Graafiliselt on mäng hästi lahendatud ja üsna mängitav, puudu jääb sisust ja erinevatest võimalustest. Hetkel on nii, et kui oled murdepunkti saavutand ja oma küla heaolu kindlustand muutub asi ebahuvitavaks. Loodetavasti tulevikus arendatakse midagi Dwarf Fortress stiilis kus küsimus ei ole kas sa kaotad vaid millal ja kuidas Parim moment oli siiani mängus kui hard raskusastmel pühkis üle küla tornaado, hävitades oma teel 3 elumaja ja sellest metsast kust tahtsin taimi korjata jättis järele lagendiku.
Loodab jah, et ajapikku tuleb palju huvitavat juurde. Selles tegelt ei kahtlegi, sest kui sellise mängu tegi piiratud vahenditega valmis üks ainus tüüp põhimõtteliselt, siis nüüd, kui korralikum finants taga ning ma modimisvõimalused nagu ma aru saan, siis "sky's the limit".
Proovisin ka asja ära, mängisin kõige raskema tasemega 32 aastat (hard, harsh ja õnnetused sees). Kui kergemaga mängida, kipub igavaks kujunema. Alguses sai hoo nii sisse, et sai kogu linna ümburs ressursidest puhtaks tehtud ja toiduks kasutatud ainult kütte ja korjajaid. Hiljem ehitasin mined ja quarry. Lisaks veel kivist majad, korralikud tööriistad, riided.
Igale perele oma maja, kool, market, trading post, town hall jne. Kõigil happiness ja health põhjas. Ainuke probleem on see, et kuidagi ei tule rahvast juurde. Kui alguses alustasin 12 inimesega, siis kuskil 10 aastaga sai 12-st 25 inimest ja nüüd püsib 30 ringis, osad surevad ära, osad sünnivad. Väga raske on töökohti ära täita, enamustes hoonetes on mul ainult 1-2 töölist, kuna inimesi kuskilt juurde ei tule. Väga kummaline, kuidas seda 600 inimese achivementi nii teha saab.
IceUul, maju peab olema rohkem, kui peresi ja selle peale peab mõtlema juba ammu enne seda, kui seis on 25/0/0. mingi hetk tulevad nomadid, kui townhall olemas. peab lihtsalt ootama. soovitan veel osta trading postist viljaseemneid, et siis põldu teha. metsamajndusega puhtalt kaua ei ela.
IceUul, maju peab olema rohkem, kui peresi ja selle peale peab mõtlema juba ammu enne seda, kui seis on 25/0/0. mingi hetk tulevad nomadid, kui townhall olemas. peab lihtsalt ootama. soovitan veel osta trading postist viljaseemneid, et siis põldu teha. metsamajndusega puhtalt kaua ei ela.
Ok, sain viimaks aru mis viga. Kui elanikud saavad 40 aastaseks, siis nad lapsi enam saada ei taha. Paraku alguses alustad noorte inimestega, kui alguses piisavalt kiirelt maju püsti ei pane, siis rahvaarv hakkab väga aeglaselt kasvama, sest sünde ja surmasid on enam vähem sama palju ja esimene põlvkond ei saanud piisavalt järglasi.
Ok, kirjutan mis tegin siis:
1. uus mäng. Tegin alguses kohe 20 puust maja, rahva arv tõusis kiirelt 50-ni. Paraku unustasin selle, et 50 inimest söövad ka tunduvalt rohkem, kui ma toota jõuaks, vaatamata sellele, et sain valmis tohutu huniku toitu tootvaid ettevõtteid, kuhjasid ahnemad/kiiremad elanikud kõik vähesed toidu varud enda majja ja peale
seda kuskil aasta jooksul suri enamus inimesi nälga, kellest enamik olid lapsed. Lõpetasin aasta 15 vanuriga. Lapsi tuli suht vähe juurde järgmiste aastatega, sain viimaks 20 inimest täis. Siis tekkis uus probleem, kuna rahvas kasvas piisavalt aeglaselt, siis polnud mul rahvast, et täita ära kõiki 20 maja, oleks täiesti piisanud 10-st majast, kuna ei olnud südand hakata maju lammutama, siis jätsin nad alles. Paraku kolisid kõik lahku elama ja lapsi enam teha ei tahtnud, paraku 20 eraldi puust maja vajab rohkem kütet, kui ma toota suutsin sellise väikse rahva arvu juures ja enamik inimesi jäi külma kätte talveks, tervis halvenes ja inimesed hakksid ära surema. Lõpuks jäi alles umbes 10 inimest, kellest vaevu piisas toidu tootmiseks. Suht ära nullis edaspidised arenguvõimalused.
