|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
renekas
HV kasutaja

|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
21.01.2014 14:27:44
|
|
|
vidalia? tor oli väidetavalt uninstallitud ju...
tegemist ei ole ju salaja nokitsemisega? see, et keskmist kasutajat ei huvita, mida viirusetõrje teeb, niikaua kuni puhas ja kuiv tunne on, on hoopis teine vaidlus.
viirusetõrjel on kindlasti logides olemas märge, et midagi eemaldati. kui see tori eemaldamise lugu oli eraldi update, siis ilmselt ka eraldi märge, et seda tehti.
muide, kas sa vastustaksid käitumist täpselt samamoodi, kui sama teeks näiteks ütleme f-secure?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| tagasi üles |
|
 |
renekas
HV kasutaja

|
21.01.2014 14:51:13
|
|
|
Oeh, fine ma vastan sulle veel viimast korda.
Sai mitu korda mainitud ju artiklis et kõik tehti salaja ja keegi ei teadnud kuidas tarkvara eemaldati. Kui oleks logides, siis oleks ju teada kuidas.
Artikli lõppsõna:
"So, yes, Microsoft has the ability to reach into certain computers and delete programs. But, Lewman says, this is the way it’s always been—as long as the user agrees to it first."
Nende põhjendus on see et kasutajad ise olid nõus et hoiame nende OS securena, teeme siis mis tahame ja ütleme et see oli nende endi huvides.
- Sama hästi võid ju turvamehe palgata kes aga hoopis sul esimese asjana hambad sisse lööb, et sa endale keelde ei hammustaks. Sa olid ju nõus et ta kaitseb sind.
Ära muretse, mingi MS viha ma ei kanna, kasutan ju ise ka windowsit. Ei tahaks ka et F-secure minu faile näppimas käiks.
Ja veel üks quote Applebaumilt selle teema lõpetamiseks:
“If you’re using Windows trying to be anonymous, word to the wise: Bad idea.”
Jätkame tehnilise diskussiooniga.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
21.01.2014 15:10:18
|
|
|
eemaldati tor, mis oli paigaldatud botneti kliendi (malware) poolt ja oli sisuliselt selle osa. paigaldus oli spetsiifiline - asukohas, mille kohta ka tori enda dev ütles, et tavalise kasutaja puhul sinna paigaldamine ja käivitamine teenusena on väga ebatõenäoline. muuhulgas on ka samas artiklis mainitud, et asi tekitas muret ka tor-i väljatöötajates.
eemaldamise metoodika oli samuti selge - security essentials, defender, hiljem ka malicious software removal tool.
eelnevat arvestades pole ka väga imelik, et malware eemaldamine väga detailselt kirjas pole.
turvamehe võrdlus on väga mööda.
ma millegipärast pole otsimisest hoolimata ikkagi näinud ainsatki kurtmist selle üle, et see protsess oleks eemaldanud valepositiivsena kellegi käsitsi paigaldatud tori.
applebaumi tsitaadi mõttest saan aru peale video vaatamist. tsitaadi toon ei olnud kaugeltki nii tõsine.
|
| tagasi üles |
|
 |
renekas
HV kasutaja

|
21.01.2014 17:07:20
|
|
|
Spoiler 
No targad, mis on katki ?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
smurfer
HV Guru

|
21.01.2014 17:23:30
|
|
|
| renekas, miks sa Eventi logi ei vaata?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
21.01.2014 17:24:08
|
|
|
Samsa power settingute kamarajura on bugine. Kui kannataks maha lasta, siis saaks äkki winni enda oma kasutada.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
| tagasi üles |
|
 |
renekas
HV kasutaja

|
21.01.2014 17:31:22
|
|
|
See samsa oma oli random, proovisin kõiki seal, muidu kasutan enda tehtud plaani ikka.
Eventlogis ei ole midagi nende urrorite kohta, selle pärast teilt küsingi.
Edit:
Lisaks siis:
>sfc /scannow
Beginning system scan. This process will take some time.
Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.
Windows Resource Protection did not find any integrity violations.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
21.01.2014 17:38:35
|
|
|
samsungi läpakas?
krdi tuttav error on, naise samsungiga sai ka seda nähtud. kui vaid mäletaks, mis selle vastu aitas
mingi uus häda või algusest peale selline olnud?
powercfg -restoredefaultschemes nagu google pakub?
|
| tagasi üles |
|
 |
renekas
HV kasutaja

