28.02.2014 15:12:17
Bitcoiniturg Mt. Gox kuulutas välja pankroti
Krüptoraha Bitcoinidega äritsev turg Mt. Gox kuulutas täna välja pankroti. Uudise tegi teatavaks firma advokaat Tokyos peetud pressikonverentsil. Konverentsi käigus teatati, et firma on hetkel võlgu üle 6,5 miljardi Jaapani jeeni ehk ca. 46 miljonit eurot.
See bitcoini teema oleks võinud saada tõeliselst asjalikuks maksevahendiks, kuid mulle tundub nüüd, et see mull on nüüd juba nii suureks läinud, et läheb kohe pauguga lõhki. Ega ikka nii ei saa, et teed raha mittemillestki ja siis oledki rikas, see on igasuguste tõdede vastu. Esimesed jah saavad, aga viimased ainult maksavad. Praegu liitudes, oleksid tõenäoliselt juba viimane.
Kinnitamata andmed ütlevad, et mt goxi walletites on veel 400k+ BTC-d _________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
Eks ta natuke karm õppetund ole. Bitcoinil on oluline raha omadus, mida lepaleherahal pole, nimelt õige raha on võltsimatu. See tähendab seda, et bailout on praktiliselt võimatu. Isegi kui riigid tahaksid bitcoini hoiuseid hüvitada siis on see peaaegu võimatu. Trükkida (võltsida) neid asemele ei saa, mis tähendab et ainus võimalus on see 850 kBTC turult kokku osta. Ehk siis paarisaja miljoni dollari vääruses bitcoinide taastamine võib (kümneid) miljardeid dollareid maksma minna.
Ehk siis õppetunniks on see et kui annad varanduse võõrastesse kätesse, siis sinu varandus ongi võõrastes kätes.
Eks ta natuke karm õppetund ole. Bitcoinil on oluline raha omadus, mida lepaleherahal pole, nimelt õige raha on võltsimatu. See tähendab seda, et bailout on praktiliselt võimatu. Isegi kui riigid tahaksid bitcoini hoiuseid hüvitada siis on see peaaegu võimatu. Trükkida (võltsida) neid asemele ei saa, mis tähendab et ainus võimalus on see 850 kBTC turult kokku osta. Ehk siis paarisaja miljoni dollari vääruses bitcoinide taastamine võib (kümneid) miljardeid dollareid maksma minna.
Ehk siis õppetunniks on see et kui annad varanduse võõrastesse kätesse, siis sinu varandus ongi võõrastes kätes.
Aga ei saa ju seda kokku osta mida reaalselt ju olemas pole.
Kulda saad kokku osta ja käes hoida, bitcoin on ju reaalselt ainult ju matemaatiline arvutusvalem, mitte tükk metalli.
Nii, et keegi sai valemiga väga rikkaks ning keegi jääb lihtsalt oma rahast ilma.
Kulda saad kokku osta ja käes hoida, bitcoin on ju reaalselt ainult ju matemaatiline arvutusvalem, mitte tükk metalli.
Nii, et keegi sai valemiga väga rikkaks ning keegi jääb lihtsalt oma rahast ilma.
enamus kulla ostmisi (eriti suuremaid) on samuti tükk paberit mis Sulle lihtsalt antakse, et vot seal ja seal on Sul nii palju kulda hoiul
enamus kulla ostmisi (eriti suuremaid) on samuti tükk paberit mis Sulle lihtsalt antakse, et vot seal ja seal on Sul nii palju kulda hoiul
see on ikka täiesti mõttetu, ETFid ja muud loomad mis lihtsalt kulla hinda trackivad, kaevandajate aktsiaid jah veel ostaks
Mina arvan et reaalaine on vägagi reaalne. Matemaatika on ainus asi mis siin ilmas absoluutne ja reaalne on. Kõik muu on kõik teooria ja religioon.
Edit: Igatahes netist on näha, et Mt. Gox süüdistab hetkel usinasti Häkkereid, kes nende serveritesse sisse häkkisid ja siis selle raha "ära viisid".
Nii, et Häkkerid olege nüüd kenad, häkkige uuesti serveritesse ja "tooge raha tagasi".
PS: Kui mina oleks Mt. Gox, siis mina ostaks lohutuseks igale Bitcoin-kahjusaajale mingi odava veini lohutuseks. Ja see vein maksab ka kindlasti rohkem, kui see salapärane Bitconi arvutusvalemi väljamõtlemine.
PS2: Mina isiklikult ütlesin juba eelmise aasta lõpus välja, et Bitcon on ainult niikauaks olemas, kuni keegi "arvutitel juhtme seinast välja tõmbab", siis on süsteem koos ning fännid rahast ilma.
Enam-vähem nüüd nii ka siis läks, kuigi ma ei usu, et Häkkerid "midagi tagasi toovad".
See bitcoini teema oleks võinud saada tõeliselst asjalikuks maksevahendiks, kuid mulle tundub nüüd, et see mull on nüüd juba nii suureks läinud, et läheb kohe pauguga lõhki. Ega ikka nii ei saa, et teed raha mittemillestki ja siis oledki rikas, see on igasuguste tõdede vastu. Esimesed jah saavad, aga viimased ainult maksavad. Praegu liitudes, oleksid tõenäoliselt juba viimane.
Te just seletasite ka praeguse rahandussüsteemi ära. ; )
Leia analoogia, uuri ja voila! _________________ Wannapreneur - Front-End Wizard
Edit: Igatahes netist on näha, et Mt. Gox süüdistab hetkel usinasti Häkkereid, kes nende serveritesse sisse häkkisid ja siis selle raha "ära viisid".