2. Uus katse: seekord alustasin natuke rahulikumalt ja kohe alguses hakkasin majade kõrvalt toitu tootvaid ettevõtteid looma, majad said seekord kivist ehitatud, peavad paremini sooja ja eriti kütet ei kulu. Sain natuke aeglasema tempoga 50 inimest täis, hetkel on 50 inimest ka elus, aga toitu napib. Ma ei tea mis teema on, aga toitu saab korralikult ainult korjamisest, küttimisest ja kalastamisest. Ehitasin omale ka paar suurt põldu kuhu külvasin ube ja kõrvitsat, ei tundu eriti toitev olema. Lisaks on asi külmas kliimas või millegis muus, aga viljapuud ei taha üldse toodangut anda, proovisin kasvatada nii pirni kui pähkleid, kahe esimese aasta toodang jäi väga madalaks. Lisaks on probleem kanadega, ehitasin omale suure aia kanade kasvatamiseks, aga kanad paraku ei kasva, aed tühi, ühtegi kana pole. Kas asi külmas talves, mingi bug või teen ise midagi valesti?
Mul läks ka paar mängu kohe metsa, aga nüüd jookseb 50+ inimest, sööki on 20 000, kütet 700, puid 700, heaolud on põhjas, kirkud asjad loodud, kõik toimib, igavaks muutub vaikselt
Majad ehitage alati marketi ümber, viljapõllud kuhugi mujale ja tasub suuri teha + normaalselt rahvast peale, siis jõuavad ära ka korjata. _________________ Web3 | ERC721A
Mul läks ka paar mängu kohe metsa, aga nüüd jookseb 50+ inimest, sööki on 20 000, kütet 700, puid 700, heaolud on põhjas, kirkud asjad loodud, kõik toimib, igavaks muutub vaikselt
Majad ehitage alati marketi ümber, viljapõllud kuhugi mujale ja tasub suuri teha + normaalselt rahvast peale, siis jõuavad ära ka korjata.
Endal õnnestus teise katsega linn toimima saada, nüüd on asi tõusuteel 100+ inimest.. tornaadodega on lahe kakelda, tulekahjusid ka olnud, aga mingeid konkreetseid haiguseid veel näinud pole.
Ehitage kindlasti oma küla keskele kaev, veelparem kui mitu tükki. Mul läks üks maja põlema, kedagi ei huvitanud, askeldasid edasi, põles kogu küla koos 100 elanikuga ära Samas ei tea, kas kaevud aidanud oleks, kuna jõgi pidavat ka kustutamiseks piisama, küll aga mitte ühegi prioriteediga ei hakanud keegi kustutama.
IMHO kõige tähtsam on see, et buumiaegadel oleks piisavalt maju kuhu uusi peresi ära mahutada, muidu pärast jääb elanikkond vanaks ja uut järelkasvu praktiliselt ei tulegi. Edasi tuleb kõik muu - toit(kindlasti mitmekesine), küttepuud, tööriided. Kindlasti mitte ehitada enne 40 aastat mingeid kaevandusi kuna need teevad inimesed õnnetuks ning kui sa saad sinna tööle panna vaid 5 inimest siis tootlikust pole üldse ollagi, vähemalt minul pole olnud. Kindlasti on hea nipp rahva arvu suurendamiseks ka ehitada vajalikud ehitised, et nomaadid tahaksid külaga liituda, neid oli vist 3 - tradepoint, market ja city hall
Kurat küll, kõik sujus kuni hetkeni mil lihtsalt kevadel suri pool elanikonnast nälga ära ja ongi peetis kogu see fucking üritus...
Ma ei saa aru mis see jama on mis elanike tervise alla kisub? Haigla olemas, herbide maja olemas, alkoholi ei saa toota sest vapsee ei saa aru mis nende fruit puudega on, need nagu vapsee ei kanna vilja ja mingit ämbliku märki näitab seal.
Loomi pidada ei saa sest ütleb et working is disabled here, wtf noh... 2 kalurimaja on, 8 kutti töötavad igapäev, siis 2 jahimaja on, ja ikka on vähe kuradi rahvale ... _________________
Gunnar19, kas mitte ulukid, ravimtaimed ning muu söödav kraam metsa ei teki. Sul puudub ju igasugune mets ning ravimikorv on täiesti tühi, kuna korjata pole midagi.
Iga hoone näitab sulle ju ära, milliseid tooteid ta sisaldab ning millises koguses. Kalamestel on hoone mõjuala kui hoonel klikid, samuti on mõjuala hoonel, mis istutab ning raiub metsamaterjali.
Rikkalikuks ravimisaagiks soovitan jahimehed, ravimikorjajad ning marjulised koondada ikka hoone lähedusse, mis metsa istutab.
Kui saak jääb enne talve saabumist korjamata, siis on võimalik igal põllul eraldi määrata palju töölisi valitud põllul töötab (sama puuviljadega).
Alati on võimalik saak korjata ka käsitsi selleks korraldusi andes.
Rõivad on samuti vajalikud, et rahvastik, kes töötab linnast kaugemal ära ei külmuks enne koju saabumist.
Mina selles linnas elada ei tahaks, see läks ikka täitsa metsapoole Ma proovin uuesti.
Esimene linn läheb ikka aiataha.
Mõtlesin jah et millega need herbalistid seal tegelevad, koguaeg on tulemus 0. Alkot ka nagu linnas saada polnud, et nende tegevus pani kukalt kratsima.
Tänud info eest ja proovin seekord natuke edukama "village" teha _________________
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.