praegune kellaaeg 25.06.2025 18:01:01
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
05.02.2014 12:35:12
Google loovutab USA luurele iga kuu 2000 kasutajakonto andmed |
|
|
link :: ERR Uudised
Google'i raportite kohaselt küsisid Ühendriikide luureametid neilt 2012. aasta II poolaastal 12 999 kasutaja kõiki veebis lenduvaid andmeid, mis tähendab keskmiselt enam kui 2000 kasutajakonto sisu üleandmist iga kuu.
Internetititaanid Google, Microsoft, Facebook, Yahoo, Apple ja LinkedIn on seda teinud vabatahtlikult salajase kohtumääruse alusel, millest nad teatasid esimest korda eile, olles saanud selleks loa USA justiitsministeeriumilt, vahendasid The Economic Times jt.
Kompaniid olid esitanud eelmisel sügise valitsuse vastu hagi, kuna nad ei tohtinud avaldada arve luureametitele loovutatud kasutajakontode sisu kohta. Google'i jt hinnangul kahandasid salastamine ja paljastused riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) tegevuse kohta kompaniide usaldusväärsust klientide silmis.
Möödunud aasta juulist detsembrini pidi Google loovutama 9000 kuni 9999 kasutajakonto sisu. Tegelikke kasutajaid võis olla vähem, sest ühel kasutajal võib olla mitu kontot. Samal ajal on ka võimalik, et üht ja sama kontot kasutab mitu inimest.
Yahoo teatel on kompaniilt 2013. aasta jaanuari algusest kuni juuni lõpuni tellitud üle 30 000 ja alla 30 999 kasutajakonto sisu. Facebook teatas, et neil oli see arv samal ajavahemikul 5000-5999. Apple edastas 2330, Microsofr 15 000-15 999 ja LinkedIn 0-250.
Ettevõtted liigitasid oma raportites eraldi andmed selle kohta, mitu palvet või korraldust olid nad saanud kasutajakontode metaandmete, s.t sisselogimise ja asukoha kohta. Raportite põhjal selgus, et varem tähtsaks kuulutatud metaandmed ei ole luureameteid eriti huvitanud.
Pildil: Google'i peakorter Californias Mountain View's (Foto: AFP/Scanpix)
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
05.02.2014 14:26:55
|
|
|
Loobusin moni aeg tagasi Google teenustest osaliselt just taoliste asjaolude tottu. Jah, YouTube ja Play Store jaoks on konto minimaalse infoga olemas, aga see peaks ka koik olema.
Oma paroole, telefoninumbreid, kontakte, fotosid, faile, kalendrit, bookmarke ja-ma-ei-tea-mida-veel kolmandale osapoolele ei loovuta. Asi on minu jaoks pohimotteline.
Enda pilv pysti ja koik sinna syncitud. Plaanis kasulike napunaidete alla vastav teema teha, kuidas seda teostada ja no. Google monopoli alt valjuda.
edit:
Kirjavead.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
viimati muutis SKG 05.02.2014 15:26:59, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
RFI2y5R
HV vaatleja
|
05.02.2014 15:10:50
|
|
|
SKG kirjutas: |
Loobusin moni aeg tagasi Google teenustest osaliselt just taoliste asjaolude tottu. Jah, YouTube ja Play Store jaoks on konto minimaalse infoga olemas, aga see peaks ka koik olema.
Oma paroole, telefoninumbreid, kontakte, fotosid, faile, kalendrit, bookmarke ja-ma-ei-tea-mida-veel kolmandale osapoolele ei loovuta loovuta. Asi on minu jaoks pohimotteline.
