Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 242, 243, 244 ... 353, 354, 355  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 09.01.2014 22:34:32 vasta tsitaadiga

veltsz kirjutas:
Tere!

Probleem siis järgmine: Paypal-is verify kinnituseks toksisin turvakoodi (tollel hetkel olin unustanud kust turvakoodi saab) niimitu korda valesti et konto läks lukku ja on siiamaani lukus. Lugesin ka kuskilt Paypali kodulehelt et tuleb Fax-da ( see oli kunagi ammu, nüüd ei pruugi asjad enam niimoodi käia) isikut tõendava dokumendi koopia ja midagi oli veel. Kuna ei pidanud seda eriti turvaliseks siies ei teinud seda. Tegin ka teise konto-erineva e-maili aadressiga aga seal ka ei aksepteeri ühtegi krediitkaarti ega deebetkaarti ja ei lase ka lisada uut. Kuidas ma saaksin oma Paypali konto lahti ja asja tööle. Kindlasti on keegi sellega ennem kokku puutunud ja oskab aidata.
Ei jõua lihtsalt kõike seda 484 lehekülge läbi lapata

Faksi neile siis oma isikut tõendava dokumendi koopia ja mõni arve. icon_rolleyes.gif
Topeltarvega majandamine ei lõppe tavaliselt hästi
https://www.paypal.com/us/webapps/helpcenter/article/?articleID=94032

Mis tähendab "ei tundu turvaline"? Valdav osa euroopast kasutab ja täitsa edukalt. Kadagi ei huvita üks väike ääreala soome-ugri rahvas kes seda "ebatuvaliseks" peab. Kui tahad teenust kasutada siis pead vastavalt nende tingimustele käituma.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
eltso
HV veteran
eltso

sõnum 09.01.2014 23:49:41 vasta tsitaadiga

Sellega peaks olema kaks varianti. Kas pead panga lehelt liituma turvaliste ostude jamaga ja teiseks peab kaardil olema mingi raha peal, et saaks bronnide natuke kaardi aktiveerimiseks.
G2rry kirjutas:
Oleks abi vaja,

Nimelt paypal paneb lambist näkku, olen erinevaid kaarte läbi aegade aktiveerinud probleemideta. Nüüd vana kaart aegus, eemaldasin selle, eemaldasin ka ühe ettevõtte kaardi ning lisan uut ja ütleb nii:

We were unable to verify this card. Please review and make sure that the information you entered is correct. Your card billing address needs to match your PayPal street address.

Aga mul on ainult üks aadress seal ja ma ei saa aru mida ta koinib mu ajusid. Muud lahtrid on õieti täidetud! icon_evil.gif

Aitäh!
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 09.01.2014 23:58:31 vasta tsitaadiga

Swed? Turvalised internetiostud lubatud?
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
liiv
HV Guru
liiv

sõnum 10.01.2014 04:51:13 vasta tsitaadiga

Kas kellelgi on olnud nii, et paypal ei lase makset teha (maksmine kauba eest internetis)? Proovisin kaks päeva järjest SEB kaardiga

Jan 7, 2014 Transfer From Credit Card Denied Details Transfer From Credit Card 1SG74379NW992343C €7,785.53 EUR
Jan 8, 2014 Transfer From Credit Card Denied Details Transfer From Credit Card 246723097V807973L €7,593.29 EUR

Raha kontol 7845,91 EUR
Kommentaarid: 627 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 6 :: 517
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 10.01.2014 05:07:57 vasta tsitaadiga

Paypalis mingid limiidid ka vast, vaata need üle.
G2rry
HV kasutaja
G2rry

sõnum 10.01.2014 21:02:02 vasta tsitaadiga

Swedpank jep, aitaski see turvalise jama tegemine. Ei teadnud et uuel kaardil seda peab uuesti tegema, konto ju sama icon_biggrin.gif aga nüüd korras, aitäh!