Nii, et Häkkerid olege nüüd kenad, häkkige uuesti serveritesse ja "tooge raha tagasi".
PS: Kui mina oleks Mt. Gox, siis mina ostaks lohutuseks igale Bitcoin-kahjusaajale mingi odava veini lohutuseks. Ja see vein maksab ka kindlasti rohkem, kui see salapärane Bitconi arvutusvalemi väljamõtlemine.
PS2: Mina isiklikult ütlesin juba eelmise aasta lõpus välja, et Bitcon on ainult niikauaks olemas, kuni keegi "arvutitel juhtme seinast välja tõmbab", siis on süsteem koos ning fännid rahast ilma.
Enam-vähem nüüd nii ka siis läks, kuigi ma ei usu, et Häkkerid "midagi tagasi toovad".
Isegi kui bitcoini poleks olemas, siis arvutitel juhtmete seinast tõmbamine kukutaks suhtkoht terve maailma kokku ju
Ma olen bitcoininduses väga roheline, aga küsin siinkohal ära. Nimelt mul mingi nädal-kaks tagasi jooksis arvuti kokku. Peale käivitamist oli bitcoini walletist paraktiliselt kogu seal olnud summa kadunud. Alles oli ainult see, mis alates 19. veebruarist sinna oli laekunud. Sellest polnud ka mingit märki, et seal kunagi midagi oleks olnud või veel vähem sellest, et see oleks kuhugi kantud. Kas see võib kõige sellega kuidagi seotud olla?
Kadunud summa polnud üldsegi suur (ilmselt mingi paari euro väärtuses umbes ja seda ka siis kui selle kurss kõvem oli), aga lihtsalt huvitab.
Reuters on kokku pannud ühe väga hea ja põhjaliku teemakäsitluse. Selles valguses võib küll küsida, et kus olid Bitcoin-mängurite "silmad", enne kui nad oma panuseid tegema tormasid.
(Reuters) - The collapse of Mt. Gox might appear sudden, but bitcoin insiders say its downfall began nearly a year ago as the virtual currency exchange tangled with regulators, split from former business partners and grappled with cyber attacks.
Mt. Gox's fall lays bare the difficulties the bitcoin community faces as it tries to square its freewheeling, libertarian ideals with the rigorous regulation required in financial services and customers' needs for reliable service.
Once the world's biggest bitcoin exchange, Mt. Gox on Friday filed for bankruptcy protection, saying it may have lost nearly half a billion dollars worth of the virtual coins due to hacking into its faulty computer system. How it managed to lose so much so quickly is still unclear.
Ma olen bitcoininduses väga roheline, aga küsin siinkohal ära. Nimelt mul mingi nädal-kaks tagasi jooksis arvuti kokku. Peale käivitamist oli bitcoini walletist paraktiliselt kogu seal olnud summa kadunud. Alles oli ainult see, mis alates 19. veebruarist sinna oli laekunud. Sellest polnud ka mingit märki, et seal kunagi midagi oleks olnud või veel vähem sellest, et see oleks kuhugi kantud. Kas see võib kõige sellega kuidagi seotud olla?
Kadunud summa polnud üldsegi suur (ilmselt mingi paari euro väärtuses umbes ja seda ka siis kui selle kurss kõvem oli), aga lihtsalt huvitab.
Kas wallet on ikka sünkroniseeritud? Kui ei, siis sinu wallet ei tea kõikidest tehingutest veel midagi ja seetõttu võib saldo näit ajast maha (või ajast tagasi) jäänud olla.
Häkkerid, my ass... Kui rohkem kui aasta jooksul oma tarkvaras teadaolevat auku ära ei paranda, samal ajal kui kogu ülejäänud maailm on seda ammu teinud, siis on see ülim lohakus. See on nagu kümmekond aastat tagasi ilma paranduspakettideta Windows XP internetti ühendamine, kui blaster worm parajasti möllab. Andke andeks, aga see süsadmin on kas täielik idioot või kasutas ta seda ise rahade kõrvale kantimiseks. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond.
01.03.2014 11:11:05
Re: Bitcoiniturg Mt. Gox kuulutas välja pankroti
kiip kirjutas:
Krüptoraha Bitcoinidega äritsev turg Mt. Gox kuulutas täna välja pankroti. Uudise tegi teatavaks firma advokaat Tokyos peetud pressikonverentsil. Konverentsi käigus teatati, et firma on hetkel võlgu üle 6,5 miljardi Jaapani jeeni ehk ca. 46 miljonit eurot.
Esiteks on tegu saneerimisavaldusega mitte pankroti väljakuulutamisega. Teiseks ei saa keegi ise pankrotti välja kuulutada ! See on ainult kohtu pädevuses.
On kuidas on tehnilise nimetusega, aga kui tegevust ei toimu, siis sisuliselt tegu pankrotiga. Eestis läinud läbi saneerimine, kui firmal pole olulisi võlgu pankadele. Ilmselt antud juhul on ka pangad võlausaldajad ja pigem nad eeldavad, et tõmbaks joone alla.
Kui koodid leitakse, siis müüakse ilmselt see õhus olev BTC kiiresti maha. Kuna regull puudub, siis antud juhul raha andnud pank esimesel kohal ja saab oma raha ilusti kätte. Kasutaja/kaupleja jääb, aga pika ninaga.
Selles osas pigem lootke, et nii depo kui "varastud" BTC igavesti kuskil avarustes kinni.
Ja siiski ei saa välistada, et osa raha kuskil "backup" kontodel mille paroolid kadunud...
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.