Enda pilv pysti ja koik sinna syncitud. Plaanis kasulike napunaidete alla vastav teema teha, kuidas seda teostada ja no. Google monopoli alt valjuda. |
+1
Tänapäeval on kettaruum nii odav, et pole mõtet kusagile kompanii kätte oma datat anda. Viimane võib iga kell lihtsalt konto lukku panna ja sind andmetele enam mitte ligi lasta:
http://sunpig.com/martin/2011/07/03/google-made-my-son-cry/
Sõprade vahel Friend-2-Friend otseühendustega krüpteeritud RetroShare võrk käima ning asi ants. Darknet email, chat, foorumid ja failide jagamine, mis ei kasuta mingite kolmandate osapoolte servereid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SirVorkars
Kreisi kasutaja

|
05.02.2014 16:06:01
|
|
|
+2
Ootan huviga juba TSI all seda teemat.
Oma paroole, telefoninumbreid, kontakte, fotosid, faile, kalendrit, bookmarke ja-ma-ei-tea-mida-veel kolmandale osapoolele ei loovuta. Asi on minu jaoks pohimotteline.
Enda pilv pysti ja koik sinna syncitud. Plaanis kasulike napunaidete alla vastav teema teha, kuidas seda teostada ja no. Google monopoli alt valjuda.
edit:
Kirjavead. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
05.02.2014 16:19:29
|
|
|
edit:
Kirjavead. |
Mu teada sa ikka loovutad ju kuna su owncloud pandud planet.ee.
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
05.02.2014 16:30:48
|
|
|
ufo56 kirjutas: |
edit:
Kirjavead. |
Mu teada sa ikka loovutad ju kuna su owncloud pandud planet.ee. |
ot: |
Liigutasin juba oma koduse fiiberyhenduse otsa. |
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
05.02.2014 16:34:24
|
|
|
tsitaat: |
Ootan huviga juba TSI all seda teemat.
|
miks? LAMP'i teemasid küll. kuid LAMP masinad pole enam turvalised ja turvalist arvutitehnikat ei tohi eestisse tuua.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
05.02.2014 17:43:51
|
|
|
edit:
Kirjavead. |
seda loeks isegi huviga
|
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
05.02.2014 20:21:46
|
|
|
Mina kah
_________________ AMD VS INTEL |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
05.02.2014 22:09:56
|
|
|
edit:
Kirjavead. |
Sa ise ei peagi loovutama, kõik sinu tuttavad teevad seda sinu eest.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
05.02.2014 23:00:35
|
|
|
Dijital kirjutas: |
edit:
Kirjavead. |
Sa ise ei peagi loovutama, kõik sinu tuttavad teevad seda sinu eest. |
Jah, see on ka üks asi, millest ma aru ei saa.
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
enterprice
HV veteran

|
06.02.2014 13:21:29
|
|
|
Kolisin selle tõttu ka Androidi asemel Jolla ja sailfish peale, enamus androidi rakenduse toimivad kenasti Nüüd vaja veel gmailist kõik asjad mujale ringi viia, päris palju infot on ikka aja jooksul sinna jäetud. Erinevate kontode ümber registreerimine uuele e-postile on paras piin ja ajakulu. Mis mailiteenus võiks gmaili asendada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
06.02.2014 13:31:08
|
|
|
ei maksa mingisse mõttetusse paanikasse sattuda jälle. see kasutajakontodele sisu uurimine küllalt suure tõenäosusega on seotud igasuguste kuritegude, inimeste kadumisjuhtumite jne. asjade uurimisega ja tundub uurimise käigus täiesti loomulik samm, et muuhulgas ka sealt üritatakse kindlaks teha mingeid seoseid, mis võiks aidata juhtumeid lahendada. kui oled selline tavaline inimene ja midagi ebaseaduslikku ei tee, siis ei huvita su konto mitte kedagi.
siin on muidugi ainult üks konks - inimesed ise. ja see on ka põhjus, miks peaks oma andmeid turvama. kui on selline süsteem olemas, et saab niimoodi privaatsetele andmetele ligi, siis varem või hiljem keegi tahab seda kuritarvitada kas isiklikel, ärilistel või millistel põhjustel iganes.