eltso kirjutas:
Sellega peaks olema kaks varianti. Kas pead panga lehelt liituma turvaliste ostude jamaga ja teiseks peab kaardil olema mingi raha peal, et saaks bronnide natuke kaardi aktiveerimiseks.
G2rry kirjutas:
Oleks abi vaja,

Nimelt paypal paneb lambist näkku, olen erinevaid kaarte läbi aegade aktiveerinud probleemideta. Nüüd vana kaart aegus, eemaldasin selle, eemaldasin ka ühe ettevõtte kaardi ning lisan uut ja ütleb nii:

We were unable to verify this card. Please review and make sure that the information you entered is correct. Your card billing address needs to match your PayPal street address.

Aga mul on ainult üks aadress seal ja ma ei saa aru mida ta koinib mu ajusid. Muud lahtrid on õieti täidetud! icon_evil.gif

Aitäh!
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 10.01.2014 21:06:02 vasta tsitaadiga

ma ei saa aru, et kas kaarti tehes, lepingut sõlmides, siis swedpank seda infot kusagil ei kuva/näita ?
siin juba iga teine kysib, mis siis tavainimestega toimub icon_rolleyes.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 10.01.2014 21:15:54 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
ma ei saa aru, et kas kaarti tehes, lepingut sõlmides, siis swedpank seda infot kusagil ei kuva/näita ?
siin juba iga teine kysib, mis siis tavainimestega toimub icon_rolleyes.gif

+1, kaua võib...
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 10.01.2014 22:17:38 vasta tsitaadiga

Tavainimene ei maksagi krediitkaardiga internetis, siis teevad kurjad häkkerid ju tema konto kohe tühjaks icon_biggrin.gif Aga jah, kuidagi rohkem infot võiks selle kohta küll jagada, kui ise aasta tagasi uue krediitkaardi sain mõtlesin ka WTF ja olin juba valmis pangale kurja kirja kirjutama kui selle võimaluse netipangas üles leidsin.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 10.01.2014 22:20:25 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Tavainimene ei maksagi krediitkaardiga internetis, siis teevad kurjad häkkerid ju tema konto kohe tühjaks icon_biggrin.gif Aga jah, kuidagi rohkem infot võiks selle kohta küll jagada, kui ise aasta tagasi uue krediitkaardi sain mõtlesin ka WTF ja olin juba valmis pangale kurja kirja kirjutama kui selle võimaluse netipangas üles leidsin.

sama peaks ka deebek taardiga olema, millega saab shopata, nii et tavainimesed ka shoppavad icon_smile.gif

tagasi üles
Tupsu
HV Guru
Tupsu

sõnum 10.01.2014 22:28:28 vasta tsitaadiga

liiv kirjutas:
Kas kellelgi on olnud nii, et paypal ei lase makset teha (maksmine kauba eest internetis)? Proovisin kaks päeva järjest SEB kaardiga

Jan 7, 2014 Transfer From Credit Card Denied Details Transfer From Credit Card 1SG74379NW992343C €7,785.53 EUR
Jan 8, 2014 Transfer From Credit Card Denied Details Transfer From Credit Card 246723097V807973L €7,593.29 EUR

Raha kontol 7845,91 EUR

Alles sel nädalal lükkas kaks amazoni makset tagasi ja soovitas kasutada teist kaarti. Viimase vahetus muidugi mõjus.
Põhjus oli aga väga proosaline, kaardi limiit oli pangas endiselt 40 000 eek ja olingi selle juba see kuu "läbi sõitnud".
See ei lugenud midagi, et olin sinna raha juurde kandnud ja et arvel oli tol hetkel üle 3000 euro..
Abiks oli limiidi suurendamine internetipangas kaartide alt. Nüüd laseb jälle maksta.
Tegu Magnetiga.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 11 :: 200
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 10.01.2014 23:21:33 vasta tsitaadiga

Tupsu kirjutas:

