Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Telerite üldteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 262, 263, 264 ... 383, 384, 385  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ksuuk
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 01.02.2014 17:29:22 vasta tsitaadiga

ivokas kirjutas:
ksuuk, mul elutoas LG LA660S. Mulle see sobib rohkem.
Meediakeskust asendavad paar välist ketast ja arvutis jookseb serviio.

edit: LG magic remote on üks parimaid pulte, mida olen käes hoidnud.

42LA660S on see mida olen ka mõelnud, maksab 100.- rohkem aga Magic pult on kaasas ja seda olen isegi korra proovinud, täitsa toimis. Häälkäske pole (aga no kes neid ikka kasutab), PIP tuge pole, Elion -i tuge ei ole (kuigi võiks aga Samsung -i diil ei luba). Huvitav kas sellele mudelile ka uus HP -st pärit WebOS, millega uued LG -d tulema hakkavad, lisatakse kunagi? Mingite codec -ga oli vist ka jama? Ja kas see dataleke (info mida vaatad, saadeti LG -le) parandati ära?
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Timo1337
Kreisi kasutaja
Timo1337

sõnum 01.02.2014 18:59:24 vasta tsitaadiga

Ega keegi juhuslikult ei tea, mis teler Tartu Tasku Sony Centeris tagaseinal suht keskel on? 46 tolline peaks to sony teler olema. Käisin täna vaatamas aga unustasin täpsemalt vaadata millega tegu mingi 6nda seeria oma vist. Väga hea pilt oli, kuid teeks veel enne netis taustauuringut kui teise linna tagasi sõidan icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
white13
HV vaatleja

sõnum 01.02.2014 20:13:22 vasta tsitaadiga

Hinda ei mäleta?
Nädal tagasi oli tagaseinas paremal W805, kuid 55 tolline, hind oli 1399.-
Selle peal asetses 9-seeria 55 tolline, mille hind veel kõrgem.

Vasakul pool olevat telekat kahjuks ei mäleta.
Võib-olla on paigutust ka muudetud.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
ksuuk
Kreisi kasutaja

sõnum 02.02.2014 00:42:08 vasta tsitaadiga

welz kirjutas:
Tere spetsialistid!

Ostsin Lg teleka la660S.
Mõned tähelepanekud- küsimused.
Mõne jaoks tähtsusetud probleemid, kuid minu jaoks vajalikud mugavused.
2 tarkvarauuendust tegin kohe ära.
Kasutan üle õhu kinnipüütavat Zuumi.

Kas tänase seisuga on veel mõni uuendus tulnud, mis Su mainitud vigu parandab?

Kas Sul on eraldi digibox või Starman -i moodul - http://www.starman.ee/abikeskus/seadmed/zuumtv-seadmed/moodul
tagasi üles
pundar
HV kasutaja

sõnum 03.02.2014 00:22:10 vasta tsitaadiga

ksuuk kirjutas:
ivokas kirjutas:
Aru ma ei saa.
Läpakas Serviio, LG teler esitab videofaile ilusti koos subtiitritega. Samsung F6400 subtiitreid ei näita.
icon_question.gif

Offtopic, kuidas Samsung F6400 -ga rahul oled? Vaja ka midagi soetada, esialgne valik oli LG LA640S, mis suurem samas teist pulti pole kaasas, Samsungi jällegi SMART on vist etem ja kaks pulti kaasas aga 3D on aktiivne versus LG 3D passiivne? Teisalt jälle LG on puhas 200Hz ja Samsung 120Hz.

Mulle meeldib Samsungi pilt palju rohkem, eriti hämaras vaadates. Kontrastsus on kordades LG omast parem. LG LA640S plussiks võiks tuua parema vaatenurga, kuna kasutab IPS ekraani. Samsungil just vilets vaatenurk kõige suuremaks miinuseks. LED telerite puhul kipubki see nii olema, et kui on hea must, siis on kehva vaatenurk ia kui jälle vaatenurk on hea, siis pilt on selline sinakashall. Kui keegi oskab mõnda mudelit nimetada, kus need omadused on ühes LCD ekraanis, andke teada; Läheksin kohe homme poodi ja ostaksin selle pildinäitaja ära.
Kui tahad telekat, mis iga nurga alt vaadates säilitab hea värvi ja kontrastsuse ning mille musta-valge suhe on ideaalne, siis osta plasma. 2013 aasta Panasonicu mudelid, alates ST seeriast oleks minu soovitus. Elektrikulu muidugi 5X suurem, aga see ka ainuke miinus.
Kommentaarid: 54 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
dex
HV veteran
dex

sõnum 03.02.2014 12:18:32 vasta tsitaadiga

Sama suur plasma vs lcd elektrikulu on 2x suurem
aims
HV kasutaja

sõnum 03.02.2014 12:53:14 vasta tsitaadiga

Ja mis see reaalselt ühes kuus eurodes teeb? Näiteks 50" korral.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 03.02.2014 13:25:41 vasta tsitaadiga