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
21.01.2014 23:16:48
|
|
|
| Mul samsung evoga seda probleemi pole, näitab nii Windowsi kui samsungi power seadeid. Aga oot samsungi oma tasub Windowsi oma peale seadistada?Mul praegu samsung high performance...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
22.01.2014 00:41:24
|
|
|
renekas, olen seda muret näinud londiste pakutud lahendus peaks töötama. Sinu tehtud fix parandas küll nime mured ära (kuna keegi tarkpea oli kas siis kustutanud default nimedaga power profiilid) kuid advanced optionid ei tööta kuna ilmselt on veel terve hunnik valesti nimetatud power profiile süsteemis. Võid tänada oma tootjat (Samsungi) selle murede hunniku eest. Endalgi Samsungi SSD ketas ning selle tarkvara üks geniaalsusi otsustas mul SmartCard teenuse kinni keerata oma "optimeerimise" käigus millepeale langes mu usaldus Samsungi tarkvara vastu veelgi.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
| tagasi üles |
|
 |
renekas
HV kasutaja

|
22.01.2014 00:52:25
|
|
|
Ära kustutatud ei ole miskit. Ainuke asi mis ma tegin oli see sama powercfg -restoredefaultschemes peale mida ta enam profiile üldse ei näidanud misõtttu pidin nimetamise tegema.
powercfg -L näitab ainult 3 profiili, need samad windowsi omad.
See probleem oli juba enne samsung magicu installimist lisaks esineb sama probleem teise kasutaja alt kus ei ole samsungi tarkvara.
Ma mäletasin valesti, viimati aitas vist hoopis windows refresh vms mis lubas mu andmed alles jätta, kuid lasi ikkagi kõik õhku.. st ehk leiab seekord mõne loovama lahenduse.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
22.01.2014 01:06:07
|
|
|
| Ääremärkusena lisan, et igasugused arvutiga kaasa pandud *managerid ja muud asjad on 95% juhtudest sodi ja ei anna OS default vahenditega võrreldes mingit eelist. Peale puhast installi tasuks hoolega nende utiliitide kirjeldust lugeda ja mõelda, kas neid ikka on vaja. Kordan, enamasti ei ole kuigi naiteks RAID monitooring jms. asjad on siiski abiks(keegi nüüd kindlasti ütleb, et kuidagi saab kogu event viewer'i väljundi e-mailile ja keegi teine parandab, et kuskilt läbi kahe ussi m-i saab seda väljundit filtreerida ja keegi kolmas ütleb, et event viewer siiski kogu infot ei sisalda, aga tõde on see, et siis on juba lihtsam linux installida kui see <piix> kuidagiviisi tööle saada).
|
|
| tagasi üles |
|
 |
renekas
HV kasutaja

|
22.01.2014 01:11:56
|
|
|
| Ma installisin selle ketta fw uuendamiseks ainult mitte oma lõbuks, aga see pole üldse tähtis. Event vieweris minul ei ole erroreid jah nende jamade kohta, on veel kuskilt vaadata mõnda logi ?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
22.01.2014 01:14:06
|
|
|
renekas, võta powercfg /? ette ja kustuta ülearused profiilid ära.
google leiab ka õpetuse kuidas asju iirc registrist käsitsi kustutada.
|
| tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
22.01.2014 01:23:42
|
|
|
Segan siin oma teemaga natuke vahele.
LINK: http://www.upload.ee/image/3840557/Untitled.png
Panin power setingu Windowsi high performance peale, ennem oli samsungi high performance peal. Tahaks teada, kas need virtual memory seaded õigesti paigas, mis pildil näha?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
renekas
HV kasutaja