Tegu Magnetiga.

vaevalt, Magnetit pole enam aastaid icon_biggrin.gif tänapäeval on ta lihtsalt krediitkaart icon_smile.gif (tuli tähenorimise tuju)

liiv
HV Guru
liiv

sõnum 11.01.2014 03:17:25 vasta tsitaadiga

Tupsu kirjutas:

Alles sel nädalal lükkas kaks amazoni makset tagasi ja soovitas kasutada teist kaarti. Viimase vahetus muidugi mõjus.
Põhjus oli aga väga proosaline, kaardi limiit oli pangas endiselt 40 000 eek ja olingi selle juba see kuu "läbi sõitnud".
See ei lugenud midagi, et olin sinna raha juurde kandnud ja et arvel oli tol hetkel üle 3000 euro..
Abiks oli limiidi suurendamine internetipangas kaartide alt. Nüüd laseb jälle maksta.
Tegu Magnetiga.

Tänan! Juhtisid mind õigetele "jälgedele". Suhtlesin ka pangaga (nagu me teame siis peaypaliga suhtlemine on nonsens). Eraisiku kaardilimiit päevas ongi €6500 ja ei ole võimalik teha €7800 makset, sest kaart on seotud paypaliga pole tähtis palju sul kuu limiidid on
Kommentaarid: 627 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 6 :: 517
tagasi üles
kalaluu
HV kasutaja
kalaluu

sõnum 11.01.2014 13:56:22 vasta tsitaadiga

Te tellite amazonist... niipalju kui mina olen vaadanud ja proovinud, siis Eestisse ei saa tellida. Kas ma vaatan liiga suuri asju või on mõni muu teema sellega?
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 11.01.2014 14:06:18 vasta tsitaadiga

Proovi http://www.amazon.co.uk/ või kui saksa keelt mõistad siis miks mitte ka http://www.amazon.de/. amazon.com on USA-s ja sealt ei taha nad tõesti paljusid asju Eestisse saata. Ise olen UK amazonist raamatuid, elektroonikat, toidukaupu ja isegi ühe jalgratta tellinud, siiani pole küll Eestisse saatmisega probleemi olnud.
tagasi üles
somnambuul
HV veteran

sõnum 11.01.2014 14:36:06 vasta tsitaadiga

kalaluu kirjutas:
Te tellite amazonist... niipalju kui mina olen vaadanud ja proovinud, siis Eestisse ei saa tellida. Kas ma vaatan liiga suuri asju või on mõni muu teema sellega?

Müüja peab olema Amazon, või siis muul müüjal peab olema märge juures "fulfilled by Amazon". Igasugused marketplace'i müüjad ei pruugi eestisse saata.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 11.01.2014 17:38:53 vasta tsitaadiga

somnambuul kirjutas:
kalaluu kirjutas:

Müüja peab olema Amazon, või siis muul müüjal peab olema märge juures "fulfilled by Amazon". Igasugused marketplace'i müüjad ei pruugi eestisse saata.

Yep, viimane edukas ost ja hiljuti oli just USA-st/Amazon.
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 12.01.2014 14:16:04 vasta tsitaadiga

eBay müüjad rakendavad lõpuks meetmeid, alibit, mis välistab nende trollimist.
Väga tervitatav - ei saa väita, et kaupa pole saadetud, kui see postis ära eksib - tekib ka ostjale teatud vastutus.