aims, 0€ kui 5min kuus telekat vaadata. Ehk ei tea mille järgi me seda siin arvutama peaks? 1h päevas? 4h päevas? 24h päevas? Kui algandmed sul omal teada, siis suudad vast ise ka arvutada LCD kulu ja selle ca 3-ga pigem korrutada. Või kui armastad peamiselt vaadata jääkarusid lumisel maastikul, korruta 5-ga.
aims
HV kasutaja

sõnum 03.02.2014 13:48:33 vasta tsitaadiga

Ma olen laisk ja ei viitsi ise arvutada. Või ütleme siis nii, et pole algandmeid kuskilt võtta, peale selle, et ma umbes tean palju telekas päevas järel on. Aga huvi pärast võiks ennast kokku võtta, kuskilt pistikupessa käiv elektrikulu monitor sebida ja enda 50ST60 plasma tarbimine ära mõõta. Kuigi ega selle teadmisega midagi peale hakata väga ikka ei ole - telekat nagunii vahetama ei hakka.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 03.02.2014 14:02:58 vasta tsitaadiga

mingi ettekujutuse voolutarbimisest annab teleri manuaal. kui kasvõi odav tarbimist mõõtev jubin käepärast, siis suurusjärgu saab ka konkreetse teleka kohta teada.
edasi on lihtne - tarbimine kw * keskmine kasutusaeg per päev h * 30 * elektri hind (hetkel enamasti 11-12s/kwh).

tagasi üles
nunnu
Kreisi kasutaja
nunnu

sõnum 03.02.2014 15:02:53 vasta tsitaadiga

aims kirjutas:
Ma olen laisk ja ei viitsi ise arvutada. Või ütleme siis nii, et pole algandmeid kuskilt võtta, peale selle, et ma umbes tean palju telekas päevas järel on. Aga huvi pärast võiks ennast kokku võtta, kuskilt pistikupessa käiv elektrikulu monitor sebida ja enda 50ST60 plasma tarbimine ära mõõta. Kuigi ega selle teadmisega midagi peale hakata väga ikka ei ole - telekat nagunii vahetama ei hakka.

Keskeltläbi 6-7 tundi on 42" pana plasma st50 ööpäevas sees. Kulumõõtja järgi tuli kuus elektrihinnaks 6 euri (hoidlasin mõõtja 1 kuu aega teleri ja elioni karbi taga). Seega rusikas silmaauku suhe oleks selline, et 1 tund ööpäevas vaatamist maksab 1 eur kuus. Täpsemaks ei ole viitsinud ajada.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
pundar
HV kasutaja

sõnum 03.02.2014 15:49:34 vasta tsitaadiga

nunnu kirjutas:
aims kirjutas:

Keskeltläbi 6-7 tundi on 42" pana plasma st50 ööpäevas sees. Kulumõõtja järgi tuli kuus elektrihinnaks 6 euri (hoidlasin mõõtja 1 kuu aega teleri ja elioni karbi taga). Seega rusikas silmaauku suhe oleks selline, et 1 tund ööpäevas vaatamist maksab 1 eur kuus. Täpsemaks ei ole viitsinud ajada.

Täitsa tõesed andmed. Plasma voolukulu sõltub ka sellest, mis teleriekraanil parajasti toimub. Õudusfilmi vaadates kulu poole väiksem kui näiteks mäesuusataamist vaadates. LED teleri puhul voolukulu kulu ei sõltu vaadatavast stseenist. Lambid põlevad kogu aeg ühtlaselt, vastavalt sellele, kui palju heledust on peale keeratud. Kallima otsa mudelid suudavad väidetavalt siiski musta tekitamiseks led-tulesid ka välja lülitada. Mul näiteks 39'' LED teler võtab stabiilselt 45 vatti tunnis ja 42'' plasma keskmiselt 220 vatti tunnis. Umbes 5.-€ kuus võtab plasma niisiis rohkem. Selle raha eest ei saa kõrtsist isegi praadi. Paar õlut siiski saab.
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 03.02.2014 16:23:14 vasta tsitaadiga

Võta parem aasta kulu. Ja telekat ei vaheta iga aasta.
Aga mulle meeldib ikkagi plasma thumbs_up.gif

bladerunner
HV Guru

sõnum 03.02.2014 17:32:17 vasta tsitaadiga

Arutu kulutamine pole loomulikult mõistlik, aga juhul kui 5-6€ kuus mõjutab eelarvet selliselt, et selle peale lausa mõtlema peab, siis tuleks oma tulude-kulude struktuur tõsiselt üle vaadata.

Vahetaks ka oma suht isuka plasma LCD vastu välja, ainult et olen korraliku pildiga ära harjunud ja tundub et samaväärse pildi eest peaks niipalju peale maksma, et võit väiksemast elektrikulust annab end pikalt oodata.

humanoid
HV vaatleja

sõnum 03.02.2014 18:24:17 vasta tsitaadiga

aims kirjutas:
Ja mis see reaalselt ühes kuus eurodes teeb? Näiteks 50" korral.