|
22.01.2014 01:28:04
|
|
|
powercfg -l ainult 3 profiili näitabki, neid samu balanced jne windowsi default. ehk samad mis annab meile resettimine restoredefaultschemas.
Usu mind ma juba proovisin igasuguseid variante.
Õnneks lõpuks leidsin ikkagi lahenduse ja siin ta on, kui kellelgi huvi:
http://www.surfacetablethelp.com/2013/12/fix-windows-8-1-power-plan-information-not-available-issues.html
Dave20:
Minu meelest täiesti OK, Pole mõtet suuremaks ajada kui 2GB kui sul on mälu rohkem kui 4gb. Mina piiran alati 1-2gb.
Defaultina ta paneks täpselt sama kui palju sul on mälu. Seega minu puhul tekitaks ta 16gb faili mis on naeruväärne.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
22.01.2014 01:48:56
|
|
|
Samsungi oma just paneb default 8GB aga Windows siis selle mis pildil näitasin.
Ps. Mida see üldse näitab täpselt ja on väga vahet mille peale see pandud?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.01.2014 10:07:36
|
|
|
Kuna siin käib suurem lööma ümber Samsungi enda tarkvara ja draiverite - siis ei tasu Samsungi tarkvara "torkima" hakata, kuna Samsungi masinad töötavad optimaalselt ainult Samsungi enda tarkvara ja draiveritega. Windows võib oma seadetega Samsungi emaplaadist või akust üsna kiiresti "jagu saada".
Väike näide kõige tuntumast, ehk siis Samsungi aku ja selle laadmine Samsungi enda tarkvaraga versus Windowsi tarkvaraga.
Samsungi tarkvara laeb aku kuni 80% ja sellega saavutatakse oluliselt pikem aku eluiga kui Windowsi poolt aku laadmisega kuni 100%.
Aga raua tasemel on ka veel muid asju, millega Windows valesti käitub.
Nii, et Samsungi tarkvara jaguneb selles suhtes kaheks - hädavajalik kraam ning vähevajalik kraam. See hädavajalik värk tasub töös hoida - tuleb läppari tervisele kasuks.
-------------------------------
Olen ise 17 tollise Samsungi omanik, sellega on siis kõvasti kõike katsetatud ja ei tule kordagi mõttesse, et hädavajalik Samsungi tarkvara maha installida.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
22.01.2014 10:17:38
|
|
|
tahanteada, mingit reaalset viidet selle kohta? aku laadimist ei majandata softis. vähemalt mitte operatsioonisüsteemi tasemel.
|
| tagasi üles |
|
 |
renekas
HV kasutaja

|
22.01.2014 10:37:08
|
|
|
Dave, kuidas nüüd maakeeli öelda.
Pagefile.sys on virtuaalmälu, aeglasem kui ram sest ta on kettal. Kui sul istub liiga palju kola pagefiles ja mitte ram-is siis on süsteem aeglasem.
Ära ainult liiga väikses seda pagefile tee, muidu kui ram+pagefile täis saavad, siis hakkavad programmid pasunasse saama.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
22.01.2014 19:38:34
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
Väike näide kõige tuntumast, ehk siis Samsungi aku ja selle laadmine Samsungi enda tarkvaraga versus Windowsi tarkvaraga.
Samsungi tarkvara laeb aku kuni 80% ja sellega saavutatakse oluliselt pikem aku eluiga kui Windowsi poolt aku laadmisega kuni 100%.
Aga raua tasemel on ka veel muid asju, millega Windows valesti käitub.
|
Laadimine on kinni ikka aku enda firmwares, seda vaevalt Microsoft kirjutab...
Lisaks sellele, Samsung kirjutab ise oma draiverid oma hardwarele.
Kui kasutavad windowsi mingeid default draivereid, siis on hardware ja seal asuv firmware vastavalt sellele kirjutatud.
Lisaks, Windows tirib originaaldraiverid, kus võimalik. Samsung võiks tõenäoliselt ikka enam-vähem compliant olla Windowsi driverite osas
Ühesõnaga su jutt on jahu.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
22.01.2014 19:41:21
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
| Super AMOLED kirjutas: |
| Mul töökaaslane väitis, et kui tal arvuti internetiga ühendatud ei ole, siis kasutada (sisse logida) ei saa. Ise küll ei mäleta, et W8 ja 8.1 kasutamisel endal sellist probleemi oleks esinenud. Kas tüüp on lihtsalt rumal või on viimaste kuudega selline "feature" tekkinud? |
Mingi domeeni või VPN värk ehk? |
ta on tavaline õli kes ostis poest läpaka omale koju. ilmselgelt ei tea ta mis on vpm või domeen
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
22.01.2014 19:53:05
|
|
|
| Aga öelge palun ikka, millist power optionsit kasutada, kas Windows maximum performance, mis määrab virtual memory 1900 peale midagi, kuigi kirjas, et soovitatav 4000... või samsung max performance varianti, kus kõik kasutus max?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tiiger15
HV veteran