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 12.01.2014 14:22:14 vasta tsitaadiga

tervitatav küll, aga kui pole tracking numbrit, siis andmete printimine ja pildistamine on kõige lihtsam tegevus icon_rolleyes.gif
kui ebay hakkab selle põhjal myyjaid soosima, siis see oleks suht BS

viimati muutis jeesus188 12.01.2014 14:30:44, muudetud 2 korda
tagasi üles
sireq
HV kasutaja
sireq

sõnum 12.01.2014 14:26:01 vasta tsitaadiga

ma see kuu tellinud pea 4 korda, ei ole kordagi sellist asja näinud thumbs_down.gif
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 12.01.2014 14:29:09 vasta tsitaadiga

Samas see jällegi ei näita ju, mis asi sinu poole teele pandi + sellise pildi feikimine pole just väga keeruline ülesanne. Lihtsalt prindid samasuguse lipiku välja, paned ajutiselt pakile peale ning voila.
Aga eks need müüjad pigem ei peta, sest nende eesmärk on raha teenida ja seda saab ainult 95%+ positiivsetega.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 13.01.2014 00:18:09 vasta tsitaadiga

Mario. kirjutas:
Väga tervitatav - ei saa väita, et kaupa pole saadetud, kui see postis ära eksib - tekib ka ostjale teatud vastutus.

Spoiler Spoiler Spoiler

Selline pilt ei tõenda juriidiliselt mitte midagi.

Seni on Ebay vankumatu seisukoht olnud, et kauba ostjale/adressaadile väljasaatmist
saab tõendada ainult sõltumatu kolmas osapool, kelleks on näiteks postiettevõte
registreeritud saadetise puhul - ei ole kuulda olnud, et see seisukoht muutunuid oleks.

Rahvusvaheline üldtunnustatud äritava on muide selline, et müüja vastutab ajaliselt enda
poolt valitud saatmisviisil ostjale saadetud saadetise eest kuni selle ostjale üleandmiseni.
Seega ka siis, kui saadetise teekond on jälgitav, on selle kadumaminek teekonnal müüja äririsk.
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 13.01.2014 08:43:12 vasta tsitaadiga

voyager_est, ära levita valeinfot! Sinu "äritava" kehtib CPT, CIP ja DDP korral täies mahus...... aga EXW koodi korral pole sinu "äritavast" haisugi.... Kõik sõltub tarnelepingust, Incoterms koodist!!!
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
nunnu
Kreisi kasutaja
nunnu

sõnum 13.01.2014 10:46:47 vasta tsitaadiga

link :: Toode lingil

Kas Usast tellides kus on kirjas juba import maksud tahab EE maksuamet lisaraha saada? Kuidas selliste pakkide kättesaamisega on. Kas lähevad tolli või saab kohe kätte. Maalelubamisega probleeme pole, meil müüakse neid ka aga hinnaks 170 euri.

tsitaat:
Import charges: $25.85 (amount confirmed at checkout)
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 13.01.2014 10:50:25 vasta tsitaadiga

Käibekas 20% tuleb ka ilmselt juurde.
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 362
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tupsu
HV Guru
Tupsu

sõnum 13.01.2014 11:21:52 vasta tsitaadiga

nunnu kirjutas:
......Kas Usast tellides kus on kirjas juba import maksud tahab EE maksuamet lisaraha saada? Kuidas selliste pakkide kättesaamisega on. Kas lähevad tolli või saab kohe kätte. ..........

tsitaat:

Need on USA maksud. Võimalik, et seda ei saadeta üldsegi USA-st.
Seega küsimus on, kas need asuohaga eesti- ebayst ostmisel automaatselt lisanduvad või mitte?

Eesti maksud tulevad nagunii. Saad ka kohe kätte, kui lased eesti postil tolli vormistada.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 11 :: 200
tagasi üles
somnambuul
HV veteran

sõnum 13.01.2014 11:35:30 vasta tsitaadiga

Tupsu kirjutas:
nunnu kirjutas:
......Kas Usast tellides kus on kirjas juba import maksud tahab EE maksuamet lisaraha saada? Kuidas selliste pakkide kättesaamisega on. Kas lähevad tolli või saab kohe kätte. ..........

tsitaat:

Need on USA maksud. Võimalik, et seda ei saadeta üldsegi USA-st.
Seega küsimus on, kas need asuohaga eesti- ebayst ostmisel automaatselt lisanduvad või mitte?

