimalik remontida?
Tervitus!
Mul on üks Z2300 komplekt. Väga vatti saanud pole. Va. üks sünnipäev
Peale vähe karmimat mürtsutamist järgmine päev avastasin et vasak satelliit ei tööta enam. Parempoolne ja supakas töötab korralikult. Supakas vastupidiselt aukudesse proovimine jne.. Tulemust ei anna. Testisin ära, kõlarisse tuleb vool sisse. Aga täiesti vaikus. Kardan, et on ilmselt läbi?
Kas läbiläinud kõlarit on võimalik korda teha? 2.5" 40w kõlarit pole eriti mujalt leida ka, kui käis mõte läbi, et sisu ära vahetada.
Mul oli ka täna sama asi, sai seda arvutitaga olevat ühendust keeratud ja näpitud ning siis hakkas uuesti tööle, pane muusika mängima ja liiguta teda seal taga, äkki vahepeal teeb häält - järelikult kõlar terve.
edit: Samas ei ole tõenäoline kui otsad ära vahetasid ja ikka sama kõlar tumm, nevermind
Aga viitsiksid sa testida korra kui sa supaka taga viskad näiteks vasaku paremasse auku, kas teeb heli? Mul täiesti vaikus, ei tee mudides ja möllates ka heli.
Pole iial näinud 2,5" 40W valjuhääldit. Kataloogides ka ei ole.
Minu samast klassist (3") on 5W ja 4Ohm, ostes oli kõlari korpusel kiri 100W, võim andis välja max 6 W.
See on niinimetetud PMPO võimsus ehk siis suvaline laestvõetud suurus. Inimestele meeldivad ilusad suured numbrid, eks neid siis seepärast igale poole peale joonistataksegi.
Valjuhääldajale endale keegi muidugi sellist absurdsust peale ei kirjuta, kõlarile vaid kirjutatakse, seega polegi võimalik sellist valjuhääldit näha.
Nitrosnail, selle video pealt saab teada vaid seda, et kõlari sees on valjuhääldi, aga seda teab iga inimene tavaliselt ka ilma videot vaatamata.
Kui sa aga selle kõlari laiali oled lammutanud, anna otse valjuhääldi klemmidele ~1.5V hetkeks peale (mõni pisike AA/AAA aku või paterei kodus ikka on, kasvõi teleri puldi sees). Kui klõpsu teeb, on valjuhääldi korras, viga juhtmes/pistikus.
Andsin klemmidele voolu. Klõpsu ei teinud. Kõlar läbi lastud jah? Kust ma saaks samasuguse sisu, et korda teha?
E: Noortehnikus on 2,5" olemas . Ühe takistus 4Oomi, teisel 8. Praegusel 8. Mis vahe nendel on? Ja noortehniku omal on märgitud RMS 8W,
Z2300 märgitud 40w mis pole reaalne, mul tekkis siis küsimus palju see Z2300 satelliit siis tegelikult olla võib?
viimati muutis Nitrosnail 13.03.2014 22:25:11, muudetud 1 kord
Järgmine küsimus siis, et kui ma viskan selle noortehniku 8vatise sisse, kas kuidagi on tunda vahet 8 ja 12 vatisel? On mõistlik tegu, või tasuks leida ikkagi 12vatine samasugune?
Edit2: Oot stopp! Esimest korda proovisin voolu anda otse klemmidele. Andsin. Oligi vaikus. Süda ei jätnud rahule ja proovisin uuesti, seekord ukerdasin juhtmetega sügavamale, päris kõlari ligi vastu neid juhtmeid mis lähevad klemmidele. Ja teeb häält!
Ehk siis tinutused kuskilt lahti..
Enne andsin valgel plaadil olevatele tinutatud kohtadele voolu. Ei toiminud. Teine kord andsin nendele juhtmetele mis valjuhääldi sees on, siis toimis. Tinutus on korras. Nagu pildilt näed, siis teisel pool seda "plaati" seestpoolt vaadatuna on juhtmed kleebitud mingi pruuni möginaga, ja viga peitubki selles. Läheneda ei oska sellele probleemile kuidagi Mõtlesin algul sellist trikki, et pisikese kruvika ajaks nt kuumaks tsäksiga ja siis suruks juhtmeid vastu plaati rohkem tagasi
Tähendab, katki pole mitte sealt, kus must kaabel läbi kõlari plastist korpuse sisse tuleb, vaid probleemsed on valjuhääldi (membraani) küljes olevad peened sukad/vuntsid/juhtmed? Siis on juba veidi keerulisem, aga teoreetiliselt võib siiski parandatav olla. Kui sa muidugi ise seal midagi torkima hakkad, siis võib mõne aja pärast loomulikult ka mitteparandatav olla.
Probleemsed kohad on need siin. Kuna oranži juhtme pealt prõksutab ilusti, teisel pool plaati tinutuste pealt mitte. Tundub jah, et see "liim" vist ei hoia neid kõlari keskmest tulevaid juhtmeid vastu plaati ilusti..
Surusin pisu jõuga lihtsalt oranže juhtmeid praegu vastu plaati rohkem. Prõksutab teiselt poolt klemmidelt ka nüüd, aga mitte nii hästi vist, või mulle lihtsalt tundus.. Dunno
Ka ma mitte ei näe ülemisel pildil külma joodist, just selle punase täpiga klemmil? näita sellele tinutuskolbi ja võimalusel pane tina juurde. Kui endal jootekolbi pole, siis mine kuhugi töökotta.
Originaalis vuntsiotsad needitakse (mõneljuhul valtsitakse) klemmliidule ja väljaspoolt tinutatakse neetimise koht üle. Vähese tina korral kipub sealt oksüdeeruma.
Membraani küljes olevad otsad on oksüdeerumisese vastu ülevärvitud.
Korrektsem oleks muidugi kontakt lahti kangutada, puhastada ja ühendada uuesti. Iseasi kas keegi seda nii väiksel vajuhääldil tegema hakkab. Seda vist ainult wooferitel tehakse.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.