|
22.01.2014 20:48:48
|
|
|
proovi ühega benchmarke ja siis teisega kui jõudlust taga ajad. Või mida sa saavutada üritad?
_________________ My choices, my life - don't judge me, just try better! |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
22.01.2014 21:14:51
|
|
|
| Tiiger15 kirjutas: |
proovi ühega benchmarke ja siis teisega kui jõudlust taga ajad. Või mida sa saavutada üritad?  |
Saavutada ei ürita eriti midagi, teemas räägiti lihtsalt, et samsungi proged vigased
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tiiger15
HV veteran

|
22.01.2014 21:44:53
|
|
|
Hmm,väljendub see siis ka kuidagi?
Igatahes ise hakkasin uurima kuidas Exploreris seda SkyDrive'i disableda. Ja nalja kui palju
It is slightly strange — and annoying — to find that there is no easy, built-in way to disable SkyDrive integration. This means that right from the word go you will see a SkyDrive folder in Explorer with no obvious way to remove it
Ise nagu kasutan Google Drive'i, seega üritan antud õpetuse järgi majandada:
http://www.howtogeek.com/167058/how-to-disable-skydrive-integration-in-windows-8.1/
|
| tagasi üles |
|
 |
Draco
HV veteran

|
22.01.2014 22:43:55
|
|
|
Lihtsalt küsin, kas see ikoon seal kuidagi moodi segab kangesti?
_________________ Purgatory Judgement |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
22.01.2014 22:47:55
|
|
|
no mul on ka see ikoon. Ise ei satu sinna sünkimiseks mitte failikribalatki. Las ta siis olla, kellelgi on sed ikka vaja.
Google laendus pole aga millegi poolest parem ja eelistatum kuidagi.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tiiger15
HV veteran

|
22.01.2014 22:54:36
|
|
|
Kusjuures segab küll, lihtsalt segab ja milleks mulle skydrive'i pilv kui kasutan google'i oma. Google oma pole ei parem ega halvem tõesti, kuid kasutan nagunii mitmeid google teenuseid, siis miks mitte eelistada ka googlet skydrive'ile?
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
22.01.2014 23:03:41
|
|
|
| Kasuta win8-ga lokaalset kasutajat ja pole mingit skydrive'i. Mina pole seda ikooni veel kordagi näinud, aga pole ka kordagi M$ kontoga sisse loginud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
22.01.2014 23:31:42
|
|
|
| Ma pole seda ikonni näinud isegi siis kui MS kontoga sisse login.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
23.01.2014 08:22:04
|
|
|
Mul vend suutis ka sinna lasta mingi olulise dokumendi...mina pole aga seda võimalust näinud
Kõik orikad 8.1 windowsid.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
|
| tagasi üles |
|
 |
MrAndu
HV kasutaja