Eesti maksud tulevad nagunii. Saad ka kohe kätte, kui lased eesti postil tolli vormistada.

Ei, need peaks ikka Eesti maksud olema, summa enamvähem klapib (käive + toll). Amazon samamoodi Usast ostes paneb Eesti maksud ise otsa ja teeb deklari sinueest ära.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 13.01.2014 12:10:12 vasta tsitaadiga

voyager_est kirjutas:
Mario. kirjutas:

Spoiler Spoiler Spoiler

Seni on Ebay vankumatu seisukoht olnud, et kauba ostjale/adressaadile väljasaatmist
saab tõendada ainult sõltumatu kolmas osapool, kelleks on näiteks postiettevõte
registreeritud saadetise puhul - ei ole kuulda olnud, et see seisukoht muutunuid oleks.

Rahvusvaheline üldtunnustatud äritava on muide selline, et müüja vastutab ajaliselt enda
poolt valitud saatmisviisil ostjale saadetud saadetise eest kuni selle ostjale üleandmiseni.
Seega ka siis, kui saadetise teekond on jälgitav, on selle kadumaminek teekonnal müüja äririsk.

Juriidiliselt mitte, kuid dispute'i korral eBay'le ehk küll.
Ma ei leia siis argumenti, miks müüja on motiveeritud mulle saadetisest pildi saatma, kui et see on temale endale mingil viisil alibiks.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 13.01.2014 20:33:20 vasta tsitaadiga

nunnu, https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=7754540#7754540
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 133
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 13.01.2014 21:08:10 vasta tsitaadiga

Tere o targad AHVid kes saavad sadu pakke päevas kõikjalt üle maailma icon_biggrin.gif

Kuidas sellest aru saada, et kas võiks juba Eestis olla? :

Jaapani post näitab nii, niiet Euroopas on ta juba kindlasti icon_biggrin.gif:
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 103
tagasi üles
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 13.01.2014 21:12:12 vasta tsitaadiga

On Tallinnas sorteerimiskeskuses, kui tuleb "üle antud kullerile", siis võid ootama hakata. icon_lol.gif
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 13.01.2014 21:14:15 vasta tsitaadiga

tcumen kirjutas:
On Tallinnas sorteerimiskeskuses, kui tuleb "üle antud kullerile", siis võid ootama hakata. icon_lol.gif

Nice thumbs_up.gif Parim uudis üldse icon_biggrin.gif Ikka väga kiiresti tuli. Kuigi kulleris kahtlen. Pakk peaks olema raske ja suur, niiet postiljon ei too seda kindlasti aga päris kuller vist kah ei tohiks olla, eelmine kord tuli postkontorisse. Niiet pigem homme lähen vist peale tööd postkontorist läbi, äkki saab kätte icon_razz.gif
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 13.01.2014 21:18:42 vasta tsitaadiga

Viimane pakk oli hea icon_biggrin.gif ebays oli kirjas, et 15-17 vahel jõuab. Jõudis täna hoopis.

Ostetud sai 9. õhtul, kui ma ei eksi.

jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 13.01.2014 21:41:51 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

kui ma õigest aru saan, siis homme saad kätte

tagasi üles
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 13.01.2014 21:42:55 vasta tsitaadiga

Mario. kirjutas:
voyager_est kirjutas:
/---/

Juriidiliselt mitte, kuid dispute'i korral eBay'le ehk küll.
Ma ei leia siis argumenti, miks müüja on motiveeritud mulle saadetisest pildi saatma, kui et see on temale endale mingil viisil alibiks.