3-4 € kuus rohkem. Kui vaatad telekat ikka keskmise eestlase moodi icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif
See ei ole küll argument, mille pärast panasonicu plasma ostmata jätta, arvestades tema head SD pilti thumbs_up.gif
tagasi üles
aims
HV kasutaja

sõnum 04.02.2014 09:22:13 vasta tsitaadiga

Panasonicu plasma on olemas. Kes veel osta tahab, siis tuleb kiirustada. Sest Pana enam plasmasid ei tooda ja kui laod tühjaks saavad ongi kõik. Äkki õnnestub veel mõni plasma paati meelitada, seda enam, et paari õlle raha pead kuus elektri eest rohkem maksma, et head pilti nautida. Kellele see mõni euro loeb, need vaatavad LCD-d beer_yum.gif
tagasi üles
white13
HV vaatleja

sõnum 04.02.2014 11:18:30 vasta tsitaadiga

Huvitav, miks sama mudeli valge isendi hind langeb, aga musta oma seisab paigal?

Valge - https://www.hinnavaatlus.ee/products/Koduelektroonika/Telerid/327002/
Must - https://www.hinnavaatlus.ee/products/Koduelektroonika/Telerid/316212/

LG 55LA667 / 55LA660
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
Siidiuss
HV vaatleja

sõnum 04.02.2014 16:30:30 vasta tsitaadiga

5 eurot kuus on suur raha. Selle eest saab juba korraliku prae pubis. Plasmal on tegelikult talvekuudel see pluss, et aitab ka tuba kütta. Muidugi kasutegur jääb madalamaks kui soojuspumbal aga on võrdne enamvähem elektriradikaga. Tänapäevatse lcd ja plasmade pildivahet ei tee õieti spetsialistidki. Sisuliselt on see olematu. Lihtne arvutus näitab, et aastas kulus elektrile 60 eurot rohkem plasmaga. 10 aastaga juba 600 eurot mis on keskmise korraliku lcd teleka hind juba icon_lol.gif plasma raiskab elektrit ja sellega seoses maavarasid. See on kokkuvõttes kahjulik meile kõigile. Seepärast nende tootmine ei tasu ära ja eu ka keelab need.
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 04.02.2014 16:42:56 vasta tsitaadiga

Siidiuss, no kui just vaegnägijaga tegemist pole, siis pildivahe on täiesti olemas. Ja räägime ikka sama hinnaklassiga +-50€ asjadest.
Kui mu plasma maksis mingi 1400€ ja sama pildiilu jaoks LCD maksab 2000+€, siis sinu arvutuse järgi tasuks see LCD end 10 aastaga alles ära.

Tõesti usud et praegusel ajal mõni tehnikavidin niikaua vastu peab? Kui aasta pärast garantii lõppu veel töötab oled õnneseen.
5a ja vanem telekas on nagu 80+ inimene, igat elusoldud päeva võib sünnipäevaks pidada. icon_lol.gif

Lotharius
rallisibul
Lotharius

sõnum 04.02.2014 17:05:18 vasta tsitaadiga

bladerunner kirjutas:
Siidiuss, no kui just vaegnägijaga tegemist pole, siis pildivahe on täiesti olemas. Ja räägime ikka sama hinnaklassiga +-50€ asjadest.
Kui mu plasma maksis mingi 1400€ ja sama pildiilu jaoks LCD maksab 2000+€, siis sinu arvutuse järgi tasuks see LCD end 10 aastaga alles ära.

Tõesti usud et praegusel ajal mõni tehnikavidin niikaua vastu peab? Kui aasta pärast garantii lõppu veel töötab oled õnneseen.
5a ja vanem telekas on nagu 80+ inimene, igat elusoldud päeva võib sünnipäevaks pidada. icon_lol.gif

Vaidlusteemast küll veidi kõrvale, aga kas tänapäeval telekad siis tõesti nii kehvad ? Endal kodus veel kaks töötavat kineskoopi (Pana ja Philips), üks vast ca 10 aastat vana ja teine rohkem 15 kanti. LCD monitorid (Samsung) samuti üks ~10 ja teine 6 vast. Ja kõik ikkagi sellised igapäevaselt kasutuses olevad seadmed, mitte ei ole 5a kuskil nurgas seisnud icon_cool.gif Ei ole ka mingeid UPSe ega voolusilujaid kuskil vahel.

Aga noh eks aeg näitab, kaua see uus Samsa telekas nüüd mul vastu peab. Loodaks nii 5a küll kasutada, samas too oli nii odav ka, et ei pane pisaraid valama, kui ka enne miskit juhtub.

Siidiuss
HV vaatleja

sõnum 04.02.2014 18:08:07 vasta tsitaadiga

Väidetavalt on tänapäevased elektroonika vidinad kehvemad jah. Kineskoobid kestavadki kauem. Vaadake kasutusjuhendeid. Telefonidel tööiga ca 3 aastat. Monitoridel ca 7 aastat. Kui 10 a vastu peavad on väga hästi jah. Miskipärast olen ka kogenud mitmete asjadega. Mitte küll eriti elektroonika asjadega(kuigi kui meenutada siis ostsin kunagi ühe uue sülearvuti ja see käis garantiiajal 3 korda remondis, vahetati kõvaketas ja hiljem emaplaatki. Müüsin enne garantiiaja lõppu hirmuga maha. Aga paljude asjadega on küll nii, et kustuvad enne garantiiaja lõppu juba ära. Tarbimisühiskonnas, ei loodagi asju selleks, et need kestaks.