|
24.01.2014 03:20:37
|
|
|
"Desktop" näitab lihtsalt kus oled
see päikese ikoon on display brightness, tavamonitoriga ei saagi seda muuta (muuda monitori enda menüüst) läpaka puhul on miski ajur installimata ilmselt...
_________________ Ma pole mingi spetsialist kuigi võiks ju olla... |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
24.01.2014 13:35:22
|
|
|
No tegelikult ei tooda tagasi. Tegu on reklaamitrikiga.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
30.01.2014 21:34:40
|
|
|
| Proovisin win8 peal need for speed shifti ja fps ainult 40 ja madalam, pilt hakib, win 7 peal oli fps 90+. Kas asi võib selles olla, et win8 ei seedi vanemaid mänge?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
30.01.2014 21:40:00
|
|
|
Dave20, Asi on ikka pigem driverites või tihendis.
võid alati proovida compatibility mode-i.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Genert
HV kasutaja
|
30.01.2014 21:52:43
|
|
|
Mul on olnud umbes 30+ süsteemi kokku jooksmist (PC ran into issue, must restart ) sellest ajast peale kui ma Windows 8 peale panin ehk siis rohkem kui 1 kuu.
On see normaalne Windows x64 Pro 8 puhul?
Pluss, ei näe ma Windows 8.1 update; tuleb kiri et vajuta siia ja kui vajutan siis lihtsalt market place hüppab ette ja Windows 8.1 pole ei kipu ega kõppu.
_________________ Wannapreneur - Front-End Wizard
http://genert.github.io/ |
|
| tagasi üles |
|
 |
smurfer
HV Guru

|
30.01.2014 22:29:58
|
|
|
| Genert, windows updated oled kõik ära teinud?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
30.01.2014 23:23:25
|
|
|
| Chidori kirjutas: |
Dave20, Asi on ikka pigem driverites või tihendis.
võid alati proovida compatibility mode-i. |
Kuidas seda compatibility mode-i saan proovida? Driverid kõige uuemad.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Gap
HV Guru

|
30.01.2014 23:26:37
|
|
|
| parempoolse hiireklahviga klikk mängu ikoonil, properties ja run this programm ja seal valid mida soovid ,linnuke ette ja apply.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
31.01.2014 00:34:41
|
|
|
| Gap, Tead lähemalt rääkida, mis siis muutub jne?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
31.01.2014 00:44:30
|
|
|
| Dave20 kirjutas: |
| Gap, Tead lähemalt rääkida, mis siis muutub jne? |
Windows läheneb protsessile mingi legacy meetodiga.
Tõenäoliselt saab äpp oma käsutusse vähem featuure (mis teda võivad segadusse ajada) ja mingid aadresside vahemikud jmt võivad olla väiksemad jne.
Väga tehnilist ja täpset juttu tahad siis tõenäoliselt google teeb puust ja punaseks selle teema...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Gap
HV Guru

|
31.01.2014 00:54:42
|
|
|
| Dave20, no midagi halba see compatibility mode küll ei tee ... kui soovitati siin, siis võid ju ikka proovida.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tiiger15
HV veteran

|
01.02.2014 00:16:07
|
|
|
Enamuses soovitatakse veel Compatibility modet XP SP3. Et muidugi teine asi veel, et mängu release ajale vastavat versiooni sealt valida. Kui ikka Doomi tahad pelada, siis soovitan seal 98 juures pidama jääda. See näide lihtsalt
|
| tagasi üles |
|
 |
Klm_on
Kreisi kasutaja

|
02.02.2014 23:19:05
|
|
|
| Tiiger15 kirjutas: |
| Kusjuures segab küll, lihtsalt segab ja milleks mulle skydrive'i pilv kui kasutan google'i oma. Google oma pole ei parem ega halvem tõesti, kuid kasutan nagunii mitmeid google teenuseid, siis miks mitte eelistada ka googlet skydrive'ile? |
Ainuke vahe on privaatsuses. Kõik, mis on googlis, on googli oma. Kõik, mis on skydrive-is on kasutaja oma ning microsoft oma nina sinna ei tohiks toppida. Üks põhjus on see, et microsoft on liiga palju peksa saanud ja ei taha jamasid kaela.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
03.02.2014 00:41:02
|
|
|
Pole tòsi, kuigi sõnastus on veidi erinev, on Google Drive ja Skydrive (ning enamuse teiste suuremate tegijate) tingimused üsna sarnased. kumbki ei vòta endale kasutaja failide omandiõigust. Seda on nõrkemiseni arutatud.
Mis puutub kasutaja asjadesse "nina toppimisse" siis Microsoft kipub neile "kahtlasena tunduvaid" faile kustutama tihedamini kui Google. Kuigi kumbki ei saa lähedalegi Applele, mis iCloudist tihti üsna paranoiliselt asju kustutab.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|