Kui müüja ostjale sellise pildi saadab, siis ta võib eeldada oma naiivsuses mida iganes ja näiteks, et see mõjutab ostja edasisi tegevusi ja otsuseid talle soodsas suunas.
Näiteks loodab, et ei saa ostjalt negatiivset hinnangut, kui saadetis teekonnal haihtub ... ostja emotsiooni positiivses suunas kallutamine.
Ja kui tulebki dispuut, siis ega see pilt ikka ei maksa paljalt midagi Ebay jaoks - küll aga võibolla siis, kui ostja seda ise aktsepteerib ja oma õigusi välja ei nõua.
Ka võib müüja muidugi naiivselt loota Ebay armulikusele, aga tegelikuses ei tõenda selline foto mitte midagi. Nii on.
Ebay on tahtnud kogu aeg sõltumatut tõendamist - oleks ikka absurd küll, kui Ebay aktsepteeriks fabritseeritavaid/lavastatavaid tõendeid.
Sellesse ämbrisse nad ei astu.
Vastav juhend on loomulikult kuskil Ebay Helpis olemas, mida ja kuidas tõenditena aktsepteeritakse. Keegi võib selle välja otsida.

Mnator kirjutas:
voyager_est, ära levita valeinfot! Sinu "äritava" kehtib CPT, CIP ja DDP korral täies mahus...... aga EXW koodi korral pole sinu "äritavast" haisugi.... Kõik sõltub tarnelepingust, Incoterms koodist!!!

Ära hakka hüppama - ma ei välistanud lepinguvabaduse printsiipi ja lepingu poolte võimalust mistahes neile sobival viisil kokku leppida ega ühtegi
erilahendust, vaid kirjeldasin vaikimisi toimivat üldtunnustatud kokkulepet kui poolte vahel pole mitte midagi täiendavalt kokku lepitud.
Kusjuures terves EL'is on nii, et vallasasja omandiõigus ja sellega ka juhusliku hävimise riisiko läheb vaikimisi ostjale üle asja vastuvõtmise hetkel.
Sealjuures tarbijale müügi puhul ei luba EL'i ega selle liikemesriikide õigus enam isegi mingit muud moodi kokku leppida.
Vaevalt, et see USAs ja teisteski arenenud riikides ning WTO's oluliselt teist moodi on.
Ida-Timori ja Kesk-Aafrika Vabariigi suunas ei julge ma muidugi mitte midagi arvata.
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 13.01.2014 21:43:38 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:

Nice, siis saab homme Jaapani head ja paremat magusat/soolast snäkkida icon_biggrin.gif
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 13.01.2014 21:50:05 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:
jeesus188 kirjutas:

Nice, siis saab homme Jaapani head ja paremat magusat/soolast snäkkida icon_biggrin.gif

mida head tellisid, kui saladus pole

tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 13.01.2014 22:15:05 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
Clover kirjutas:
jeesus188 kirjutas:

mida head tellisid, kui saladus pole

Sai väga palju asju ostetud, mingi 150$ eest kui õigesti mäletan (millest muidugi suur osa läks postikulu peale) sellisest poest: http://napajapan.com/ (tegelt tal kogu kaup ka ebays, sealt leidsingi ta). Ei teagi kas midagi väga head tuleb, paljud sellised firmad mis pmst igalpool saadaval aga maitsed mõned päris huvitavad. Müüja lubas kaasa panna ka palju tasuta stuffi proovimiseks (ühe korra tellisin talt varem, sai kah huvitavat toodangut tasuta, nt oa/hernemaitselised krõpsud icon_biggrin.gif üllatavalt head) . Tegelt väga raske midagi head leida ebayst söögi poolelt. Pealegi pannakse tihtipeale müüki nende firmade toodangud mida kõik teavad, ma pigem tahaks midagi sellist mida mujalt ei saa icon_biggrin.gif
Jooke kah kallis osta. Pmst ostad mingi 5$ eest poolese pudeli mingit huvitavat karastusjooki ja maksad 20$ postitasu icon_biggrin.gif
Tegelt tahaks Jaapanist ploomi veini osta, aga alkot vist ei lasta läbi tolli?
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 13.01.2014 22:21:40 vasta tsitaadiga