Ei oska kommenteerida kas 1.4 kilo maksev plasma näitab 2 kilose lcd-ga samaväärset pilti. Aga räägime ikka lihtsurelikele mõeldud asjadest. 500-1000 eurot. Siis ma ei usu, et seal hinnaklassis plasma nii tugevalt ületaks. Mingi erinevus võib muidugi olla. Aga ei usu, et midagi märkimisväärselt parem. Aga kui keegi arvab või teab, et tema jaoks alla 1.5 kilo maksev telekas on rämps siis las ta nii olla. Tulevad jälle uued mudelid peale ja kunagine tipptelekas on ikka samuti ajale jalgu jäänud kui 700 eurone. Pilt võib ju ok olla aga sisu on ikka vananenud nii füüsiliselt kui moraalselt.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 04.02.2014 18:12:13 vasta tsitaadiga

mul on magamistoas siiani üle 9a vana lcd telekas. miks peaks elektroonike kiirelt surema?
moraalne vananemine on teine teema ja suhteline.

tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 04.02.2014 18:55:40 vasta tsitaadiga

Siidiuss, aga teleka puhul ongi pilt ainuke mis loeb? icon_rolleyes.gif Muu võiks seal minupoolest täiesti olemata olla - ei vaja kõlareid, digituunereid, mingeid Smart asju. Kõikvõimalikud pildiparandusprogrammid ja dünaamilised heleduse jne muutjad lülitab ka iga normaalne inimene esimese asjana välja.

500-1000€ juures pole tõesti eriti suurt vahet mida osta - võta see mille WAF on kõige suurem.
Ja ma pole kusagil väitnud et see < 1000€ kõik rämps on - sa saad lihtsalt niipalju kui maksid.
Inimesed ostavad ka 300€ telekaid ja on rahul.
Arvatavasti lastele lisatelekaks ostan ka midagi sarnast. Nendele piisab sellest et asi pilti näitab.
Mulle ei piisa. Pilt peab ka kvaliteetne olema.

Timo1337
Kreisi kasutaja
Timo1337

sõnum 04.02.2014 22:01:18 vasta tsitaadiga

pois11, ei tea midagi. Sugulase 1999€ maksnud telekas 2x garantiiremondis käinud ja kolmas kord vahetati uue vastu.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.02.2014 02:17:50 vasta tsitaadiga

Järgmine kuu läheb siis ostuks. Olen kaks mudelit välja valinud. Mõlemal omad plussid ja miinused:

https://www.hinnavaatlus.ee/products/Koduelektroonika/Telerid/407364/
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=en&scy=sk&ctn=42PFL3188H/12
http://www.arvutitark.ee/est/TOOTEKATALOOG/TELERID-KODUKINOD-LED-LCD-telerid133/80924

Ja:

https://www.hinnavaatlus.ee/products/Koduelektroonika/Telerid/311464/
http://www.sony.ee/electronics/televisions/r470a-series
http://www.1a.ee/tv_telerid/led_tv/sony_kdl40r470a (1a leht maas kirjutamise hetkel)

Philips:
+ Paremad vaatenurgad, kuna IPS
+ 2 tolli suurem (107cm vs 102cm)
- Puudub headset out
- Jalg tundub kahtlane
- Rohkem glossy ekraan ja korpus

Sony:
+ Saab väga hästi liikuva pildiga hakkama. Kiire reaktsiooniaeg teleka kohta.
+ Jalg tundub parem
+ Vähem glossy, kui Philips
+ Headset out
- P-MVA paneel. Kehvemad vaatenurgad
- 40 tolli vs Philips 42 tolli.
- Veidi kallim

Keeruline valik. Ega seal 400€ kandis midagi paremat vist ei saa. Muidugi kõige odavamast kohast ma ei võta, kuna ei tea ja ei saa usaldada. AT ja 1a peaks olema piisavalt usaldusväärsed kohad, kust osta. Vähemalt eelnevad ostud seda kinnitavad.
Ise kaldun kergelt Sony poole, kuna enamasti vaadatakse telekat ikka otse mitte nurga alt ja erinevalt Philipsist ei tule 70€ DAC konverterit vahele osta, et wireless klapid ühendada (et öösel saaks naabreid häirimata korraliku heliga telekat vaadata ja poleks juhet millega jamada). 3 meetri pealt peaks ka suurus ok olema arvestades, et vahetab välja praeguse 27 tollise Philipsi laiekraan kineskoobi (mis muide juba 10a on töötanud).