kas kasu, mis tuleb uurimistele kontodele juurdepääsu võimaldamisest kaalub üles kahju, mis tuleb sellest, et keegi kusagil võib süsteemi mittesihipäraselt kasutada... ei tea. arvan, et kui olete mingi röövitud lapse lapsevanem ja mingite google'ilt saadud seoste abil otsitakse röövijad lõpuks üles ja lüüakse eriüksuse poolt mättasse, siis oleks vähemalt teie meelestatus asja vastu suurem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
06.02.2014 13:43:22
|
|
|
dvd vader, Eksid. See nuhukimine on pidev protsess nagu viiruste otsimine windows arvutis või dopingu patuste otsimine spordis.
Mis sest, et sa ei ole miski kontra. aga pidevalt kontrollitakse ega sa ei ole kontraks muutunud või kontrast nakatatud.
Onu Sam'e huvitab väga, mis selle tehnoloogiaga tehakse, mis müüakse väljaspoole nende impeeriumit. Teisi riike ja rahvaid ei usaldata absoluutselt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
iFlop
Kreisi kasutaja

|
06.02.2014 14:07:48
|
|
|
Tavaline email on niigi ebaturvaline ning ega gmail välja vahetamine mõne muu teenusepakkuja vastu ei muuda suurt midagi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
06.02.2014 14:07:59
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
dvd vader, Eksid. See nuhukimine on pidev protsess nagu viiruste otsimine windows arvutis või dopingu patuste otsimine spordis.
Mis sest, et sa ei ole miski kontra. aga pidevalt kontrollitakse ega sa ei ole kontraks muutunud või kontrast nakatatud.
Onu Sam'e huvitab väga, mis selle tehnoloogiaga tehakse, mis müüakse väljaspoole nende impeeriumit. Teisi riike ja rahvaid ei usaldata absoluutselt. |
Aga alati on ju võimalik mobla ja arvuti minema visata ning siis kusagile koopasse elama asuda. Kuigi ka see pole alati turvaline, kuna paar päeva hiljem avastad ümber kooppa hiiliva salakuulaja.
Nii, et paanitsemise asemel tasub teha üks rahustav tee ja siis rahulikult magada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
06.02.2014 14:30:40
|
|
|
olavsu1, need päringud, millest siin uudises jutt käib, need ei ole alalised ja ei rakendu kõigile.
Sarnaseid päringuid on isegi HinnaVaatlus saanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
06.02.2014 14:37:25
|
|
|
Misasja, Tanel edastab mu privade sisu ameeriklastele?
|
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
06.02.2014 14:39:10
|
|
|
tasub teha üks rahustav tee ja siis rahulikult magada.
|
ot: |
Ähh, see soovitus kah ei päde. Viimati oli sel kraamil mingi kasulik efekt ca 15 aastat enne taasiseseisvumist. Korralikku kraami peab rootsist tooma |
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
06.02.2014 14:53:36
|
|
|
Tanel kirjutas: |
 |
EDIT: rääkisin Mikuga, ta pidas silmas Eesti Politsei päringuid petturite kohta
[13:51:23] Tanel Raud: sa ajad segamini ikkagi
[13:51:26] Tanel Raud: üks asi on NSA
[13:51:30] Tanel Raud: mingi kahtlus vms
[13:51:36] Tanel Raud: selliseid me pole saanud
[13:51:44] Tanel Raud: politsei esitab vaid kriminaalasja alusel
[13:51:50] Tanel Raud: kui konkreetne kodanik on alustanud menetluse
[13:51:54] Tanel Raud: ja isik vajab tuvastust
[13:52:17] Tanel Raud: privaatsõnumitele pole mitte kunagi keegi taotlenud ligipääsu ja me ei annaks ka, kuna oleks põhiseadusevastane |
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
06.02.2014 15:13:21
|
|
|
mille peal HV teenus lippab? x86 platvormil? seljuhul pole vaja küsidagi. isekasvatatud opensparc platvormi puhul võibolla hakatakse küsima.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|