Millalgi lugesin seadust, mingil määral vist lastakse alkot läbi.... aga suht keeruline on sellega jah, eriti kui nii kaugelt tellida.
tagasi üles
owndyaa
Kreisi kasutaja

sõnum 14.01.2014 00:05:36 vasta tsitaadiga

Kui osta voodipesukomplekte, raamatuid ja selliseid asju, kas tuleb mingi tasu juurde ? (Plaanis tellida USA'st)

Hind ligi 60-100 dollarit
Kommentaarid: 64 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 62
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 14.01.2014 00:09:22 vasta tsitaadiga

owndyaa kirjutas:
Kui osta voodipesukomplekte, raamatuid ja selliseid asju, kas tuleb mingi tasu juurde ? (Plaanis tellida USA'st)

Hind ligi 60-100 dollarit

Ametlikult kindlasti

tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 14.01.2014 08:32:33 vasta tsitaadiga

voyager_est, tahad öelda, et Incoterms koodid on kauge ajalugu icon_question.gif Neid isegi alles aastal 2010 vaadati üle ja täpsustati.... Pole olemas hoopis seda sinu "rahvusvahelist äritava", parimal juhul on olemas teatud tavaharjumused eraisikute suhtes. Aga raudkindlalt ei soovita küll kellelgi nendega arvestada vaid pigem ikka ja alati tarnetingimused üle kontrollida. Väldib ebameeldivaid üllatusi.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
HA
HV Guru
HA

sõnum 14.01.2014 11:05:36 vasta tsitaadiga

Kellelgi sellist kogemust on?
Tellisin UK ebay'st ühe vidina, asukohaks märgitud Wales, UK...maksin umbes 70 USD rohkem kui Hiinas täpselt sama asi oleks, et saaks kiirelt ja ilma tollijamadeta kätte
Paar päeva hiljem saatis müüa tracking koodi ja tuleb välja et kaup pandi teele hoopis Hong Kongist...
Seega ma oleks võinud kohe Hiinast tellida ja maksta 200 USD asemel 130 USD

Müüjaga rääkisin sellest, see ainult vabandab ja nõus midagi kompenseerima pole icon_confused.gif
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 121
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 14.01.2014 11:31:20 vasta tsitaadiga

siis sul peaks igati olema õigus tehingust taganeda.
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 14.01.2014 12:00:09 vasta tsitaadiga

Sel juhul on müüja teadlikult jaganud vale infot ja sinu jaoks tähendab see seda, et kui toll kontrollima peaks, tuleb sinul koos maksudega kauba eest palju kopsakam summa välja käia. Kui müüja pole nõus midagi kompenseerima, ähvardaks mina kohe negatiivsega ja/või avaks ebays case.
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 14.01.2014 12:28:01 vasta tsitaadiga

ava kohe case sest miks maksta rohkem? Nõua kohe raha tagasi, võid ju ise ka sealt tellida, + pead nüüd tolli maksma.
Raudselt ava.

tagasi üles
nexus4
Kreisi kasutaja
nexus4

sõnum 14.01.2014 12:28:35 vasta tsitaadiga

Ava kohe case muidugi, kui keegi ikka midagi coinib siis ma olen kohe case avanud, seal need pilukad vastavad ka ikka, muidu paljud kirjutavad et räägime ebay väliselt edasi emaili teel jne, see on kõik jura. Ebay case ja sealt läheb asi edasi.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 14.01.2014 14:18:36 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:
Sai väga palju asju ostetud, mingi 150$ eest kui õigesti mäletan (millest muidugi suur osa läks postikulu peale) sellisest poest: http://napajapan.com/ (tegelt tal kogu kaup ka ebays, sealt leidsingi ta). Ei teagi kas midagi väga head tuleb, paljud sellised firmad mis pmst igalpool saadaval aga maitsed mõned päris huvitavad. Müüja lubas kaasa panna ka palju tasuta stuffi proovimiseks (ühe korra tellisin talt varem, sai kah huvitavat toodangut tasuta, nt oa/hernemaitselised krõpsud icon_biggrin.gif üllatavalt head) . Tegelt väga raske midagi head leida ebayst söögi poolelt. Pealegi pannakse tihtipeale müüki nende firmade toodangud mida kõik teavad, ma pigem tahaks midagi sellist mida mujalt ei saa icon_biggrin.gif
Jooke kah kallis osta. Pmst ostad mingi 5$ eest poolese pudeli mingit huvitavat karastusjooki ja maksad 20$ postitasu icon_biggrin.gif
Tegelt tahaks Jaapanist ploomi veini osta, aga alkot vist ei lasta läbi tolli?