Selles mõttes võtaks tegelikult Philipsi ilma kõhkluseta, kui uuel seerial oleks headset out olemas mitte ainult optiline SPDIF. uurisin seda 3100 seeriat ja avanes selline pilt:
3008 - Vana seeria. Headset out
3088 - Uus seeria. SPDIF
3108 - Vana seeria. Headset out
3188 - Uus seeria. SPDIF
3208 - Uus seeria. SMART. Headset out

Vana seeriat ei taha sellepärast võtta, et bezel/korpus on paksem ja see mulle disaini mõttes ei istu.

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 06.02.2014 02:42:23 vasta tsitaadiga

P-MVA paneeliga saad kindlasti parema kontrasti, kui IPS paneeliga. Filmi vaatamisel on P-MVA paneel kindlasti parem valik. Eriti, kui vaatad öösel pimedas.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
ksuuk
Kreisi kasutaja

sõnum 06.02.2014 10:13:14 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Järgmine kuu läheb siis ostuks. Olen kaks mudelit välja valinud. Mõlemal omad plussid ja miinused:

Võrguots ju võiks ikkagi olla? Või valid meelega sellise isendi, et miski meedikeskus teeb kõik muu va pildinäitamise ära?

viimati muutis ksuuk 06.02.2014 10:45:47, muudetud 1 kord
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.02.2014 10:31:32 vasta tsitaadiga

Ei mingit võrku. ei mingit smarti, ei mingit meediakeskust ega isegi eraldi kõlareid. Pealegi siinkohal tuleb see mängu, et antud hinnaklassis ei saa mingi korraliku prosega telekat kus kogu smart asi ei läägiks. Teine asi on see, et smart kui selline ei tooda mingit lisaväärtust telekale. Näiteks mis hea pärast ma peaks telekas skype jooksutama, või youtube vaatama? Youtube on üldse ilma vajalike skriptideta piin vaadada.

Nutitelefonides samas on reaalsed eelised: vargusvastane kaitse, profiilid, varundamine jne. Smart telekate turg on suht alguses alles hetkel. Igal tootjal on oma OS ja omad rakendused. Mingit ühilduvust pole. Las asi küpseb paar aastat ja kui kunagi 4K samas hinnas on, siis võibolla tasub juba tarka telekat vaadata mis ka on tark.

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
rocki
Kreisi kasutaja
rocki

sõnum 06.02.2014 12:59:17 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Ei mingit võrku. ei mingit smarti, ei mingit meediakeskust ega isegi eraldi kõlareid. Pealegi siinkohal tuleb see mängu, et antud hinnaklassis ei saa mingi korraliku prosega telekat kus kogu smart asi ei läägiks. Teine asi on see, et smart kui selline ei tooda mingit lisaväärtust telekale. Näiteks mis hea pärast ma peaks telekas skype jooksutama, või youtube vaatama? Youtube on üldse ilma vajalike skriptideta piin vaadada.

Nutitelefonides samas on reaalsed eelised: vargusvastane kaitse, profiilid, varundamine jne. Smart telekate turg on suht alguses alles hetkel. Igal tootjal on oma OS ja omad rakendused. Mingit ühilduvust pole. Las asi küpseb paar aastat ja kui kunagi 4K samas hinnas on, siis võibolla tasub juba tarka telekat vaadata mis ka on tark.

Telekas istub Wifiga võrgus, media server läpakana on Wifiga võrgus, ei mingit läägi üldjuhul! Vaatan pidevalt filme. Päris mugavaks teeb elu. Youtube on ikka kordades mugavam vaadata, kui miskisest lukuaugust, eriti full hd ja hd videodega. Lükkab kohe maksimumi peale. Philips vähemalt teeb nii. Ainus asi, mida smart tv majandusest kasutan. Üldiselt on smart tv suht lapsekingades jah
Nutitelefoni ei saa väga hästi telekaga võrrelda, sest mingid profiilid ja varundamine on kama kaks telekal. Neil suts erinevad funktsioonid. Samas nutiföönist pilte ja videosid otse telekasse näidata on ka tore:)

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.02.2014 13:33:57 vasta tsitaadiga

rocki, Läägi all pidasin silmas just teleka enda menüüde kiirust, käivituskiirust, äppide käivituskiirust jne. Lisaks oma 17 tollist läpakat ja 23 tollist monitori päris lukuauguks ei saa just nimetada. Pealegi teine pereliige kes enamasti seda vaatama hakkab pole ka eriline yuutuubitaja. Sinu philips kallim, kui 400€? Kallima otsa omadel on parem raud kah ja mingit läägi tõesti ei tohiks olla.
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 06.02.2014 13:46:23 vasta tsitaadiga

Lääg on ka kallimatel isenditel. Endal magamistoas samsa UE40F6650SB ja samuti uimerdab aegajalt menüüdes kui kiiresti liikuda ja ka peale töölepanekut tuleb mõned sekundid oodata enne kui matsu jagab - tõenäoliselt veab elioni äppi käima korralikult vms.
Kommentaarid: 156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
ksuuk
Kreisi kasutaja

sõnum 06.02.2014 13:46:42 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Nojah aga kas poleks mõttekam panna näiteks 100.- juurde ja saada telekale meediavõimalused, kui osta meediakeskus, mis on jälle üks kole ja vooluvõttev vidin elutoas? St meediavõimalused ei tähenda, et Sa seda kasutama pead. Aga väheamalt on võrguport olemas. Juhuks, kui keegi teölekale näiteks mingi custom OS -i pordib. Küll aga peab meediatelekal olema ka vastav pult, millega on seda mugav kasutada.
tagasi üles
Timo1337
Kreisi kasutaja
Timo1337

sõnum 06.02.2014 14:26:07 vasta tsitaadiga

Tomorrow, Sellel Sonyl on väga hea pilt minu arvates. Vaatasin eelmine nädal isegi seda sony centeris ainult, et 46" ekraaniga. Ei ütleks, et nurga alt kehvem oleks olnud.
tagasi üles
rocki
Kreisi kasutaja
rocki

sõnum 06.02.2014 14:37:11 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
rocki, Läägi all pidasin silmas just teleka enda menüüde kiirust, käivituskiirust, äppide käivituskiirust jne. Lisaks oma 17 tollist läpakat ja 23 tollist monitori päris lukuauguks ei saa just nimetada. Pealegi teine pereliige kes enamasti seda vaatama hakkab pole ka eriline yuutuubitaja. Sinu philips kallim, kui 400€? Kallima otsa omadel on parem raud kah ja mingit läägi tõesti ei tohiks olla.

700 euri ja nats peale maksis aga läägib samuti smart tv osas ja kävitub tükk aega. Samas kui end käima saab, siis jookseb enamvhem.

seeru
HV veteran

sõnum 06.02.2014 16:20:52 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

http://www.1a.ee/tv_telerid/led_tv/sony_kdl40r470a (1a leht maas kirjutamise hetkel)

Philips:
- Puudub headset out
- Jalg tundub kahtlane

Sony:
+ Jalg tundub parem
+ Headset out
- Veidi kallim

Mulle see Sony (KDL40R474ABAEP) peaks saabuma paari päeva pärast.
http://www.euronics.ee/t/55447/televiisorid/40-full-hd-led-lcd-teler-sony/kdl40r474abaep
Huvitas ainult pildi kvaliteet selle raha eest. Ja DVB-T2 tüüner. (KDL-40R470A on ilma DVB-T2 ta, R473A ja R474A omavad DVB-T2)
Mingit Smarti ei vaja.
Eks vaatan kas vastab ootustele.

viimati muutis seeru 06.02.2014 16:24:34, muudetud 1 kord
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 06.02.2014 16:24:17 vasta tsitaadiga

Siia vahele küsiks, et kas on kuulda olnud DVB-T2 rakendamise plaanide kohta Eestis midagi täpsemat?
Mingitest testimistest on ammu räägitud, kuid rohkem infot pole minuni jõudnud.

St et kui tuttav küsib teleka ostul nõu siis kui tõsiselt seda DVB-T2 soovitamist tuleks teha.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
pundar
HV kasutaja

sõnum 06.02.2014 16:28:20 vasta tsitaadiga

seeru kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Philips:
- Puudub headset out
- Jalg tundub kahtlane

Sony:
+ Jalg tundub parem
+ Headset out
- Veidi kallim

http://www.euronics.ee/t/55447/televiisorid/40-full-hd-led-lcd-teler-sony/kdl40r474abaep (2013 mudel)
Huvitas ainult pildi kvaliteet selle raha eest. Ja DVB-T2 tüüner. (KDL-40R470A on ilma DVB-T2 ta, R473A ja R474A omavad DVB-T2)
Mingit Smarti ei vaja.

Just kiire liikumise poolest on see Sony teler täielik katastroof.(50 Hz paneel) Pea hakkab selle suure jõnksutamise tõttu ringi käima.
Kui tahad sujuvat pilti võta Samsung, alates f6400-st(natuke pehme SD pilt, kontrast hea, vaatenurk vilets)), LG 6 seeria(kehva must, hea vaatenurk), või kõige parema sujuvusega Philips alates 6 seeriast(viimasel muidugi tarkvaraline pool nigela võitu)Kõikidel omad plussid ja miinused
tagasi üles
seeru
HV veteran

sõnum 06.02.2014 16:41:19 vasta tsitaadiga

Draqula kirjutas:
St et kui tuttav küsib teleka ostul nõu siis kui tõsiselt seda DVB-T2 soovitamist tuleks teha.

Kes elab Vene digisaatjate leviulatuses ja tahab vaadata, siis sealt tuleb.
Soome poolt vist suht lootusetu praegu tavaolukorras DVB-T2 püüda, kuna signaal nõrk.
Lätlased võivad lambist üllatada mingil ajal, kes läti piiri ääres.
Eestis on praegu DVB-T2 levis ainukesena üles skaleeritud ETV HD
Samas seisavad Eestis tühjad muxid jõude. Ja vaevalt et seal enam vananenud DVB-T käivitatakse.