ot:
Kui juba huvi tunned taolise nänni vastu, siis Tallinnas ja Kunderi tänaval asuvat ka jaapanlaste/Jaapani kauba pood. Ploomi veini aga müüakse ka meie poodides. Pudelil hieroglüüfid peal. On ta Jaapani või Hiina toodang, päris täpselt öelda ei oska.
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 14.01.2014 14:53:13 vasta tsitaadiga

ewur kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler

ot:
Kui juba huvi tunned taolise nänni vastu, siis Tallinnas ja Kunderi tänaval asuvat ka jaapanlaste/Jaapani kauba pood. Ploomi veini aga müüakse ka meie poodides. Pudelil hieroglüüfid peal. On ta Jaapani või Hiina toodang, päris täpselt öelda ei oska.

ot:
Täitsa kursis thumbs_up.gif Olen ka nende valikut uurinud, täitsa huvitav aga praegu mida tellinud olen, siis neil päris sellist kaupa ei ole (kui muidugi tekib endal tuju midagi jaapanipärast kokata, siis neilt saab vähemalt häid maitseaineid ja lisandeid.
Sinna peaks pigem sööma minema, Facebookis reklaamivad iga päev oma päevatoitu, päris ahvatlev.

Eks veini kohta pean uurima, viimasel ajal tõesti hea, et suurtes poodides kah tekkinud rohkem valikut aasia kaupu. Ise otsin sellist.
tagasi üles
HA
HV Guru
HA

sõnum 14.01.2014 15:05:21 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:
siis sul peaks igati olema õigus tehingust taganeda.

napoleon kirjutas:
Sel juhul on müüja teadlikult jaganud vale infot ja sinu jaoks tähendab see seda, et kui toll kontrollima peaks, tuleb sinul koos maksudega kauba eest palju kopsakam summa välja käia. Kui müüja pole nõus midagi kompenseerima, ähvardaks mina kohe negatiivsega ja/või avaks ebays case.

iir kirjutas:
ava kohe case sest miks maksta rohkem? Nõua kohe raha tagasi, võid ju ise ka sealt tellida, + pead nüüd tolli maksma.
Raudselt ava.

nexus4 kirjutas:
Ava kohe case muidugi, kui keegi ikka midagi coinib siis ma olen kohe case avanud, seal need pilukad vastavad ka ikka, muidu paljud kirjutavad et räägime ebay väliselt edasi emaili teel jne, see on kõik jura. Ebay case ja sealt läheb asi edasi.

No case'i ei saa avada enne kui lubatud tarnekuupäev möödas on, seda ütles ka eBay support...
rääkisin seal Live Help'is nendega, keegi mingit adekvaatset vastust öelda ei osanud...mingi 4-5 tegelast suunasid järgmistele edasi ainult
Homme saab see Estimated Delivery aeg läbi, eks proovin siis Case'i avada...

Kogu asja juures ongi tobe see et kui ta mulle isegi oleks nõus asja refundima, peaksin ma selle paki ära ootama ja talle tagasi saatma ju? Siis hakka veel vaidlema et ta mulle postikulu kinni maksaks jne.
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 121
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 242, 243, 244 ... 353, 354, 355  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.