EDIT: Soome DVB-T2 osas siiski homsest vist olukord paraneb. Espoo saatjast hakkavad tulema YLEd +Fem HD-na UHF sagedusalal.

pundar kirjutas:
Just kiire liikumise poolest on see Sony teler täielik katastroof.(50 Hz paneel) Pea hakkab selle suure jõnksutamise tõttu ringi käima.
Kui tahad sujuvat pilti võta Samsung, alates f6400-st(natuke pehme SD pilt, kontrast hea, vaatenurk vilets)), LG 6 seeria(kehva must, hea vaatenurk), või kõige parema sujuvusega Philips alates 6 seeriast(viimasel muidugi tarkvaraline pool nigela võitu)Kõikidel omad plussid ja miinused

Eks näeb.
Samsungide roomamine üle minu kodu ukse on välistatud. Pehmod ja udused pildid ei meeldi.

viimati muutis seeru 06.02.2014 21:55:49, muudetud 1 kord
tagasi üles
pundar
HV kasutaja

sõnum 06.02.2014 16:50:27 vasta tsitaadiga

Väga paljud inimesed seda pildi jõnksutamist ei taju ja neid häirib hoopis see telelavastuslik efekt, mida need tarkvaraliselt saavutatud lisakaadrid tekitavad. Võib-olla teile sobib ideaalselt. Muidu pildikvaliteet on sellel Sony-l tõesti täitsa OK.
Ei tahtnud kedagi ära hirmutada.
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 06.02.2014 19:09:19 vasta tsitaadiga

Teleri valiku ees.

3D vist pole oluline ja kaadrite rohkus on minu jaoks häiriv. See ujuv pilt mida vist ka üleval kirjeldati, segab meeletult. Seega olen sunnitud selle kohe välja lülitama.

Ühesõnaga on paar telerit silma jäänud:

55" sony
http://www.euronics.ee/t/54070/televiisorid/3d-55-full-hd-led-lcd-teler-sony/kdl55w805abae2

ja 60" Samsung
http://www.euronics.ee/t/55650/televiisorid/60-full-hd-led-lcd-teler-samsung/ue60f6300awxxh

Kas on mingi mõjuv põhjus kumbagi neist eelistada. Või on samas hinnaklassis ja suuruses veel midagi mõistliku?

tagasi üles
udumees
Kreisi kasutaja
udumees

sõnum 06.02.2014 20:41:48 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:
Teleri valiku ees.

3D vist pole oluline ja kaadrite rohkus on minu jaoks häiriv. See ujuv pilt mida vist ka üleval kirjeldati, segab meeletult. Seega olen sunnitud selle kohe välja lülitama.

55" sony
http://www.euronics.ee/t/54070/televiisorid/3d-55-full-hd-led-lcd-teler-sony/kdl55w805abae2

ja 60" Samsung
http://www.euronics.ee/t/55650/televiisorid/60-full-hd-led-lcd-teler-samsung/ue60f6300awxxh

Kas on mingi mõjuv põhjus kumbagi neist eelistada. Või on samas hinnaklassis ja suuruses veel midagi mõistliku?

Võid ju LG-d ka vaadata. Mina olen enda omaga (eelmise aasta nati odavam mudel) rahul:
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Koduelektroonika/Telerid/318290/

Aga nagu korduvalt öeldud: Oma silm on kuningas. St mina vaata kõik need mudelid kuskil poes üle ja võta see mille pilt parem tundub.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.02.2014 22:15:12 vasta tsitaadiga

Timo1337 kirjutas:
Tomorrow, Sellel Sonyl on väga hea pilt minu arvates. Vaatasin eelmine nädal isegi seda sony centeris ainult, et 46" ekraaniga. Ei ütleks, et nurga alt kehvem oleks olnud.

Millises Sony Centeris sa käisid? Vaatan, et Tartus on üks ja Tallinnas kaks.
Mõtlesin isegi vaatama minna, sest oma silm on kuningas.
Nüüd tuleb veel otsida koht, kus mõni Philipsi 3100 seeria oma välja on pandud (konkreetset mudelit vist väljas jooksmas ei näe aga seeria peaks olema kuskil ikka).
Siis saab mingi võrdluse thumbs_up.gif
seeru kirjutas:
http://www.euronics.ee/t/55447/televiisorid/40-full-hd-led-lcd-teler-sony/kdl40r474abaep
Mingit Smarti ei vaja.

Ok kui küsimusi tekib, eks siis küsin thumbs_up.gif

tagasi üles
p3000
Kreisi kasutaja

sõnum 06.02.2014 23:26:08 vasta tsitaadiga

homme siis hakkab Soome Espoo mastist ( E35 ) tulema 3 vaba HD kanalit.
*Yle 1 HD
*Yle 2 HD
*Yle Fem HD
vaja DVB-T2 vastuvõtja või uuem teler.
signaali on Tallinna piirkonnas enam kui piisavalt kaugvastuvõtu kohta, vaja Triax Unix100 21-50 UHF antenn ja soovitavalt võimendi UHF 21-60 (LTE-filtriga).
võimendustegur ca 15-30dB.
heas mereäärses piirkonnas või suure maja katusel võib kasutada ka Triax Unix52 21-50 antenni.
võib kasutada ka muid UHF antenne ,vähemalt 50-elemendiga.
loomulikult tavalise reha või toaantenniga midagi nägema ei hakka (va. Õismäe tornmajas, aknad Soome poole icon_lol.gif )
nb! selleks ,et proovida kas teleril on DVB-T2 sees võib kontrollida kas tuleb ETV HD (E42-Tallinnas).Kui S on 10-100 aga Q 0, siis T2 tugi puudub.Aga kui S10-100 ja Q näiteks 20, siis T2 tugi on ,aga signaal nõrk..jne.
-------------
Ylen teräväpiirtolähetysten kuvasuhde on laajakuva eli 16:9.
Ääniraita on Dolby Digital 2.0 stereo tai monikanava- eli tilaääni (5.1), kun sellainen on tarjolla.
Kuvan tarkkuus on 1920 x 1080i. Lähetysstandardi antenniverkon HD-lähetyksissä on DVB-T2.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
pundar
HV kasutaja

sõnum 07.02.2014 01:45:44 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:
Teleri valiku ees.

55" sony

ja 60" Samsung

Täiesti erineva pildiga mudelid. Kui rohkem vaatate hämaras telerit, siis soovitan Samsungi, Valgusküllases toas Sony. Viimane IPS ekraaniga. Must ei ole seetõttu kõige parem.
Samsa kontrastsus(musta ja valge suhe) tunduvalt parem. SD pilt ei ole nii terav kui Sonyl. Samsungil ka suht piiratud vaatenurk. Sonyl see pool parem.
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 07.02.2014 08:14:16 vasta tsitaadiga

OKey. Tänud.
LG jääb minu puhul mängust välja.

Veidi lükkasin hinnapiiri ja vaatasin ka seda: http://www.euronics.ee/t/54352/televiisorid/65-3d-full-hd-led-lcd-teler-f6400-samsung/ue65f6400akxxh

Tahaks midagi suurt aga head. Samas ma pole kindel, palju 3D kasutan.... icon_smile.gif

tagasi üles
rocki
Kreisi kasutaja
rocki

sõnum 07.02.2014 08:48:09 vasta tsitaadiga

3D tuleb popimate telekatega suht standardis kaasa ju. Samas ei tasu sellele liigselt rõhku panna telekat valides - alguses vaatad 1-2 filmi ära ja rohkem ei kasuta ning lülitad 3D välja. Oma Philipsiga ma pole kordagi 3D kasutanud sest prille kaasa ei tulnud ja eraldi 30 euri ei raatsi maksta, et 1-2 korda vaadata ja siis sahtlisse panna. Väga ei igatse ka.
2 tonni eest võiks liikumiskiirus juba 400 olla.
Edit:
Vana telekas on mul Sony 32 tolline mittenutikas led. Võrreldes Philipsiga on Sonyl tõsiselt hea heli sees. tugev ja selge. Kõlarid olid vaataja poole suunatud ja seda võimaldas paksem raam.

pois11
HV Guru

sõnum 07.02.2014 08:51:11 vasta tsitaadiga

Vanasti oligi telekatel paremad kõlarid. 5a. vanal Philipsil ka hea heli. Uuel ja õhukesel Philipsil mitte nii hea. Ega sealt teleka aluse seest ei saagi paremat tahta.
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 07.02.2014 09:34:29 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:
OKey. Tänud.
LG jääb minu puhul mängust välja.

Veidi lükkasin hinnapiiri ja vaatasin ka seda: http://www.euronics.ee/t/54352/televiisorid/65-3d-full-hd-led-lcd-teler-f6400-samsung/ue65f6400akxxh

Tahaks midagi suurt aga head. Samas ma pole kindel, palju 3D kasutan.... icon_smile.gif

Kas see Samsungi F6400 pole mitte sama, mis F6300 aga 3D'ga?
Ma ise ka F6400/F6300'st huvitatud, et kui loosi peaks minema siis oleks tagasisidest huvitatud icon_biggrin.gif
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 07.02.2014 09:39:31 vasta tsitaadiga

kui samsungi ostad unusta 3d ära, mõttetu virvendav headache inducing crap.
Kommentaarid: 493 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 401
tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 07.02.2014 09:43:25 vasta tsitaadiga

pots4t4j4 kirjutas:
kui samsungi ostad unusta 3d ära, mõttetu virvendav headache inducing crap.

Selle F6400 oma pidi reviewde põhjal hea olema

Pros:
Good 3D
Faithful colours (Delta E = 1.8)
Good contrast (3,160:1)
Effective motion interpolation
Two remotes, one with a touchpad
Media player supports a wide range of file formats

Cons:
Narrow viewing angles
Potential clouding
Some reflections are visible, despite the anti-glare filter
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Telerite üldteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 262, 263, 264 ... 383, 384, 385  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.